Gestopt met school

Zoals de meesten van jullie (denk ik) wel weten, zit ik niet meer op school. Tot halverwege februari dit jaar, volgde ik een MBO opleiding Multimedia Vormgeving aan het Rijnijssel te Arnhem.  Hoewel het eigenlijk alweer een hele tijd geleden is, wil ik jullie alsnog uitleg geven waarom ik gestopt ben met mijn opleiding en hoe het is gegaan.

Ik ben er vooral zo laat mee, omdat het nu pas echt een beetje tot me doordringt dat ik niet meer op school zit en voorlopig niet meer naar school ga. Dat vind ik best moeilijk, ik ben namelijk heel erg opgevoed met het idee dat opleiding belangrijk is en daar ben ik het ook mee eens. Aankomend jaar wil ik een visagie opleiding gaan doen (maar dat is ANBOS, geen ‘echte’ opleiding met MBO of HBO diploma) en wanneer ik over 1,5 jaar 21 wordt, wil ik ook heel graag naar het HBO. Nu kan dat helaas nog niet, mijn hoogst behaalde opleiding is MBO niveau 3. Ik moet dus wachten tot ik officieel volwassen ben, dan kan ik een toelatingstoets doen en als die voldoende is, een HBO opleiding starten.

Ik vind het heel moeilijk deze blogpost te typen, omdat ik niet goed weet waar ik moet beginnen en omdat ik bang ben dingen verkeerd te verwoorden. Maar ook omdat behalve jullie, mijn vaste lezeressen, ook het Rijnijssel en mijn oude klasgenoten (die ik trouwens wel mis) dit gaan lezen. Maar ik wil het wel graag doen, ook als afsluiting voor mezelf.


In deze blogpost vertelde ik dat ik was blijven zitten. De dag dat ik hoorde dat ik was blijven zitten, is ook de laatste dag geweest dat ik naar school ben geweest. Ik kreeg geen uitleg waarom ik was blijven zitten, en ik moest het maar gewoon accepteren.In mijn nieuwe klas met de andere zittenblijvers kreeg ik stof die ik allang had gehad en die ik begreep. Ik voelde me niet op mijn plek op het Rijnijssel, wat ook een reden is waarom ik nu geen MBO opleiding doe (naast dat het een ongeorganiseerde bende was).

14 februari hoorde ik dat ik was blijven zitten. Wat slim is van het Rijnijssel, om dit ná 1 februari bekend te maken. Wanneer je nl  voor die datum met je opleiding stopt, hoef je het studiegeld niet terug te betalen, is het een gift. Stop je na 1 februari met je opleiding, dan heb je pech gehad. Twee dagen later, op 16 februari heb ik een gesprek gehad met de opleidingsmanager en mijn vader. Ik heb hem verteld wat er is gebeurd en mijn klachten over het Rijnijssel (oh jongens, dat zijn er nogal wat!) met hem besproken. Hij was geschrokken en beloofde er zo snel mogelijk op terug te komen voor een vervolggesprek. Hoewel ik hoopte naar mijn oude klas terug te kunnen, ben ik niet meer naar school gegaan. Om diverse redenen, waaronder dat mijn ex-mentor openlijk mijn site besprak in mijn oude klas door de blogpost die ik eerder hierboven al noemde. Zij was op zijn zachts gezegd niet blij met wat ik op het internet bekend had gemaakt.

In de tussentijd kwam mijn rapport aan. Eindelijk kwam ik de rest van mijn cijfers te weten. Waarom ik welk cijfer gehaald had, stond er niet bij vermeld en hier en daar ontbrak nog wat. Ach, ik heb in 3 jaar Rijnijssel nog geen een keer een kloppend rapport gehad. Het vervolggesprek kwam pas op 4 maart en zou op school plaats vinden, met mijn oude mentor, de afleidingsmanager en mijn ouders. Echter, toen wij op school aankwamen waren mijn ex-mentor en afleidingsmanager in geen velden of wegen te bekennen. We hebben de school afgezocht, gebeld en de concierge gevraagd, maar nope, ze waren nergens. Later belde de afdelingsmanager op, dat hij nog in een gesprek had gezeten en of hij later die dag samen met mijn oude mentor bij ons thuis langs mocht komen voor het vervolggesprek.

