Nieuwe Hema make-upkwasten

Mijn gebeden zijn verhoord, Hema heeft het complete assortiment aan make-upkwasten vernieuwd én ik mag je vandaag 20 kwasten als eerste laten zien! Ik heb elke kwast uitgebreid getest en vertel je vandaag hoe ik ze gebruik, wat ik er van vind en welke kwasten mijn favorieten zijn.

De kwasten zijn in het stijlvol zwart vormgegeven. De haren zijn synthetisch (alle kwasten zijn 100% vegan!) en zien er kwalitatief goed uit. Een make-upkwast van de nieuwe lijn kost tussen de € 3 en € 5 per stuk. Lekker betaalbaar! De kwasten zijn nu te koop bij Hema filialen en zullen vanaf 26 juni ook in de webshop verkrijgbaar zijn. De oude make-upkwasten zullen langzaam uit het assortiment verdwijnen.

Om de review zo overzichtelijk mogelijk te houden, split ik hem in tweeën. Ik laat je eerst de oog- en lipkwasten en daarna de gezichtskwasten zien.

Oog- en lipkwasten

Deze kwasten kosten € 3 per stuk.

Eyeshadow Applicator 101

Ik vind het best wel grappig dat er een grote sponsapplicator in de collectie zit. Ik gebruik hem voor highlighter in de binnenste ooghoeken, dat brengt hij verrassend intens aan.

Eyeshadow Brush Small 102

Een fijn en stevig oogschaduwkwastje, om kleur mee aan te brengen op het bewegend ooglid, maar werkt ook heel goed langs de wimperrand.

Eyeshadow Brush Large 103

Deze oogschaduwkwast vind ik erg lekker werken. Hij is vol, zacht en luchtig en heeft een goede vorm en formaat. Brengt kleur op het gehele ooglid mooi aan, dus ook in de arcadeboog werkt ‘ie fijn.

Eyeshadow Smudging Brush 104

Wil ik kleur net wat steviger aanbrengen, bijvoorbeeld aan de buitenkant van mijn oog (de outer V), dan is deze kwast perfect.

Eyeshadow Blending Brush 105

Met deze blendingkwast kun je heel mooi oogschaduw in de arcadeboog aanbrengen, want hij brengt het heel zacht aan. Ook kun je er de harde lijnen mee vervagen.

Eyeliner Brush 106

Een intense lijn met wing? Check!

Eyebrow Brush 107

Met dit borsteltje en kammetje, doorborstel je je wenkbrauwen en separeer je je wimpers.

Lash & Brow Brush 108

Maar je kan ook dit borsteltje gebruiken, het is maar net wat je fijn vindt. Persoonlijk vind ik ze allebei prima werken.

Eyebrow Pomade & Applicator Brush 121

Maar het handigst is misschien wel deze: een borstel en een kwastje gecombineerd. Je kunt je wenkbrauwen doorkammen en inkleuren. Ik vind het heel fijn hoe zacht het kwastje werkt, hij tekent heel natuurlijk bij.

Lip Brush 201

Een lipkwastje mag ook niet ontbreken. Hiermee kleur je je lippen met lipstick zo precies mogelijk in.

Gezichtskwasten

De gezichtskwasten kosten € 4 per stuk, met uitzondering van 301, 302 en 311, die kosten € 5 en voor 309 betaal je € 3.

Classic Powder Brush 301

Dit is een enorme poederkwast. Wat is ‘ie heerlijk zacht en luchtig! Deze zwiep ik met gemak over mijn hele gezicht.

Powder Brush 302

Ook deze kwast voelt heel zacht aan en is lekker groot, maar de steel is korter wat hem handiger maakt om mee te nemen.

Buffing Brush 303

Wat ben ik blij dat deze kwast in de collectie zit! Een hele fijne, flexibele buffing brush om foundation mee aan te brengen en mooi mee in te blenden. Werkt ook goed voor het vervagen van bronzer, blush en highlighter als laatste stap van de make-uplook.

