Hoe ik omga met mijn onzekerheden (met tips)

De video van vandaag wilde ik graag opnemen omdat ik de afgelopen tijd veel last had van mijn onzekerheden. Ik vertel je hoe ik er mee omga, welke tips ik heb en met welke eenvoudige stappen ik er voor zorg dat ik me weer wat beter begin te voelen. Hopelijk heb je er wat aan.

Klik hier als je de video niet kunt zien.


Reacties

Door Myrthe op 17 mei 2015 07:28

Dankjewel voor het maken van deze video! Ik ga ddeze zelfs aan mijn leerlingen laten zien. Iedereen die weleens last heeft van onzekerheid kan onwijs veel aan dit filmpje hebben.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:20:

Dankjewel Myrthe!

[Beantwoorden]


Door Elisabeth op 17 mei 2015 07:37

Zo Vera, je hebt me op dit uur al in tranen. Je zegt bewaar dingen die je blij maken en je kunnen helpen als het even niet wil. Ik ga dit filmpje bewaren, als link. Zodat ik jou kan zien en beluisteren als het voor mij even niet zo wil. Je hebt me geholpen, jij hebt mij een ‘geslaagde getrouwde vrouw van 48 met 2 volwassen kinderen’ geholpen…jij dus!! Dankjewel!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:21:

Heel graag gedaan, je ontroerd me met je reactie <3

[Beantwoorden]


Door Joyce op 17 mei 2015 07:44

Deze video heeft mij deugd gedaan. Ik heb zelf ook veel onzekerheden en het is allemaal zo waar wat je zegt. Bedankt voor de tips

[Beantwoorden]


Door Karlijn op 17 mei 2015 07:45

Je bent een topper Vera! Ik heb de afgelopen tijd ook geleerd dat negatieve reacties meer over iemand anders zeggen dan over jezelf. Waarom zou je tegen iemand zeggen dat die persoon dik is bijvoorbeeld, dat zou je waarschijnlijk niet doen als je je zelf heel goed en gelukkig voelt. Ik probeer daarom nu meer medeleven voor die mensen te voelen, omdat ze waarschijnlijk zelf dingen in hun leven hebben die niet goed gaan en waar ze ongelukkig over zijn in plaats van verdrietig te zijn over de dingen die ze tegen mij zeggen.

[Beantwoorden]


Door Celine op 17 mei 2015 08:18

Vera jij bent echt een mooi mens, daar hoef je echt niet aan te twijfelen! Goed dat je hier aandacht aan besteed! Ik denk dat veel meisjes dit wel kunnen gebruiken. Herken dat moment van zn dip ook heel erg.. Dan kan ik om alles wel huilen.

Even nog over je gewicht, mij was het eigenlijk helemaal niet opgevallen. Omdat het niet iets is waar ik de aandacht op leg. Ik kijk naar het geheel en wauw wat ben jij een prachtige vrouw!

[Beantwoorden]

Lise antwoordt op 17 mei 2015 om 09:37:

Ik had het ook helemaal niet gemerkt!

Hele goede video trouwens. Daar heb ik zeker wat aan :-).

[Beantwoorden]

Mirte antwoordt op 17 mei 2015 om 13:29:

Mij is het dus ook totaal niet opgevallen! Ik let daar bij anderen echt nooit op. Maar zulke dingen zie je altijd bij jezelf het best.

[Beantwoorden]


Door Tessa op 17 mei 2015 08:25

sommige blauwe plekken (vooral uit je kindertijd) gaan helaas nooit meer weg. een jongen uit mijn klas toen ik 11 jaar was heeft ooit gezegt ‘wil jij later iets aan de bult op je neus laten doen?’. Weet niet of ik het alleen op hem kan steken natuurlijk maar we zijn meer dan 10 jaar later en ik denk elke dag na over een nosejob.. kinderen kunnen hard zijn en sommige woorden spoken 10 jaar later nog door je hoofd

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:23:

Ik herken het. Ben jaren gepest met een dikke neus en dat blijft iets waar ik toch naar kijk en soms over twijfel. Het wordt gelukkig steeds minde, maar kan me voorstellen dat het bij een ander diepere sporen achter laat. Maar probeer eens naar andere neuzen te kijken, bijna iedereen heeft wel een hobbel of iets anders. Neuzen zijn maar heel zelden perfect recht, klein en mooi (love)

[Beantwoorden]


Door Ruth op 17 mei 2015 08:31

Hey, wat naar dat je je zo voel. Dat heb ik soms ook wel, ik probeer mijn gedachtes als iets los te zien van mijzelf, ik ben niet mijn gedachtes. Verder dacht ik bij je shoplog video van laatst juist dat je er goed uitzag.
x

[Beantwoorden]


Door Maria op 17 mei 2015 08:48

Lieve, lieve Vera, je bent een prachtig mens, puur, eerlijk en oprecht. Je video raakte me enorm. Zo veel mensen hebben hier last van en jij kan het heel mooi verowoorden. Ik wens je alle goeds toe en dat je aangekomen bent zie ik echt niet (ik volg je al een tijdje). En als het wel zo is, hoe cares? Je bent mooi zoals je bent en mocht je ooit kiezen om een paar kilo’s af te vallen dan is het jouw keuze en niet die van andere mensen die menen te weten hoe jij er uit moet zien.

[Beantwoorden]


Door Els op 17 mei 2015 08:50

Lieve Vera, heel erg bedankt voor het maken van deze video, ook omdat deze video voor mij precies op het goede moment kwam. Ik had net als jij ook heel erg last van een dip, de kinderen uit mijn klas vonden het weer eens zo nodig om mij uit te lachen om wat ik aan had. Je hebt mij heel erg geholpen, dankjewel! Deze video ga ik zeker opslaan om te kijken als ik me weer rot voel. Ik vind het voor jou ook heel naar dat je je zo rot voelt. Ik wil je heel erg bedanken voor alles wat je gezegd heb!

[Beantwoorden]

pauline antwoordt op 18 mei 2015 om 00:45:

wat naar voor je :/ nog niet zo heel lang geleden was ik zelf een leerling die waarschijnlijk had meegelachen, en nu snap ik niet waarom wij dit onze leerkrachten aandeden. voor zover ik weet is het niet persoonlijk bedoeld, maar kunnen ze zich moeilijk voorstellen dat jij ook met dingen worstelt of dat je geraakt kunt worden. ik hoop dat je nooit door zo’n stommiteiten je plezier in het lesgeven verliest, je bent vast een topleerkracht! ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:24:

Ik hoop dat je blijft dragen wat je mooi vindt Els <3

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 17 mei 2015 08:53

Hele mooie video. Sommige dingen moet je proberen te accepteren en ik weet hoe moeilijk dat is en hoeveel tijd en verdriet het kan kosten. Je bent een geweldige meid.

[Beantwoorden]


Door Renate op 17 mei 2015 08:57

Lieve Vera,
Wat ben je toch een prachtmens! Ik vind het heel dapper en knap dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen. Ik ben het helemaal met je eens, want van een oprecht compliment kan je je zo goed gaan voelen. Don’t let the haters get to you, want je verdient veel beter door alles wat je doet!

[Beantwoorden]


Door joyce op 17 mei 2015 09:00

Wat een mooi filmpje, heel erg inspirerend en zo waar wat je allemaal zegt! Je komt over als een mooi en evenwichtig persoon, geen reden om onzeker te zijn. Je bent een mooi mens!

[Beantwoorden]


Door Lente op 17 mei 2015 09:08

“Wie ben ik en wat doe ik?”
Wel, je bent iemand die mij elke dag blij maakt!!!
Ik volg je al super lang en je bent nog steeds één van mijn FAVORIETE bloggers, samen met Willemijn en Martine.
Jij bent altijd zo open, eerlijk, echt. En je enthousiasme is aanstekelijk.
Jouw humor is awesome en je schrijfstijl met zo vele woordspelingen geeft me echt inspiratie.
Jouw shoplogs zijn geweldig, omdat je stijl en uniek en leuk is!
De helft van mijn make-up-la is inspired by you.
Dus als je je nog eens afvraagt wie je bent en wat je doet:
voor mij ben je iemand waar ik gewoonweg fan van ben en ik ben bijna 23, heb nooit posters in mijn kamer gehad, ben totaal geen groupie, maar ik ben wel fan van jou (en van Bob Dylan.) ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:24:

Dankjewel Lente, prachtige naam trouwens (love)

[Beantwoorden]


Door Lente op 17 mei 2015 09:08

Oei, moet je reactie eerst goedgekeurd worden ofzo?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:24:

Nee, ik zie hem gewoon staan!

[Beantwoorden]


Door Patricia op 17 mei 2015 09:10

Wat vervelend meis! Laat je niet gek maken! Er zullen ook
Gewoon meiden lelijk tegen je doen omdat ze jaloers zijn. Je bent
Een hartstikke lieve leuke meid en er is niks mis met je figuur. Het gaat
Erom of je zelf tevreden bent en lekker in je vel zit. Meningen van andere
Doen er niet toe. Love yourself first ❤️ En als ze zeggen goh je bent aangekomen
En dat is zo maak er niet iets negatiefs van. Mensen zien aankomen als negatief . Kijk
Het is anders als ze er lelijke dingen bij zeggen.
Ik kwam laatst ook deze quote tegen :
Als ongeluk in een klein hoekje zit, zit geluk overal!
Dikke kus en knuf patries

[Beantwoorden]


Door Anne op 17 mei 2015 09:11

Hele goede video vera! Ik ben zelf 21 jaar en nog wel onzeker over mijn uiterlijk. Sowieso Is mijn huid nog nooit helemaal egaal geweest. Daarnaast wordt vaak gezegd, goh kijk Is wat vrolijker / kijk Is niet zo boos!, altijd als mensen dit zeggen kijk ik neutraal. Ja ik heb duidelijk een ‘bitchy resting face’. Ik wil er graag vanaf, maar hoe? Ik ben nu bijna de hele dag bezig met hoe mijn gezicht eruit zal zien. Vooral in de trein en op straat. What to do?

[Beantwoorden]

Nanda antwoordt op 17 mei 2015 om 10:18:

Dan zeg je: zo zit mijn gezicht lekker.

Je gaat toch niet de godganze dag met een grote grijns rond lopen??

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:28:

Je bent goed zoals je bent, ik heb ook vriendinnen met hetzelfde probleem en als je dat al veroordeelt… Er is helemaal niks mis mee, je kijkt neutraal.

Denk aan de mensen die je leuk vinden, hoe je ook kijkt. Mensen die er een stomme opmerking over maken, zou ik extra boos aankijken. Ben het met Nanda hierboven ook eens!

[Beantwoorden]


Door evi op 17 mei 2015 09:19

Lieve Vera, wat ben jij een prachtmens!. Zo oprecht, eerlijk en bovenal heel inspirerend.
ik wil je graag bedanken voor nog een inspiratievolle dag in mijn leven sinds de jaren dat ik je blog lees/volg.
vergeet niet dat je er geweldig uit ziet en een uitstraling hebt waar je u tegen zegt!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 17 mei 2015 09:22

Iedereen heeft onzekerheden. Degene die dat niet hebben, hebben ze wel, maar zijn beter in het verbloemen hiervan. Dat je niks aan de buitenkant merkt hoeft niet te betekenen dat het ook van binnen zo is. Vergeet dat niet. En vaak zijn de mensen die lelijke dingen zeggen, juist onzeker: zo uiten ze hun onzekerheid over zichzelf en projecteren dat op een ander. Vervelend maar waar.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 17 mei 2015 09:25

Wauw Vera, dit raakt me wel. Je bent prachtig en je bent de enige blogger die ik elke dag volg :wave: Laat je niet gek maken door anderen want dat is het niet waard! En zoals hieronder al is gezegd, met je gewicht is echt helemaal niks mis. Je bent mooi van binnen en van buiten!

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 17 mei 2015 09:29

Wat moedig om hierover te vertellen!
Ik vind je een prachtige meid, met een prachtig leven!
Ik zeg altijd let iT go .. Het is makkelijker gezegd
dan gedaan maar echt elk jaar gaat je dat makkelijker af.

Dikke kus en geniet van de zon vandaag!

