A Touch Of Fashion – Is kleding kopen bij de Kringloop leuk?

Suzanne blogt dagelijks op fashionisaparty.com en om de maandag hier op veracamilla.nl. Vandaag is het weer zover en lees je in haar eigen rubriek A Touch Of Fashion over haar passie voor, en kijk op mode.

Of ik niet eens kon schrijven over kleding kopen bij de Kringloop, is me wel eens door één van jullie gevraagd. Natuurlijk wel. Lijkt me een goed idee! De kringloop is immers in bijna elk dorp te vinden, pure recycling en voor iedereen betaalbaar. Er zou dus maar één máár kunnen zijn: is kleding kopen bij de kringloop ook een beetje léuk? Nadat het lang geleden was dat ik niet op kroegentocht maar op kringlooptocht ging, ging ik dat weer eens onderzoeken.

Op een donderdag besloot ik naar een kringloopwinkel in Arnhem, Elst, één in Nijmegen en nog één in Nijmegen te gaan. Mijn doel was om na deze vier winkels een hele (en leuke!) outfit bij elkaar geshopt te hebben, maar dat viel tegen.

Het grootste gedeelte van de kleding begint bij maat 40, en – hoewel oversized hier en daar best kan – is mijn eigen maat een aantal maten kleiner en daarom is maat 40 me toch net te groot om mooi te zitten, vind ik. Hoewel de mevrouw op de achtergrond hem me zo mooi vond staan, nam ik jas dan ook niet mee.


Baggy leren broeken zijn nu erg hip (én leuk vind ik), dus zag ik hartjes toen ik deze broek tegen kwam. Het is eigenlijk geen baggy model maar ik dacht hem er wel ‘naar om te buigen’. Helaas voor mij zat hij toch echt zo ‘flodderig’ bij mijn kont dat ik hem (baggy of niet) niet flatterend genoeg vond.


Ook de krijtstreep is hip én vind ik leuk, maar dit model broek vond ik net niets. Niet strak, niet wijd, niet flared… niet mooi dus. Broeken zijn nou juist de kledingstukken die me altijd het slechtst zitten en juist die koos ik er aan de lopende band uit in de Kringloop. Niet gek, want er waren bij alle kringloopwinkels ook veel meer broeken en andere onderstukken dan bovenstukken. Gek hè?


Deze nam ik wél mee! De plooi op deze foto is niet zo fraai, maar de rok zat me verder mooi. Een zwarte kokerrok vind ik te basic om heel erg enthousiast van te worden, maar als ik er ooit eens naar op zoek zou zijn, zou ik hem vast en zeker niet voor €6,- (dat is wat deze kostte) vinden. Daar wilde ik dus geen spijt van krijgen.


Een leuk rokje hè? Bij deze heb ik dan ook het meest getwijfeld of ik hem mee zou nemen of niet, maar uiteindelijk besloot ik dat ik hem niet genoeg aan mijn garderobe toe vond voegen. De kleuren zijn absoluut ‘mij’, maar verder vond ik het rokje gewoon niet bijzonder (of praktisch, kan ook een overweging zijn) genoeg.


Deze rok wilde ik zó graag passen. Ik ben namelijk al eeuwen verliefd op zo’n model. Helaas zijn mijn billen omvangrijker dan de stof van de rok op die plek: die knelde ze daardoor ontzettend af en dat zag je ook. Heel jammer hoor! Vooral omdat hij verder wel goed paste.


En ook van deze passessie werd ik niet blij: een fluwelen, bordeaux kleurige broek met hoge taille en uitlopende pijpen leek me prachtig! Het gebrek aan stretch liet echter mijn droom in duigen vallen.


Nee, wat dat betreft slaagde dit meisje beter dan ik. Haar carnavalsoutfit vond ik eigenlijk te mooi voor carnaval.

Is kleding kopen bij de Kringloop dus leuk?

JA, omdat:

– Je meer contact met mensen hebt. Mensen zijn minder gehaast dan in de stad en doordat de meeste minder te besteden hebben, gewend minder zelfvoorzienend en behulpzamer te zijn voor anderen.

– Het spannend en niet voorspelbaar is wat je zult vinden: meer dan in een andere winkel.

– Het goed is voor je creativiteit en je ‘open minded’ houding tegenover kleding.

– De prijs/kwaliteit verhouding doorgaans erg goed is. Er wordt niet heel veel onderscheid gemaakt tussen een H&M’etje of duur merk qua prijs. Daarom is H&M bij de Kringloop relatief duur, maar een duur merk lekker goedkoop!

– Je dure materialen als leer er veel goedkoper kunt kopen dan dat je ze nieuw/bij een andere winkel koopt.

– Je er één groot verkleedfestijn met vrienden kunt houden, als je wilt. Of een carnavalsoutfit kunt scoren dus.

NEE, omdat:

– Niet alle maten goed vertegenwoordigd zijn. Met een hele kleine of hele grote maat zul je maar weinig vinden. Het meeste zit tussen de maat 38 – 44: vrij gemiddelde maten, waarvan dus ook het meeste bij de Kringloop belandt.

– Modellen vaak ouderwets zijn en dus niet mooi/van deze tijd/passend zijn. Mouwen zijn bijvoorbeeld vaak kort, jasjes niet getailleerd, en broeken zijn bijna allemaal een heel recht model.

– Lang niet alles zo goedkoop is als je misschien zou denken. Ik vond een winterjas van H&M voor €29,95: nee, dank je.

– Er zo weinig kleur/bijzonders te vinden is. Again: je vindt er wat de meeste mensen droegen en dat is helaas nog altijd niet zo kleurrijk/bijzonder.

Vind jij kleding kopen bij de Kringloop leuk?


Wil je meer lezen en zien van Suzanne? Volg haar dan op Twitter, Facebook en/of Bloglovin.