Stippling Brush 304

De stippling brush is ook erg goed en brengt foundation (maar ook blush, bronzer…) natuurlijk aan.

Foundation Brush 305

Ik geef heel eerlijk toe dat deze klassieke foundationkwast ook helemaal niet verkeerd is. Hij is lekker vol, wat hem erg prettig maakt in gebruik. Ik vind hem ook fijn om concealer onder mijn ogen mee in te blenden.

Blush Brush 306

De blush brush is ook lekker zacht en heeft een fijn formaat. Brengt blush mooi aan.

Blush & Contour Brush 307

Voor het contouren gebruik ik deze schuin afgesneden kwast, die lekker stevig maar toch ook zacht is.

Fan Brush 308

Wow, check die highlighter! De fan brush werkt ook top.

Concealer Brush 309

Een klassiek concealerkwastje.

Kabuki Brushh 311

En tot slot een grote, volle, zachte kabuki kwast. Wil je poeder compacter en dekkender aanbrengen, dan is een kabuki perfect.

Zo. Dat waren ze. Wat veel! De collectie is heel compleet, je kunt een hele make-uplook met de kwasten maken. Ik vind de kwaliteit/prijs verhouding goed en ben heel blij dat Hema de make-upkwasten vernieuwd heeft. De haren blijven mooi in model, ook na het wassen. En ze verharen nauwelijks tot niet.

Ook fijn: om elke nieuwe kwast zit een netje, zodat de haren netjes in model blijven. Handig om te gebruiken wanneer je de kwast gewassen hebt en hem laat drogen. Door het netje drogen de haren mooi op.

Mijn favorieten zijn de Eyeshadow Brush Large, Buffing Brush, Stippling Brush, Blush & Contour Brush en de Fan Brush.

Wat vind jij van de nieuwe Hema make-upkwasten?

Deze blogpost is gesponsord door Hema.

Twitter Facebook
Categorie: Kwasten Low-budget Sponsored | 8 juni 2017 | 57 reacties | Tags: ,

Reacties

Door Femke op 8 juni 2017 06:31

Wauw, wat een flinke collectie. De kwasten klinken erg fijn in gebruik.

[Beantwoorden]


Door Susan op 8 juni 2017 07:24

Wat een uitgebreide collectie!

[Beantwoorden]


Door Eline op 8 juni 2017 07:25

Wat fijn dat hema nieuwe kwasten heeft. Ik heb een aantal oude waar ik erg blij mee ben. Vooral naar die foundationkwasten ben ik benieuwd. Of ze ook zo fijn zijn als die van Real Techniques.

[Beantwoorden]


Door Ellen op 8 juni 2017 07:31

Leuk dat ze hun assortiment vernieuwd hebben en ze nu zo veel kwasten hebben.
Ik mis in deze review je kritische blik. Bij bijna geen enkele kwast staat wat je er van vind, je zegt alleen waarvoor de kwast dient. Jammer want dat zou ik nog veel interessanter vinden.

[Beantwoorden]

Michelle antwoordt op 8 juni 2017 om 12:20:

Helemaal mee eens!

[Beantwoorden]

Loes antwoordt op 8 juni 2017 om 14:44:

Eens!

[Beantwoorden]

Amy antwoordt op 8 juni 2017 om 19:08:

Vind ik ook jammer! Maar dit bericht is gesponsord door Hema, dat is denk ik de reden… Verder staat er ook niet bij dat het een review van de kwasten is, maar laat ze ze in plaats daarvan gewoon aan ons zien.

[Beantwoorden]

Mieke antwoordt op 9 juni 2017 om 09:56:

Mij wordt wel een review beloofd: op de eerste foto staat ‘review nieuwe HEMA kwasten’ en in de eerste alinea staat “Ik heb elke kwast uitgebreid getest en vertel je vandaag hoe ik ze gebruik, wat ik er van vind en welke kwasten mijn favorieten zijn.”

