The Shopping List #2

the_shopping_list_make-up00

Vanwege de leuke reacties op de eerste Shopping List, ga ik vandaag verder met deel twee. Want behalve shoppen voor nieuwe kleuren, bijpassende schoenen en een mooie tas, winkel natuurlijk ook voor make-up, verwenproducten voor in bad en andere cosmetica. Welke grote en kleine winkels ik bestorm voor reviews en make-up tutorials, vertel ik je vandaag in The Shopping List #2!

the_shopping_list_make-up03

Make-up

Een dag winkelen begint voor mij vaak bij het Centraal station waar mijn tram stopt. Vanuit daar loop ik naar de Dam, waar De Bijenkorf zit. Op de begane grond van dit warenhuis kom ik heel graag, want daar zitten veel cosmeticamerken. Dit was ook de plek waar ik mijn eerste MAC lipstick (Viva Glam Gaga!) kocht. Behalve MAC vind je er ook Bobbi Brown, Jo Malone, Giorgio Armani en nog veel meer. Maar het schijnt er nog veel leuker te worden, met een uitbreiding die gepland staat waardoor er nog veel meer merken te koop zullen zijn. Ik duim voor NARS…

Ook kom ik graag bij Douglas aan de Kalverstraat. Een enorm filiaal met lekker veel stands en ruimte. Flormar die je nog iets verderop in de straat vindt, loop ik ook vaak naar binnen. Een vrolijk low-budgetmerk, met hele mooie lipsticks.

De MAC Pro Store zit aan de Heiligeweg (zijstraatje van de Kalverstraat). De winkel is erg krap, maar er is wel veel keus en mijn Pro Card is hier geldig.

Tot slot ga ik graag naar Kruidvat bij het Rembrandtplein, naast bioscoop Tuschinski. Deze Kruidvat is groot en heeft grote Catrice en Essence schappen. Het zogenaamde ‘derde schap’.

the_shopping_list_make-up04

Douche & Bad

Ondanks dat ik veel van Lush review en dus genoeg krijg en gebruik, winkel ik er nog steeds graag. Niet alleen voor bubble bars en shower gels, maar ook voor een blok scrub, scheermousse met aardbeiengeur, massage bars en lip scrub. Lekker voor mezelf om te gebruiken, of om toch ook weer te reviewen.

Behalve Lush ga ik ook graag naar The Body Shop. Voor body butter, handzeep en handcreme bijvoorbeeld. Net als bij Lush bezoek ik TBS ook graag in de sale. En mocht je een keer in Roermond zijn, dan kan ik je het filiaal in de outlet ook van harte aanbevelen. Ze hebben daar vaak ook goede deals.

the_shopping_list_make-up05

Overig

Bij H&M koop ik niet alleen kleding, maar ook cosmetica. Vooral de Limited Editions vind ik heel erg leuk en review ik graag. & Other Stories is een zusje van H&M en mijn nieuwste ontdekking. Helaas hebben ze nog maar één winkel in Nederland, maar hopelijk gaan ze nog uitbreiden.

De voordeel DA aan de Leidsestraat kan ik ook maar moeilijk voorbij lopen. In deze winkel staan de flessen parfum opgestapeld. Er is veel korting en veel keus. Merken als Revlon, Teeez en Chanel, er is van alles wat. Ook verkopen ze W7 (het merk van de Naked paletten dupes) en zit er een apotheek in de winkel.

Welke winkels staan er op jouw shopping list?


Reacties

Door Marloes | Budgetproof.nl op 10 januari 2015 06:05

Heel fijn dat je niet per se bijzonder wilt doen maar ook lekker gewoon shopt bij de grote en ‘normale’ winkels. Ik wou dat wij nog een DA hadden in Haarlem centrum. Ik ga eens op zoek of we ‘m nog ergens anders hebben.

[Beantwoorden]

Madebyuna antwoordt op 10 januari 2015 om 11:07:

Er zat altijd een DA in de winkelstraat bij de Amsterdamse poort en volgens mij ook een in de cronje.. wie weet kun je daar vinden wat je zoekt?