De afdelingsmanager en mijn ex-mentor kwamen eind van de middag langs, voor wat zeker geen leuk gesprek was. Ik vroeg mijn mentor in dat gesprek waarom ze mij nooit heeft aangesproken voordat ik plotsklaps hoorde dat ik was blijven zitten en per direct in een andere klas zat. Voor die tijd stond ik ruim voldoende voor de meeste vakken. Ik zag het niet aankomen, maar zij wel. Waarom had ze niets gezegd? ‘Dat zou demotiverend werken’. Pardon? Ik vind het heel moeilijk nog te weten wat normaal is op school en wat niet. Door het Rijnijssel weet ik het serieus niet meer. Is het normaal, dat jij als leerling altijd naar alles moet vragen? Achter alles aan moet? Dat je mentor je niet begeleidt, nooit een gesprek met je aangaat? Dat een leraar wilt dat je bijlessen rekenen neemt, terwijl hijzelf voor de rekenlessen te laat of niet komt opdagen?

Na dit gesprek was het me helemaal duidelijk. Er is nog veel meer gezegd, veel meer gebeurd en veel meer gedaan, maar daar ga ik verder geen aandacht aan besteden. Ik kan het niet eens. Als ik aan mijn school denk is het een grote warboel in mijn hoofd. Ik heb samen met mijn ouders een klacht ingediend bij de klachtencommissie en op de meeste punten gelijk gekregen. “Het college van bestuur acht uw klacht ten aanzien van de communicatie over de beoordeling van Vera gegrond. Er is weinig toelichting of verduidelijking gegeven bij de beoordeling en waarop deze is gebaseerd. Ook uw klacht over begeleiding word gegrond geacht. De begeleiding van uw dochter was onvoldoende frequent en onvoldoende van kwaliteit.”

Mijn eis was dat ik het schoolgeld terug wilde, maar dat vindt de klachtencommissie niet reëel omdat zij zeggen dat mij tweemaal een aanbod is gedaan de opleiding te vervolgen, eenmaal met tijdverlies en eenmaal binnen de termijn. Nou, van die laatste weet ik in ieder geval zeker dat ik dat aanbod niet heb gekregen.

Ik ben blij dat ik van het Rijnijssel af ben en er nooit meer naar terug hoef. Elke ochtend als ik achter mijn computer kruip om te werken voor deze site, prijs ik mezelf gelukkig dat ik dit kan doen. Ik zeg niet dat het op een andere school beter is, ik weet alleen dat het bij het Rijnijssel een ongeoorloofde bende is, waar ik nooit meer in verzeild wil raken.

Trouwens, slimme zet Rijnijssel, om je leerlingen die negatief twitteren censuur op te leggen. Lekker bezig!


Reacties

Door Sarah op 17 juni 2011 16:40

Wat een ongelooflijke slechte school. Vind het wel goed van je dat je dit hebt verteld. :)

[Beantwoorden]


Door Ann op 17 juni 2011 16:41

Wat goed dat je dit zo post zeg.
Heel dapper.

En meid, je doet het fantastisch! Je mag trots zijn op alles wat je tot nu toe bereikt hebt en met opgeheven hoofd kijken naar de toekomst!
Jij komt er wel. Hoe dan ook!
<3

[Beantwoorden]


Door Miranda op 17 juni 2011 16:41

Wat een heftig artikel, je hebt daar zeker veel geleerd en mee gemaakt. Lastig dat het zo is gelopen, gelukkig werk je nu met plezier aan je site:D

[Beantwoorden]

Kirsten antwoordt op 19 juni 2011 om 16:14:

idd! ;-)

[Beantwoorden]


Door Carmen op 17 juni 2011 16:42

Wauw Vera, echt respect voor je dat je dit zo open en bloot kan typen. Zoals ik het nu lees, is het Rijnijssel je niet eens waard. Je bent veel beter dan die schoften.. En iedereen, als trouwe fan weet dat je je best doet en dat je je altijd voor de volle 100% inzet. Ik weet zeker, met jou inzet en uitstraling komt het allemaal goed.

xx Carmen.

[Beantwoorden]


Door nina op 17 juni 2011 16:42

gelukkig zijn er ook normale mensen op de wereld, zoals ons:) Kvind het erg goed dat je dit zo deelt
dikke kus!

[Beantwoorden]


Door michelle op 17 juni 2011 16:44

Jemig wat vervelend, lijkt me nu ook echt geen leuke school om naar toe te gaan.

