A Touch Of Fashion: September, read your heart out!

Eén keer in de twee weken vind je hier een blogpost van Suzanne, in haar mode column ‘A Touch Of Fashion’. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suz haar schrijfkunsten en liefde voor mode.

Tot vorig jaar september had ik nog nooit van ‘september issues’ gehoord. Althans, niet anders dan ‘januari issues’ of ‘april issues’. Shirley leerde mij vorig jaar dat september in de (mode)tijdschriftenwereld de start van een nieuw seizoen is. Een jaar later is het alsof ik al jaren naar de diverse september issues uitkijk. Hoe sterk ik nog steeds naar de zon verlang, dat uitpakken van die bladen met covers, specials, en fotoshoots doet mij toch ook wel erg goed!

Naar mijn idee worden er steeds minder (mode)tijdschriften gekocht. In dit artikel vind ik het daarom wel zo passend om te vermelden waarom ik wél nog steeds ‘tentje voor tentje’ afren voor een tijdschrift, als het moet. Om te beginnen heb ik het gevoel dat ik voor om en nabij 5 euro weer helemaal into mode ben. Alsof het nieuwe kleren zijn. Jullie mogen je hierin herkennen of totaal niet, maar het is zo. Ten tweede: ik ga niet ontkennen dat je tegenwoordig vrijwel alles wat je in een tijdschrift ziet ook op het Internet vindt. Het verschil is alleen: als het niet hoeft, zit ik liever niet achter een schermpje. Twitter, Facebook en mijn blog: ze zijn gemaakt voor het internet. Maar ik geloof niet dat een boek gemaakt is voor e-reader en een tijdschrift voor een iPad: naar mijn idee werken die veel minder ontspannend (tenzij je al die boeken je vakantie rond moet sleuren, dan zou ik ook gebruik maken van wat 2012 ons te bieden heeft). Het is dat het meer tijd kost eerst te schrijven en dan nog eens te typen, anders zou ik ook al mijn blogs het liefst eerst op papier zetten.

Photobucket

Nu over naar September en haar bladen, want daar zit ik hier tenslotte voor te schrijven. Ik kan me namelijk voorstellen dat, wil je dan toch een graantje modetijdschrift meepikken, je door de bladen de mode niet meer kunt zien. Bij gebrek aan het feit dat er zo weinig moeite wordt gestoken in het vergelijken van (mode)tijdschriften, naar mijn idee, ga ik dus die taak op me nemen en je een handje op weg helpen.

Wil je meer weten in hoeverre een september issues nou verschilt van een ander issue, waarom er in september een nieuw seizoen begint (in maar toch ook?) en wat er nou zo bijzonder is aan deze edities? Lees dan dit, dit en dit stukje even (behalve als je in mooie modesprookjes wilt blijven geloven).


Photobucket
Glamour

Persoonlijk vond ik Glamour té vroeg met hun nummer. Je kunt dan wel de eerste willen zijn, wanneer augustus net begonnen is, en iedereen nog met zijn voetjes op het strand ligt is een september issue echt nog even niet op zijn plaats.

Hoewel de titel en uitstraling van Glamour vind ik anders doet vermoeden, is het blad erg sterk op het gebied van mode. Waar Glamour meer klinkt als een glossy is het juist echt een modeblad wat mij betreft. Gelukkig wel toegankelijk geschreven en met wat geflierefluit ertussendoor. Een blad dat niet is voor de mode die hards, maar wel voor de goed geïnteresseerden.

Prijs: €2,99

Nog in de winkel t/m: 4 september

Website: http://www.glamour.nl/


Photobucket
JAN

Niet voor de mode die hards, niet voor de jonge meiden, maar wél voor de Eva Jinek’s onder ons. Oftewel: dertigers die er goed en ietwat chic uitzien, maar eigenlijk gewoon heel hard lachend door het leven gaan.

Persoonlijk heb ik nooit materiaal voor mijn eigen doelgroep gelezen, en ik ben dan ook dol op JAN. Dit keer vooral door die prachtige cover (ik vind Eva en Bram een leuk stel), maar anders ook door het no-nonsense gehalte (ik vind JAN qua stijl het meeste op mijn favoriete tijdschrift LINDA. lijken); een term die JAN terecht op haar cover zet.