[Beantwoorden]


Door Kim | Notendopje.nl op 17 mei 2015 09:30

Wat een mooie video! Dapper dat je je zo kwetsbaar op durft te stellen! Ik vind je blog erg leuk en volg hem dan ook echt met heel veel plezier. Je blog is niet voor niets zo populair geworden met zoveel bezoekers. Dat is omdat mensen je leuk vinden! Je blog is wel echt een stuk persoonlijkheid. Iemand die je blog leuk vindt, moet jou wel leuk vinden!

[Beantwoorden]


Door Myrna op 17 mei 2015 09:33

Vera, ik wil een ding tegen je zeggen! Je bent prefect zoals je bent en je bent mijn grote voorbeeld!

[Beantwoorden]


Door Iris | Todayslipstick op 17 mei 2015 09:41

Een prachtige video, je bent een geweldige meid! Laat je niet gek maken door anderen, you are beautiful!
Liefs, Iris

[Beantwoorden]


Door diedeke op 17 mei 2015 09:43

Wat ben jij een dappere vrouw! Mooi hoe kwetsbaar jij je durft op te stellen. Volgens mij ben jij hartstikke goed op weg om te leren hoe je met je onzekerheden om kan gaan. En je hebt mooie vergelijkingen om jezelf daarbij te helpen.
Ik merk zelf dat deze vergelijking ook helpt bij onzekerheden: http://blog.urbansoul.in/evil-wolf-vs-good-wolf/ hij sluit mooi aan bij je ‘wat je aandacht geeft, groeit’.

[Beantwoorden]


Door bo op 17 mei 2015 09:46

Wat een goede video. Ik ben nu bijna een jaar genezen van een eetstoornis en al klinkt het misschien raar, dat heeft me echt een stuk zekerder gemaakt. Dat wat je zegt over die blauwe plek is echt heel erg waar. En wat je aan het einde zegt over dat iedereen wel zo zijn onzekerheden heeft klopt ook helemaal. Ik had ook altijd respect voor de mensen die hun onzekerheden niet toonden en ik was zelf ook zo’n persoon, maar sinds ik therapieën heb gehad voor die eetstoornis maar ook voor mijn onzekerheden heb ik echt geleerd dat de mensen die hun onzekerheden niet tonen juist niet sterk en zeker zijn, maar juist het tegenovergestelde.

Als laatste wil ik nog even zeggen dat ik je echt een prachtige vrouw vind, aangekomen of niet. In mijn ogen ben je echt een powervrouw en ik vind het ook zo goed dat je met je voornamelijk (denk ik) iets jongere publiek over onzekerheden praat. Beetje lang verhaal geworden dit, maar ik wou dit gewoon even laten weten en ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen met je blauwe plek.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:29:

Dankjewel Bo <3 Ik wens je nog heel veel succes met je verdere herstel. Kan me niet voorstellen hoe zwaar dat moet zijn.

[Beantwoorden]


Door Amy op 17 mei 2015 09:53

Wat een prachtige video Vera, heel mooi dat je deze hebt opgenomen en dapper dat je je zo kwetsbaar opstelt. denk dat velen er iets aan gaan hebben. Het bijzondere aan jouw blog is dat je persoonlijkheid er zo duidelijk doorheen komt, niet alleen beautydingen maar juist ook dit soort onderwerpen. Zo goed!

[Beantwoorden]


Door Denise op 17 mei 2015 10:03

Wauw Vera, kippenvel door deze video. Wat ben je toch een prachtig mens, van buiten en binnen. Super lief dat je ons allemaal wilt helpen door middel van deze video. Jij bent echt een topper! <3

[Beantwoorden]


Door Tamara op 17 mei 2015 10:10

Wat een handige video en wat knap dat je het zo bespreekt! <3 <3

[Beantwoorden]


Door Marieke op 17 mei 2015 10:13

Lieve Vera,
Wat ben je ook een topper en wat help je veel mensen met deze video!! Ik ben er in ieder geval blij mee en aan de reacties te zien genoeg andere meiden ook. Vertrouw op ons en op jezelf dat jij een topper bent van binnen en van buiten. Heel knap dat je je zo kwetsbaar opstelt om ons te helpen, dat zou ik niet durven. En over dat je bent aangekomen, dat kan gebeuren toch? Laat al die negatieve reacties lekker en wees blij met jezelf. Je bent en blijft prachtig.

Je bent een lieverd!!! Dikke kus en veel liefs Marieke

[Beantwoorden]


Door Nanda op 17 mei 2015 10:14

Ik denk dat het ook met leeftijd te maken heeft. Ik was vroeger héél onzeker. Ik ben nu 33 en heb heus wel eens mijn onzekerheden maar wat een ander van mij vindt, raakt mij totaal niet. Ik vind het vooral onbeschoft als iemand iets lelijks moet melden als ‘ben je aangekomen’ of andere opmerkingen over je uiterlijk en/of kunnen. Ik haal mijn schouders op maar je kan ook de bal terug kaatsen: wat een rot opmerking! Vaak schrikt de persoon daar van.

[Beantwoorden]

Inge antwoordt op 17 mei 2015 om 22:02:

Idd, wat ik ook heb gemerkt als je dan iets terug zegt in de trend van dat had je nu ook wel op een andere manier kunnen zeggen, of wat een opmerking is dat nu weer dat ze dan met hun mond vol tanden staan en je aankijken of jij hebt hen net een rotopmerking gegeven!!
En ik denk idd dat het ook wel met leeftijd te maken heeft dat je het ‘ontgroeid’ dat aantrekken van anderen hun opmerkingen, maar ook de situaties die je al meegemaakt hebt die je sterken.
Greetz, Inge.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:31:

Ik denk dat we veel kunnen ontgroeien, maar dat geldt ook niet voor iedereen. Sommigen blijven onzeker, dat zie ik ook om me heen. En soms heb je je momenten, net zoals dat ik denk dat we bijna allemaal wel een paar (kleine) onzekerheden blijven houden.

[Beantwoorden]


Door Tamara Hartman op 17 mei 2015 10:17

Vera, wat een top wijf ben je! (love)

[Beantwoorden]


Door Sophie op 17 mei 2015 10:18

Wauw lieve Vera! Ik heb op dit moment examens en mag eigenlijk van mezelf geen video’s kijken tot dat m’n examens voorbij zijn, maar hier was ik toch wel heel benieuwd naar! En wat een mooie video, je zei dat je de woorden niet zo goed kon vinden, maar ik vond het toch prachtig verwoord. Zelf heb ik ook issues met mijn zelfbeeld, ben mezelf er door gaan snijden (wat heel eng klinkt, ik weet het). Als mensen er achter komen zijn ze bang voor je en veroordelen ze je meteen, alsof het een besmettelijke ziekte is, terwijl er gewoon een heel onzeker meisje achter dit waaraan je aan de buitenkant niks ziet. Ik vond je tip om alle positieve dingen op te schrijven super handig, en ik denk dat ik daar ook echt mee ga beginnen. Dankjewel Vera, je bent prachtig. (love)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:32:

Ik hoop dat je je niet meer snijdt Sophie en als je dat wel doet, je hulp gaat zoeken want het is niet goed. Echt, doen! <3

[Beantwoorden]


Door Marcella op 17 mei 2015 10:21

Vera, wat ben je toch een bijzonder mens! Altijd zo open en eerlijk, ook over moeilijke onderwerpen. Dat onderscheid je echt en het siert je.

De tips die je geeft zijn dingen die ik eigenlijk allemaal wel weet, maar het is altijd fijn om er even aan herinnert te worden. Ik heb ook nog altijd mijn onzekere momenten en deze tips helpen echt.

[Beantwoorden]


Door Lou op 17 mei 2015 10:24

Lieve Vera, chapeau! Jij snapt waar het om gaat: de bunnenkant! Ik ben een ontzettend onzeker persoon die vaak bevestiging zoekt. Dit heeft te maken met hoe ik ben opgegroeid en wat ik heb meegemaakt. Ik heb zo’n beetje alle kanten van de medaille gezien wat betreft gewicht… ik heb mezelf uitgehongerd, afgemat in de sportschool, en ik heb mezelf volgevreeten en geluierd. Nooit was het goed genoeg. Dan was ik te dun, stevig of te dik. En erger nog: mensen denken dat ze er zomaar wat over kunnen zeggen. Alsof ze dat recht hebben om iemand met een mening de grond te stampen. Nou, ik heb ervan geleerd. Ik heb een man die mij steunt en overlaadt met complimenten. En als iemand mij ongevraagd wat zegt, dan vraag ik gewoon rustig: “vind je het normaal om dit zomaar tegen mij te zeggen? Wat wil je precies zeggen? Want ik kan zelf heel goed zien en zeggen wat ik vind.” Negen van de tien keer schrikken mensen zelf ook van hun commentaar, omdat ze er niet goed over nagedacht hebben. En inderdaad: nu geef ik heel bewust complimenten aan anderen. Dus bij deze Vera: ik vind je een schatje om te zien! Stralende ogen, lief neusje, prachtihe ogen. Geweldige taille (hallo!?!) En mooie verhoudingen. Keep on rocking!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:33:

Super goed dat je dat kan! Ik word vaak zo overdonderd, dat ik niks kan uitbrengen. Die neem ik mee, dankjewel. Ik vind je reactie heel mooi en ik ben blij om te horen dat het nu zo goed gaat, dankjewel! <3

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 17 mei 2015 10:29

Wauw Vera, preach it girl!
Jouw mindset is echt geweldig, alles wat je zei in deze video klopte helemaal. Je bent een heel mooi, bijzonder mens met een hele mooie personaliteit. Echt waar. Keep on blogging! X

[Beantwoorden]


Door demy op 17 mei 2015 10:31

Dit is een reactie die misschien niet helemaal over het onderwerp van de video gaat, maar wat praat je goed! Je klinkt echt heel professioneel, je zou zo voor een klas kunnen staan om voorlichting te geven ofzo haha. Heel knap!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:34:

Dankjewel Demy, vind het zelf juist iets waar ik nog beter in moet worden maar ik doe mijn best, dus dat je dit zegt vind ik wel heel tof ^^)

[Beantwoorden]


Door Joyce - Beamingbeautynl op 17 mei 2015 10:35

Mooie video heb je gemaakt! Ik denk dat je heel veel (jonge) meiden hiermee zult helpen!

[Beantwoorden]


Door Laura op 17 mei 2015 10:40

Hey Vera, wat een mooie video!
Ik had zelf eerlijk gezegd niet door dat je bent aangekomen, maar ik kan wel begrijpen dat je dat onzeker kan maken. Ik denk dat het me niet is opgevallen doordat je verder inderdaad nog dezelfde bent: nog net zo leuk, lief en intelligent als altijd. En ik vind ook dat jij een hele fijne uitstraling hebt, dat valt zoveel meer op dan hoe dik of hoe dun je al dan niet bent (ik vind je prachtig).
Zoals je zelf ook zei denk ik dat het normaal is dat je af en toe onzeker bent. Als ik zelf zo’n periode heb gehad geeft dat achteraf ook meer “diepgang” aan mijn leven ofzo, doordat het je ook aan het denken zet en je er achteraf (hopelijk) ook weer uitgekomen bent. Ik hoop heel erg voor je dat als je weer zo’n dip hebt dat daar achteraf iets goeds uitkomt (zoals bijvoorbeeld deze video waar veel mensen wat aan kunnen hebben).
Ik kijk in elk geval met veel plezier je filmpjes en ik lees graag je artikelen. Top meisje!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:35:

Ja, dat herken ik wel! Ik ben ook alerter nu. Dankjewel Laura :-)

[Beantwoorden]


Door Eline op 17 mei 2015 10:42

Lieve Vera,
Ik vindt het echt heel jammer dat je je zo rot voelde maar je hebt gelijk, zelfs de meest zelfverzekerde vrouwen hebben hun kleine kantjes.
Je hebt de situatie ook echt omgezet naar iets positiefs te maken. Door een video te maken met tips waar we allemaal iets aan hebben en waar we allemaal iets van kunnen leren ! Echt heel erg dapper van je!
En Vera wat zag je er mooi uit in de video ! Je straalde gewoon! Super mooie make-up en een super leuke kledingstijl ! Die je ook echt altijd heel goed gaat.

Ook al ken ik je niet persoonlijk, vindt ik je super en ben ik trots op je !