Wel leuk dat je een visagie opleiding wil gaan doen, past goed bij je ;-)

[Beantwoorden]


Door aria op 17 juni 2011 16:44

wow, heftig hoor
maar gelukkig kan je nu dit doen en kunnen wij iedere dag van je genieten!
Veel plezier en geluk met je opleidingen die in de toekomst gepland staan!
xx

[Beantwoorden]


Door Felicia op 17 juni 2011 16:49

Goed dat je dit verteld, Vera! Echt ongelofelijk hoe dat eraan toe is gegaan op die school, bahbah.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 17 juni 2011 16:49

you go girl!

[Beantwoorden]


Door Chrissie op 17 juni 2011 16:50

Ongelofelijk wat een verhaal, wat jij allemaal hebt moeten meemaken op die school. Zo hoort een school inderdaad niet te functioneren, en ik vind het heel goed van je dat je dit aankaart op je website. En dat je ook werkelijk een klacht in bent gaan dienen en dit niet zomaar hebt laten gebeuren.
Ik heb zelf ook ooit een klacht ingediend op de universiteit, omdat ik het niet eens was met een beoordeling. Ik had als feedback gekregen op een paper ‘perfect, niks aan toe te voegen’ en mijn cijfer was een 7… Heb een jaar moeten wachten op antwoord van de examencommissie met als resultaat ‘dat een 7 toch een mooi cijfer was en dat ik daar maar tevreden mee moest zijn’.
Klachten indienen is vaak een heel lang proces, en uiteindelijk neemt de school/universiteit het toch voor hun eigen leraren op, omdat ze er zelf imago-schade van kunnen leiden.
Wel fijn dat ze toch je klacht erkend hebben trouwens, al hebben ze je uiteindelijk niks aangeboden om het goed te maken.
Blijf vooral in jezelf geloven Vera, en in je capaciteiten.
Je bent een lieve, intelligente meid, en jij zult het heel ver schoppen. En vooral zónder die idiote school daar :-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 17:00:

Thanks Chrissie! Klachten indienen is inderdaad een lang proces en ik had het grootste deel nog eens zwijgplicht ook (geen makkie voor mij, haha). Ben ook niet helemaal tevreden met de uitspraak, omdat we de klacht vooral ingediend hebben omdat we willen dat he onderwijs verbeterd. Denk alleen dat het weinig heeft uitgehaald.

Maar wie weet met deze blogpost… Alle beetjes helpen :)

[Beantwoorden]

Charlotte antwoordt op 17 juni 2011 om 18:33:

Als iets perfect s en er niks aan toe te voegen is, dan hoor je toch een 10 te krijgen? Als het bijbehorende cijfer een 7 is lijkt het me dat er nog dingen aan schorten… Mafkezen hoor, die commissie >_<

[Beantwoorden]

A antwoordt op 18 juni 2011 om 10:54:

Haaa bah! Dat is weer dat principe van “we geven geen 10 want het kan noooooit helemaal perfect zijn”, ja HALLO voer dan een ander beoordelingssysteem in want dan is die 10 er voor niks! Ik kan me daar zo kwaad in maken he :)

[Beantwoorden]

Chrissie antwoordt op 18 juni 2011 om 20:42:

Ja, ik dacht al van ‘ben ik nou gek?’ een 7 is dan een vreemd punt! Voelde me echt een beetje be***** Nuja, gelukkig is ’t lang geleden, maar het blijft je wel bij zoiets, het is iets wat je niet vergeet.
Wel lief die reacties terug van jullie!!
En ja, ik denk dat je er goed aan hebt gedaan Vera om dit artikel te schrijven en dit openbaar te maken!

[Beantwoorden]


Door Alyssa op 17 juni 2011 16:50

Wat een slechte school. Komt helaas bij meerdere opleiding voor, ik heb dit jaar ongeveer hetzelfde meegemaakt bij mijn opleiding. Goed dat je erover geschreven hebt, dat heb ik toen ook gedaan.

[Beantwoorden]


Door Trienke op 17 juni 2011 16:50

Bij ons op school (ik zit nog op de middelbare school) gaat het er ook zo aan toe..
Je kan alles maken, je wordt toch niet geschorst en als je wordt gepest zeggen ze tegen de pester dat ze het niet weer mogen doen en vervolgens wordt je gewoon door gepest!
Mijn klas is een echte probleemklas en sommige kinderen blijven bijna zitten omdat ze zich niet kunnen concentreren omdat het altijd zo druk is. Ik hoef gelukkig nog maar 1 jaar naar die school en ik kan niet wachten tot ik van die school af ben!!

