20 kleuren L’Oréal True Match foundation + review

Momenteel ben ik met 19 andere vrouwen het gezicht van de L’Oréal True Match foundation. Heel erg cool, ik ben daar best trots op! True Match is nu in maar liefst 20 kleuren verkrijgbaar. Van heel licht tot heel donker en met zowel warme, als koele en neutrale ondertonen. Ik laat je alle twintig kleuren zien (ik kon ze niet eens op tafel fotograferen, zoveel is het) en vertel wat voor mij de juiste tint is.

Het bestaande assortiment met 12 kleuren is overal verkrijgbaar, de 8 nieuwe kleuren zijn online en bij geselecteerde Etos filialen te koop. Op de website van Etos staat precies welke filialen dat zijn. En als je goed kijkt kan je mij hier ook nog tegenkomen.

De formule van de L’Oréal True Match foundations is tevens verbeterd. Met speciale oliën zodat de foundation nog makkelijker aanbrengt, meer verzorging met ingrediënten als vitamine E en vitamine BE en nieuwe pigmenten die nog egaler dekken.

L’Oréal True Match foundation € 16,99

1C – 1N – 1W – 2C – 2N – 3C – 3N – 3W – 4N – 4W

5C – 5N – 5W – 6N – 6,5W – 7C – 7W – 8W – 8N – 10W

C staat voor cool, N voor neutraal en W voor warm. Zo heeft 1C een koele, roze ondertoon, 1N een neutrale ondertoon en 1W een warme, gele ondertoon.

Hoe kies je de juiste kleur en ondertoon?

De ondertoon bepaal je door goed te kijken naar je huid en welke kleur daar doorheen schijnt. Laat je niet afleiden door roodheden, dat zegt niets. Doordat ik rosacea heb, zie je veel rood in mijn gezicht, maar je moet daar omheen kijken. Ik heb een vrij neutrale ondertoon. Foundation staat mij het beste als hij niet duidelijk geel of roze is, maar daar tussenin zit.

Je kunt je ondertoon ook heel makkelijk bepalen door te kijken naar welke kleuren je mooi staan. Vaak heb je (onbewust) de kleuren al in je kast hangen. En hoe zit het met sieraden, staat zilver of goud je het best? Je ondertoon is daar dan het tegenovergestelde van. Dus als je gouden sieraden draagt, dan is je ondertoon juist koel en staat foundation met een koele, roze ondertoon jou het natuurlijkst.

De kleur kies je door een beetje foundation op je kaaklijn aan te brengen. Welke tint loopt het mooist in je huid over? Beoordeel in daglicht. Loop even naar buiten met een handspiegeltje om de kleur goed te beoordelen.

Voor – Na

Ik heb de L’Oréal True Match foundation in 1N aangebracht. Dat is mijn match. De lichtste tint van de twintig kleuren (geen verrassing, haha) en met een neutrale ondertoon. Het effect van de foundation is subtiel, maar je kunt de dekking ook makkelijk opbouwen in meerdere laagjes. Mijn huid oogt een stuk rustiger en egaler op een natuurlijke manier.

Dagelijkse make-uplook met L’Oréal True Match 1N

Wanneer ik mijn make-uplook afgemaakt heb, vind ik dat je het effect het beste ziet. Erg mooi, zacht en egaal.

Ik ben heel blij dat L’Oréal het assortiment aan kleuren van de True Match foundation heeft uitgebreid naar 20 kleuren, het meeste ooit. Bovendien vind ik de formule en substantie van de True Match foundation heel fijn. De foundation blijft de hele dag zitten en dekt heel egaal, zonder dik op de huid te liggen.

Goed om te weten 8 maart is het internationale vrouwendag. Van 8 t/m 12 maart gaat €1 per True Match foundation naar non-profit organisatie Free a Girl. Free a Girl zet zich in tegen kinderprostitutie in Zuidoost-Azie en zorgt o.a. voor de bevrijdingsacties, rehabilitatie, re-integratie en preventie van uitbuiting van deze meisjes. Zodat zij weer de toekomst krijgen die ze verdienen.

Deze blogpost is gesponsord door L’Oréal Paris.

Twitter Facebook
Categorie: Mid budget | 6 maart 2017 | 44 reacties | Tags: , , , , ,

Reacties

Door Nicole op 6 maart 2017 16:38

Wat goed dat ze zo een uitgebreide kleuren collectie hebben. De oude True Match lijn had een kleur die echt perfect is voor mij, maar deze nieuwe lijn lijkt net een tintje te donker voor me, helaas!

Ook echt goed dat ze een deel van de opbrengst doneren aan een goed doel, dat maakt het altijd net iets leuker om het te kopen!

