Nieuwe producten | Huid update

squalan_huid01

Ik gebruik sinds een maand of twee andere producten voor mijn huid en aangezien jullie altijd zo meeleven met de struggles van mijn mijn huid, leek het me leuk weer eens een update te schrijven. En als je zelf ook last hebt van rosacea, heb je er wellicht ook nog wat aan. Wat gebruik nu en hoe gaat het met mijn huid?

Begin dit jaar kreeg ik weer last van irritaties. Mijn huid was onrustig en wat ik ook aanpaste in mijn routine, er veranderde niks. Ik heb toen een tijdje weer even helemaal geen huidverzorgingsproducten gebruikt, alleen maar sudocrem. Even een pauze en mijn huid wat rust gunnen. Ik zou soms willen dat mijn huid kon praten, want het is zo lastig te weten waar mijn huid slecht op reageert. Vaak heeft het ook gewoon te maken met het weer, hormonen of zelfs als ik mijn huid teveel heb aangeraakt met mijn handen. Kleine dingen kunnen het verschil maken.

Sinds een paar weken gebruik ik weer huidverzorging, momenteel van het Nederlandse merk Squalan. Dit merk bestaat nog niet zo lang en dankt zijn naam aam het ingrediënt squalaan, een pure olie afkomstig uit suikerriet. Alle producten zijn gemaakt met 100% squalaan. Het zijn maar twee producten die ik gebruik; een reiniger en een olie. Heel basic, maar dat vind ik eigenlijk wel fijn. Mijn huid lijkt weer op te knappen. Hoewel mijn wangen nog steeds rood zijn van de rosacea, heb ik veel minder irritaties en ontstekingen. Mijn huid oogt weer een stuk rustiger.

squalan_huid02

Ik heb er voor vrede mee. Ik vind de rosacea niet zo erg, ik heb al lang geaccepteerd dat ik geen makkelijke huid heb. Momenteel ben ik heel blij met de routine en met de producten. Mijn huid is niet perfect en ik denk ook niet dat het dat ooit zal worden, maar het is in ieder geval weer even rustig. Met een beetje foundation en concealer zie bijna niks meer van de roodheden. Ik kan het altijd wel goed relativeren en thank god for makeup ;)

Ik heb de producten van Squalan opgestuurd gekregen, maar mocht je benieuwd zijn naar het merk. De producten zijn te koop bij Mooi parfumerieën en via de website. Op de website kun je ook meer informatie vinden over de ingrediënten.

Twitter Facebook
Categorie: Personal Life Verzorging | 4 juni 2016 | 42 reacties

Reacties

Door W. op 4 juni 2016 06:51

Je hebt me super nieuwsgierig gemaakt, ik heb net zo’n mini flesje van de pure besteld… Hoop dat ik net zo enthousiast word als jij!????

[Beantwoorden]


Door Svenja op 4 juni 2016 07:36

Wat vervelend dat je huid weer eventjes onrustig was. Het zou inderdaad makkelijk zijn als de huid gewoon kon praten en aangaf waar het behoefte aan heeft op het gebied van verzorging. Squalan klinkt als een fijn merk, ga zeker even op de website kijken want je hebt mij erg nieuwsgierig gemaakt!

[Beantwoorden]


Door Liset op 4 juni 2016 08:18

Wat vervelend dat je je huid nog niet onder controle hebt. Het zou zo fijn zijn als je wist waar het aan schortte! Super dat je in ieder geval een merk hebt gevonden die het iets kalmeert. Dat scheelt toch weer.

