Ontbijt inspiratie

quaker_ontbijt01b

Jeffrey wordt er soms helemaal gek van, hoe ik van bijna elke maaltijd eerst een foto móet maken. Ik stop eten liever niet in mijn mond als er nog niet gefotografeerd is. Van de sushi in een restaurant, tot het lekkere ontbijtje met yoghurt, Quaker havermout granola en fruit, dat ik zelf ’s ochtends in de keuken bereid heb.

quaker_ontbijt02

quaker_ontbijt03

Ik sla geen dag over zonder te ontbijten, het is zelfs zo erg dat als ik ’s ochtends wakker word, mijn maag al aan het knorren is. Voor fans van ontbijt is er de website quaker.nl/datbegintgoed, waar je elke ochtend inspiratie op kunt doen voor een lekker ontbijtje. Zo kun je steeds weer wat nieuws proberen.

Ik ontbijt graag met yoghurt, granola en fruit. Ik gebruik de Quaker Havermout Granola Original. Heel basic, knapperig en perfect om zelf nog van alles aan toe te voegen. Ik varieer met verschillende soorten fruit. Kiwi, banaan, en nu het zomer is vind ik frambozen ook erg lekker. Alles samen ziet er vrolijk uit en smaakt ook nog eens goed!

Laat je inspireren door de recepten van andere ontbijtliefhebbers. Zij delen hun recepten op de speciale website.

Hoe ontbijt jij het liefst?

Advertorial.

Twitter Facebook
Categorie: Sponsored | 19 augustus 2016 | 18 reacties

Reacties

Door Femke op 19 augustus 2016 06:25

Ik ontbijt het liefste met kwark met wat granola, vers fruit zoals kiwi’s of aardbeien en een heel klein beetje pure chocolade. Oftewel: heaven in a bowl. Cruesli op zijn tijd vind ik ook heerlijk :-).

[Beantwoorden]


Door Cato op 19 augustus 2016 08:29

Sinds een, nu al best lange, tijd eet ik elke ochtend havermout. Ik ben er hélemaal verliefd op! Wat ik in de havermout doe varieert per dag. Vanmorgen bestond mijn ontbijtje uit; havermout, kaneel, blauwe bessen en appel! Heel lekker (: Ik voegde er vaak ook nog redelijk wat honing aan toe, om het geheel ietsjes zoeter te maken. Maar honing is en blijft toch ook een vorm van suikers, ik laat het nu dus maar achterwegen voor het optimale gezonde ontbijt haha!

[Beantwoorden]


Door Amélie Cammaert op 19 augustus 2016 09:02

Miam zeg! Havermout is ook iets waar ik dol op ben! :)

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 19 augustus 2016 09:49

Ziet er heerlijk uit. Ik ontbijt graag met sojayoghurt, aardbeien, blauwe bessen en granen en noten. Heerlijk vind ik dat!

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 19 augustus 2016 10:20

Oeh dat ziet er heerlijk uit! Ik eet ’s ochtends vaak yoghurt met havermout, lijnzaad, walnoten en wat fruit, jammie!

[Beantwoorden]


Door Lonneke op 19 augustus 2016 12:27

Oeh Jummie!
Ik ben dol op dit soort ontbijtjes.
Liefs Lonneke

[Beantwoorden]


Door Roos op 19 augustus 2016 14:59

Oooh wat ziet dat er allemaal lekker uit! Zou er heeeeel veel voor over hebben om weer lekker zoiets te eten.
Sinds 3 weken is mijn hele doen en laten met eten omgegooid door een gluten/gist/suiker/melk vrij dieet. Moet nog helemaal onderzoeken wat wel en niet kan.
Voor de mensen die dit soort dingen wel kunnen eten.. Geniet er van!!!! Kan zomaar voorbij zijn :P

[Beantwoorden]

Nina antwoordt op 23 augustus 2016 om 10:46:

Hey, het merk ‘eat natural’ heeft een gluten vrije ontbijtverrijker. ‘Toasted muesli’ heet het. Je kunt het als granola of muesli gebruiken. Ik heb zelf geen problemen met muesli maar zelfs ik vind het heerlijk. Er zit alleen maar rozijntjes, krenten, pitjes, sesam, amandelen en heel veel gepofte rijst in. Je hebt ook een variant met boekweit maar die heb ik niet geprobeerd. Zon pakje kostte €3,89 en ik doe er ongeveer 3 a 4 weken mee. Super lekker! Misschien een tip?

