In een vorig leven moet ik wel een Italiaan geweest zijn. Ik ben dol op de Italiaanse keuken. Borden met pasta, dozen vol pizza en ovens gevuld met focacciabroden, de Bertolli familie is er niets bij. Mijn favoriet is toch wel pasta pesto, dat eet ik bijna wekelijks. Het is niet alleen erg makkelijk te maken, maar ook niet duur en super lekker natuurlijk.
Vandaag laat ik je zien hoe ik (meestal) pasta pesto maak. Ik plaats eigenlijk nooit recepten, maar voor deze ene keer maak ik een uitzondering. Omdat het mijn favoriete gerecht is! Ik eet pasta bijna nooit op een andere manier.
Ik moet er wel even bij zeggen dat ik de pesto niet zelf maak. Ik wil dat nog wel heel graag gaan doen en staat ook zeker hoog op mijn to do list, maar het is er nog niet van gekomen (ik moet ook nog een staafmixer kopen). Dit is dan ook een snel recept!
Ik maak pasta pesto met verschillende soorten pasta, maar meestal kies ik voor de ‘gewone’ spaghetti. Hoewel ik tortellini ook heel lekker vind en dat er ook vaak bij maak.
Naast spaghetti gebruik ik:
– Rucola
– Pijnboompitjes
– Pesto
– Parmezaanse kaas
En eventueel mozzarella en (zongedroogde) tomaatjes.
Ik ben wat ongeduldig, dus ik kook water altijd eerst in de waterkoker, doe het daarna in de pan, wacht even tot het daar kookt en doe dan de spaghetti erin. Dat gaat sneller dan wanneer ongekookt water direct uit de kraan in de pan doe.
Ik weeg de spaghetti nooit af, maar pak het altijd op gevoel. Ik druk de spaghetti voorzichtig in de pan wanneer de onderkant slap wordt. Zo hoef je het niet af te breken om het er passend in te krijgen. Dit laat ik 10 minuten koken.
De rucola sla doe ik in een grote bak.
Pijnboompitjes gaan even op het vuur
En dan op de salade, maar je kunt ze ook als een van de laatste stappen over de pasta strooien.
Ik eet niet altijd mozzarella bij de pasta pesto, maar het kan wel. Het geeft het een zachtere smaak. Ik giet de mozzarella eerst af…
…en verdeel hem dan in kleine stukjes.
De zongedroogde tomaatjes laat ik uitlekken.
Pasta is klaar! Afgieten en terug in de pan.
Hoeveel pesto je toevoegt ligt aan hoeveel smaak je wilt. Ik gebruik ongeveer 1,5 eetlepel per persoon.
Ik roer de pesto door de pasta heen.
Aan tafel! Ik serveer de kazen en tomaatjes apart, omdat mijn nichtje Loes kwam eten en we niet allebei hetzelfde in de pasta pesto wilden.
Loes at haar pasta met mozzarella en parmezaanse kaas.
Ik skipte de mozzarella, deed er wel een klein beetje parmezaanse kaas over heen en ook wat zongedroogde tomaatjes. Deze vond ik trouwens wel wat taai. Cherrytomaatjes vind ik denk ik lekkerder.
En zo maak ik makkelijk en snel, heerlijke pasta peso. Eet smakelijk!
Wat is jouw favoriete pasta recept?
wauw. :nod: :gaap:
[Beantwoorden]