Ik sluit me dus aan bij de eerste reactie, dat een iets kritische blik ontbreekt. Over de vorige HEMA-kwasten was je erg kritisch, Vera, nu alleen maar termen als ‘fijn’ en ‘prettig’, die toch wat context missen. Waarom zijn ze fijn? Welke werkt beter, voelt prettiger en is lekkerder in gebruik dan een ander? Met welke kwasten zou je ze vergelijken?

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 8 juni 2017 07:50

Klinkt als hele fijne kwasten!

[Beantwoorden]


Door An Dang, TheBeauParlour op 8 juni 2017 08:20

Wat een fijne collectie! Ik heb een lange tijd geleden enkele kwasten van de Hema uitgeprobeerd maar ik vond ze toch altijd best stijf aan voelen.. nu ik je foto’s bekijk zien ze er toch grotendeels dense uit wat goed is! Ik zie enkele oogkwasten die ik zeker zou willen aanschaffen zoals de eyeshadow smudging brush en de brush small. Zulke borstels zijn toch dagelijks nodig! Van de gezichtbrushes vind ik de blush brush er heel mooi uitzien, geheel zwart en een mooie ronde kop. Deze vernieuwde collectie van de Hema ziet er prima uit en ook betaalbaar, altijd fijn voor de startende. Wat mij verrast en misschien ook aanmoedigt om ze te halen is dat je het netje erbij krijgt, super handig nadat je de kwasten hebt gewassen.

[Beantwoorden]


Door Leqh op 8 juni 2017 09:12

Slimme zet van de HEMA en zo te zien goed uitgevoerd! Vooral het dubbele kwastje met borsteltje en wenkbrauwkwastje spreekt me aan en een extra poederkwast kan ik ook nog wel gebruiken!

[Beantwoorden]


Door Eline op 8 juni 2017 09:38

Ik mis toch echt wat informatie in deze blogpost, snap dat ie gesponsord is, maar hoe houdt de kwast vast? Hoe voelen de haren per kwast? Past het formaat bij het doel of zou je het ergens anders voor gebruiken, etc.

[Beantwoorden]


Door Rianne op 8 juni 2017 10:00

Ik vind deze post niet echt een review. Heb het idee dat ik gewoon een folder artikel aan het lezen ben waarin in staat dat deze kwasten eraan komen. Het enige wat ik prettig vind is de laatste zin waarin staat welke kwasten jij het fijnste vindt. Nu ik terugscroll zie ik ook ineens dat het een gesponsord artikel is en dat voel ik ook als ik het dit lees. Nee, ik zou meer informatie prettiger vinden: hoe voelen de kwasten aan, kan je ze goed wassen, geven ze goed kleur af? Etc.

[Beantwoorden]

Kim Bijen antwoordt op 8 juni 2017 om 14:37:

Precies!

[Beantwoorden]

Nabila antwoordt op 8 juni 2017 om 21:37:

I cant with you people. eeuwige gezeik altijd bah. Het is een duidelijk review hoor.

[Beantwoorden]

Alysha antwoordt op 8 juni 2017 om 22:46:

Normaliter vind ik ook dat ‘gezeur’ vervelend op video’s/blogposts. Maar dit vind ik eigenlijk wel oprecht. Wij zijn er allemaal omdat we fan zijn van Vera’s eerlijke mening en haar manier van schrijven. Maar ik vind dat ze beter kan. Meestal vertelt ze wat meer details. Ook al is deze post gesponsord, er is toch niets mis mee om te vertellen hoe een kwast het best tot zijn recht komt? Vaak is een kwast in een grote set niet heel fijn voor zijn eigenlijke doel, maar voor iets anders (bv: een blushkwast werkt veel beter voor bronzer). Ik ben ervan overtuigd dat Vera beter kan, en dit is absoluut niet negatief bedoeld! Van comments zoals Rianne waarin ze op een nette manier haar mening geeft kan Vera alleen maar leren!

