Hobby’s van vroeger

hobbys_vroeger

Toen ik klein was had ik hele andere hobby’s dan nu. Ik had nog geen blog, droeg nog geen make-up, er bestonden nog geen iPads en als ik uit school wilde ‘computeren’, dan was die vaak al bezet. Toen ik klein was deed ik hele andere dingen. Dit waren vroeger mijn hobby’s.

Knutselen & tekenen

Wanneer ik als kind uit school kwam, dan lagen de stapels papier, potloden en stiften al op tafel. Met een glas limonade en een rijstwafel pindakaas sloeg ik gelijk aan het tekenen. Toen ik klein was tekende ik ontzettend veel, vrijwel elke dag. Later ging ik ook knutselen. Ik knutselde van schoenendozen huizen in elkaar met poppetjes van papier. Bedden, tafels, alles ging erin. En toen ik wat ouder werd knutselde ik mijn eigen tijdschriften. Hitfacs (eerst zonder, maar later ook met T ;-)) heette ‘mijn’ tijdschrift.

Verhalen schrijven

Wat ik ook deed, was verhalen schrijven. Ik maakte kleine boekjes met verhalen erin en ik verzon hele interviews. Heel erg leuk vond ik dat om te doen. Ik begon met pen en papier en ging later verder op de computer. Ik schreef en maakte tijdschriften in Word en met een speciale CD-rom van Hema.

Dichten

Daarnaast schreef ik gedichten. Dat heb ik niet heel lang gedaan omdat ik het lastig vond, maar er waren wel een aantal gedichten die ik geschreven heb toen ik een jaar of 10 was en waar ik mega trots op was. Ik kan me mijn favoriete gedicht over de zon en de maan nog vaag herinneren.

Lezen

Ook las ik veel. Ik vond het leren lezen heel leuk en ik kreeg via school elke maand een boek, maar dat boek was vaak heel dun en had ik zo uit. Al gauw mocht ik zelf boeken lenen via de bibliotheek. Ik woonde vroeger dichtbij Het Dorp in Arnhem, waar een kleine bieb zat. Toen ik een jaar of 12 was had ik daar bijna alle boeken voor tieners wel gelezen (met uitzondering van de trillers, hehe) en begon ik met het lenen van boeken uit de grote bibliotheek in de stad. Stapels gingen er elke keer mee naar huis. Tegenwoordig lees ik nauwelijks nog, ik kan me niet meer concentreren en ik val steeds in slaap.

Toneel spelen

Tot slot was ik dol op toneel spelen, op zowel de basis- als middelbare school. Op het toneel schaamde ik me nergens voor en was ik even heel iemand anders. Ik wilde actrice worden, maar dat wilde al mijn vriendinnen destijds wel.

Veel van bovenstaande dingen doe ik nog steeds wel, maar op een andere manier. Mijn hobby’s zijn met me meegegroeid.

Welke hobby’s had jij vroeger?

Twitter Facebook
Categorie: Personal Life | 25 maart 2016 | 41 reacties | Tags: , ,

Reacties

Door Cato op 25 maart 2016 15:20

Haha, ik was vroeger ook zo’n creatief kindje!

[Beantwoorden]


Door Fleur op 25 maart 2016 15:23

Wat een super leuk artikel! Vroeger was ik ook altijd van het knutselen, kleuren en lezen. Sinds de zomer heb ik nu het kleurboek voor volwassenen. Heerlijk om dan zo’n kleurplaat in te kleuren. Zorgt er voor dat je weer helemaal relaxed bent!

[Beantwoorden]


Door kris op 25 maart 2016 15:23

hey Vera
ik ben Kris een meid van nu nog 13 jaartjes jong maar over 8 dagen al 14 jaartjes!
ik zit zelf nu op de sport volleybal en dat doe ik heel erg graag met plezier>
ik zat toen ik klein was op jong nederland dat is een soort scouting<
ik zou graag beautyblogger willen worden:;
ik hou ontzettend veel van mijn make-up en vind al mijn make-up, mijn pareltjes;;
ik ben er super blij mee en heb ook niet al te weinig}
zou je misschien een video willen maken hoe jij je blog hebt gemaakt want dat zou ik nog graag willen leren

Liefs ,
Kris

[Beantwoorden]