Prijs: €5,25

Nog in de winkel t/m: 12 september

Website: http://www.jan-magazine.nl/


Photobucket
Marie Claire

Persoonlijk vind ik dit blad een beetje ‘identiteitsloos’. Misschien dat ik ze daarmee te kort doe, maar op de één of andere manier vergeet ik het blad altijd een beetje doordat het zich niet lijkt te onderscheiden in één ding. Ook deze cover bevestigt dat weer voor mij: ik vind ‘m vrij nietszeggend. Als ik iets zou moeten zeggen, dan vind ik het een blad voor 25- tot 40-jarigen die wat beter zijn opgelet (slogan is “Think smart, look amazing”). Al vind ik de covertekst: ‘REVANCHE!! (À la Estelle) – Zo wreek je die foute man’ daar dan weer totaal niet bij passen.

Marie Claire maakt hun september issue bijzonder door er een ‘Styleguide’ aan toe te voegen. In dit overzichtelijke krantje vindt je alle trends voor komend seizoen volgens dit blad.

Prijs: €4,95

Nog in de winkel t/m: onbekend

Website: http://www.marieclaire.nl/


Photobucket
Cosmopolitan

Wat mij betreft duidelijk het minste mode en het meeste glossy van het rijtje. Toch kopt ook dit blad ‘Nieuw seizoen, nieuwe stijl’ én geven ze je een ‘Fashion Mini Mag’ bij deze editie. Persoonlijk vind ik Cosmo leuk tijdverdrijf, maar als modeblad te veel ‘must haves’ schreeuwen, in plaats van gewoon fijne inspiratie te bieden (hopelijk begrijpt iedereen wat ik hiermee bedoel). Ook vind ik het blad vaak weinig vernieuwend op elk onderwerp; ik zie veel dezelfde onderwerpen, lijstjes en ideeën voorbij komen.

Echter, dit laatste maakt Cosmo wel weer toegankelijk en makkelijk te behappen voor de lezer. Ik vind het dan ook perfect voor dames van tussen de 18 en 30 die een casual kledingstijl hebben en wat tips willen.

Prijs: €4,95

Nog in de winkel t/m: 12 september

Website: http://www.cosmopolitan.nl/


Photobucket
ELLE

Het kan niet anders of dit tijdschrift wint de prijs voor mooiste cover van dit rijtje. Hun reguliere cover is al mooi, maar als je er op tijd bij bent kun je ook nog een speciale limited edition hard cover scoren van ditzelfde nummer. Op deze zwarte cover staat praktisch niets anders dan de mysterieuze tekst ‘Uit zwart ontstaat het licht’.

Elle is hét modeblad voor degenen die Vogue iets te ver vinden gaan. Voge is wel erg diepzinnig, kunstzinnig en – om het even Boers te zeggen- ingewikkeld hier en daar, voor ‘Elle’ hoef je minder te gaan zitten, maar kreeg je eveneens achtergrondinformatie en stijl.

Prijs: €4,95 (gelukkig weer verlaagd)

Nog in de winkel t/m: 10 september

Website: http://www.elle.nl/


Photobucket
Vogue

Hoewel de cover mij wat tegenviel (ja, bij september hoort misschien wel bruin, maar had dan op zijn minst voor een iets warmere tint gekozen), blijft Vogue voor mij de queen van de modetijdschriften. Ik vind het nog steeds raar staan: een blad als Vogue tussen de Girlz’jes bij de AH. Dat kan echt alleen in Nederland.

Wel geef ik meteen toe: Vogue is niet voor tijdens ‘Ik houd van Holland’. Vogue is echt een soort naslagwerk, stof tot nadenken en een vorm van kunst. En meer ga ik er niet over zeggen, want dat heb ik hier*link* al gedaan.

Prijs: €5,95 (in dit geval zeg ik: hoe kunnen ze het ervoor maken?)

Nog in de winkel t/m: 19 september

Website: http://www.vogue.nl/


Photobucket
Elegance

De enige van deze bladen die ik nog nooit eerder gekocht heb, terwijl hij eigenlijk prima tussen deze anderen past. Elegance doet gewoon zo truttig aan vind ik, en ook de naam klinkt niet heel erg fancy. Toch vind ik dat ik niet van vooroordelen uit moet gaan, en krijgt Elegance dus bij deze een eerlijke kans.

Wat blijkt? De modebeelden in het blad zijn duidelijk en prachtig. Nee, Elegance is niet voor de jonge doelgroep, maar wel voor de echte modeliefhebber. In ieder geval in september.

