‘Maar wat doe je dan de hele dag?’

Dat is een vraag die ik regelmatig krijg, vooral van mensen die weten dat ik niet meer op school zit. Ja, Vera blogt. Leuk! Maar daar kun je toch geen dag mee vullen? Ik begrijp heel goed dat jullie niet weten of snappen wat er allemaal achter een beautyblog zit, en daarom ga ik jullie dat vandaag zo goed mogelijk proberen uit te leggen. Natuurlijk is geen (beauty)blog hetzelfde, maar dat ik je wel kan vertellen wat er hier, bij veracamilla.nl elke dag zo ongeveer gebeurt.

PhotobucketJe hebt bloggen en je hebt bloggen. Er zijn bloggers -dit is de grootste groep- die een aantal keer per week een stukje tekst typen over hun leven en dat is het dan zo ongeveer. Maar er zijn ook bloggers zoals ik, die elke dag bloggen en daar ook hun geld mee verdienen.
 
Mijn blog gaat grotendeels over beauty en beautyproducten. Veel van de producten waarover ik schrijf krijg ik van webshops en bedrijven. Die sturen mij hun nieuwste lipsticks, eyeliners en crèmes op, soms zelfs verpakt in leuke doosjes en met cadeautjes in de hoop dat ik er wat over schrijf. Als ik deze producten binnen krijg, fotografeer ik ze. Dit doe ik altijd overdag, het liefst wanneer de zon schijnt en ik geen flitser hoef te gebruiken. Fotograferen is best lastig, ik vind het zelf één van de meest lastige dingen die bij dit werk hoort. Ik fotografeer met een Canon 550D, die een boel ingewikkelde instellingen en knopjes heeft waar ik niet heel veel van snap, maar ik doe mijn best voor mooie plaatjes. Aan fotograferen ben ik met gemak 2 uur tijd kwijt, afhankelijk van hoeveel producten ik op de foto moet zetten natuurlijk. Het is heel belangrijk dat de foto’s duidelijk zijn en de producten goed weergeven. Zoals ik al zei: één van de meest lastige klusjes, maar wanneer foto’s mooi gelukt zijn, ben ik wel een beetje trots.
 
De producten zijn gefotografeerd, nu laad ik ze in op de computer en bewerk ik ze in Photoshop. Ik vind dit zelf altijd heel leuk om te doen, om te spelen met verschillende kleuren en lettertypes. Hier ben ik gauw meer tijd aan kwijt dan eigenlijk zou moeten. Maar hé, ik ben niet voor niets ook DTP’er.

Photobucket

Nu gaan de lipsticks, eyeliners en crèmes getest worden. Hier ben ik meestal een paar dagen of weken mee bezig, het verschilt per product. Swatches fotografeer ik meestal na het testen, omdat ik dan zeker weet dat de foto’s van de onaangeraakte producten goed gelukt zijn. Zo loop ik niet het risico dat ik een inmiddels veel gebruikte lipstick moet fotograferen omdat de eerste foto’s mislukt zijn.
 
Vervolgens ga ik aan de slag met de tekst, het allerleukste deel! Ik schrijf maximaal 4 blogs per dag, maar meestal schrijf ik er 2. Wanneer ik er 4 schrijf, ben ik de hele dag bezig: van 10 uur ’s ochtends tot ongeveer half 1 ’s nachts. Ik vind het moeilijk veel achter elkaar te bloggen, wanneer ik dat doe zit er onbedoeld snel minder plezier in de tekst. Ik vind het heerlijk om te schrijven, maar ik kan het niet op de automatische piloot. Ik wil dat elke blog leuk is om te lezen met alle Engelse zinnetjes en grapjes die bij mij horen van dien.

Een blog staat online, en dan komen de reacties binnen. Die zijn elke dag weer leuk om te lezen. Ik probeer ze door de dag heen zo goed mogelijk bij te houden en zo vaak mogelijk te reageren. Jullie reageren veel en dat vind ik super tof. Keep it coming!

Ondertussen maakt mijn mailbox geluid: I’ve got mail. Van jullie, met brandende beauty, mode en zelfs liefdesvragen. Ik beantwoord deze allemaal. Het is soms best een klus, maar elke avond ga ik er even voor zitten, want ik help jullie graag. Natuurlijk komen er ook persberichten binnen met foto’s en informatie over nieuwe producten en uitnodigingen voor leuke feestjes en evenementen van merken.

Photobucket

Ook ikzelf moet vaak mailtjes versturen en contact onderhouden met PR. Ik ga niet zo vaak naar feestjes en evenementen omdat ik dan een hele dag kwijt ben waarin ik ook had kunnen bloggen. Natuurlijk is het leuk, maar als ik eerlijk ben werk ik toch liever thuis aan de site. Maar PR is wel belangrijk, en het hoort ook gewoon bij het werk. De interessantste evenementen probeer ik dan ook wel bij te wonen. Ik ben nog niet helemaal thuis in het wereldje, maar ik hoop mijn weg er nog in te vinden.
 
Niet te vergeten zijn de filmpjes: daar probeer ik me nu wat meer op te focussen. Zoals jullie weten heb ik een betere camera, waardoor mijn filmpjes betere kwaliteit zijn geworden. Daar ben ik erg blij mee, en als het goed is komt er binnenkort zelfs een flitsende intro voor aan het begin van mijn video’s aan. Het opnemen van filmpjes vind ik naast fotograferen ook één van de meest lastige klusjes -ligt vast aan de camera, haha-. Een filmpje opnemen moet bij mij met gemak 3 keer overnieuw doordat ik over woorden struikel of pas aan het einde van het opnemen zie dat er een streep mascara op mijn rechterwang zit. Ik kan er niet teveel mee zitten, van elke fout leer ik ook weer.
 
Als laatste zijn er nog wat andere zaken als de advertenties en de administratie, het meest saaie gedeelte. Advertenties zorgen voor inkomsten, maar gelukkig regelt een bedrijf deze voor me. De administratie laat ik door een boekhouder doen, maar toch moet ik de bonnetjes goed bewaren, met de juiste pinpas pinnen (ik heb een privé en zakelijk pas. Die laatste is bedrukt met het veracamilla logo, heel cool) en mijn agenda bijhouden.

Photobucket

Er zijn nog een aantal dingen die ik niet genoemd heb, zoals dat het eigenlijk noodzaak is altijd genoeg inspiratie te hebben. De inhoud van mijn blog moet natuurlijk boeiend zijn en blijven, en er moeten genoeg bezoekers langs blijven komen. Verder ga ik hier niet op in, want deze blog is alwéér veel te lang!
 
Zoals je kunt lezen is het al met al best veel werk, en ja: daar kan ik goed een dag mee vullen. Maar het is het allerleukste werk op de wereld, absoluut. Ik zou met niemand willen ruilen, ik ben super trots dat mijn blog mijn baan is en dat ik alle genoemde activiteiten elke dag weer mag uitvoeren.
 
Ik wil nog even herhalen dat geen blog hetzelfde is en dat iedereen zijn of haar manier van werken heeft. 1 jaar geleden zat er ook een stuk minder tijd in veracamilla.nl dan nu, maar toen had mijn site ook ruim de helft minder bezoekers (en dus ook minder reacties, emails, etc). Misschien zit ik hier over 1 jaar wel met een kleine redactie, you never know! Realiseer je wel dat bloggen als baan lang niet voor iedereen weggelegd is, blog vooral niet met de hoop op bakken vol gratis make-up en een goed gevulde bankrekening. Dat deed ik ook echt niet toen ik 2 jaar geleden begon, ik blogde gewoon omdat ik lekker wilde schrijven en zo hoort het te zijn. Nog steeds is dat de voornaamste reden waarom ik blog, hoewel er natuurlijk een heleboel redenen bij gekomen zijn waardoor dit werk extra leuk is. Ik ga voorlopig nergens heen!

Als je nog vragen hebt, laat deze dan hieronder achter bij de comments.


Bron foto’s: weheartit.com


Reacties

Door milou op 19 augustus 2011 14:06

Zo leuk dat je van je hobby je werk hebt kunnen maken! Als ik niet op het gymnasium had gezeten had ik daar ook naar willen streven, maar nu zou ik het zonden vinden om niet door te leren.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 14:26:

Echt doorleren! Ik wil ook weer naar school, maar dan wel naast de site dat doen.

