A Touch Of Fashion: Koninginnedagvondsten 2010


Het is alweer anderhalve week geleden, maar vorige week donderdag en vrijdag was het zover: ik kon mijn vakantie inluiden met Koninginnenacht en -dag. Op 29 april was het zonnig en al vroeg was Arnhem city in oranjestemming, 30 april liep voor mij bijna in het water…

Na een kort nachtje was ik vrijdagochtend alweer vroeg op de been om met de family op een rommelmarktje in de buurt wat spulletjes te verkopen. Het weer was ’s nachts lekker op zijn Hollands omgeslagen, dus het mocht niet veel baten. Ik niet hoe snel ik een bezoekje aan de stad moest brengen: als fashion freak is de jaarlijkse rommelmarkt natuurlijk vaste prik voor mij, en des te later, des te meer weg natuurlijk!

Helaas met de paraplu op zak kreeg ik mijn vader zo ver om mij naar de stad te chauffeuren: niet alleen het weer, maar ook mijn fysieke toestand zorgde ervoor dat mijn yearly visit in het water dreigde te lopen…

Op 28 april vierde ik voor het eerst dit jaar rokjesdag en daarbij hoorde natuurlijk een paar killer heels. Voor mijn voetjes was dit even schrikken: ik liep twee blaren op. Blarenpleister erop, hakken weer aan, verder geen probleem. Maar ’s avonds wilde ik zowel handen als voeten een oranje lakje bezorgen om alvast wat in Koninklijke sferen te komen. Blarenpleister, die ook mijn grote teennagel bedekte, zat hierbij in de weg. Dus: blaarpleister eraf, open blaar, donderdag op stap met school, ’s avonds stappen… en vrijdagochtend niet al te vrolijk wakker worden. Schoeisel, anders dan teenslippers, was onmogelijk door de pijn. Dit in combinatie met lopen op een drassig grasveld terwijl je met dozen sjouwt die je af en toe op je open teen laat vallen was niet echt bevorderend voor het genezingsproces. Gevolg was dat tegen de tijd dat ik een bezoekje aan de binnenstad wilde brengen, ik een ontstoken teen had en liep als –sorry, ik weet geen andere beschrijving- een mongool.

‘Gaat dat wel zo?’, aldus mijn vader tijdens de wandeling van auto naar marktplein.
‘Het is maar één keer in het jaar hè’, pepte ik mezelf op terwijl ik kermde van de pijn.
‘Komt zeker van die ongemakkelijke schoenen van jou?’, mijn vader weer. Een beetje beschaamd vertelde ik bovenstaand verhaal.
‘… en dat allemaal om het lakken van een téennagel’, schudde mijn vader zijn hoofd.

Anyway, it was worth it. Ik struinde langs kraampjes en kwam de leukste dingen en mensen tegen. Vooral de kraampjes met zelfgemaakte artikelen verdienden mijn respect. Bij de Turkse sieraden kon ik net niet vinden wat ik zocht, maar bij de zelfgemaakte kleding vond ik wel een linnen jasje en rokje van nepbont. Die werden van mij! Even later vond ik een echte eyecatcher; een soort leren band die je zowel als riem maar ook best als rokje over een legging kunt dragen. Kijk; zoiets vind ik nou alleen op Koninginnedag!

Eén nadeel; kopen is op de gok want passen is er natuurlijk niet bij op zo’n dag. Jammer genoeg past me het nepbonte rokje dan ook niet. Interesse? Mail voor meer informatie naar info@veracamilla.nl

En zo vond ik mezelf weer in een kamer met aangevulde garderobe 30 april, thanks to Bea. Maar ook mijn teen vond ik ’s avonds alweer een stuk beter.

Twitter Facebook
Categorie: A Touch Of Fashion | 10 mei 2010 | 21 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door Madelon op 10 mei 2010 13:07

Wat leuk dat je zo aan unieke kledingstukken komt haha. Gelukkig is het al weer beter met je teen ;)

[Beantwoorden]


Door Leonie op 10 mei 2010 14:19

Leuk om te lezen! Blaren kunnen echt zo veel pijn doen!

[Beantwoorden]


Door Regina op 10 mei 2010 14:33

haha leuk geschreven!
ik bne dit jaar niet naar de rommelmarkt geweest :P bij ons vind je er niks meer dan barbiepoppen enzo.

[Beantwoorden]


Door esmay op 10 mei 2010 14:51

Weer leuk geschreven :D!

[Beantwoorden]


Door Lee; op 10 mei 2010 14:53

Leuk stukje! Blaren zijn echt zo vervelend, alles wat er tegen komt doet pijn :S Ben benieuwd naar een outfitfoto met die lerenriem/rokje! ;)

[Beantwoorden]


Door M. op 10 mei 2010 15:41

Leuk geschreven ;)

[Beantwoorden]


Door Laura op 10 mei 2010 16:03

Ohhh, ik krijg ook zó snel blaren. I hate it! Heel erg leuk en herkenbaar geschreven trouwens!

[Beantwoorden]


Door Yara op 10 mei 2010 16:11

Leuk geschreven zeg!

[Beantwoorden]


Door Allison op 10 mei 2010 16:22

oh pijnlijk! maar gelukkig ben je toch nog wel geslaagd voor een paar dingen! (behalve het rokje dan)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 10 mei 2010 18:01

Inderdaad super leuk geschreven!

[Beantwoorden]


Door Milou (Cherize) op 10 mei 2010 18:51

Ai, dat klinkt niet zo fijn :-(
Je hebt het stukje erg leuk geschreven, volgens mij heb je het uiteindelijk toch leuk gehad :-)

[Beantwoorden]


Door Frauke op 10 mei 2010 18:51

Super om dit te lezen! I like :D

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 11 mei 2010 06:46

[…] A Touch Of Fashion: Koninginnedagvondsten 2010 […]


Door Josephine op 11 mei 2010 12:22

Heel leuk geschreven!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 11 mei 2010 14:15

thanks, thanks, thanks! natuurlijk is het sfeertje met koninginnedag leuk. en mijn teen is weer zo goed als genezen :D!

[Beantwoorden]


Door Phaedra op 11 mei 2010 15:20

Ik vind het heel leuk geschreven, goed gedaan! En is je teen alweer genezen?

Alleen vind ik je aankoopjes wel afzichtelijk haha. sorry :P

[Beantwoorden]


Door Laetitia op 12 mei 2010 13:22

Leuk ‘verhaal!’
x

[Beantwoorden]


Door Anne op 13 mei 2010 13:09

Als je wilt dat iemand dat rokje overneemt moet je er wel de maat bij zetten…

[Beantwoorden]


Door Ellen op 14 mei 2010 22:17

Jammer dat de foto’s bovenaan zo onduidelijk zijn en een maat voor het rokje zal wel handig zijn :$
maar echt leuk geschreven het ontwerp is alleen wat pijnlijk.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 16 juni 2010 06:28

de maat van het rokje is 34; voor de liefhebbers

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl op 6 mei 2013 16:01

[…] editie ging over… juist: Koninginnedag. Drie jaar geleden schreef ik achteraf over mijn Koninginnedag vondsten, deze keer neem ik jullie (door middel van de camera) méé op vrijmarkttour. Speciaal om te zoeken […]