A Touch Of Fashion – Sep’trend’er

ATOF0_575

Suzanne blogt dagelijks op fashionisaparty.com en om de maandag hier op veracamilla.nl. Vandaag is het weer zover en lees je in haar eigen rubriek A Touch Of Fashion over haar passie voor, en kijk op mode.

Er is geen maand waarin de ‘fashion incrowd’ zo bezig is met aankomende trends als september. Dit omdat de ‘September Issues’ van modebladen net verschenen zijn en het belangrijkste seizoen van het jaar aanbreekt (vraag me niet waarom; ik denk dat het ermee te maken dat we in de herfst/winter simpelweg vaak meer kleren dragen dan in de lente/zomer). Deze september ga ik het niet zozeer hebben over de September Issues zelf (zoals ik vorig jaar deed), maar meer over welke trends zij (de September Issues van Grazia, l’Officiel, VOGUE, Marie Claire en Glamour) dit jaar gezamenlijk voorspellen.

Atof01

Zelf heb ik eerlijk gezegd altijd gemengde gevoelens tegenover trends. Het probleem met trends vind ik dat ze vaak worden voorgeschreven. Hoe vaak lees je wel niet in bladen: ‘Deze winter dragen we de jeans zus en zo’? Onzin vind ik dat. Dat bepaalt toch zeker niemand? Suggesties krijgen is leuk, gedicteerd worden niet.

Juist omdat die suggesties wél leuk zijn, vind ik trends óók leuk. Ik bedoel: ik geloof niet dat ik er zelf ooit opgekomen was een skinny jeans, harembroek of Nike Air Max te dragen als dit nooit een trend geworden was. Trends laten je experimenteren en houden daarmee je stijl ‘in beweging’. Dat is wat mij betreft alleen maar goed en wat ik aan ze kan waarderen.

Precies daarom is het ook dat ik vandaag over ze schrijf, maar let wel: dit worden de trends als het aan modeontwerpers en modebladen ligt. Wat uiteindelijk de échte trends worden weet niemand (oh nou ja: misschien een genie als Lidewij Edelkoort). Dat bepalen namelijk nog altijd jij en ik: de massa. Een individu kan alleen maar een suggestie doen ;-).

Atof02

Punk invloeden

Volgens modetijdschriften wordt de punk stijl dé trend van het seizoen, want allemaal besteden ze er in de lengte of in de breedte aandacht aan. Denk aan biker jacks, getoupeerd piekhaar, rafels, destroyed, duistere afbeeldingen, etc. Als het maar rebels is.

Atof04

Religieuze invloeden

De tegenhanger van punk is alles wat netjes en keurig is plus religieuze invloeden. Denk aan braaf, opgestoken haar, hooggesloten kragen, lange rokken, kettingen met kruizen, etc.

Atof07

(Nep)bont

Mijn favoriet: nepbont! Als winterjas draag ik er het liefste één van ‘faux fur’ en waarschijnlijk doen dat meer mensen met mij, komend seizoen.

Atof10

Tweed

Nee, niet ‘tweet’ van Twitter, maar ‘tweed’ als in het materiaal. Je ziet hier in de winter vaak jasjes van in de winkels liggen. Het is een materiaal dat vrij luxe aan doet en zowel stoer (zie foto) als wat netter (in combinatie met de religieuze invloeden) kan worden gedragen.

Atof03

Ruiten

Ruiten zijn eigenlijk een onderdeel van de punk trend, maar wil ik toch nog even apart noemen. Want of het nu gaat om bloesjes, jurken of broeken: de ruit wordt dé print aankomend seizoen.

Atof08

Zwart/wit

Zwart/wit is van alle tijden en seizoenen, maar dit seizoen extra nadrukkelijk aanwezig en ‘in de mix’: streepjes, ruitjes en het net genoemde tweed zijn komend seizoen vooral zwart/wit.

Atof05

Atof11

Lichtblauw en lichtroze

Ik kon het ook niet echt geloven, dat lichtblauw (op de foto lijkt het meer paars, maar mijn camera haalt blauw en paars nog wel eens door elkaar) en lichtroze een trend worden in de winter, maar het lijkt toch echt de bedoeling te zijn. Vooral winterjassen moeten dit seizoen lichtblauw, lichtroze en vooral ook oversized zijn.

