A Touch Of Fashion – Het boek ‘Fetishism In Fashion’

ATOF0_575

Suzanne blogt dagelijks op fashionisaparty.com en om de maandag hier op veracamilla.nl. Vandaag is het weer zover en lees je in haar eigen rubriek A Touch Of Fashion over haar passie voor, en kijk op mode.

Ik ben een groot fan van modeboeken. Ik kan enorm genieten van editorials, streetstyle, maar ook van filosofieën en betogen over mode. Mode is mijn hobby, passie en zoals je wellicht kunt begrijpen kan ik er dan ook eigenlijk niet te veel naar kijken of over lezen. Onder andere in modeboeken dus. Laat ik nou, in die drie jaar dat ik elke twee weken A Touch Of Fashion maak, hier nog nooit aandacht besteed hebben aan een modeboek! Daar mocht wel eens verandering in komen.

ATOF02

Zodoende laat ik jullie vandaag kennis maken met het boek ‘Fetishism In Fashion’. Het boek dat geschreven is door Lidewij Edelkoort naar aanleiding van de MoBA (waar ik hier al kort over schreef), voorheen de Mode Biënnale. De MoBA is op dit moment een in volle gang in ‘mijn’ Arnhem en aangezien ik er nog niet heen ben geweest en dat misschien ook wel niet ga doen (hier legde ik uit waarom het evenement me o.a. niet zo trekt), besloot ik het boek te kopen en zo de MoBA niet helemaal aan me voorbij te laten gaan.

Waarom niet het evenement en wel het boek? Omdat ik een boek kan lezen wanneer ik wil en niet per se hoef te bezoeken vóór 21 juli. Bovendien omdat ik trendwatcher Lidewij Edelkoort (Google even als je haar niet kent) een hele inspirerende vrouw vind en dus graag haar stof lees. En omdat ik dus van modeboeken houd.

ATOF05

ATOF03

ATOF01

Het boek is geen standaard modeboek. Net als de MoBA en net als Lidewij Edelkoort zelf, gaat het boek eigenlijk over alles behalve mooie kleding. Nu gaat mode natuurlijk ook over meer dan mooie kleding, maar mode gaat óók over mooie kleding en daarvoor hoef je het boek niet te lezen. Wel als je gefascineerd bent door wat mode precies is, waar het vandaan komt en wat het doet met mensen. Aangezien het boek diepgaande materie is, kan ik zelf erg moeilijk samenvatten waar het boek concreet over gaat. Gelukkig kan de achterkant van het boek zelf dat wel erg goed:

ATOF04

Voor de duidelijkheid: het boek ‘Fetishism In Fashion’ is geen samenvatting van de gelijknamige hoofdtentoonstelling van de MoBA. Zoals MoBA zelf zegt: “Het boek is de publicatie die samenhangt met alle elementen in MoBA 13, maar het verdiept zich meer in de stof”. Waar de MoBA zelf dus meer is voor mensen die willen kijken, is dit boek meer voor mensen die willen lezen. Ik vind het een erg interessant boek, maar niet één die ik in één adem uitlees. Het is een boek dat je er af en toe uitpakt en om stukjes uit te lezen die je aan het denken zetten en/of inspireren. Het was leuk geweest als er naast de interessante tekst ook wat echte eye candy – qua mode in plaats van qua kunst- in had gestaan, maar daar zijn andere boeken voor.

Wellicht dat je je nog afvraagt waarom het boek en de tentoonstelling Fetishism In Fashion heten. Gaan ze over fetisjen? Niet echt. Dat wil zeggen: niet over fetisjen in de seksuele zin van het woord. Niet per se in ieder geval. Hier heb ik meer geschreven over hoe je het fetisj thema van de MoBA moet interpreteren.

ATOF06

Het boek Fetishisim In Fashion is, aangezien de MoBA bedoeld is als een internationaal evenement, geschreven in het Engels en heeft 247 pagina’s. Ik vind het een combinatie van een zogeheten koffieboek en een leesboek. Het kost €39,- en is o.a. te bestellen bij Athenaeum boekhandel en bol.com en te koop bij MoBA CENTRAAL en de Bijenkorf in Arnhem.

Houd jij van modeboeken? Is Fetishism In Fashion wat voor jou, denk je?

Wil je meer lezen en zien van Suzanne? Volg haar dan op Twitter, Facebook en/of Bloglovin.


Reacties

Door Laura op 1 juli 2013 16:02

Ik lees nooit modeboeken, maar deze lijkt me erg leuk om te lezen! ;-)

[Beantwoorden]


Door Nena - whatevergivesjoy op 1 juli 2013 16:04

Door Zohra op 1 juli 2013 16:04

(love) Leuk!
Bekijk ook even mijn website
TheChickenWingss.blogspot.com

[Beantwoorden]


Door EliseJoanne op 1 juli 2013 16:07

over het algemeen lees ik nooit modeboeken (behalve tijdschriften wat net kleine modeboekjes kunnen zijn;)) maar dit lijkt me een mooi exemplaar om in je kast te hebben. Fashion is niet persé een onderwerp waar ik als een malle warm voor loop maar mooie boeken zijn altijd welkom in mijn kast. De prijs is er wel eentje die ik eigenlijk te hoog vind om zomaar te kopen in mijn geval! Wel echt een leuk artikel om te lezen zeg!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 1 juli 2013 om 17:35:

dankje! ja, ik vind de prijs ook aan de hoge kant, maar helaas geldt dat eigenlijk voor alle kwalitatieve/mooie modeboeken.

