Twitter Question #205

twitter_question_205_01

Een paar weken geleden vroeg ik welke DIY of tutorial jij had geprobeerd na te maken, maar wat compleet mislukte. Ik wilde nog een TQ doen waarin ik zou vragen naar handige DIY’s en tutorials die je succesvol namaakte, maar vergat dat door Kerst en de jaarwisseling compleet. Hier is ‘ie alsnog! Omdat er toch ook heel veel handige video’s, stap voor stap foto tutorials en DIY’s zijn geweest.

twitter_question_205_02

Shapen en contouren heb ik ook door YouTube geleerd. Niet door een specifieke goeroe, maar door meerdere video’s te kijken en te denken: hé, dat moet ik ook eens proberen! Inmiddels doe ik het dagelijks. Ik kan niet meer zonder! Niet heel heftig, maar gewoon met een beetje bronzer onder mijn jukbeenderen, langs mijn kin, voorhoofd, zijkanten en puntje van mijn neus.

Oogschaduw aanbrengen heb ik geleerd van Heather123. Ze is nu niet meer zo bekend, maar een jaar of 6 geleden wat ze best wel een bekende die hard groeide. Ik vond haar stijl fantastisch. Ik heb veel tutorials van haar gekeken waarin ze me leerde hoe ik ooglooks kn maken.

Ik kan ik me ook nog goed een tutorial van Mascha herinneren met drie pastelkleurige oogschaduws, die ze naast elkaar op het bewegend ooglid aanbracht. Die vond ik geweldig en heb ik ook vaak nagemaakt.

Aan welke DIY, tutorial of how-to heb jij veel gehad?

Twitter Facebook
Categorie: Twitter Question | 14 februari 2015 | 33 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door Kirsty op 14 februari 2015 15:03

Leuke vraag! Ik denk niet specifiek aan een tutorial waar ik veel aan heb gehad, want ik probeer overal wel iets van uit, maar aan haartutorials heb ik wel heel veel moet ik zeggen; ik ben namelijk niet zo handig daarmee!

[Beantwoorden]


Door Svenja op 14 februari 2015 15:04

Ik heb door youtube filmpjes echt geleerd hoe je een mooie strakke wing kan zetten! Daarnaast heb ik ook altijd veel aan de ‘wenkbrauw routine’ filmpjes! Shapen doe ik tot nu toe nog nooit, dus dat wil ik ook nog een keertje gaan proberen aan de hand van een YT filmpje :)

[Beantwoorden]


Door De Blogster op 14 februari 2015 15:04

Inderdaad, krullen zonder hitte, maar ook je stijltang als krultang gebruiken. Dat gebruik ik nog steeds heel vaak! Verder ook nog DIY beautyproducten.

[Beantwoorden]


Door Teddy op 14 februari 2015 15:08

Ik heb heel veel gehad aan het maken van een kapotte poeder, of zelf even snel lipscrub maken met suiker en olijfolie

[Beantwoorden]


Door Maaike op 14 februari 2015 15:23

Een haartutorial voor Pin Curl Waves. Een vriendin van me organiseert 1x per jaar een Vintage feest en voor een van die feestjes wilde ik mezelf een jaren 40 look aanmeten. De jurk had ik al. De make up was zo gepiept (eyeliner en red lips = done). Maar dat haar!!! Ik vond een foto van Veronica Lake (jaren 40 pin up girl/ actrice) en ik vond haar haar geweldig. Dus vond ik op Youtube een tutorial hoe je dat kon maken. Het lukte nog ook en ik heb nog nooit zoveel complimentjes op een look gehad.

[Beantwoorden]


Door Margot op 14 februari 2015 15:33

Zelf scrubs en make-up remover maken!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 14 februari 2015 15:39

Krullen zonder hitte, ik gebruik die methode verschillende keren per maand.