[Beantwoorden]


Door Illdone op 4 juni 2016 08:27

Dag Vera,
’n Kort verhaal met misschien op t einde een oplossing?
Rond mijn 30e kreeg ik plots last van rosacea, voordien , behalve een occasioneel puistje, nooit ergens last van gehad. Na veel dermatoloogbezoeken met maar 2 outcomes ; antibiotica innemen of cortisone-crèmes smeren , was ik het zat. Gewoon even over mijn gezicht strijken en ik werd al knalrood. De vlekken en puistjes bleven maar komen. Sommige dagen durfde ik zelfs met high coverage fdt de deur nauwelijks uit.
Op een dag belande ik bij een huisarts/ homeopate en die schreef me een kuur van 3 maanden voor met detox druppels (3 varianten gemixt.) Duuur! grapje maar sindsdien… je raadt het al , nergens geen last meer van. Ik moet enkel opletten met sterk geparfumeerde verzorgingscrèmes + alcohol drinken durft ook nog wel eens een mini- aanvalletje triggeren. Weet niet of je hier iets aan hebt? xx

[Beantwoorden]

Mirjam antwoordt op 26 maart 2017 om 10:54:

Kun je aangeven bij wie je bent geweest (adresgegevens). Ik heb wel interesse maar weet niet bij wie ik moet zijn.

[Beantwoorden]


Door Illdone op 4 juni 2016 08:35

O ja vergeten , gebruik enkel en alleen als dag en nachtverzorging ; Roc Dermatologic Enydrial Extra Emollient (dat is de versie zonder parfum).

Een streepjestest ivm allergieën in ’t verleden heeft wel uitgewezen dat ik sterk reageer op parfum , raar genoeg enkel als t op mijn gezicht komt niet in bodycremes of zo.

[Beantwoorden]


Door Gea op 4 juni 2016 08:42

Wat voor mij ontzettend goed werkt is een mengsel van jojoba olie (biologisch en koudgeperst) en pure tea tree olie. Deze tip is van Jetske Ultee (zie haar site). Hiervan smeer ik enkele druppels op mijn huid waar ik last heb van rosacea. Dit mengsel werkt ook heel goed tegen puistjes. Paar druppels op een wattenstaafje en hiermee de puistjes aan tippen. Wanneer mijn huid erg droog is, meng ik een beetje pure shea butter (halve erwt) met de olie.

Omdat tea tree olie qua geur best wel aanwezig is, gebruik ik op dagen dat ik van huis ben een mengsel van jojoba olie en palmarosa olie. Werkt ook desinfecterend.

[Beantwoorden]


Door Frederiek op 4 juni 2016 08:57

Wat een goede tip! Heb griep gekregen en daarbij ook weer een opleving van de. rosacea, denk dat het altijd bij je blijft ook al heb je tijd helemaal geen last kan het wel weer opleven. Direct aangepakt met tea tree en na een week weer bijna uitgestorven.
Kan het ook aanbevelen!

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 4 juni 2016 08:57

Vervelend dat je huid even onrustig is geweest. Fijn dat je wel blij bent met de routine die je nu hebt.

[Beantwoorden]


Door Eva op 4 juni 2016 09:09

Heel vervelend dat je huid weer onrustig was. Fijn dat je nu producten hebt gevonden die het onder controle houden! Ik zelf ben ooit bij een mesoloog terecht gekomen en sindsdien weet ik waardoor mijn huid kan reageren…

[Beantwoorden]


Door Emma op 4 juni 2016 09:16

Ik lees je blog al zo’n 4 jaar en ik vind het zo vervelend dat er nu continu overal hele heftige reclames voorbij komen waardoor ne je posts gewoon niet meer kan lezen! Ik ga naar je blog om een review te lezen niet om de nieuwe nivea te kopen! Zo jammer dit! Dit zou voor mij en waarschijnlijk voor veel andere lezeressen een reden zijn om je blog niet meer te lezen! Zo jammer dat je geld boven kwaliteit zet

[Beantwoorden]

Ook een Emma antwoordt op 4 juni 2016 om 09:29:

Tip: zet een adblocker aan!

[Beantwoorden]

Jolien antwoordt op 4 juni 2016 om 15:56:

Ik heb hier ook last van. Ik snap dat advertenties normaal zijn op je site, maar door de nivea reclame kan ik je artikelen niet meer lezen en kan de advertentie ook niet weg klikken:(

[Beantwoorden]

Esma antwoordt op 4 juni 2016 om 18:39:

Ik baal hier ook erg van, vooral omdat die billen zo prominent aanwezig zijn en ik daar al rare blikken om heb gekregen op mijn werk.