Sending all of you positive vibes ❤

[Beantwoorden]


Door Loes op 8 juni 2017 10:15

Deze kwasten klinken goed! Ik heb alleen ervaring met de oude fan-brush en blending-brush van de hema, verder heb ik hun kwasten nooit gebruikt! Als ik weer eens iets nieuws nodig heb, ga ik hier eens bij kijken.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 8 juni 2017 10:21

Oeh klinkt goed!

[Beantwoorden]


Door Sarah op 8 juni 2017 10:24

Zeker overzichtelijk, maar ik mis jouw mening! Tijdens het lezen voelde ik al aan dat dit niet een standaard review was, maar een gesponsorde post (waar ik op zich niks op tegen heb). Wel vind ik de volgende zin misleidend: ‘én ik mag je vandaag 20 kwasten als eerste laten zien!’ Die ‘mag’ vind ik wat gek staan voor een post waarvoor je wordt betaald ;) Maar goed, ben heel erg benieuwd naar jouw mening! :D Hoe gedragen ze zich na het wassen? Zijn ze allemaal even zacht? Nemen ze makkelijk poeder op?

[Beantwoorden]

Ise antwoordt op 8 juni 2017 om 12:06:

Vond ik ook inderdaad. Ik geloof er niks van dat ze allemaal zo goed zijn, er zijn er vast wel een paar wat minder. Niks tegen gesponsorde posten, maar ik vond het net allemaal iets te positief haha.

[Beantwoorden]


Door Merel op 8 juni 2017 10:31

Wat leuk dat HEMA zijn kwastencollectie heeft vernieuwd! Ik ben gelukkig al voorzien van goede kwasten maar een extra oogschaduwkwast is nooit verkeerd om aan te schaffen. Ik ga zeker even kijken wanneer ze in de winkel liggen!

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 8 juni 2017 11:01

Wauw, dat klinkt als een hele verbetering. Ze zijn met de tijd meegegaan! Ga ik eens voor kijken. En kan mijn dochter ook eens goede kwasten kopen van haar zakgeld. ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 juni 2017 om 11:01:

Ja, ben er ook heel blij mee!

[Beantwoorden]


Door Meryem op 8 juni 2017 11:29

WoW mooie kwasten en eindelijk een budget fan brush.
Ik vind altijd dat sponsapplicator onderschat worden.
Want als je wil dat de oogshaduw intenser word op je ooglid. Raad ik je juist sponsapplicator’s aan. Kwasten vervaagt meestal de kleur iets. Ik gebruik er standaard een voor mij innercorner highlight.

[Beantwoorden]


Door Lonneke op 8 juni 2017 11:34

Ik heb ook een aantal Hema kwasten en die werken heel fijn. Deze zien er ook erg mooi uit! Ik denk dat ik binnenkort maar eens een kijkje ga nemen!

[Beantwoorden]


Door Sharon - Choose to Shine op 8 juni 2017 12:02

Wauw deze kwasten zien er goed en ook mooi uit! De blending brush uit het ‘oude’ assortiment is echt mijn favoriete kwast dus ik ben benieuwd of de nieuwe variant net zo fijn is.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 juni 2017 om 11:01:

Deze is wel wat steviger dan de oude blendingkwast, maar ik vind hem persoonlijk wel zachter. Met de grote oogschaduwkwast kun je ook goed blenden btw!

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 8 juni 2017 13:05

Helaas mis ik de review in je artikel. Ik lees niet echt wat jouw mening van de kwasten is. Jammer, want ik hecht veel waarde aan jouw mening.

[Beantwoorden]


Door Claire op 8 juni 2017 14:22

Dat is goed nieuws, als ze in de winkel liggen ga ik zeker even een kijkje nemen :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 juni 2017 om 11:02:

Als het goed is zijn ze nu al in de winkel te vinden!