Reacties

Door Evi op 11 februari 2013 16:03

wat een leuk artikel! ik ga zelf eigenlijk nooit naar de kringloop, maar ik vond het wel grappig om te zien ^^)

[Beantwoorden]


Door Miladylike op 11 februari 2013 16:05

Ik denk niet dat ik het bij elke winkel even leuk zou vinden, de winkel moet er schoon en goed verzorgd uitzien. Met spulletjes is dat anders maar met kleding, daar krijg ik toch sneller de kriebels van. Geen idee waarom want je kan het natuurlijk gewoon goed wassen. Vooral in van die vintage winkeltjes vind ik het wel erg leuk om te kijken, je komt soms zulke aparte dingen tegen. Echt een leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Gabriëlle op 11 februari 2013 16:07

Ooh die ene rok had je moeten nemen die staat je heel mooi

[Beantwoorden]


Door riot op 11 februari 2013 16:10

Nog nooit geshopt bij de kringloopwinkel. Misschien moet daar toch maar eens verandering in komen..

[Beantwoorden]


Door Maaike op 11 februari 2013 16:11

Ik heb nog nooit kleding bij de kringloop gekocht, alhoewel ik ooit op het punt heb gestaan een zwarte leren tasje mee te nemen. Totdat ik hem opendeed: bleek er nog een oude kauwgom van iemand anders in geplakt te zitten…

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 11 februari 2013 om 18:34:

aaah nee! :eww:

[Beantwoorden]


Door Ester op 11 februari 2013 16:13

Voor kleding ga ik nooit naar de kringloop, ik vind het een beetje een vreemd idee dat een ander het heeft gedragen. :$
Je weet nooit wie het was, en wat er mee is gebeurt. ( wie weet is in die prachtige jjurk wel iemand vermoord. xD )

Nee, voor de kleding niet! Maar als het gaat om boeken voor mijn dochtertje, dan wel! Leuke oudewetste kinderboekjes.

[Beantwoorden]


Door Laura op 11 februari 2013 16:14

Wauw, dat meisje op de laatste foto heeft echt een gave carnavalsoutfit zo! Ik heb nog nooit kleding gekocht bij de kringloop, alleen kleine dingetjes :)

[Beantwoorden]


Door Juliette op 11 februari 2013 16:15

Ik weet het nooit zo goed! Ook al weet ik dat het niet altijd zo is, krijg ik er wel een beetje een vies gevoel bij. Wie was die persoon die het droeg? Wat is erin gedaan? Maar laatst zag ik ongebruikt zwarte allstars voor 6!!! euro bij de kringloop, en toen baalde ik wel flink dat het niet mijn maat was.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 11 februari 2013 om 18:35:

jammer inderdaad! maar als je tweedehands niet fijn zit: er zitten ook nieuwe dingen bij soms, want ik heb zelf laatst ook een hoop naar de kringloop gebracht waarvan sommige dingen nieuw waren. alleen je weet het niet altijd.

[Beantwoorden]

Manon antwoordt op 11 februari 2013 om 20:01:

Ik dacht ook altijd, bah wat vies.

Maar toen ging ik nadenken over hotels en de ‘tweedehands’ matrassen! Ielk! :X

Dus nu denk ik: ach een keer wassen en het is weer schoon in tegenstelling toch hotels. :crazy:

[Beantwoorden]


Door Jet op 11 februari 2013 16:18

Wat een super leuk artikel! Zelf ben ik vaak te vinden in de kringloop. Niet omdat ik weinig geld heb, maar juist om creatief met kleding bezig te zijn. Ik vind de leukste dingen!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 11 februari 2013 16:18

Als ik meisjes hoor raven over ‘vintage’ dingen die ze hebben gevonden bij kringloopwinkels is het eerste wat in me opkomt: wáár dan? HOE?! In de winkels waar ik ben geweest hangen altijd alleen dingen als hierboven, dingen die gewoon echt ‘uit’ zijn en die je ook niet meer om kunt buigen naar iets van deze tijd. Jammer, want ik zou ook wel eens iets tofs willen scoren in zo’n kringloopwinkel.

[Beantwoorden]

Margje antwoordt op 11 februari 2013 om 16:36:

Dat vraag ik me ook altijd af! Misschien moet je gewoon heel goed zoeken en selecteren.. iets wat ik eigenlijk nooit doe, omdat ik altijd een beetje moedeloos word van al die rekken kleding..

[Beantwoorden]

Sophia antwoordt op 11 februari 2013 om 17:05:

Dat goed zoeken is inderdaad de truck, ik schop heel vaak in de kringloop en heb er echt super leuke dingen tussenuit getrokken, soms ook niks beide is prima, je kan niet naar iets op zoek zijn, iets leuks kom je er tegen. Maar een shopsessie bij de kringloop trek ik zo anderhalf a 2 uur voor uit omdat je inderdaad echt alles moet bekijken. Het moet je hobby zijn, ik vind het leuk, maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat je er niet blij van wordt.

[Beantwoorden]

Sophia antwoordt op 11 februari 2013 om 17:05:

haha schop =shop

Suzanne antwoordt op 11 februari 2013 om 18:36:

klopt: de kunst is echt moeite willen doen, dat geloof ik ook.

LNN antwoordt op 11 februari 2013 om 18:28:

Het is ook een kwestie van ‘niet opgeven’. Ik ga bijna iedere week, maar neem echt niet elke keer wat mee. Er zijn goede periodes en slechte om kleding te vinden bij de kringloop! En verder ga ik ook vaak naar de tweedehands markten in Arnhem, in de Rijnhal en het Gelredome, daar heb ik de meeste leuke dingen gevonden en nu sta ik er zelf ook wel eens!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 11 februari 2013 om 18:36:

leuk, daar wil ik ook nog eens heen!

[Beantwoorden]


Door Marijke op 11 februari 2013 16:19

Verrassend en leuk artikel.
Ik vind dat je die oranje rok had moeten nemen. Die stond je goed.

