Mijn 2016

Ik zag hem op de blog van Suzanne voorbij komen, de ‘Mijn 2016’ vragenlijst. Ik vond dat er mooie vragen tussen zaten en daarom besloot ik hem als definitieve afsluiting van 2016, in te vullen.

1. Wat gaf je het meest het gevoel dat je leefde dit jaar?

Het was heerlijk zomerweer en ik had net boodschappen gedaan. Ik liep door mijn straat, terug naar huis. Ik voelde me volledig relaxed. Eindelijk eens geen gepieker en gemaal in mijn hoofd, niet ondertussen op mijn telefoon lijstjes aan het maken in de notities app. Dat voelde zo goed, dat ik met mezelf afsprak ervoor te waken dat ik niet weer te gestrest zou raken.

Ik realiseerde me in dat moment dat ik me al jaren niet meer zo gevoeld had. En het voelde zo lekker! Stressen doe ik toch wel, dat zit in me. Maar ik heb het sindsdien in de gaten gehouden en dat heeft echt geholpen. Vlak voor de feestdagen voelde ik me ook weer heel blij en relaxed. Ik weet dat ik het kan.

2. Hoe verraste je jezelf in 2016?

Ergens halverwege het jaar begon ik te vechten. Niet letterlijk, maar ik begon te vechten voor alles wat ik de afgelopen jaren heb opgebouwd, dat wilde ik hoe dan ook bewaken. Ik ben voor mezelf opgekomen, heb vaak ‘nee’ gezegd ook al was alles eigenlijk al geregeld. Geweigerd, gediscussieerd. Ik wist waarvoor ik het deed. De vraag was opeens zo groot, maar ik wilde kwaliteit boven kwantiteit. Alleen het beste voor mijn kanalen, omdat ze het waard zijn. Enkel gesponsorde video’s maken waar ik volledig achter stond, bijvoorbeeld.

Het was niet altijd makkelijk en zeker niet altijd leuk, steeds weer in discussie gaan en het gevoel hebben dat ik een ‘probleem’ maakte. Maar ik wist waarvoor ik het deed en daarom deed ik het (en zal ik het blijven doen).

3. Van wat had je spijt dit jaar?

Dat ik met sommige dingen toch weer te lang gewacht heb om ze te doen. Te lang gewacht met knopen doorhakken, doordat ik teveel twijfelde en niet durfde. Dan heb ik het vooral over het maken van een bepaalde blogpost, of een onderwerp bespreken in een video. En dan zag ik iemand anders het wel doen, met succes. Sloeg ik mezelf weer voor mijn hoofd…

4. Wat liet je het hardste huilen dit jaar?

Toen het heel even erop leek dat de kledinglijn die in november lanceerde, er toch niet zou komen.

5. Waar was je het meest dankbaar voor dit jaar?

Mijn ouders, Thijs, Jeffrey en mijn vrienden. Lekker cliché, maar ze betekenen heel veel voor me.

6. Wat heb je dit jaar bereikt waar je trots op bent?

Er is niks wat er voor mij uitspringt, maar dat vind ik niet erg. Ik ben heel tevreden over 2016. Het was een goed jaar.

7. Hoe was dit jaar beter dan 2015?

In 2015 had ik het gevoel op een rolband te staan. In 2016 ging ik weer met de trap.

8. Hoe was dit jaar slechter dan 2015?

Zoals Suzanne ook al zei, miste ik ook in 2015 VERSUS A. Ik miste vooral Suz, omdat ik wist wat voor goed team we (kunnen) zijn. En als ze dit leest weet ik dat ze dat niet gelooft, omdat ik veel te weinig van me heb laten horen. Maar het is echt zo.

9. Waar had je meer tijd aan willen besteden dit jaar?

Ik had op vakantie gewild, maar dat lukte wegens omstandigheden helaas niet. Ik hoop dat het dit jaar wel gaat lukken, hoewel ik ook weer niet heel goed weet waar ik naartoe wil. Ik wil bijvoorbeeld dolgraag nog een keer met Jeffrey naar NY, maar een iets warmere bestemming met strand lijkt me ook wel erg fijn.

10. Wat was je favoriete tv-programma in 2016?

vt wonen: weer verliefd op je huis. Vooral de afleveringen met Frans, mijn favoriete stylist.

11. Als je terug kon gaan naar de eerste dag van 2016 om jezelf een advies te geven, welk advies zou dat dan zijn?

Dat ik niet moet balen van 2015, het jaar waarin er vooral veel niet lukte. Dat als iets vaak niet lukt, het op een gegeven moment wel moet lukken.

12. Hoe ben je dit jaar gegroeid als persoon?

Dat beantwoord vraag 2 het beste, denk ik.