Xx Trienke

[Beantwoorden]


Door Maaike op 17 juni 2011 16:51

Je de-motiveert me! Nu durf ik niet meer!

[Beantwoorden]


Door Pretty Beauty Land op 17 juni 2011 16:51

peoh, wat moet jij een %$#^tijd achter de rug hebben met zo’n vreselijke school. knap dat je dit zo op je blog zet!

[Beantwoorden]


Door Gonny op 17 juni 2011 16:51

Jeetje wat een belachelijke school Veer! Natuurlijk hoort een leraar een leerling te begeleiden en achter de dingen aan te lopen wanneer deze persoon ziet dat zijn/haar leerling in een bepaald vak niet goed genoeg is of dat het achteruit gaat. Demotiverend?? Nee natuurlijk niet, werkt juist motiverend aangezien jij je best wilt doen om het te halen toch. Wat verschrikkelijk allemaal zeg bah!

Anyway, heel veel succes met alles wat je wilt gaan doen. Gaat vast en zeker goed komen met jou mop! xx

[Beantwoorden]


Door Lauren op 17 juni 2011 16:51

Hoe schandalig van ze! Het is echt niet normaal dat ze je niet gewaarschuwd hebben. En dat van dat “demotiverend werken” is ook bullsh*t!

[Beantwoorden]


Door Lianne op 17 juni 2011 16:53

OMG wat een raare school ! nou meid, wees maar blij dat je er vanaf bent, jij verdiend zo’n school niet klaar!

[Beantwoorden]


Door Dewy op 17 juni 2011 16:55

Hee Vera,
Wat een heftig verhaal zeg jeetje, wat zul jij je ontzettend gefrustreerd voelen. Ik zit (niet om stoer te doen) op een van de beste MBO scholen in Nederland en nog steeds moet ik natuurlijk wel zelf achter dingen aan bijvoorbeeld bij inhaal toetsen maar dat is op bijna geen een MBO anders, wel wordt ik (samen met de andere leerlingen van mijn school) erg goed begeleid, we kunnen alles vragen het liefst alles twee keer zodat alles duidelijk is.

Ik vind het fijn om te lezen dat je je goed voelt nu dat allemaal over is.. wat een school zeg.

Aan je site werken lijkt me vele malen leuker ^^)

[Beantwoorden]


Door Arabella op 17 juni 2011 16:55

Ik reageer eigenlijk nooit, maar ik vind het heel goed van je dat je deze post hebt gemaakt. Van mij mocht je lekker “bashen” op Rijnijssel, maar dat heb je niet gedaan. Dat getuigt van een zekere volwassenheid.
‘Dat zou demotiverend werken’ als reden geven, is echt te belachelijk voor woorden. De omgekeerde wereld.
Ik heb altijd gedacht dat het onderwijs in Nederland goed was, ongeacht welk niveau. Maar het MBO slaat alles. Leraren die niet komen opdagen, slechte begeleiding en de organisatie, die een warboel is. Eigenlijk alles wat je beschreven hebt. Schandalig.
Iedereen zou eigenlijk van de Rijnijssel af moeten gaan, gaan ze vanzelf failliet en dan piepen ze wel anders.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 17:01:

Thanks! En het onderwijs is ben ik bang lang niet meer wat het ooit is geweest.

[Beantwoorden]

Dewy antwoordt op 17 juni 2011 om 17:53:

Laten we duidelijk blijven dat het niet over elke MBO school gaat ^^)

[Beantwoorden]

Wendy antwoordt op 17 juni 2011 om 18:43:

Helaas is het soms op het HBO niet veel anders. Ik volgde een deeltijdopleiding Communicatie & Multimedia, en het eerste jaar was prima geregeld op wat kleine puntjes na. In het tweede jaar was er ineens een chronisch gebrek aan docenten en kregen we veel minder les.

Iedereen maakte zich zorgen over de kwaliteit van het onderwijs. Er was zelfs sprake van dat we voor sommige van die niet genoten vakken dan maar de studiepunten zouden krijgen. Echt belachelijk, wat is je diploma dan nog waard?

Ik ben toen acuut gestopt. Gelukkig had ik daarvoor een universitaire studie afgerond, dus een bul had ik sowieso. Maar voor degenen voor wie het de eerste studie was vond ik het heel erg.

