De fotografie TAG

fotografie_tag02

Evelien van Fotografille.nl (een ontzettend leuke en handige blog over fotografie, aanrader!) bedacht de fotografie TAG. Ze tipte me hierover en ik wist gelijk: die ga ik invullen! Van mijn eerste camera tot de beste fotografietip die ik ooit kreeg; ik vertel het hier allemaal.

Wat was je eerste eigen camera?

Ik heb best een poos geen eigen camera gehad, ik gebruikte in het begin camera’s van mijn ouders. Eerst een eenvoudige compact camera en daarna de Canon 1000D van mijn vader. De eerste camera die ik kocht was de Canon 550D, voor productfotografie voor mijn blog. Momenteel fotografeer ik met de Canon 60D.

fotografie_tag03

Waar maak je de meeste foto’s van?

Dat is zonder twijfel make-up! Losse producten, hele collecties, nieuwe items… Ik zet van alles op de foto. Mijn computer puilt uit met foto’s van lipgloss en oogschaduw.

Met welke app bewerk je je smartphone-foto’s het liefste?

Voordat ik een foto op instagram zet, haal ik hem bijna altijd door de app Picfx heen. Mijn favoriete filters zijn PFX 5 en Enhance.

dior_tie_dye_beauty_collectie_zomer_15_28

Wat je favoriete zelfgemaakte foto?

Ik maak zoveel foto’s en vooral veel ‘dezelfde’ foto’s (ik probeer te variëren met verschillende achtergronden etc, maar het is wel bijna allemaal make-up), dat ik moeilijk kan kiezen. Ik vind de foto’s van de Dior review van gisteren wel mooi gelukt. Ze lijken misschien niet heel bijzonder, maar voor mij zijn ze dat wel omdat ik best lang met de camera instellingen bezig ben geweest.

Ik wil dat mijn productfoto’s nog mooier en beter worden en daar ben ik de laatste tijd dan ook actief mee bezig. Soms mislukt het hopeloos en heb ik allemaal gele of juist blauwe foto’s, maar als het wel lukt ben ik blij.

Hoeveel foto’s maak je gemiddeld op een dag?

Een paar honderd. Ik denk tussen de 100 en 500. Ik maak er altijd lekker veel, vanaf verschillende hoeken en posities.

Op welke plek wil je ooit nog foto’s maken?

Het strand of een warme, tropische locatie. Het klinkt misschien wat suf, maar het lijkt me heel leuk om daar te experimenteren met mooie productfoto’s. Er is nog zoveel mogelijk!

Canon_60D_body06

Aan welke fotografietip heb je het meeste gehad?

De tip om een 50 mm lens te kopen. Ik gebruik hem nu al een paar jaar en vind hem onwijs fijn. De lens is niet heel duur, maar maakt wel hele mooie foto’s met veel scherpte diepte.

Hoe deel jij je foto’s met de buitenwereld?

Ik deel foto’s vooral op mijn blog en op instagram!

Ik vond de TAG heel erg leuk om in te vullen en geef hem dan ook door, aan Teske, Suzanne en Marjolein.

Twitter Facebook
Categorie: Personal Life | 22 april 2015 | 71 reacties | Tags: , , ,

Reacties

Door esmee | lifebyesmee op 22 april 2015 06:14

Wat een super leuke tag zeg! Leuk bedacht door Evelien! Leuk dat jij hem ook hebt ingevuld. Ik vind alle foto’s die je maakt super mooi! De foto met de Dior producten is ook moooi! Maak jij productfoto’s met een 50 mm lens? Ik heb nl zelf ook deze lens, maar ik gebruik hem eigenlijk alleen voor outfit foto’s.. <3

[Beantwoorden]


Door Maaike op 22 april 2015 06:26

Ik heb zelf nooit zoveel interesse in fotografie gehad, tot ik ging bloggen. Ik ben nog geen op en top fotograaf, maar mijn foto’s worden langzaamaan steeds beter. Verder maak ik vooral foto’s van de lucht als ik in de trein zit of onderweg ben. Ik moet er vaak vroeg uit, dus ik pak vaak de zonsopgang mee en die is vaak wel heel erg mooi.