13. Wat is het belangrijkste dat je leerde dit jaar?

Dat er niet één goed of slecht, één mooi of één soort lelijk is. Best logisch misschien, maar ik heb de neiging mezelf teveel met andere te vergelijken. Dat we ieder onze eigen kracht hebben en vooral niet teveel van een ander moeten willen hebben of zijn.

14. Welke goede voornemens bedenk je voor het komend jaar?

Meer bewegen. Ik weet dat bewegen ervoor kan zorgen dat ik lekkerder in mijn vel en minder in mijn hoofd zit. Dat kan ik best gebruiken.

15. Welke goede voornemens behoud je voor het komend jaar?

Vaker Jeffrey helpen met koken :)

Twitter Facebook
Categorie: Personal Life | 3 januari 2017 | 36 reacties

Reacties

Door Femke op 3 januari 2017 06:15

Wat een leuke vragen en antwoorden heb je gegeven. Er hoeven in een jaar ook niet persé zaken te zijn die eruit springen, als je relaxt wordt, minder gestresst bent, het gevoel hebt dat je jouw leven weer in eigen hand aan het nemen bent (klinkt heel zwaar als ik het zo schrijf), dan ben je heel goed op weg en kan 2017 alleen maar mooier worden!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 januari 2017 om 10:24:

Dat is waar, mooi gezegd :) Dankjewel Femke!

[Beantwoorden]


Door Susan op 3 januari 2017 07:59

Wat een mooie antwoorden staan er tussen! Fijn dat je zo gegroeid bent dit jaar <3

[Beantwoorden]


Door Maaike op 3 januari 2017 08:50

Mooi om te lezen dat je in 2016 zo gegroeid bent.

[Beantwoorden]


Door Anne op 3 januari 2017 08:54

Leuk om te lezen, klinkt alsof het inderdaad een goed jaar was!
Beste wensen voor 2017 :)
Liefs,
Anne

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 3 januari 2017 09:13

Wat een leuke vragen en mooie vragen om persoonlijk terug te blikken! Ik heb gisteren mijn hoogtepunten van 2016 op mijn blog geplaatst, maar dan niet aan de hand van deze handige vragen, wist ik het maar hihi!

[Beantwoorden]


Door Marlies op 3 januari 2017 09:37

Eventjes laten weten dat ik mn vera camilla make up trui suuuuuper vind!! Wat een zalige sweater! Goooood job!!!!!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2017 om 12:27:

Ah dankjewel Marlies, super leuk om te horen! ❤️

[Beantwoorden]


Door Britt op 3 januari 2017 09:59

Heel mooi om te lezen! Ik vind als lezer dat jij als blog, maar ook als persoon ontzettend bent gegroeid, op een positieve manier. Je hebt jezelf ontwikkeld op een manier waarop jij je goed voelt en dat is ervan af te zien ook, je straalt en je bent een topper, als persoon, als blog, ga vooral zo door en ik wens je al het goeds toe aankomend jaar!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2017 om 12:27:

Dankjewel Britt, super lief. Ga het proberen te onthouden ❤️

[Beantwoorden]


Door Irina op 3 januari 2017 10:08

Wat een leuke vragenlijst! Zeker een goede afsluiting van het jaar.
Je mag trots zijn op alles wat je dit jaar hebt weten te bereiken <3

[Beantwoorden]


Door Daniëlle Springer op 3 januari 2017 10:11

Wat een leuke tag om te lezen. Ookal is een jaar maar een getal, ik wens je het beste toe voor 2017.

[Beantwoorden]


Door anna op 3 januari 2017 10:24

Wat een mooi artikel, heel erg leuk en inspirerend om te lezen! Ik wil je ook nog het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar <3!

[Beantwoorden]


Door Saskia Peters op 3 januari 2017 10:27

Waaaah, ik had even een fan momentje, want Frans (van VTwonen) is mijn oom! Heel leuk om dit soort dingen te lezen over hem :) En wat een tof artikel!

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 3 januari 2017 10:50

Oh wat een mooi artikel zeg! Al waren het misschien geen momenten die er echt ‘bovenuit’ springen, volgens mij heb je veel mooie dingen bereikt in 2016. Op naar een prachtig 2017 en ik hoop dat je ruimte vind voor een heerlijke vakantie met Jeffrey!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 3 januari 2017 11:27

Wat heb je die vragen mooi beantwoord. Ik volg je blog al zo lang, (sinds je in de Girlz stond haha!) en na alles wat je hebt bereikt sinds toen heb je nog zo’n fijne persoonlijkheid en loop je niet naast je schoenen, dat vind ik heel goed.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2017 om 12:28:

Wow, dat is bijna sinds het begin! Dankjewel Nicole ❤️

[Beantwoorden]


Door milou op 3 januari 2017 11:43

wat een super mooi artikel. Leuk om dit te lezen over je jaar. Afgelopen dagen ook zelf veel over mijn eigen jaar nagedacht en grappig om dan te zien dat bij jou ook de dingen er bovenuit steken die eigenlijk te maken hebben met je eigen insteek of gevoel! Heeft denk iets te maken met ouder worden enzo..