[Beantwoorden]

Iva antwoordt op 11 januari 2015 om 21:13:

Die aan de amsterdamsestraat is niet echt de moeite waard vind ik… hebben ze niet echt aparte of andere merken..

[Beantwoorden]

Dionne antwoordt op 10 januari 2015 om 19:47:

Bij het Marsmanplein in Haarlem noord zit ook een DA :)

[Beantwoorden]


Door Sophie op 10 januari 2015 06:07

Lush, Bijenkorf en de Douglas staan ook hoog bij mij! Daarnaast ben ik dol op de Zara en Mango :-)

[Beantwoorden]


Door Dagmar op 10 januari 2015 07:00

Wat een leuke tip van de voordeel DA! Daar ben ik nog niet mee bekend en klinkt super. Echt een leuk artikel, heerlijk om te lezen. Ik ben ook een echte H&M’er en mijn liefde voor Lush is groot :D

[Beantwoorden]


Door Anniek op 10 januari 2015 07:16

Een aanrader als je vaak in Amsterdam komt: ga eens naar de 9 straatjes! Ik was er laatst nog met mijn moeder, en wát een leuke winkeltjes zitten daar. Er hangt een hele gezellige sfeer, en de winkels zijn er heel uniek en authenthiek. Mooie lifestyle/interieurwinkels, vintagewinkels, boetiekjes, echt een must om eens langs te gaan! Enne, ook leuk artikel, de Kruidvat is ook een van mijn favo make-up winkels :)

[Beantwoorden]


Door Daphne op 10 januari 2015 07:49

Wat een leuke dingetjes allemaal!

[Beantwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 10 januari 2015 08:05

Een leuke lijst waar ik me zeker in herken! Zo’n mooie, grote Bijenkorf heb ik dan net in de buurt en ook geen LUSH, maar ik zou willen dat ze hier zaten :). Ik ga als het lukt met enige regelmaat naar de Douglas voor MAC, maar bij Kruidvat ben ik echt wekelijks te vinden voor al die huishoudelijke dingetjes :).

[Beantwoorden]


Door Akosua op 10 januari 2015 08:10

Ik denk voor veel beautyliefhebbers een hele herkenbare lijst. Hoewel we niet allemaal een Flormar of & Other Stories om de hoek. Zou ik wel graag willen overigens!

[Beantwoorden]


Door anouk op 10 januari 2015 08:19

Oeh h&m krijgt er steeds meer zusjes bij, erg leuk!
Ik sluit me aan bij jou lijstje en breng dan ook nog even een bezoekje aan the body shop.

[Beantwoorden]


Door Koalabeautymama op 10 januari 2015 08:20

Aah je had me al bij de eerste foto! Ik denk dat ik een beetje een nagellakverslaving heb haha.

[Beantwoorden]


Door Minke op 10 januari 2015 08:21

Leuk om te lezen! Ik heb eigenlijk ongeveer dezelfde shopping list als ik naar Amsterdam ga :)

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 10 januari 2015 08:44

In Amsterdam ga ik eigenlijk precies dezelfde winkels in als jij! Daarnaast ga ik in Eindhoven altijd even kijken bij Inglot, dat is ook absoluut een favoriet van mij.

[Beantwoorden]


Door lucindainwonderland op 10 januari 2015 08:46

We hebben volgens mij allemaal wel onze winkels die we niet voorbij kunnen lopen en altijd even binnen gaan kijken zonder dat we iets nodig hebben (om vervolgens toch met een tastje naar buiten te komen). Je hebt een erg mooi lijstje en ook van winkels waarvan ik hoopte dat die hier ook zouden zitten. Mijn grote favoriet is de Douglas, ik blijf het een heerlijke winkel vinden. xxx Lucinda

[Beantwoorden]


Door Lucinda op 10 januari 2015 09:00

Hee Vera,

Leuke shoppinglist! Die artikelen zijn leuk om te onthouden!
Ik heb er niet echt één, want ik heb nauwelijks geld om wat te kopen.
Natuurlijk zijn er wel dingen die ik graag zou willen, maar besteed het geld dan liever niet.