[Beantwoorden]


Door Britt op 8 juni 2017 15:49

Klinkt goed, zeker voor al die fijne prijsjes!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 8 juni 2017 16:27

De kwasten zien er echt top uit, maar vind je de buffing-brush of de stippling-brush beter voor foundation?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 juni 2017 om 11:02:

Omdat ik een dekkend effect persoonlijk het mooist vind, kies ik voor de buffing kwast. Wil je een natuurlijker effect, dan raad ik de stippling kwast aan.

[Beantwoorden]


Door natanja op 8 juni 2017 17:14

hoi vera

ik wil steeds meer met make-up doen maar wil er niet uitzien als een clown welke kwast raad je aan voor de ogenschaduw aantebrengen . en het lip kwastje gaan ik ook zeker aanschaffen

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 juni 2017 om 11:03:

Het ligt eraan wat voor ooglook je wilt gaan maken, maar in ieder geval de normale en grote oogschaduwkwast zijn hele goede basics om mee te beginnen.

[Beantwoorden]


Door Kayla op 8 juni 2017 18:28

Ik zag deze kwasten laatst al bij de Hema bij mij in de buurt. Ze zagen er echt heel goed uit zo op het eerste gezicht en ze voelde heel zacht aan. Ik ga ze binnenkort zeker eens uitproberen!

[Beantwoorden]


Door Nienke op 8 juni 2017 19:32

Deze kwasten zien er goed uit, leuk want de Hema kwasten waren mijn eerste kwasten, misschien maar een paar kopen. Verder wil ik nog even zeggen, wat ik ook in de reacties zelf lees, is dat ik het review gedeelte van deze review mis. Ik merkte het al bij de 1e kwast, ik las het en dacht bij mezelf “waar praat ze verder over deze kwast?”. Dat vind ik wel jammer, ik mis de informatie over wat je er van vind, je eerste indruk. Hierdoor krijg ik het idee alsof het is afgeraffeld, niet vervelend bedoeld hoor! Mijn review van je review ?

[Beantwoorden]


Door Teddy op 8 juni 2017 20:03

Oh wauw! Wat leuk dat Hema haar kwasten heeft vernieuwd

[Beantwoorden]


Door femketje op 8 juni 2017 20:05

ik hoop dat ze de oudere blending brushes ook nog hebben, want die vind ik zelf echt super fijn!

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 8 juni 2017 20:40

Waaaa vegan, tof!! Ik ga er zeker bij kijken als ik nieuwe nodig heb :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 juni 2017 om 11:03:

ja goed he! :D

[Beantwoorden]


Door Lilly op 8 juni 2017 22:07

wow toffe kwasten!

[Beantwoorden]


Door Alysha op 8 juni 2017 22:48

Ik ga zeker eens kijken naar deze kwasten. Toevallig dat ik bij een hema filiaal werk en dus personeelskorting kan krijgen, terwijl ze al zo goedkoop zijn!

[Beantwoorden]


Door nicoleswereld op 9 juni 2017 06:54

Dit klinkt als een hele mooie collectie!

[Beantwoorden]


Door Ingrid op 9 juni 2017 08:52

Oeh Vera… hiermee verlies je een deel van je geloofwaardigheid. Duidelijke sponsoring (wat helemaal niet erg is), maar zo kritiekloos dat het ongeloofwaardig is. Het kàn niet zijn dat ineens alle kwasten van Hema een aanrader zijn!
Dan gaan we ze de komende maanden vast zien als nieuwe favorieten? Denkutniet. Misschien 1 of 2..dat is ook geloofwaardig. Maar allemaal? Koekoek!

[Beantwoorden]


Door Linda op 9 juni 2017 09:46

Ik was nooit echt fan van de Hema kwasten, deze vielen bij mij altijd nel uit. Deze nieuwe lijn zal ik in de winkel gaan bekijken, wie weet zit er deze keer wel iets voor mij bij. De foto’s vind ik erg leuk gedaan in dit artikel!