[Beantwoorden]


Door Iris | Todayslipstick op 22 april 2015 06:29

Je foto’s zijn echt prachtig! Leuk ingevuld en een goede tip, ik ben benieuwd naar de 50mm lens!
Liefs, Iris

[Beantwoorden]


Door EminasLifestyle op 22 april 2015 06:42

50 mm lens staat op mijn lijstje! Jij maakt altijd prachtige foto’s!

[Beantwoorden]


Door Laura Steenks op 22 april 2015 06:47

Wat een leuke tag en leuk om je antwoorden te lezen! Ik vind je foto’s altijd prachtig en leuk dat je wat aan het experiment bent. Daar horen fouten maken bij, maar dat geeft niks want daar leer je weer van. Misschien neem ik deze tag ook wel over. :)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 22 april 2015 06:48

Leuk om te lezen!! Echt super interessant. Ik kan echt merken dat je foto’s veranderen, op een super positieve manier.

[Beantwoorden]


Door Roos op 22 april 2015 06:53

Leuke tag! Een van mijn grootste hobby’s is fotografie. Vooral op vakanties en citytrips probeer ik elk moment en elke locatie zo mooi mogelijk vast te leggen. Dit wil mijn vriend dan ook weleens irriteren als ik weer eventjes wil stoppen om half op de grond te gaan liggen om een gebouw vanuit een mooie hoek te fotograferen ;-)
Ik vind je foto’s altijd prachtig! Vooral zo doorgaan :-)

[Beantwoorden]


Door Sophie op 22 april 2015 06:56

Ik vind je foto’s altijd prachtig! Je kunt alleen daar al aan zien dat je er echt werk van hebt gemaakt!

[Beantwoorden]


Door Danielle op 22 april 2015 06:59

Ik had hem al bij Evelien gezien en vond het een hele leuke tag. Leuk dat je hem overgenomen hebt! Ik vind je foto’s altijd echt heel mooi.

[Beantwoorden]


Door Anniek op 22 april 2015 06:59

Leuke tag dit, ook tof om te lezen wat je techniekjes zijn en welke camera je gebruikt! Ik fotografeer zelf nu met twee camera’s: een spiegelreflex (Nikon D3000 dacht ik) en een systeemcamera van panasonic, maar stiekem ben ik een beetje aan het dagdromen over de Nikon D5300, wát een mooi ding is dat! Wie weet dat die ooit nog in huize Andringa komt :) Liefs!

[Beantwoorden]


Door Laura - Dagelijkse hap op 22 april 2015 07:10

Hele leuke tag :D Ik geniet altijd van jouw prachtige foto’s! Ik moet nog een hoop leren op dat gebied, ik vergelijking met jou

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 22 april 2015 07:18

Superleuke tag is dit! Ik merk dat je meer met je productfoto’s bezig bent en je ziet absoluut een verschil met eerst. Zelf fotografeer ik met mijn Nikon D5200 met 50mm 1.8 lens, en voor close-up in filmpjes gebruik ik mijn 105mm 2.8 (geloof ik). Leuk dat je Marjolein ook tagt, ik ben altijd heel erg onder de indruk van haar productfoto’s (en nagellakswatches)!

[Beantwoorden]


Door Do op 22 april 2015 07:21

Wat een leuke tag. Echt iets voor jou, aangezien jij altijd mooie (product)foto’s maakt :)

[Beantwoorden]


Door Jis op 22 april 2015 07:29

Wat een leuke tag! Ik vind je foto’s altijd heel erg mooi, dus ik heb de antwoorden goed doorgelezen;) Liefs, Jis

[Beantwoorden]


Door Sandra - Beautybysandra op 22 april 2015 07:37

Je foto’s zijn inderdaad echt prachtig! Zelf wil ik ook een 50 mm lens gaan kopen. Ik denk dat dat de kwaliteit van mijn blog echt zal verbeteren.