[Beantwoorden]


Door Eline op 19 augustus 2016 15:53

Het perfecte ontbijt voor mij is snel, vullend en en beetje zoet. Dingen die aan deze eisen voldoen zijn bijvoorbeeld: yoghurt met fruit, crackers met jam of pap. Ben nog niet zoon havermout fan vanwege de substantie…

[Beantwoorden]


Door Anouschka op 19 augustus 2016 17:31

Het ziet er super lekker uit, maar helaas is de combinatie van yoghurt en fruit helemaal niet goed voor je spijsvertering! :p

[Beantwoorden]

Saske antwoordt op 21 augustus 2016 om 15:11:

Ah, is dat zo? Ik kan sowieso geen yoghurt eten in de ochtend, krijg ik last van mijn darmen! Erg jammer, want ik vind het wel erg lekker, maar dan maar fruit of crackers. Heb je feitelijk bewijs van je bewering? Want daar ben ik dan wel heel benieuwd naar! :)

[Beantwoorden]

Anouschka antwoordt op 22 augustus 2016 om 18:11:

Of het écht waar is weet ik niet 100% zeker, maar ik heb vaak gelezen na het zoeken van informatie over bepaalde voedsel combinaties en je spijsvertering dat yoghurt niet met fruit mag worden gegeten. Hier een stukje daarover wat ik heb gevonden op mindbodygreen:

Yogurt with fruit. Ayurveda and food combining theory, don’t advise mixing any sour fruits with dairy as it can diminish digestive fire, change the intestinal flora, produce toxins and cause sinus congestion, cold, cough and allergies. Ayurveda suggests avoiding congestive and digestive fire dampening foods like cold yogurt mixed with fruits. However, if you can’t resist the temptation of a yogurt parfait, there are ways to make it more digestion friendly. First of all, go for a room temperature natural unflavored yogurt. Secondly, mix a little bit of honey, cinnamon, and raisins instead of sour berries.

[Beantwoorden]

Saske antwoordt op 26 augustus 2016 om 10:41:

Ah, kijk. Lijkt wel iets in te zitten als je het hebt over zuur fruit met yoghurt dat het minder goed kan zijn. Ik vind het wel heftig dat ze beweren dat je allergieën zou kunnen krijgen van de combinatie! Grappig trouwens, mijn vriend eet ’s ochtends vaak yoghurt met honing en kaneel, precies wat ze aanraden als je echt yoghurt wil eten in de ochtend, haha!


Door Larissa op 19 augustus 2016 17:44

Aah dat ziet er inderdaad enorm lekker uit! Zelf ben ik ook een fanaat als het gaat om lekkere ontbijtjes maken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de foto’s die daaraan vooraf gaan, haha. Heel tof!

[Beantwoorden]

Lousaa antwoordt op 19 augustus 2016 om 23:14:

Kiwi in de yoghurt? Wss dat voor de foto of vind je de bittere smaak die daarbij ontstaat lekker?

[Beantwoorden]


Door Melike op 20 augustus 2016 14:27

Woehhh wat lekker allemaal!

[Beantwoorden]


Door Nanda op 20 augustus 2016 17:00

Ik varieer elke dag, en maak alles zelf. Absoluut geen Quaker, waar je nu reclame van maakt, want het zit boordevol suiker en een flinke calorieenbom.

Wat iemand al eerder hier zei, kiwi en zuivel gaan niet goed samen, krijg je een bittere smaak

[Beantwoorden]


Door Linda vv op 21 augustus 2016 01:56

Het liefste maak ik smorgens een smoothie met
Optimel kokosdrink
Blauwe bessen
Spinazie
Havermout en snufje kaneel

[Beantwoorden]