[Beantwoorden]


Door Hilde op 19 augustus 2011 14:09

Wow Vera, je moet echt best hard werken als ik dit zo lees! Gelukkig heb je wel een hele leuke baan! :) ging je nou weer wel met een studie beginnen ofniet? Zoiets herinner ik mij..Ik vind jouw blog een van de leukere en betere en dat komt o.a. Door je schrijfstijl en je humor! Keep up the good work!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 14:27:

Thanks! :D ik wil wel weer naar school, maar ik weet niet goed wat ik echt wil. Zit een beetje in een dubio, maar ben me wel aan het oriënteren op opleidingen en scholen. Wel echt moeilijk…

[Beantwoorden]

Laura antwoordt op 23 augustus 2011 om 18:19:

Kom naar mijn school in Utrecht! Ik doe nu de de MHBO (3 jaar) opleiding journalistiek. Bij MHBO kun je ook gelijk je propedeuse halen voor het HBO en zo kun je op het HBO weer instromen in het tweede jaar. Het is dus eigenlijk een verkorte leerweg :).

[Beantwoorden]


Door Sanne op 19 augustus 2011 14:19

Heb jij een goedgevulde bankrekening dan ?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 14:28:

Je hoort me niet klagen ;-)

[Beantwoorden]

Tialda antwoordt op 19 augustus 2011 om 20:01:

hihi kan je die pinpas met het logo ok laten zien?
Ben er ontzettend nieuwschierig naar!
(ik begrijp het wel als je het niet wil vanwege privecy redenen)

xx

[Beantwoorden]

elize antwoordt op 21 augustus 2011 om 20:25:

zou ik ook wel willen zien :ja:


Door Bo op 19 augustus 2011 14:25

Zozo, er zit veel werk in zo’n blogg zeg! Maar ik vind het ook geweldig om te schrijven. Ik heb ook op internet een paar magazine’s ooit gemaakt. Het is echt super! Misschien wil ik er later ook iets mee gaan doen. Ik volg sinds kort je blogg, en ik vind het super!
Echt geweldig. En ook leuk dat er elke dag een nieuwe post staat (:
Ga zo door meid!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Bo!

[Beantwoorden]


Door Jessie op 19 augustus 2011 14:33

Dat lijkt me echt ‘the dream job’ dat je nieuwe producten mag testen en daar je mening over mag geven maar het is ook erg veel werk niet te vergeten. :yes:
Daarnaast zou ik echt zo’n druk hebben van ‘ohh…ik moet vandaag weer iets posten!’ dat had ik weleens met mijn miljoen blogjes die ik ooit is in mijn verleden heb gemaakt..
Echt knap dat je dat vol houdt en ook inspiratie hebt om iedere dag wat te posten! :-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 15:01:

Ja precies, elke dag moet er iets nieuws online staan. Gelukkig heb ik er nog niet echt last van gehad dat ik niets wist oid, ik heb altijd genoeg ideeën gelukkig! *klopt af*

[Beantwoorden]


Door Claudia op 19 augustus 2011 14:36

Goeie post, ik denk inderdaad dat maar weinig mensen echt weten hoeveel werk er in een blog gaat. Ik ben halverwege Juni met de mijne begonnen, probeer om de dag te updaten en dat is al een boel werk. Echt knap zoals jij je ding doet, heb daar echt bewondering voor. (love)

[Beantwoorden]


Door Tamara op 19 augustus 2011 14:41

hoelang ben je al klaar met school? Wist niet dat je al klaar met school bent, knap dat je die blog zo kan onderhouden en ik lees het elke dag met plezier :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 14:46:

Ik weet niet of je het ‘klaar’ kan noemen, haha. Heb een middelbare school diploma en ben DTP’er op MBO niveau, maar was nog bezig met een Multimedia Vormgeving opleiding. Daar ben ik na een half jaar mee gestopt, lees waarom hier http://veracamilla.nl/2011/06/gestopt-met-school/

[Beantwoorden]


Door Joanne op 19 augustus 2011 14:50

Echt superinteressant en leuk om te lezen! Was ik wel benieuwd naar eigenlijk!

[Beantwoorden]


Door serentje op 19 augustus 2011 14:53

leuk artikel

[Beantwoorden]


Door Pippi op 19 augustus 2011 15:05

Pfff, die vraag kreeg ik dagelijks toen ik een paar jaar thuismoeder verkoos te zijn!
Nou, ik geef het je te doen om iedere dag weer een blog te vullen met informatieve, spraakmakende, grappige en broodnodige artikelen:)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 15:33:

Mijn moeder is tot mijn 11de ook thuis gebleven en dat vond ik super fijn. Ook weet ik nog goed dat zij echt niet de hele dag niets zat te doen, heb echt wel respect voor thuismoeders!

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 19 augustus 2011 15:06

hoe lang was je al aan het bloggen toen je door had dat je veel bezoekers kreeg?
Want ik ben nu ongeveer 3 maandjes bezig en heb best weinig bezoekers..

trouwens, je site is top!
x

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 15:34:

Wat is veel? Toen ik er 50 per dag had vond ik dat al heel veel!

[Beantwoorden]


Door Elles op 19 augustus 2011 15:07

Leuk artikel ! Ook voor de lezeressen zoals ik, om te zien hoe hard je eigenlijk voor ons werkt! Ooit wil ik zelf ook een keer zoiets, het lijkt me echt een droombaan!

Liefs, xxxxx

[Beantwoorden]


Door Sharon op 19 augustus 2011 15:08

Heel veel herkenbare dingen haha, leuk om eens te lezen! Er gaat inderdaad veel meer tijd inzitten dan je denkt. Ik heb trouwens precies hetzelfde met die foto’s, dan ben ik echt zo perfectionistisch dat alles precies moet kloppen haha! :)

[Beantwoorden]


Door Annelies op 19 augustus 2011 15:08

Superleuk artikel en idd, wie weet heb je over een jaar een hele ‘crew’ achter je staan! Keep on the good work!
Je doet t top…

[Beantwoorden]


Door Victoria op 19 augustus 2011 15:09

Wat een leuk artikel! Ik zelf ben ook al een tijdje bezig met bloggen. Sinds kort heb ik dan ook mijn eigen domeinnaam en ik krijg elke dag weer een paar abonnees op mijn kanaal. Ik vind het zo leuk om te bloggen en te schrijven. Ik zie mijzelf wel in jou, hoewel we een groot leeftijdsverschil hebben. Ik heb de zelfde manier van schrijven met een kleinere woordenschat. Ik hoop dat ik later als ik echt mijn best zal doen net zo goed wordt als jou. Schrijven helpt me ook met mijn school. Ik ben een half rus en ik denk dat mijn woordenschat daar een klein beetje onder leid. Een heel klein beetje hoor. Ik lees ook absurd weinig en dit ben ik zeker aan het veranderen. Ook ben ik ontzettend geinterreseert in beautyproducten en dat is dan wel het belangrijkste. Dat je het uberhaupt wel leuk vind. Ik probeer te groeien in mijn teksten maar ook in mijn filmpjes, waar ik nog niet helemaal tevreden over ben. Je bent een groot voorbeeld voor me, en ik weet zeker dat je het nog heel ver gaat maken ! Mijn site heet trouwens beautyproof.nl voor de mensen die het willen weten ;-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 15:36:

Heel erg lief wat je allemaal zegt, Victoria! Ik denk dat als je veel schrijft en leest, je woordenschat zit ook uitbreidt. Dat is bij mij wel zo gegaan, als ik naar het begin van mijn blog kijk en nu: zie ik twee heel verschillende dingen. Geloof erin, jij kan het net zoals ik. :yes:

[Beantwoorden]

Jen antwoordt op 19 augustus 2011 om 19:19:

@ Victoria: Na jouw stuk te hebben gelezen verwachtte ik een 20-plusser, maar voor een 12-jarige vind ik dat je erg goed schrijft hoor :ja:

[Beantwoorden]


Door Isabelle op 19 augustus 2011 15:12

Ik vraag me soms alleen af hoe het kan dat je zo lang bezig bent met je stukjes schrijven? Ik heb ook misslipgloss op twitter (even als voorbeeld) en die werkt altijd vooruit. Zoals nu heeft ze al 2 weken vooruit gewerkt ongeveer. En jij doet gewoon de hele dag door je dingen schrijven of hoe zit dat? :)

Niet aanvallend bedoeld even btw, ik ben gewoon heel nieuwschierig qua verschillen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 15:37:

Ik kan gewoon niet in 1 keer BOEM een post schrijven. Ik moet herschrijven, fouten eruit plukken, andere woorden kiezen. Ik ben er lang mee bezig om de tekst helemaal goed te laten lopen. Zoals in de tekst staat: ik kan het niet op de automatische piloot, ik moet er echt in zitten. Moeiijk uit te leggen… Ik hoop dat je het een beetje beter begrijpt!

