5 producten die ik heb leren waarderen

producten_waarderen01

Het is niet altijd liefde op het eerste gezicht. Soms begrijp ik een beauty- of make-upproduct niet meteen, werkt het op dat moment niet voor mij of heb ik de behoefte om het te gebruiken gewoon nog niet. Met deze producten had ik een wat moeizame start, maar uiteindelijk is het helemaal goed gekomen en zou ik ze niet kunnen missen. 5 producten die ik heb leren waarderen!

smashbox_photo_finish_foundation_primer_hydrating03

Primer

Ik geloofde niet in primer. Ik zag geen effect, make-up zag er niet mooier uit en het bleef ook zeker niet langer zitten. Totdat ik ruim 2 jaar geleden de Smashbox Hydrating Primer ging reviewen. Sindsdien ben ik hooked. Deze primer is dan wel iets specialer dan de meeste primers, omdat hij mijn huid ook minder droog maakt (dat werkt echt super goed!), maar ook blijven foundation en poeder mooier en langer zitten.

the_balm_mary-lou_manizer_luminizer11

Highlighter

Deze moet ik even uitleggen. Het is niet dat ik highlighter niet mooi vond, maar ik had gewoon niet zoveel highlighter en de highlighters die ik had, droeg ik zelden. De glans was te koel, maar toen ik highlighter met een warme(re) glans ontdekte begon ik het product pas echt te begrijpen en te gebruiken. Highlighter is momenteel ook nog eens ontzettend populair, maar een paar jaar geleden was dat nog niet zo. Nu kan ik nauwelijks zonder, vooral dankzij Mary-Lou van The Balm. Deze highlighter vind ik zo ontzettend mooi!

MAC_faux_lipstick_kylie_jenner02

Lip pencil

Ik had helemaal geen zin om een lip pencil te gebruiken, ook al zag ik wel dat lipstick vaak mooier, beter én langer zat. Zo belangrijk was het nou toch ook weer niet, ik kon best zonder. Totdat ik MAC Faux lipstick in combinatie met de lip pencil Staunchly Stylish kocht. Toen zag ik opeens zoveel effect, daar kon ik niet omheen. Mijn lippen zagen er met de lipliner een stuk voller uit. Sindsdien gebruik ik het veel vaker, vooral met bruin- en roodtinten lipstick. En gebruik ik het (vaak uit haast) niet, dan krijg ik meestal na een tijdje toch wel spijt.

producten_waarderen02

Transparante poeder

Transparante poeder is thé bomb. Mooier dan huidskleurige poeder. Transparante poeder is nooit te donker, zit altijd mooi. En je ziet het dus niet écht zitten, maar toch geeft het wel degelijk effect. Gezichtsmake-up gaat langer mee en is matter. Mijn transparante poeder van Catrice is net op en was helaas een Limited Edition dus ik heb er nu eentje van Essence gekocht, kijken hoe die bevalt!

producten_waarderen03

Setting/Fixing Spray

Het laatste product van dit lijstje en het laatste product van mijn make-up routine: fixing spray. Ik geloofde lange tijd niet in fixing spray en ik had ook niet echt de behoefte om het uit te proberen. Het leek me zo sterk dat het zou werken, maar toen ik naar Ibiza op vakantie ging en Urban Decay All Nighter Setting Spray meenam, merkte ik dat fixing spray wel degelijk verschil maakt. Zelfs in het warme weer zat mijn make-up vrijwel de hele dag mooi! Vergat ik het een dag, dan merkte ik dat ook meteen.

Ik gebruik de Setting Spray niet elke dag, maar als ik een dag de deur uit ben pak ik hem er altijd bij en aan het einde van de avond ben ik steevast blij dat ik dat gedaan heb.

Welke producten heb jij leren waarderen?

Twitter Facebook
Categorie: Beauty gerelateerd | 22 januari 2016 | 63 reacties

Reacties

Door Angela op 22 januari 2016 15:08

Ik herontdekte laatst Rose Gold van Sleek, een prachtige blush maar op de een of andere manier heeft hij lang in mijn kast liggen verstoffen!

[Beantwoorden]


Door Emma op 22 januari 2016 15:11

Wat een leuk artikel! Zelf moet ik een primer, highlighter en fixing spray nog leren waarderen. Leuk om te lezen dat jij dit ook had maar nu fan bent van deze producten!