Atof019

Mannelijke invloeden

We zijn vrouwen, maar wie zegt dat we niet een beetje ‘best of both worlds’ kunnen zijn? Daarom vinden veel ontwerpers dat we ons best eens (wat vaker) mogen wagen aan een pak, een stoere loafer en rechte lijnen.

Atof06

De schipperspet

Deze trend was er vorige winter al, maar zou aankomende winter nog véél aanweziger moeten zijn. De pet wordt door mij ook wel ‘politiepet‘ genoemd, wanneer deze wat hoekiger is dan bovenstaand model. De schipperspet is stoer, maar met een jurkje en wat accessoires eronder opeens ook best vrouwelijk.

Ik kan niet zeggen dat komende seizoen op modegebied “mijn seizoen” wordt (zo mis ik bijvoorbeeld kleur en vrouwelijkheid), maar er zitten toch een paar trends bij waar ik wel wat mee kan. Bovendien geldt ten alle tijden: wat niet is, kan nog komen.

Wat vind je van deze trends?
Heb je dingen gezien waar je je aan wilt wagen of die je misschien altijd al leuk vond?

Wil je meer lezen en zien van Suzanne? Volg haar dan op Twitter, Facebook en/of Bloglovin.

Twitter Facebook
Categorie: A Touch Of Fashion | 9 september 2013 | 57 reacties | Tags: , , ,

Reacties

Door linda op 9 september 2013 15:04

:wow: echt iets voorjo uLOL

[Beantwoorden]


Door Rosa op 9 september 2013 15:05

Ik had de lichtblauwe wintertrend nog niet voorbij zien komen! Wel leuk, maar ik denk ook dat ik en menig anderen er wat bleekjes bij zouden lopen ^^)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 9 september 2013 om 18:31:

als je lichtblauw met bijvoorbeeld knalrode of -roze lipstick draagt niet. zolang je maar wat kleur in je gezicht hebt, dat scheelt alles!

[Beantwoorden]


Door Martina op 9 september 2013 15:07

Verschillende stoffen combineren vind ik altijd leuk! Wel leuk om zo naar de trends te kijken!

[Beantwoorden]


Door Sophie op 9 september 2013 15:10

Zoals altijd , leuk Vera!
^^) ^^)
xx Sophie (Nagellak)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 september 2013 om 09:21:

Dit is van Suz!

[Beantwoorden]


Door Lieke op 9 september 2013 15:24

Ik mis het romantische, met crème kleurtjes. Dat is meer mijn stijl.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 9 september 2013 om 18:30:

wie weet zien we dat in de zomer weer meer… :)

[Beantwoorden]


Door I scream beauty op 9 september 2013 15:34

Het is niet mijn smaak, maar ik vind het wel heel erg leuk om te zien!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 9 september 2013 om 18:31:

gelukkig!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 9 september 2013 15:40

Helemaal mijn straatje. De punk stijl vind ik wel leuk maar, maar om all out te gaan toch net iets te. Maar nu komt mijn kapotte nepleren bikerjack weer eens goed van pas. Verder heb ik vandaag toevallig net een zwart wit combi aan (wel in combi met fel paarse lippen en blauwe nagels) en ben ik als een blok gevallen voor de houndstooth of pied de poule trend. Ik had al jaren een paar schoenen staan met dat printje, maar heb nu ook een a-lijn rokje en een jurkje weten te scoren.

[Beantwoorden]


Door Britt op 9 september 2013 15:40

Leuk artikel! maar waar zijn de kleuren bordeauxrood en donkergroen! Deze twee kleuren mogen volgensmij niet onbreken!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 9 september 2013 om 18:25:

het zijn mooie kleuren, maar niet specifiek kleuren die zijn voorspeld als trendkleuren :)

[Beantwoorden]


Door Eline op 9 september 2013 15:53

Zo mooi, ik heb stiekem echt al zin in de herfst/winter!

[Beantwoorden]


Door Minke op 9 september 2013 16:00

Leuk artikel!!

[Beantwoorden]


Door Anna op 9 september 2013 16:01

De ruitjes trend vind ik super leuk, al is het niet meteen echt mijn ding. Vaak vind ik de kleuren niet mooi (zoals rood+blauw), maar wie weet kom ik nog een combi tegen dat echt mijn stijl is!

