A Touch Of Fashion – Slapen in modehotel Modez

ATOF_575_01

Suzanne blogt dagelijks op fashionisaparty.com en om de maandag hier op veracamilla.nl. Vandaag is het weer zover en lees je in haar eigen rubriek A Touch Of Fashion over haar passie voor, en kijk op mode.

Het is al vanaf september gevestigd in Arnhem, maar ik had er nog amper een blik op geworpen: hotel Modez. Nu is het niet zo dat ik het ambieer om elk hotel in Arnhem te bestuderen, maar Modez is niet zomaar een hotel. Het is hét modehotel van Nederland. Waarom? Omdat het bestaat uit twintig kamers die elk door een andere modeontwerper of ambacht zijn ingericht. In één van die twintig kamers overnachtte ik vorige week.

Dat deed ik niet alleen, maar samen met Jojanneke. Want ik wilde het natuurlijk wel vastgelegd hebben als ik op mijn ‘modehotelbed for the night’ zou neerploffen.

ATOF02

Dit bed staat in de Spijkers & Spijkers kamer waar wij sliepen. Als je wilt kun je een specifieke kamer aanvragen om in te verblijven, maar dit hebben wij niet gedaan.

ATOF03

ATOF04
De dames op de muur die ons gezelschap hielden (hier zie je de kamer beter in zijn geheel).

ATOF05
Arnhems uitzicht vanaf ons “Frans” balkon.

Er zijn vier ‘rangen’ kamers in het hotel en de Spijkers en Spijkers kamer valt onder de hoogste: het is een suite. Een suite is een kamer die als het ware uit twee etages bestaat. Een zithoek beneden en een slaapgedeelte op een vliering.

ATOF06
Jojanneke vermaakte zich geweldig met het ultra hoge/lange,
en daardoor op afstand bestuurbare, gordijn.

Hoe de andere kamers eruit zien wist ik nog niet bij aankomst, maar de volgende dag zou ik een rondleiding krijgen en de (niet bezette) overige kamers zien. Tot die tijd hoefden we niet uit onze neus te eten. Bij de receptie lag de nieuwste VOGUE (toen nog niet in de winkel!) en ook de lift zat vol met antiverveelmateriaal!

ATOF07

ATOF08
Dit zie je als je naar boven kijkt in de lift,
maar dan iets meer afbeelding aan de muur en iets minder licht aan het plafond.

Het is verreweg de leukste lift die ik ooit heb gezien. Door jezelf met het plateau waar je op staat ‘omhoog’ te liften kun je alle afbeeldingen lezen/bekijken. Bij een interessante foto stop je om hem van dichtbij te bekijken (jammer voor wie beneden op de lift staat te wachten, haha) en elke rij foto’s heeft een ander thema. Op de ene rij staan retro foto’s van voetbalteams, op de andere stijliconen als Audrey Hepburn. Nadat ik een leuke foto geïnstagramd had en we om de hoek The Big Wedding hadden gekeken, doken we ons bed in.

ATOF09
Goedemorgen!

ATOF10
Even opfrissen…

ATOF11
…en aan het ontbijt.

Na het ontbijt had ik een gesprek met de eigenaresse van het hotel. Zij vertelde mij o.a. waar de naam Modez vandaan komt (samentrekking van mode, design, en kunstacademie Artez – waar zo goed als alle modeontwerpers met een kamer in het hotel op hebben gezeten). Verder benadrukte ze continu de belangrijke rol van mode illustrator Piet Paris bij de totstandkoming van het hotel. Hij heeft het hotel buiten de kamers ontworpen, de samenwerking met de modeontwerpers geregeld en nog veel meer positieve invloed gehad. Een schilderij van hem hangt niet voor niets prominent in de hal.

De, overigens heel erg vriendelijke en gastvrije, eigenaresse Kim vertelde ook gelijk dat er lang niet alleen maar modeliefhebbers in het hotel komen – daar zou het hotel helaas ook niet van kunnen bestaan – maar ook veel zakenmensen en/of mensen die graag ‘iets anders’ willen. Logisch ook, want ook als je niet veel met mode hebt is Modez nog steeds een mooi hotel (zag ik later).

ATOF12
De lampen in het hotel herkende ik van Fashionweek.

Achteraf was de rondleiding nog leuker dan het slapen (dat doe je immers met je ogen dicht), want tóen pas zag ik wat er vooral zo bijzonder is aan het modehotel: dat elke kamer zo eigen en verschillend is. Kijk maar. Mijn favoriet was zeker de Bas Kosters kamer. Eerder al ook al een beetje, maar sinds ik vorige zomer zijn show tijdens Fashionweek bezocht, ben ik helemaal fan van de ontwerper.