[Beantwoorden]

Anja antwoordt op 6 juni 2016 om 14:10:

Helemaal mee eens! Ik kan de blogpost zelf niet eens meer lezen door de reclame. Erg jammer…

[Beantwoorden]


Door Rachel Kromdijk op 4 juni 2016 09:36

Ik verkoop ha-ra, nu is dit al meer dan 40 jaar op de markt als schoonmaak middel maar het is allemaal op puur natuur basis! Mensen zijn er erg over te spreken. Mijn tonic milk en creme’s vliegen de deur uit. Ik zie eczeem gezichtjes en acne toetjes opknappen en mensen durven weer zonder foundation de deur uit. Tot nu toe heeft iedereen er goed op gereageerd, anders even op mijn blog http://www.Rachelkromdijk.nl kijken onder het kopje ha-ra. Deze lijn voor de huid is er pas sinds 1,5 jaar! Er zijn ook al een aantal reviews van te lezen op internet.

Misschien dat dit een optie voor je is. De tonic vermindert ook de roodheid van je gezicht en pukkeltjes. De creme en de milk zorgen dat pukkels wegblijven en je huid word er minder vet van. Na een jaar zien mensen nog steeds verbetering na het gebruik van de producten. Na 2 weken is het resultaat al te zien!

[Beantwoorden]


Door anna op 4 juni 2016 09:48

Wat vervelend van je huid! Heel fijn dat deze producten voor je werken. Ik heb zelf niet veel last van een onrustige huid (alleen wel vettig en af en toe wat onzuiverheden), maar daar blijft het ook bij.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 4 juni 2016 10:24

Mijn huid reageert wel snel op producten, maar in de basis is mijn huid heel makkelijk. Bijna geen puistjes, alleen wat milia en ik begin nu zonnevlekken te krijgen boven op mijn wangen. Beetje vreemd want ik zit nooit recht in de zon en als ik in de zomer op vakantie ben smeer ik altijd. Heeft waarschijnlijk toch met de overgevoeligheid van mijn huid te maken.

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 4 juni 2016 12:22

Hoi Vera, ik reageer eigenlijk nooit op artikelen maar aangezien ik me zo herken in je problemen met Rosacea (heb hierover zelfs een artikel geschreven voor je collega blogger Cynthia op Misslipgloss) hoop ik dat ik jou en andere lotgenoten toch een beetje kan helpen. In mijn zoektocht naar de juiste huidverzorging ben ik blijven steken bij de producten van Uncover van Jetske Ultee.
Vooral de exfoliant met salicylic acid heeft mijn huid heel goed gedaan in combinatie met de moisturizer. Wat je vooral niet moet vergeten is om ook in je keus voor cosmeticaproducten (foundation!) rekening te houden met je Rosacea. Je kunt de resultaten van je huidverzorging snel teniet doen door bijv. een foundation met parfum, parabenen en andere “troep” te gebruiken (troep voor een Rosaceahuid dan he;). Sinds kort gebruik ik de vloeibare foundation van Youngblood en daar ben ik zo blij mee.
Een prachtige foundation die mijn huid rustig houdt, een blijvertje!
Als je mijn huid nu ziet zou je niet zeggen dat ik last van Rosacea heb, is helemaal rustig nu:). Succes, hoop dat je iets aan mijn ervaringen hebt!

[Beantwoorden]

Andrea antwoordt op 5 juni 2016 om 20:10:

Jetske Ultee heeft nu ook foundation!

[Beantwoorden]

Anna antwoordt op 28 januari 2019 om 07:56:

Ik heb al ruim 15 jaar Rosacea en verdraag werkelijk niets op mijn huid!
Ook de uncover producten zijn een ramp.
Ik snap je struggle en blijf zelf ook zoeken naar de oplossing voor mijn zeer gevoelige huid!
Misschien toch de squala proberen maar ik zie heel erg op tegen de eventuele negatieve reactie en de weken daarna die mijn huid dan weer nodig heeft om tot rust te komen….