[Beantwoorden]


Door Sara op 6 maart 2017 16:44

Ah, super dat er ook eindelijk in Nederland (en waarschijnlijk/hopelijk in België) meer kleuren foundation beschikbaar zijn! Is altijd zo jammer dat de budgetproof merken in Europa zo’n beperkte keuze hebben, terwijl in de US echt ontzettend veel varianten zijn.
Nu hoop ik alleen dat deze niet zo uitdrogend is dan de originele versie. Ik heb die staan, maar op mijn droge huid is die helaas niet zo mooi door dat hij aan alle droge plekjes & velletjes blijft plakken :( . Misschien de nieuwe formule wel, in ieder geval gaat het met het aantal kleuren nu écht wel de goeie kant op. Top!
Groetjes

[Beantwoorden]

Syl antwoordt op 6 maart 2017 om 18:38:

Bij mij is de oude versie ook te droog.
Daarnaast lijken de kleuren allemaal zo donker… en zo licht ben ik niet.

[Beantwoorden]


Door Britt op 6 maart 2017 16:48

Ik denk dat ik deze maar eens ga proberen, ik heb jouw kleur dus hij is tenminste licht genoeg, snel eens kijken!

[Beantwoorden]


Door Laura op 6 maart 2017 16:54

Ik gebruik hem ook al een tijdje en ben er tevreden over!

[Beantwoorden]


Door Daphne op 6 maart 2017 17:23

Misschien dat ik deze nog wel eens ga proberen, nu er zulke lichte kleuren beschikbaar zijn! Ik vind het toch wel jammer dat voor vrouwen met een donkere huid er bijna geen keus is, dat is zeker iets dat we hier missen in Nederland. Hoe licht is deze foundation trouwens in vergelijking met jouw double wear foundation kleur?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2017 om 10:05:

Mee eens, er mogen echt meer donkere foundations komen. In vergelijking met Double Wear is deze iets minder roze vooral.

[Beantwoorden]


Door Hannelore op 6 maart 2017 17:24

Wat leuk! Ik vind het heel positief dat er ook veel verschillende lichte tinten bij zitten. Ik heb meestal de lichtste kleur nodig, en het verschil tussen een roze of een gele ondertoon maakt dan heel veel verschil. Hij staat je ook heel mooi :)

[Beantwoorden]


Door Carmen op 6 maart 2017 17:33

Tof, mooi resultaat bij je! Ik dacht eerst dat het mini’s waren hihi, toch niet..
X Carmen – http://www.carmenmattijssen.nl

[Beantwoorden]


Door liselot op 6 maart 2017 17:34

Hi, ik ben helemaal nieuw met deze foundations eerlijk gezegd, maar 1W lijkt mij perfect! Ik vraag mij alleen af wat de ‘oude’ 12 kleuren zijn en welke hiervan de 8 nieuwe zijn? Gezien de nieuwe niet in alle winkels verkrijgbaar zijn en de oude dus wel? :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2017 om 10:06:

Het is niet zo dat de winkels die 12 kleuren verkopen, oude foundations verkopen. De selectie is gewoon kleiner.

[Beantwoorden]


Door Soraya op 6 maart 2017 18:07

Ik heb 1C :) vind het een hele fijne foundation

[Beantwoorden]


Door Yasmine op 6 maart 2017 18:53

Fijn dat L’Oreal met een ruimer assortiment komt en ook aandacht heeft voor de ondertoon, maar toch ook jammer dat er niet meer donkere kleuren inzitten. Er zijn al erg veel foundations voor mensen met een bleke huid op de markt, terwijl mijn donkerdere vriendinnen het toch erg moeilijk hebben om een goeie match te vinden.

Ik denk ook dat je een foutje hebt gemaakt bij je analyse, Vera, want als je mooi staat met zilver heb je net een koele ondertoon, en met goud heb je meestal een warme ondertoon. Mensen die met beide even goed staan, zijn meestal neutraal – de meeste mensen zullen eerder neutraal leunen, echte warme of koude types zijn uitzonderingen.

[Beantwoorden]

Heleen antwoordt op 7 maart 2017 om 01:07:

Mee eens! Goud staat mij totaal niet, koele kleuren en zilver juist wel. Ik ben een koel type, en heb een koele roze ondertoon.
En ook met je andere punt ben ik het trouwens eens Yasmine, al ben ik zelf spierwit en dus niet op zoek naar donkere kleuren ;) Maar het blijft apart dat ze in zo’n lijn kiezen voor ontzettend weinig echt donkere kleuren. Niet dat jij daar verantwoordelijk voor bent natuurlijk Vera :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2017 om 10:08:

Het hele verhaal met welke ondertoon je hebt en wat je daardoor het mooist staat is nogal verwarrend omdat je dan juist het tegengestelde moet hebben. Daarom is het ’t gewoon het handigst zelf goed te kijken naar welke kleuren het mooist staan op je huid, dan zie je het duidelijk.