[Beantwoorden]

Lucinda antwoordt op 10 januari 2015 om 11:51:

Er zijn toch een paar dingen die in mij op komen!
Leuke enkellaarsjes, spijkerbroeken (super lastig te kopen voor mij), leuke sieraden en last but not least een polaroid camera! I love it <3

[Beantwoorden]


Door Esmée op 10 januari 2015 09:04

Wat een leuk lijstje! De Voordeel DA kende ik nog niet, dus daar ga ik zeker een keer kijken. Als ik in Amsterdam ben, moet ik altijd even bij de Douglas en de Flormar naar binnen! Qua kleding kom ik meestal uit bij H&M of The Sting, al kijk ik soms ook bij C&A :) Soms ga ik ook nog even langs bij Oriental City, een super gezellig dimsum restaurant op de Oudezijds Voorburgwal, echt een aanrader! X

[Beantwoorden]


Door angelique op 10 januari 2015 09:07

Ik kom heel vaak bij de hema en de kruidvat maar voor reinigingsdoekjes ga ik altijd naar de action. Die cocos doekjes zijn echt super fijn!

[Beantwoorden]


Door Saskia op 10 januari 2015 09:09

Leuk om te lezen. Nu ben ik ook wel heel nieuwsgierig naar de uitbreiding bij de Bijenkorf!

[Beantwoorden]


Door Milou op 10 januari 2015 09:14

Ik ga vandaag toevallig naar Rotterdam en ik vind het ook héérlijk om in de LUSH winkel te snuffelen (ondanks dat ik er net van alles gekocht heb én er een grote bestelling vanuit de UK nog steeds onderweg is naar mij… :p). Van de week kreeg ik de massagebar ‘Straweberry feels forever’ cadeau gestuurd omdat ze per ongeluk vergeten waren een gekocht product in mijn tasje te doen. Die is hémels! Echt mijn favoriet op dit moment. Graag winkel ik in Rotterdam ook bij Chique Cosmetique, want daar hebben ze Bath & Body Works kaarsen en verzorgingsproducten. Niet super goedkoop, maar ik zwicht altijd! <3

[Beantwoorden]


Door Tineke op 10 januari 2015 09:37

Sinds ik in Engeland ben geweest, zou ik hier graag een Warehouse, Oasis, Dorothy Perkins, Topshop en New Look winkel in de buurt willen hebben. Die winkels zijn helemaal mijn smaak!
Liefs

[Beantwoorden]


Door happygirl op 10 januari 2015 09:41

Die zeepjes van Lush heb ik vorige week ook gekocht. IK vind ze erg fijn! Liefs

[Beantwoorden]


Door Maaike op 10 januari 2015 09:53

Als ik ga shoppen in Amsterdam kom ik ook in al deze winkels. Behalve dan Kruidvat, die hebben we hier ook een lekkere grote zitten. Of ik ga bij mijn ouders in het dorp waar ze MUA verkopen.

[Beantwoorden]


Door Margot op 10 januari 2015 10:25

Ik vind het super dat er nu ook een winkel is van & Other Stories! En goed om te weten dat die DA de W7 spullen verkoopt.

[Beantwoorden]


Door Melissa op 10 januari 2015 10:32

Leuk om te lezen! Ik hoop ook zooo dat er een Nars komt in De Bijenkorf :)

[Beantwoorden]


Door Jojan Vlogt op 10 januari 2015 10:32

Die voordeel DA vind ik ook heel fijn!