Prijs: €5,25

Nog in de winkel t/m: 12 september

Website: http://www.elegance.nl/


Photobucket
L’Officiel

Last but not least: L’Officiel heb ik de laatste tijd echt ontdekt. Het blad kostte een tijd maar ongeveer drie euro, en daar krijg je een geweldig modeblad voor terug. Vooral hun covers vind ik vaak stunning (deze met Saskia de Brauw bijvoorbeeld) die je – hoe noem je dat in godsnaam- heen en weer kon bewegen en zo twee verschillende beelden/kleurstellingen zag.

Ook deze cover is weer prachtig: strak, maar toch kleurrijk. L’Officiel zie ik als een soort Vogue, maar dan met minder tekst. Ja, hun kreet ‘Het Nederlandse modetijdschrift dat écht over mode gaat, mogen ze met trots dragen’.

Prijs: €4,50

Nog in de winkel t/m: onbekend

Website: http://www.lofficiel.nl/

Als het gaat om mode, zijn dit naar mijn idee de belangrijkste, Nederlandstalige bladen. Er is één blad die ik er graag bij had willen hebben, en dat is Jackie. Tot nu toe heeft Jackie genoeg status verdiend om tussen deze bladen te staan, al vind ik wel dat – sinds Eva Hoeke er weg is en het blad nog maar één keer per twee maanden verschijnt- het bergafwaarts is gegaan met het blad. Overmorgen, 29 augustus, verschijnt hun september/oktober nummer.


Wat is jouw favoriete (mode)tijdschrift en waarom?
Koop je eerder een september issue dan een ander nummer?

P.S. Wil je alvast weten waar de volgende A Touch Of Fashion over gaat, en er wellicht ook over meedenken/vragen stellen? Dat kan via Facebook.


Reacties

Door Joyce op 27 augustus 2012 16:17

Ik had daar ook eigenlijk nog nooit van gehoord. Klinkt wel logisch, hoe je het uitlegt enzo. Mijn favoriete tijschrift is de Cosmopolitan! :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 27 augustus 2012 om 19:54:

hoe ik wat uitleg? :)

[Beantwoorden]


Door Manon op 27 augustus 2012 16:18

Elegance kende ik nog niet! Lijkt me erg leuk om te lezen

[Beantwoorden]


Door Lisette op 27 augustus 2012 16:23

Nog nooit van gehoord.. Maar lijkt me leuk (: Op dit moment lees ik de glamour en ELLE.

[Beantwoorden]

Lisette antwoordt op 27 augustus 2012 om 16:23:

van de elagance *

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 27 augustus 2012 16:31

Lijkt me leuk!
Ze schrijft ook erg leuk!
x

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 27 augustus 2012 om 19:54:

dankje!

[Beantwoorden]


Door Aline op 27 augustus 2012 16:44

Ik heb zelf een abbonement op fashionista en verder koop ik soms de grazia, elle en glamour. Maar zou ook wel is iets anders willen proberen..
Leuk artikel!!

[Beantwoorden]


Door Summer op 27 augustus 2012 16:53

Moet dringend de ELLE kopen!

[Beantwoorden]


Door Carmen op 27 augustus 2012 16:54

Ik koop iedere maand zeker een 6-tal maandtijdschriften waaronder Vogue NL, Elle BE+NL, Glamour NL en Glossy. Vaak komen daar dan nog wat buitenlandse tijdschriften bij: Glamour UK, Vogue USA, Elle UK,…
Ik ben vooral heel benieuwd naar L’Officiel, ik moet bekennen dat ik dit blad nog nooit gekocht heb en naar aanleiding van deze post het zeker eens zal meenemen!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 27 augustus 2012 om 19:57:

leuk dat je l’officiel nu gaat proberen! tof dat je zoveel leest. neem je er ook de tijd voor? bij mij blijft er nog wel eens wat liggen – echt zonde vind ik dat dan, want als er weer een nieuw nummer uit is voelt de vorige toch als ‘oud’.

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 27 augustus 2012 16:58

Eigenlijk wilde ik nog de september issue van de Amerikaanse Vogue scoren, maar die is altijd super snel uitverkocht (en duur, dat ook ;)). Misschien dat ik de Nederlandse nog ga proberen te scoren! Bladert altijd zo lekker door :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 27 augustus 2012 om 19:56:

ja! internationale versies vind ik ook cool, maar doe ik niet meer sinds er een nederlandse is. inderdaad een stuk duurder, en de taal vind ik toch ook wel een barrière. vaak zijn het al best ingewikkelde stukken, en als het dan ook nog niet in mijn eigen taal is geschreven moet ik helemáál goed gaan zitten concentreren. want alleen maar plaatjes kijken vind ik eigenlijk wel zonde.