[Beantwoorden]

Jamie antwoordt op 22 januari 2016 om 15:55:

Koop kiko radiant touch cream highlighter in. 100/101! Kosten rongeveer 6/7 euro en man, wat zijn ze prachtig! Vind vooral 100 erg mooi, dat is een koele glans, maar 101 is ook heel mooi, meer een champagne glans, toen ik de 100 uitprodeerde in italië was ik hooked, ik gebruik hem sinds de zomervaknatie nogsteeds iedere dag!????

[Beantwoorden]

Laura antwoordt op 24 januari 2016 om 21:07:

ze hebben nu ook een kiko in het centrum van den haag en in de kalverstraat van Amsterdam :yay:

[Beantwoorden]


Door Mylou op 22 januari 2016 15:12

Transparante poeder vind ik echt fantastisch, ik gebruik die van Essence. Hij bevalt mij in ieder geval goed en ik moet ‘m bijna vervangen.

Highlighter heb ik ook pas net ontdekt, maar wauw, wat mooi! Het enige van dit lijstje dat ik nog moet gaan waarderen zijn de lip pencils. Ik moet heel eerlijk bekennen dat het me veel moeite lijkt, maar wie weet ben ik na het proberen wel helemaal om.

[Beantwoorden]


Door Svenja op 22 januari 2016 15:14

Leuk artikel Vera! In het begin wist ik ook niet zo goed wat ik met een primer aan moest, maar toen ik het voor het eerst gebruikte was ik meteen om! Een highlighter is ook echt een product dat niet meer kan ontbreken in mijn make-up routine. Een fixing spray heb ik wel, maar gebruik ik toch bijna nooit, dat is echt nog een product waar ik heel erg aan moet wennen. Hetzelfde voor de transparante poeder, die vergeet ik er ook nog steeds bij te pakken!

[Beantwoorden]


Door R op 22 januari 2016 15:15

Leuk artikel weer! Ik vond primer eerst ook erg onbelangrijk, maar heb het erg leren waarderen.

[Beantwoorden]


Door Esmee op 22 januari 2016 15:16

In transparante poeder kan ik me helemaal vinden. Een heerlijk product die ik het liefst in dikke lagen gebruik. De lipliner in die kleur vind ik prachtig. Ook de Smashbox primer wil ik eens proberen!
XOXO esmee

[Beantwoorden]


Door femketje op 22 januari 2016 15:16

oehff ja highlighter, ik ben echt een highlighter junkie geworden de laatste jaren :D

[Beantwoorden]


Door Nicole op 22 januari 2016 15:23

Leuk artikel! Sinds ik de UD setting spray gebruik is er geen weg meer terug voor mij. Echt zo een fantastisch product.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 22 januari 2016 15:25

Catrice heeft toch ook een transparante (witte) poeder? De waterproof nog wat. Heb ik gisteren nog mee in mijn handen gestaan bij Kruidvat en toch niet meegenomen omdat ik nog zeker 3 poeders heb liggen die niet of nauwelijks gebruikt zijn. Op het moment gebruik ik de Too Faced Primed & Poreless en die vind ik heel fijn!

[Beantwoorden]


Door Syl op 22 januari 2016 15:27

Ik gebruikte vroeger nooit highlighters en vond Albatross van Nars te goud en warm (zo’n miskoop voor mij)… totdat ik een koele highlighter ontdekte van Toofaced (Candlelight glow), prachtig!
Op het moment ben ik helemaal weg van iridescent powder , ik heb Sparkling rose uit de mac faerie whispers collectie. Hij staat zooo mooi! (geen ‘Hickory’ uit Oz effect, zoals sommige heftige highlighters)

Producten zoals bronzer in poedervorm heb ik nooit begrepen…. Ik krijg het ook niet voor elkaar om dit mooi aan te brengen. Ik heb altijd het idee dat ik eruit zie als iemand die in de mijnen heeft gewerkt.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 januari 2016 om 18:51:

Haha ah, nee dat is niet de look die je wil denk ik :D

[Beantwoorden]


Door Joyce op 22 januari 2016 15:29

Ik heb zelf de fixing spray van Etos en vind die ook echt prima! Ben er heel blij mee. En voor mij hetzelfde verhaal met de highlighter. Eerst dacht ik altijd ‘dat heb ik toch niet nodig’. Maar nu ik de Manizer Sisters heb ben ik helemaal om. Ze zijn zo mooi! :love:

