Hoe gaat het samenwonen? | Persoonlijke update

Jeffrey en ik wonen alweer een paar maanden samen en sinds ik erover vertelde in deze Make-update video, krijg ik steeds meer vragen over hoe het daarmee gaat. Heb ik nog last van mijn bindingsangst?

Het gaat heel erg goed. Ik denk dat dat komt omdat Jeffrey voordat we officieel samenwoonden, hier al bijna elke dag was. Soms sliep hij een nachtje in zijn eigen huis in Strijen en toen hij oververmoeid raakte was hij daar een periode meer dan hier, maar de maanden of eigenlijk zelfs jaren daarvoor kwam hij bijna altijd rechtstreeks uit zijn werk naar mij toe.

Het is heel geleidelijk zo gegroeid en toen Jeffrey en ik besloten dat hij écht bij mij kwam wonen moest er eigenlijk alleen nog wat papierwerk geregeld worden. In zijn huis stonden niet veel meubels (of het waren meubels van zijn ouders) en op de rest van zijn garderobe en een elektrische gitaar na, nam hij dan ook vrijwel niks mee. Ik heb wel aangeboden mijn bed voor dat van hem te verruilen, maar dat hebben we uiteindelijk toch niet gedaan omdat het hier niet in de inrichting past. Gelukkig vindt hij mijn inrichting wel mooi en heeft hij er geen moeite mee dat hij het met mijn meubels moet doen.

Ik heb dan ook helemaal geen last van mijn bindingsangst (gehad), ik denk omdat het zo langzaam is gegroeid dat ik het eigenlijk nauwelijks gemerkt heb dat Jeffrey hier kwam wonen. En toen hij ook een leuke nieuwe baan vond in de stad, voelde het vooral alsof alle puzzelstukjes op hun plaats vielen. Ik voel me juist alleen maar gelukkiger en verliefder. Jeffrey werkt nu heel dichtbij huis, we hebben daardoor veel meer tijd samen en daar geniet ik echt van.

Toen Jeffrey bij mij kwam wonen en bij zijn nieuwe werkgever begon, moest helaas de auto weg. Daar heb ik denk ik nog wel het meeste moeite mee, want hoewel ik zelf geen rijbewijs heb en alles met het OV doe, is een auto – zelfs als je in Amsterdam woont – toch wel heel fijn. Het is een stuk comfort, zeker als we samen een dag weg willen. Over een jaar hopen we genoeg gespaard te hebben samen een auto te kunnen kopen, dat is wel een fijn en goed doel om voor ogen te hebben.

Ik ben heel happy en Jeffrey ook. Ik vind het samenwonen heel gezellig, want hoewel er praktisch gezien niet mega veel veranderd is, is er gevoelsmatig wel iets anders. Ik kan het niet goed uitleggen, maar het voelt goed en dat is het belangrijkste.

Twitter Facebook
Categorie: Personal Life | 26 mei 2017 | 37 reacties

Reacties

Door Susan op 26 mei 2017 07:39

Wat fijn dat het zo goed gaat Vera, het is je gegund!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 mei 2017 om 08:34:

Dankjewel Susan!

[Beantwoorden]


Door chucky1012 op 26 mei 2017 07:47

Leuk en erg fijn dat jullie nu zo gelukkig zijn en dat het samenwonen goed gaat.

Xoxo

[Beantwoorden]


Door Liset op 26 mei 2017 08:39

Fijn dat het allemaal zo natuurlijk en soepeltjes is verlopen. Ik denk dat langzaamaan ook het toverwoord hierin is. Zo heb ik het destijds ook gedaan. Mijn vriend kwam al regelmatig bij mij thuis en bleef steeds vaker slapen. Op een gegeven moment waren we iedere dag samen en toen kregen we een huis aangeboden. Na drie jaar veel samen te zijn geweest, gingen we samenwonen. Eigenlijk veranderd er dan haast niets! Wel jammer van de auto, kan ik me voorstellen dat je die nu enorm mist.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 mei 2017 om 08:35:

Ja, fijn is dat!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 26 mei 2017 08:50

Fijn dat het allemaal zo is verlopen.