[Beantwoorden]


Door Esther op 17 juni 2011 16:56

En ik wilde ook naar rijnijssel gaan, haha. Maar goed, alle MBO opleidingen zijn hetzelfde denk ik. Er klopt nooit wat.. En he, ik wil ook een toelatingsexamen doen als ik 21 ben. Maar je moet dan voor september 21 zijn, dat is rot. Gezien ik dit jaar 21 wordt, maar pas in november… lolz

Succes, en full time aan je site werken is gelukkig heerlijk!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 17:02:

Ohh, dat is echt rot inderdaad! Hmm, kan je ook niet in februari instromen dan?

[Beantwoorden]

Emma antwoordt op 20 juni 2011 om 09:02:

Daar wil ik graag even op in haken want ikzelf zit op een MBO opleiding die wel leuk is en waar je goede begeleiding hebt. En waar leraar en leerling ook gelijk zijn, in de zin van dat ze heel normaal tegen elkaar doen. ^^

Verder klinkt deze school echt nergens naar :S Wat ’n onzin zeg! Dat het zogenaamd demotiverend zou werken. Je wilt toch weten waar je aan toe bent! En die slechte communicatie. Ik zou inderdaad maar blij wezen, Vera :-) Dat jij een goed leven hebt met een mooie goedbekeken blog. En gewoon HBO proberen op het moment dat je daar de kans voor hebt!

[Beantwoorden]


Door knoopje op 17 juni 2011 17:00

Dit soort dingen zijn altijd zo vervelend!
Ik snap het negatieve gevoel waarmee je zit precies, dat komt iedere keer dat je eraan denkt weer terug. Het enige wat je kunt doen is erboven staan en doorgaan met je leven, maar ik snap dat dat, zeker als het nog kort geleden is lastig is. Gelukkig hoef je er nu nooit meer iets mee te maken te hebben.

Ik bedoel het volgende echt niet gemeen of verkeerd, dus vat het alsjeblieft niet zo op, maar weet je zeker dat je het HBO aan kan/wil? Het zou jammer zijn als je daar jaren naar toe werkt en naar uitkijkt, en er dan tijdens een test (of erger, als je eenmaal begonnen bent) achterkomt dat het toch te zwaar is (of om een andere reden niet passend). Het klinkt misschien niet leuk om dit te zeggen, maar ik heb met vriendinnen om me heen meegemaakt hoe frustrerend dit kan zijn en wil je toch soort van waarschuwen: denk er van tevoren goed over na en kijk welke opties reeel en de moeite waard zijn (voegt een HBO diploma echt iets toe voor wat je uiteindelijk wilt?)
En hou er rekening mee dat het op elk MBO/HBO/universiteit vaak een amateuristische puinhoop is (jee, ik ben wel positief vandaag ;)) en dat dit vast niet de laatste keer is dat je dit gezeur hebt als je toch besluit verder te studeren.

Maar je bent een slimme dame, als je dit soort dingen allemaal overwogen hebt (heb je misschien al gedaan) zul je vast de juiste keuze maken! En als dat het HBO is en je helemaal voor gaat komt dat vast allemaal goed.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 18:14:

Knoopje, bedankt voor je reactie. Absoluut niet gemeen of vervelend! En daar heb ik en denk ik nog steeds over na. Omdat het natuurlijk goed zou kunnen dat ik het HBO niveau niet aankan of dat het net zo’n ongeregelde zooi wordt.

Ik heb nog 2 jaar de tijd en hoop daarna naar het HBO te kunnen, maar er kan natuurlijk veel gebeuren en zal goed mijn research doen.

Bedankt voor je reactie!

[Beantwoorden]

Ellen antwoordt op 17 juni 2011 om 20:14:

Vooral heel goed naar de opleidingen kijken en de scholen zelf. En als je de kans krijgt een meeloopdag of proefstudeerdag bijwonen en echt met de studenten praten, die zijn vaak wél eerlijk.
Oh je hebt trouwens ook websites [weet de naam ff niet, maar iets met studiekeuze] met informatie over hoe goed/slecht de school en opleiding staat aangeschreven.

Maar het verschilt echt per school denk ik. Ik heb nergens last van. Misschien dat het scheelt dat mijn school is opgedeeld in verschillende academies {gezondheid, rechten, techniek, economisch} etc. dus je hebt alleen met je eigen academie en onderwijsbureau te maken en daar wordt ook alles geregeld..