[Beantwoorden]


Door Wendy Esther op 14 februari 2015 15:43

Leuk om te lezen! De tutorial waar ik het meeste aan heb gehad is hoe je je gezicht moet shapen.
En hoe je eyeliner moet aanbrengen of nouja.. ik bak er nog steeds niks van. Ik moet met één vinger mijn ooglid dichtdrukken en met mijn andere hand een lijntje zetten, haha. :crazy:

[Beantwoorden]


Door Wendy Esther op 14 februari 2015 15:43

Leuk om te lezen! De tutorial waar ik het meeste aan heb gehad is hoe je je gezicht moet shapen.
En hoe je eyeliner moet aanbrengen of nouja.. ik bak er nog steeds niks van. Ik moet met één vinger mijn ooglid dichtdrukken en met mijn andere hand een lijntje zetten, haha. :crazy:

[Beantwoorden]


Door Johanneke op 14 februari 2015 15:47

ik heb wel veel gekeken naar de filmpjes van Michelle Phan en dan niet speciaal voor een bepaalde techniek maar on haar complete looks na te maken. Verder heb ik van alle grote en minder grote Nederlandse beautybloggers wel iets meegekregen. Laatst nog een tip van beautyscene om blush aan te brengen, boven je oor beginnen richting neus en weer terug naar onder het oor. Soort driehoekje, vind ik erg fijn werken.

[Beantwoorden]


Door Manon | Blonde Notebook op 14 februari 2015 15:52

Wat een leuke twitterquestion! Ik heb vooral vaak tutorials gekeken voor mijn haar eigenlijk. Qua beauty niet echt een specifiek onderdeel, gewoon het hele make-up an sich heb ik via youtube geleerd haha ;)

[Beantwoorden]


Door beautydiarynl op 14 februari 2015 17:23

Wat leuk dat je mijn antwoord hebt gebruikt, dat dus haha!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 14 februari 2015 17:27

Ik vind dit een heel leuk artikel. Er staat altijd iets bij wat ik nog niet kende, erg leuk!

[Beantwoorden]


Door Stèphanie op 14 februari 2015 17:43

Waarschijnlijk vele how-to makeup tutorials.. want wanneer ik me opmaak voor een feestje met alles erop en eraan dan word ik altijd aangesproken dan mijn makeup zo mooi zit.

[Beantwoorden]


Door Julie op 14 februari 2015 18:33

Ik kijk niet echt van veel mensen filmpjes, enkel van jou en LLG voornamelijk… Ik leer vooral ook wel door handige tips en trics uit artikels. Zo ben ik jou ééuwig dankbaar voor de tip om geknoeide mascara te laten drogen en dan met een droog (!) wattenstaafje het te verwijderen! :-D

[Beantwoorden]


Door Tamara | PinkpassionbyTamara op 14 februari 2015 19:43

Jouw tutorial over hoe je wenkbrauwpoeder het beste aanbrengt. Ik kan nu niet meer zonder. Deze tip heeft me zo geholpen! :)

[Beantwoorden]


Door Estrella op 14 februari 2015 20:03

Moeilijk te zeggen. Wel is het een feit dat ik mezelf opmaken heb aangeleerd onder meer door jouw tutorial filmpjes. Ik volg je al bijna vanaf het begin en ik begon pas heel laat met opmaken omdat ik dacht dat ik het niet kon omdat ik slechtziend ben. Met dank aan beautyblogs en onder meer dus jou, heb ik aan al die filmpjes heel veel gehad!

[Beantwoorden]


Door Marieke op 14 februari 2015 20:05

Ik wist al wel hoe ik bij mezelf goed make-up kon aanbrengen, maar voor m’n visagie cursus moest ik dat leren bij andere mensen te doen. Toen ben ik veel youtube filmpjes gaan kijken van zo’n hele bekende britse dame. Het frustreert me nu echt dat ik niet op haar naam kan komen!!

[Beantwoorden]

Lindy antwoordt op 14 februari 2015 om 20:39:

Lisa Eldridge?