[Beantwoorden]


Door Hilde op 9 september 2013 16:04

Leuke trends! Die pet vind ik in de zomer ook super stoer staan met een legergroene tanktop en een stoer short:)

[Beantwoorden]


Door Jet op 9 september 2013 16:04

wait wwhhaatttt????!!!! uhge ik keek nog eens goed naar de foto van de mannelijke invloeden en als je dan nog eens inzoomt op de shopper. 935 euro voor een designer shopper, dames en heren. een stukje katoen van een merk. net als de papieren zak van Jil Sander van ik weet niet hoeveel euro, echt belachelijk zo veel geld!
ik bedoel hier niks gemeens mee voor Vera en Suzanne.
je moet maar veel geld over hebben voor een stukje papier of katoen.
xxx

[Beantwoorden]

Cynthia antwoordt op 9 september 2013 om 16:58:

Dit artikel moet je maar eens lezen, gaat daarover : http://www.beautylab.nl/designer-bag-sale/ :D

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 9 september 2013 om 18:26:

helemaal mee eens hoor! vind ik ook belachelijk veel geld. het is ook maar inspiratie ;)

[Beantwoorden]


Door Marije op 9 september 2013 16:41

Hmm, ik heb ook het gevoel dat deze winter niet echt mijn knaller gaat worden wat betreft de trends. Ik hou van kleur en vrolijkheid, en dat is er totaal niet. Ik hou altijd enorm veel van de H&M, maar de wintercollectie van dit jaar is voor mij echt een totale afknapper. Balen, maar ik weet vast wel hier en daar er iets uit te vissen wat wel hartstikke leuk is ;-)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 9 september 2013 om 18:29:

that’s the spirt!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 9 september 2013 om 18:29:

*spirit

[Beantwoorden]


Door Fame op 9 september 2013 16:43

Ik vind de ruitjes leuuukk (:

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 9 september 2013 16:48

Leuk om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Lexi op 9 september 2013 16:51

Heel erg leuk om te lezen! Ik vind ruitjes heel erg leuk (:

[Beantwoorden]


Door Linda op 9 september 2013 16:59

Erg leuk Suus! Ik ben zo’n simpele ziel die de H&M inloopt en gewoon koopt wat ze leuk vindt. Trend, geen trend, oude trend: het maakt me allemaal niet uit. Ik merk wel vaak dat ik, naarmate ik iets vaker zie, het ook leuk ga vinden. Ik hobbel er voor mijn gevoel een beetje achteraan (behalve met mijn grijze/pastel haar, toen liep ik jaren voor) en dat vind ik prima.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 9 september 2013 om 18:28:

dank u <3 ik hoef ook niet voorop te hobbelen en ík heb altijd al het gevoel dat ik achterop hobbel (maar ik durf dan ook wel te zeggen dat ik bij er maar zo'n 1% nederlanders is dat een trend eerder signaleert dan ik). daar gaat het me ook helemaal niet om. mode heeft voor mij niets te maken met 'de snelste zijn'.

[Beantwoorden]

Linda antwoordt op 9 september 2013 om 20:16:

Volgens mij is er ook nog een groot verschil tussen trends en mode. Ik zou niet weten hoe ik mode moet definiëren (behalve, in mijn ogen, ondraagbaar. De haute couture tijdens de fashion weeks dan), terwijl trends vaak wel duidelijk zichtbaar zijn.

[Beantwoorden]


[…] trends is iets wat ik leuk vind om te doen, maar waar ik ook gemengde gevoelens bij heb. Waarom? Lees verder op veracamilla.nl voor het […]


Door Isabel op 9 september 2013 17:10

Ik vind ruitjes en tweed wel leuk, maar daar blijft het wel bij denk ik.

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 9 september 2013 17:13

Fijn overzicht zo!

[Beantwoorden]


Door lousaa op 9 september 2013 17:23

Oversized jassen! Mannelijke invloeden! Erg leuk! Absolute no voor mij is nepbont. Zooooo lelijk en veel minder comfortabel dan echt. Ik vind echt ook geen aanrader, maar nep is gewoon afzichtelijk.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 9 september 2013 om 18:28:

tegenwoordig wordt nepbont heel mooi/goed nagemaakt, vind ik!

[Beantwoorden]


Door Femke op 9 september 2013 17:25

Biker jacks en bloesjes met ruitjes vind ik heel erg leuk!

[Beantwoorden]

Suzanna antwoordt op 10 september 2013 om 10:19:

Agreeee, laten we de flanellen shirts maar weer uit de kast trekken!

