Lichaamstaal Q&A

Ik ben geen professional, maar vanuit mijn eigen ervaringen beantwoord ik vandaag vragen in de Lichaamstaal Q&A over gewicht, bultjes na het scheren, wat te doen tegen striae, jezelf accepteren en nare ervaringen in de paskamer. Enjoy!

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Twitter Facebook
Categorie: Video | 23 juli 2017 | 28 reacties

Reacties

Door Loes op 23 juli 2017 09:40

Wat een heerlijke video, zo eerlijk en puur. En echt badass dat je bijvoorbeeld gewoon je oksels laat zien, go you! Lijkt me ontzettend leuk om zo’n Q&A iedere maand te zien.

[Beantwoorden]

Carolien antwoordt op 23 juli 2017 om 09:54:

Mag van mij de volgende keer iets inhoudelijker, Vera. Nu was het ook erg gericht op het hebben en waarderen van zelfvertrouwen, en dat is goed, maar ik miste toch wat tips en trics. Desalniettemin, dankjewel weer!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 juli 2017 om 10:02:

Dankjewel Loes!

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 23 juli 2017 10:01

Bedankt weer voor deze lichaamstaal video. Ik vind het zo enorm tof dat je dit durft! Ik denk dat het voor heel wat vrouwen (misschien ook wel mannen) een eyeopener geeft.

Zelf ben ik ook steeds meer bezig om op die manier naar mezelf te kijken. Want inderdaad iedereen heeft wel wat. De een in het gezicht, de ander in het hoofd of op het lichaam. Juist dankbaar zijn dat je gezond bent (maar ook jezelf accepteren door juist daarmee je geluk te kunnen vinden) hoe je er ook uitziet is uiteindelijk het belangrijkst.

[Beantwoorden]


Door Rosita op 23 juli 2017 10:25

Oh Vera, wat ben je gegroeid in de jaren en ik vind je zo bewonderingdwaarsig dat je dit zo allemaal kwijt durft aan je kijkers en lezers! You go girl! Ook als ik naar jr andere lichaamstaal video’s kijk, kunnen andere youtubers nog een voorbeeld aan nemen!

Wanneer ga jij is een video opnemen met Mascha??? Lijkt me erg leuk!

Ps: Oksels blijven gekke dingen vind ik maar!

Liefs,

Rosita Elise

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 juli 2017 om 10:03:

Dankjewel Rosita! En wat betreft Mascha, dat willen we al heel lang doen maar komt er op de een of andere manier steeds niet van. Ik zal haar weer eens appen als ze terug is van haar honeymoon :)

[Beantwoorden]


Door marrie op 23 juli 2017 10:55

Calendula zalf opsmeren na het scheren helpt tegen irritatie.

[Beantwoorden]


Door Lonneke op 23 juli 2017 11:19

Hoi Vera, wat tof dat je dit doet. Ik vind deze filmpjes zo goed, niet alleen voor mezelf maar ook voor anderen. Zoveel mensen om mij heen zijn onzeker over gewicht of andere dingen aan hun lichaam. Dit is echt een eye opener! Ik volg je al een paar jaar en ik vind je altijd zo’n mooie meid en stralen in je video’s. Bedankt voor dit filmpje! Ik moest ook zo lachen om dat striae stukje haha! Xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 juli 2017 om 10:04:

Dankjewel Lonneke! ❤️

[Beantwoorden]


Door Nova op 23 juli 2017 11:28

Wat knap dat je hier zo open en eerlijk over durft te praten. Vooral voor de meiden in de pubertijd zal dit zeker helpen. Ik ben nu 30 jaar, hoogzwanger en ik kan nu pas zeggen dat ik trots ben op mijn lichaam wat het presteert (ik maak gewoon een baby!!) mede omdat ik een handicap heb was ik altijd boos en onzeker over mijn eigen lichaam. Ik ben gewoon oprecht verbaast hoe goed ik/mijn lichaam alles trekt deze 9 maanden.
Love your body, je hebt er maar 1!

[Beantwoorden]


Door Susan op 23 juli 2017 11:58

Zo goed dat je deze filmpjes maakt <3 Echt top.

[Beantwoorden]


Door Sherry op 23 juli 2017 12:13

Leuke video meid.

[Beantwoorden]


Door Luna op 23 juli 2017 12:24

Yep striae heb ik ook en die bultjes onder m’n oksel na het scheren ook. Die bultjes maken me niet veel uit, maar die striae daar schaam ik me wel voor. Ik heb het ook op m’n borsten, knieën, heupen en sinds kort staat heel m’n buik vol ermee. Ik heb een gezond BMI, ik ben zeker niet de slankste, maar ik heb wel een gezond lichaam. Tijdens mijn zwangerschap heb ik zo veel olie erop gedaan en gemasseerd, maar het heeft niks geholpen. Ik hoorde van mijn verloskundige dat je er aanleg voor hebt om striae te krijgen, nou dat heb ik , maar zo te horen ga jij straks ook maximaal onderstaan met striae als je zwanger bent. Maargoed het aller allerbelangrijkste is een gezonde baby, dus ik kan het ergens nog wel accepteren die strepen op m’n buik.

