Essence Come To Town Quattro Eyeshadow

essence_come_to_town_eyeshadow

Vorige maand vertelde ik je al dat ik heel nieuwsgierig was naar het Naughty Or Nice? oogschaduwpalet van Essence uit de Come To Town collectie voor de feestdagen. Nou is dat paletje al wat eerder naar mijn town toegekomen, bij mij thuis in Amsterdam. Ik reviewde hem en maakte er een look me en dompelde me zo al onder in de Kerstsferen.

essence_come_to_town_eyeshadow02

essence_come_to_town_eyeshadow03

Tot mijn vreugde kreeg ik dit exemplaar opgestuurd om uit te proberen. Gelukkig duurt het ook niet heel lang meer voordat de Come To Town collectie te koop is. Eind deze maand wordt hij bij de filialen van Kruidvat en Trekpleister verwacht.

Essence Come To Town Quattro Eyeshadow Naughty Or Nice? € 2,89

essence_come_to_town_eyeshadow04

essence_come_to_town_eyeshadow05

1 – 2
3 – 4

essence_come_to_town_eyeshadow06

essence_come_to_town_eyeshadow07

Alle vier de oogschaduws die innig in elkaar verwikkeld het paletje vullen, hebben glans. De afwisseling tussen koele en warme tinten en het goede pigment maken me blij. Een verrassende, speelse combinatie. Perfecte kleuren voor de feestdagen!

essence_come_to_town_eyeshadow08

essence_come_to_town_eyeshadow09

Essence I Love Stage Eyeshadowbase – review
MAC Penultimate Eyeliner Rapidblack
Lancome Grandiose Mascara

essence_come_to_town_eyeshadow10

MAC Faux lipstick

In gebruik vallen de oogschaduws helaas toch een beetje tegen. De kleuren lijken niet goed te willen pakken. Zelfs na herhaaldelijk laagjes opbouwen, vallen de lichtgele en roze oogschaduw grotendeels weg. De donkerpaarse tint krijg ik wel goed opgebouwd maar wil vervolgens niet lekker blenden.

essence_come_to_town_eyeshadow11

Het begon zo goed en ik was zo enthousiast, maar dit palet van Essence is niet waarop ik hoopte. Het had zo mooi kunnen zijn! De kleurencombinatie is mooi, het pigment en de zachte textuur zijn dik in orde, maar wanneer ik met de oogschaduws aan de slag ga, wil het niet lukken de kleuren tot hun recht te laten komen.

Het uiteindelijke resultaat is prima, maar niet zo mooi als waar ik me op ingesteld had. Essence came to town, maar het bezoekje viel me toch een beetje tegen.

Essence Come To Town Quattro Eyeshadow Naughty Or Nice? € 2,89 – te koop bij Kruidvat en Trekpleister.


Reacties

Door Akosua op 8 november 2014 06:09

Ah jammer dat die zo tegenvalt, want het zijn prachtige kleuren met prachtige swatches. Ik snap dan nooit zo goed hoe het komt dat het in gebruik tegenvalt, maar het is helaas wel zo.

[Beantwoorden]


Door lucindainwonderland op 8 november 2014 06:13

Zo irritant als swatches best goed uitvallen, maar het op het oog gewoon niet wil pakken. Deze kleuren spraken mij sowieso al niet heel erg aan (woeps, sorry), maar dan nog. Had het gisteren ook met een heel palette, balen is dat. xxx Lucinda

[Beantwoorden]


Door Mica (sciencekoekje) op 8 november 2014 06:37

This is always the thing with essence. You never know what you get. Sometimes their products are amazing and then the next one is close to unusable. Therefore its so handy when beauty blogger review this products. That way i can go for the little treasures and avoid the failures. Though i do not regret to impulse buy the essence nude palette and the rock out blusher. But i guess i was lucky there :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 november 2014 om 09:01:

That’s why we’re here ^^)

[Beantwoorden]


Door kelly caresse op 8 november 2014 06:48

Wat een leuke review! Toen ik de kleuren op het eerste gezicht zag dacht ik ‘nwah’ een beetje basic maar toen ik je look ermee zag was ik verkocht, de kleuren matchen erg mooi en strakend!

[Beantwoorden]


Door july op 8 november 2014 07:11

De oogschaduw quatros van essence zijn het naar mijn idee toch elke keer weer net niet. Ik heb er zelf ook een paar mooie van, maar valt toch steeds tegen

[Beantwoorden]


Door Anniek op 8 november 2014 07:13

Wauw, héél erg fijn pigment, ziet er goed uit! Tenminste, op het eerste gezicht.. Jammer dat oogschaduws er nog zo mooi en goed uit kunnen zien, maar dat als je ze gebruikt ze behoorlijk tegenvallen. Balen, want hij leek zo gaaf!