Veel liefs

[Beantwoorden]


Door Larissa op 17 mei 2015 10:44

Liefste Vera,
Je bent echt een pracht meid altijd vrolijk en blij. Ik snap heel goed hoe jij je soms voelt en het is inderdaad een beangstigend gevoel om onzeker in het leven te staan. Zelf heb ik ook erg veel last van faalangst op school en zo…. . Ik wil gewoon even zeggen dat je niet bang hoeft te zijn voor de toekomst of over wat andere mensen zeggen of denken. Ik en een hele boel andere fans zullen jou altijd blijven steunen maar blijf vooral jezelf. <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:36:

Dankjewel Larissa <3 Ik heb zelf ook faalangst, blijft heel vervelend. Blijven oefenen, en misschien eens een speciale training volgen? Kan ook helpen.

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 17 mei 2015 10:50

Wat een prachtige video!

[Beantwoorden]


Door Emma op 17 mei 2015 10:53

Wauw Vera!
Ik bewonder je zo erg omdat je dit durft te delen doordat je mensen kunt helpen .❤️
Bedankt voor al je tips, ik ga er zeker wat mee doen!
Keep on blogging girl!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 17 mei 2015 10:53

Erg goede video! Knap dat je het gewoon op internet hebt gezet, ondanks je onzekerheid daarover.

[Beantwoorden]


Door Akosua op 17 mei 2015 10:54

Wat knap dat je er zo open en helder over durft te praten, ik weet zeker dat vele mensen hier wat aan kunnen hebben. Fijn dat je er ook altijd zo positief in staat, dat zie ik ook altijd in de comments dat je ingaat op de positieve reacties en zo ook een fijnere sfeer op je blog en YT-kanaal creëert.

[Beantwoorden]


Door Idhuna op 17 mei 2015 10:55

Wat een supergoede video! Wat goed dat je dit allemaal hebt verteld! Wat mooi ook al die reacties van mensen!

[Beantwoorden]


Door Kim op 17 mei 2015 10:59

Mooie video, Vera!
Heel dapper en fijn dat je dit hebt gedeeld. Bedankt.
Veel liefs, Kim

[Beantwoorden]


Door Laura - Dagelijkse hap op 17 mei 2015 11:03

Hele mooie video! Knap dat je er zo open over spreekt :)
Ik ben 23 en nog steeds onzeker over mijn lichaam… ik heb namelijk helemaal geen borsten (ze zijn spiterwten, zoals mijn vriend ze noemt). Mijn vriend kan er wel grapjes over maken, want door hem weet ik dat ik mooi ben zoals ik ben. Van andere kan ik het alleen niet hebben… soms kan ik me er zelfs depri over voelen…

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:37:

Een vriendin van mij heeft ook weinig borst en ik weet hoe onzeker zij daarover is en wat ik of haar vriend ook zeggen, dat blijft. Terwijl het echt niet hoeft, je bent zoveel meer dan je borsten. Ze zijn er in alle soorten en maten, maar het gaat om de persoon die eraan zit <3

[Beantwoorden]


Door Marissa op 17 mei 2015 11:04

Jij hebt lef! En zowel een mooi uiterlijk als een mooi innerlijk.
Ik heb een hele tijd niet gelezen op deze blog, maar precies nu ik last heb van onzekerheid post je dit berichtje. Heel erg bedankt (love)

[Beantwoorden]


Door Simone op 17 mei 2015 11:14

Lieve Vera, wat bewonder ik jou. Ik vind het heel mooi en zo knap hoe je deze video hebt gemaakt en de juiste woorden hebt kunnen vinden. Ik ben ook heel blij dat je je nare gevoel weer wat van je af hebt kunnen schudden, hou dat vast want je bent fantastisch, echt waar. Deze video kwam precies op het goede moment voor mij want ik pieker de laatste tijd over vrijwel alles, kreeg zelfs tranen in mijn ogen van de video, haha. Het lijkt wel alsof ik meer onzeker ben dan in mijn puberteit terwijl ik nu al begin 20 ben. Ik vergelijk mezelf altijd met alles en trek me inderdaad veel aan van wat anderen zeggen. Ik heb het nog niet zo bekeken als jij nu uitlegt, dat ga ik ook toepassen nu. Dankjewel daarvoor en nogmaals: je bent geweldig. Vergeet dat nooit.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:38:

We hebben allemaal onze dalen Simone <3 Ik hoop dat het je helpt en dat je er langzaam weer uitklimt.

[Beantwoorden]


Door Dree op 17 mei 2015 11:21

Hee Vera,

Ik herken je buien, zelf heb ik ook om de zoveel tijd las van een mental breakdown en dat ik even niet meer weet hoe het verder moet.
Een tip die hier wel een beetje bij past heb ik ‘geleerd’ van Doutzen Kroes. Een interviewer vroeg Doutzen naar wat zij minder mooi vindt aan zichzelf. Toen zei ze: er zij dingen die ik minder mooi vindt aan mijzelf, waar ik onzeker over ben, maar ik ga jou niet vertellen wat het is want nu zie je het niet.
Ik heb dit ook gebruikt. Met mijn neus en lippen ben ik niet echt tevreden, wanneer ik dan lippenstift wou gaan dragen durfde ik dat niet en sprak ik ook uit naar iederen dat het vanwege mij dunne lippen is. Toen ik Doutzen dat dus hoorde zeggen ben ik mij minpunten niet meer aan benoemen, want anderen zien dat dus niet zolang je zelf niet laat weten dat jij dat niet mooi vindt. Mensen gingen mij complimenteren over mij mooie make-up incl lippentift en sindsdien is mijn onzekerheid daarover ook minder geworden. Liefs

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:39:

Dat is ook een hele goede! Je kijkt ook zo anders naar jezelf als dat anderen dat doen.

[Beantwoorden]


Door Hanneke op 17 mei 2015 11:25

Normaal reageer ik eigenlijk nooit, maar nu wilde ik toch wel even melden hoe goed ik het vind dat je zo’n video gemaakt hebt. Bij mij is net als bij jou gelukkig het ergste na de puberteit overgewaaid, maar ik heb ook mijn buien waarin ik ontzettend onzeker ben. Ik denk ook dat dat normaal is. En ik heb mezelf inmiddels ook aangeleerd dat ik er vanaf kom door alleen het positieve dat ik hoor en zie aandacht te geven.

Ik had nog helemaal niet gezien dat je aangekomen bent, je bent een mooie vrouw, van binnen en van buiten. Ik ben blij dat je je manieren gevonden hebt om met die onzekerheden om te gaan!

En voor alle andere dames hier die onzeker zijn, ook jullie zijn prachtig, daar ben ik zeker van.

[Beantwoorden]


Door Claire op 17 mei 2015 11:26

Lieve, lieve Vera.

Allereerst mijn complimenten over dit gevoelige item. Dat je dit überhaupt bespreekbaar maakt is al een overwinning. Bovenal is het leerzaam voor een ieder die dit leest.

Mensen die anderen kwetsen zitten vaak zélf niet prettig in hun vel, althans dat is mijn ervaring. Ik kan er inmiddels gelukkig prima mee dealen. Mocht iemand nu een zware shit opmerking maken confronteer degene dan direct. Zeg bijv. “Zeg wat heb jij vandaag, ben je met je verkeerde been uit bed gestapt??” Of anders verwoord “zit je niet lekker in je vel vandaag je doet zo onaardig?” En dat alles op een heel vriendelijke toon. Confronterend maar het werkt perfect, zo creëer je bij diegene nl. zelfreflectie. Want laten we even analyseren…wat is nut dat die ander bijv. zegt; wat zit je haar stom? Ben je dikker geworden, zo die trui staat je echt niet. Niets, het heeft geen nut. Zou jij zelf zo’n opmerking plaatsen? Neen…tenzij je geirriteerd bent naar die ander en degene bewust pijn wilt doen. Waarom? Is de volgende vraag die rijst…Veelal omdat die persoon zelf ergens mee worstelt.

Kortom; laat het lossss……laat het gaaannnnn! Zij zitten niet prettig in hun vel, wellicht jaloers om hetgeen jij hebt bereikt, om je vrolijke karakter, het stuk taart dat jij jezelf wel gunt, je geweldig lieve en mooie vriend, etc…

Een tip tot slot;

Bedenk bij een tegenslag dat er genoeg mensen zijn die het mentaal veel zwaarder hebben. Mensen die onlangs een dierbare zijn verloren, of een vermissing van een dierbare…..wachtend in onzekerheid, de vele zieken die letterlijk vechten tegen kanker, een ongewilde scheiding van je partner of van je beide zo geliefde ouders, waar jij niet om hebt gevraagd.

Door de mooie dingen van- en rondom jezelf te koesteren, jezelf gelukkig te prijzen met hetgeen je wél hebt en de minpunten/tegenslagen te relativeren kom je vaak een heel eind. Geniet van het moois om je heen. Vaak kunnen kleine dingen in het leven je al heel gelukkig maken. Het voeren van de eendjes op een mooie zondagmorgen in mei bijvoorbeeld!

Vera ik bewonder je. Je hebt een prachtige persoonlijkheid en dit straal je gelukkig ook dagelijks uit! Iedere lach in je video doet mij stralen. Blijf ajb lekker jezelf…..een voorbeeld voor velen onder ons. Liefs….X

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:40:

Dankjewel Claire (love)

[Beantwoorden]


Door lisanne op 17 mei 2015 11:30

Lieve vera , je bent een fantastische open lieve mooie meid! Wat ontzettend knap dat je deze video hebt gemaakt. Ik ga je tips zeker gebruiken!
Ik vroeg me af of je hypno therapie gehad hebt? Ik moest daarbij ook namelijk een ballon maken :) xxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:41:

Durf ik niet te zeggen, het was heel lang geleden en bij een natuur geneeskundige met allemaal flesjes die ik moest vast houden etc en zij vertelde me dat van de ballon. Zou best kunnen, of dat het iets vergelijkbaars was!

[Beantwoorden]


Door Marianne op 17 mei 2015 11:33

Ik snap dat het een lastig onderwerp is om aan te snijden en ik vind het super goed dat jij jou onzekerheden durft te delen,dit is toch een intiem iets!
Je geeft super goede tips.
Ik vind het heel mooi dat je de Vera achter de leuke vrolijke make up blog posts ook van een hele andere kant durft te laten zien,dat vind ik pas lef hebben.

Ik ben zelf bijna 30 en heb soms ook last van die onzekerheden.
Ik ben klein en heb overgewicht en ben jaren gepest.

Maar dit zegt idd meer over de ander als over mij.
Ik zie het als reflecteren van de onzekerheden van de ander op mij.
Ik ben tegenwoordig een stuk zekerder en durf veel meer.
Een simpel iets is bijvoorbeeld een lipstick dragen.
Dit klinkt misschien maar heel klein en onbelangrijk maar voor mij was die prachtige rode lipstick altijd een hindernis omdat het nogal opvallend is als je nooit maar dan ook nooit een lipstick draagt.
Ik besloot het toch gewoon eens te doen,eerst binnenshuis en daarna bijvoorbeeld even naar de winkel tot ik uiteindelijk de hele dag het aandurfde om de lipstick te dragen.

de kleur rood heeft nu een hele andere betekenis gekregen.
Nu voel ik me juist een stuk zekerder met rode lipstick en durf ik ook rustig aan andere kleuren te dragen want dit doe ik voor mezelf.
Als ik het mooi vind is dat voor mezelf en een ander mag zijn mening hebben maar ik draag het dus is mijn mening belangrijker voor mij dan de mening die een ander erover heeft.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:43:

Ik vind dat helemaal niet gek, er zijn genoeg vrouwen die het niet durven. Het is ook zo’n krachtige kleur! Vond het in het begin ook eng, maar daarna voelde het juist zo goed om de lipstick te dragen, er is geen kleur zo bijzonder als rood ^^) Super dat je hem draagt en je jezelf over die drempel hebt kunnen krijgen.

[Beantwoorden]


Door Simone op 17 mei 2015 11:39

Vera je bent zo leuk! Je moet zelf gaan inzien hoe leuk, mooi en grappig je bent. Ik vind het ook ontzettend tof dat je dit onderwerp aansnijdt en dat je er zo open over praat, echt knap van je!
Ga zo door en soms depri voelen mag, maar daarna 10x zo hard shinen! :star:

[Beantwoorden]


Door Eline op 17 mei 2015 11:44

Hee Vera,
Allereerst, super mooie video! :star: Ik heb er bijna geen woorden voor.. Trek je niks aan van wat mensen over je zeggen of denken. Het belangrijkste is wat jij denkt en zegt over jezelf. Je maakt iedereen blij als je iedere donderdag en zondag met een nieuwe video komt. En als je zo’n beetje iedere dag weer iets op je blog zet is geweldig! Vera je bent een groot voorbeeld voor me. Ga zo door! (love)

Dan heb ik nog een andere vraag:
Ik ben zo onder de indruk van de manier waarop jij je video’s bewerkt en ben mega benieuwd met welk programma je dit doet. ^^) Ook ben ik benieuwd welke camera je gebruikt voor het maken van je video’s. Ik wil namelijk ook een YouTube kanaal beginnen en jij bent hiermee een groot voorbeeld voor mij! (love) Heb je misschien nog wat tips voor me, zodat ik een goede start kan maken?