[Beantwoorden]


Door Virginie op 9 juni 2017 12:37

Aan alle reacties hier te zien, is de meerderheid (waaronder ik) het erover eens dat een kritische noot ontbreekt.

Je mag gesponsord zijn, niks op tegen, maar dit is toch geen review?

Waarvoor de kwasten dienen, dat weten we allemaal wel denk ik. Maar zijn ze zacht, hard, vallen de haartjes uit, niet te groot, niet te Klein, hoe zijn ze na het wassen,…

Ik heb kwasten van Hema, sommigen zijn goed, andere weer minder.

Ik mis hier toch wel iets.

Dit is geen kritiek en ook echt niet slecht bedoeld, want het is de eerste keer dat mij dit zo opvalt. Jammer!

[Beantwoorden]


Door Sarah op 9 juni 2017 12:47

Ik begrijp dat je geen aandacht wil besteden aan negativiteit. Maar ik vind het wel erg jammer dat je niet op kritische, maar respectvolle meningen reageert. Je hebt de kwasten 1x gewassen neem ik aan. Kan je me ook vertellen wat er gebeurt na 5x wassen? En zijn ze allemaal even zacht of springt er eentje uit?

[Beantwoorden]


Door Laura op 9 juni 2017 15:10

Zodra jij je ‘mening’ had gegeven over de spons applicator wist ik gewoon dat het gesponsord was.. Dit artikel klinkt gewoon niet oprecht en ik kan deze ‘review’ niet geloven aangezien je positief bent over een spons applicator.

[Beantwoorden]


Door Tante Truus op 9 juni 2017 15:54

Je zou maar het hele artikel lezen om te kijken of de kwasten écht goed zijn, en er dan aan het einde pas achter komen dat het gewoon spon is. Je weet zelf ook wel dat wanneer je er een hoop centen voor krijgt, je geen eerlijke review gaat schrijven. Echt onder de maat.

[Beantwoorden]


Door Marise op 9 juni 2017 16:28

Ik heb zelf vandaag de concealer brush 309 gekocht, ik deed het eerst gewoon met mijn vingers, ik heb het vergelijkt en ik zie dat ik met mijn vingers een beter resultaat heb, een miskoop dus, erg jammer, ik heb geen zin om weer vieze vingers te krijgen. Ik mis ook, net als de anderen, jou kritische blik, in andere posts ben je heel kritisch, en bij deze staat maar 1 zin bij iedere kwast, ik had meer van je verwacht

[Beantwoorden]


Door Marthe elzinga op 9 juni 2017 20:34

Hoeveel kosten ze in totaal alleemaal samen

[Beantwoorden]


Door Charissa op 9 juni 2017 22:38

Ik vind het eerlijk gezegd nogal prijzig. Als er 20 kwasten zijn a 4 a 5 euro pers tuk zit je gemiddeld voor de hele set rond de 70,- voor een Hema kwast.

[Beantwoorden]


Door Nopie op 9 juni 2017 23:19

Voor minder dan 70€ heb je wel mooiere kwastensets.
Als je bij boozy kijkt dan.

[Beantwoorden]


Door luna op 10 juni 2017 15:14

Ik mis een eerlijk oordeel in dit review. Doordat het een gesponsorde post is, lijkt het bijna alsof je je mening achterwege laadt omdat deze negatief zou zijn. Jammer!

[Beantwoorden]


Door Juul op 10 juni 2017 21:49

Hey Vera, welke kwast raad je aan voor concealer?? De bufferkwast of de concealer kwast????

[Beantwoorden]


Door Jessica op 15 augustus 2017 22:49

Heb vandaag de Blush & Contour Brush 307 gekocht en thuis gelijk getest om contourpoeder aan te brengen. Prima kwast! Vraagje, welke lippenstift heb je hier op? Erg mooie kleur!

[Beantwoorden]