[Beantwoorden]


Door Janniek op 8 november 2014 07:33

Fijne review! Deze sla ik over!

[Beantwoorden]


Door Beautydagboek op 8 november 2014 07:44

Je hebt er toch nog een mooie ooglook mee gemaakt, ondanks dat de pigmentatie tegenvalt. Ik ben zelf nooit zo te spreken over de oogschaduw van Essence, behalve dan de All About…palettes :).

[Beantwoorden]


Door Diana Carlton op 8 november 2014 07:48

Wat jammer dat het uiteindelijke resultaat zo tegenvalt! De kleuren zijn namelijk mooi samengesteld, jammer dat de kwaliteit te wensen overlaat.

[Beantwoorden]


Door Ellen op 8 november 2014 07:50

Zo jammer dat de oogschaduws toch niet zijn wat je had verwacht!

[Beantwoorden]


Door Tessa op 8 november 2014 08:10

De kleurtjes zien er wel heel erg mooi uit in het palletje, maar jammer dat ze toch niet zo fijn werken..
Liefs, Tessa

[Beantwoorden]


Door Svenja op 8 november 2014 08:15

Wat ontzettend jammer dat de kleuren niet mooi uitpakken op je ogen! De kleuren zien er op het eerste gezicht inderdaad heel erg mooi uit, jammer!

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 8 november 2014 08:28

Oh ik was zo nieuwsgierig naar deze palettes. Wat jammer dat ze niet bevallen…

[Beantwoorden]


Door Anna op 8 november 2014 08:37

Ahw, wat jammer van het palette. Verder wel een hele fijne review! Liefs

[Beantwoorden]


Door De Spiegelreflex op 8 november 2014 08:43

De swatches zien er fantastisch uit, jammer dat de kleurtjes in de praktijk niet zo gepigmenteerd zijn :-( Jammer!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 8 november 2014 08:43

Wat een leuk paletje. Niet zo standaard, maar toch jammer dat het in gebruik een beetje tegen valt.

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 8 november 2014 08:57

De enige oogschaduws die ik ware toppertjes vind van Essence, zijn de ‘All About’ palettes. Deze quatro palettes vind ik niet zo geweldig. Het pigment, het aanbrengen…Al vind ik het wel leuk dat je er eens een artikel over schrijft!

[Beantwoorden]


Door femketje op 8 november 2014 09:07

He bummers :(

[Beantwoorden]


Door Dionne op 8 november 2014 09:42

Hmm! Balen!

[Beantwoorden]


Door Bethany - Betty Budget op 8 november 2014 09:56

Ja daarom investeer ik soms liever in een duurder palette. Voor betaalbaar ga ik dan toch liever voor KIKO

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 november 2014 om 09:02:

Ik ken veel goede low-budget paletten, ook van Essence!

[Beantwoorden]


Door Melissa op 8 november 2014 10:07

Jammer dat het tegen valt bij het gebruik. De swatches zien er supergoed uit namelijk! Ik had er qua look dus wel iets meer van verwacht. Toch vind ik het wel een leuk palletje verder.

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 8 november 2014 10:09

Jammer dat de palette tegenvalt. Ik zou ze zelf niet gekocht hebben omdat ik de kleurtjes toch niet zou gebruiken, maar het is altijd fijn om een review te lezen natuurlijk.

[Beantwoorden]


Door Lindsay | MakeupbyLindsay.nl op 8 november 2014 10:10

Ik koop o.a om die redenen ook geen hele goedkope oogschaduws meer. Te vaak meegemaakt dat ze het gewoon niet goed doen.

De kleuren combinatie is wel mooi!

[Beantwoorden]


Door Cherel op 8 november 2014 10:11

Jammer van Essence! Omdat de swatches zo goed lijken op de eerste foto’s, was ik ook erg benieuwd geworden naar je ooglook. Jammer dat ze dan in gebruik zo tegenvallen!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 8 november 2014 10:20

Dit is toch wel hét probleem met goedkopere oogschaduws. Ik merk dat ook vaak bij merken als ELF, W7 en Catrice. Jammer is dat, want de kleurtjes zijn wel heel leuk!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 november 2014 om 09:02:

Heel stom!

[Beantwoorden]


Door Margot op 8 november 2014 10:22

Ik vind de swatches erg mooi! jammer dat hij dan toch zo tegenvalt.

[Beantwoorden]


Door Hester op 8 november 2014 10:25

Chill dat je ‘m al zo ver van tevoren binnen hebt! Ik vind de kleurencombinatie ook heel erg leuk, maar toch balen dat het dan tegenvalt op je oog. Ik wacht nog een paar andere reviews af maar als ‘ie daar ook niet lekker werkt op je oog dan laat ik ‘m lekker liggen. Op de verpakking hebben ze trouwens wel hun best gedaan!