Xx Eline <3 :smak:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:43:

Ik gebruik sinds kort Final Cut Pro, hiervoor gebruikte ik iMovie :-)

[Beantwoorden]


Door Me op 17 mei 2015 11:47

Meid je bent prachtig!!! Ik ken het zo goed. Top dat je deze video hebt gemaakt.
De volgende keer dat je in de spiegel kijkt denk dan WoW! ik mag er zijn.

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 17 mei 2015 11:56

Wat een prachtige video! Ik heb er heel veel respect en bewondering voor dat je je zo kwetsbaar en eerlijk opstelt! Je maakt het zo bespreekbaar en ik denk dat dat ook een belangrijk deel is van omgaan met onzekerheden. Als je weet waar je zo onzeker over bent, kan je er immers beter wat tegen doen. Dat punt over dat wat je aandacht geeft groeit is ook echt zo waar, ik probeer daarom alle positieve en leuke dingen ook meer aandacht te geven dan de negatieve, maar zo af en toe ben ik er toch gevoelig voor en voor die situaties zou het inderdaad een goed idee zijn om een soort mapje te hebben met dingen waar je blij van wordt, zodat je niet te lang in dat nare gevoel blijft hangen.

Ik vind het trouwens heel naar om te horen dat je je zo onzeker voelde de afgelopen tijd, maar ik vind het wel erg knap van je dat je die onzekerheid hebt gebruikt om iets positiefs te maken, namelijk deze video!

[Beantwoorden]


Door Annelore op 17 mei 2015 12:03

Ik vind het echt knap dat je zo’n video hebt gemaakt Vera, en kijk, je krijgt alleen maar positieve reacties omdat je het verdiend! En over je gewicht, iedereen is daar onzeker over. Ik vind het ook juist prettig dat je geen size zero bent, zoals zoveel bloggers die in bikini op de foto staan.

Juist alles wat jij bent, inclusief onzekerheid, maakt dat je zoveel succes hebt! Denk daar maar aan ;)

[Beantwoorden]


Door Vera op 17 mei 2015 12:10

Aaahhh Vera! Niet fijn dat je even zo in de put hebt gezeten. Heb zelf ook wel eens van die momenten maar dit filmpje geeft ook een peptalk voor mij! Dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Eline op 17 mei 2015 12:12

Hee Vera,
Denk je ook dat je veel koopt (tenminste, zo lijkt het soms:)) om onzekerheid te maskeren of te compenseren ofzo? Niet vervelend bedoeld, maar daar verdenk ik mezelf soms van haha.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:44:

Dat heb ik ook zeker gedaan. Tegenwoordig niet meer, nu doe ik het alleen omdat ik het leuk vind ^^)

[Beantwoorden]


Door Nienke op 17 mei 2015 12:13

mooie video Vera, in zekere zin stelt dit filmpje mij gerust, omdat ‘zelfs jij’ onzekerheden hebt…
De tip van te denken dat opmerkingen meer zeggen over de persoon die ze maakt dan over jezelf vind ik een hele goeie. Een vriendin las daarover eens een boek en hoe ze erover vertelde was heel verhelderend. Mensen projecteren inderdaad hun eigen negativiteit op anderen. Dus bij elke nare opmerking vind ik dat jammer voor de tegenpartij ;)

Wat mijn vader (die vroeger optrad voor kinderen) me ooit zei: soms zit de hele zaal vol boze gezichten, maar dan treed ik op enkel voor dat ene lachende kind en negeer ik de rest :) Je energie aan positieve mensen geven, levert ook heel wat positieve energie voor jezelf op :)

[Beantwoorden]


Door Sophie op 17 mei 2015 12:17

Vera, je bent een prachtig mens.

Onthoud dat.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 17 mei 2015 12:25

Super fijn dat je hier aandacht aan besteedt! Ik denk dat er veel meiden (waaronder ik) nog al eens worstelen met onzekerheid. Zelf ben ik net een aantal weken geleden begonnen bij mijn eerste baan en loop ook tegen onzekerheden aan waar ik normaal nog nooit last van heb gehad. Dan komt zo’n filmpje even heel goed uit! Wetende dat er ook veel anderen zijn die het heel even niet helemaal meer zien zitten ^^)

[Beantwoorden]


Door Loes op 17 mei 2015 12:38

Vera, ik wilde even zeggen dat ik jou persoonlijke video’s altijd heel mooi vind! Ik bewonder dat je zo open bent over jezelf en je emoties – hierdoor kunnen de lezers van je blog je als een soort vriendin zien. Ga zo door! <3

[Beantwoorden]


Door Make up your Mandy op 17 mei 2015 12:48

9 van de 10 keren lees ik mee, maar ik wil nu graag reageren. Niemand is perfect, de allermooiste vrouw ter wereld heeft ook haar onzekerheden. Het punt is dat je het nooit perfect zal doen, men heeft altijd wel iets erop aan te merken. Helaas hebben we veel mensen lopen die dat graag eens extra benadrukken, vaak om hun eigen onzekerheden te verbergen. Want waarom zeggen zij, om jouw voorbeeld over te nemen – want zelf zie ik niets aan jou -, dat je zwaarder bent geworden? Waarschijnlijk stoeien zij zelf ook met hun gewicht en zijn zij erg gefocused op dat ene punt waar jij per toeval mee zit.

De laatste tijd zeg ik, als iemand iets over mij zegt, wat maakt jou dan zogenaamd zo perfect? In stilte denk ik dan, gelukkig heb jij wel maatje 32, ahum…. En laat ik het los. Ik kaats geen bal terug want dan verlaag ik mij tot hun niveau.

Frozen heeft een toepasselijk liedje “let it goooo!”, dus laat het gaan, laat het los en wees blij met jezelf. Denk bijvoorbeeld aan je haren, je nieuwe kleren, je make-up maar ook aan je karakter. Toen ik jou ontmoette op het BFF event, was je erg aardig en vooral geduldig, nam je de tijd om een praatje te maken en dat terwijl het mega druk was in jouw rij. ;) Ik heb namelijk erg leuk met je gesproken!

Om een lang verhaal, kort te maken: let it go! :)

[Beantwoorden]


Door chayenne op 17 mei 2015 12:56

top video. Je bent geweldig zoals je bent Vera vergeet dat nooit! <3

[Beantwoorden]


Door Lynn op 17 mei 2015 12:57

Lieve Vera,
Ik reageer nooit.. En ga het ook kort maar krachtig houden;
Je bent echt een topwijf!
xoxo

[Beantwoorden]


Door Emilie op 17 mei 2015 13:06

Ik ben er 22 en nog steeds vaak onzeker. Volgens mij gaat het nooit helemaal weg, maar je wordt er misschien wel sterker in iedere keer dat je een dipje hebt.
Bij ons zeggen ze altijd dat als ze iets naar je kaatsen, dat dat is omdat ze zelf nog meer onzeker zijn dan jezelf en zich daardoor denken sterk te voelen. Nu ja, beetje onbegrijpelijk omdat ze er een ander dieper induwen. Door negatie, kan dat misschien wat verholpen worden? Het vooral niet aan je hart laten komen!
En volgens mij ben je een prachtige meid ;)

[Beantwoorden]


Door Mirte op 17 mei 2015 13:14

Wow. Ik bewonderde je al, maar nu nog meer. Wat enorm dapper om zo over je onzekerheden te kunnen praten, op een plek waar je zo kwetsbaar bent: het internet. Ik snap heel goed wat je bedoelt. Ook ik heb regelmatig last van onzekerheden, over mijn huid en lichaam nog het meest. De oorzaak zal wel liggen bij het vele gepest van vroeger. Toentertijd was ik heel licht, mijn BMI was 16, en zelfs toen werd ik nog dik genoemd. Dat heeft me echt enorm veel pijn gedaan, en jaren later kan ik mijn lichaam nog steeds niet accepteren. Het gekke is ook dat ik wéét dat ik niet dik bén, maar ik me toch dik voel. Constante strijd in mijn hoofd, maar ik ben ermee bezig. Je truitje staat je trouwens echt super mooi, je ogen gaan erdoor knallen. Zelfs mijn kleine broertje zei het! Steek die maar in je zak.

Heel veel liefs ♥

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:47:

Mirte, ik vind je zo’n mooie meid! Ik ben altijd blij als ik je weer zie. Je bent lief en vrolijk, je hebt prachtige ogen en een heel mooi figuur. Ik snap dat het even zal duren voordat je dat beseft, als je ouder wordt zal de onzekerheid hopelijk steeds meer zakken <3 Want wat je BMI ook is, je bent echt een hele mooie meid met een killer uitstraling.

[Beantwoorden]

Mirte antwoordt op 18 mei 2015 om 13:29:

Wauw, wat een lieve reactie, en wat een mooie complimenten! Dit bericht ga ik zeker opslaan, want het doet me echt goed. Bedankt lieve Vera <3 Ik kan alleen maar hetzelfde over jou zeggen.

[Beantwoorden]


Door Puck op 17 mei 2015 13:25

Super goede & mooie video Vera. Je bent een prachtige vrouw, van binnen en van buiten! Ik ben zelf ook wel eens onzeker (geweest) over mijn uiterlijk en mijn persoonlijkheid. Ik probeer altijd maar te denken; wat verandert het mij als persoon als diegene iets hierover vindt of zegt? Antwoord is: helemaal niks. Ik ben ik en ik ben goed zoals ik ben :-)
XX

[Beantwoorden]


Door Willemijn op 17 mei 2015 13:26

mag ik even opmerken dat dat shirt je fantastisch staat, kleurt prachtig bij je ogen! Daarbij straal wat mij betreft een en al zekerheid uit in deze video!
Keep up the good work, jij bent en blijft mijn favoriete blogster met super aanstekelijke lach, ik giechel altijd vrolijk mee, en heerlijk te lezen schrijfstijl en fanTAStische tassen!
You go girl!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:48:

Haha, dankjewel Willemijn (love)

[Beantwoorden]


Door Selien op 17 mei 2015 13:30

Je bent top!
Ik vind je ook erg mooi en ik denk dat anderen er net zo over denken als ik!
Ik vind je filmpje er goed heel herkenbaar ook die over pesten.
Ik ben jaren gepest omdat ik rood haar heb en nu nog maken mensen vervelende opmerkingen.
Ik ben ook onzeker over mijn figuur en over mijn kunnen.
Het is lastig maar ik probeer ook positief te denken ookal is dat soms erg moeilijk.
Je bent echt een topmeid en ik kijk met plezier naar je filmpjes ga zo door!

[Beantwoorden]


Door Lola op 17 mei 2015 13:31

Lieve Vera,

Jouw positieve instelling en enthousiasme, elke video en blogpost weer, inspireert me zo enorm. We werken allemaal hard in het leven en voor maar één ding: om een leuk leven te leiden (ja toch?). Jouw ontzettend leuke en mooi verzorgde blog maakt voor mij daar deel van uit. Ookal lijkt het dagelijks lezen van blogs maar iets kleins, je weet niet half hoeveel plezier je mensen ermee brengt. Ik volg je al een aantal jaar en je blijft m’n favoriete blogger, bedankt voor deze mooie video vanuit het hart. En onthoud: alles komt goed! :) Dat is een mantra wat ik altijd voor mezelf blijf herhalen.

Vera, je bent een prachtmens en we houden allemaal van je!! Blijf dicht bij jezelf, je bent perfect zo <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:49:

Dankjewel Lola, dat doet me goed <3

[Beantwoorden]


Door Femke op 17 mei 2015 13:31

Vera,
Wat ben jij een puur mens, iets waar veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen.

[Beantwoorden]


Door Isabelle op 17 mei 2015 13:35

Ik wilde even zeggen dat ik het heel mooi vind dat je deze video gemaakt hebt. Ik zelf ben ook vaak erg onzeker, daarom wil ik je heel erg bedanken voor deze tips en deze video!