[Beantwoorden]


Door Lilly op 4 juni 2016 13:07

Ik heb ook rosacea en ik gebruik af en toe de huidolie van Squalan. Ik merk dat mijn huid hier goed op reageert!

[Beantwoorden]


Door Iris op 4 juni 2016 13:19

Zelf heb ik ook rosacea. De laatste tijd heb ik ook wat meer last van acne. Ik denk zelf dat bij mij het komt door stress/spanning. Voor de acne gebruik ik Inderm (recept van de dokter). Voor rosacea gebruik ik niets speciaals meer. Ik heb het idee dat hoe minder producten je gebruikt, hoe beter. Ik smeer elke dag met een olie van de Tuinen. Verder gebruik ik wel Foundation, omdat ik me zonder niet heel fijn voel. Het is wel een flinke zoektocht om een fijne foundation te vinden die niet te duur is en zonder parfum/alcohol/niet comedogeen. Rosacea zal in ieder geval altijd blijven, maar ik gebruik dus geen parfum en alcohol op mijn gezicht en het liefst alles zo natuurlijk mogelijk.

[Beantwoorden]


Door Laura J op 4 juni 2016 13:22

Hoi Vera!
Ja, rosacea en een gevoelige huid zijn gewoon best lastig. En eigenlijk maak je het je huid er niet makkelijker op met je beroep. Allerlei verschillende foundations uittesten enzo… Maar ik snap dat dat nou eenmaal bij je leven hoort.
Blij om te lezen dat je je niet al te druk maakt om je rosacea! Super, want je bent hoe dan ook prachtig!

Ik heb wel nog wat tips, omdat ik zelf ook rosacea heb, maar er door mijn huidige routine nauwelijks tot geen last meer van heb:
Het allerbelangrijkst is om op ingredienten te letten. Je schrijft dat je het graag camoufleert met founfation en dat is prima natuurlijk. Maar ik zie je de laatste tijd vaak de Facefinity van Max Factor gebruiken en die raad ik echt af bij rosacea. Onder andere Propylene Glycol in hoge percentages en Benzyl Alcohol kunnen echte boosdoeners zijn.
Ik snap dat je allang blij bent als je eindelijk een foundation hebt gevonden die licht genoeg is… Ik ben ook heel bleek en het is heel moeilijk om een foundation te vinden die zowel licht genoeg is en geen slechte ingredienten heeft. Een foundation die geen slechte ingredienten heeft en licht is: Lóreal Infallible nr 10 Porcelain. Wel via Ebay helaas, want de lichtste kleur hebben ze niet in de winkel. Normaal heb ik Mac NW10 en Lóreal is iets donkerder, maar ik kom er mee weg.
Vermijd andere irreterende stoffen als parfum, SLS, alcohol, pepermunt,lavendel, geraniol, eucalyptus etc.
Geen onnodige scrubs, maskertjes, etc.
Qua verzorging hebben 2 producten van Uncover (Jetske Ultee) echt een enorm verschil gemaakt! De exfoliant met Salicylzuur en de moisturizer voor de normale tot vette huid. Na ongeveer 3-4 maanden gebruik bijna geen roodheden en onzuiverheden meer en een veel kalmere en gladdere huid. De lijn is nog veel uitgebreider, maar voor facewash en toner zijn die uit de Neutral 0% lijn prima alternatieven! Voordat ik de facewash gebruik, haal ik de makeup eraf met Clinique Take the Day Off Cleansing Balm.

Sorry dat m’n post zo lang is geworden en misschien zat je helemaal niet te wachten op tips, maar wellicht heb je er toch iets aan X

[Beantwoorden]

Mariska antwoordt op 4 juni 2016 om 16:24:

Ik ben het echt helemaal met jou eens! :-) Love Uncover, wat een verschil! De Calm Redness Relief 1 procent BHA lotion exfoliant van Paula’s Choice is ook een toppertje! En Decubal is ook een prima budget merk, zit ook niacinamide in, voor de droge/gevoelige huid.