[Beantwoorden]


Door Madelon op 19 augustus 2011 15:15

Leuk geschreven! Veel mensen beseffen inderdaad niet hoeveel werk er achter de schermen van een blog gebeurd. Ik blog nu 2 jaar, maar sinds ik besloot om echt serieus met mijn blog verder te gaan heb ik wel altijd gezegd dat ik niet de druk wil van het elke dag een artikel of meer online moeten zetten. Voor mij is het echt een hobby en ik heb een fulltime baan en een gezin dat ook aandacht moet hebben natuurlijk. Ik vind het al heel wat als elke dag een artikel me lukt haha. Zeker met reviews ben ik makkelijk een uurtje of 4 tot 8 bezig. Foto’s maken, bewerken, de tekst, dat kost allemaal tijd hihi.

[Beantwoorden]


Door samira op 19 augustus 2011 15:18

Begrijp je helemaal! Truth :star:

[Beantwoorden]


Door Kim op 19 augustus 2011 15:25

Wat leuk om te lezen Vera! Je bent goed bezig! Ik vind het zelf ook heel erg leuk om te bloggen…het is echt een hobby! Mensen vragen vaak…waar heb je zin in om na je werk (40 uur in de week) nog heel de avond te gaan bloggen? Nou voor mij is het ook een vorm van ontspannen! En ik schrijf ook vooruit zodat ik regelmatig een avondje iets anders kan gaan doen. Momenteel heb ik 10 artikels vooruit geschreven, maar ik moet aanstaande maandag weer aan het werk dus dat komt goed uit!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 15:39:

Ik herken dat heel erg! Toen ik nog op school zat had ik precies hetzelfde. Zat ik van 9 tot 5 op school, ging ik daarna nog twee blogs tikken, het is echt mijn uitlaatklep.

[Beantwoorden]


Door aniek op 19 augustus 2011 15:28

die plaatjes erbij zijn echt liefde! (love)
maar leuk om te lezen, en ik snap dat je er veel werk aan hebt!

[Beantwoorden]


Door Renske op 19 augustus 2011 15:31

Zo leuk dat je van je hobby/passie je werk hebt kunnen maken! Ik denk niet dat iedereen met zoveel plezier aan het werk kan gaan iedere dag. Volgens mij heb ej wel een enorme wilskracht en doorzettingsvermogen nodig. Niet alleen om de gok te wagen om je blog je eigen bedrijf te maken, maar ook om je iedere keer weer tot bepaalde dingen te zetten. Je moet er vast een goede planning op na houden, niet?
En wel handig dat je een werkpinpas hebt. Als je reist voor je blog of weet-ik-wat-allemaal-niet-meer, dan moet je die kosten natuurlijk overzichtelijk houden voor de belasting, etc. Lijkt me lastig allemaal. Maar verder: superleuk werk. Respect hoor!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 15:40:

Dat denk ik ook zeker niet, heb het al een beetje kunnen ervaren tijdens stage vorig jaar (was niet leuk).

Plannen hoort erbij, agenda goed bijhouden etc. Moet ook wel, anders wordt het een warboel in mijn hoofd. Die pinpas moest ik ook, voor de belasting inderdaad. Is wel wennen hoor!

Dankjewel, ben ook echt heel erg blij met deze baan :D

[Beantwoorden]


Door Esmay op 19 augustus 2011 15:32

Wat een heerlijk artikel dit! Ik vind het zelf ook super leuk om te bloggen, maar het is niet mijn werk of bijbaantje. Maar ik doe het ook niet voor het geld. Ik zeg niet dat jij dat wel doet, natuurlijk niet. Jij begon ook gewoon lekker met Makeupalicious terwijl je er geen drol mee verdiende maar wel lekker vee lgeld aan uitgaf haha!
Ik vind persoonlijk dat je een van de leukste blogs hebt, omdat het zo lekker weg leest en je hebt gewoon een grappige schrijfstijl. Keep up going! =D

[Beantwoorden]


Door Emma op 19 augustus 2011 15:34

hoi vera,
ik volg je blog echt al super lang maar eigenlijk zet ik nooit reacties neer, dus vanaf nu hier mijn 3e (?) reactie. Je schrijft met humor, en gooit ook je eigen personaliteit in een verhaal waardoor ik meteen herken dat jij dit hebt geschreven. (ik klikte een keer op een touch of fashion en had eerst niet door dat jij dit niet had geschreven totdat ik een tijdje las en dacht HUH zo schrijft Vera helemaal niet). ik volg ook nog andere beautyblogs, denk aan misslipgloss en beautygloss, maar ik vind toch dat jij daar met kop en schouders boven uitsteekt omdat jij net wat meer je eigen, en grappige twist aan een verhaal kan geven. en dat terwijl jij 19 (?) bent, en zij al wat meer ervaring hebben. bloggen lijkt me trouwens niet iets voor mij, ik ben veel te chaotisch en hou niet zo van deadlines.. laat mij maar lekker alle blogs lezen ;d en vera als je zo door gaat denk ik dat je nog veel groter kan worden dan dat je nu bent. THUMBS UP voor vera, oke dat kan niet hier xD

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 15:41:

Haha, dankjewel Emma, super leuke reactie!

[Beantwoorden]


Door Illilise op 19 augustus 2011 15:36

Je woont nog thuis, maar zou je op jezelf kunnen wonen met het geld dat je nu verdient? Ik las dat je niet mag klagen over de getallen op je bankrekening, maar ik kan me zo moeilijk indenken dat de advertenties alleen genoeg geld op leveren om van te leven. Of schat ik het dan te laag in?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 15:44:

Ik denk wel dat ik op mezelf zou kunnen wonen met dit geld, hoewel het er natuurlijk maar net aan ligt waar dat zou zijn en in wat voor woning (verschilt ook enorm in de kosten). Ik verdien met advertenties en daar zit redelijk wat geld in, het enige lastige is dat het heel onstabiel is. De ene maand heb ik 0 advertenties, de andere maand staat mijn blog er vol mee (ook niet ideaal).

[Beantwoorden]

sash antwoordt op 20 augustus 2011 om 08:59:

Chapeau dat je hier zo eerlijk over doet!

Vele andere bekkende beautybloggers(ik zal maar geen namen noemen lol) vliegen dan direct naar u keel en zeggen “hela das wel privé!!!”, wat ik ook begrijp, maar zoals je al bewezen hebt is er ook de mogelijkheid om je antwoord mooi te formuleren zonder je salaris te vermelden. x

[Beantwoorden]

Ella antwoordt op 20 augustus 2011 om 10:24:

Dat vind ik ook, je komt daardoor ‘menselijker’ over ofzo. (:


Door emma op 19 augustus 2011 15:38

leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Elien op 19 augustus 2011 15:39

heel leuk om te weten hoeveel werk je hierin steekt!
je bent heel goed bezig (:

[Beantwoorden]


Door Catharina op 19 augustus 2011 15:53

Ik vond dit artikel echt super leuk om te lezen, wat jij allemaal doet.
Echt toppie dat je iets kan doen waar je van houd en ook nog eens geld verdient.
Ik hoop dat je 1 van je dromen hebt waar gemaakt. (:

[Beantwoorden]


Door charile op 19 augustus 2011 15:58

Wat leuk om te lezen. Je steekt echt veel werk in je blog, dat is te merken ook…ik vind jouw blog super leuk! :)
x

[Beantwoorden]


Door Joyce op 19 augustus 2011 16:00

Je doet het geweldig Vera, leuk dat je ons een kijkje in je blogdag hebt gegund. Ik vind bloggen heerlijk, elke dag is het weer anders omdat er zoveel interactie is van allerlei kanten, maar het is ook wel geen dagtaak. Zelfs al is het niet mijn job!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 18:18:

Ja, ik vind de interactie ook super inderdaad!

