A Touch Of Fashion – De vrijmarkt op met Koninginnedag

ATOF0_575

Suzanne blogt dagelijks op fashionisaparty.com en om de maandag hier op veracamilla.nl. Vandaag is het weer zover en lees je in haar eigen rubriek A Touch Of Fashion over haar passie voor, en kijk op mode.

Hét modeonderwerp van de afgelopen week was (waren, eigenlijk) de jurk van Máxima tijdens Kroningsdag. Jan Taminiau kreeg niets dan lof over zijn creaties. De jurken vond ook ik inderdaad erg mooi, maar ook iets waar alle media het al over hebben gehad. Ik gooi het deze A Touch Of Fashion daarom over een andere boeg: die van de jaarlijkse vrijmarkt.

Niet zomaar. A Touch Of Fashion bestaat deze week namelijk alweer drie jaar! Dat is voor mij makkelijk te onthouden omdat de allereerste editie ging over… juist: Koninginnedag. Drie jaar geleden schreef ik achteraf over mijn Koninginnedag vondsten, deze keer neem ik jullie (door middel van de camera) méé op vrijmarkttour. Speciaal om te zoeken naar leuke of interessante kleding, accessoires en schoenen voor weinig geld. Net zoals toen ik naar de Krinloop ging eigenlijk, maar dan veel gezelliger!

ATOF13

ATOF14

ATOF05

ATOF09
Ik ben dit jaar voor het eerst naar de vrijmarkt in Utrecht gegaan. Normaal ga ik altijd ‘gewoon’ in mijn hometown Arnhem, maar gezien Utrecht de grootste markt van Nederland schijnt te hebben, dacht ik: ‘Waarom niet?’. De markt in Utrecht is anders dan die van Arnhem omdat je in Utrecht (bijna) overal mag gaan zitten en verkopen. In Arnhem mag je in het Centrum alleen op de Markt staan en moet je een kraam huren. In Utrecht besluiten mensen bij wijze van spreken last minute (voor hun huis) op een kleedje te gaan zitten en daarom vond ik de markt in Utrecht veel meer sfeer hebben: de markt is er laagdrempeliger.

ATOF03

Ik heb een heleboel dingen in mijn handen gehad. Een selectie van wat het allemaal níet was voor mij en waarom:

ATOF01
Een ‘off shoulder’ spijkerjasje. Lekker nineties: dat vind ik wel leuk op het moment. Helaas was ie me te groot.

ATOF02
Een luchtige, zalmkleurige broek van WE. Ook deze leek me helaas te groot en… ik heb al een wijdvallende zalmkleurige broek (en denkend aan ‘useful fashion’ leek het me niet echt nuttig er twee te hebben).

ATOF04
Een blouseje wat ik niet bijzonder genoeg vond, maar waarvan ik achteraf denk: die kleur, die knoopjes… toch wel erg leuk!

ATOF06
Een paillettenjasje waarvan de kleuren me erg aanspraken. Aangezien pailletten dat niet zo doen, liet ik hem maar hangen.

ATOF07
Deze playsuit van ASOS. Erg schattig, maar wat mij betreft iets té schattig: hij is al erg roze, dus zonder strik had ik hem leuker gevonden.

ATOF08
Van deze enkellaarsjes vond ik het randje erg leuk, maar de hak wat te laag en de schoen verder ook niet veel toevoegen aan wat ik al heb.

ATOF10
Over deze schoenen droom ik ’s nachts nog steeds: zijn die mondjes niet ontzettend leuk? Helaas was maat 41 met mijn 37 niet echt haalbaar.

ATOF11
Deze zelfgemaakte kolsjaals van Hanna Maakt vond ik erg tof + ik had haar creativiteit graag gesteund, maar €29,- vind ik er veel geld voor. Ze zijn ook na de vrijmarkt nog te bemachtigen als ik of jij zou willen.

ATOF16
Als dierenliefhebster smolt ik nogal bij deze sjaal-met-hondjeskoppen. De eigenaresse vroeg er €5,- voor, wat ik veel vond voor een tweedehands sjaal op de vrijmarkt. En dat terwijl ik achteraf dacht: in de winkel had ik het er wel voor gegeven. Het is de vrijmarktmentaliteit die me soms in tweestrijd brengt: moet het goedkoop zijn omdat het op een vrijmarkt ligt of niet?