ATOF13
Eén van de twee kenmerkende Bas Kosters poppen op de kamer.

Naast door modeontwerpers en ambachten (dat betekent dat er een ‘breikamer’, ‘paillettenkamer’, etc. is), is er ook een kamer door een modeblog ingericht! Tof hè?

ATOF14
De meest romantische kamer is ingericht door Mimi Berlin.

Dat ik juist nu in het modehotel ging slapen was overigens niet toevallig. Ik wilde jullie graag dit hotel laten zien nog voordat de MoBA begint. De MoBA is een mode evenement dat de ‘new and improved’ versie moet zijn van wat voorheen de Arnhemse Mode Biënnale was. 8 juni gaat deze voor het eerst van start. Je raadt het al: wanneer je deze zomer eens behoefte hebt aan een dosis mode snuiven op de MoBA , dan vind je het misschien leuk om daar een overnachting in Modez aan vast te plakken.

ATOF15

Je boekt een kamer vanaf €99,- per nacht. Niet goedkoop, maar wel het geld waard voor dit 3-sterrenhotel, wat mij betreft. Ik heb mode nog nooit zo “ervaren” als in het modehotel namelijk. Letterlijk tussen mode (of kunst, of interieur, het is maar hoe je het wilt noemen en is denk ik een combinatie van de drie…) slápen was heel anders dan wat ik tot nu toe met mode heb gedaan en ik vond het een bijzondere ervaring. Ik ben dan nu ook stiekem een stukje trotser op de stad waarin ik woon.

Zou jij eens in Modez willen overnachten?

Wil je meer lezen en zien van Suzanne? Volg haar dan op Twitter, Facebook en/of Bloglovin.


Reacties

Door Jonne op 20 mei 2013 16:01

Mooie foto’s!!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 20 mei 2013 om 19:21:

dankje! :yay:

[Beantwoorden]


Door Sannah op 20 mei 2013 16:02

Wow, supervet hotel ! Die lift klinkt echt leuk, haha :) lijkt me leuk om er een keertje te slapen !

[Beantwoorden]


Door Laura op 20 mei 2013 16:05

Super gaaf! Ik zou daar wel een paar nachtjes willen slapen!

[Beantwoorden]


Door Fashion meets Beauty op 20 mei 2013 16:12

Lijkt mij ook een bijzondere ervaring (:

[Beantwoorden]


Door Nina op 20 mei 2013 16:15

Wat gaaf!

[Beantwoorden]


Door Lieze op 20 mei 2013 16:15

Wow, lijkt me heel cool om daar een keertje te overnachten!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 20 mei 2013 16:16

wat tof zeg!

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 20 mei 2013 16:17

Leuk dat je het hotel een nachtje mocht uitproberen! Ik ga zelf altijd vaak meer voor de stad ergens heen dan voor het hotel, dus het maakt mij nooit zoveel uit waar ik slaap. Maar ik vind het wel een heel cool idee dat alle kamers er anders uit zien :)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 20 mei 2013 16:17

Super vet !

[Beantwoorden]


Door Llucinxo op 20 mei 2013 16:23

Wauw, dat ziet er echt heel mooi uit. Als je toch een keertje voor luxe wilt gaan is dit toch wel iets om over na te denken. Zelf ben ik al lang blij als mijn kamer een leuk uitzicht heeft een een goed bed en mooie badkamer, maar dit gaat toch wel een stapje verder. xxx

[Beantwoorden]


Door Milou op 20 mei 2013 16:26

Cool hotel zeg! Ik zou er zeker wel een nachtje willen slapen hihihi. Alleen ja… ik kies toch liever voor een hotel in het buitenland, lekker weertje. Maar dat neemt zeker niet weg dat ik het een onwijs leuk hotel vind. :)

[Beantwoorden]


Door Ingeborg op 20 mei 2013 16:26

Ziet er heerlijk uit!

[Beantwoorden]


Door femketje op 20 mei 2013 16:30

lijkt me wel eens gaaf om te doen :D

[Beantwoorden]


Door Femke op 20 mei 2013 16:40

Wat een gaaf hotel, daar wil ik wel een keer overnachten!

[Beantwoorden]


Door Quinty op 20 mei 2013 16:43

Ziet er mooi uit, maar ik denk niet dat het iets voor mij is ;) te modern enzo, ik hou van wat meer gezelligheid ;) mooie foto’s maak je trouwens !