[Beantwoorden]


Door Klarieke op 27 augustus 2012 17:00

Aaah leuk!

[Beantwoorden]


Door Yak Man op 27 augustus 2012 17:00

haha, ik heb het pas dit jaar geleerd over de september issue :’). Dus ging ik maar kijken naar de glamours die ik heb wat niet heel veel is, daar heb ik wel 1 september issue haha :D.
JAN is de enigste die ik nog niet kende.

[Beantwoorden]


Door Trâm op 27 augustus 2012 17:04

Ik heb de Vogue al maar ik ben heel benieuwd naar de mysterieuze Elle..

[Beantwoorden]


Door Linda op 27 augustus 2012 17:05

Ik vind de Elle het allerleukst (:

[Beantwoorden]


Door Lisa op 27 augustus 2012 17:12

Ik lees eigenlijk weinig nederlandstalige magazines. Ik ga eerder voor Instyle of Seventeen ;)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 27 augustus 2012 om 19:58:

wanneer dat gewenst is kan ik ook nog eens een internationale versie van deze post maken natuurlijk :)

[Beantwoorden]


Door Comemoda op 27 augustus 2012 17:14

Leuk om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Nadine op 27 augustus 2012 17:16

Leuk leuk! Ik vind de franse Glamour écht een must. Altijd als ik op in Frankrijk ben koop ik hem, de Nederlandse vind ik wat minder.
L’Officiel heeft ook gave boeken/tijdschriften met alle modeshows etc. Alleen die zijn écht godse duur, geloof +- 25 euro! :-P

[Beantwoorden]


Door Linda op 27 augustus 2012 17:23

Ik heb net een iPad abonnement genomen op Vogue USA (16 euro per jaar) en heb een abonnement op de Nederlandse Elle (niet op iPad) en wel weer via iPad de US Weekly. Verder ben ik dol op dr LINDA. en Grazia. Harper’s Bazaar USA koop ik vaak los trouwens, Marie Claire en Elegance vind ik niks aan.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 27 augustus 2012 om 19:58:

jeetje, 16 euro per jaar is wel heel weinig. jammer dat ik geen iPad heb, en -zoals ik al zei- ik lees eigenlijk toch ook liever van papier.

[Beantwoorden]


[…] Klik hier om de nieuwe A Touch Of Fashion (en daarna natuurlijk je favoriete magazine) te lezen. […]


Door Beautyxkusjex op 27 augustus 2012 17:36

Wat een leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Josephine op 27 augustus 2012 17:47

Ik heb de Glamour al, maar wil er nu nog meer halen! Dus ik ga morgen als het nog kan. Ohmy, de Elle is inderdaad mooi en de l’officiel wil ik nog.

[Beantwoorden]


Door Niss op 27 augustus 2012 17:52

Gazelle is mijn favo!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 27 augustus 2012 om 19:59:

gazelle? daar heb ik nou echt nog nooit van gehoord

[Beantwoorden]


Door Alicia op 27 augustus 2012 17:53

Aardig artikel, ik snap al die gekkigheden rondom september met mode niet zo, maar dat zal ik wel zijn.

Wel zie ik sowieso twee foutjes:
bij Marie Claire moet opgelet denk ik opgeleid zijn, en bij Vogue staat *link*, wat is de link? ;) Dat blad lijkt mij het interessants.

[Beantwoorden]


Door gina op 27 augustus 2012 18:03

Leuk artikel! Ik heb de vogue gekocht en had hem eigenlijk nooit eerder gelezen. Ik vind het eigenlijk niet een heel leuk tijdschrift, het us iets te diepzinnig voor mij. Geef mij maar de cosmopolitan, die lees ik veel liever!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 27 augustus 2012 om 20:00:

snap het wel, maar voor mij is het net omgekeerd ;)

[Beantwoorden]


Door Esmay op 27 augustus 2012 18:06

Wat een tof artikel dit. Ik hou van september issue’s hihi!
Ik heb zelf de Glamour en de Vogue in huis! :)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 27 augustus 2012 18:12

Ik hou van de Glamour. Toch die blik op mode/ beauty meet af en toe van dat gezemel tussendoor. De Vogue gaat me dan soms net te diep. Met een tijdschrift wil ik kunnen ontspannen en heerlijk plaatjes kunnen kijken. Naar aanleiding van je omschrijving lijkt de L’Officiel me dan ook wel wat.

[Beantwoorden]


Door Imane op 27 augustus 2012 18:20

Hmmm.. dat verschilt echt voor mij!