[Beantwoorden]

Di antwoordt op 11 februari 2013 om 16:44:

vond ik nou ook! ^^)

[Beantwoorden]

Gabrielle antwoordt op 12 februari 2013 om 21:56:

Ik ook! Dat oranje rokje was het leukste wat ik er tussen heb gezien. Hij zat het mooist en stond heel leuk bij die trui! Ik heb een keer een nieuw h&m jurkje gescoord voor 5 euro in een kleur die helemaal in was! Er hangt vaak “oude mensen” kleding in die winkels, maar soms heb je geluk! ^^)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 11 februari 2013 16:20

Leuk artikel ! Zelf koop ik wel eens kleding bij de kringloopwinkel of een tweedehandswinkel. Zo had ik laats een G-Star broek voor maar 15 euro ^^) . Even goed wassen en er iets niets aan de hand.
xxx

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 11 februari 2013 16:25

Ik heb eigenlijk nog nooit wat bij de kringloop gekocht, er zit er volgens mij ook geen in mijn buurt.

[Beantwoorden]


Door Marieke op 11 februari 2013 16:30

Hier in Groningen en op het platteland is het veel leuker kringloop shoppen! Alle maten, veel aparte dingen, veel kleur, veel keus. Ik kom er dus regelmatig, maar je moet wel altijd zelf even de kwaliteit goed checken.

[Beantwoorden]

Willemijn antwoordt op 14 februari 2013 om 19:52:

Ik winkel ook vaak in stad Groningen en lijkt me leuk om een keer in een kringloopwinkel te kijken. Heb je tips waar ik heen kan gaan en wat een beetje in de binnenstad ligt?

[Beantwoorden]


Door selina op 11 februari 2013 16:31

ik vind het allemaal echt spuuglelijk, dus zou daar sws niet inlopen.. mja ieder zijn ding.

[Beantwoorden]

Paula antwoordt op 11 februari 2013 om 17:00:

Nou, dat het niet je smaak is oké, respecteer haar stijl. Je hoeft niet meteen te zeggen dat het spuuglelijk is. Even normaal doen kan ook.

[Beantwoorden]


Door Saar op 11 februari 2013 16:31

Hmm, is dit misschien een beetje geïnspireerd op mijn “challenge” voorstel?(:
Ik slaag altijd super bij mijn kringloopwinkels in de buurt, maar ik koop dan ook vooral bovenstukken, schoenen en riempjes, broeken e.d. koop ik daar maar weinig!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 11 februari 2013 om 18:37:

ja, dat zou kunnen! ben je tevreden?

[Beantwoorden]


Door Anne op 11 februari 2013 16:33

Ik scoor eigenlijk nooit wat, maar mijn moeder is zo goed in pareltjes vinden bij de kringloop! Mijn all time favorite blousje komt er vandaan en laatst kwam ze weer met een hele leuke aparte blouse. Ik denk dat alleen als je er vaker komt je soms net geluk hebt… De ‘spullen’ kringloop is trouwens ook een aanrader! krukjes, boeken, zo gaaf!

[Beantwoorden]


Door Jesse. op 11 februari 2013 16:34

Ik vind shoppen echt leuk bij de kringloop!
Maar voor kleren, ga ik toch liever sale shoppen.
Ik vind het helemaal niet smerig ofzo, maar ik kan er nooit echt wat vinden. Alles stamt af van de oertijd…

[Beantwoorden]


Door Ingeborg op 11 februari 2013 16:35

Leuk artikel! Ik heb eigenlijk nog nooit wat qua kleding bij de kringloop gekocht.

[Beantwoorden]


Door Corine op 11 februari 2013 16:35

Jaaaa ik kom toevallig net bij de kringloop vandaan! Ik vind het geweldig en ben vaak nog meer trots op mijn leuke aankoopjes bij de kringloop dan als ik shop bij H&M of wat dan ook. Zo heb ik ooit een spiksplinternieuw mexx blazer gekocht voor 16 euro. Perfecte maat. Eerste twijfelde ik, maar heb hem toch meegenomen. Thuis googelde ik hem en zag ik dat hij nog steeds verkocht werd voor 140 euro! Yeah! Daarnaast pas ik vaak de wat apartere dingetjes aan, of juist te grote of te kleine maten, maar die vallen dan in 1 keer heel leuk (wat ik in de winkel nooit mee zou nemen). Wat wel geldt is dat ik de ene keer heel veel leuke kledingstukken kan vinden en de andere keren niets. Ook vind ik dat sommige kringlopen de kleding wel heel deftig geprijsd hebben, het moet wel redelijk blijven :). Leuk!

[Beantwoorden]


Door eline op 11 februari 2013 16:35

laatst een super mooi jurkje gekocht voor 8 euro!
strapless, mooi getailleerd, met baleinen in het bovenstukje zodat het mooi strak stond en mooi je curves volgt
en onderaan was het een soort van wikkelrok
allemaal in een leuke hawaii print, fel groen met roze bloemen en donker groene blaadjes

[Beantwoorden]


Door Nina op 11 februari 2013 16:38

Ik heb nog nooit geshopt bij een kringloopwinkel

[Beantwoorden]


Door Daphne op 11 februari 2013 16:43

Het verschilt per kringloopwinkel of ik het leuk vindt om er te shoppen, maar als ik er eentje heb gevonden ga ik ook helemaal los! Vaak zie ik in maatjes 40 zelfs nog leuke dingen dus dan ga ik met de naaimachine aan de slag en maak ik er zelf wat leuks van :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 11 februari 2013 om 18:38:

dat scheelt veel: als je dingen kunt vermaken!

[Beantwoorden]


Door Di op 11 februari 2013 16:45

wow die laatste jurk vind ik echt super!

[Beantwoorden]


Door Rafika op 11 februari 2013 16:52

Nog nooit gedaan maar daar komt in de toekomst verandering in!