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 10 januari 2015 10:42

Wat een mooie shoppinglijst! Lush heeft zulke heerlijke producten! Helaas heb ik geen bad. Ik zou namelijk graag nog eens wat bruisballen willen uitproberen…

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 10 januari 2015 10:49

Die voordeelDA ken ik ondertussen ook al

[Beantwoorden]


Door Caro op 10 januari 2015 10:57

Leuk om te lezen! Het zijn ook echt precies de winkels waar ik altijd even naar binnen ga, als ik aan het shoppen ben! :-)

[Beantwoorden]


Door Lifesabout op 10 januari 2015 10:57

Lush is mijn absoluut nummer 1. Ik word altijd zo blij als een kind als ik daar binnenloop. De cosmetica van h&m vind ik ook heel fijn. De bodysprays ruiken soms zo heerlijk! De make up is van prima kwaliteit,

[Beantwoorden]


Door Esmay op 10 januari 2015 11:01

Die voordeel DA heb ik nog nooit gespot, dus als ik een keer weer in Amsterdam ben dan moet ik daar wel echt even langs!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 10 januari 2015 11:10

Superleuk artikel<3!

[Beantwoorden]


Door Linda op 10 januari 2015 11:16

Heel erg leuk artikel Vera! Ik loop vaak dezelfde route, ik zie hem dus helemaal voor me :) Ook de Marc Jacobs stand beneden word aangepakt en duim voor meer sieraden en beauty producten!

[Beantwoorden]


Door Denna op 10 januari 2015 11:19

Wat een leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Jolien op 10 januari 2015 11:27

Leuke shopping list!

[Beantwoorden]


Door Demi op 10 januari 2015 11:41

Ik kom niet zo vaak in Amsterdam, maar als ik er ben, winkel ik ook in deze volgorde! De pro-store sla ik meestal wel over, omdat ik die echt heel erg druk en benauwend vind. Moet er maar een keer heen wanneer het wat rustiger is..

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 10 januari 2015 11:50

Wat een leuke lijst! Als ik in Amsterdam ben bezoek ik de Flormar, Douglas, Lush en MAC ook graag :)

[Beantwoorden]


Door pauline op 10 januari 2015 11:50

die laatste foto is echt mooi! :D

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 10 januari 2015 11:55

Zalig, de massage bars van Lush! Ben zelf nog nooit in Amsterdam geweest maar ’t lijkt me wel de moeite.

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 10 januari 2015 12:00

Leuk artikel en fijn om de antwoorden van iedereen te lezen! Ik ga graag winkelen bij Kruidvat, Rituals, The Body Shop en H&M. Stiekem vind ik het leuker om beauty spulletjes te kopen dan kleren ^^)

[Beantwoorden]


Door Maroussia op 10 januari 2015 12:16

Leuk om te lezen! Ik woon ook in Amsterdam en ga altijd naar de kalverstraat. Ik ga precies in dezelfde winkels als waar jij ingaat, haha ^^ x

[Beantwoorden]


Door Nicole op 10 januari 2015 12:24

Erg leuk artikel. Ik ben echt dol op de Voordeel DA. Altijd als ik in Amsterdam ben loop ik daar wel zeker een half uur rond. Wat een geweldige winkel!

[Beantwoorden]


Door Didem op 10 januari 2015 12:25

Heel leuk zo’ n artikel! Leuk om te lezen en handig dat je ook vertelt waar ze zitten in Amsterdam ♥

Love,
Didem.

[Beantwoorden]


Door Nathalie Eline op 10 januari 2015 12:39

Wat een leuk overzicht! Zelf bezoek ik meestal wel dezelfde shops als ik in Amsterdam ben. Alleen bij Lush kom ik helaas veel te weinig! :)

[Beantwoorden]


Door Ceetje op 10 januari 2015 13:33

Nars bij de Bijenkorf…dat zou echt walhalla zijn <3

[Beantwoorden]


Door Andrea op 10 januari 2015 14:00

Ik kom bij bijna alle winkels in je lijstje wel! En Viva Glam Gaga was ook mijn eerste MAC lipstick :DDD

[Beantwoorden]


Door Els op 10 januari 2015 14:15

Die nagellakjes op de eerste foto vind ik echt mooi. Leuk om zo’n lijstje te lezen.