[Beantwoorden]


Door isabel op 27 augustus 2012 18:38

Ik had nog nooit van Elegance gehoord, misschien moet ik toch maar eens opzoek gaan dan.
En het lijkt me een gepast tijdstip om deze emoticon te posten :lees: ,
er zien niet zoveel gepaste tijdstippen, vandaar. ^^

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 27 augustus 2012 om 20:01:

hahaha, helemaal waar!

[Beantwoorden]


Door Nannick op 27 augustus 2012 18:43

Leuk om te lezen, jij schrijft altijd zo leuk en makkelijk! Mijn favoriete tijdschrift is de Jackie, Vogue en ELLE :D (love)

[Beantwoorden]


Door Ines op 27 augustus 2012 18:46

absoluut de Elle ik vind dat echt zo’n mooi blad
Nou ja eigenlijk is Vogue nog mooier maar Elle trekt me meer op een een of andere manier ;-)

[Beantwoorden]


Door Claudia op 27 augustus 2012 18:55

Ik haalde vroeger wel altijd de Glamour, vooral de September issue, ja waarschijnlijk ook omdat er altijd nieuwe ‘A/W’ kleding in staat. (hoewel ik het ook een beetje raar vind om al aan het begin van de maand een issue over de maand erop te lezen…). Ik denk dat ik Glamour vooral koop omdat er zoveel variatie in zit, er valt genoeg mode en beauty te zien en lezen, maar ze hebben ook genoeg andere lifestyle artikelen voor mijn smaak. En inderdaad gemakkelijk om door te lezen of te bladeren tussendoor. Ik ben persoonlijk groter fan van de Britse Glamour, dus vraag altijd of mijn vader die mee wil nemen.
Ik vind tegenwoord 4+ euro trouwens toch wel prijzig, dus ik denk wel 2 keer na voordat ik een tijdschrift koop.

[Beantwoorden]


Door lisanneleeft op 27 augustus 2012 18:55

Ik denk dat ik de JAN een keer ga kopen! Ik houd toch niet zo heel veel van mode… :P

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 27 augustus 2012 om 20:02:

weet je wát misschien iets voor jou is: AM. ken je dat? dat is het blad van Annemarie van Gaal, die onderneemster. is dus ook gericht op onderneemsters. het is een beetje een elite blad, maar als je door de duren dingen heen kijkt is het heel interessant vind ik!

[Beantwoorden]


Door Luka op 27 augustus 2012 18:58

Ik heb de Elle 2 weken terug gekocht nadat ik hem als een engel in het schap heb zien staan en ik hem zonder twijfel meteen heb gekocht. Ik hou zo erg van de Elle. Maar ik ben heel benieuwd naar L’Officiel daar had ik nog nooit van gehoord.

[Beantwoorden]


Door Beautyraiseplace op 27 augustus 2012 19:02

Ik lees glamour en vogue ! Super fijne tijdschriften vooral vogue! <3

[Beantwoorden]


Door Emma op 27 augustus 2012 19:12

Lang, maar interessant artikel! ^^)

[Beantwoorden]


Door Marloes op 27 augustus 2012 19:31

Het september nummer van Glamour is altijd zo vroeg, omdat ze een maand voor lopen. Ik heb zelf een abonnement op de Glamour en vind het een geweldig tijdschrift.

Mooi artikel!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 27 augustus 2012 om 20:03:

dankje! ja, ze lopen allemaal een ‘maand’ voor (als in: september nummers verschijnen in augustus), maar glamour spant wel echt de kroon.

[Beantwoorden]


Door eefje op 27 augustus 2012 19:31

soms koop ik de grazia en elle maar vind het te prijzig je kijkt mss
maar 2x in en dan gooi je t weg.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 27 augustus 2012 om 20:04:

als je maar 2x kijkt wel, maar als ik een blad koop lees ik hem ook van a tot z!

[Beantwoorden]


Door Roos op 27 augustus 2012 19:31

Ik hou eigenlijk niet echt van tijdschriften, slecht he =) Ik ben meer een boekenlezer. Ik heb namelijk een hekel aan al die reclames in tijdschriften.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 27 augustus 2012 om 20:04:

helemaal niet slecht! persoonlijk vind ik (mode) reclames in (mode) bladen juist mooi om naar te kijken, maar ieder zijn ding.

[Beantwoorden]


Door Lotte op 27 augustus 2012 19:37

Leuk om de tijdschriften eens zo te vergelijken. Ik vond de Cosmopolitan ‘vroeger’ altijd erg leuk, tegenwoordig zou ik eerder voor Elle gaan.