[Beantwoorden]


Door Mandy op 19 augustus 2011 16:02

Lijkt me echt geweldig om van bloggen je baantje te maken!
Foto’s en filmpjes vind ik zelf ook lastig. Niet dat mijn blog zo professioneel is maar ik snap wat je bedoelt ^^)
Ga vooral zo door want je blog is echt superleuk!

[Beantwoorden]


Door Pretty Beauty Land op 19 augustus 2011 16:03

leuk om dit zo van een andere blogger te lezen. Dit doe ik dus ook allemaal, maar dan naast school. ik hoop er ooit ook mijn baan van te kunnen maken.

[Beantwoorden]


Door femketje op 19 augustus 2011 16:04

leuk om te lezen wat je allemaal doet

[Beantwoorden]


Door Josephine op 19 augustus 2011 16:05

Dat is leuk om te lezen, wat steek je er veel tijd in zeg! Maar dat zien we gelukkig ook in de artikels terug. Ook vet dat je 2 pinpassen hebt, eentje met je eigen logo, haha! :)

[Beantwoorden]


Door Ellen op 19 augustus 2011 16:10

Echt super, zoiets wou ik al lang eens weten.

[Beantwoorden]


Door Desiree op 19 augustus 2011 16:14

Leuk om te lezen hoe jij werkt :)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 19 augustus 2011 16:17

Inderdaad veel werk. En bloggen is ook voor mij een echte uitlaatklep. Daarom blog ik ook over alles wat me bezig houdt en niet alleen beauty. Ik vind namelijk veel te veel dingen leuk. Muziek staat daarbij op nummer 1, daarna komt make up/ beauty pas. Hoewel ik het wel makkelijker vind om daar over te schrijven dan over muziek. Muziek omschrijven is zo heerlijk vaag en daar ben ik dan weer niet zo goed in.

Ik ben gelukkig wel een makkelijke schrijver. Als het moet pers ik meer dan 5000 woorden uit mijn pen/ keyboard. Gelukkig hoeft dat nooit voor een blog maar als ik een dag ga zitten dan kan ik een stuk of 8/9 blogjes maken. Ik zou nog wat beter met foto’s om kunnen gaan. Maar ook dat vind ik lastig en ik heb helemaal niet zo’n goede camera dus dan vind ik het jammer om heel veel tijd in mijn foto’s te steken terwijl ze in den beginne al niet zo super zijn.

Enfin… Blog jij nog lekker verder. Ik lees je blogjes altijd met veel plezier.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 18:19:

Ik ben ook dol op muziek! Als ik niet zou bloggen over make-up, had ik me 100% in muziek verdiept en was ik daar over gaan bloggen. Vroeger wist ik alles van de top 40 en kende ik de Hitkrant van voor naar achter, haha.

[Beantwoorden]


Door Julie op 19 augustus 2011 16:19

Zo zie je maar weer dat er dus echt héél veel tijd en moeite in het onderhouden van een blog gaat :D Ik vind jouw blog altijd de leukste om te lezen, en ik vind het ook heel erg knap van je dat je dit zo volhoud. Ik zou het sowieso niet kunnen omdat ik er niet perfectionistisch genoeg voor ben.. :no:

[Beantwoorden]


Door Paola op 19 augustus 2011 16:26

Leuk artikel! Ik denk ook dat het wel een super beroep is ondanks het vele werk!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 19 augustus 2011 16:28

Wat een leuk artikel , super leuk om te lezen;D

[Beantwoorden]


Door Joan op 19 augustus 2011 16:30

Heel leuk en interessant ook om te lezen! Ik vind het ook erg belangrijk dat je er vooral plezier in hebt, want als dat niet zo is dan merken de bezoekers dat ook vaak wel en wordt het minder leuk. En ik blog zelf ook, dus ik weet dat je er zo een hele dag mee zou kunnen vullen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 18:20:

Absoluut, dat merk je door de letters heen. Plezier erin hebben is heel belangrijk.

[Beantwoorden]


Door victoria op 19 augustus 2011 16:32

Wauw leuk artikel zeg ! en super handig.
Ik vroeg me wel af. wanneer je je eerste gratis product kreeg om het te testen voor de site of ja gewoon eenr evieuw te schrijven, en wat was het precies ? En kreeg je daana ook steeds meer pakketjes of niet ?

xxxxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 18:21:

Dat is volgens mij na 1 jaar veracamilla.nl een beetje gaan lopen, maar wat ik toen kreeg weet ik niet meer. Daarvoor, ook op mijn oude blog kreeg ik ook wel eens producten maar dat was heel af en toe.

[Beantwoorden]


Door Flooor op 19 augustus 2011 16:34

Echt leuk dat je zo enthousiast schrijft over alles. Kijk elke dag even op je blog, keep up the good work! xxxx

[Beantwoorden]


Door Samantha Gallardo Suarez op 19 augustus 2011 16:42

Zo zo Vera! Ik wist echt niet dat er zo veel tijd in je blog zit! Ik zou niet de hele dag achter de computer kunnen zitten denk ik… Ik schrijf nu ongeveer 1 artikel per week, en ik vind het genoeg hihi! Veracamilla.nl is mijn favoriete blog (zoals je al weet) en toen je een tijdje geen blogposts meer plaatsten, ontbrak er een stukje van m’n dag indelling :D Ik vind dat je het super doet, je bent de beste blogger ooit hihi!
xxxx

[Beantwoorden]


Door Sanja op 19 augustus 2011 16:52

Leuke artikel hb je geschreven!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 19 augustus 2011 16:56

Wat interessant om te lezen! Ik vind het echt heel knap hoe je het doet, en ook dat je er zo veel tijd in steekt! Zelf zou ik het niet volhouden denk ik.

[Beantwoorden]


Door Tessa op 19 augustus 2011 17:00

Hey,
Ik wist niet dat je zoveel tijd kwijt was aan je site :O
Maar het lijkt me ook super om al die dingen te mogen/kunnen doen!
Leuk om eens te lezen wat er zoal achter de schermen gebeurt.
XxX Tessa (L)

[Beantwoorden]


Door Glamourista op 19 augustus 2011 17:05

Ik vind het zo leuk dat je er nog altijd veel lol in hebt, in het bloggen :) Dat merk je gelukkig ook nog steeds aan je artikels. Gewoon lekker zo blijven doorgaan!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 18:24:

Dankjewel, en het is helemaal waar! Dit is wel echt mijn ‘ding’, mijn passie ^^)

[Beantwoorden]


Door Valerie op 19 augustus 2011 17:06

Wow, das veel tijd :O . Ik ben pas begonnen met bloggen en ik hoop er ook mijn werk van te maken. En aangezien ik nu veel tijd heb, hoop ik ook met school door te kunnen! En zo’n kleine redactie lijkt me wel gaaf!
Xx

[Beantwoorden]


Door Maaike op 19 augustus 2011 17:08

Leuk artikel, het is interessant om te lezen wat je dan zoal doet als blogger, maar je hebt ook een leuke schrijfstijl dus het was helemaal niet saai om zo’n lap tekst te lezen. :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 18:25:

Het is nogal veel tekst deze keer haha, wel fijn om te horen dat het niet saai was om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Emmaly op 19 augustus 2011 17:09

wow, dat is echt een boel werk zeg! Gelukkig zou je niet anders willen!

[Beantwoorden]


Door Ellen op 19 augustus 2011 17:09

Ik heb zoveel bewondering voor je! Ook al is het je baan, er is wel een flinke dosis discipline voor nodig! Respect!

[Beantwoorden]


Door Raveena op 19 augustus 2011 17:19

Leuke artikel zeg!
Ik was altijd al benieuwd naar wat je nou precies elke dag doet voor je site dus erg leuk om dat nu te weten.
En trouwens ook leuke plaatjes/foto’s gebruikt haha
Ik volg al best wel veel beautyblogs, maar ik vind die van jou nog altijd wel de leukste!

xxx

[Beantwoorden]


Door Cécile op 19 augustus 2011 17:29

Heel leuk om te lezen! Het lijkt mij niks aangezien ik het liefst óf heel veel theorie doe, of echt beweeg. En fotograferen is natuurlijk veel nadenken en ook wel een beetje bewegen, maar niet heel veel. Ik hoop dat jij nog lang plezier in je werk hebt!