En dan nu wat wél mee naar huis ging en waarom:

ATOF12
Dit harige blouseje! Waarom? Nou, omdat ik er alles mooi aan vind! €8,50 is niet goedkoop op een vrijmarkt, maar had ik er wel voor over.

ATOF15
En dé catch of the day: Dr. Martens! En wel helemaal nieuw. Ik ben jaren niet warm of koud geworden van Dr. Martens, maar sinds ik mijn eerste paar heb ben ook ik om. Deze stonden er, volgens de eigenaresse, nog omdat het maat 36 is. Die maat verkoopt niet goed. Gelukkig heb ik kleine voetjes en vind ik Dr. Martens vrij ruim vallen. Met mijn maat 37 paste ik ze goed. En laat ik mosterdkleur (die kleur hebben ze, op de foto lijken ze wat bruiner) nou echt een geweldige kleur vinden! De eigenaresse vroeg er €50,- voor en ik heb er na wat onderhandelingen €37,50 voor betaald.

Naast dat ik blij ben met mijn aankopen ben ik ook blij met de inspiratie die ik heb opgedaan op de vrijmarkt. Je vindt er zulke aparte kleding, mensen en items… ik voel me er helemaal thuis!Ben jij dit jaar op een vrijmarkt geweest?

P.S. Vind je het leuk om (helemaal) te zien wat ik aan had tijdens mijn vrijmarkttrip? Dat zie je hier.


Reacties

Door Anouk op 6 mei 2013 16:05

Door LaraLaurentia op 6 mei 2013 16:06

Ik ben echt geen held op de vrijmarkt. Ik vind er nooit wat leuks, terwijl anderen op dezelfde plek er juist wel leuke dingen tussenuit halen.

Nee de vrijmarkt is niets voor mij.

[Beantwoorden]


Door Sofie op 6 mei 2013 16:08

Wat een toffe kleding! Nooit geweten dat ze dat op de Vrijmarkt zouden verkopen (love)

[Beantwoorden]


Door Fashion meets Beauty op 6 mei 2013 16:08

Die mouwloze blouse had ik zeker weten meegenomen!

[Beantwoorden]


Door Tara op 6 mei 2013 16:10

Superleuk artikel! Dr. Martens. (love)

[Beantwoorden]

Hoi antwoordt op 6 mei 2013 om 20:26:

is het raar dat ik het merk dr.martens niet ken??? :idee:

[Beantwoorden]


Door Irene op 6 mei 2013 16:12

Wow, het ziet er echt heel tof uit allemaal!! Vooral je Dr. Martens, geweldig. Ik ben vorig jaar in Utrecht geweest met Koninginnedag, alleen niet op de vrijmarkt. Dit jaar was ik in Nijmegen en ben ik wel op de vrijmarkt geweest, hier was alleen niet veel soeps te vinden :( Volgend jaar woon in waarschijnlijk in Utrecht dus dan ga ik er echt een kijkje nemen!

[Beantwoorden]


Door Sabine op 6 mei 2013 16:14

Oh wat superleuk dat je naar Utrecht gekomen bent! Zo jammer dat ik je niet tegen het lijf ben gelopen! Dat had ik echt heel tof gevonden! Ik vind de vrijmarkt in Utrecht ook altijd supergezellig :)

[Beantwoorden]


Door Julia op 6 mei 2013 16:17

Wat een leuk en orgineel artikel! Ik hou er heel erg van om op vrijmarkten rond te struinen op zoek naar iets leuks. Em meestal vind js ook wat!!

[Beantwoorden]


Door Eva op 6 mei 2013 16:19

Leuke dingen heb je gescoord! Vooral die Dr. Martens zijn errruug tof!

[Beantwoorden]


Door marijke op 6 mei 2013 16:23

Sowieso met tweedehands schoen moet je echt oppassen met bacterieen die bijvoorbeeld kalknagels veroorzaken of schimmelinfecties.

Ik koop dan ook absoluut geen schoenen waar van ik niet weet ze hebben gedragen. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, nietwaar?

[Beantwoorden]


Door Edith op 6 mei 2013 16:26

Leuke dingen heb je gekocht. Ik kan nooit wat leuks vinden op de vrijmarkt, vind het leuker om erop te staan.

[Beantwoorden]


Door Joyce op 6 mei 2013 16:29

wauw, die Dr Martens zijn wel echt pareltjes – lucky you!

[Beantwoorden]


Door Nena - whatevergivesjoy op 6 mei 2013 16:30

Leuke dingen kon je geshopt hebben!