[Beantwoorden]


Door larissa op 27 augustus 2012 19:50

De vogue is echt een leuk blad!

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 27 augustus 2012 19:51

Ik heb de Glamour toevallig laatst gekocht, vond ‘m erg leuk om te lezen. De Elle vind ik ook altijd leuk, misschien dat ik die met de hard cover wel ga aanschaffen! :D

[Beantwoorden]


Door Benthe op 27 augustus 2012 19:58

Ik heb een abonnement op van deze tijdschriften de Glamour en de VOGUE, in mijn ogen de leukste. Ben dan ook helemaal weg van Karin Swerink, zij heeft eerst de Glamour naar een top niveau gebracht en doet nu de VOGUE ook geweldig. Verder lees ik de rest van deze bladen niet echt, vooral de ELLE ben ik niet zo’n fan van. Die komt zo ‘willend’ over, ze willen het zo graag maar het lukt niet.

De VOGUE vind ik van alle tijdschriften wereldwijd wel het leukste, in elke versie. De Spaanse, Amerikaanse, Engelse, Duitse. Allemaal erg goed. Ook de Engelse Glamour vind ik erg goed, terwijl de Spaanse daarvan erg tegen veel. Ook een ander prachtig blad: Harper’s Bazaar. Prachtige fotografie! Verder heb ik abonnementen op de Seventeen (erg jong, vooral leuk door dat sterke Amerikaanse), JAMIE Magazine en delicious. (omdat ik erg van koken en bakken houd) en lees ik ook graag de vt.wonen en in het buitenland de InStyle!

Ik koop soms wel speciaal september issues, vooral de Amerikaanse VOGUE omdat deze zo lekker vol staan. Maar dat ligt er maar net aan of ik dat geld er voor over heb, ze zijn in Nederland zo duur! Tientje voor een tijdschrift, terwijl je in de US zelf nog geen 4 dollar betaald.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 27 augustus 2012 om 20:07:

over de ELLE: ik was er zelf niet omgekomen, maar je hebt wel een punt vind ik. ze hangen een beetje tegen de top aan en zij nét niet genoeg kwalitatieve mode én net niet genoeg ‘gezemel’, waardoor ze misschien een beetje tussen wal en schip vallen. toch vind ik het niet storend o.i.d.

klopt! vind het ook erg jammer dat buitenlandse zo duur zijn. zo vind ik het ‘vogue collections’ altijd erg mooi, maar die kost hier 30 euro, slik.

[Beantwoorden]

Annelien antwoordt op 27 augustus 2012 om 20:25:

Dit verschilt enorm per land hoor, ik heb een abbo op de Nederlandse Elle en koop regelmatig de Duitse. De Duitse is al veel meer ‘high fashion’ en diepgang. Moet je alleen wel goed Duits kunnen natuurlijk haha. De Nederlandse vind ik overigens ook een erg goed blad hoor! Ze zijn alleen minder van de kunst en meer van het algemene. Dat is wat mij betreft het verschil: Vogue gaat net een stapje verder, maar lang niet iedereen heeft die stap ‘nodig’ of vind die stap leuk. Dan kun je beter voor Elle gaan :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 27 augustus 2012 om 21:56:

oh, maar ik heb het ook over de Nederlandse hè Annelien: daar ging het in dit stukje over.


Door Annelien op 27 augustus 2012 20:26

Ik vind het trouwens nog steeds jammer dat ELLEgirl niet meer bestaat haha. Dat vond ik zo’n gaaf blad!

[Beantwoorden]


Door Rianne op 27 augustus 2012 20:41

aah die voorkant van de elle is prachtig!

[Beantwoorden]


Door Ellen op 27 augustus 2012 20:48

Ik vind het ook heerlijk! Ik had idd de nl vogue al en de Elle en glamour. Van de week de amerikaanse harpers bazaar, US Vogue en US instyle er bij gehaald. Altijd genieten! Heerlijk!!!!

[Beantwoorden]


Door Daisy op 27 augustus 2012 21:21

Ik erger me aan al die reclame in die bladen… Je betaald 5 euro voor een blad vol met reclames…

Ik snap dat zo’n blad bekostigd moet worden.. Maar als er meer reclame in te vinden is dan artikelen is de verhouding zoek…

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 augustus 2012 om 21:30:

Ik merk juist dat ik bij VOGUE bijna alleen maar naar de reclame kijk omdat ik dat zo interessant vind, haha!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 27 augustus 2012 om 21:56:

en ik vind het allebei leuk :D. voor mij horen die advertenties er echt bij, ik stoor me er niet aan.