[Beantwoorden]


Door kimberley op 19 augustus 2011 17:35

Ik werk 40 uur en blog daarnaast + ik volg een thuisopleiding journalistiek omdat ik schrijven voor het web zo interessant vindt!
Ik hoop dat ik ooit mijn werk voor mijn site op kan geven zodat ik fulltime voor de site kan werken. dát is mijn doel.

[Beantwoorden]


Door Ilse op 19 augustus 2011 17:38

Vera, ik heb echt respect voor je, en voor wat je allemaal doet! Ik vind het vooral gaaf hoe je van je hobby echt je dagelijkse bezigheid hebt weten te maken (love) Ga daarom alsjeblieft nog héél lang door met VeraCamilla :D

xxxxxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 18:27:

Ik ben zeker van plan om heeeeel lang door te gaan!

[Beantwoorden]


Door Anke op 19 augustus 2011 17:43

Over je school:
Kan je niet een opleiding doen die dicht bij het bloggen ligt? Bijvb. journalistiek of iets met media?

Je bent er trouwens wel veel tijd mee kwijt ;o!

[Beantwoorden]

Anke antwoordt op 19 augustus 2011 om 17:55:

met je blog bedoel ik dan :p!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 18:28:

Wat ik heb gehoord van journalistieke opleidingen is dat die heel erg gefocust zijn op ‘oude’ media, de krant en dergelijke. Dat wil ik niet, dat zit weer heel anders in elkaar.

Ik wil waarschijnlijk Marketingcommunicatie gaan studeren, dat heeft er ook wel mee te maken! Marketing begin ik steeds interessanter te vinden. Maar we’ll see!

[Beantwoorden]

Anke antwoordt op 19 augustus 2011 om 18:38:

haha ik ga ook marketing&communicatie doen! :)

[Beantwoorden]


Door Elodie op 19 augustus 2011 17:50

maar hoe verdien je nou geld met bloggen? dat snap ik echt niet :x

[Beantwoorden]

Myrte antwoordt op 19 augustus 2011 om 18:02:

Door de advertenties van andere producten, dacht ik.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 18:30:

Haha, is niet erg! Ik verdien geld met de advertenties. Dat zijn advertorials in blogvorm (staat in de titel en advertorials zitten in een aparte categorie), met de vierkantjes reclame in het menu rechts, soms ook met sponsering in video (is tot nu toe 1 keer gebeurd) en met take-overs. Dat is als mijn site in de stijl is van een product, zoals bijvoorbeeld de nieuwe HTC telefoon, dat was een tijdje geleden zo.

[Beantwoorden]


Door annika op 19 augustus 2011 17:51

super leuk dat je van je hobby je baan hebt gemaakt,
ga zo door.
ik check denk ik wel 2 keer per dag jou blog,
en ik heb altijd plezier als ik je artikelen lees.

Ga Zo Door

[Beantwoorden]


Door Sissel op 19 augustus 2011 18:00

Weer z’n leuke blogg
het maakt niet uit wat je schrijft ik vind het allemaal leuk!
omdat jij op een hele leuk manier van alles uitlegt
vooral gebruik ik je tips over make-up! :D
ga zo door
x

[Beantwoorden]


Door Myrte op 19 augustus 2011 18:02

Wow ik wist helemaal niet dat bloggen jouw baan is!
Ik wist helemaal niet dat je er zoveel tijd in stak, maar je bent wel een echte doorzetter! ;)

[Beantwoorden]


Door Paula op 19 augustus 2011 18:04

Hoe verdien je hier nou precies geld mee? :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 18:31:

Met de advertenties! http://veracamilla.nl/website/

[Beantwoorden]


Door xx_Patries_xx op 19 augustus 2011 18:14

super leuk om te lezen…. en sommige dingen herkenbaar zijn voor kleinere blogs. Zelf blog ik nog niet zo lang maar vind het super leuk!

[Beantwoorden]


Door Jildou op 19 augustus 2011 18:57

Bijzonder om te lezen. Ik ben ook net begonnen en merk echt dat er toch wel heel veel tijd in gaat zitten hoor. Dat had ik niet verwacht!
Gelukkig vind ik het allemaal wel heel leuk :) En zolang je ook iets heel leuk vind, is het ook veel ‘makkelijker’ om er mee bezig te gaan.
Ik heb echt wel diep respect voor jou dat je het zo lang volhoud en ons nog steeds bezighoud met orginele (!) blogposts :)

[Beantwoorden]


Door Demi op 19 augustus 2011 19:03

er zit meer tijd in deze blog dan ik dacht, leuk dat je er zoveel tijd in steekt en het ook leuk vind!

[Beantwoorden]


Door Desirée op 19 augustus 2011 19:04

Wat een leuk artikel en erg fijn ook, ik herken er heel erg veel in. Ook ik krijg namelijk regelmatig de vraag wat ik de hele dag doe, omdat er gewoonweg weinig mensen in mijn omgeving zijn die uberhaupt meer online doen dan af en toe Google, YouTube en email ;-) Een blog/website bijhouden of social media daar snappen ze dan al helemaal niks van. Als je uitlegt wat een site (zeker nu het ook deels mijn baan is geworden) bijhouden echt inhoudt dan schrikken ze toch best van de hoeveelheid werk. Maar ik vind het geweldig om te doen, heb er ontiegelijk veel plezier in ^^

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 19 augustus 2011 19:12

Ik vind het altijd zo leuk dat jij zo veel reageert! En ik had al zo’n vermoeden dat er wel veel tijd in zou zitten, maar zoveel had ik eigenlijk niet echt verwacht! Maar je kunt wel echt zien dat je er zo veel tijd in stopt, en daar doe je het uiteindelijk voor. :)

xx

[Beantwoorden]


Door kimberly op 19 augustus 2011 19:48

Hey Vera,

Ik heb ook een blog en ik heb tot nu toe al 2x iets opgestuurd gekregen, omdat het anders een te dure hobby word. Maar nu had ik de vraag hoe je nog meer spullen opgestuurd krijgt (een heel pakket, collectie,..). Ik doe dit echt niet om de producten gratis te hebben, maar gewoon om ze te testen en om op mijn blog te zetten. Want als je al de producten zelf moet gaan kopen word het wat duur vind ik. Ik verdien nog geen geld met mijn blog dus gratis producten zouden mijn blog eigenlijk wel helpen in zijn ontwikkeling.. Heb je nog tips? Dank je

mvg Kimberly

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 22:48:

Ik denk dat je ook sterk moet staan zonder teveel over producten te schrijven, snap je wat ik bedoel? Zonder PR zou ik me denk ik ook wel redden. Bedrijven nemen vaak zelf contact met je op, maar je kan natuurlijk altijd naar een make-upmerk mailen.

[Beantwoorden]


Door Kelly op 19 augustus 2011 19:50

Super leuk om te lezen, hoe een werkdag voor je blog er uit ziet. Ik ben erg trots op je, dat je op 19 jarige leeftijd een top beautyblog heb op weten te zetten, met onwijs veel succes! Ik merk zelf als dat ik soms al wat tijd kwijt ben aan artikels schrijven, dus ik had wel verwacht dat jij echt hele dag bezig zou zijn. Het zal wel moeilijk te combineren worden, als je toch besluit om nog een studie te gaan doen.

[Beantwoorden]


Door marijke op 19 augustus 2011 19:50

Vooral door blijven bloggen:)!

Je weet waar waar je over schrijft, je weet veel uit te leggen en te omschrijven over een product dat zijn toch de meest belangrijke dingen! Je merkt dat je het in je eigen woorden doet zo als het hoort!

Ik was laatst namelijk op een blog, en daar zag je duidelijk dat de infomatie over een product overgetypt was, erg jammer! Dan denk ik waarom ga je bloggen als je niet weet wat de producten inhouden!

Maar mijn complimenten nog altijd:)! Dus nogmaals, ga zo door!!!!

[Beantwoorden]


Door Jacky op 19 augustus 2011 20:00

Leuk om te lezen maar ik verbaas me er over dat je 2artikelen per dag schrijft.. Dat vind ik echt heel wenig! Fijn dat je het nu zo redt, daar niet van maa ik had meer verwacht. Ik heb op een website en een tijdschriften redactie gelopen en daar moet je gemiddeld (naast perscontacta, events en email) zeven tot acht stukken eruit persen.