[Beantwoorden]


Door Nicole op 14 februari 2015 22:56

Wat een leuke vraag zeg. Ik heb eigenlijk al mijn makeup skills via youtube geleerd haha!

[Beantwoorden]


Door Iris | Todayslipstick op 14 februari 2015 22:56

Shapen heb ik echt door youtube geleerd, verder kan ik uren naar make-up tutorials te kijken ook al maak ik ze niet na! Ik ben vooral fan van Jaclyn Hill en Amanda Ensing.
Liefs, Iris

[Beantwoorden]


Door Nanda op 15 februari 2015 07:11

wenkbrauwen en oogschaduw. Heb het járen niet gedragen omdat ik niet wist hoe. En ik zag wel eens mensen die bijv. knalpaars op alleen hun ooglid deden en dat vond ik echt geen pan.

[Beantwoorden]


Door Tessa op 15 februari 2015 08:46

Ik heb het meest geleerd van de filmpjes hoe je nu e ht oogschaduw aan moet brengen. Ik droeg vroeger altijd 1 kleur oogschaduw aangebracht met een sponsje :)

xxx

[Beantwoorden]


Door Naomi op 15 februari 2015 11:14

Ik denk ook inderdaad dat ik veel gehad heb aan shapen in video’s. Maar voor de rest leerde ik het vooral mezelf..

x

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 15 februari 2015 14:03

Hoe je gel eyeliner het beste kunt aanbrengen en het krullen van je haar! Ik kijk echt overal tutorials voor, zo fijn en handig.

[Beantwoorden]


Door abu op 15 februari 2015 14:34

Nou je het zegt, ik heb van jou geleerd hoe je ookschaduw moet aanbrengen. En dat je oogschaduw basis onder je oogschaduw moet doen. Ik heb de volgende dag meteen een oogschaduw pallet bij de H&M gekocht die je aanraden.

[Beantwoorden]


Door brittje op 15 februari 2015 14:59

de eerste make up tutorial die ik ooit heb gekeken, de basis voor aanbrengen van oogschaduw van jou (love)

[Beantwoorden]


Door Veerle op 15 februari 2015 16:36

Dit is een tutorial van jou en daar heb k echt heel veel aan gehad en dat was hoe je een winged eyeliner maakt !!! Super tutorial ^^)

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 15 februari 2015 18:29

Haartutorials. Ik ben niet zo goed met haar!

[Beantwoorden]


Door Bianca op 15 februari 2015 20:11

Leuke vraag :) Ik heb volledige ooglooks leren maken via youtube filmpjes, shapen heb ik ook wel eens geprobeerd maar is niet zo draagbaar voor overdag.

[Beantwoorden]


Door Isabelle op 15 februari 2015 23:46

Ik heb ooit op weheartit een how-to gezien waarbij je je haar vast kunt draaien in een knotje zonder een elastiekje te gebruiken. Echt ontzettend handig met mijn lange krullen! Want ik vergeet namelijk vaak een elastiekje mee te nemen en op die manier zit het toch vast en ziet het er nog leuk uit ook. ^^)

[Beantwoorden]


Door Annemarie op 16 februari 2015 18:19

Wist ik veel waar al die verschillende kleuren oogschaduws in een palet allemaal voor waren,,, Dankzij een filmpje van jou een aantal jaar geleden, weet ik nu hoe ik mooie ooglooks moet maken, wat ik moet highlighten en welke kleur het best waar kan!

[Beantwoorden]


Door Marjoleinee op 16 februari 2015 21:22

Ik kan me zelf nu ook geen specifiek iemand bedenken, maar ik heb zo veel geleerd van tutorials. Shapen, winged liner, hoe ik überhaupt oogschaduw moest aanbrengen, welke kleuren waar moesten. Foundation aanbrengen, wenkbrauwen. Nu ik het zo bekijk lijkt het let alsof ik alles heb geleerd via tutorials haha ^^)

[Beantwoorden]