[Beantwoorden]


Door Laura J op 4 juni 2016 13:24

Er is trouwens niks mis met parabenen hoor (ik las dat iemand dat schreef hierboven)

[Beantwoorden]


Door Vivian op 4 juni 2016 14:04

Hoi vera!

Wat is voor jou de beste foundation om rosacea te verbergen? Ik hoop op een tip, want ik heb mijn beste nog niet gevonden helaas!

[Beantwoorden]

Orphée antwoordt op 19 september 2016 om 19:33:

Al sinds een tijdje heb ik last van rosacea net zoals Vera.
De producten die ik heb van La Roche-Posay vind ik persoonlijk fantastisch.
Omdat ik weet hoe groot de struggle bij zo’n huidaandoening is, dacht ik, dit laat ik even weten, zelf heb ik de UV Legere en de CC cream van dit merk en voor mij werkt de CC cream echt heel goed! Zij hebben namelijk een hele afdeling met producten voor mensen met rosacea. Je kan het misschien eens proberen? :)

[Beantwoorden]


Door Nicole op 4 juni 2016 15:20

Fijn om te lezen dat je een goede routine hebt gevonden, en erg fijn voor jezelf ook dat je je huidproblemen kan accepteren.

[Beantwoorden]


Door Nienke op 4 juni 2016 15:33

Fijn om te lezen dat het weer de goede kant op gaat. Ik heb ook veel huidproblemen, maar sinds ik de producten van Uncover gebruik, gaat het een stuk beter.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 4 juni 2016 16:12

Ik zweer voor mijn rosacea bij de calm redness relief 1 procent BHA lotion exfoliant van Paula’s Choice en de Uncover Toner voor de normale tot droge huid waar het kalmerende ingrediënt niacinamide in zit. Het lijkt me voor jou als beautyblogger erg lastig, maar ik denk echt dat je er baat bij zult hebben om wat kritischer naar je make-up als foundation ed te kijken. Want je kunt nog zulke milde producten gebruiken als er slechte stoffen in je make-up zitten heeft dat nog steeds een enorme impact. Ik heb zelf een keer een foundation van Paula’s Choice gebruikt die helaas iets te shiny was voor mijn t zone. Ik merkte echter zo’n verschil met mijn huid. Mijn huid knapte er juist van op! Maar goed, ik kan me voorstellen dat het voor jou lastig is. Je hebt een hele lichte huid en dan is het sowieso al hels om een goede foundation te vinden. Jetske Ultee heeft net haar foundation gelanceerd. Die zal voor rosacea te sheer zijn, maar misschien knapt je huid er wel van op en kan je hem combineren met een dekkende, niet irriterende concealer?

[Beantwoorden]


Door EliseDingen op 4 juni 2016 18:40

Ik heb ook rosacea en voor mij werkt Let The Good Times Roll van Lush heel fijn als gezichtsreiniger. Ook merk ik dat het vermijden van bepaald voedsel en bepaalde kleurstoffen/E nummers ook helpt. Als dagcreme gebruik ik beauty fluid van Olaz of Cosmetic Lad van Lush.

[Beantwoorden]

Laura J antwoordt op 4 juni 2016 om 22:26:

Ik kan me bijna niet voorstellen dat de producten van Lush voor iemand met rosacea kunnen werken… Het merendeel van hun producten bevat juist de ingredienten die je bij rosacea moet vermijden, zoals irriterende plantenextracten (limonene, lavendel etc.) en parfum.

[Beantwoorden]

EliseDingen antwoordt op 11 juni 2016 om 16:28:

In tegenstelling tot vele andere gezichtsverzorgingsproducten merk ik dat dit voor mij dus wel helpt. Producten die roos bestanddelen bevatten werken overigens weer niet voor mij. Maar dat kan er ook aan liggen dat mijn huid gevoelig is voor een aantal andere stoffen.
Wat zou jij zelf bijvoorbeeld aanraden dan?