Als je naar school wilt kan je ook eens kijken bij media informatie communicatie. Het eerste jaar is vrij algemeen (ook marketing en onderzoek) maar daarna kan je je richten op bijv. Redactie media productie waar jeook website schrijven, radio, tv, tijdschrift, vormgeving en fotografie krijgt. Ook tijdens je minor kan je heel uitgebreid specialiseren, van fotografie (misg goed omdat je dat het lastigst vindt) tot een andere taal of interviews. Ik hoop af te studeren binne twee weken en het voordeel vind ik dat het erg op nieuwe media richt. Als je er meer over wilt weten mag je altijd mailen.

Zon opleiding kan misg ook helpen om makkelijker te kunnen schrijven :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 19 augustus 2011 om 22:17:

ja, maar ik weet zeker dat ze op redactie niet alles doen wat vera doet, plús je bent met veel meer mensen en werkt vaak in opdracht etc. vera ís veracamilla.nl en daar komt een hoop bij kijken! bovendien is ze pas 19, je mag dat ook niet vergelijken met een ervaren redactrice van 40.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 22:51:

Een redactie bij een tijdschrift is heel wat anders, ik doe alles om deze site draaiende te houden, helemaal alleen. De tekst, de mails, de vormgeving, de advertenties erin zetten. Ik heb 1 meisje die me helpt met wat technische dingetjes: maar that’s it. Bovendien zijn artikelen voor tijdschriften toch vaak heel anders als een review oid. En nou ja, dan is het maar zo: ik kan geen 8 artikels eruit persen. 2 vind ik meer dan voldoende!

[Beantwoorden]

Jacky antwoordt op 20 augustus 2011 om 09:44:

Ik bedoel het ook niet aanvallend hoor…. Ik was meer verbaasd. Natuurlijk snap ik dat jij meer doet omdat jij alleen bent, maar dat neemt niet weg dat een opleiding je misg toch nog een stapje zou kunnen helpen.
Ik zou het allemaal niet kunnen wat je doet! (A)

[Beantwoorden]


Door Dhini op 19 augustus 2011 20:11

Heel erg leuk om te lezen
fotograferen kan ik ook uuuuuren bezig voor perfecte foto`s

[Beantwoorden]


Door masha op 19 augustus 2011 20:23

Is that all? Haha ik maak een grapje hoor…. al schreef je maar 1 artikel, ik vind je een schatje!

[Beantwoorden]


Door Noah op 19 augustus 2011 20:32

Dus, als ik het goed begrijp pin jij makeup met ‘de pas van de zaak’ haha wat chique. ;-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 22:51:

Haha, klopt! Maar ook treinreizen naar persevents enzo. Maar inderdaad ook de make-up die ik voor de site review :D

[Beantwoorden]


Door Charley op 19 augustus 2011 20:36

Hihi ben toch best jaloers op je! En vooral vergeleken met je meeste leeftijdsgenoten!
Enne, mocht er een VC redactie komen, ik houd me warm aanbevolen =)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 19 augustus 2011 om 22:15:

haha, een VC redactie, geniaal!

[Beantwoorden]


Door Christel op 19 augustus 2011 20:39

Fotograferen pfff ik heb er ook zo’n moeite mee. En ik ben dan ook niet echt camera technisch, dus lastig. En idd er zit veel tijd in bloggen. Echt gaaf dat je van je hobby je werk hebt gemaakt. Daar ben ik nu ook mee bezig maar dan als schoonheidsspecialiste gewoon lekker bij mij thuis. :-)

[Beantwoorden]


Door Nina op 19 augustus 2011 20:40

Ik heb heel snel dat ik bij lange teksten niet alles lees, maar jouw schrijfstijl is zo fijn dat ik deze keer álles heb gelezen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 22:52:

:$ super tof om te horen.

[Beantwoorden]


Door Desiree op 19 augustus 2011 20:46

Hahaaa. Superleuk om te lezen!!

En sommige bloggers zijn er ook iedere dag mee bezig en doen het ook voor de fun, het schrijven en om hun creativiteit te kunnen uiten. ;) c’est moi!

Liefs

[Beantwoorden]


Door Ilja op 19 augustus 2011 20:47

Het lijkt mij ook mega leuk om van mijn blog mijn baan te maken, maar ik werk er ook 4 dagen per week bij en daar gaat toch ook weer een hoop tijd in zitten :/ Maar ach, elke dag die blije gezichten van mijn 16 peutertjes word ik ook mega gelukkig van!

[Beantwoorden]


Door bonita. op 19 augustus 2011 21:02

Ik zou er ook erg graag mijn bijbaantje van te maken, maar ook gewoon om te leren voor een toekomst, nu heb ik het geluk dat ik iets met fotografie of beauty/fashion wil gaan doen, dus als dat zo blijft zal ik mijn baantjes goed kunnen combineren. :)
liefs.

[Beantwoorden]


Door eline op 19 augustus 2011 21:23

ik wouw even de reactie lezen het zijn er genoeg ;-)
ik lees niet veel je bolgs ze zijn zkkr niet saai! maar ik hou totaal niet van lezen en jammer genoeg moet ik dat wel gaan doen weer als school begint :( :S !!
maar ga je nog een filmpje over pesten maken???
ik ga ook naar een nieuwe middelbare school en ben bang dat ik er niet bij ga horen! en me gaan pesten.

xxx danje ( sorry het gaat totaal niet om deze blog die je schreef sorry! )

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 augustus 2011 om 22:53:

Pestfilmpje komt nog, maar kost meer tijd dan verwacht. Blijft een moeilijk onderwerp wat ik goed aan wil pakken. It’s coming!

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 19 augustus 2011 21:30

Wauw, wat een goed artikel! Ik ben net een blog begonnen (omdat ik mijn lyrische gedoe over make-up anders nergens kwijt kan, omdat ik in mijn directe omgeving niemand ken die zó van make-up houd als ik), en ik vind het heel fijn om verhalen van een blogger te lezen over hoe het gaat als je wat bekender wordt. Niet dat ik verwacht dat ik ooit zo bekend ga worden als jij, natuurlijk… maar toch. Het is fijn om te weten dat jij nog steeds schrijft omdat je het leuk vind, in plaats van omdat het móet. Want, op sommige grote blogs merk ik dat wel. Die schrijven niet met liefde, en jij wel.

[Beantwoorden]


Door Laura op 19 augustus 2011 22:02

Ik ben net begonnen met een beautyblog en ik probeer echt iedere dag 1 of meer artikelen te plaatsen, en soms moet ik werken en straks weer naar school, dus dan moet ik soms echt plannen en van te voren zorgen dat er weer een artikel online komt. Zo ben ik er wel achtergekomen dat het niet zomaar gaat! En dan heb ik nog niet eens zoveel mails en reacties om te beantwoorden! You go girl!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 19 augustus 2011 22:14

wow, wat een reacties!

goed artikel denk ik meis :) en heel herkenbaar natuurlijk! ik heb wel een beetje gescrolled, want ik ken je verhalen wel natuurlijk maar ik weet zeker dat je veel mensen jaloers hebt gemaakt maar wel voor veel duidelijkheid hebt gezorgd!

[Beantwoorden]


Door Nanda op 19 augustus 2011 22:42

Wat ik mij afvraag is of je genoeg verdiend om mee rond te kunnen komen als je je eigen huisje zou hebben?
Ik hoef niet te weten hoeveel je verdient, dat gaat mij geen hol aan maar ben gewoon benieuwd of het genoeg is om je brood mee te verdienen.

[Beantwoorden]

Nanda antwoordt op 19 augustus 2011 om 22:50:

oh… ik zie al dat iemand deze vraag heeft gesteld en jij reageerde haha. Vergeet mijn vraag!

[Beantwoorden]


Door Danielle op 19 augustus 2011 23:22

“Er zijn bloggers -dit is de grootste groep- die een aantal keer per week een stukje tekst typen over hun leven en dat is het dan zo ongeveer. Maar er zijn ook bloggers zoals ik, die elke dag bloggen en daar ook hun geld mee verdienen.”

En hier heb je een blogger die elke dag meerdere berichten schrijft en er niks mee verdiend. ;)
Ach, als ik er maar plezier in heb! Ik hoef er namelijk niks mee te verdienen…
Nu ga ik eventjes verder lezen, maar ik wilde dit heel snel eventjes zeggen, haha!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 augustus 2011 om 08:25:

Ik had het anders moeten verwoorden, heb je gelijk in. Bedoelde meer met de hele poeha eromheen van zakelijke afspraken, mails, telefoons, belasting etc. Even een ander vraagje, als je het te brutaal vindt hoef je niet te antwoorden, maar heb je geen baan? Of blog je nog zoveel ernaast?