Door kris op 25 maart 2016 15:27

hey vera,
ik ben Kris een meid van 13 jaartjes jong en over 8 daagjes al 14 jaar!
ik zit nu op volleybal en dat doe ik met plezier
ik heb op jong nederland gezeten dat is een soort scouting
ik zou ook heel graag een beautyblogger willen worden (zou je daar misschien een video over kunnen maken hoe je als hebt gemaakt etc.)
ik heb geen kleine make-up stash ;-) , ik vind al mijn make-up parels (love)
je hebt een super leuke beautyblog
Liefs,
Kris

[Beantwoorden]


Door Inaya op 25 maart 2016 15:28

Ik schreef graag gedichten…ik had zelfs een schrift volgeschreven! :nod:

[Beantwoorden]


Door femketje op 25 maart 2016 15:35

ik was en ben nog steeds zo’n artsy fartsy type :3

[Beantwoorden]


Door Edith Sofia op 25 maart 2016 16:32

Wat een leuk artikel & die foto, soo cute (love)

[Beantwoorden]


Door Luna op 25 maart 2016 16:43

Tekenen was zo leuk :) ik had altijd genoeg stiften en potloden. Tegenwoordig is kleuren weer helemaal ‘in’ en stiekem ben ik daar blij om. Laatst mezelf een kwalitatieve set kleurpotloden cadeau gedaan en het is heerlijk om dit weer op te pakken. Even geen schermpje of digitaal gedoe, gewoon oldskool kleuren :)

En lezen natuurlijk, liefst als ik uit school kwam, kroop ik lekker in mijn slaapkamer naast mijn boekenkast, muziekje aan en lezen tot het tijd was voor het avondeten. Voor het slapengaan deed ik dat dunnetjes weer over.

[Beantwoorden]


Door Tine op 25 maart 2016 17:00

Wat leuk! Zou je niet eens zo’n tijdschriftje willen laten zien? ^^) Ben daar wel benieuwd naar, omdat dat uiteindelijk best al lijkt op wat je met je blog doet. Ik ben zelf het dans-type ;-)

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 25 maart 2016 17:07

Leuk om te lezen! Onze hobby’s van vroeger komen wel heel erg overeen! Ik vond het altijd zo leuk om creatief bezig te zijn en vind dat nog steeds heel fijn. Lezen doe ik ook nog steeds heel graag.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 25 maart 2016 17:59

Leuk om te lezen! Ik was vroeger ook wel crea bea, maar dan vooral met Lego. Ik vond het heerlijk om mijn eigen huisjes te bouwen of met alle bouwtekeningen alle lego die we hadden in elkaar te zetten. Ook vermaakte ik mezelf uren met lezen, verhaaltjes schrijven (ooit een prijsje meegewonnen bij de lokale bieb) en spelletjes spelen. Die laatste verzon ik en knutselde ik zo nodig zelf.

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 25 maart 2016 18:15

Wat een leuke hobby’s had (heb) jij! Verhalen schrijven en lezen waren (zijn) ook mijn grootste hobby’s. Ik kan helemaal opgaan in een boek. Inmiddels heb ik bloggen aan dit rijtje toegevoegd. In mijn puberteit heb ik trouwens een zeer kneuterige hobby gehad: theezakjes vouwen. Haha!

[Beantwoorden]


Door Laura J op 25 maart 2016 18:18

Wat een lieve foto Vera!
Grappig om te zien dat je echt helemaal niks veranderd bent qua looks…

Ik was echt een lezer vroeger. De plaatselijke bibliotheek was te klein voor me, want op een gegeven moment had ik alle boeken uit. En ik baalde altijd dat je “maar” 10 boeken mee mocht nemen per keer. Schrijven vond ik ook leuk.
Nog steeds een fanatieke lezer.

[Beantwoorden]

A antwoordt op 28 maart 2016 om 06:43:

Ik mag hopen dat haar looks wel veranderd is :crazy:

[Beantwoorden]


Door Eline op 25 maart 2016 18:19

Wat een leuk artikel! Ik ben nog steeds zo’n meisje met 1000-en-1 creatieve hobbies. Helaas wel met resultaat dat ik nergens meer dan een klein beetje goed in ben geworden.