[Beantwoorden]


Door Julie Tina op 22 januari 2016 15:35

Wat een origineel artikel! Ik herken dat gevoel ook echt, dat sommige producten me niet veel zeiden ondanks vele lovende reviews her en der.
Zo gebruik ik meestal bronzer en blush met een glansje en dan vond ik aparte highlighter niet echt nodig. Maar ik ben nu wel heel blij met m’n Manizers palette ^^) Een fixing spray heeft me ook lang niet veel gezegd, maar dat komt er ook nog wel een keer van

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 22 januari 2016 15:41

Oh ik had dit artikel zelf kunnen typen, haha! Ben het zo met je eens. Allemaal producten die ik eerst niet waardeerde en ik nu niet meer zonder kan!

[Beantwoorden]


Door Denise op 22 januari 2016 15:44

Wat een leuk artikel en super herkenbaar! Transparante poeder heb ik nog nooit geprobeerd, maar ik ben wel ontzettend benieuwd <3

[Beantwoorden]


Door Amy op 22 januari 2016 15:52

Leuk om hier een fixing spray tussen te zien.. ik gebruik dat sinds 1,5 jaar iedere dag en kan niet meer zonder. Zo fijn! Highlighter gebruik ik niet zo heel vaak omdat ik geloof ik mijn goede kleur nog niet gevonden heb. Maar vind het wel erg mooi staan vaak!

[Beantwoorden]


Door charile op 22 januari 2016 15:58

Leuk om te lezen :)

[Beantwoorden]


Door Esther op 22 januari 2016 16:00

Grappig, wel wat herkenbare dingen!
Ik deed nooit echt lippenstift of lipliner. Nu kan ik echt niet meer zonder als ik ms heb opgemaakt! En geen lippenstift meer zonder lipliner :)
Highlighter vind ik nog steeds lastig. Ik ben er gewoon niet zo goed in haha! Heb je nog tips?
Die transparante poeder vind ik inderdaad ook echt een uitvinding!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 januari 2016 om 18:53:

Warme of juist koele glans is heel belangrijk, dat kan een wereld van verschil maken.

[Beantwoorden]

Esther antwoordt op 28 januari 2016 om 18:24:

Ah daar ga ik maar eens mee experimenteren dan, thnx voor de tip!

[Beantwoorden]


Door Wies | Nature of Happiness op 22 januari 2016 16:13

Ik ben echt zó ontzettend benieuwd naar de Mary-Lou Manizer van The Balm. Ik ga ‘m binnenkort echt aanschaffen, want ik kan niet wachten om ‘m te proberen, haha!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 januari 2016 om 18:53:

Hij is echt heeeel mooi! ^^)

[Beantwoorden]


Door Marieke op 22 januari 2016 16:25

Babylips!! (A) de meeste mensen zijn er meteen fan van, ik vond het nogal eng spul eerst (love)

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 22 januari 2016 16:28

Ik ben benieuwd wat je van de transparante poeder van Essence vindt. Ik vond ‘m prettig, maar gedurende de dag was de werking niet meer helemaal optimaal. Ook stortte het doosje na één keer gebruikt te hebben al in elkaar. En, de poeder is helaas ook niet zuinig in gebruik.
Ah, een lippotlood gebruik ik ook vaker en ben ik ook meer gaan waarderen. Echter, niet als lijntje om de lippen heen, maar om mijn gehele lippen in te vullen en daar een lipstick over aan te brengen. Dan blijft de lipstick namelijk veel langer zitten.

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 22 januari 2016 16:35

Leuk artikel Vera! Ik herken me eigenlijk in alle producten behalve het lip pencil want daar heb ik niets mee. Met highlighter moet ik nog meer experimenteren, het is even zoeken hoeveel glans je juist moet toevoegen vind ik. Het transparante poeder van Essence gebruik ik heel graag. Ik vind dit poeder handig omdat je het het hele jaar door kan gebruiken, of het nu zomer of winter is.

[Beantwoorden]


Door Jessie op 22 januari 2016 16:55

Ik heb vanmiddag nog de transparante poeder van Catrice gekocht! Nummer 3 inmiddels (love) leek me dat hij gewoon in het vaste assortiment zit.