[Beantwoorden]


Door Ester op 6 mei 2013 16:31

Ik ben dit jaar niet op de vrijmarkt geweest.
Eigenlijk de laatste 2 jaar niet.. ik kan er gewoon heel erg slecht slagen.
Ik ben heel erg kritisch met kleding. Zo moet het ‘perfect’ zijn.. en vaak vind ik dat niet in tweedehandskleding.. helaas, want soms zijn kledingstukken toch wel erg mooi (achteraf!)
Ik koop liever gewoon nieuwe kleding/schoenen online.
Maar je hebt wel leuke aankopen gedaan! :) De Dr. Martens zien er echt als nieuw uit! Alsof ze je zo hebt gekocht in een schoenenzaak.
Het jasje vind ik zelf niet heel erg mooi, maar dat is puur mijn eigen smaak. :)
Jij zal er vast iets heel erg moois van maken hihi. :yay:

[Beantwoorden]


Door Beyouthful op 6 mei 2013 16:33

Ik ben echt verliefd op die harige blouse! Wat een geweldig, leuk en appart ding. Jammer dat het nergens te koop is.

XO Beyouthful

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 6 mei 2013 om 20:35:

ja dat vond ik ook! :cool:

[Beantwoorden]


Door I scream beauty op 6 mei 2013 16:48

Die blouse is tof!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 6 mei 2013 16:51

Leuke items heb je gescoord. Ik heb een heel leuk paar hakken gezien op de markt hier, maar ze waren gewoon van H&M geweest en voelden erg plastic aan en dus heb ik ze laten staan. Het enige wat ik dan ook gescoord heb op de vrijmarkt zijn LP’s.

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 6 mei 2013 16:53

Die sjaal is trouwens wel geniaal haha! :D Leuke spulletjes heb je gekocht :)

[Beantwoorden]


Door isabelle op 6 mei 2013 16:54

omgg die dr martenss wauw

[Beantwoorden]


Door Marloes op 6 mei 2013 16:57

37,50 voor nieuwe Dr. martens?! You lucky basterd!

[Beantwoorden]


Door Moniek op 6 mei 2013 17:00

Apart bloesje!

[Beantwoorden]


Door Isabel op 6 mei 2013 17:07

Wat leuk van die Dr. Martens! Van de rest van de kleding ben ik niet zo enthousiast, maarja.

[Beantwoorden]


Door Esther op 6 mei 2013 17:13

Ik vind het altijd zó leuk om over vrijmarkten te lopen, maar ik vind eigenlijk nooit wat, haha!

[Beantwoorden]


Door Hilde op 6 mei 2013 17:18

Ik ga er echt nooit naartoe. Wel leuke dingen heb je geshopt!

[Beantwoorden]


Door Fashiable | Nanne op 6 mei 2013 17:18

Oh die schoentjes met die kusjes had ik gelijk meegenomen! Gelukkig heb ik volgend jaar geen examens (na twee jaar..) en alle tijd van de wereld om de vrijmarkten af te gaan. Leuke post, Suzanne!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 6 mei 2013 om 20:36:

dankjewel! en klinkt heerlijk! :smak: succes nog even!

[Beantwoorden]


Door Elza op 6 mei 2013 17:39

Gewoon als tip voor anderen, het voorbeeld van het broek is harstikke leuk om mee te DIY, je kan er bijv. high waisted opgerolde short van maken ( op apairandspare.com vind je dit soort Diy) net zoals bij Chlóe op de catwalk.
En bij te grote ballerina’s die je super graag wilt maar dus echt te groot zijn, moet je de schoen rand voorzichtig nat maken en drogen met je fohn (zo kan ‘ie krimpen). En ja kan ook de achterkant bij elkaar pakken en een elastiek aan de binnenkant naaien, en je kan ook natuurlijk een zooltje erbij doen.
Gewoon paar tips :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 6 mei 2013 om 20:37:

goede tips, leuk dat je meedenkt! maar ik ben zelf niet zo’n DIY’er, helaas. :no:

[Beantwoorden]


Door Jill op 6 mei 2013 17:57

Leuke post! Ik heb zelf ook vrijmarkt geshopt dit jaar en ben uiteindelijk thuis gekomen met een blazer, twee jurkjes en een shirtje voor in totaal 9 euro. Vond het wel een geslaagde dag ;)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 6 mei 2013 om 20:38:

lijkt mij ook! :doh:

[Beantwoorden]


Door Anouk op 6 mei 2013 18:07

Ik had dit jaar besloten om niet te gaan. Dus ik was uit mijn geliefde Utrecht vertrokken om bij een vriendin te logeren. Jammer, anders was ik je misschien wel tegen gekomen!