[Beantwoorden]


Door Mandy op 10 januari 2015 14:35

Leuk shoplijstje, je houdt van ongeveer dezelfde winkels als ik! Alleen is bij ons in het dorp de DA weg dus dat is jammer :-P

[Beantwoorden]


Door José @ ENJOY! The Good Life op 10 januari 2015 14:57

Leuk om jouw route te mogen volgen. Ik ken hem maar al te goed. De Bijenkorf is bij mij veruit favoriet. En ik kom graag bij Rituals. Kiko in de binnenstad zou ook nog mooi zijn.
De KV met de grote Catrice en Essence schappen ga ik onthouden :)

[Beantwoorden]


Door Denise op 10 januari 2015 15:14

Ooh wat een leuk lijstje! Ik shop ook èrg graag bij de winkels die jij opnoemt. Als ik in Amsterdam ben dan, want bij mij heb je niet echt veel. Ik hou echt van Amsterdam en haar prachtige winkels! <3

[Beantwoorden]


Door Shaz op 10 januari 2015 15:37

Leuke lijst, alleen jammer dat het een beetje standaard is. Aangezien jij in A’dam woont, had ik meer andere winkels verwacht zoals Backstage.

[Beantwoorden]


Door Fleur op 10 januari 2015 16:24

Wat een leuke lijst! Ik kom ook altijd heel graag bij de Douglas in de Kalverstraat en de DA in de leidsestraat!

[Beantwoorden]


Door Griet op 10 januari 2015 16:24

Fijn artikel Vera :) &otherstories is de enige winkel waar ik nog nooit ben geweest, omdat hij hier ook niet ligt. Ben hier wel benieuwd naar

[Beantwoorden]


Door Milou op 10 januari 2015 16:36

A night in Paris zou ik wel willen hebben, al is het maar om het voor de mooi neer te zetten in mijn interieur.

[Beantwoorden]


Door Nienke op 10 januari 2015 16:41

mijn favo kledingwinkel blijft scotch & soda, op en top Hollands merk ook al ben ik Belgische ;) beetje prijzig maar het is de kwaliteit op en top waard! Ik vind die winkel ook wel bij jouw stijl passen Vera, beetje stoer maar toch schattig ;)

[Beantwoorden]


Door Laura op 10 januari 2015 16:59

Als ik de stad in ga ga ik altijd voor make-up eigenlijk alleen bij de kruidvat & etos en kleding bij H&M, VeroModa, Only, Open32, en in de steden waar de Bershka, Pimkie en Primark zitten ga ik daar ook altijd langs.

[Beantwoorden]


Door Frederieke op 10 januari 2015 17:58

Leuk om te lezen! Ik shop ook erg graag bij die winkels ♥

[Beantwoorden]


Door Lonneke op 10 januari 2015 18:18

Leuk! :love:

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 10 januari 2015 18:33

Ik ben onwijs suf, want ik shop eigenlijk het liefst online.

[Beantwoorden]


Door Lou op 10 januari 2015 20:07

Leuk artikel! Ik sla Lush en de Kruidvat ook vrijwel nooit over. En & Other Stories is zo tof, inderdaad jammer dat er maar een van in Nederland is..
Hopelijk komt er een Shopping List met je favo woonwinkels, ben ik erg benieuwd naar namelijk :-)

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 10 januari 2015 20:16

Ik kom graag bij Kruidvat, MAC en Primark en H&M :)

[Beantwoorden]


Door Marloes/GLAMOURMOES op 10 januari 2015 20:19

Heerlijk als je in Amsterdam woont, dan heb je toch vaak net wat meer keuze!

[Beantwoorden]


Door Marjoleinee op 10 januari 2015 21:03

Jij geeft dit artikel een hele leuke draai, je maakt het persoonlijker dan wanneer je alleen shoptips geeft. ^^)

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 10 januari 2015 22:15

Leuke lijst, maar ik had eerlijk gezegd verwacht dat de tips minder standaard zouden zijn. Dit is volgens mij zo’n beetje de route die iedereen in Amsterdam loopt en vooral omdat jij nu in Amsterdam woont had ik wat meer onbekende winkeltjes verwacht. Niet gemeen bedoeld of zo hoor, maar meer als tip voor de volgende keer. Mij lijkt een artikel over kleine, onbekende winkels in Amsterdam heel leuk!