[Beantwoorden]


Door coby op 8 november 2014 10:32

Vera ik vind het jammer voor jou dat het niet zo als het zijn .
Maar ik vind toch dat je er iets mooi er van gemaakt.
Je krijg van mijn de groetjes en xxx.

[Beantwoorden]


Door Eva op 8 november 2014 11:09

Toen ik deze review zag dacht ik eerst dat het een normaal palet was van Essence. Essence heeft namelijk in de ‘Quattro Eyeshadow’ lijn, een oogschaduw palet met de zelfde kleuren. Deze heet ’15 Most Wanted’. De kleuren staan op andere plaatsen, alleen zijn ze precies het zelfde! Spijtig, want dit is totaal niet creatief.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 november 2014 om 09:03:

Dat is jammer! Goed dat je het even zegt, dankjewel Eva.

[Beantwoorden]


Door Eline op 8 november 2014 11:13

Hele mooie swatches, maar jammer dat ze niet goed pakken.

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 8 november 2014 11:26

Super jammer dat hij in gebruik toch tegenvalt, vind de kleurcombinatie en swatches wel erg goed! Bummer…

[Beantwoorden]


Door Jente-Nudelipsticks op 8 november 2014 11:34

Jammer dat ze toch wat tegenvallen :s

[Beantwoorden]


Door Sarah op 8 november 2014 11:42

Ondanks dat het palette wat tegenvalt vind ik toch dat je een prachtige ooglook hebt gemaakt. De combi van de kleuren vind ik erg leuk gekozen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 november 2014 om 09:03:

Dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Annouk op 8 november 2014 11:43

Ik wou even zeggen dat ik er echt van hou dat je vaak budget producten reviewt! x

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 november 2014 om 09:03:

Dankjewel Anouk, doe ik ik graag ^^)

[Beantwoorden]


Door Anna op 8 november 2014 12:04

Wauw, wat een mooie kleurtjes! Jammer dat ze zo tegenvallen, maar je hebt er alsnog een hele mooie look mee gemaakt.

[Beantwoorden]


Door Eline op 8 november 2014 12:07

Wat een prachtig pigment, ziet er echt goed uit, jammer dat ze dan op je ogen zo enorm tegenvallen, het zonde!

[Beantwoorden]


Door Cheyenne op 8 november 2014 12:13

Jammer dat ze in gebruik tegenvallen, de kleurcombinatie vind ik erg leuk!

[Beantwoorden]


Door Amy op 8 november 2014 12:34

Erg jammer dat ze in gebruik niet zo prettig werken. De kleurtjes zijn wel erg feestelijk!

[Beantwoorden]


Door Amelie op 8 november 2014 13:45

Jammer, want de kleurencombinatie was zo leuk!!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 8 november 2014 14:23

De kleuren zien er goed uit, jammer dat ze tegenvallen!

[Beantwoorden]


Door Merel op 8 november 2014 15:45

Jammer van het palette, want de swatch zag er veel belovend uit! :-(

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 8 november 2014 16:26

Ohh het ziet er zo ontzettend mooi uit op de swatch! Ik werd al helemaal enthousiast en wilde het palette bijna op mijn ‘dit moet ik halen’ lijstje schrijven maar helaas :( jammer dat het zo wegvalt als je het eenmaal op je ogen aanbrengt

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 8 november 2014 16:29

Was dit palet niet eerder uitgekomen? Ik heb een paletje in mijn handen (essence quattro, de naam kan “cosnova” zijn maar er zit een safety tag sticker over de achterkant). De kleuren zijn precies hetzelfde, maar in een andere volgorde in het doosje ingedeeld. Schaamteloos! ;)

Hoewel de kleuren me ontzettend aanspraken was dit doosje van mij geen succes, om dezelfde redenen die je beschrijft. En dat terwijl ik een quattro palet van essence heb liggen moet koele bruine en beige tinten waar ik bijna niet zonder kan. Wat iemand al zei; met essence heb je soms een schot in de roos, en soms zit je er mijlen naast. Daarbij had ik bij deze oogschaduw last van branderige huid rond mijn ogen.