[Beantwoorden]


Door Anne op 25 maart 2016 18:31

Haha wat een leuk artikel! Brings back memories. Ik was vroeger ook echt een creatief meisje. Maakte complete kijkdozen met alles erop en eraan. En iedereen moest deze natuurlijk bewonderen, ookal waren ze niet eens echt bijzonder.
Ik dichtte heel graag, kon ik echt al mijn liefde voor taal in kwijt. Ik was verliefd op alles wat ik maar kon dichten en ik kon ook best wel zware onderwerpen aan de kaak stellen. Op mijn 13e ging ik daarom naar een workshop ‘Dichten’ bij de cultuurweek in onze school. Vol trots nam ik mijn ‘portfolio’ mee en nam ik mijn lievelingsgedicht om voor te dragen. Dit was de introductie van alle leerlingen in deze workshop. Helaas maakte de leerkracht die hier de workshop leidde de opmerking ‘Het klinkt alsof je zelfmoord wilt plegen’. En daarna een lachje. Ik heb volgens mij nooit meer gedicht hierna… Verschrikkelijk wat zo’n opmerking kan doen met de creatieve geest van een enthousiast meisje. Dat gedicht was mijn trots, maar helaas heb ik het hierna verscheurd en weggegooid. Man wat heb ik hier spijt van. Sorry voor mijn epistel hahaha ;-).
Gelukkig schrijf ik nu nog steeds graag! Het dichten misschien maar weer eens oppakken. ^^)

[Beantwoorden]


Door Anne op 25 maart 2016 18:32

Haha wat een leuk artikel! Brings back memories. Ik was vroeger ook echt een creatief meisje. Maakte complete kijkdozen met alles erop en eraan. En iedereen moest deze natuurlijk bewonderen, ookal waren ze niet eens echt bijzonder.
Ik dichtte heel graag, kon ik echt al mijn liefde voor taal in kwijt. Ik was verliefd op alles wat ik maar kon dichten en ik kon ook best wel zware onderwerpen aan de kaak stellen. Op mijn 13e ging ik daarom naar een workshop ‘Dichten’ bij de cultuurweek in onze school. Vol trots nam ik mijn ‘portfolio’ mee en nam ik mijn lievelingsgedicht om voor te dragen. Dit was de introductie van alle leerlingen in deze workshop. Helaas maakte de leerkracht die hier de workshop leidde de opmerking ‘Het klinkt alsof je zelfmoord wilt plegen’. En daarna een lachje. Ik heb volgens mij nooit meer gedicht hierna… Verschrikkelijk wat zo’n opmerking kan doen met de creatieve geest van een enthousiast meisje. Dat gedicht was mijn trots, maar helaas heb ik het hierna verscheurd en weggegooid. Man wat heb ik hier spijt van. Sorry voor mijn epistel hahaha ;-).
Gelukkig schrijf ik nu nog steeds graag! Het dichten misschien maar weer eens oppakken. ^^)

[Beantwoorden]


Door Anne op 25 maart 2016 18:32

Haha wat een leuk artikel! Brings back memories. Ik was vroeger ook echt een creatief meisje. Maakte complete kijkdozen met alles erop en eraan. En iedereen moest deze natuurlijk bewonderen, ookal waren ze niet eens echt bijzonder.
Ik dichtte heel graag, kon ik echt al mijn liefde voor taal in kwijt. Ik was verliefd op alles wat ik maar kon dichten en ik kon ook best wel zware onderwerpen aan de kaak stellen. Op mijn 13e ging ik daarom naar een workshop ‘Dichten’ bij de cultuurweek in onze school. Vol trots nam ik mijn ‘portfolio’ mee en nam ik mijn lievelingsgedicht om voor te dragen. Dit was de introductie van alle leerlingen in deze workshop. Helaas maakte de leerkracht die hier de workshop leidde de opmerking ‘Het klinkt alsof je zelfmoord wilt plegen’. En daarna een lachje. Ik heb volgens mij nooit meer gedicht hierna… Verschrikkelijk wat zo’n opmerking kan doen met de creatieve geest van een enthousiast meisje. Dat gedicht was mijn trots, maar helaas heb ik het hierna verscheurd en weggegooid. Man wat heb ik hier spijt van. Sorry voor mijn epistel hahaha ;-).
Gelukkig schrijf ik nu nog steeds graag! Het dichten misschien maar weer eens oppakken. ^^)

[Beantwoorden]