[Beantwoorden]

An antwoordt op 7 maart 2017 om 16:14:

Internet zegt toch wel degelijk het tegenovergestelde.

Koele ondertoon -> zilver
Warme ondertoon -> goud

[Beantwoorden]

hobs antwoordt op 7 maart 2017 om 17:59:

Beautylab zegt in haar artikel over deze foundation het tegenovergestelde van wat Vera zegt. Zilver koel, goud warm.

[Beantwoorden]

Lara antwoordt op 10 maart 2017 om 08:40:

Pin je er niet teveel op vast. Ik heb overduidelijk een warme ondertoon maar goud staat mij echt niet, maakt heel flets! Ik draag eigenlijk altijd warme kleuren maar wel zilveren sieraden.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 6 maart 2017 19:11

Fijn dat ze zo veel verschillende kleuren hebben uitgebracht en ook rekening hebben gehouden met de verschillende ondertonen. Voor een foundation vind ik de prijs wel oké, dus het lijkt me een fijne foundation om een keertje te proberen :)

[Beantwoorden]


Door Jolanda op 6 maart 2017 19:32

Ik had het al gespot en gekocht. En helemaal blij met 1N, want dat is ook mijn match. Vaak was de lichtste kleur of te geel/donker of te roze/wit. En dan gewoon te koop in “mijn” Etos! Het zit lang mooi, zelfs zonder primer. Het brengt mooi aan met mijn Etos dupe van de Real Technique spons.

[Beantwoorden]


Door Petra op 6 maart 2017 21:27

Hoi vera
Is het misschien een leuk idee om een keer video op te nemen met alle make-up die je ooit een keer heb gekregen in de verkeerde kleur, in dit geval kleur 10 w. Lijkt mij hilarisch ????????

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2017 om 10:08:

Haha, dat zou wel een hele interessante look worden ;)

[Beantwoorden]


Door Fie, Hola-Nova op 6 maart 2017 21:33

Ik denk dat 1W wel eens mijn match zou kunnen zijn :) hopelijk komen deze er ook in België..

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 6 maart 2017 22:20

Ik vond de oude formule van deze foundation helemaal niks (veel te droog); al was ik dan een van de weinigen. ;) De formule is dus aangepast, begrijp ok? Ga ik toch weer eens een poging wagen. :) Ik ga ook voor neutraal. Uitgesproken warme kleuren dtsan me niet zo goed (dan zie ik er wat moe en huilerig uit), maar uitgesproken koel ook niet, dan wordt het weer snel grauw. Meestal zit ik er inderdaad tussen. Warm kan ik hebben zolang het ook helder en fris is.

[Beantwoorden]


Door Fenna op 6 maart 2017 22:38

Ik gebruik deze foundation al een aantal jaren en vind hem ontzettend fijn omdat de formule niet zo dik is! Leuk Vera dat jij een gezicht bent van L’Oréal true match!

[Beantwoorden]


Door Fleur op 7 maart 2017 08:04

Ik gebruik deze al een tijdje en ben er erg tevreden over. Waarom de formule aangepast wordt, is me een raadsel want hij is nu echt perfect. Ik had onlangs in het buitenland een lichtere tint aangeschaft maar die bleek uiteindelijk toch te licht.

[Beantwoorden]


Door An Dang, TheBeauParlour op 7 maart 2017 08:37

Woaaaa zoveel kleuren! Wat geweldig is dat nu kan iedereen zijn juiste color match vinden. Ik ben denk ik een 2C in deze range. Ik ben met andere merken vaak een NC 20 of 120 dus ik denk dat deze wel goed zou passen bij mijn coole huid. Ik hoorde goeie dingen over deze foundation vanuit de US, daar is deze foundation echt een grote favoriet. Ik heb ‘m trouwens nog niet geprobeerd heb helaas een zeer grote collectie aan foundations en anders kan ik het nooit opmaken. Maar het komt zeker op m’n lijstje!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 7 maart 2017 09:39

Ja de N-lijn wordt toegevoegd! Wat fijn! Zelf heb ik een flesje N2 uit Amerika, dus als die kleur goed overeenkomt, dan ga ik deze zeker aanschaffen omdat ik dit een supe foundation vind.

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 7 maart 2017 10:17

Heel mooi! Ik ben een hele tijd de grootste True Match fan geweest, ik gebruikte niks anders. Nu ik hem opnieuw zie, ben ik weer enthousiast!