[Beantwoorden]


Door Dagmar op 22 april 2015 08:18

Wauw wat een superleuke tag en inderdaad de 50 mm lens is echt een gouden uitvinding! Heel leuk om je antwoorden te lezen!

[Beantwoorden]


Door JenniferZblog op 22 april 2015 08:20

Hele leuke tag vera! Ook erg handige tips vooral van die lens :)

[Beantwoorden]


Door Wendy op 22 april 2015 08:26

Wat een leuke tag om te lezen! Ben nu wel direct benieuwd wat een 50mm lens dan doet haha

[Beantwoorden]


Door ilham op 22 april 2015 08:28

Het is duidelijk dat je de laatste tijd meer met fotografie bezig bent, want je foto’s worden steeds mooier. Voor mijn blog gebruik ik een Nikon D3200 en een 50mm lens :)

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 22 april 2015 08:41

Ik moet dringend eens een 50 mm lens aanschaffen denk ik

[Beantwoorden]


Door Denise op 22 april 2015 09:10

Je maakt zo mooie foto’s! Leuke tag :)

[Beantwoorden]


Door Amelie op 22 april 2015 09:11

Hele leuke tag! Je foto’s zijn altijd heel mooi!

[Beantwoorden]


Door lonneke op 22 april 2015 09:28

Wat een leuke tag is dit zeg! Ik ben zo dol op fotograferen.
De 50 MM lens is inderdaad een geweldig “investering”. zo’n fijn ding!
En je kan echt heel trots zijn op je prachtig foto’s.
Liefs Lonneke

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 22 april 2015 09:43

Ah thanks voor het taggen Vera! :D Vind het sowieso een super leuke tag om te lezen. De 50mm lens is echt een musthave inderdaad, hij heeft niet voor niets de bijnaam “plastic fantastic”. Die foto met de Dior producten vind ik prachtig!

[Beantwoorden]


Door Carlijn | Copy & Beauty op 22 april 2015 09:45

Wat een leuke tag! Een vraagje over de 50 mm-lens hè.. Ik heb die dus ook, en hoewel ik ‘m geweldig vind, valt het me op dat hij onderwerpen die best ver weg staan, veel verder naar voren haalt dan ze in werkelijkheid zijn. Je moet dus best ver van het onderwerp af gaan staan/zitten. Heb jij dat ook? Ook kan ik er geen close-ups mee maken omdat-ie pas focust vanaf een bepaalde afstand. Hoe maak jij dan close-ups? Thanks!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 april 2015 om 18:38:

Ja, dat is even lastig en wennen. Voor de close ups gebruik ik tussenlenzen, die zijn perfect :ja:

[Beantwoorden]


Door Heleen Schrijvershof op 22 april 2015 09:49

Leuke tag zeg, Evelien’s blog is inderdaad zeker een aanrader. Ik vind je productfoto’s ook altijd erg mooi en wat heel belangrijk is: je hebt een heel duidelijke stijl. Op mijn eigen blog geef ik elke dinsdag tips over fotografie: ik probeer te laten zien dat je meer kunt dan je denkt, ook als het over fotografie gaat. Ik ben erg benieuwd naar je foto’s de komende tijd :-D

[Beantwoorden]


Door Natasja op 22 april 2015 10:11

Super leuke tag, ik vind altijd dat je zulke mooie foto’s maakt!

[Beantwoorden]


Door Natasja op 22 april 2015 10:20

Wat leuk om te lezen! Ik wil ook heel graag nog een 50mm lens!

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 22 april 2015 10:43

Superleuke TAG Vera! X

[Beantwoorden]


Door Tamara | PinkPassionbyTamara op 22 april 2015 10:47

Leuke tag! Ik vind dat je altijd super mooie foto’s maakt voor op je blog!

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 22 april 2015 10:50

Leuke tag! Ik vind de foto’s op je blog ook altijd wel heel mooi, je kan echt zien dat er moeite inzit!