Door Anne op 25 maart 2016 18:32

Haha wat een leuk artikel! Brings back memories. Ik was vroeger ook echt een creatief meisje. Maakte complete kijkdozen met alles erop en eraan. En iedereen moest deze natuurlijk bewonderen, ookal waren ze niet eens echt bijzonder.
Ik dichtte heel graag, kon ik echt al mijn liefde voor taal in kwijt. Ik was verliefd op alles wat ik maar kon dichten en ik kon ook best wel zware onderwerpen aan de kaak stellen. Op mijn 13e ging ik daarom naar een workshop ‘Dichten’ bij de cultuurweek in onze school. Vol trots nam ik mijn ‘portfolio’ mee en nam ik mijn lievelingsgedicht om voor te dragen. Dit was de introductie van alle leerlingen in deze workshop. Helaas maakte de leerkracht die hier de workshop leidde de opmerking ‘Het klinkt alsof je zelfmoord wilt plegen’. En daarna een lachje. Ik heb volgens mij nooit meer gedicht hierna… Verschrikkelijk wat zo’n opmerking kan doen met de creatieve geest van een enthousiast meisje. Dat gedicht was mijn trots, maar helaas heb ik het hierna verscheurd en weggegooid. Man wat heb ik hier spijt van. Sorry voor mijn epistel hahaha ;-).
Gelukkig schrijf ik nu nog steeds graag! Het dichten misschien maar weer eens oppakken. ^^)

[Beantwoorden]


Door Anne op 25 maart 2016 18:32

Haha wat een leuk artikel! Brings back memories. Ik was vroeger ook echt een creatief meisje. Maakte complete kijkdozen met alles erop en eraan. En iedereen moest deze natuurlijk bewonderen, ookal waren ze niet eens echt bijzonder.
Ik dichtte heel graag, kon ik echt al mijn liefde voor taal in kwijt. Ik was verliefd op alles wat ik maar kon dichten en ik kon ook best wel zware onderwerpen aan de kaak stellen. Op mijn 13e ging ik daarom naar een workshop ‘Dichten’ bij de cultuurweek in onze school. Vol trots nam ik mijn ‘portfolio’ mee en nam ik mijn lievelingsgedicht om voor te dragen. Dit was de introductie van alle leerlingen in deze workshop. Helaas maakte de leerkracht die hier de workshop leidde de opmerking ‘Het klinkt alsof je zelfmoord wilt plegen’. En daarna een lachje. Ik heb volgens mij nooit meer gedicht hierna… Verschrikkelijk wat zo’n opmerking kan doen met de creatieve geest van een enthousiast meisje. Dat gedicht was mijn trots, maar helaas heb ik het hierna verscheurd en weggegooid. Man wat heb ik hier spijt van. Sorry voor mijn epistel hahaha ;-).
Gelukkig schrijf ik nu nog steeds graag! Het dichten misschien maar weer eens oppakken. ^^)

[Beantwoorden]


Door Anne op 25 maart 2016 18:33

Wow! Sorry! Ik zie dat mijn reactie 5 keer is geplaatst. Echt niet de bedoeling… Mijn laptop flipte compleet. Verwijder maar rustig hoor ;-)!

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 25 maart 2016 20:06

Leuk dit! Ik speelde altijd Sims met een vriendinnetje van school en verder hield ik van dansen en tennissen. :D

[Beantwoorden]


Door MaryQueen op 25 maart 2016 21:50

Oooh ook zelf tijdschriften maken, verhalen schrijven met mijn buurmeisje. Radioshows maken op cassette bandjes, playbacken, maar ook veel buiten spelen.

[Beantwoorden]


Door Anna gerrie - Beautyonthefarm op 25 maart 2016 22:04

Leuk die hobby’s van vroeger. Zelf was ik vroeger ook veel aan het tekenen en lezen. Later Had ik mijn eigen site via myid.nl. Toch leuk dat, dat nu terug komt via Bloggen.

[Beantwoorden]


Door Demi op 25 maart 2016 22:12

Ik was vroeger ook dol op knutselen, kleuren en noem maar op. Heerlijk was die tijd..

[Beantwoorden]


Door Iris op 25 maart 2016 23:35

Superleuk dat je zo’n persoonlijk artikel schrijft! Love it. Ongeveer 7-10 jaar geleden hield ik me bezig met GTST naspelen, gekke spelletjes spelen met pictochat op de Nintendo DS, Topmodel kleurboeken inkleuren en Het Huis Anubis opnieuw en opnieuw kijken. Ik was niet zo’n creatieveling als jij! En dat is niet veranderd helaas, haha.
Liefs,
Iris

[Beantwoorden]


Door Claire op 26 maart 2016 08:46

Verhalen schrijven was ook echt één van mijn favo bezigheden. Grappig om te zien dat er meer mensen waren die dat vaak deden.

[Beantwoorden]


Door chantal op 26 maart 2016 09:35

Heel leuk dit artikel! Je mag best vaker non-beauty artikelen schrijven. Maar best jammer dat je niet meer leest, misschien heb je gewoon je favoriete genre nog niet gevonden?