[Beantwoorden]


Door Gemma op 11 februari 2013 16:54

Hoe leuk het ook zou zijn, ik vind het maar vies. Vooral passen laat ik achter wegen

[Beantwoorden]

Paula antwoordt op 11 februari 2013 om 17:02:

Er bestaat ook zoiets als een wasmachine hè… :/

[Beantwoorden]

Katjang pedis antwoordt op 12 februari 2013 om 08:34:

Ik vind dit echt een opmerkering die echt zo kort door de bocht is. Weetje hoevaak kleding bijv bij deh&m terug wordt gebracht of door hoeveel mensen het gepast is. Zo nieuw is het dan niet meer hoor…

[Beantwoorden]


Door Mathilda op 11 februari 2013 16:54

Ik kom wel eens bij de kringloop en heb zelfs een keer een super fijne spijkerbroek gescoord! Was echt m’n lievelings broek maar ging wel snel stuk, omdat hij vaak gedragen is. Voor zulke dingen moet je echt een beetje out of the box kijken, deed ik dat niet had ik die broek nooit gepast en gekocht. :yay:

Ook ga ik er er wel eens naar toe voor verkleed kleding voor mijzelf (animatiewerker) en voor de kinderen op stage. (kinderdagverblijf) Kan er vaak zulke leuke, simpele dingen vinden!

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 11 februari 2013 16:58

Leuk artikel!! Zelf denk ik echt dat je geluk moet hebben met het vinden van iets leuks bij de kringloop. Ik kom er wel eens maar meer voor dingetjes om mee te DIY’en, niet speciaal voor de kleding. Wel kijk ik altijd of er iets bijzonders tussenhangt! Die kokerrok die je hebt gekocht staat je mooi trouwens!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 11 februari 2013 om 18:39:

dankje!

[Beantwoorden]


Door Marijn op 11 februari 2013 16:58

Wat een leuke post! Ik ben vorige week nog bij de kringloop geweest. Ik was al een tijdje op zoek naar een fijne grijze trui, maar gek genoeg kon ik die niet vinden. Bij de kringloop wel! Een grijze trui van Benetton voor maar 1,50! Koopje toch? Was er echt super blij mee :D

[Beantwoorden]


Door Ashleey op 11 februari 2013 17:01

Ik vind het persoonlijk wel leuk, omdat je soms echt grappige oubollige dingen kan scoren, maar het idee dat het tweedehands is en de maten vind ik het een beetje eng. Maar in de winkel zelf passen mensen ook veel dingen, dus dat ik eigenlijk hetzelfde hhaa

[Beantwoorden]


Door Jasmine op 11 februari 2013 17:03

Op zich is een kringloop een goede plek voor als je iets minder standaard wilt. Ook het idee van ‘wat nog goed is kan nog wel gebruikt worden’ vind ik geweldig. Echter, met mijn kleine maat en lengte zal ik denk ik niet snel iets vinden. Maar bovenal, het idee dat een wildvreemde het gedragen/gebruikt heeft vind ik niets. Het is hetzelfde met bestek, borden en messen bij de kringloop, en bedden. Nee dank je.

[Beantwoorden]

Karin antwoordt op 11 februari 2013 om 22:48:

Grappig dat je moeite hebt met bestek, borden etc. want als je uit eten gaat hebben duizenden verschillende mensen met hetzelfde bestek gegeten. Je gaat er dan du vanuit dat alles goed schoon is? Ik zie vaak nog restjes op het bestek en moet dan weer om een “nieuwe” vragen.
Een bed in een hotels is trouwens net zo iets….. Je moet alles een beetje relativeren en dan is het heus niet meer zo “vies”.

[Beantwoorden]


Door Paula op 11 februari 2013 17:05

Heel leuk artikel. Mijn moeder vond laatst een hele mooie bruine winterjas met een riem van Only voor m’n zusje, voor maar 6 euro. Denk dat ik ook weer eens naar de kringloop ga. Vroeger vond ik er soms hele leuke kleding.

[Beantwoorden]


Door Noor op 11 februari 2013 17:08

ik kom er niet zo heel vaak maar heel leuk artikel (love)

xo

[Beantwoorden]


Door hannah op 11 februari 2013 17:16

mmm ja leuk, het is toch altijd afgedankte kleding :( dat is altijd zo jammer daar en ik vind het idee een beetje vies.

[Beantwoorden]


Door lisanneleeft op 11 februari 2013 17:23

Ik vind het heerlijk, lekker neuzen tussen de kleding! Wij hebben hier een winkeltje dat alleen kleding verkoopt, en dan voor ECHT heel erg weinig geld! (zo’n rok zou daar echt 2 euro ofzo gekost hebben)
En ik heb geluk, ik heb maat 38 dus eigenlijk pas ik vrij veel bij de kringloop altijd :)

Maar ik doe het eigenlijk niet vaak genoeg, hehe :P Moet het weer eens gaan doen!
Vond dit een heel leuk artikel! :D

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 11 februari 2013 om 18:39:

dankje! en ik ben een beetje jaloers: ik hoop ook echt dat er betere winkels zijn dan die bij mij in de buurt, want zoals je leest vond ik die tegenvallen.

[Beantwoorden]


Door Axelle op 11 februari 2013 17:27

oh haha leuk artikel !

[Beantwoorden]


Door Ronja op 11 februari 2013 17:46

Leuk! Ben je toevallig in de kringloop tegen over de flying tiger in nijmegen geweest? Ik dacht wat te herkennen op de foto’s!

Liefs!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 11 februari 2013 om 18:40:

ja, klopt!

[Beantwoorden]

Ronja antwoordt op 11 februari 2013 om 19:11:

Het is mijn lievelings kringloop in nijmegen! Altijd als ik bij mijn broer ben gaan we er samen heen, het is óók zijn lievelings kringloop!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 11 februari 2013 17:48

Ik ben wel eens naar de kringloopwinkel geweest maar kom uiteindelijk toch altijd teleurgesteld en met lege handen terug. Geen vintage chanelletjes, nada. Maar ga het binnenkort toch maar weer eens proberen, mede door het geweldige nummer en clip “Thrift Shop” van Macklemore!