[Beantwoorden]


Door Sarah op 26 mei 2017 09:25

Fijn dat het zo goed gaat! En je huisje is echt super leuk!! Dat raam <3

[Beantwoorden]


Door Michele op 26 mei 2017 09:55

Heel herkenbaar! Bij mij en mn vriend ging het net zo… wel aan hoger tempo maar we zijn allebek rond de 30, dan ga je wat sneller :) hij was ook gwn altijd hier eigk en op een dag hadden we zoiets van nou… aangezien je hier eigk toch al woont .. :P

[Beantwoorden]


Door Kelly op 26 mei 2017 09:59

Super om te lezen dat het zo goed gaat! Geniet ervan!

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 26 mei 2017 10:34

Wat leuk en fijn om te lezen, het is je zo gegund Vera en Jeffrey natuurlijk ook! Geniet van elkaar <3

[Beantwoorden]


Door Loes op 26 mei 2017 11:02

Ik ben blij dat het zo goed met jullie gaat! Ik hoop dat deze positieve lijn zich blijft voortzetten. Ik snap wel dat jullie de auto een beetje missen, ik mis het ook om geen auto te hebben, maar dat is inderdaad slechts een luxeprobleem.

[Beantwoorden]


Door Marleen op 26 mei 2017 11:25

Wat fijn om te lesen! Misschien kun je soms een auto huren/lenen bij bijvoorbeeld greenwheels als je verder/langer onderweg bent. Hebben wij ook een poosje gedaan en werkt heel handig!

[Beantwoorden]

Anne antwoordt op 28 mei 2017 om 09:06:

Ja mee eens! Greenwheels gebruiken wij al jaren en is zo handig! :-). Wij wonen in Utrecht en naast dat we vanuit hier heel makkelijk overal heen kunnen met de trein, is het soms toch wel handig een auto.

[Beantwoorden]


Door Anna op 26 mei 2017 12:03

Wat heerlijk dat het zo goed gaat allemaal. Fijn dat jullie er op deze manier echt de tijd voor hebben kunnen nemen, en het geleidelijk aan gegaan is. Dat lijkt me ook echt ideaal. En ook fijn dat Jeffrey nu in de stad werk gevonden heeft. Wat genieten – niet elke dag zo lang onderweg!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 mei 2017 om 08:35:

Ja, het is echt heel fijn en het voelt super goed zo. Ben heel blij :D

[Beantwoorden]


Door Eline op 26 mei 2017 12:32

Wat fijn om dit te lezen, het is jullie echt gegund!

Liefs, Eline

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 26 mei 2017 12:48

Wat fijn om te lezen dat het zo goed voelt en jullie heel erg happy zijn!! Samenwonen is echt heerlijk, ik woon nu ook al een hele tijd samen met mijn vriend en het voelt zo goed en fijn, het is een heerlijk gevoel <3

[Beantwoorden]


Door Emilie op 26 mei 2017 13:45

Wat leuk dat alles zo goed verloopt! En ook dat je er beide de tijd voor hebt genomen. Hopelijk went het zo zonder auto. Ik denk dat je dan bepaalde dingen anders gaat organiseren of op een andere manier gaat doen.

[Beantwoorden]


Door Laura op 26 mei 2017 14:02

Fijn dat alles goed gaat! Is ook wel logisch als jullie relatie ook goed zit ;) Geniet er lekker van! Die auto komt vast wel weer! Mijn vriend heeft een auto, super handig stiekem. Zelf heb ik wel mijn rijbewijs maar geen auto, leen soms die van hem. Bij mij in de stad heb je verder niet zoveel aan een auto.

[Beantwoorden]


Door Rianne op 26 mei 2017 14:10

Wat leuk om te lezen! Je bent zo’n eerlijk, fijn mens, Vera. Ik volg je al jaren, maar vind het zo leuk om te zien hoe je groeit. En we hebben best wel dezelfde stijl met sommige dingen, waardoor ik me altijd heel erg in je kan herkennen. Je bent gewoon een heerlijk mens, en ik gun je al het geluk van de wereld met Jeffrey en je werk. <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 mei 2017 om 08:34:

Dankjewel Rianne, vind ik heel leuk en lief om te horen ❤️

[Beantwoorden]


Door Stella op 26 mei 2017 18:01

Wat fijn zeg, leuk om te lezen! Zou voor tijdelijk een goedkope tweedehands auto niet een optie zijn? Liefs!