[Beantwoorden]

Veerle antwoordt op 28 augustus 2012 om 10:32:

Kijk, in sommige tijdschrifen staan ads voor bak en braad spul dat je vlees extra krokant maakt, dat vind ik echt NIET passen bij Vogue maar een dergelijk iets heb ik ook nog nooit in de Vogue aangetroffen (gelukkig). Sommige ads voegen wel iets toe vind ik, maar reclames voor wc’s (geberit Aqua Clean..die ad achtervolgt me!) hoeven voor mij ook niet zo nodig..

[Beantwoorden]


Door Pauline op 27 augustus 2012 21:40

Ik heb de Amerikaanse September issues van Glamour en TeenVogue gekregen van m’n beste vriendin. Nam ze voor me mee toen ze terugkwam van vakantie! <3

[Beantwoorden]


Door Sara op 27 augustus 2012 21:47

Ik heb zelf een abbonnement op de Glamour dus die ligt standaard elke maand in de brievenbus. Daarnaast koop ik elke maand de Vogue. Eerlijk gezegd lees ik niet eens alles wat er in staat, het ligt zo leuk op de koffietafel, haha ^^)

[Beantwoorden]


Door Lies op 27 augustus 2012 22:09

Heel leuk artikel over de verschillende magazines. Om eerlijk te zijn heb ik niet echt een favoriet mode magazine. Ik hou toch meer van andere soort bladen om te lezen. Wel heb ik nu voor de 3e keer de Fashionista gekocht en die vind ik tot nu toe nog wel leuk. Ook al is het voor een iets jongere doelgroep dan waar ik onder val haha.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 27 augustus 2012 22:16

Ik koop met regelmaat de Amerikaanse Glamour (elke maand) en de Grazia (1/2 keer per maand). Af en toe koop ik een ander tijdschrift als me de cover bevalt of ik heb een lange treinrit of iets voor de boeg. Maar in Augustus loop ik alle boekhandels en dan vooral de internationale (American Book Center!) af om een hele stapel September issues te kopen! Ik moet elk jaar de Amerikaanse ELLE, Harpers Bazaar, Allure en Vogue hebben, de Britse ELLE & Vogue, de Nederlandse ELLE en nu ook Vogue voor een hoop fashion & beauty inspiratie =) Dan ben ik ook wel even zoet hihi (love)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 28 augustus 2012 om 22:52:

you make me jealous haha!

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 27 augustus 2012 22:37

Wat een leuk artikel :)

[Beantwoorden]


Door Desirée op 27 augustus 2012 22:49

Echt een super leuk idee om een artikel te maken over de tijdschriften, vooral omdat je op veel blog’s de laatste tijd het zelfde tegen komt. Erg verfrissend en is een keer weer wat anders!

Zelf vind ik het september issue van de Elle erg leuk! Ik had hem dan ookal vroeg in huis dit keer en heb mijn tanden er al flink ingezet.

(love)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 28 augustus 2012 om 22:47:

wat bedoel je met ‘hetzelfde’ dan? glad you liked it!

[Beantwoorden]


Door Laura Louise op 27 augustus 2012 23:06

Allemaal leuk!
Ik hou echt van tijdschriften :)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 27 augustus 2012 23:40

Wat een leuk artikel! ^^) Toen ik als mode student begon aan de kunstacademie werd er al vrij snel duidelijk gemaakt dat ik Nederlandse mode tijdschriften moest vermijden. Dit is natuurlijk onzin, ik ben dol op Nederlandse mode tijdschriften. Toch moet ik toegeven dat de Nederlandse september issues een beetje in het niets vallen vergeleken met de Amerikaanse (ik heb het vooral over de VOGUE), Engelse en de artistieke Italiaanse September issues.

Ik ben ook groot fan van LULA magazine (London), deze kan je kopen bij Athenaeum Boekhandel in Amsterdam. Je betaalt er ong. 10 Euro voor, maar dat is echt de moeite waard. http://lulamag.com/
Groetjes, Lisa

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 28 augustus 2012 om 22:47:

de kunstacademie moet je op sommige punten zélf vermijden haha. terwijl je zou denken dat juist zíj open minded zouden moeten zijn, hoor ik van veel mensen dat ze erg hokjes denken. maar dat terzijde.

ik geloof je gelijk! ik houd nou eenmaal heel erg van nederlands. nederlandse boeken, nederlandse films, nederlandse tijdschriften. dat is gewoon mijn smaak. maar objectief gezien is het ongetwijfeld waar.