[Beantwoorden]


Door Margot op 22 januari 2016 17:05

Wat een leuke post! Primer vergeet ik nog vaak, maar ik wil het zeker in mijn routine inbouwen,

[Beantwoorden]


Door Annelore op 22 januari 2016 17:27

Het zijn een beetje de onzichtbare producten dus! Je ziet er niks van, en toch is dat juist hetgene wat het doet :yes:

[Beantwoorden]


Door lisa op 22 januari 2016 17:40

Die transparante poeder van essence gebruik ik al jaren en verslaat wat mij betreft de high end transparante poeders!

[Beantwoorden]


Door Nina Simplynspecial op 22 januari 2016 17:42

Fixing spray is ook zo’n waarvan ik nog niet weet wat het nu precies zal doen voor mijn huid. Kan me niet voorstellen dat je make-up hierdoor nu beter gaat blijven zitten. Maar iedereen is zo positief hierover! Moest haast wel werken :)

[Beantwoorden]


Door cato op 22 januari 2016 17:57

Ik herken mezelf echt in dit artikel haha!

[Beantwoorden]


Door Eva op 22 januari 2016 17:59

Een fixing spray is iets wat ik nog niet gebruik. Op een of andere manier vind in dat een beetje spannend ofzo. En er zit vaak alcohol denat in waar ik niet zo goed tegen kan helaas.

[Beantwoorden]


Door Sylvana op 22 januari 2016 18:05

Die poeder van essence gebruik ik al jaren en krijg altijd complimenten over mijn makeup

[Beantwoorden]


Door Fleur Sophia op 22 januari 2016 18:11

Leuk en interessant artikel! Ik ben de fixing spray en transparante poeder ook echt leren waarderen! En een primer heb ik nog nooit geprobeerd maar zou ik toch wel heel graag eens kopen, vooral omdat iedereen er altijd zo lyrisch over is.

[Beantwoorden]


Door Catherine op 22 januari 2016 18:46

Ik gebruik sinds een tijdje ook de setting spray van Urban Decay en dat vond ik echt een pracht product! Primer begrijp ik inderdaad ook niet echt, maar misschien moet ik gewoon die van Smashbox gaan uitproberen. Fijn artikel!

[Beantwoorden]


Door anna op 22 januari 2016 19:23

Wat een leuk artikel en wat herkenbaar! Highlighter gebruik ik nog maar een paar jaar en primer heb ik afgelopen jaar ontdekt. Vind het nu wel erg fijn werken, hoewel ik eerst zo mijn twijfels had…

[Beantwoorden]


Door Danique op 22 januari 2016 19:35

Leuk artikel Vera! Ik vind het echt een sterk punt van je blog dat je altijd met nieuwe originele ideeën voor artikelen komt.

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 22 januari 2016 19:55

Leuk artikel, ik moest echt wennen aan primer in de zin van dat ik het vergat! Maar nu kan ik niet zonder, ook in combi met een fix spray! Tsja en highlighter, I love it!

[Beantwoorden]


Door floor op 22 januari 2016 20:06

Leuk artikel, zelf moest ik bronzer en highlighter heel erg leren waarderen, waarvan ik nu echt denk ‘hoe dan?’ want het zijn beide geweldige producten. xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 januari 2016 om 18:54:

Ja he, bronzer heb ik ook leren waarderen bedenk ik me nu.

[Beantwoorden]


Door Luna op 22 januari 2016 20:46

De Urban Decay All Nighter Setting Spray staat al een tijdje op mijn wishlist :) Tot nu toe ben ik overigens tevreden met de (budget) fixingspray van Etos. Werkt prima, maar Urban Decay is toch de volgende die ik ga proberen.

[Beantwoorden]


Door Mariebeauty op 22 januari 2016 20:47

Bij mij heeft het ook erg lang geduurd voor ik het nut van primer snapte! Ik heb het effect ervan geleerd toen ik mijn opleiding van make-upartist gevolgd heb. Sinds dien ben ik verslaafd :D

[Beantwoorden]


Door Denise op 22 januari 2016 21:51

Behalve de lippencil (die gebruik ik nog steeds nauwelijks) zijn dit ook producten die ik echt heb moeten leren waarderen haha. Inmiddels kan ik niet meer zonder primer, transparante poeder en fixing spray. Ik vond het eerst zonde om geld uit te geven aan producten die je toch niet zag zitten maar ze helpen alle 3 echt voor een beter zittende look! Highlighter was ik de eerste keer dat ik het gebruikte al best wel gek op hihi

[Beantwoorden]