Je bent mooi zoals je bent, Vera!

[Beantwoorden]


Door Nina op 17 mei 2015 13:52

Complimenten voor deze video, Vera! Heel knap en dapper dat je deze video hebt gemaakt en open over zo’n gevoelig onderwerp durft te zijn. Echt respect voor wat je doet en hoe je dat doet. Just keep going :)

[Beantwoorden]


Door Mirinne op 17 mei 2015 13:58

Je blijft ons altijd verrassen met al die vrolijke en creatieve video’s en niet te vergeten die mooie blogposts die je elke dag schrijft!
Ik denk dat je al de lieve reacties allemaal in jouw geluksboekje op kan schrijven, misschien kan je zelfs al een tweede boekje aanschaffen. :smak:
Ga zo door!
x Mirinne

[Beantwoorden]


Door Anouk op 17 mei 2015 13:59

Super goed dat je deze video maakt. Ik denk dat elke vrouw en man trouwens ook onzekerheden heeft. Ik geloof bijna niet dat iemand geen enkele onzekerheid heeft eigenlijk. Dat zou wel heel knap zijn, dat iemand in deze maatschappij zich zo goed voelt dat niks daar invloed op heeft.
Ik ben regelmatig onzeker over mijn uiterlijk, gewicht en soms ook over mijn karakter. Niet iets zorgelijk, maar soms denk ik er gewoon meer over na dan anders

[Beantwoorden]


Door lisa op 17 mei 2015 14:00

Bedankt voor dit moedige filmpje!! ik denk dat iedereen wel eens zo’n moment heeft! geeft niks. Je tip ga ik opvolgen!

Ik heb er ook regelmatig last van.. Ik ben introvert dus rustig en graag op mezelf, ik hou niet zo van uitgaan en alle dingen waar veel mensen tegelijk zijn. ik vind grote groepen niet prettig, waardoor ik meestal mee luister naar wat anderen zeggen zonder er zelf aan mee te doen. Hierdoor heb ik vaak moeten horen dat ik saai, te stil enzovoort ben. Sinds ik een vriend heb die extravert is en mij wel waardeert hoe ik ben, is het al wat verbeterd. en ik heb veel gelezen over introvert zijn en kan me er wat beter bij neerleggen. Helaas is het laatst wel weer voorgekomen dat ik saai ben genoemd. Toen had ik er ook echt een paar dagen last van en was er erg verdrietig over. Ik ben gewoon niet zo ad rem en dat hoort blijkbaar in deze wereld.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:50:

Laat je niks wijsmaken Lisa, mensen die jou saai noemen zouden eens de tijd moeten nemen je echt te leren kennen.

[Beantwoorden]


Door Joyce op 17 mei 2015 14:00

Lieve Vera,
Al meerdere jaren volg ik je blog; terwijl ik niet in het bijzonder geïnteresseerd ben in make-up. Toch blijf ik elke keer terugkomen omdat ik jouw persoonlijkheid zo bijzonder vindt. De wereld kan soms zo oppervlakkig zijn en make-up kan daar een groot onderdeel van zijn. Jij laat echter zien dat je make-up kan dragen omdat je dat mooi vindt en dat je jezelf daar niet achter hoeft te verbergen. Ik denk dat dat heel waardevol is voor de (jonge) bezoekers van je site. Volgens mij ben je echt een voorbeeld voor hen (voor mij in ieder geval wel); in een tijd waarin het zo moeilijk is om jezelf te blijven en ook tevreden met jezelf kan zijn. Daarnaast vind ik het heel bijzonder hoe je mensen weet te verbinden met allerlei achtergronden en leeftijden. Je bent een mooie vrouw, die verder dan de oppervlakte kan kijken en mensen kan raken. Ook deze video weer is voor allerlei verschillende mensen van zoveel waarde!

[Beantwoorden]


Door Sara op 17 mei 2015 14:03

Aah Vera, je ziet er prachtig uit. Je hoeft je echt niet onzeker te voelen over je gewicht. Naja het is natuurlijk wel een vrouwen kwaaltje.
Je hebt een prachtig figuur en een mooie bos haar heb je ook al… Ooh jaloers! En een beetje onzeker zijn is ook charmant, dus zeker niet negatief.

Ik ben ook ontzettend onzeker over mijn uiterlijk en mijn kunnen, ik wist niet hoe ik met m’n verdriet om kon gaan en ontwikkelde een eetstoornis ( boulimia). Ik ben nu hard aan het vechten om hier vanaf te komen, maar alles komt goed. ^^)

:wave:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:51:

Veel sterkte Sara, je kan het!! <3

[Beantwoorden]


Door Anne op 17 mei 2015 14:35

Hee Vera, ik vind het heel mooi dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen in deze video en dat je durft te laten zien dat jij je ook niet altijd blij en zelfverzekerd voelt. Laten we lief voor elkaar en onszelf zijn en bedankt dat je deze mooie video de wereld in hebt gestuurd! Xx

[Beantwoorden]


Door Marije op 17 mei 2015 14:46

Dit is interessant! Knap dat je het deelt. Dat van die blauwe plekken herken ik idd.
Valt me op dat je veel praat over positieve en negatieve reacties en opmerkingen. Ik ben ook onzeker over dingen, maar reacties en opmerkingen spelen niet zo’n rol daarin. Ik denk dat je als youtube en blogger idd heel veel reacties krijgt, en (ik) in het ‘echte’ leven veeeeel minder. Al die reakties die je krijgt op internet, ik zou het heel ingewikkeld vinden.

Het is op zich een goed idee om je te focussen op de goede reakties. Maar… dan hangt hoe je je voelt nog af van andermans reacties. Ik wil graag zeker worden over mezelf zonder afhankelijk te zijn van anderen en hun lieve complimenten naar mij toe. Als er dan een tijd geen complimenten/reakties zijn, ben ik zeker vanuit mezelf en niet dankzij anderen. Okee, ik ben maar wat aan het nadenken ^^) .

[Beantwoorden]


Door Léonie op 17 mei 2015 14:53

Ik heb op dit moment zo’n dipje door mijn onzekerheden. Ik wil er eigenlijk een artikel over schrijven maar dan ben ik ook weer bang voor de reacties. Deze video heeft me dus heel erg geholpen, Vera! Dankjewel. x

[Beantwoorden]


Door TheTwoBrunettes op 17 mei 2015 14:53

Ik vind het echt goed van je dat je deze video hebt gemaakt!! Iedereen is wel eens onzeker en deze video is echt mooi!! ❤️

[Beantwoorden]


Door Lizzy op 17 mei 2015 14:58

Wat een oprechte video Vera! Ik vind het erg vervelend voor je dat je je zo rot hebt gevoeld. Ik was wel héél erg blij dat ik hoorde dat het weer beter met je ging. Je geeft goede tips om met onzekerheden om te gaan. Dat mapje met mooie complimenten vind ik erg slim bedacht. Je moet inderdaad meer aandacht schenken aan positieve reacties. Je bent mooi zoals je bent Vera. En je moet niet zo onzeker zijn over je lichaam. Ik keek laatst je vlog op Versus A en ik dacht alleen maar: wauw wat ziet ze er goed uit in het gele jurkje! Mensen mogen jaloers zijn op jou lichaam!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 17 mei 2015 15:05

Lieve Vera, hoe herkenbaar is dit wat herken ik me in jou. Echt knap dat je dit soort dingen deelt met je kijkers.

[Beantwoorden]


Door Llalala op 17 mei 2015 15:08

je bent geweldig en je bent helemaal niet dik!! boeiend wat andere mensen over je zeggen. Ik vind persoonlijk dat je een hele mooie figuur hebt, ik heb ook niet de meeste prachtige lichaam

[Beantwoorden]


Door Anna op 17 mei 2015 15:13

Werd op het laatst een beetje emotioneel door wat je zei, het leek wel alsof je het over mij had. Ik ben altijd al onzeker geweest, iedereen zei dat het door de puberteit kwam en dat dat wel weer over zou gaan wanneer je volwassen bent, bij mij is dat niet het geval. Ben vreselijk onzeker over hoe ik eruit zie, hoe ik doe… hoe ik praat, als ik mensen zie lachen en ze kijken mij toevallig aan denk ik dat ze me uitlachen. Ook ga ik zo goed als nooit ergens alleen heen, omdat ik het gevoel heb dat iedereen dan alleen naar mij kijkt. Het is gewoon vermoeiend om je overal druk over te maken, heb ook lichamelijke/psychische klachten door dit omdat ik ontzettend onrustig in m’n hoofd ben. Op internet lees ik ook vaak negatieve dingen, zijn niet allemaal jonge meiden/jongens maar zie soms ook dingen van volwassenen staan waar me de mond van open gaat staan. Ik snap nooit wat ze er aan hebben om iemand de grond in te trappen, daar word je zelf ook niet vrolijker van lijkt me, ik geef liever iemand een compliment.. dat geeft me een veel beter gevoel. Vind het mooi dat je je zo kwetsbaar laat zien in je video, dat waarder ik en laat zien dat ik niet de enige ben. Je bent een mooie meid!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:52:

Heb je al eens hulp gezocht Anna? Kan me voorstellen dat dit heel vermoeiend is :-(

[Beantwoorden]

Anna antwoordt op 18 mei 2015 om 13:55:

Ja, meerdere keren. Alleen ben ik iemand die iemand moeilijk vertrouwd en niet goed ben in praten met vreemden. En de zorg is slecht in Nederland… ik word aan alle kanten doorverwezen naar andere instellingen. Heb nu al meer dan een half jaar geleden hulp gevraagd via de huisarts maar ben nog geen stap verder, sta als het goed is op een wachtlijst. Alleen heb ik er weinig vertrouwen in omdat mijn problemen al zo lang duren.

[Beantwoorden]


Door Salina | Serendipitive op 17 mei 2015 15:22

Hoi Vera,
Wat een mooie video, echt! Bedankt dat je dit wilde maken. Ik vind die metaforen zo mooi, blauwe plekken, ballon.
Ik vind dit soort videos en artikelen en videos van jou sowieso altijd heel erg goed! Beauty-gerelateerde vind ik ook leuk hoor, maar lifestyle/inner beauty spreekt me bij jou altijd echt aan. Ik vind het daarom ook zo leuk dat jullie VersusA zijn gestart, moet dat toch nog even kwijt!
Ga zo door!!

xxxxx

[Beantwoorden]


Door Deborah op 17 mei 2015 15:28

Wat een mooie video!!

[Beantwoorden]


Door Helene op 17 mei 2015 15:35

fijne video, kon ik echt even gebruiken!
x

[Beantwoorden]


Door francine op 17 mei 2015 15:38

Wauw, een hele mooie video dit en je tips kan ik goed gebruiken. Ik had laatst ook last van zo’n dip en op zo’n moment is echt moeilijk om te beseffen wat je wél hebt. Ik snap ook dat het heel moeilijk is om alles goed te verwoorden, maar naar mijn mening heb je dat heel goed gedaan. ^^)

[Beantwoorden]


Door Anniek op 17 mei 2015 15:46

Lieve Vera, ik snap dat je onzeker bent (want ja, dat zijn we allemaal ✌️☺️) maar het is echt niet nodig! Je bent geweldig zoals je bent, en laat anderen maar lullen. Ik heb niet gezien dat je aangekomen was, en ik vind je absoluut niet dik, zelfs niet een beetje stevig ofzo. Je hebt een mooi figuur en daar mag je trots op zijn, en tja we komen allemaal wel eens een paar kilo aan. Ik volg je al een jaar of drie en ik vind je een topper! Je bent door de jaren heen flink gegroeid in je doen, je blog, het overwinnen van je angstsn en nog veel meer. Bedankt voor je tips, en hier is er nog eentje voor jou: als je onzeker bent over kunnen, kijk dan achterom naar wat je allemaal bereikt hebt, de dingen waar je vroeger onzeker voor was en die je nu gewoon doet. Waar je drie jaar terug er misschien wel niet over moest denken om op jezelf te wonen woon je er nu al langer dan een jaar. Vera, je bent een topper, blijf lekker zoals je bent, er zijn al anderen genoeg: :)

[Beantwoorden]


Door Josephine op 17 mei 2015 15:47

Ik reageer eigenlijk nooit, maar Vera wat een mooie video. Ik denk dat heel veel vrouwen zich hierin kunnen verplaatsen!