[Beantwoorden]


Door Martina op 6 mei 2013 18:31

Super leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Femke op 6 mei 2013 18:35

Wat een super leuk artikel! Heel erg tof dat je ons zo meeneemt op de vrijmarkt. De Dr. Martens zijn echt heel er leuk!

[Beantwoorden]


Door Alette op 6 mei 2013 18:51

Wat leuk zeg! De vrijmarkt op Koninginnedag is ook echt een goede kans om je slag te slaan

[Beantwoorden]


Door Amanda op 6 mei 2013 19:00

Wat maak jij een mooie foto’s zeg!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 6 mei 2013 om 20:38:

dankjewel! al heeft mijn zusje dit keer de meesten gemaakt :$

[Beantwoorden]


Door Invitetobeauty op 6 mei 2013 19:14

Door Myrthe op 6 mei 2013 19:53

Wat leuk om te zien wat je wel en niet hebt gekocht dit jaar op Koninginnedag! Als ik het zo lees wil ik ook wel een keer naar Utrecht op Koninginnedag (of nouja, nu Koningsdag), het lijkt me daar heel gezellig. Ik vind de Dr. Martens die je hebt gekocht heel tof!

[Beantwoorden]


Door Danielle op 6 mei 2013 20:11

Leuk! Ik koop eigenlijk nooit kleding op de markt, omdat ik het soms niet zo fris vind ofzo. Dit jaar zag ik een heel leuk jasje voor maar €3,-. Die kon ik echt niet laten hangen en ik vind het helemaal niet vies ofzo. Dus volgend jaar ga ik zeker weer kijken naar kleding!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 6 mei 2013 om 20:37:

leuk dat je nu toch geslaagd bent ^^)

[Beantwoorden]


Door Marielle op 6 mei 2013 20:18

Ik heb een hele poos gegriezeld van tweedehands kleding, maar ik ben sinds een paar jaar helemaal om! I love it!!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 6 mei 2013 20:32

leuk, alvast veel plezier!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 6 mei 2013 20:32

ja dat had ik ook zeker tof gevonden! jammer!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 6 mei 2013 20:33

leuk dat je het leuk vindt! <3

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 6 mei 2013 20:33

ja inderdaad jammer, maar volgende keer beter (:

[Beantwoorden]


Door Paola op 6 mei 2013 20:37

Wat een leuk artikel en een mooie prijs voor de schoenen! Zelf ben ik naar een mini vrijmarkt geweest, maar ze hadden alleen maar kinder spul! Na een half uurtje hadden we het dus wel gezien.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 7 mei 2013 om 11:48:

ja dat is vaak zo bij markten in wijken e.d. voor kleding kun je volgens mij beter naar de stad gaan.

[Beantwoorden]


Door Hester op 6 mei 2013 21:00

De vrijmarkt in mijn dorp/stad is altijd ZO leuk hè, echt een aanrader, heel groot! Die Dr. Martens, ah nice! En goedkoop. Ik dacht trouwens bij die kusjesballerina eerst dat ze van Prada waren, haha. Escada dus. Ik had ook wel een paar dingetjes dat ik dacht van ‘hm, had ik eigenlijk misschien wel wat beter willen bekijken’ (zoals een bloesje en een Céline T-shirt, ja, nep, maar wel tof) maar als je dan überhaupt teruggaat, is het al weg.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 7 mei 2013 om 11:49:

ja, snel zijn is wel handig. ik ben benieuwd hoe het bij jou is! jammer dat het best ver is, maar misschien kom ik er nog eens :).

[Beantwoorden]


Door Frances op 6 mei 2013 21:13

Wauuuuwww! Dat jasje & de dr. Martens are sooooo pretty! (love) Ik was zelf ook in Utrecht en had een heel leuk jasje gezien, helaas niet mijn maat (het was wel 36 maar na een paar keer wassen intussen 32 geworden :s)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 7 mei 2013 om 11:48:

jammer zeg! wel leuk dat je je best hebt gedaan :yes:

[Beantwoorden]


Door Anna op 6 mei 2013 21:18

Wat een leuk artikel! Die dr. Martens zijn echt tof! Ik heb zelf ook wat gescoord op de Koninginne markt voor m’n LSD outfit hihi.

