Ik eet het niet elke week, maar wanneer ik het eet en vooral wanneer ik tweet dat ik het eet, krijg ik vragen over ‘hoe je dat dan maakt’. Zo’n appeltosti. Het is vrij simpel, maar omdat ik er zoveel vragen over kreeg, besloot ik een klein receptje met uitleg online te plaatsen van mijn favoriete lunch van dit moment.
Verwacht niet vaker recepten op veracamilla.nl aangezien ik ze zelf vaak slaapverwekkend vind om te lezen en ook aangezien ik totáál niet van koken houd. Ik kook thuis meerder keren per week, maar dat gaat niet van harte. Het maken van een appeltosti is gelukkig vrij simpel én erg lekker. Ik raad het je echter niet aan het als vaste lunch te maken, omdat het ook weer niet onwijs gezond is.
Wat heb je nodig?
-Twee sneetjes bruin brood
-Boter of margarine (Becel)
-1 appel
-Een klein handje vol rozijnen
-Kaneel
-Eventueel wat chocoladehagelslag
-En natuurlijk een tosti-ijzer.
Pak als eerst twee boterhammen en besmeer deze met boter. De boter zal in het tostiapparaat smelten en zorgt er zo voor dat al het beleg goed aan elkaar blijft plakken.
Pak vervolgens een appel en schil deze. Verwijder het klokhuis en deel de appel door vieren. Snij dunne schijfjes en verdeel deze op een met boter besmeerde boterham. Je moet zelf even kijken hoe dik je de schijfjes appel lekker vind, ik snijd ze ongeveer 1 a 2 mm dik.
Als laatste bestrooi je de boterham met rozijnen en kaneel. Ikzelf strooi er ook graag nog wat chocoladehagelslag overheen. Super lekker, ik ben gek op chocolade! Maar het maakt de tosti wel weer een stukje ongezonder en machtiger.
Zorg dat alles goed over de boterham verdeelt is en leg de andere met boter besmeerde boterham er bovenop. Leg de boterhammen in het voorverwarmde tosti-ijzer. Wacht ongeveer 4 minuten en daarna is je tosti klaar. Eet smakelijk!
Tip: Ook erg lekker met banaan in plaats van appel.
Met rozijn en kaneel nog lekkerder! Anders vind ik het wat smakeloos :$
[Beantwoorden]