[Beantwoorden]


Door Emmalie op 26 maart 2016 10:47

Precies gewoon al deze hobby’s, plus zingen en dansen. :)

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 26 maart 2016 10:54

Ah wat leuk! Ik was ook dol op knutselen, en hield ook erg van lezen. En ik vond het leuk om mijn moeder te helpen met de was opvouwen haha. :-P

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 26 maart 2016 11:21

Hihi leuk om te lezen! Leuke foto ook!

[Beantwoorden]


Door Julie Tina op 26 maart 2016 12:10

Wat een schattige foto aan het begin ^^) Ik was ook reeds jong dol op lezen, in een hoekje met een boekje was mijn favo hobby haha. Lees nog altijd erg graag maar door tijdsgebrek komt het er niet altijd van helaas. Hopelijk krijg je de leesmicrobe nog terug te pakken, zo’n fijn gevoel om meegesleept te worden door een boek!
En toneel heb ik ook nog gedaan, het is wat je zegt, even een ander personage spelen en je durft zoveel meer! Stiekem stelde ik me soms voor hoe het zijn om een Oscar te winnen haha :lol:

[Beantwoorden]


Door Amélie Cammaert op 26 maart 2016 13:10

Dezelfde hobbys als jij heb/had ik. Behalve toneel spelen want ik hou niet zo om voor mensen te spreken…

[Beantwoorden]


Door Danique Krol op 26 maart 2016 14:06

Erg leuk om te lezen! Ik had vroeger ongeveer dezelfde hobby’s als jij had. Ik maakte ook mijn eigen tijdschriften en schreef verhalen. Vind het nu nog heerlijk om te doen!

[Beantwoorden]


Door EliseDingen op 26 maart 2016 16:05

Ik vind tekenen/knutselen en toneelspelen zo leuk dat ik er een beetje m’n werk van gemaakt heb ^^) hihi

[Beantwoorden]


Door Eilish (artisticstateofmind) op 26 maart 2016 16:17

Ik schreef ook enorm veel gedichten en verhalen!

[Beantwoorden]


Door Laura op 26 maart 2016 20:38

Ah die foto, jebent zo goed te herkennen daar in. Zo cute

[Beantwoorden]


Door anna op 27 maart 2016 17:36

Dit lijkt wel heeeel erg op mijn hobby’s als kind, hahaha! Leuk om te lezen.

[Beantwoorden]


Door Floor Daasvand op 13 april 2016 07:46

Ik was vroeger al dol op lezen en nu nog steeds! Hoewel ik toen nog naar de bibliotheek ging doe ik dat nu niet meer. Nu koop ik mijn boeken regelmatig tweedehands. Ik schreef verhalen en nu blog ik. Veel is het zelfde gebleven maar dan net een beetje anders (A)

[Beantwoorden]


Door Ester op 15 april 2016 22:27

Wat leuk om te lezen dit! Ik tekende vroeger ook heel veel. Later nooit meer, maar inmiddels ben ik alweer een tijdje met handletteren bezig en dat is ook een soort tekenen. Ik was altijd wel heel creatief bezig en dat zit er nog steeds in. Alleen dan op een andere manier.

[Beantwoorden]


Door Tio op 18 april 2016 14:52

Ik had poppen als hobby. het begon met een paar poppen en dat werden er telkens meer. Ik had er op den duur wel honderd. Ik kocht van mijn zakgeld altijd een barbie. dan ging ik naar de speelgoedzaak en zocht daar een uit. Nu heb ik er een doos vol van en het is wel een leuke herinnering aan vroeger. De meesten kochten snoep van hun zakgeld maar ik kocht er speelgoed voor zoals Barbies. Ik kocht ook een Ken en een Skipper en kledingsetjes schoentjes. Ook voor Sindy en Fleur en de mix and match kleding van Sindy. Daisy heb ik ook .Het is leuk dat sommigen dat hebben bewaard. Ook die boeken van vroeger. Wij tekenden ook met wascokrijt en viltstiften en kleurpotloden en hadden ook een etui en daar waren we zeer trots op. Met pennen van Bic in de kleur blauw groen zwart en rood. Ik schreef de namen van de poppen in schriften. Dan speelde ik schooltje en gaf les aan de poppen die op school zaten. Ik heb ook een poppenhuis met poppenmeubeltjes van Jean gehad.

[Beantwoorden]