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 20 mei 2013 om 19:22:

thanks! (zijn niet allemaal door mij gemaakt…) lang niet alle kamers zijn modern/strak hoor. die van mimi berlin is bijv. heel knus/gezellig, vind ik.

[Beantwoorden]


Door Vera op 20 mei 2013 16:44

Heel apart! Daar zou ik zeker een keertje willen overnachten!

[Beantwoorden]


Door Shania` op 20 mei 2013 16:50

Wow, Dat ziet er super uit! :wow:

xxx

[Beantwoorden]


Door martina op 20 mei 2013 16:53

ziet er leuk uit!

[Beantwoorden]


Door Hannah op 20 mei 2013 16:54

Aan die foto te zien zit het echt NAAST het spoor. Ik hoop dat je nog een beetje goede nacht hebt gehad…

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 20 mei 2013 om 19:23:

ja hoor! het is heel goed geisoleerd, ik hoorde er niets van. de eigenaresse heeft echter van anderen wel klachten gehad, dus het gaat nóg beter geïsoleerd worden. er is ook altijd nog een kant aan de overkant, niet naast het spoor.

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 20 mei 2013 16:58

Ziet er leuk uit zeg!

[Beantwoorden]


Door Daphne op 20 mei 2013 17:00

Leuk verslagje! Lijkt me best tof om er een keer te slapen!

[Beantwoorden]


Door Beautytalk op 20 mei 2013 17:02

Leuke tip!
Eefje

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 20 mei 2013 17:02

Ziet er heel leuk uit! Hier zou ik wel een nachtje willen slapen haha

[Beantwoorden]


Door Anne Solveig op 20 mei 2013 17:16

Ik vind het wel leuk maar niet heel erg bijzonder..!

[Beantwoorden]


Door Ester op 20 mei 2013 17:23

Ziet er goed uit! Mooie foto’s ook. :)

[Beantwoorden]


Door Anna op 20 mei 2013 17:24

Wat een mooi en apart hotel! Erg mooie foto’s ook ^^)

[Beantwoorden]


Door Jo op 20 mei 2013 17:32

Super leuk, Suz! Knap samengevat ook! :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 20 mei 2013 om 19:23:

jij leuk dat je mee was (love)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 mei 2013 om 19:36:

Mooie foto’s gemaakt ook Jo!

[Beantwoorden]


Door Louise op 20 mei 2013 17:38

Wat een leuk hotel !

[Beantwoorden]


Door Isabel op 20 mei 2013 17:41

Gaaf, ziet er heel mooi uit!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 20 mei 2013 17:53

Ah nice! :cool: Ik houd van bijzondere hotels! In Budapest, tijdens een citytripje dit jaar, hadden we ook een fashion hotel, very nice! De romantische kamer scoort trouwens de meeste punten bij mij! ;D

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 20 mei 2013 om 19:24:

dat geloof ik best! en oeh, nou ben ik nieuwsgierig geworden!

[Beantwoorden]

Joyce antwoordt op 20 mei 2013 om 23:19:

Als ik me niet vergis… was het het Estilo Fashion Hotel! :love: Niet zo fashionproof als dit hoogstandje trouwens – in de zin van: niet elke kamer was ontworpen door een designer – maar natuurlijk was het wel poepiechique en heel modern! I like!

[Beantwoorden]


Door therese op 20 mei 2013 18:15

JAAAAAAAAA

[Beantwoorden]


Door Moniek op 20 mei 2013 18:17

Ziet er best gaaf uit!

[Beantwoorden]


Door Alexandra op 20 mei 2013 18:27

Nice! Even off topic, met welke verf kleur jij je haar?

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 20 mei 2013 om 19:24:

bij de kapper, geen drogisterijverf o.i.d.

[Beantwoorden]

Alexandra antwoordt op 21 mei 2013 om 22:44:

Ja dat zie ik. Maar welke. Ik heb 2 kappers in de familie haha. Dus dat is geen probleem.

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 20 mei 2013 18:32

Wat een bijzonder hotel!

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 20 mei 2013 18:46

Wat een bijzonder hotel, daar zou ik ook weleens willen overnachten!

[Beantwoorden]


Door Maureen op 20 mei 2013 19:05

Wat een leuk en bijzonder hotel, het lijkt me echt tof om een keertje in een designers kamer te slapen! Als je 99 euro deelt met zijn tweeën heb je toch wel een tof uitje! :D

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 20 mei 2013 om 19:25:

ja toch? als dat het uitje op zich is, is het wel te doen.