[Beantwoorden]


Door manon op 22 april 2015 10:56

Ik heb een 50mm lens en sindsdien krijg ik altijd heel veel complimenten! Jij maakt ook prachtige fotos

[Beantwoorden]


Door Akosua op 22 april 2015 11:18

Leuke tag, Vera. En ik vind echt dat je altijd hele mooi foto’s maakt, je kan ook zien dat er tijd in zit én dat je er over nagedacht hebt.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 april 2015 om 18:38:

Dankjewel (love)

[Beantwoorden]


Door anna op 22 april 2015 11:31

Wat een leuke tag! De foto’s van gisteren vond ik wel echt heel bijzonder hoor, wauw! <3

[Beantwoorden]


Door Marloes op 22 april 2015 12:16

Heel leuk om te lezen. Ik vind je foto’s altijd ontzettend mooi!

[Beantwoorden]


Door Esther op 22 april 2015 12:31

Hey Vera,
Ik zag net dit armbandje voorbij komen dat me echt heel erg aan jou deed denken! http://www.julianaofholland.nl/en/home/56-pineapple-disc-bracelets.html En het leuke is, de webshop gebruikt de winst om daklozen in Nederland te helpen, dus als je er iets koopt heb je niet alleen iets moois voor jezelf maar help je ook nog eens een ander.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 april 2015 om 18:38:

Ananassen! ^^) en een mooi doel, dank voor de tip!

[Beantwoorden]


Door Mandy op 22 april 2015 12:51

Leuke tag is dit en je hebt leuke antwoorden gegeven. Ik vind jou productfoto’s altijd zo mooi he!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 22 april 2015 13:02

Leuke tag! :)

[Beantwoorden]


Door Joyce Jeroense op 22 april 2015 13:03

Super leuke tag! Erg leuk om te lezen. Als ik foto’s maak voor mijn blog maak ik inderdaad ook altijd foto’s van zoveel mogelijk hoeken en kanten haha.

[Beantwoorden]


Door Margot op 22 april 2015 13:12

Een 50 mm lens staat op mijn wishlist!

[Beantwoorden]


Door Dian Duran op 22 april 2015 13:17

wat een leuke tag, Ik vind jouw fotos altijd super mooi en was toevallig net opzoek naar een nieuwe lens. ik zal zeker naar de 50 mm lens kijken xx

[Beantwoorden]


Door Adejong Visagie op 22 april 2015 13:50

Wat een leuke tag! De 50 mm lens heb ik ook en wat een onwijs fijn ding is dat zeg.
Verder vind ik je foto’s altijd erg mooi, dus complimenten!

[Beantwoorden]


Door Ina op 22 april 2015 15:19

handige TAG!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 22 april 2015 16:15

Enorm leuke tag! Ik heb ongeveer een half jaar geleden ook een 50 mm lens gekocht en ik heb er geen seconde spijt van gehad. Het maakt mijn foto’s zoveel mooier!

[Beantwoorden]


Door Manouk op 22 april 2015 16:45

Ah nice, ga haar blog meteen even lezen. Ben de laatste tijd ook aan het spelen met de instellingen en soms lukt het beter dan de andere keer. Er is zoooveeeel mogelijk met zo’n spiegelreflex!

[Beantwoorden]


Door laura op 22 april 2015 16:47

Super leuk om te lezen!
Alleen is het juist een kleine scherptediepte (:

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 22 april 2015 17:01

Fijne tag! (: Ik ben ook echt gek op fotograferen, helemaal sinds het bloggen. Het is echt gaaf om mooie make-up op de foto te zetten.

[Beantwoorden]


Door Loïs op 22 april 2015 17:11

Leuk Vera. Ik heb zelf een paar maanden geleden een Nikon D520 gekocht met een zoomlens 18-140mm.

[Beantwoorden]


Door Linda op 22 april 2015 17:13

Ik vind het een hele leuke tag om te lezen en leuk om weer een kijkje achter de schermen te krijgen. Zelf vind ik het ook heerlijk om met foto’s te experimenteren en kan ik er ook veel maken voor ik er eindelijk een heb waar ik tevreden over ben. En dat maakt de uitdaging zo leuk!