[Beantwoorden]


Door Axelle op 6 mei 2013 21:42

heel leuk! :)

[Beantwoorden]


Door Set op 6 mei 2013 21:54

Haha wat grappig, ik zie mn eigen pailettenjasje terug ;)

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 6 mei 2013 21:58

Leuk om te lezen :D

[Beantwoorden]


Door Angela op 6 mei 2013 22:14

Wat leuk! Ik kocht een DVD en een jurkje van de H&M, ik betaalde maar 4 euro voor het jurkje. Een paar vlekjes moest ik er zelf wel uithalen maar uiteindelijk ben ik er heel erg blij mee!

[Beantwoorden]


Door Just Love Life op 7 mei 2013 06:55

leuk (: ik ben eigenlijk nog nooit naar zo’n vrijmarkt geweest, maar het lijkt me best leuk om eens te doen! (:

[Beantwoorden]


Door Ilona -Kleedmeaan.nl op 7 mei 2013 08:30

Leuk om het zo te zien! Ik ben ook in Utrecht geweest, maar weinig gekocht dit jaar, ze hebben wel altijd veel leuks!

[Beantwoorden]


Door Soesja op 7 mei 2013 09:12

Volgens mij heb jij zó’n geweldig fashion-oog zegmaar. Dit soort dingen vind ik dus echt nooit :P Mijn enige goede koninginnedag-buy was een mooi spijkerrokje van Il Dolce voor €2, maar dat was het dan ook wel weer ;)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 7 mei 2013 om 11:50:

dat vind ik een leuk compliment. maar dat ‘oog’ is dus iets wat je echt wel kunt ontwikkelen. ik liep langs alleen maar kraampjes waar van een afstandje alleen maar rommel leek te liggen, maar scan je alles af, durf je te schuiven en te verplaatsen en wíl je echt wat vinden… dan lukt het ook ;).

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 7 mei 2013 11:47

veel oefenen én doorzetten, dan ga je vanzelf meer ‘zien’ :)

[Beantwoorden]


Door Deborah op 7 mei 2013 14:22

Leuke dingen allemaal! Helaas is de markt in Leeuwarden behoorlijk slecht en verkopen mensen bijna alleen maar troep, weinig kleding. Bovendien is mijn maat niet echt gangbaar. Schoenen en tassen koop ik er wel graag, als is dat heel erg oppassen en met name goed kijken. Vorig jaar zag ik leuke schoenen van Daryl van Wauw (als ik het zo goed schrijf) voor Sasha en de verkoopster verkocht ze voor €10, want ze waren niet gedragen. Ik zou ze bijna meenemen toen ik bedacht dat ik de onderkant dan wel wou zien. Helemaal kapot! En trouwens, handig dat we nu meteen kunnen pinnen!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 7 mei 2013 15:39

Dit vind ik een tof artikel zeg :D Ik ben dol op vrijmarkten!

[Beantwoorden]


Door Esther - Mango Sorbetto op 7 mei 2013 16:37

Wat een catch die dr Martens zeg!

[Beantwoorden]


Door Anne Solveig op 7 mei 2013 19:43

Wat een mooie items!

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 7 mei 2013 20:05

Leuk om te zien!
Je kan toch nog best wel leuke dingen scoren op zo´n vrijmarkt =D

[Beantwoorden]


Door sara op 8 mei 2013 13:31

Die blouse is echt geweldig! ik snap dat je m gekocht hebt :DD ik ben nog nooit leuke kleding tegengekomen op rommelmarkten helaas.. Maar volgend jaar zal ik er eens op letten! xx

[Beantwoorden]


Door Jasmine op 8 mei 2013 13:58

Superleuke foto’s, krijg er echt die vrijmarkt sfeer. Wat een aparte spullen zijn er te koop. Zo’n off the shoulde jackets, wist niet eens dat die (nog) bestonden.

[Beantwoorden]


Door Jessica op 9 mei 2013 23:06

Vooral de DM! <3

[Beantwoorden]


Door Renate op 11 mei 2013 00:02

Super leuk gedaan! Die sjaal met die diertjes was echt heel erg schattig <3

Je hebt echt een hele goeie kleding smaak, hihii

[Beantwoorden]


[…] je nog dat ik schreef dat A Touch Of Fashion 3 jaar bestaat? Vandaag is het tijd dat te vieren! Op een manier die alles te maken heeft met de A Touch Of […]