Door Jennifer | JenniferZ op 22 januari 2016 22:03

Ik twijfel ook over setting spray ahah, misschien ga ik het eens wel proberen, maar nu vind ik het eigenlijk ook wel prima allemaal :)

[Beantwoorden]


Door Eva op 22 januari 2016 22:36

De Mary-Lou Manizer is echt geweldig! Zelf moet ik nog een goede primer en setting spray vinden :)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 22 januari 2016 23:07

Bronzer! Ik gebruikte het tot een paar maanden geleden letterlijk nooit maar sinds ik de W7 Hollywood bronze & glow heb echt elke dag. Het maakt echt zo’n groot verschil en nu snap ik eigenlijk niet waarom ik het nooit gebruikte haha!

[Beantwoorden]


Door Helena op 23 januari 2016 07:54

Een product dat ik heb leren waarderen is vooral blush. Ik vond het vaak wel mooi bij anderen, maar heb van nature zelf al een flinke roze blos op mijn wangen (die ik niet altijd mooi vind) waardoor ik blush vroeger mijdde, maar nu heb ik gemerkt dat met een goede cc Cream en een mooi blush kleurtje ook blush mooi kan zijn voor mezelf. :roll: Leuk idee voor een artikel trouwens xx

[Beantwoorden]


Door priscilla op 23 januari 2016 09:24

Ik vond een primer ook altijd wat overbodig, maar ik ontdekte een half jaar geleden ook dezelfde foundation primer van Smashbox en ik kan nu niet meer zonder! Hetzelfde gebeurde met de wenkbrauwelgel van Benefit, hihi.

[Beantwoorden]


Door Naomi op 23 januari 2016 12:06

Sinds kort gebruik ik ook primer en ik merk echt het verschil!

x

[Beantwoorden]


Door Amélie Cammaert op 23 januari 2016 12:13

Leuk artikel Vera :)

[Beantwoorden]


Door jeapiebel op 23 januari 2016 12:29

Leuk artikel. Primer en Transparante poeder. Ik heb al een droge huid. Ik weet niet dat het voor mij echt geschikt is. Het doet niet veel bij me. Ik blijf het even proberen en uitzoeken. Fixing spray is zeker zeer handig dat gebruik ik graag.

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 23 januari 2016 14:21

De mary lou highlighter lijkt me echt super

[Beantwoorden]


Door Romy op 23 januari 2016 15:08

Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Lys op 23 januari 2016 17:12

Voor mij was het één specifiek product dat ik moest leren waarderen, namelijk de Fix+ spray van MAC. Vond ‘m eerst niks speciaals en snapte niet goed waarom het zo’n populair product is. Ondertussen helemaal verliefd op geworden; ik gebruik de spray nu op mijn Real Techniques spons, geweldig voor extra hydratatie bij het aanbrengen van foundation en concealer en geeft ook een mooiere finish. Love it!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 januari 2016 om 18:53:

Oeh dat ga ik ook proberen!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 23 januari 2016 18:45

Leuk artikel! Ik geloofde eerst ook niet zo in primer maar gebruik het nu toch bijna elke dag! Setting spray heeft mij nog niet helemaal overtuigd. Highlighter is een product wat ik eerst af en toe gebruikte maar toen ik 2 jaar? geleden nars albatross bestelde kon ik niet meer zonder!Nu groeit mijn highlight collecetie alleen maar haha

[Beantwoorden]


Door Jolet op 23 januari 2016 18:59

Ik moet ook nog eens ooit lipliner ontdekken, haha!

[Beantwoorden]


Door Axelle op 23 januari 2016 22:03

Ben erg benieuwd naar dat transparante poeder van Essence! Zelf ben ik gek op lipliners, ik draag ze ook gewoon vaak ipv lipstick!

[Beantwoorden]


Door Irina op 23 januari 2016 22:30

Leuk artikel! Zelf heb ik primer en setting spray de laatste tijd ook echt ontdekt. Het maakt echt een heel groot verschil!

[Beantwoorden]


Door Vera op 24 januari 2016 14:31

Wat een leuk artikel! Ik denk een beetje hetzelfde over deze producten en kan me er echt in herkennen. Ga zeker de primer en highlighter uitproberen.

[Beantwoorden]


Door Elise op 24 januari 2016 19:35

Heel leuk om te lezen. Ik kan echt niet meer zonder highlighter. De lippotloden begin ik ook steeds meer te waarderen!

[Beantwoorden]