[Beantwoorden]


Door Laura J op 3 januari 2017 11:53

Wat een mooie antwoorden Vera!
Er hoeven inderdaad geen dingen bovenuit te springen om het toch een mooi jaar te maken. Het zit ‘m denk ik vooral in hoe je je voelt, en dat zie je terug in je blog: die is NOG meer uit gaan stralen dan het al deed, inspirerender geworden. Gewoon een goed jaar!

[Beantwoorden]


Door Anna Gerrie op 3 januari 2017 11:56

Al met al een mooi jaar! Oh en Frans mag mijn huis ook wel komen restylen, wat een geweldige stylist en persoonlijkheid :)

[Beantwoorden]


Door Malou | Blonde Blossom op 3 januari 2017 12:11

Wat een mooie antwoorden! Het klinkt alsof je sommige dingen weer voor jezelf op een rijtje hebt kunnen zetten in 2016, fijn dat je daar rust in hebt gevonden. Enneh, lekker op vakantie in 2017! Malou x

[Beantwoorden]


Door Nicole op 3 januari 2017 13:43

Wat een leuke vragen en antwoorden

[Beantwoorden]


Door marleen@burgertrutjes op 3 januari 2017 14:53

Mooi dat je zo openhartig bent. En goed dat je staat waarvoor je staat! Ga zo door :)

[Beantwoorden]


Door Ilse op 3 januari 2017 15:16

Wat zeg je dat mooi van die roltrap in 2015 en de vaste trap in 2016 :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2017 om 12:26:

Thanks :)

[Beantwoorden]


Door Rachel op 3 januari 2017 16:46

Vaker jeffrey helpen met koken haha agos! lief!
Ik vind door pinterest opeens koken helemaal geweldig, je hebt erg leuke antwoorden gegeven.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2017 om 12:26:

Hmmm, maar een vaker Pinterest aanklikken dan ;)

[Beantwoorden]


Door Teddy op 3 januari 2017 23:07

Wat een leuke tag! Wat fijn dat je zelf gegroeid bent en meer rust hebt!

[Beantwoorden]


Door Ester op 4 januari 2017 11:05

Wat heb je deze vragen mooi beantwoord! Denk dat ik deze vragenlijst ook eens op m’n eigen blog ga doen. Leuk!

[Beantwoorden]


Door Roos | Soitsrose op 4 januari 2017 16:23

Er staat hier echt een hele mooie foto van je bij Vera!

[Beantwoorden]


Door Marieke van den Heuvel op 4 januari 2017 19:00

Tip voor als je meer wilt bewegen: koop een activity tracker. Ik heb sinds kort een Mi Band 2 en het daagt me echt uit om meer stappen te maken. In plaats van 10 minuten loop ik nu elke dag een half uur met de hond. Mijn vriend heeft er ook 1 en in de app kan je dan ook van elkaar de gegevens zien. Leuk om dus ook elkaar uit te dagen!

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 8 januari 2017 15:49

Super mooi beantwoord!!<3
Ik zou zelf ook super graag zo mooi kunnen schrijven..!
xx

[Beantwoorden]


Door Mariska op 8 januari 2017 19:33

Wat heb je dat allemaal mooi beschreven en mooi verteld. Dit soort artikelen vind ik dan ook erg leuk op je blog, dat persoonlijke :)

[Beantwoorden]


Door Chantal op 8 januari 2017 21:26

Wat een mooie antwoorden. Fijn om te zien dat je zoveel bent gegroeid in het afgelopen jaar. Dit heb ik bij mezelf ook erg gemerkt.

XXX

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl | Mijn 2017 op 29 december 2017 06:00

[…] jaar blikte ik terug op het jaar in ‘Mijn 2016‘. Een jaar later doe ik dat weer, ik blik terug op de afgelopen (bijna) 365 dagen. Hoe […]


Door MIJN 2017 – Milaklaver.nl op 4 januari 2018 06:21

[…] dit artikel ga ik terugblikken op 2017. Ik kwam dit al een poos geleden tegen bij Vera Camilla , een soort tag over het afgelopen jaar. Ik vind dit een heel leuk idee en daarom ga ik het […]