En misschien is het oud nieuws hoor, maar het gele en blauwe in de foto’s is heel makkelijk op te lossen met een grijskaart. Dat is een van de beste tips die ik heb gehad :)

[Beantwoorden]


Door Naomi op 22 april 2015 17:35

Mij lijkt het me heel erg gaaf om foto’s te maken in een bergachtig gebied en dan met sneeuw!

x

[Beantwoorden]


Door Anne-Lotte op 22 april 2015 17:44

Ik vind de foto van de diorproducten ook heel mooi gelukt!
(love)

[Beantwoorden]


Door Livia op 22 april 2015 19:53

Ik zou ook graag een 50 mm lens willen kopen, maar eerst even sparen ;)

[Beantwoorden]


Door Sheela op 22 april 2015 20:04

DIe lens van je dus, dat is je geheim. Ik zal in de toekomst wanneer ik genoeg geld heb ook eentje kopen en hopen dat m’n foto’s even mooi zullen worden.

[Beantwoorden]


Door Fabiënne op 22 april 2015 20:36

Leuke tag! Ik ben ook onwijs blij met mijn 50mm lens, geen moment spijt van gehad.

[Beantwoorden]


Door Sara op 22 april 2015 21:33

Erg leuke tag. Vooral omdat ik de laatste tijd ook echt aan het proberen ben om me op het gebied van fotografie verder te ontwikkelen. Dat is inderdaad lang niet altijd gemakkelijk en soms moet je lang aan de instellingen prutsen voordat het lukt, maar als het dan lukt geeft het me een ontzettend tevreden gevoel.

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 22 april 2015 22:05

Superfijn om te lezen! je hebt al een hele evolutie gemaakt!

[Beantwoorden]


Door Numai op 23 april 2015 09:42

Erg leuke tag Vera!
De laatste tijd zie ik inderdaad dat je foto’s elke keer weer mooier worden. Die foto’s
van Dior zijn ook echt prachtig!
Gebruik je voor product foto’s alleen de 50mm lens of wissel je ook wel eens af met andere lenzen?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 april 2015 om 18:37:

Eigenlijk alleen de 50mm!

[Beantwoorden]


Door Beautynezz op 23 april 2015 13:41

Super leuke tag :wave: x. Joy

[Beantwoorden]


Door Simovic-Vuceljic Natasa op 23 april 2015 18:54

Leuke tag! :) Liefs! x

[Beantwoorden]


Door Esra op 24 april 2015 15:33

Wat een leuke tag! Hoe vond je de canon 1000d? Is het een fijne camera voor productfotografie? Ik twijfel nog of ik deze wil aanschaffen of niet! X

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 april 2015 om 18:36:

Vond hem prima! Alleen jammer dat hij geen draaibaar scherm heeft, dat heb ik wel nodig voor het filmen.

[Beantwoorden]


Door amber op 26 april 2015 22:15

je maakt echt prachtige foto’s ik ben ook fan van je achtergronden : $

[Beantwoorden]


Door amber op 26 april 2015 22:16

Door Estrella op 7 mei 2015 18:41

Superleuke tag! Als hobby-fotograaf ga ik deze uiteraard ook eens invullen!

[Beantwoorden]


[…] en gezinnen op locatie ♥ Teske > Ook Teske vulde de Tag in met interessante antwoorden ♥ Vera > Vera is onwijs blij met haar 50mm […]


Door Kim op 27 juni 2015 11:29

Wat een onwijs leuke tag! Ik ben zelf helemaal verliefd op fotografie (voornamelijk portret) en fotografeer regelmatig andere bloggers. Herken mezelf erg in de struggels die jij hebt. Ik heb zelf van Arno de Jong een workshop gehad. Hij heeft ernom veel ervaring met product fotografie en heeft in grote fotostudio’s gewerkt. Ik weet dat hij ook prive les geeft. Misschien wat voor jou? Ik kan je eventueel zijn mail geven als je wil. Stuur maar een mail als je meer info wilt :)Help je graag!

[Beantwoorden]


Door Tag: Photography – 18 FEB op 25 februari 2016 18:17

[…] De fotografie TAG […]