[Beantwoorden]

Danielle antwoordt op 20 augustus 2011 om 19:02:

Is niet brutaal hoor! Maar ik heb inderdaad momenteel geen baan en geen school. Maar ik ben wel zo dat ik er echt al mijn vrije tijd in steek, omdat ik het leuk vind om te doen. :)

[Beantwoorden]


Door Danielle op 19 augustus 2011 23:36

Nog een berichtje van mij… Ik vind dit een heel erg leuke post! En moet n.a.v. mijn vorige reactie zeggen dat mijn site redelijk nieuw is. ;)

[Beantwoorden]


Door Janaa op 19 augustus 2011 23:43

Wow echt super dat je dit allemaal doet <3

[Beantwoorden]


Door sofie op 20 augustus 2011 08:24

woooowww dit is gewoon nog meer werk dan een gewoon baantje,
echt geweldig dat je dit doet !

:smak:

[Beantwoorden]


Door Nynke op 20 augustus 2011 08:50

Goed stukje! En als ik (in de buurt van) Arnhem had gewoond, dan zou ik je met alle liefde willen helpen met foto’s maken en filmen, maar helaas is dat niet het geval. En als je je camera echt zo lastig vindt, en misschien zelfs wilt overstappen, ga dan voor de sony a33, súper gebruiksvriendelijk en je kunt filmen mét autofocus, dan stelt hij dus continue automatisch scherpt, lijkt me zeker een voordeel in jouw geval. Maar zo gaat het je ook prima af, dus keep going Vera!

[Beantwoorden]


Door vera op 20 augustus 2011 09:01

Leuk om te lezen! Ik had nooit gedacht dat er zoveel werk moest worden gedaan. Heel knap van je dat je dit allemaal zo doet!

[Beantwoorden]


Door Evelien op 20 augustus 2011 09:31

Heel erg leuk om te lezen. Ik heb dan maar een klein blogje, maar toch herken ik wel veel van wat je schrijft. Het is leuk, maar kost zeker veel tijd!

[Beantwoorden]


Door Eefje op 20 augustus 2011 09:59

WOW VERA!

[Beantwoorden]


Door Daphne op 20 augustus 2011 10:14

Lange tekst, maar wel leuk om te lezen! Ik denk dat als ik meer tijd had, ik ook meer tijd zou besteden aan bloggen. Ik heb nu sinds kort een domeinnaam, maar echt geld verdienen aan mijn blog doe ik nog niet. Ik zou mijn blog wel graag als bijbaantje willen hebben! Maar ik heb ook school, sport en vriendinnen die tijd eisen :) Bijbaantje heb ik nog niet… De supermarkt vind ik maar niks, en ik denk dat wanneer ik 16 ben gewoon bij kruidvat ga werken.

Jij besteed echt heel veel tijd aan je blog! Maar dat is ook wel te zien hoor :D Mocht er idd een VC redactie komen, haha, dat lijkt mij wel heel erg leuk om met je samen te werken :)

[Beantwoorden]


Door jennifer op 20 augustus 2011 11:41

leuk om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Vera op 20 augustus 2011 12:24

Ik heb veel bewondering voor je. Echt knap.
Zou ik niet kunnen uithouden, elke dag.

[Beantwoorden]


Door Lauradenkt op 20 augustus 2011 12:27

Erg interessant om te lezen :) Ik zou het ook leuk vinden om nog een blogje te lezen over altijd inspiratie moeten hebben, ik denk dat dat een aspect is waar weinig mensen bij stil staan.

[Beantwoorden]


Door Annelies op 20 augustus 2011 12:43

Respect!

[Beantwoorden]


Door Femke op 20 augustus 2011 12:44

wauw vera, ik denk dat je heel trots mag zijn wat je in deze 2 jaar voor elkaar hebt gekregen, en ik geloof ook zeker dat je hier hard voor hebt gewerkt, dus succes verdien je. ga zo door, i love it! (love)

[Beantwoorden]


Door Marijke op 20 augustus 2011 13:33

Interessant om te lezen!
En ik kan me heel goed voorstellen dat je er zo een dag mee kunt vullen hoor! ;)

[Beantwoorden]


Door vlaatje op 20 augustus 2011 13:44

wat leuk om te lezen!
misschien kan je een taak als fotograferen aan iemand anders uitleveren? dat zou je zo veel tijd besparen (:
hoewel ik het ook zou begrijpen als je dat liever zelf doet – zo perfectionistisch zou ik zelf zijn hihi

maar ehh verder nog succes met je blog he!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 augustus 2011 om 12:41:

Haha, wat jij zegt inderdaad: ik kan dat niet iemand anders laten doen. Die doet het geheid niet zoals ik het wil! ^^)

[Beantwoorden]


Door Freya op 20 augustus 2011 16:14

Tof artikel!

De meeste mensen die nit bloggen, snappen niet dat er zo veel werk in gaat zitten.
Ik heb zelf ook een blog en door omstandigheden lukt het me soms wel dagen en af en toe weken niet of nauwelijks om te bloggen, omdat het zo veel tijd kost.

Je test van alles, je maakt veel foto’s bewerkt ze, maakt veel looks, swatched make-upjes en nagellakjes, en dan moet je ook nog alle reviews en artikelen schrijven.

Don’t get me wrong, ik vind het hardstikke leuk en daarom blog ik ook, gewoon lekker schrijven over dingen waar ik een passie voor heb, daar word ik gewoon heel blij van :).

[Beantwoorden]


Door Pleun op 20 augustus 2011 17:53

Hee vera!
Mijn vraag is hoe je hiermee bezig blijft, ik heb nu al 2 maanden ongeveer een blog (niet zo lang dus) maar ik krijg bijna geen comments, en vaak zijn het haatcomments. Ik krijg zo het gevoel van, ik stop heel veel moeite erin en schrijf enthousiast, en dan krijg je haatcomments ervoor terug. Ik vind het superleuk om te schrijven en ben echt blij met mijn blog. Ik doe het ook niet voor de bezoekers hoewel het natuurlijk wel super zou zijn om er op een dag ook zo veel te hebben! Maar had je dit in het begin ook en hoe ging je er mee om?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 augustus 2011 om 12:42:

Twee jaar geleden was het nog wel anders, toen waren er nog niet zo énorm veel blogs als nu. Wat denk ik wel helpt voor meer bezoekers en leuke reacties is om het aan zoveel mogelijk mensen te vertellen. Vrienden, familie, etc. Als zij het leuk vinden vertellen ze het weer door en zo gaat het vuurtje misschien een beetje lopen.

Succes! Haatcomments zijn niet leuk :(

[Beantwoorden]


Door Wendy op 20 augustus 2011 18:30

Ik ben net een maand een blog begonnen:D Ik ga dit jaar naar havo 3 en moet dus nog 3 jaar naar school om havo af te maken en daarna wil ik hbo gaan doen. tot nu toe lukt het om elke dag een artikel te schrijven maar denk je dat ik dit in de toekomst echt kan ook in combi met school enzo?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 augustus 2011 om 12:43:

Ik denk dat dat voor iedereen persoonlijk is! Heeft ook met je karakter te maken.

[Beantwoorden]


Door Mirte op 20 augustus 2011 18:30

Leuk om te lezen allemaal! Je kan echt zien dat je plezier hebt in wat je doet :).

Ik heb zelf een tijdje een kleine blog gehad, maar daar ben ik uiteindelijk maar mee gestopt omdat ik er veel te weinig tijd voor had. Het is zo leuk om te doen dus ik vind het wel jammer en eigenlijk zou ik best weer een nieuwe blog willen beginnen. Mijn moeder heeft een persoonlijke blog en dat vindt ze zo leuk dat ze me over wil halen om het nog een keer te proberen, maar vooral voor een beautyblog heb je zo veel tijd nodig!

[Beantwoorden]


Door Jesse op 20 augustus 2011 19:11

Ik heb een vraagje:
Als jij je opmaakt in je filmpjes, heb jij dan een spiegel achter je camera of er naast ofzo?? Ik ben ook aan het oefenen met filmpjes maken enzo… maar de make-up look filmpjes mislukken altijd omdat ik niet goed in de camera kijk, meer in de spiegel zegmaar… :$ Heb jij misschien tips voor mij, en misschien de andere bezoekers van veracamilla.nl??

alvast bedankt! (A)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 augustus 2011 om 12:44:

Ik heb een spiegeltje ervoor staan, natuurlijk. anders zie ik niets ;) Als ik wat vertel, doe ik dat wel naar de camera.