[Beantwoorden]


Door Annemarije op 17 juni 2011 17:06

Leggen ze leerlingen serieus censuur op die negatief over het Rijnijssel twitteren?
Wat is dat belachelijk! Het is alleen maar goed dat dit nu eens aan het licht komt.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 17:13:

Ja, ze snappen social media duidelijk nog niet helemaal…

[Beantwoorden]

alexandra antwoordt op 17 juni 2011 om 22:07:

ik weet dat het HVA (hoge school a’dam) dit ook doet. Ze dreigen met schorsingen etc.

[Beantwoorden]


Door Camilla op 17 juni 2011 17:09

Wat klinkt dat ernstig! Ik denk dat je er goed aan doet om je verhaal te delen, wie weet heeft iemand er wat aan en help je zo meiden/jongens die nog op school zitten!

Met jou komt het wel goed, denk ik! Je plannen voor de toekomst klinken goed! Succes!

xxx

[Beantwoorden]


Door A. op 17 juni 2011 17:10

Woww! Wat een slechte school ! Ik zou er ook afgaan!
Knap hoe je alles beschrijft!

[Beantwoorden]


Door Ellen op 17 juni 2011 17:21

wow ik heb juist heeeeeele andere ervaringen met mijn mbo school (graafschap college, te doetinchem; opleiding: onderwijs assistent). Ook al is het uiteindelijk niet de opleiding waar ik mee verder wil, toch heb ik daar zo veel geleerd en niet alleen met de opleiding maar over mezelf en hoe ik in het leven stond.

Zonder deze opleiding ofja eerder zonder de leerkrachten die daar waren was ik nu nog steeds in een elkaar gevouwen meisje die geen woord durft te zeggen bij mensen die ze niet kent. En hey nu durf ik gewoon voor een zaal vol mensen te praten zonder dacht ik bijna in me broek plas van de zenuwen!

En ik had het voor geen goud willen missen, de leerkrachten waren allemaal zo meelevend bij alles wat er gebeurde! En wilde je me maar wat graag helpen bij alles wat je moeilijk vond op school.

maar jou situatie lijkt me echt focking kut! dan heb je echt een hele ander kijk op een mbo school.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 18:15:

Oh wat goed, goed om te horen! :D

[Beantwoorden]


Door Natascha op 17 juni 2011 17:27

Ik ben blij dat je van de klachtencommisie toch voor een groot deel gelijk hebt gekregen. Nu weet ik wel niet hoe het Nederlandser onderwijssysteem in elkaar zit maar ik ben er zeker van dat je alles kan bereiken wat je wil. Je hebt niet voor niets van je site je werk kunnen maken :-)
Wat een flutexcuses geeft die school. Censuur Echt waar? Leven die mensen nog in de tijd van de godsdienstvervolgingen ofzo? Wat een gedoe!

[Beantwoorden]


Door Lot op 17 juni 2011 17:31

Wow heftig! ik heb heel veel respect voor je dat je je verhaal aan ons verteld. Die school weet niet wat voor leerling ze zijn kwijtgeraakt, want wat jij voor werk doet kunnen niet veel mensen zeggen! Ik kijk iedere dag met veel plezier naar je site, en hoop dat je in de toekomst een leuke opleiding/baan vind waar je je thuis voelt.

Ik zit nu zelf ook op het mbo, en ik ben het heel erg eens met het feit dat het een ongeorganiseerde bende is. Je krijgt amper ondersteuning en de leraren vinden het allemaal wel prima. Het verhaal met de bijles van rekenen komt mij zeer bekend voor, onze leraar zit met zn benen op tafel niks te doen, maar er wordt wel van ons verwacht dat we bijles gaan nemen. Te gek voor woorden.