[Beantwoorden]


Door Lisa op 4 juni 2016 20:16

Hoi Vera, ik reageer niet vaak (rasechte lurker) maar wil nu toch wel even reageren. Heb je wel eens nagedacht of je huidprobleem misschien aan je leefpatroon ligt? En dan doel ik vooral op eten/drinken. Het maakt bij mij nauwelijks uit wat ik smeer. Ik kan met iets smeren waarvan ik denk dat het helpt en goed eten/bewegen en mijn huid is fantastisch. Met datzelfde smeerseltje en een veel slechter patroon ziet mijn huid er veel slechter uit.. zo ben ik er voor mezelf wel uit dat de smeerseltjes misschien maar 10-15% invloed hebben op hoe mijn huid eruit ziet

[Beantwoorden]


Door Annette op 4 juni 2016 21:46

Hoi Vera,
Al eerder genoemd maar ik zou zeker de producten van Jetske Ultee proberen, de uncover lijn. Sinds kort ook foundation. Op haar site kune je ook heel veel informatie vinden over rosacea. inclusief product informatie en tonnen informatie over welke ingrediënten echt iets doen voor je huid en welke kunnen irriteren (zij is onderzoeksarts, weet hoe ze wetenschappelijk onderzoek moet “lezen” en of bepaalde claims al dan niet terecht zijn mbt goede en slechte ingrediënten).

Succes!

[Beantwoorden]


Door Anne-marie op 4 juni 2016 22:13

Ik heb ook periode gehad dat ik roseacea had en wanneer ik een pukkel had een direct een hele rode plek kreeg. Plus dat het super lang duurde voordat de puistjes weer weg gingen. Daarnaast ook heftige pwriode’s gehad met acne. Mijn huid is echter nu sinds aantal maanden erg stabiel sinds ik een hoge dosis zink slik, vitamine b, gluosamine, koper en magnesium slik. Daarnaast zijn er ook bepaalde voedingsstoffen waar ik heftig op reageer maar dat is de laatste tijd stukken minder! Daarnaast gebruik ik zinkzalf als basis crème daar reageert mijn huid het beste op. ( en ik heb heel veel geld hiervoor uitgegeven aan crèmes maar bijna overal reageerde mijn huid negatief op)

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 5 juni 2016 08:56

Mijn huid is momenteel weer een ramp qua jeukende bulten en die ellende. Ik moet ook weer eens iets anders gaan bedenken, maar ik merk dat mijn huid op veel dingen zo heftig reageert. Daarom reinig ik alleen nog met olijfolie: http://freelennse.nl/2015/08/je-huid-reinigen-met-olijfolie/

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 5 juni 2016 17:02

Ze zien er in elk geval heel fijn uit. Wat leuk ook dat zoveel bezoekers hun tips delen!

[Beantwoorden]


Door Mandy van Deursen op 8 juni 2016 11:17

Hi!,

Ik zit sinds kort ook echt met m’n handen in het haar. Ik heb altijd een normale huid gehad, maar zit nu onder de rode plekken/bulten. Foundation en concealer verbergen het wel, maar heb het idee dat het echt in mijn huidverzorging zit. Iemand tips?!?!

[Beantwoorden]

Nina antwoordt op 9 juni 2016 om 10:00:

Hey Mandy,
Ik heb ook veel last van puistjes.
En ik heb lang gezocht naar een product dat ze snel laat verdwijnen.
Ik heb nog steeds niet het perfecte product gevonden, maar wel iets wat in de buurt komt.
Probeer: clear start emergency spot fix
Clear start vind ik een heel fijn merk.
Maar het is wel heel duur! Ik heb een paas sample’s, waar genoeg in zit voor 1 behandeling..
Ik hoop dat je hier iets aan hebt…
Het is niet de perfecte oplossing, maar het werkt wel…
xx Nina

[Beantwoorden]


Door Fleur op 9 juni 2016 09:53