[Beantwoorden]


Door kirsten op 11 februari 2013 17:48

Bij de kringloop dingen kopen is wel leuk! Laatst kocht ik daar een leuk blouseje voor 3 euro!

[Beantwoorden]


Door Nienke op 11 februari 2013 17:58

Ik ben fan van Het Goed in Nijmegen, maar vooral voor de meubels eigenlijk. En hun etalages zijn zo leuk.

Grappig dat ik in Elst woon maar hier nog nooit naar de kringloop ben geweest. Ik ga ‘m maar eens uitproberen!

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 11 februari 2013 18:00

Wat een handig artikel! Ik koop eigenlijk nooit kleding bij de kringloopwinkel, maar ik denk dat je er toch wel leuke dingen kan vinden. Jammer van die grote maten, maar die kokerrok vind ik wel erg mooi bij je staan!

[Beantwoorden]


Door S op 11 februari 2013 18:00

Ik kom best wel vaak bij de kringloop, vooral voor boeken & dvd’s.
Kleding koop ik er steeds minder vaak omdat ze de laatste tijd helemaal niks leuks meer hebben.

[Beantwoorden]


Door Hester op 11 februari 2013 18:00

Ik ben er al een tijd niet meer geweest, maar soms hebben ze best leuke dingen! Het is altijd een uitdaging om er wat leuks te vinden, dat wel, maar dat maakt het ook wel weer leuk. Dat het van iemand anders is geweest maakt me qua hygiëne niet echt uit, alleen wel vreemd dat zij er dan ook een ‘verhaal’ mee hadden, haha. Ik vind de kringloop een leuke uitdaging, een goed alternatief voor oude kleding en het is ook een uitkomst voor mensen met een minder groot budget (en niet zo’n grote waarde aan hun stijl, als je er álles koopt)!

[Beantwoorden]


Door Sarah op 11 februari 2013 18:06

ik denk dat het heel erg afhankelijk is van waar je in kringloopwinkels shopt. Ik denk dat zo’n 75 % van mijn kledingkast tweedehands is, van de kringloop, het leger des heils, marktplaats en koninginnedag, en ik heb gewoon moderne, passende en zo goed als nieuwe kleding. Uiteenlopend van COS tot vintage, H&M en Topshop. Je moet goed zoeken, kritisch zijn en regelmatig gaan. In studentensteden is vaak veel in kleinere maten te vinden, ik heb maat 36 en heb geen moeite met het vinden van passende kleding. Ik vind het leuk dat je er aandacht aan besteedt, er zijn namelijk veel misverstanden over. Ik heb zelfs kleding met de kaartjes er nog aan gekocht, dus vies hoeft het niet te zijn. De kringlopen van de gemeente zijn vaak erg duur, het leger des heils is veel goedkoper omdat ze eenheidsprijzen hebben. Een vest is daar gewoon standaard 3 euro, maakt niet uit welk merk en wat de staat is. Dus, ook al vind je de eerste keer niets, gewoon volhouden en zo vind je vanzelf schatten!

[Beantwoorden]

Marjolein antwoordt op 11 februari 2013 om 18:24:

Jaaa totaal mee eens!
Het hangt echt heel erg van wat voor soort kringloop je heen gaat en ook een kwestie van ‘talent’, ik shop al tweedehands sinds dat ik een jaar of 11 was (ik ben nu 17) en ik kan eigenlijk altijd en overal wel iets vinden.
Ook is het natuurlijk een kwestie van wat je stijl is, iemand met een experimentele stijl vind eerder kleding dan iemand die altijd een kleur of stijl draagt :)
En nog een tip: als je echt een broek nodig hebt, ga dan niet naar de kringloop, want zoals dan zul je idd meestal teleurgesteld worden omdat ze vaak te groot zijn, met andere kleding stukken heb ik daar meestal geen last van :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 11 februari 2013 om 18:41:

goede tips en super leuk om te lezen! lijkt me leuk om een garderobe te hebben die goedkoop, maar toch goed is en waar (leuke) verhalen bijhoren.

[Beantwoorden]


Door Martine op 11 februari 2013 18:06

Het idee dat het gedragen is door iemand anders ughh.. smerig.
Heb ik overigens met alle 2ehands spullen hoor
ik HOU van het gevoel dat ik iets nieuw heb gekocht ;)

[Beantwoorden]

Jessica antwoordt op 11 februari 2013 om 20:19:

Maar weet je, de verkoopsters in kledingwinkels dragen vaak de kleding uit de winkel. Die hangen ze aan het eind van de dag gewoon weer terug in het rek. Dat is ook vies. En wat te denken van nieuwe kleding die door tig mensen wordt gepast in het pashokje? Dat is ook niet echt hygienisch. Ik koop regelmatig bij de kringloop en was het gewoon op 60 graden.

[Beantwoorden]

ilse antwoordt op 11 februari 2013 om 20:52:

kringloopwinkelkleding is niet vies. winkels nemen alleen helemaal schone frisse hele kleidng aan. En als je nagaat door hoeveel mensen de nieuwe kleding in winkels wordt gepast, vind je het ook niet meer zo fris. en dan hebben we het nog niet eens over de honderden kerren dat het stuk wordt aangeraakt door mensen die tussen de kleding zoeken, en de keren dat het op de grond valt en zo weer wordt teruggehangen op het hangertje. en de meenste mensen wassen kringloopwinkelkleding voor ze het aantreken, in tegenstelling tot nieuwe kleding, die men zo uit de winkel aantrekt. in dat opzicht is kringloopwinkelkleding dus schoner.

[Beantwoorden]


Door Louise op 11 februari 2013 18:08

Ik kom eigenlijk nooit bij de kringloop, wij hebben ook niet echt leuke hier.
Ik ben wel een keer met een vriendin naar een verkleedwinkel gegaan, gewoon voor de grap. Ik heb echt de grappigste outfits aangehad. Gingen we steeds voor elkaar iets halen!