[Beantwoorden]


Door Fashion meets Beauty op 1 juli 2013 16:12

Ik hou hier zeker van, maar vind de boeken meestal zo prijzig :-(

[Beantwoorden]


Door Laura op 1 juli 2013 16:21

Ik lees nooit modeboeken! Maar zeker leuke tip, misschien toch maar eens naar kijken klinkt leuk.

[Beantwoorden]


Door make-up Manual op 1 juli 2013 16:21

Leuk boek alleen al vanwege de plaatjes. Echt een musthave vind ik het niet.

[Beantwoorden]

Lenneke antwoordt op 1 juli 2013 om 16:42:

Hetzelfde.

[Beantwoorden]


Door Rivka op 1 juli 2013 16:22

Leuk boek!

[Beantwoorden]


Door Sacha op 1 juli 2013 16:24

Modeboeken kan ik vaak wel waarderen, maar ik denk niet dat dit echt iets voor mij is. (:

[Beantwoorden]


Door Amy op 1 juli 2013 16:24

Ik ben echt gek op modeboeken, dus deze lijkt me ook zeker wel de moeite waard.

[Beantwoorden]


Door Lotte op 1 juli 2013 16:25

De foto’s alleen al zien er heel interessant uit! Ik heb niet zoveel met mode, maar dit boek lijkt me best leuk om eens door te bladeren.

[Beantwoorden]


Door martina op 1 juli 2013 16:31

leuk om te zien!

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 1 juli 2013 16:37

Dat ziet eruit als een mooi boek! Voornamelijk door de plaatjes ook, hihi. :)

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 1 juli 2013 16:53

Ik lees eigenlijk nooit mode boeken, meer tijdschriften maar dit boek ziet er heel erg mooi uit!

[Beantwoorden]


Door Ashleey op 1 juli 2013 16:53

Heel leuk!! Die plaatjes <3

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 1 juli 2013 17:07

Ik lees eigenlijk geen modeboeken, maar hou wel van mooie fotoboeken!

[Beantwoorden]


Door I scream beauty op 1 juli 2013 17:30

Ik lees eigenlijk nooit modeboeken!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 1 juli 2013 17:32

Het ziet er mooi uit maar ik lees liever beauty books dan mode boeken.

[Beantwoorden]


Door Axelle op 1 juli 2013 17:57

het ziet er wel erg leuk uit!

[Beantwoorden]


Door Sheela op 1 juli 2013 18:09

Ziet er goed uit! x

[Beantwoorden]


Door Wieneke | Fashion Cranberry op 1 juli 2013 18:29

ppffff ik vind modeboeken altijd zo duur, maar het staat zo leuk in je kast en doorbladeren/lezen … heerlijk.. misschien.. ooit..

[Beantwoorden]


Door Anna op 1 juli 2013 18:52

Ziet er heel mooi uit, maar 39 euro heb ik er echt niet voor over. Tenminste, nu niet.

[Beantwoorden]


Door Vera op 1 juli 2013 18:54

Poeh wel duur, maar lijkt me zeker interessant!

[Beantwoorden]


Door Femke op 1 juli 2013 19:08

Ziet er heel erg mooi uit!

[Beantwoorden]


Door Isabel op 1 juli 2013 19:23

Ziet er heel mooi uit! Lijkt me erg inspirerend.

[Beantwoorden]


Door Tara op 1 juli 2013 20:09

Lijkt me een heel erg mooi boek!

[Beantwoorden]


Door Annelie op 1 juli 2013 20:20

Mooi boek! Lijkt me interessant ^^)

[Beantwoorden]


Door Abi op 1 juli 2013 21:39

Deze soort boeken zijn altijd zo duur! & meestal ben je er na een tijd al wat op uitgekeken, daarom vind ik het leuker om dat in magazines te lezen. Maar voor meiden die er echt fan van zijn is dit natuurlijk wel super leuk! :D

[Beantwoorden]


Door chucky1012 op 1 juli 2013 21:43

Dit er zo mooi uit….. zou fijn zijn om te lezen….
De solden is vandaag begonnen en je kunt is in Antwerpen bij urban outfitters geweldige fashion boeken shoppen en vaak in de sale….;-)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 juli 2013 om 09:24:

aaah, fijn! helaas is antwerpen nog best wel een eind voor mij.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 1 juli 2013 22:08

Wat een prachtig boek.
Deze zou ik best willen aanschaffen

[Beantwoorden]


[…] nou bij mode hoort of niet. Ik denk steeds vaker van wel, omdat ik steeds vaker voorbeelden (de MoBA is er zo één) tegenkom die bewijzen dat mode bijna altijd weer een breder begrip blijkt dan je […]