[Beantwoorden]


Door femketje op 23 juli 2017 12:29

ik hou van deze serie video’s! :D
ik denk dat de meeste dames wel striae hebben, ik kreeg het zelf een beetje op mijn bovenbenen/dijen toen ik aan de pil ging op 14 jarige leeftijd en 10 kilo aan kwam… screw you birthcontrol pills! gelukkig was het gewicht in mijn geval erg welkom, maar de striae not so much :’)

[Beantwoorden]


Door Syl op 23 juli 2017 13:10

Wat fijn dat je nu meer van jezelf houdt.
Ik denk dat de zelfacceptatie iets is wat geleidelijk met de jaren komt. Ik ga sinds een maand weer naar de sportschool, maar ik stond vanmorgen op de weegschaal en woog opeens 4 kilo meer ipv minder. Euh ja.. weg met de weegschaal en gewoon focussen op bewegen en wat je in je mond stopt. Ik voel me sexy, terwijl ik volgens mijn bmi-score 8 kilo teveel weeg. Ik zou mijn ronde stevige billen en borsten niet willen inleveren voor 8 kilo’tjes. I love my curves. ik heb trouwens veel littekens n.a.v. van het verwijderen van verschillende goedaardige tumoren. Ik heb sproeten in mijn lies en oksels, waardoor het lijkt of ik stoppels heb.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 juli 2017 om 10:06:

BMI… vreselijk, heb me ook zo rot gevoeld over mijn BMI terwijl ik hartstikke goed was zoals ik was. Vind t heel knap dat jij dat ook inziet!

[Beantwoorden]


Door Willeke op 23 juli 2017 13:11

Super leuke video om weer te zien. Wat me trouwens opvalt is dat je artikelen niet meer op Bloglovin komen sinds 4 dagen. Normaal lees ik ze altijd via die weg, omdat ik dan gelijk zie als er bij één van de blogs die ik volg een nieuw artikel online komt. Misschien is er iets mis met de instellingen? Ga verder zo door met je artikelen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 juli 2017 om 10:06:

Thanks Willeke! Als ik op Bloglovin kijk zie ik ze wel staan, misschien is het inmiddels verholpen?

[Beantwoorden]


Door An op 23 juli 2017 18:56

Ieder zijn mening, maar ik vind striae en cellulitis niet mooi en zal het ook nooit mooi vinden.
Aan de ene is het mooi dat je mensen wil laten zien dat elk lichaam mooi is maar aan de andere kant moet je ook gewoon naar de realiteit willen kijken zoals ze is. Veel mensen zijn gewoon te dik en zouden zich beter voelen moesten ze eens echt moeite doen om gezond te eten en in beweging te komen. Vind het jammer om je te horen zeggen dat je 10-15 kilo meer weegt dan enkele jaren geleden. Dat wil zeggen dat je gewoon te veel hebt binnen gekregen voor wat je eigenlijk nodig hebt. Waar zal het stoppen? Kan me heel moeilijk voorstellen dat je hier echt gelukkig mee bent.
Zal nu wel veel kritiek krijgen maar dat is hoe ik er over denk. Veel mensen zeggen dat dikker zijn geen enkel probleem is en dat het ook mooi is, maar geloof er nooit veel van .

[Beantwoorden]


Door Ro op 23 juli 2017 23:51

Vera je bent echt prachtig van binnen en buiten, you go girl.
Mensen moeten eens stoppen met zo erg op andere te letten, hou van jezelf, doe je ding. Leven en laten leven is mijn motto. Als iemand 3 zakken chips naar binnen wil stoppen, prima. Als iemand de hele dag wil sporten, prima. Wees gewoon eens lief voor elkaar en laat elkaar. Je wordt alleen geboren en je gaat alleen dood.
Je leeft voor jezelf en niet voor andere.

Dikke kus van mij

[Beantwoorden]


Door Maartje op 24 juli 2017 02:29

Zo herkenbaar.. die baal-dagen.. Zo liep ik vandaag, in Italië, super zelfverzekerd rond in mijn bikini. Aan het einde van de dag zag ik een foto van mijzelf op een luchtbed en ik kon alleen maar denken hoe dik ik was (en ja, mijn bmi is gewoon “normaal”). Hoop dat ik hier ooit toch sterker en zelfverzekerder in ga worden!