[Beantwoorden]

Judith Harkink antwoordt op 9 november 2014 om 21:30:

Dat dacht ik ook, heb namelijk ook dezelfde kleuren, helaas ook erg tegenvallend…

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 november 2014 om 09:04:

Een paar reacties hierboven reageert iemand dat dit palet met kleuren op een andere volgorde, ook in de gewone collectie zit. Zou dus goed kunnen!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 8 november 2014 17:00

Hmm ik had wel meer verwacht van dit leuke palette! De bordaux rode kleur had van mij al veel meer pigment mogen bevatten. Ik ben dol op die tint in de herfst/winter! Bedankt voor je review. Ik laat deze liggen!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 8 november 2014 17:06

Het palette ziet er zo in eerste instantie mooi uit, maar ik had er ook meer van verwacht. Ik laat hem maar mooi liggen (:

[Beantwoorden]


Door Marjoleinee op 8 november 2014 17:18

De swatches zagen er zo goed uit, jammer dat de kleuren niet zo goed pakken! :(

[Beantwoorden]


Door Miss Mags op 8 november 2014 18:12

Mooie look, jammer dat de kleine palette wat tegen viel in gebruik.

[Beantwoorden]


Door Paola op 8 november 2014 18:17

Jammer dat je niet tevreden bent! Als ik het zo zie vind ik het nog niet zo verkeerd.

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 8 november 2014 19:05

Ik vind het zo leuk dat je ook gewoon ‘simpele’ reviews doet zoals een palette van Essence. Dat zie je bij zo weinig bloggers, maar dat vind ik juist zo leuk! Het palette ziet er leuk uit, maar jammer dat ie het net niet is!

[Beantwoorden]


Door Mieke op 8 november 2014 19:31

Wat zonde, het leek zo mooi! De kleuren zijn wel echt feestelijk.

[Beantwoorden]


Door Jana op 8 november 2014 20:49

Hmm.. Ik had er nu toch wel wat meer van verwacht :) x

[Beantwoorden]


Door Linda / Oh My Beauty op 8 november 2014 21:01

Zonde dat het op je ogen niet wilde pakken. De swatches zien er goed uit. Maar ik denk toch dat ik deze nu ga skippen.

[Beantwoorden]


Door Teddie op 8 november 2014 21:12

Essence heeft een doosje mt dezelfde kleuren… Alleen op een andere plek en wat licht! Voor de rest vind ik het een prachtig palletje! Als hij in de winkel licht ga ik kijken of ik het kopen wil… PS weet jij misschien een goedkoop bordeaux rood, goed gepigmenteerd oogschaduw van 2 à 3 euro?

[Beantwoorden]

Syl antwoordt op 8 november 2014 om 21:52:

Essence all about nudes (heeft 6 kleurtjes, waarvan er eentje bordeaux achtig is)
Pigment is top en ik gebruik hem in combinatie met de roze kleurtjes uit het palette.
Echt een topper! Ik geloof dat hij rond de 3 euro is ofzo

[Beantwoorden]


Door Bo op 8 november 2014 22:27

Ah, jammer dat hij zo tegenvalt.. Ik vond hem ook al niet zo bijzonder..

[Beantwoorden]


Door Emke op 8 november 2014 22:53

jammer dat hij je tegenvalt, maar ik vind hem eigenlijk nog te doen.

[Beantwoorden]


Door Bianca op 9 november 2014 00:52

Jammer, mooie kleuren nochtans

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 9 november 2014 02:33

Welke lipstick draag je?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 november 2014 om 09:04:

Faux van MAC.

[Beantwoorden]


Door Daisy op 9 november 2014 10:02

Wat jammer van de kwaliteit. De kleuren zijn anders echt wel prachtig. Ik heb de indruk dat Essence weer serieus aan het dalen is, wat echt zeer jammer is.

[Beantwoorden]


Door Eva | Realitijd op 9 november 2014 12:23

Ahhh superjammer! Die swatchen zien er echt heel goed uit dus bevond me in gedachten al in het kruidvat haha. Vooral die bruine kleur als swatch is echt heel mooi. PRrttt too bad, maar wel weer genoten van je mooie foto’s!

[Beantwoorden]


Door Robin op 9 november 2014 15:33

Dit vind ik nou echt jammer! De kleuren waren erg mooi, ik had me er al op verheugd maar helaas.. Bij sommige essence palletjes werkt het wel om de oogschaduw aan te brengen met een kwast die wat vochtig is dan merk je toch dat het pigment wel beter wordt. Ik weet niet of dat bij deze niet het geval is? Ondanks het mindere pigment is er nog een leuke ooglook uitgekomen! :)

[Beantwoorden]


Door Laura op 9 november 2014 16:12

Veraa ik hou zoveel van jouw reviews!
Zou je alsjeblieft de hele essence winter collectie willen reviewen?
Als hij uit is gekomen natuurlijk!

-xxx- Laura

[Beantwoorden]


Door Kelly op 9 november 2014 19:17

Wat ontzettend jammer, hij ziet er namelijk in het doosje prachtig uit!

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 9 november 2014 22:33

Goede review! Ik heb dit palette ook!

[Beantwoorden]