[Beantwoorden]


Door Louisa op 17 mei 2015 16:07

“Ik ben aangekomen en dat heeft iedereen kunnen zien”… Nou om heel eerlijk te zijn is dit me totaal niet opgevallen. Ik vindt je nog steeds knap en sprankelend (vooral wanneer je lacht). Ik vind het knap dat je dit zo hebt kunnen delen en jezelf zo kunt helpen (:
En dat je het goed onthoud: Je bent een leuke meid!

[Beantwoorden]


Door Rowan op 17 mei 2015 16:28

Bij sommige puntjes herken ik me wel. Ik studeer Communicatie- en Informatiewetenschappen, maar vaak als ik mensen vertel dat mijn droombaan journalist is, word ik bijna een soort ‘medelijdend’ aangekeken, waarna vaak de opmerking komt: “Maar daar zijn toch helemaal geen banen meer voor?”
Daar word ik soms best onzeker van, vooral omdat het echt al mijn droom is sinds ik ‘klein’ was.
Wat mij dan vaak helpt, is om te zeggen: “Als je iets écht wilt, dan bereik je dat.” Ook al moet je er keihard voor werken: if it’s meant to be, it will be.

Fijn dat het inmiddels weer beter met je gaat, en blijf vooral doen waar je gelukkig van wordt, dan ben je al een heel eind.

Liefs (love)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:53:

Ja, go for it!! <3

[Beantwoorden]


Door Vera op 17 mei 2015 16:40

Lieve lieve Vera,

Aangekomen of niet, ik zie er niks van!!
Weet dat jij een voorbeeldrol hebt voor veel meisjes.
Ik vind het zoo fijn om juist jouw shoplogs te bekijken, omdat je niet altijd maatje xs koopt.
Ik vind je prachtvrouw en heb er enorm veel respect voor dat je deze blog schrijft.
Ik schrijf niet vaak reacties, maar dit was mijn gedachte en zoals je al zij kan het iemand zelfvertrouwen geven.
Ik ga de aankomende week alle positieve dingen die ik denk hardop zeggen.

Fijne week alvast,
Liefs van Vera

[Beantwoorden]


Door C. op 17 mei 2015 16:50

Je bent een mooi mens Vera :)

[Beantwoorden]


Door Joos op 17 mei 2015 16:53

Ik vind het zo goed dat je hier aandacht aan besteedt vera! Dat laat jou er echt uitspringen als blogger/ youtuber. Ik denk dat je heel veel mensen hiermee kan helpen, inclusief mezelf. Ik ben heel vaak ook heel onzeker, ik ga je tips uitproberen!

[Beantwoorden]

Joos antwoordt op 17 mei 2015 om 16:58:

Ps. Wat zie je er hier weer prachtig uit. De kleuren van de lipstick en je bloesje staan je heel mooi!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 17 mei 2015 16:59

Dit soort video’s van jou he, ik hou er zo gigantisch veel van. Je bent zo’n wijze jonge vrouw die mij en anderen zoveel kan leren.

xx Sanne

[Beantwoorden]


Door Romy op 17 mei 2015 17:06

‘Niemand vind het meer leuk wat ik doe.’ Komt dat door alle negatieve reacties op de Lidl advertentie? Ik heb dat ook best vaak. Ik blog inmiddels alweer een half jaartje maar soms heb ik echt zoiets van: waarom zou ik er niet gewoon mee stoppen? Er zijn al zoveel bloggers, waarom zouden ze dan mijn artikelen lezen? Maarja het moment daarna vind ik het allemaal weer super leuk. Enne over je gewicht: Jeffrey heeft er alleen maar meer Vera voor gekregen dus hem zal je vast niet horen klagen ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:55:

Het was alles bij elkaar, niet een specifiek artikel of een filmpje. Ik hoop dat je doorgaat omdat je het leuk vindt en je gelooft in je eigen kracht <3

Haha, Jeffrey... Nee, die klaagt niet, vindt het alleen maar mooi :lol:

[Beantwoorden]

Romy antwoordt op 18 mei 2015 om 10:19:

Precies, daar gaat het om ♥

[Beantwoorden]


Door Monique op 17 mei 2015 17:14

Vera, wat een mooie video is dit! Het is ook precies de reden waarom ik graag je blog bezoek; om je persoonlijkheid. Mooie vergelijking die je maakt met een blauwe plek. Goede tips ook!! Wat ik doe op momenten dat ik erg onzeker ben, is terug denken aan een moment dat ik trots op mezelf was of me erg goed voelde. Ik probeer me helemaal in te leven in die situatie. Ik neem bijvoorbeeld ook een bijbehorende houding aan (rechtop, schouders recht bijv). Ik doe mijn ogen dicht en probeer me even ‘mee te laten voeren’. Ik vind eigenlijk dat ik het vaker moet doen, want voor mij heeft het wel effect. Wie weet is het ook iets voor jou of voor anderen ^^)
Je bent een prachtmens Vera, onthoud dat! Ik bewonder je.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:55:

Ga ik zeker proberen, dankjewel Monique!

[Beantwoorden]


Door Michelle op 17 mei 2015 17:31

Ik kijk altijd al heel erg graag naar je video’s en artikelen over beauty, fashion,lifestyle etc. Maar door deze video besef ik weer hoe ontzettend veel respect ik voor je heb. En dan niet alleen als blogger, maar ook hoe je jezelf als persoon ontwikkelt.
Jouw video’s, ongeacht welk onderwerp, maken me altijd vrolijk ^^)

[Beantwoorden]


Door Mariska op 17 mei 2015 17:44

Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Dit is precies de reden waarom jij een van mijn favoriete bloggers bent. Dit soort gevoelige punten bespreekbaar maken!

Zelf ben ik ook enorm onzeker. De ene dag heb ik schijt aan ieder z’n mening en de andere dag zo onzeker als wat. Heel irritant ook omdat je je er echt naar door kunt gaan voelen als iemand rot doet.

[Beantwoorden]


Door Ester op 17 mei 2015 17:50

Mooi gesproken KANJER <3

[Beantwoorden]


Door Marjoleine op 17 mei 2015 17:51

En dit is dus precies waarom jij mijn favoriete blogger bent. Je bent altijd zo eerlijk en open en je praat ook over andere onderwerpen dan alleen maar beauty. Jouw filmpjes helpen me echt met mijn onzekerheden en andere dingen. Ik vind het super knap dat jij zo veel energie uitstraalt terwijl je er zelf ook last van hebt.
En je moet je echt niks aantrekken van negatieve reacties, je bent een prachtige vrouw, een leuke meid, een topper! ♥

[Beantwoorden]


Door Romi op 17 mei 2015 17:51

Lieve Vera,
je bent en super lieve meid,
ik heb veel aan deze videologie gehad.
als je ooit nog een keer een dip hebt neem dan de tijd.
Je hoeft perse een video te maken j als dat niet wil.
Groetjes Romi

[Beantwoorden]


Door Jacobien op 17 mei 2015 18:03

Wauw,
Lieve Vera,
Wat een prachtige video. Ik reageer nooit op videos of op artikelen maar ik herken mijzelf zo in deze video. Ik heb nu ook wat last van negatieve momenten qua school en gewicht. Jij bent een voorbeeld voor mij! Hoe jij vaak alles in iets positiefs kan veranderen is echt bijzonder! Ik zit hier met tranen in mijn ogen want deze video kwam best wel binnen. Ik herken jou momenten heel goed. En ik hoop dat ik ooit ook deze negatieve gedachtes kan omzetten in positieve

Bedankt

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 17 mei 2015 18:54

Mooi filmpje, Vera! Toevallig interviewde ik een paar dagen geleden een Boeddhistische man voor school. Super interessant. Hij had het er ook over dat datgene wat je aandacht geeft groeit en als je je aandacht in negativiteit steekt, blijf je rondjes lopen, maar je kan daar uit geraken door andere gemoedstoestanden te ontwikkelen, door positieve dingen aandacht te geven. Fijn dat je zo’n video maakt!

[Beantwoorden]


Door Emily op 17 mei 2015 19:59

Lieve Vera,

Dit filmpje bewijst nog maar eens waarom je een van mijn favoriete bloggers bent.
Je bent zo moedig dat je niet enkel de happy dingen verteld maar ook durft te zeggen dat je onzeker bent en dit durft te delen.
Door dit en andere filmpjes heb ik geleerd dat het oké is dat het niet altijd even goed gaat en dat het oké is om dit toe te geven.
Er zijn zoveel dingen die je zegt waarvan ik denk he daar denk ik ook soms zo over en zo voel ik me ook soms.
Daardoor voel ik me vaak beter doordat ik denk he maar ik ben niet de enige die zich zo voelt anderen denken soms ook zo.
Hierdoor relativeer ik alles.
Ook in dit filmpje zaten herkenbare elementen.
Lieve Vera, je moet echt niet onzeker zijn want jij bent echt een toppertje!
Geloof in jezelf, en doe wat jou gelukkig maakt.
Want hoe je het ook draait of keert, enkel jij kan er voor zorgen dat je gelukkig bent en je mag niemand anders de kans geven om dit geluk van je af te pakken :)
Ooh ja en nog een tipje ivm zelfvertrouwen wat je zei:
Ik heb sinds begin dit jaar een boekje en telkens als ik een complimentje krijg of als ik denk van hee dat heb ik nu eens goed gedaan noteer ik dat in het boekje.
Telkens wanneer ik dan een dipje heb lees ik dat allemaal opnieuw en gaat het weer een beetje beter.
Dit kan misschien een idee zijn voor jou of voor de andere lezers ;)

Nog 1 ding:
Jij die dit leest, ja jij daar!
Je bent perfect zoals je bent.
Ik geloof in jou en ik weet dat je een geweldig persoon bent.

Groetjes,
Emily

[Beantwoorden]


Door Madelon op 17 mei 2015 20:12

Mooi gezegd! Ik herken ook zeker die onzekerheden, zowel over uiterlijk als werk. Je verwoordt het goed! :)
(en je ziet er heel mooi uit in deze video, dat topje staat je heel goed!)

[Beantwoorden]


Door Simone op 17 mei 2015 20:48

Wat een enorm goede video en ook helemaal waar. Fijn dat jij er gelukkig weer bovenop bent!

[Beantwoorden]


Door Kimmetje op 17 mei 2015 20:49

Wat een fijne video! Ben zelf in een onzekere fase. Met mijn 29 jaar nog steeds zware acne (miss aan de reoccutane), geen werk, geen geld, dikker geworden, etc etc. Maar je hebt zo gelijk, Vera! Wat fijn dat je me hier even aan herinnerde!

[Beantwoorden]


Door lousaa op 17 mei 2015 21:31

De kunst is om het te relativeren. En je te realiseren: het is niet erg om je soms onzeker te voelen. Onzekerheid hoort bij het leven. Je hebt het als je nieuwe dingen doet, als dingen veranderen, als je in contact komt met nieuwe mensen.

Je moet alleen wel eerlijk zijn en onderscheid maken tussen onzekerheid en ontevredenheid. Ben je onzeker over je uiterlijk, prestaties, relaties of ben je er ontevreden mee? Als onder onzekerheid ontevredenheid schuilt moet je in actie komen, of je erbij neerleggen dat je ondanks ondernomen actie zover nog niet bent. Maar het op onzekerheid gooien als je weet dat het basisgevoel niet van tijdelijke aard is, is geen constructieve houding, vrees ik.

[Beantwoorden]

Majorie antwoordt op 18 mei 2015 om 18:15:

Wauw goed punt heb je daar, zo heb ik het nooit gezien!

[Beantwoorden]


Door Heleen Schrijvershof op 17 mei 2015 21:50

Wow! Wat een mooi filmpje. En daarnaast, wow, wat heb jij lieve lezeressen zeg, daar mag je best heel erg trots op zijn. Blijkbaar heb jij iets besproken wat ons allemaal weleens overkomt. Alles wat ik zou kunnen zeggen is hierboven al uitgebreid gezegd. Maar alsnog: chapeau!