[Beantwoorden]


Door femketje op 26 mei 2017 18:52

leuk om te lezen dat het zo goed gaat! alleen geen auto meer hebben lijkt me erg lastig, ik zou niet meer zonder kunnen!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 26 mei 2017 19:03

Wat fijn dat het zo goed gaat en jullie allebei erg gelukkig zijn, houden zo!

[Beantwoorden]


Door Manon op 26 mei 2017 19:25

Ik snap wel dat je de auto mist, maar jullie zijn samen en dat telt. Jullie kunnen er samen naartoe werken om samen een autootje te kopen. Fijn dat het verder zo goed gaat

[Beantwoorden]


Door Annika - Mrs. Marvelous op 26 mei 2017 19:43

Fijn dat het zo goed gaat! Heel veel geluk samen!

[Beantwoorden]


Door Merel op 26 mei 2017 20:13

Waarom begin je niet zelf met lessen? Die vrijheid is heerlijk. Ik ben net geslaagd voor mijn rijbewijs en wetende dat ik ergens heen kan gassen zonder dat er iemand voor mij hoeft te rijden, altijd de fiets moet pakken of het ov moet gebruiken is echt een verademing.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 mei 2017 om 08:34:

Ik heb al veel lessen gehad, helaas blijf ik rijden heel eng vinden :(

[Beantwoorden]


Door Nicole op 26 mei 2017 22:36

Wat enorm goed dat het zo goed gaat tussen jullie twee en met het samenwonen. Het is een heel goed teken dat je geen last hebt gehad van bindingsangst! Wel erg balen van de auto, ik kan me voorstellen dat je dat toch wel mist inderdaad.

[Beantwoorden]


Door Hester op 27 mei 2017 15:49

Wat fijn, Vera!

[Beantwoorden]


Door Wendy (B) op 27 mei 2017 19:20

Doe zo verder ;)

[Beantwoorden]


Door Lidewij op 28 mei 2017 01:15

Super fijn dat het zo goed gaat!

[Beantwoorden]


Door Barbie op 28 mei 2017 01:53

Wat fijn om te lezen dat het goed gaat! Je kan trouwens altijd Greenwheels of een andere carsharing optie overwegen als je toch af en toe een auto wil kunnen pakken.

[Beantwoorden]


Door Princess op 28 mei 2017 07:11

Misschien kunnen jullie een auto huren als jullie samen een dagje weg willen?
Hoop dat jullie gauw genoeg gespaart hebben en dat je misschien de lezers ook je auto showed als het niet te prive is!

[Beantwoorden]


Door An Dang, TheBeauParlour op 29 mei 2017 10:15

Fijn dat het zo goed gaat met jullie! Ik kan niet wachten totdat ik kan samenwonen met mijn vriend. Hij is nu grotendeels bij mij thuis maar ik woon nog bij mijn vader dus hij voelt zich nog niet echt ‘thuis’. We zijn allebei beetje aan het sparen voordat we samen iets gaan zoeken.

[Beantwoorden]


Door winston, ikstavoorjeklaar op 30 mei 2017 15:09

Fijn dat het zo goed gaat met jullie =). Ik vind dat jullie twee zo goed bij elkaar passen. Vera, ik volg je al echt mega lang. Al vanaf het begin van jou blog. Het is zo bijzonder om te zien hoe je bent gegroeid maar ook hoe je met de angsten en dergelijke mee om gaat. xx

[Beantwoorden]


Door Jolanda Van miert op 17 augustus 2018 20:06

Het is leuk dat je samen woon met een man die je lief heb binding angst is moeilijk te begrijpen als je niet weet wat het is jij wel Jij weet wat het is maar hoe kom je er van af dat is de vraag maar ik wens veel geluk samen liefs jolandaxxx

[Beantwoorden]