[Beantwoorden]


Door Sabine op 10 januari 2015 22:20

Hee Vera, leuke post :) ik wilde je even zeggen dat je bij de voordeel DA babylips dr. Rescue kunt kopen, ik weet niet of je het al wist, maar anders heb je er misschien wat aan. Als je ze misschien koopt, zou je dan alsjeblieft een review willen maken? x Sabine <3

[Beantwoorden]


Door Lies op 10 januari 2015 22:44

Heel erg leuk artikel! Er zitten ook zeker winkels tussen die ik graag bezoek zoals The Body Shop en Kruidvat. Daarnaast vind ik het ook altijd heerlijk om rond te snuffelen bij winkels zoals de Action, op=op en Big Bazar.

[Beantwoorden]


Door Teddy op 10 januari 2015 23:31

Wat een fijn artikel! Dit zijn veel winkels waar ik ook graag binnen loop :)

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 10 januari 2015 23:32

Leuk artikel, mijn favo is Urban Outfitters!

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 10 januari 2015 23:33

lees nu al zoveel goede over &Other stories. Wil er heel graag heen, maar dan zal ik toch echt naar Amsterdam moeten komen.. Dat ze maar snel richting Eindhoven komen!

[Beantwoorden]


Door Esmee op 11 januari 2015 02:06

Mijn vader heeft een DA (en ik werk daar ook) in Dieren (dat ligt tussen Arnhem en Zutphen). Wij verkopen ook de W7 paletten en nog wat losse andere producten van w7. En nu heeft W7 een mooi meubel ontwikkeld :) en waarschijnlijk komt deze binnenkort bij ons! Ik ben echt heel enthousiast over dit merk!
Als wij het meubel hebben en je bent toevallig weer eens in de buurt van Arnhem, zou je eens langs moeten komen :)

Liefs, Esmee

[Beantwoorden]


Door Iffy | DiaryOfAMua op 11 januari 2015 06:08

Wat is die foto met die Dolce fles super leuk, wat een mooie verpakking!

Xo

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 11 januari 2015 10:55

Fijne winkels! Ik kom er zelf ook vaak :)

[Beantwoorden]


Door Calijn op 11 januari 2015 11:40

Ha Vera, en herkenbare en leuke lijst winkels, maar de lol van Amsterdam is dat er ook zoveel onbekendere winkels zijn. Ik moest meteen denken aan Cosmania, in de Herenstraat. Echt hele leuke en betaalbare merken en ook nog eens online te bestellen. Ga er eens kijken een wijk eens af van je gebaande pad!

[Beantwoorden]


Door Anne op 11 januari 2015 16:34

Heerlijk zo’n shoplijst!

[Beantwoorden]


Door Whitley op 11 januari 2015 17:34

Ik heb een vraagje. Hoe bewaar jij je Lush Bars? Doe je ze in hetzelfde zakje terug of heb je daar een beter oplossing voor?

xx

[Beantwoorden]


Door joor op 11 januari 2015 23:04

wat een leuke shop lijst!! <3 ik kom graag bij de kruidvat…. :)

[Beantwoorden]


Door Adrienne op 12 januari 2015 13:57

Wauuww, die laatste van Dolce&Gabbana is echt prachtig!

[Beantwoorden]


Door Estrella op 13 januari 2015 16:41

Leuk overzicht!

[Beantwoorden]


Door Djoeke op 14 januari 2015 21:51

Die nagellakjes op de eerste foto zien er zo leuk uit! <3 Ook een leuke post! Ik heb nu sinds een tijdje ook een blog:)
xxx
http://www.pixellifeonline.blogspot.com

[Beantwoorden]