[Beantwoorden]


Door Sofie op 17 mei 2015 22:29

Lieve Vera,

Bedankt voor deze video. Ik heb ook soms last van onzekerheden, maar ga je tips zeker en vast gebruiken, bedankt. Ik vind je echt FANTASTISCH!!! Jij komt zo echt over op video, alsof je naast me zit en dat vind ik zo geweldig. Jij bent gewoon jezelf en doet je niet anders voor, ik vind dat super. Je bent echt een super vrouw en ik vind je prachtig zoals je bent. Elke dag weer opnieuw. Je bent geweldig Vera. xxx Onthou dit goed. xxx Veel liefs Sofie

[Beantwoorden]


Door lucindainwonderland op 17 mei 2015 22:33

Dit zijn ook dingen die we gewoon bespreekbaar moeten houden, want het is ook best normaal om onzeker te zijn. Niks om je voor te schamen of om het maar weg te stoppen. Tijdens mijn tienerjaren kwam het woord onzeker niet in mijn woordenboek voor, raar maar waar. Maar hoe ouder ik word en hoe meer mijn lichaam is veranderd, hoe meer onzeker ik word… super irritant, maar ook dit zal weer verdwijnen, zolang we maar vasthouden aan de goede dingen. xxx Lucinda

[Beantwoorden]


Door lisaa op 17 mei 2015 22:43

hee,

ik vind wat jij doet met al je videos echt super leuk. zelf heb ik ook moeite met mijn gewicht, maar dat komt meer van mij zelf en niet van buiten af. maar door deze video heb ik ingezien dat je gewoon blij moet zijn. En je bent misschien aangekomen maar dat vind ik niet echt opvallen. maar ik vind je blog en youtube echt GEWELDIG.

x van mij ^^) (love)

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 17 mei 2015 23:14

Wat ben je toch een mooi mens! Heel knap dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen, daar heb ik heel veel respect voor! Je hebt me nieuwe manieren gegeven om naar onzekerheid te kijken, de voorbeelden die je noemt zijn heel beeldend en duidelijk, super. Iets wat ik wil toevoegen, wat ik laatst van iemand hoorde en iedereen die dit leest graag wil meegeven: Vergelijk niet jouw binnenste met het buitenste van een ander. Het kan gebeuren dat je iemand tegenkomt die dunner, slimmer, mooier of beter lijkt op het eerste oog, alleen weet je nooit wat de ander voor worstelingen ervaart en hoe diegene zich van binnen voelt. Het enige waar je iets aan kunt doen is hoe je zelf over dingen denkt en zoals Vera al zei, laat het positieve groeien! Veel liefs voor jullie allemaal

[Beantwoorden]


Door Anna op 17 mei 2015 23:19

Dag Vera,

Heel erg bedankt voor het maken van deze video! Ik vind het echt super dat je dit bespreekbaar maakt, dat heb ik al eens eerder laten weten via een reactie. Als psychologie student vind ik het echt fantastisch dat je ook de ‘echte’ en soms moeilijke kant van het leven durft te laten zien, daar kun je heel veel onrealistische verwachtingen van mensen mee weghalen en mensen mee helpen. Maar ik zou je ook willen zeggen dat hoewel ik de video echt wel goed vind, ik hoop dat je je zekerheid niet alleen laat afhangen van (complimenten van) anderen. Zoals je zegt, natuurlijk trekt iedereen zich wat aan van anderen. Maar het grootste compliment moet vanuit jezelf komen. En je hebt ontzettend veel om jezelf over te complimenteren, onafhankelijk van wat anderen vinden (of dat nou positief of negatief is) :-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 mei 2015 om 09:57:

Dankjewel Anna! En ik begrijp wat je bedoelt, maar ik weet ook hoe moeilijk dat kan zijn en ik hoop dat vanuit deze stappen dat ook bij jezelf kan groeien <3

[Beantwoorden]


Door Elisar op 17 mei 2015 23:24

Het was me eerlijk gezegd niet eens opgevallen of je wel of niet bent aangekomen.. Maar ik vind het heel goed dat je hier een filmpje over hebt gemaakt. Het helpt tegen onze eigen onzekerheden, maar het laat je ook beter letten op de woorden die je tegen anderen zegt. Mijn complimenten ervoor!
En even tussendoor, wat staat die lipstick je práchtig! Je ogen lijken er door te glinsteren. En daarnaast lijkt je huidskleur er zó mooi licht door!
Liefs,
Elisar

[Beantwoorden]


Door lieke op 17 mei 2015 23:34

Wat een mooie video van een mooi mens! Ik zal hem zeker vaker terug kijken want een reminder op zijn tijd heb ik ook ff nodig! Bedankt vera voor je video en voor je eerlijkheid!

[Beantwoorden]


Door Rozemarijn op 18 mei 2015 12:34

Lieve Vera,
Mede door dit soort video’s ben je bij far mijn favoriete blogger. Ik volg je blog nu denk ik al 5 jaar en heb inmiddels echt het gevoel dat ik je ken en ben je op een vage manier zelfs als vriendin gaan zien. Ga zo door, en je hoeft echt niet onzeker te zijn, je bent goed zoals je bent!
Liefs

[Beantwoorden]


Door Anne-Sterre op 18 mei 2015 12:43

Vera, ik ben onder de indruk van hoe je dit zo hebt verteld. Oprecht en recht uit je hart. Ik ben zelf af en toe ook onzeker. Er zijn tijden geweest dat het veel erger was, dat ik mensen niet bij me in de buurt kon hebben. Nu nog heb ik af en toe een dagje dat het lijkt alsof alles tegenzit. Dat ik redelijk wanhopig van mezelf kan worden haha. Scheelt dat ik er inmiddels wel redelijk mee om kan gaan.

Goed van je dat je dit zo bespreekbaar maakt en er aandacht aan schenkt op je blog. Ik denk dat ik hier binnenkort ook een artikeltje over wil schrijven op mijn eigen blog :)

[Beantwoorden]


Door Gaya op 18 mei 2015 12:56

ik moest bijna huilen
je bent echt zo’n lief meisje, Vera

[Beantwoorden]


Door Kelsy op 18 mei 2015 13:48

kippenvel tijdens het kijken van dit filmpje
heel erg goed gezegd ik ben ook ontzettend onzeker zowel over uiterlijk als over me kunnen , je helpt me heel erg met de dingen die je zegt.
en die tip van de ballon om je heen, die ga ik zeker onthouden
dankjewel vera (love)

you go girl !!

[Beantwoorden]


Door Daniella op 18 mei 2015 15:10

Lieve Vera,
Heel mooi gezegd! Dankjewel voor deze video’s. Ik bewonder de manier hoe je gevoelige onderwerpen (onzekerheden, binden, pesten) bespreekt in je video’s. Heel herkenbaar hoe pijnlijk het is als iemand (die je al lang niet gezien hebt) zegt: je bent wel wat breder geworden he?) terwijl je juist net weer een beetje afgevallen was. Mensen die zulke opmerkingen maken hebben geen idee hoeveel pijn dat kan doen. Ik ga deze tips onthouden! Verder wilde ik je nog een complimentje geven over je look vandaag! Je blouse kleurt super mooi bij je ogen en die roze lipstick matcht er prachtig bij!
Liefs!
Daniella

[Beantwoorden]


Door Nikita op 18 mei 2015 17:53

Ik had het toevallig laatst met me zusje over wie onze favorieten YouTuber is. Ik zei, vera want zij maakt ook filmpjes over haar angsten en dat vind ik echt knap. (Zoals toen dat filmpje over relaties) Je moet een hoop lef hebben om dingen die je moeilijk vind en waarschijnlijk niet graag over praat zo op het internet te zetten. Respect hoor!
Zelfs als je ergs mee zit kan jij er een filmpje over maken omdat je andere er ook mee wil helpen. Dat is echt ontzettend lief van je, en ook super STOER! :cool:
Je hebt echt een hart van goud (love)
Je bent goed zoals je bent, ga zo door! <3

[Beantwoorden]


Door Majorie op 18 mei 2015 18:13

Ik reageer niet vaak, maar wilde onder deze video absoluut een reactie achter laten.
Wat een toffe video! Ik ben gelukkig zelf niet iemand die vaak onzeker is, maar ik heb zo ook mijn buien. Vaak ook over mijn gewicht. Ik volg jouw blog met onwijs veel plezier, omdat je ook open durft te zijn over gevoelige onderwerpen (waar je zelf ook mee te maken hebt). Ik ken je natuurlijk niet persoonlijk, maar ik vind je een tof mens!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 18 mei 2015 19:19

Hele mooie video Vera! Ik heb ook heel veel last van onzekerheid, vooral op school. Ik ga je tips zeker in mijn achterhoofd houden voor wanneer ik er weer eens last van heb! Bedankt <3 ^^)

[Beantwoorden]


Door Floor Daasvand op 18 mei 2015 19:39

Goede video! Iedereen is wel een onzeker en hoe lastig het is om op die momenten op de positieve dingen te focussen, probeer ik dat toch altijd te doen. Vaak met hulp van iemand die bij me staat zoals mijn moeder

[Beantwoorden]


Door Ellemieke op 18 mei 2015 20:57

Vera, ik vind je echt een mooie meid! Zelf ben ik ook onzeker en helaas de afgelopen tijd ook wat aangekomen omdat ik gewoon van lekker eten houd, tja: that’s the main reason. Ik lees wel eens van die anti onzekerheid tips op internet, maar het is niet zo dat het me dan verschrikkelijk veel helpt? jou filmpje vind ik wel heel duidelijk. Richt je op het positieve, goede boodschap. Helaas ben ik ook zo iemand die daarna toch weer stiekem aan al alle negatieve dingetjes denkt. Oh, en mag ik zeggen dat ik wel echt een hele grote pechvogel ben? Het lijkt maar alsof alle pech op me afstroomt, ik hoop dat dat komend jaar nog een beetje verandert haha. Dat helpt me natuurlijk niet echt zelfverzekerd voelen hihi. x

[Beantwoorden]


Door Laura op 18 mei 2015 21:08

Je hebt vandaag mijn dag gemaakt. :)

[Beantwoorden]


Door Hera op 18 mei 2015 22:02

klopt helemaal wat je verteld….focus op het positieve van het leven en dat werkt heel goed. Zelf gebruik ik het nu vijf weken en er komen zulke leuke dingen op mijn pad…Ik zeg petje af voor jou..ik vind het onwijs knap wat jij doet… :wave: :roll: :ja:

[Beantwoorden]


Door Christa op 19 mei 2015 10:07

Prachtig om te zien hoe je alles toch weer relativeert en van een positieve kant bekijkt. Ik vind dat je ogen ZO mooi uitkomen met je topje en make-up! Love it x

[Beantwoorden]


Door Heleen op 19 mei 2015 12:09

Niet om nou de oma te gaan uithangen, maar mijn onzekerheden over m’n uiterlijk zijn een stuk minder geworden met de leeftijd – ik ben 30. Op een gegeven moment merk je dat dingen blijkbaar niet over gaan – en dan accepteer je ze maar. En probeer je vooral trots en blij te zijn met de dingen die je wel mooi vindt. Zo is het bij mij gegaan in ieder geval. Als ik naar oude foto’s kijk, zag ik er 10 jaar geleden beter uit, maar ik voelde me helemaal niet goed. Ik ben nu meer mezelf en gelukkiger. Dat zie ik ook op foto’s van nu. En dat vind ik eigenlijk mooier.
Er blijven wel genoeg onzekerheden over hoor! Maar ik denk dat dat ook niet anders kan. En eigenlijk vind ik mensen met onzekerheden ook sympathieker en mooier dan mensen die “perfect” lijken te zijn.

[Beantwoorden]


Door Serena op 19 mei 2015 14:56

Je bent mijn inspiratie Vera! Je bent prachtig en je blog is heel leuk en leerzaam xxx

[Beantwoorden]


Door Lin op 19 mei 2015 16:15

Ik heb bij jou altijd de neiging om je over je haar te aaien. Ik vind je zo lief!

[Beantwoorden]


Door Megan op 19 mei 2015 18:32

Wat een goede video, en wat ben je toch een mooi mens. Wees niet onzeker over jezelf je bent een mooie vrouw van binnen en buiten!