[Beantwoorden]


Door Marieke op 20 augustus 2011 20:30

(Oef, inderdaad een boel comments om op te reageren!)
Dit vind ik echt een interessant artikel! Misschien zijn sommige dingen wat saai om te vertellen, de oh zo spannende boekhouding, maar toch interessant om te weten dat dat er ook bij komt!
Ik heb nog wel een ideetje voor je. Als je een keertje wat minder inspiratie hebt, kun je ook je lezers een guest post laten schrijven. Er zijn vast genoeg mensen die veel blogs lezen, weten wat kwaliteit is, leuk kunnen schrijven en goede foto’s kunnen maken. (dat zijn wel echt vereisten natuurlijk) Misschien een soort van veracamilla lezers met hun signature looks series… Okee, ik zit vol ideeën! Zou zelf ook een blog beginnen als ik niet zo’n zware studie deed…

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 20 augustus 2011 20:36

Een deel is wel herkenbaar, ik ben ook veel tijd kwijt met foto’s maken, bewerken, swatchen, testen. Ik schrijf elke dag 1 artikel maar nog steeds als hobby, ik verdien er niks mee. En als ik op vakantie ga dan blijft de laptop lekker thuis, goed vastgeketend aan de dakbalken ;-) Als iemand dan mijn laptop wil jatten, moet hij het huis laten instorten! xD Wel krijg ik al af en toe dingen thuisgestuurd (toen ik terugkwam van vakantie was er post van OPI).

Waar ik wel heel benieuwd naar ben zijn je inkomsten. Ik hoef het precies te weten (dat zou wel heel brutaal zijn) maar ben wel benieuwd of je er echt je boterham mee verdient en de huur van kunt betalen of dat het een bijbaantje is.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 augustus 2011 om 12:46:

Het is meer dan een bijbaantje. Huur, eten, etc zou ik er denk ik van kunnen betalen. Hoewel dat natuurlijk moeilijk zeggen is ‘van een afstandje’.

[Beantwoorden]


Door Roos op 20 augustus 2011 20:47

Echt super leuk om te lezen Vera! :) Ik snapte eigenlijk nooit hoe je daar geld mee kon verdienen, maar nu snap ik het.

[Beantwoorden]


Door kirst op 21 augustus 2011 10:54

Helemaal mee eens hoor het is fulltime werken kan ik me zo voorstellen. Geniet van het bloggen! ;-) Liefs.

[Beantwoorden]


Door childplzzz op 21 augustus 2011 11:57

“dit is troep” nou je kan het wel anders verwoorden hoor, er zijn genoeg blogs die ik leuk vind of ze nou 30 keer per week of 3 keer per week posten. het gaat allemaal om de kwaliteit.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 augustus 2011 om 12:47:

Deze comment snap ik niet helemaal… Is het een reactie op iemand anders, mis ik iets? :P

[Beantwoorden]


Door Agnetha op 21 augustus 2011 12:42

Erg leuk dat je van je hobby je werk hebt kunnen maken. En ook ik ben erachter dat er behoorlijk wat tijd in gaat zitten, maar hey… dat maakt het zo leuk aan bloggen. Vooral ook als je hele leuke reacties krijgt, dan krijg ik (en denk ook vele anderen) meer inspiratie om nog meer te doen voor je blog.

En jouw artikelen zijn altijd leuk om te lezen, dus ga zo door!

[Beantwoorden]


Door Mariel op 21 augustus 2011 13:14

Wat leuk om te lezen! Ik vind je site samen met Beautylab een van de orgineelste! :ja:

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 21 augustus 2011 14:02

Erg leuk dat je er een artikel over hebt geschreven! Ik heb er zeker wat uit kunnen halen, ik vroeg het mezelf namelijk ook al een tijdje af. Ik vind het erg knap van je dat je zo groot bent geworden. Je blog is heel origineel, dat vind ik vooral erg leuk. Je verrast me altijd weer met de artikelen die online komen. :)

[Beantwoorden]


Door Diana op 21 augustus 2011 21:17

Super tof! Ik zou ook zo graag van mijn hobby mijn werk willen maken. Maar ik heb nu al bijna 6 jaar middelbare school erop zitten en hierna ga ik naar de universiteit, dus ik zou het ook een soort van zonde vinden van al het leren om van bloggen m’n werk te maken. Ik ben bedoeld voor een saai baantje denk ik, haha. Dit moet je op geen enkele manier denigrerend opvatten hoor, ik heb echt heel veel respect voor wat je doet, en ik vind het super leuk om je artikelen te lezen :) Ik vind het heel knap hoe je altijd op iets nieuws kan komen. Keep up the good work!

[Beantwoorden]


Door Sabine op 22 augustus 2011 14:45

Erg leuk om te lezen! Misschien zit ik over twee jaartjes wel in je mini redactie, als ik klaar ben met mijn opleiding communicatie & multimedia design, hihi. Wie weet! *droomt verder*

[Beantwoorden]


Door Lissa op 22 augustus 2011 17:07

Heel erg fijn geschreven!
Ik moet bekennen dat ik het zelf ook wat onderschatte. Maar nu ik zelf aan het bloggen ben besef ik maar al te goed wat er allemaal bij komt kijken.

[Beantwoorden]


Door Gabrielle op 25 augustus 2011 17:45

Hoooi, op welke school doe jij dtp’er ik wil dat ook worden.
Toedels,
(hoop dat je reageert)

[Beantwoorden]


Door romie op 26 augustus 2011 13:21

bloggers zoals jij, die dag en nacht met hun blog bezig zijn en er hun ziel en zaligheid in steken, die hebben de leukste, en beste blogs!
dan verdien je ook gratis make-up en feestjes!

[Beantwoorden]


Door jana op 26 augustus 2011 16:13

wauw ik wist niet dat er zoveel tijd in stak maar ja dat is wel te zien aan je blog (positief bedoelt natuurlijk) :) <3

[Beantwoorden]


Door Deboraah op 16 januari 2012 14:01

Ik ben stiekem een beetje jaloers op je :$ hihi

Ik wil ook al best lang een eigen beautyblog maar ik weet niet zo goed hoe ik moet beginnen en ik durf het ook niet echt haha stom he. Heb jij misschien tips voor me :$?

x

[Beantwoorden]


Door kaylee op 1 mei 2012 19:51

haaai

ik heb een paar vraagjes
hoe en waar moet je bloggen over dingen?
hoe maak je je iegen site?

verder heb je een leuke site
heb het beste voor je

kaylee

[Beantwoorden]


Door Tedje op 27 mei 2012 12:22

Echt heel erg interessant om te lezen! :) Keep up the good work Vera, ik vind je blog heel erg leuk :)

[Beantwoorden]


Door www.lerenvoorkinderen.nl op 26 februari 2013 16:52

What a stuff of un-ambiguity and preserveness of valuable experience regarding unexpected feelings.

[Beantwoorden]


Door Anissa op 26 juni 2013 20:37

Heej Vera, ik ben Anissa en woon in België . Het eerste wat ik je wil zeggen dat ik je site zo leuk vind! Ik heb ook net een blog, maar ik heb helemaal niet zoveel kijkers en ik ben eigenlijk een beetje bang om het aan iedereen te vertellen. Misschien gaan ze me uitlachen ofzo? Ik moet ook iets vertellen, ik blog namelijk over beauty, wat ik ontzettend leuk vind maar ik durf geen video’s te maken omdat ik bang ben dat er haters zullen zijn omdat ik een hoofddoek draag. Trouwens hoe krijg jij pakketjes toegestuurd, mail jij hun of zij jou? Ik zou het ook wel willen, om producten uit te testen, revieuwen, etc. Hoe krijg je dat allemaal voor elkaar? Zou jij mij willen helpen door te antwoorden? Xxx :wave:

[Beantwoorden]


Door Miranda op 22 maart 2014 10:35

Hoi Vera,
Ik droom er ook al heel lang over om blogger te worden. Maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen. Maar het lijkt me zo tof.
Xxx

[Beantwoorden]