Dat van die benen is ook zo herkenbaar: het vinden van broeken is altijd ellende geweest! Ook ik heb bredere heupen, grotere bovenbenen en broekmaat 42. Gelukkig heb ik wel een tip voor de dames met hetzelfde “lot” hihi. Ik draag vaak broeken van het merk Queen Hearts. Deze zijn in wat onbekendere winkels/boetiekjes te koop. Ze zijn stretchy, hebben een mooie pasvorm en ik vind ze echt perfect zitten.. dat terwijl broeken vinden die mooi om mjn benen sluiten juist zo lastig was!

Ik vind het een goede video Vera. Super sterk dat je dit doet! Dit siert jou echt als rolmodel, maar vooral ook als mens. Veel bloggers en bekenden op social media zijn zo bezig met laten zien hoe perfect zij zijn, dat ik soms even vergeet dat het niet erg is om imperfecties te hebben: iedereen heeft imperfecties! Samen staan we sterk :).

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 juli 2017 om 10:07:

Dankjewel Maartje! En ik hoop dat je vandaag toch ook weer lekker rondparadeert in je bikini.

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla op 24 juli 2017 10:04

Ja wooow, heel veel succes de rest van je zwangerschap!

[Beantwoorden]


Door Roshni op 24 juli 2017 15:14

Mooi, oprechte video! Goed dat je jezelf accepteert zoals je bent. Iedereen heeft zijn eigen onzekerheden (die je soms niet eens van een ander verwacht).

Mij gezond voelen is voor mij het meest belangrijk. Natuurlijk zou ik bijvoorbeeld veel minder eczeem en lichaamshaar willen hebben. Maar zoals je zegt: dit is wie ik ben en daar mag ik trots op zijn. Mijn lichaam zorgt goed voor mij, ik kan lopen, sporten, plezier hebben en goed functioneren. Het is niet altijd makkelijk om jezelf helemaal te accepteren maar zeker de moeite waard. Ik doe mijn best en het loslaten van kritiek op jezelf geeft weer ruimte voor positieve energie!!

Dankjewel Vera dat je met deze videoreeks, dames, meisjes en vast ook heren of jongens een hart onder de riem steekt :)

[Beantwoorden]


Door Nicky op 24 juli 2017 15:22

Wat had ik deze video graag aan mijn 14-jarige zelf laten zien. En eigenlijk aan elke persoon die hiermee struggled. Wat je zegt over gewicht is zo on point voor mij… ik heb jarenlang onzekerheid gehad over mijn figuur. Door een traumatische gebeurtenis in mijn familie ben ik beginnen sporten als een vorm van therapie en daarmee ben ik op nog geen 2 jaar van een M/L naar een XS/S gegaan. De weegschaal geeft nog steeds 70kg aan. Ik heb daardoor ook nog steeds een BMI dat zogezegd tegen de 25, overgewicht dus, grenst. Om maar aan te geven hoe irrelevant gewicht is. Bovendien was het eigenlijk mijn vriend die ooit een heel terechte opmerking maakte: dat hij niet zag of ik nu een L of S aanhad, maar wel het zelfvertrouwen waarmee ik het kledingstuk droeg. En dàt is volgens hem pas echt sexy.

[Beantwoorden]


Door Anna op 26 juli 2017 04:50

Heel knap van je! Ik herken mezelf ontzettend in die baal-dagen, helaas

[Beantwoorden]


Door Nicole op 7 augustus 2017 14:16

Vera ik vind het echt onwijs goed dat je deze video’s maakt. Heel knap van je dat je zo open en eerlijk durft te zijn. Het inspireert me echt!

[Beantwoorden]


Door kayleigh op 13 augustus 2017 18:53

Hallo Vera,

Fantastisch dat je zo open bent over persoonlijke dingen die jou bezig houden. Ik denk dat je hier veel meiden/vrouwen en mannen mee helpt en dat het juist een kracht is om het te hebben over je onzekerheden. Zelf merk ik ook dat je vaak minder onzeker wordt over een bepaald onderwerp wanneer je het juist bespreekbaar maakt.

Ik vind je een mooie meid zowel van binnen als van buiten, volgens mij ga je heel bewust om met voeding en sporten.

Hiernaast wil ik even melden dat ik zelf ook striae heb op mijn billen, benen en dijen ondanks dat ik eigenlijk meer zou moeten wegen (wanneer ik naar mijn BMI kijk). Ik weeg nu 44 kilo en ben 1,57 maar ben zeker niet te mager. BMI zegt eigenlijk dus niet zoveel.

Mijn onzekerheid is vaak dat ik mijzelf te klein vind omdat ik het gevoel heb dat mensen mij hierdoor onderschatten op verschillende vlakken.

Blijf vooral zo doorgaan en voel je happy met jezelf :)

[Beantwoorden]