[Beantwoorden]


Door Eline op 19 mei 2015 20:16

geweldig dat je hier een filmpje over maakt! Hier help je zo veel mensen mee, en je bent prachtig

[Beantwoorden]


Door krullotte op 19 mei 2015 22:16

Lieve Veer,
Normaal reageer ik nooit maar ik dacht – voor alles een eerste keer!
Ontzettend goed (en stoer!!) filmpje. Ik weet zeker dat veel jongens en meiden hier iets aan hebben, want met onzekerheden kampen we allemaal. Ze zullen misschien niet zomaar verdwijnen, maar dit soort filmpjes helpen zeker om ze een plekje te geven.
Liefs Lotte

[Beantwoorden]


Door Joséphine op 19 mei 2015 22:17

‘Focus je op de complimenten die je krijgt en laat die groeien’, misschien heb je het zo niet letterlijk gezegd, maar deze tip moet ik echt leren onthouden. Want complimentjes wuif ik vaak weg, ik wordt verlegen, schuif ze aan de kant en ik ga verder met mijn leven. Als iemand iets negatiefs zegt, zuig ik dat op als een spons.
Soms, bij benullige dingen, zoals een lipstick kleur kiezen, denk ik vaak ‘What would Vera do?’. Deze ga ik ook inzetten op de momenten dat ik onzeker ben. Dank je wel Vera, ik vind je zo inspirerend.. Ik kan me in veel van je herkennen en dat geeft me steun.

[Beantwoorden]


Door Liesbeth op 19 mei 2015 22:23

Hi Vera, ik reageer quasi nooit op blogposts (hoewel ik ze vaak met veel plezier lees :) ); maar bij deze kan ik het écht niet laten. Ik ben ook vaak onzeker en probeer me in te lezen en bij te leren om dit gevoel te verminderen, zodat ik sterker in mijn schoenen kan staan.

Het is heel goed dat je jouw aandacht verlegt van de kritiek naar de complimenten van anderen. Het is een erg mooie boodschap die je met de video verspreidt, ik zie dat het ook recht uit je hart komt. Maar voor mij ontbreekt het belangrijkste punt en dat is: leg de focus/jouw aandacht eerst en vooral op JEZELF! wat vind JIJ belangrijk? Wat vind JIJ dat je goed doet, wat vind JIJ dat jouw talenten zijn,…?!

Je eigen mening komt al-tijd op de eerste plaats. Wat anderen (van je) denken kan die plek nooit innemen.

Op andermans gedachten heeft een mens nl. geen vat: je zal nooit voor 100% weten wat iemand denkt en je kunt datgene wat iemand denkt ook niet (zomaar) veranderen naar eigen wens. Je kunt enkel werken aan je EIGEN gedachten. Is het dan niet beter om ook vooral daar je energie in te steken, eerder dan aan iets waar je geen vat op hebt?

Belangrijk: elke negatieve gedachte die in je opkomt kun je en zou je best ombuigen naar iets positiefs, bv. een leerpunt, waar je iets mee kan – anders brengt dit uiteraard ook niet op… :)

En als jij dan jouw focus eerst legt op JOUW mening/gevoel, als je hier bijvoorbeeld 70% energie insteekt (‘he ik vind dat ik er leuk uitzie vandaag!’), dan kan je aan een compliment van een andere persoon (‘wat een leuke outfit draag je!’) bv. 20% energie besteden en is er slechts 10% energie over om evt. in kritiek (‘je lijkt wel een zombie met die kleren’) te steken. Dat lijkt me een gezondere balans dan enkel een verdeling van energie te maken voor complimenten van anderen versus voor kritiek van anderen.

Want het klopt wat je zegt: waar je aandacht aan besteedt, wordt groter. Dus als je uitgaat van jouw eigen positieve gedachten/mening/waarden en hier meer aandacht aan besteedt, dan zul je snel nieuwe positieve kanten ontdekken, wat je zelfzekerder maakt, enz.

We verdienen allemaal ook wel wat meer schouderklopjes van onszelf :)

Vrij warrig geformuleerd misschien, maar ik hoop dat je hier wat mee kan.

Succes!

[Beantwoorden]


Door Barbara op 20 mei 2015 01:00

Lieve Vera,

Wat een mooie video met een krachtige en overtuigende boodschap! Maak je over je carrière asjeblieft geen zorgen. Zo’n goed bekeken Youtube kanaal en blog zegt veel meer over iemands kwaliteiten dan een random opleiding (niet dat dat verkeerd is, you get my point). Je bent zo veel contact met leuke merken en PR bureau’s die allemaal weten wie je bent en wat voor een kwaliteiten jij in huis hebt. Dus mocht je blog misschien ooit een einde hebben, zijn er echt 100 deuren die voor je open gaan! Je bent sociaal, grappig, je hebt het vermogen om iemand te overtuigen en je kan je als geen ander identificeren met je doelgroep. Vooral dat laatste is echt de reden waarom ik jouw blog gewoon het aller leukste vind van allemaal! Ik ben eigenlijk helemaal geen make-up meisje, maar toch vind ik het heel leuk en ontspannend om naar je video’s te kijken, gewoon omdat ik me met jou kan identificeren. Dan kan je het over fashion hebben of over global warming, dat boeit me niet, haha. Als jij iets vertelt vind ik dat super natuurlijk overkomen en gewoon leuk om naar te luisteren. Je moet je echt realiseren dat dat ontzettend knap is! Niet veel mensen kunnen dat en daar mag je trots op zijn :-) xxx

[Beantwoorden]


Door Joyce op 20 mei 2015 12:18

Lieve Vera, iedereen is wel is onzeker dat maakt ons mensen zelfs Celebs hebben er last van trek je d’r niks van aan vaak zijn die mensen jaloers om wie je bent en dat jij iets hebt bereikt waar je van droomde en hun niet je bent geweldig leuk en grappig ik ben gek op je filmpjes je site en op alles en nogwat je hebt plezier in je werk en dat zie je:ja: je straalt altijd als je filmpjes maakt en dat is top gooi die negatieve energie de prullenbak in pak en stoel en ga klaar zitten voor de complimenten die je kant op komen ;-) je bent top en wij lezers zijn er altijd voor jou <3

[Beantwoorden]


Door Hester op 20 mei 2015 17:17

Hoi Vera,
Ik vind dat je het heel goed verwoord hebt! Je bent prettig om naar te luisteren, het is niet lastig te begrijpen, maar wel een mooie boodschap :) Je maakt fijne videos!

Liefs!

[Beantwoorden]


Door Seher op 20 mei 2015 21:24

Hoi Vera, super dat je zo’n video opneemt! Ik vind jou een van de weinige youtubers die altijd zo oprecht en eerlijk overkomt! Je maakt echt video’s waar ie-der-een wat aan heeft, want geloof me iedereen is wel eens onzeker. Daarnaast vind ik jou ook echt super creatief als het gaat om video’s en blogposts. Het zijn toch vaak onderwerpen die andere bloggers/vloggers weinig/niet behandelen. Ook geef je me altijd het gevoel dat je weet waar je over praat en wat je je kijkers mee wilt geven. Ga zo door!!! ^^) (love)

[Beantwoorden]


Door Julie op 21 mei 2015 12:45

Fantastische video Vera! Ik heb echt hetzelfde als jij.. Ik trek me ook vaak meer dingen aan van die ene persoon die slechte commentaar geeft dan van die 10 positieve dingen! :-)
Overigens ben ik al jaren gewoon onzeker over mezelf en soms vind ik mezelf ook echt ‘dik en lelijk’ zeg maar. Hoewel ik niet écht ontzettend dik ben, is dat wel het gevoel dat je vaak krijgt door de media of de maten in kledingwinkels die steeds kleiner lijken te worden.
Vaak zeg ik ook echt tegen mensen die opmerkingen geven over àndere ‘dikke’ mensen van ‘Doet die persoon jou pijn door wat dikker te zijn?’. Ik snap echt niet waarom het zo belangrijk voor anderen is of je mager of dik bent… En hé, 10 kilo meer Vera (of Julie ;-)) is 10 kilo more to like! :-D Dan is er gewoon meer om van te houden! ;-)

[Beantwoorden]


Door josephien op 21 mei 2015 13:11

Vera je bent een topper!!!

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 21 mei 2015 15:23

Lieve Vera, je hebt al zoveel lieve reacties gekregen. Het enige wat ik nog wil toevoegen is: je bent een ontzettend mooie en leuke meid. En ik vind het zo knap dat je over je onzekerheden durft praten. Ik woon in België maar ik kijk enorm naar je op omdat je altijd jezelf blijft. Dikke knuffel <3

[Beantwoorden]


Door kimberley op 21 mei 2015 17:36

Vera, helemaal niet gek hoor, dat je je soms zo onzeker voelt.
ik heb er ook (bijna) dagelijks last van,

en je bent ook niet de enige beautyblogger die dit soort dingen heeft. ik zag laatst bij serena iets soortgelijks. dat ging over hoe je uit een dip komt. misschien niet helemaal t zelfde maar wat zij er over verteld kan best helpen in onzekere momenten (voor mij in ieder geval wel!)

ga gewoon zo door, je doet t geweldig!

[Beantwoorden]


Door kimberley op 21 mei 2015 17:39

Vera, heel herkenbaar!
heb er ook bijna dagelijks mee te maken.

laatst zag ik bij serena een filmpje over hoe je uit een dip kunt komen, en aangezien ik vaak in een dip kom door mijn onzekerheden, helpen haar tips mij heel erg.
ik weet niet of je haar video’s ook bekijkt, maar t is zeker de moeite waard.

Liefs (love)

[Beantwoorden]

kimberley antwoordt op 21 mei 2015 om 17:40:

oeps, mn laptop zei dat die eerste niet verzonden was, dus had wat nieuws getypt. had hij hem wel verzonden haha :O

[Beantwoorden]


Door Dominiek op 22 mei 2015 11:50

lieve vera,

Na deze video heb ik de oude over bindingsangst terug gekeken. Wat ben jij gegroeid zeg! niet alleen in je video’s maar ook persoonlijk. :wow:
mijn complimenten!

[Beantwoorden]


Door Tessa op 24 mei 2015 13:16

Als je zo vanuit je hart praat raak je mij in m’n hart.
Ik vind het zo mooi dat dat kan ook met een filmpje.

Veel liefs!

[Beantwoorden]


Door Isabel op 25 mei 2015 14:43

Hee Vera, heel mooi filmpje.
heel knap van je dat je dit zo kan verwoorden. En onthoud: geluk is net een vlinder, hoe meer je er op jaagt, hoe verder hij van je weg vliegt. Maar als je rustig blijft zitten en je aandacht ergens anders aan besteed, komt hij zo op je schouder zitten. :smak:

[Beantwoorden]


Door Jolien op 30 mei 2015 14:17

Ik ben een beetje laat, maar wil toch graag even reageren.

Wat een ontzettend lieve en oprechte video met prachtige boodschap. Ik heb zelf ook regelmatig last van dips, en kan me vanalles dan zo snel aantrekken. Van kleine dingen word ik strontchagrijnig en ik kan spontaan huilen. Ik heb nu wel een beetje ervaring in wat ik juist wel en niet moet doen als ik me zo voel, en dat is precies wat jij zegt. Vrolijke dingen opzoeken en die aandacht geven!

Ik kan (denk ik ten minste) zien dat het je nog best hoog zit ook al gaat het weer beter. Daarom vind ik je video zo mooi. Ook al vind je het moeilijk om over te praten, je deelt het toch omdat je je bezoekers graag wat mee wilt geven.

Heel erg bedankt lieve Vera!

[Beantwoorden]


Door Floor op 30 mei 2015 19:32

Lieve Vera, wat knap dat je je zo open durft op te stellen. Heel veel kijkers inclusief mij inspireer je hiermee! Dankjewel hiervoor ^^) ^^)

[Beantwoorden]


Door Kelly op 30 juli 2015 01:16

Lieve Vera, ik heb nog iets toe te voegen aan het stukje wat je noemde over aandacht geven en dat wat je aandacht geeft groeit. Ik heb het volgende ooit bij therapie geleerd: vergelijk het met een klein kindje dat gevallen is en zijn knie bezeerd heeft, wanneer je deze troost (het kindje dus aandacht geeft) zal het sneller weer blij zijn en kunnen lachen dan wanneer je het kindje negeert, het zal dan alleen maar harder gaan huilen. Zo is het ook met je negatieve gedachten, deze zal je eerst even wat aandacht moeten geven voordat de negatieve gedachte weg kan gaan.
Ik hoop dat het een beetje duidelijk overkomt op deze manier.
Liefs!

[Beantwoorden]


Door Nele op 7 december 2015 12:41

Hey Vera

Hele ontroerende video ! Je moet het je inderdaad niet aantrekken wat anderen zeggen, als jij je goed voelt dat is het voornaamste ! En ik denk dat iedereen wel onzekerheden heeft al laten anderen dat minder zien denk ik …
Knufs
Nele

[Beantwoorden]