[Beantwoorden]


Door Stefanie op 20 mei 2013 19:26

Ik studeer hotelmanagement, dus elk hotel interesseert mij! Zo te zien ziet het er een supermooi uit! :D

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 20 mei 2013 om 23:54:

leuk! een echte pro dus!

[Beantwoorden]


Door Hester op 20 mei 2013 19:35

Ziet er goed uit! Vooral die lift vind ik supertof. Ik snap dat je nu echt ‘trots’ bent op je stad, altijd leuk!

[Beantwoorden]


Door I scream beauty op 20 mei 2013 19:47

Lijkt me heel erg leuk!

[Beantwoorden]


Door Sheela op 20 mei 2013 20:45

Lijkt me echt een leuk hotel!

[Beantwoorden]


Door HCN op 20 mei 2013 21:11

Ik wil heel graag naar MoBA!

Even iets anders Suzanne; jouw site laadt regelmatig niet vanwege een javascript fout. Heel soms kan ik je site wel bekijken, maar de volgende dagen weer niet. Ik weet niet of dit op te lossen valt of dat er andere mensen er last van hebben, ik wilde het je laten weten.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 20 mei 2013 om 23:55:

hoi HCN, ik weet ervan en helaas is het nog niet opgelost, heel vervelend. zie deze post: http://www.fashionisaparty.com/2013/05/heb-jij-last-van-een-virusmelding-als-je-de-site-bezoekt.html/. alsnog dank voor het melden in ieder geval.

[Beantwoorden]

HCN antwoordt op 21 mei 2013 om 13:04:

Nope, ik heb een andere virusprogramma (AVG) die deze meldingen geeft.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 21 mei 2013 om 21:36:

ik weet inmiddels dat het niet (alleen) met het virusprogamma te maken heeft, weet alleen nog niet met wat dan wél…


Door Lisanne op 20 mei 2013 21:36

Wat onwijs gaaf! Het lijkt me zeker leuk om daar ooit eens te overnachten!

[Beantwoorden]


Door Jessica op 20 mei 2013 21:38

Door Marike op 20 mei 2013 23:16

Lijkt mij een heel gaaf hotel! Misschien plan ik wel een weekendje Arnhem! :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 20 mei 2013 om 23:56:

gezellig!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 21 mei 2013 00:05

Wat leuk! Het lijkt me echt een toffe ervaring! :)

[Beantwoorden]


Door Ashleey op 21 mei 2013 07:01

Heel leuke tip!

[Beantwoorden]


Door Mode Design Hotel Modez op 21 mei 2013 12:18

Hi meiden! Wat een leuke reacties allemaal op deze blog en tof dat jullie zo enthousiast zijn over ons hotel! Voor iedereen die het leuk lijkt om een keer te komen slapen, stuur een mailtje naar receptie@hotelmodez.nl en ontvang 10% korting op je verblijf! Groetjes Eef (receptie Hotel Modez)

[Beantwoorden]


Door Florealle op 21 mei 2013 15:54

Wauw, lijkt me gaaf!

[Beantwoorden]


Door Axelle op 21 mei 2013 17:13

klinkt heel erg leuk!

[Beantwoorden]


Door Maxime op 21 mei 2013 17:39

T zit hier bijna om de hoek en ik kende het niet eens!
Arnhem rocks :)

XO

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 21 mei 2013 om 21:37:

haha, bij deze! :cool:

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 21 mei 2013 19:54

Wat een mooi hotel!
Die goeiemorgen foto is leuk :D

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 21 mei 2013 om 21:37:

hihi, thanks <3

[Beantwoorden]


[…] is het tijd dat te vieren! Op een manier die alles te maken heeft met de A Touch Of Fashion van 2 weken geleden. Ik geef namelijk één overnachting voor twee personen weg in (mode)hotel Modez in […]


Door Janine op 3 juni 2013 19:15

Wauw wat prachtig!

[Beantwoorden]


Door elisevangansen op 4 juni 2013 19:29

hhhhhhhhhheeeeeeeeeeeeeeeyyyyyyyyyyyyy ik ben een beginent blogger en ik kijk echt naar je op! ik zou ook super graag dit winnen zo kan k er over bloggen !! ik heb alles gelikt ik zou het geweldig vindne als ik mocht winnen!!!!!!

[Beantwoorden]


[…] Fashion’. Het boek dat geschreven is door Lidewij Edelkoort naar aanleiding van de MoBA (waar ik hier al kort over schreef), voorheen de Mode Biënnale. De MoBA is op dit moment een in volle gang in […]