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 11 februari 2013 18:11

Leuk artikel. Maar kopen bij de kringloopwinkel is niks voor mij vrees ik.

[Beantwoorden]


Door Denna op 11 februari 2013 18:15

Ik denk dat het vooral handig is om naar een kringloop winkel te gaan als je kan omgaan met een naaimachine of iemand weet die dat kan.

Ik krijg altijd kleding van iemand die teveel koopt maar nooit draagt. Ze ziet dan liever mij erin lopen dan dat het ligt te verstoffen. Meestal is het toch wat oubollig of te groot. Toch hebben de meeste stukken potentie om iets leuks te worden
En rok kan je makkelijk korter maken, broeken smaller en vooral mijn favoriet van een lange broek shorts maken.

Jammergenoeg zijn er bijna geen kringloop winkels waar ik woon. Vind het leuk om op vakantie altijd rond te neuzen tussen vintage sieraden.

[Beantwoorden]


Door Miss Sentinelli op 11 februari 2013 18:17

Leuk artikel! Ik heb zelf nog nooit geshopt bij een kringloopwinkel…ik denk ook niet dat ik dat ooit zal doen :)

[Beantwoorden]


Door Charile op 11 februari 2013 18:20

Wat een leuk en origineel artikel!

[Beantwoorden]


Door maaike op 11 februari 2013 18:21

Ik heb een heel leuk bloesje en een blazer van de 2e hands winkel maar je moet t wel echt treffen..

[Beantwoorden]


Door Just Love Life op 11 februari 2013 18:27

leuk artikel!
het lijkt me wel leuk om echte unieke kleding te vinden (: maar toch zou ik er niet zo snel shoppen denk ik :/

[Beantwoorden]


Door Daphne op 11 februari 2013 18:30

Ik vind de krigloop vaak wel leuk! Ik heb er onlangs een fake fur giletje en FF jas gekocht, maar je moet maar net geluk hebben!

[Beantwoorden]


Door kimberly op 11 februari 2013 18:30

Hoi Vera en iedereen die dit leest,
allereerst leuk artikel Suzanne!
maar ik ga dus overmorgen de dingetjes van catrice en esscence shoppen.. Wat moet ik nu echt kopen en wat absoluut niet? Die 3D oogschaduws, die dunne eyeliner, nudepalletje (catrice) en partyclubpallette? Tips graag :X
X

[Beantwoorden]


Door Lisa op 11 februari 2013 18:37

Persoonlijk vind ik het wel fijn om in de kringwinkel te shoppen. Ik vind er bijna altijd wel iets. Heb er al leuke laarzen gevonden die nog bijna nieuw waren voor maar 5 euro! Ook heb ik er al eens een blouse van Desigual gekocht van maar 3 euro. Je moet gewoon echt geluk hebben als je gaat :)

[Beantwoorden]


Door pretty beauty land op 11 februari 2013 18:38

hihi leuk geschreven!

[Beantwoorden]


Door Marrit op 11 februari 2013 18:44

Zelf heb ik een tweedehandskleding winkel en ik denk dat er een groot verschil is tussen een kringloop en bovengenoemde winkel.
Een kringloop heeft toch vaak kleding die mensen niet meer dragen omdat het niet echt up to date meer is of goed genoeg voor verkoop in een 2ehands kleding winkel.
Doordat mijn winkel maar erg klein is moet ik heel selectief zijn met wat ik aanneem. Daardoor heb ik een erg gevarieerd aanbod van merkketens, maar ook duurdere kleding en designers. Ook is de kwaliteit heel goed, kleding is schoon en fris en up to date.
Maar dat komt echt door het innamebeleid en dat verschilt ook enorm per winkel.
Ik merk dat er nog steeds iets heerst dat tweedehandskleding ‘smerig’ is, maar dat hoeft dus absoluut niet zo te zijn. Alle kleding in mijn winkel is zo goed als nieuw.
Het is zo zonde om altijd alles nieuw te kopen terwijl er zulke mooie dingen tweedehands te vinden zijn.
Bovendien kun je dan bijzondere kledingstukken vinden die nieuw een klein fortuin hebben gekost en nu voor dezelfde prijs als iets nieuws van een ‘eenheidsworstkledingstuk’ in de kast belanden.
Ook kun je bij de meeste winkels de kleding inleveren die je niet meer draagt en als het dan verkocht wordt krijg je er ook nog iets voor terug. Das helemaal mooi meegenomen toch!

[Beantwoorden]


Door Mieke op 11 februari 2013 18:49

Leuk artikel! Bij de kringloop moet je gewoon net mazzel hebben. Als kleding voor te veel geld over de toonbank gaat, hoef je niet meer terug te komen want dat veranderd niet. Het beste is om na de hoogseizoenen te gaan, dan gaan veel mensen een nieuwe garderobe aanschaffen. Ik kan er veel plezier bij hebben! Maar de kleine maten zijn inderdaad te weinig vertegenwoordigd:-) PS ongelooflijk dat je die oranje rok hebt laten hangen, vind het ECHT iets voor jou!!

[Beantwoorden]


Door Nina op 11 februari 2013 19:01

Leuk artikel! (:

[Beantwoorden]


Door Sabine op 11 februari 2013 19:02

Nou en of ik kringlopen leuk vind! Ik heb er nota bene m’n hele blog aan gewijd! :P
De truc is inderdaad vaak gaan, want bij kringloopwinkels is het gewoon echt een kwestie van geluk hebben. En 90% van mijn kleding komt van kringloopwinkels en ik vind eerlijk gezegd niet dat ik er ouderwets bijloop. Mocht iemand geïnteresseerd zijn, ik wil niet ongewenst m’n blog spammen, maar het leek me nu wel relevant; kijk eens op m’n blog bij de artikeltjes ‘kringlopen voor beginners’, dan weet je waar je op moet letten bij kringloopwinkels.