[Beantwoorden]


Door Claire op 28 augustus 2012 09:39

Ik koop eigenlijk niet zo van dat soort tijdschriften, meer cosmogirl en fashionista. Soms blader ik het door in de winkel maar vind ik het toch een beetje saai :$

[Beantwoorden]


Door Veerle op 28 augustus 2012 10:29

Superleuk stukje! Ik vind het wel leuk om door tijdschriften te bladeren maar ik heb toch niet de guts om ineens echt iets te dragen dat afwijkt van mijn eigen stijl (waar ik opzich tevreden mee ben) :) Ik vind het echt tof als meiden echt een eigen stijl hebben, maar ik heb niet zo’n verbijsterend stijlgevoel..Ik had wel eens van de term ‘september issues’ gehoord, maar het boeide me niet zo veel:)

[Beantwoorden]


Door Wing op 28 augustus 2012 12:48

Helemaal mee eens. Hoewel ik iPhone heb en dagelijks uren gebruik van maak. Gebruik ik nu een agenda waar ik letterlijk kan bladeren en papiertjes kan omslaan. Ondanks vele online boeken, geef maar mooi boek die ik kan vast houden. Lang leve Electronica en juist non- Electronica!! ^^

[Beantwoorden]


Door clarissa op 28 augustus 2012 14:15

Leuk idee zo artikel. Moet je vaker doen. Ik vergeet sommige bladen zo vlug.

Ik merk wel dat het bij mijn verschilt welk blad ik leuk vind. Ik lees de grazia altijd en ben lid van de beau monde. Vroeger vond ik dat blad niks aan en nu wel. Zal wel aan de leeftijd liggen ;-)
27 jaar dus blijkbaar veranderd daar niet alleen je uiterlijk mee.

De elle ligt altijd bij ons op het werk ( kledingzaak) maar vind het het saaiste blad ever! Kan er niks mee. En ja de jackie is goed maar die top 50 vind ik wel echt zonde!

Ik krijg nu wel echt de drang om te gaan shoppen voor boekjes hahaha

[Beantwoorden]


Door marjolein op 28 augustus 2012 20:30

Super interessant artikel! Ik ben het niet overal mee eens, vooral niet met hoe hoog je de glamour hebt zitten, ik vind het een vreselijk blad, veel te kleine foto’s en qua ‘lees’materiaal doet het me veel te veel aan pruilerige dertigers denken. Ivania van Love Aesthetics heeft lang geleden de glamour ook eens onder ogen genomen. Toch wel heel grappig om te lezen: http://love-aesthetics.blogspot.nl/2009/10/shocked.html

Ik kan wel de Elle erg aanraden voor mensen die een beetje into-mode willen worden en het leuk vinden echte artikels over mode te lezen (die haast nooit in de vogue staan, daar zijn het bijna alleen beauty artikelen en interviews met kunstenaars etc.), deze maand staat er ook een heel leuk artikel over zwart in de modewereld. En natuurlijk de seizoens/stijlgids die er 4 keer per jaar inzit! Dat geeft heel mooi een globaal beeld over wat voor shows er zijn geweest!

Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik een Elle-meisje ben :) haha

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 28 augustus 2012 om 22:51:

ben ik niet helemaal met je eens, maar ik heb wel altijd de mening van ivania hoog zitten, dus die ga ik nú lezen…

tja, ze heeft natuurlijk gelijk, maar ik kan er niet zo van wakker liggen. over die advertenties. ik vind ze vaak wel mooi en ze storen me niet. én het geld moet toch ergens vandaan komen? ze kunnen de glamour ook voor 20 euro verkopen, maar liever niet.

[Beantwoorden]


Door Laura op 28 augustus 2012 20:38

Heeeerlijk, de ELLE. Ben ook de trotse bezitter van de stunning limited edition, en sinds kort een abonnement haha <3

[Beantwoorden]


Door kirsten op 5 september 2012 19:35

Cosmopolitan vind ik een leuk blad & GLAMOUR ook :D

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl op 8 oktober 2012 16:16

[…] element vind bij een model, maak ik voor Saskia graag een uitzondering. Nadat zij de cover van L’Officiel sierde, afgelopen april/mei, heeft ze mijn hart […]


[…] lente/zomer). Deze september ga ik het niet zozeer hebben over de September Issues zelf (zoals ik vorig jaar deed), maar meer over welke trends zij (de September Issues van Grazia, l’Officiel, VOGUE, […]