[Beantwoorden]


Door Julie Tina op 7 maart 2017 10:45

Leuk dat je alle kleuren kon swatchen voor de review! Ben wel benieuwd naar de formule, hoor in de comments dat de oude versie vrij droog op de huid zit, hopelijk heeft deze dat minder

[Beantwoorden]


Door Flo op 7 maart 2017 18:18

Ziet er goed uit! Moet wel zeggen dat de donkerste kleuren een beetje belachelijk zijn… Jammer dat er voor de vrouwen en mannen met een donkere huidskleur niet meer keuze is.

[Beantwoorden]


Door Aboutsbstyle op 7 maart 2017 22:01

Wat een boel kleuren, er is genoeg keus voor iedereen. Een goede set. Liefs soraya

[Beantwoorden]


Door Laura op 8 maart 2017 03:14

Ha! Mijn favo foundation! Super chill dat ze met meer kleuren komen, ik mix nu 1C en 2C, maar ik denk dat neutraal beter bij me past! Of misschien zelfs warm.. Ben er nog steeds niet 100% over uit wat voor ondertoon ik heb.

[Beantwoorden]


Door anna op 8 maart 2017 11:33

Wauw, wat staat deze foundation je prachtig! Echt een goede match. Ik vind het zelf altijd lastig om de juiste kleur te vinden bij een merk waar ik geen ervaring mee heb qua foundations. Ik weet wel dat ik een koele ondertoon heb. Is dit ook een fijne foundation voor de vette huid?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 maart 2017 om 10:37:

Dat kan even zoeken zijn inderdaad. Mijn huid is zelf wat aan de droge kant en zit bij mij goed, maar ik vind de formule ook niet heel vettig. Denk dat hij op een vettere huid ook zeker kan.

[Beantwoorden]

Laura antwoordt op 10 maart 2017 om 20:15:

Mijn huid was altijd vettig, nu meer normaal, soms droog, soms vet. Ik vind deze foundation altijd chill en mooi zitten! Gebruik hem echt al bijna 10 jaar denk ik.

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 13 maart 2017 22:16

Ik heb 2 kleuren gemengd voor perfecte match maar voel en zie de foundation echt zitten.. Bij mij is het onnatuurlijk. Heb normaal double wear light, maar goed daar zit ook prijsverschil tussen en is lichter als de normale double wear en deze foundation.

[Beantwoorden]


Door Dewi op 14 maart 2017 11:06

Ik wilde even zeggen dat ik door jouw review deze foundation heb gekocht. Ik had nooit gedacht een foundation van Loreal te kopen. Die zijn meestal niet geschikt voor mijn huid. Heel fijn dat je de nummers van de foundations erbij had gezet. Hierdoor dacht ik dat er wel een kleur voor mij bij zou kunnen zitten en ik zocht toevallig een foundation (normaal gesproken gebruik ik alleen een BB cream). Ik kocht 8W! Ondanks de verschillen in huidskleur ben je mijn favo beauty blogger. Jij houdt ook rekening met andere huidskleuren.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 maart 2017 om 09:50:

Wat fijn om te horen Dewi, dankjewel!

[Beantwoorden]


Door jen op 14 maart 2017 20:44

Erg jammer dat er echt bijna 1000 lichte kleuren liggen en dan maar 2 voor de donkere huid. Terwijl de persfoto me liet denken dat ze serieus wel 4 donkere ondertonen hadden geïntroduceerd :(

[Beantwoorden]


Door Wendy (B) op 21 maart 2017 16:55

Als ik zo de swatches bekijk, denk ik dat het 2C of 3C zal zijn.
Toch maar eens in de winkel gaan kijken :)

[Beantwoorden]


Door Emma op 21 maart 2017 17:58

Ik vind het wel een beetje teleurstellend dat de kleuren niet zo divers zijn als ik verwachtte. Ik bedoel, er zitten zeker 6 medium kleuren in en dan maar twee echt donkere. Zelf ben ik zo licht als het maar kan en mijn kleur zal er dan ook waarschijnlijk bij zitten, maar ik ben bang dat donkere mensen te weinig keuze hiervoor hebben.

[Beantwoorden]


Door Roxane op 21 maart 2017 21:06

Wat fijn dat er eindelijk zulke lichte kleuren te koop zijn van L’oreal. Hij dekt ook best redelijk zo te zien. Deze wil ik zeker eens proberen!

[Beantwoorden]


Door Harriet op 24 november 2017 21:51

Hallo dames

Ik zit met een vraag, klinkt misschien wat newby-ish maar wat is de beste primer om onder de foundation te doen. Daar bedoel ik mee op welke basis water, siliconen ik kom er met de ingredientenlijst niet helemaal uit

Alvast bedankt

[Beantwoorden]