[Beantwoorden]


Door Bianca op 11 februari 2013 19:12

Leuk artikel! Ik kom eigenlijk nooit bij de kringloop en eerlijk gezegd zou ik daar sws niet echt kleding willen kopen.

[Beantwoorden]


Door Adinda op 11 februari 2013 19:18

super leuk artikel.
met kerst ging ik kijken voor een leuke kerstjurk en ik vond gewoon allemaal galajurken met het prijsje er nog aan.
dus kringloop winkels zijn hartstikke hip.
en zelf heb ik een beetje een lichtblauwe spijkerbroek gekocht.
ik heb de pijpen opgestroopt en ben er met een schuurpapiertje over heen gegaan.
heb nu een super leuke boyfriend jeans voor maar 6 euro.
dat is toch geen geld!!!!!!!

[Beantwoorden]


Door Fleur op 11 februari 2013 19:22

Ik help soms bij zo’n kringloop, laatst vond ik een shirt van de vero moda, supermooi maar hij was te klein. Nu heeft mn nichtje hem. Soms is het echt 3x niks maar soms liggen er ook supermooie kleren

[Beantwoorden]


Door Anne Solveig op 11 februari 2013 19:36

Wel leuk, maar het past niet echt bij me!

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 11 februari 2013 19:50

Ik ben gek op de kringloop, maar koop er eigenlijk nooit kleding. Vind gloednieuwe kleding toch het fijnst.

[Beantwoorden]


Door Jelle op 11 februari 2013 20:12

Oeeh, kringloop is een ander leuk woord voor vintage! Niet alle tweedehandskledingzaken zijn leuk maar altijd een kijkje waard. Ik vroeg me af, ik woon in Nijmegen. Welke winkels heb je precies bezocht? Het Goed en….? Maar leuk artikel meis!

Ciao, Jelle

[Beantwoorden]


Door Vera op 11 februari 2013 20:17

Ik ga zelf heel vaak naar de kringloop! Ik ben gek op aparte dingen die verder niemand heeft! soms zie ik kleren waarvan ik de stof wel mooi vind maar het model niet, dan koop ik het toch en maak ik er iets anders van. I love tweedehands! haha

[Beantwoorden]


Door Floor Daasvand op 11 februari 2013 20:18

Ik vind regelmatig leuke kleding bij de kringloop in ons dorp (A)

[Beantwoorden]


Door Enya op 11 februari 2013 20:28

Noh, die tweede rok vind ik je zó leuk staan! Vooral met die trui die je aan hebt. Snap niet waarom je die hebt laten hangen. :-P

[Beantwoorden]


Door Ilse op 11 februari 2013 20:34

Ik ben eigenlijk nog maar één keer in de kringloopwinkel hier in de buurt geweest en ik heb er toen niets gevonden. Ik heb er wel een rokje gepast, maar de stof bleek licht beschadigd te zijn, dus heb ik het niet meegenomen natuurlijk. Het is er misschien wel iets goedkoper dan de H&M, maar ik betaal dan liever één of twee euro extra voor iets dat nog wel in goede staat is en wel nog in de mode is.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 februari 2013 om 18:22:

bijna alles is in goede staat hoor, daar wordt het op uitgezocht. en wat in de mode is kun je zelf uitzoeken :)

[Beantwoorden]


Door ilse op 11 februari 2013 20:34

weet iemand een goede kringloopwinkel in amsterdam? ik koop vaak in kringloopwinkels, maar ik ben pas naar amsterdam verhuisd en heb hier nog geen goede gevonden. ik zoek een kringloopwinkel die zowel kleding als meubels verkoopt, en het liefst een beetje goedkoop. het enige wat ik hier namelijk ben tegen gekomen zijn chique vintage zaken, waar allles vier keer zo duur is als in een gewone winkel.

[Beantwoorden]


Door Tessa op 11 februari 2013 20:41

Ik hou er van, ik neem elke week een kijkje, leuke originele dingen scoren.

[Beantwoorden]


Door irene op 11 februari 2013 21:27

Bij de kringloop waar ik vaak kom kost alle kleding 1.50 ende jassen 2.50. Scoorde vorige week twee h&m blazers, een wollen vero moda jas en een fake fur jas van de steps voor samen… 8 euro! En de winst van de kringloop gaat naar gehandicaptensport zoals rolstoeldansen en speciaal paardrijden.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 februari 2013 om 18:23:

wauw, klinkt goed! hier vond ik de prijzen tegenvallen, zoals ik al schreef.

[Beantwoorden]


Door Kelly Caresse op 11 februari 2013 21:52

Ik heb er nooit eerder geshopt maar al heel lang een interesse in :) lijkt me bijzonder en vooral tof als je er voor weinig toffe en originele kledingstukken kan scoren, eens wat anders als het altijd zelfde h&m

[Beantwoorden]


Door Karin op 11 februari 2013 22:56

Laatst een mooi casual blazertje van Mexx gescoord voor nog geen 7 euro en een origineel Beiers vest met zo’n metalen haakjes sluiting. Beetje oversized maar erg leuk met een stoere colsjaal, jeans en boots.

[Beantwoorden]


Door Ester op 11 februari 2013 23:08

Ik kom af en toe bij de Kringloop hier in de stad en soms kan ik er wel iets leuks vinden, maar het is inderdaad vaak oude rommel, veel afgedragen basic shirtjes of broeken, maar juist het snuffelen naar iets leuks is de sport, vind ik tenminste wel. Toevallig moet ik er binnenkort weer eens heen om een zak spullen weg te brengen, kan ik gelijk weer eens kijken of er nog wat leuks hangt…

[Beantwoorden]


Door Bianca op 11 februari 2013 23:36

Ik kijk eigenlijk nooit naar kleding in de kringwinkel, moest ik maar eens gaan doen :)

[Beantwoorden]


Door Isabella op 12 februari 2013 00:01

Wat een leuk origineel artikel! Ik kom echt nooit bij een kringloopwinkel..