[Beantwoorden]


Door Daphne op 9 september 2013 17:36

De ruitjestrend is leuk en ga ik ook zeker dragen in de vorm van plaid houthakkers overhemden.Verder is de punktrend ook wel voor mij weggelegd, maar voor de rest vind ik de komende winter nu al een lachertje. Dat komt meer doordat ik zelf al een behoorlijk vastgelegde stijl heb hoor, veel trends gaan min of meer aan mij voorbij :)

[Beantwoorden]


Door EliseJoanne op 9 september 2013 18:06

Behalve de “mannelijke” trend vind de aankomende mode best leuk! En je hebt helemaal gelijk; niemand dicteert wat ik draag of mooi vind en als ik geen rok op een bepaalde hoogte wil dragen doe ik dat niet! Toch bedankt voor je duidelijke artikel wat de mode komende tijden gaat zijn! Ik voel me allerminst gedomineerd nu:)!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 10 september 2013 om 17:05:

:yay:

[Beantwoorden]


Door Mariette op 9 september 2013 18:16

Hmm ik vind de trends niet zo eigenlijk. Maar ik heb het nooit zo op de wintertrends.

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]


Door roos op 9 september 2013 18:19

Er zitten best wel een paar dingen tussen die ik erg leuk vind. Ik kan me alleen totaal niet vinden in die mannelijke trend en de religieuze invloeden.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 9 september 2013 om 18:28:

wat vind je wel leuk?

[Beantwoorden]

roos antwoordt op 10 september 2013 om 19:21:

Ik vind de punk-invloeden, het bont en het zwart-wit vooral erg leuk! Daar kun je ook gewoon alle kanten mee op :)

[Beantwoorden]


Door Lys op 9 september 2013 18:32

Er zitten geweldige trends bij!
Zelf zou ik eerder naar de punkinvloeden of zwart-wit trend neigen

[Beantwoorden]


Door Marieke op 9 september 2013 18:46

In de winkels zie je nu al zoooo veel zwarte items liggen! Mn winterdepressie komt er spontaan door terug. Gelukkig zit mn kast nog vol met kleur. En dan doe ik daar wat punk en tweed bij :)

[Beantwoorden]


Door Hester op 9 september 2013 18:58

Hmmm niet iets wat me direct aanspreekt maar ik heb al wel wat dingen bedacht die ik graag wil hebben voor het aankomende seizoen! Een ‘houthakkerbloes’, zwarte broek, bordeauxrode/legergroene broek en zo nog wat dingetjes. Ik heb er stiekem al best zin in!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 9 september 2013 om 20:13:

goed zo!

[Beantwoorden]


Door Lieze op 9 september 2013 19:32

Ik hou van nepbontjassen! Maar van echt bont moet ik het niet hebben, brrr…

[Beantwoorden]


Door Dionne op 9 september 2013 20:18

Leuk! :D

[Beantwoorden]


Door Angela op 9 september 2013 20:20

Toevallig, ik heb net een ruitjesblouse gekocht!

[Beantwoorden]


Door Iris op 9 september 2013 21:21

Fijn en leuk geschreven artikel! ^^)

[Beantwoorden]


Door Purpura papilio op 9 september 2013 22:39

licht roze… voor mij geen enkel probleem haha!!! Wel in combi met paars/bordeaux tinten!

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 10 september 2013 11:53

Leuk stukje! Ik moet zeggen dat geen van de trends me nu heel erg aanspreekt. Ben het dus met je eens dat je zelf bepaald wat de trend word. ;)

[Beantwoorden]


Door Robin op 10 september 2013 15:13

Ik draag wat ik leuk vind, bij het ene kledingstuk vind ik een bepaalde ‘trend’ wel leuk en bij en ander weer niet.

[Beantwoorden]


Door Tess op 11 september 2013 20:25

superleuk artikel vera ^^)

[Beantwoorden]


Door Samantha op 11 september 2013 21:09

Erg leuk artikel Suus!! Weet je waar die lichtblauwe jas van is? Misschien kan ik wel een goedkopere versie vinden! Neem aan dat ‘ie heel duur zal zijn haha! Hij is wel echt heel tof (love)

[Beantwoorden]


[…] september zijn niet alleen de September issues van tijdschriften net gelanceerd (waar ik de vorige A Touch Of Fashion over schreef), maar is het sowieso druk in de modewereld. Na een altijd rustige zomer willen […]