[Beantwoorden]


Door Irenka op 12 februari 2013 00:18

Meh, het is zo lastig om leuke kringloopwinkels te vinden. In Rotterdam ken ik er één, ook al is die nu denk ik alweer failliet, maar het stonk daar en het zag er uit als een foute 70’s hok. Of het is te duur. Zo jammer.

[Beantwoorden]


Door Cella op 12 februari 2013 09:52

Leuk artikel, ik vind ook nooit iets leuk bij de kringloopwinkel, wel slaag ik altijd in vintage winkeltjes… daar sorteren ze alles al van te voren uit.. de Zipper in Amsterdam is favoriet!

[Beantwoorden]


Door katrien op 12 februari 2013 10:51

Leuk verslag en heel eerlijk geschreven!

[Beantwoorden]


Door robin op 12 februari 2013 12:23

nu heb ik thrift shop in me hoofd….

[Beantwoorden]


Door Amy op 12 februari 2013 12:55

Nope, omdat ik echt minstens 20 km moet reizen voor ik een kringloop winkel vind. + zoals jij al aangeeft: mijn maat is moeilijk te vinden. Ik heb een XS/S en dus 34-36, en 35-36 van schoenmaat en mijn maat hebben ze er dus echt nooit. Als ze al eens iets hebben in mijn maat vind ik het niet mooi, best balen. :no:

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 februari 2013 om 18:23:

ja dat herken ik: lastig!

[Beantwoorden]


Door Laura op 12 februari 2013 13:33

Ik heb nog nooit iets in een kringloop gekocht..

[Beantwoorden]


Door Nienke op 12 februari 2013 13:44

Coool!

Mijn moeder en ik zijn een keer gevolgd tijdens het ‘kringloopshoppen’ lees hier het verhaal: http://rosesoffashion.blogspot.nl/2012/11/topmerken-goedkoop-bij-de-kringloop.html

Ik heb zo’n zelfde verhaal geschreven! Lees hier mijn verhaal: http://rosesoffashion.blogspot.nl/2012/07/de-nationale-kringlopen-tour.html

Zelf verkoop ik tweedehands kleding, schoenen en mode accessoires via mijn webwinkel http://www.rosesoffashion.nl

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 februari 2013 om 18:24:

leuk zeg! zou best eens zo’n tour willen doen als het vervoer georganiseerd wordt.

[Beantwoorden]


Door Lina op 12 februari 2013 21:34

Kringloop is perfect om dingen te customizen! Een keer een high waisted spijkerbroek gekocht voor 3 euro en daar Dip Dye shorts van gemaakt. Ook kom ik er wel eens voor leuke sjaaltjes, maar verder is er meestal niet zoveel te vinden.

[Beantwoorden]


Door Alette op 12 februari 2013 23:59

Zelf ben ik niet creatief genoeg om iets moois te zien bij de kringloopwinkel, maar mijn moeder heeft weleens hele dure merken geshopt voor een miniprijsje. Zo heeft ze weleens een trui van Sarah Pacini gekocht voor 5 euro!! :O

[Beantwoorden]


Door Mariette op 13 februari 2013 20:03

Vroeger ben ik wel eens naar de kringloop gegaan, maar tegenwoordig kom ik er nooit meer (helaas).

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]


Door Anna op 17 februari 2013 11:10

Leuk, de kringloop in Arnhem! Ik heb daar ooit een prachtig suede gilet van Dept gescoord, en een tasje die ik bijna elke week wel eens gebruik. Het is geluk hebben en goed zoeken, soms is er niets en soms vind je iets moois. :)

[Beantwoorden]


Door Joni op 17 februari 2013 15:18

Het hangt echt heel erg af van winkel tot winkel… Zowel qua aanbod als qua prijs. Toen ik studeerde in Gent was er één kringloopwinkel met enkel kledij waar ik nooit met lege handen buitenkwam. :) Ze hadden er superveel van H&M, Zara en Mango en genoeg kleine maten :)

[Beantwoorden]


Door Pearl Squirrel op 17 februari 2013 22:42

Als je regelmatig langsgaat en stillaan door hebt welke dagen ze de kleding aanvullen kan je echt pareltjes vinden. Ik heb af en toe gloednieuwe dingen met oorspronkelijk prijsticket op de kop kunnen tikken, maar ben ook vaak met lege handen naar huis gegaan. Leuk om op schattenjacht te gaan, maar niet leuk als je dringend een nieuwe outfit nodig hebt dus.

Zelfstandige tweedehandswinkels hebben dikwijls beperkte maten omdat het vaak maar een beperkt aantal vaste klanten zijn die hun kleding binnen brengen. In de officiele ‘kringwinkels’ hier in belgie vind ik de maten veel gevarieerder dan in de chiquere tweedehandswinkeltjes.

[Beantwoorden]


Door Sandra op 19 februari 2013 20:43

Ik ga wel eens in Dokkum naar de kringloop met een vriendin van me. Je hebt er super leuke kaartjes en blikjes! En ik vind er ook nog wel eens wat qua kleding of tassen. Maar omdat ik er zo vaal ben geweest vind ik het ook niet meer raar om daar heen te gaan. Het leukste is ook nog dat het bij de kassa altijd een verrassing is wat je moet betalen. Vaak hoef je echt 5x zo weinig te betalen dan dat er op het kringloopkaartje staat!

[Beantwoorden]


Door Susan op 27 mei 2014 16:35

(love) Geweldig. Het scheelt ook een hoop geld. En soms de leuke oude kleding die je vindt. :idee:

[Beantwoorden]


Door Ans van der Meer op 19 november 2014 16:04

Wat een leuk blog! en een goed idee om bij de kringloop te kopen. Ik heb nu wel heel veel kleding, zoveel dat ik maar een kledingrek erbij heb gekocht ;)
Gr Ans

[Beantwoorden]


Door Tamara op 24 februari 2015 16:18

Shoppen daar heb ik ook wel een keer gedaan, jammer genoeg nooit kunnen slagen. Heb het min of meer opgegeven,

[Beantwoorden]