Ik denk dat je een goede keuze hebt gemaakt! Heel veel succes met alles,
XX

[Beantwoorden]

Linda B antwoordt op 17 juni 2011 om 21:47:

haha dat de leraren echt met de benen op tafel zitten xD

[Beantwoorden]


Door Marloes op 17 juni 2011 17:34

nou ja, ik zit nog op de middelbare (3 vwo)
maar mijn lerares duits stuurde mij zelfs een mailtje toen ik een toets had gemist waarin ze vroeg van, waarom was je er niet, wanneer kun je het inhalen, ik wil niet dat je een 1 krijgt.
het is echt ABNORMAAL dat je overal achteraan moet gaan als leerling. Je hebt als puber al een druk leven en vanalles aan je kop en als je dan ook nog aan dat soort dingen moet denken, dat is gewoon slecht.
wees maar blij dat je er niet meer zit, & jij komt er wel;D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 18:16:

Op mijn middelbare school heb ik een goede tijd gehad, daar werd ik goed begeleid en ik kon goed leren. Nu is alles eruit geslagen, zo raar om me nu zo anders daarover te voelen dan 3 jaar geleden.

[Beantwoorden]

childplzzz antwoordt op 18 juni 2011 om 01:03:

Ik weet niet wat daar raar aan is hoor, ik bedoel vwo, voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Je moet zelfstandig je dingen kunnen regelen want op de uni komt helemaal NIEMAND achter je aan geloof mij maar. als het dan zover is, dan denk je pas aan hoe dat totaal niet te vergelijken is met die ene repetitie of toets op de middelbare school waarvoor je een afspraak moet maken. het klinkt heel logisch in mijn oren trouwens dat je zelf naar de leraar moet toestappen om je gemiste toets te herkansen. Wij, de jeugd van tegenwoordig zijn te lui, including me. Zelfde gedachte als jij had ik ook, maar je moet toch zelfstandiger zijn wil je jezelf staande houden in de maatschappij wat betreft school/werk etc

[Beantwoorden]

Benthe antwoordt op 18 juni 2011 om 08:39:

Ze zit in 3vwo, de onderbouw. Wat verwacht je dan, dat ze alles al zelf doet? Het is niet voor niks dat de bovenbouw veel zelfstandiger is. Ik weet niet of je het nog kan herinneren van jezelf, want zo te lezen zit je zelf op een universiteit en dan heb je waarschijnlijk dus ook vwo gedaan, maar de zelfstandigheid wordt in de bovenbouw veel groter! Ik zit zelf nu ook in 3vwo en er is nu ook al degelijk zelfstandigheid. In de lessen, bv. wat je gaat doen na de uitleg van de leraar. Je kan je tijd verkletsen of je kan kiezen om huiswerk te gaan maken en meer vrije tijd te hebben. Of met de studieplanners, huiswerk wordt niet altijd in de les gecontroleerd, je zorgt zelf maar dat je het bijhoud en op tijd maakt en nakijkt. En als je iets niet snapt dat je het dan vraagt.
Dus dat dat nu bij 1 ding bij haar is, gewoon een aardige lerares die haar even aanspoort, zelfs motiveert, dan vind ik dat niet meer dan normaal in 3vwo.

[Beantwoorden]

Susan antwoordt op 21 juni 2011 om 21:36:

Ik studeer ook al vier jaar aan de uni, maar geloof me: het mbo is echt anders dan de universiteit, dat is toch wel logisch? Ik vind het één niet slechter dan het andere, iedereen zijn eigen niveau en dat is prima. Maar, als je van het vmbo afkomt ben je 16 en dan ben je gewoon nog niet zo zelfstandig. Of in ieder geval, meestal niet. En toen ik in het eerste jaar van de universiteit zat, hadden veel studiegenoten moeite met zelfdiscipline omdat er toch geen controle bij colleges was etc. Dat moet je ook leren denk ik.
Het kan in ieder geval geen kwaad als er enigszins (ook bij de uni, je hebt toch ook een studieadviseur?) begeleiding is.

[Beantwoorden]


Door Suzanne Marije op 17 juni 2011 17:38

Hey meis! Even een tip voor als je naar het HBO wil. Ja kan namelijk ook proberen op basis van portfolio binnen te komen. Ik weet niet welke HBO opleiding je in gedachten hebt, maar als het enige of misschien wel veel raakvlakken heeft met je site/bedrijfje dan zou ik dit zeker proberen, vaak hoef je dan geen tot misschien 1 of 2 aanvullende toelatingstoetsen te doen.

Ik ben zo op mijn 21ste mijn HBO opleiding binnen gekomen en heb geen extra toelatingen hoeven doen.

Succes! liefs, Suzanne

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 18:18:

Oh wat goed, dat wist ik niet. Dankjewel! Goed om te weten, ik wil namelijk marketing en communicatie gaan doen :)

[Beantwoorden]

... antwoordt op 4 augustus 2011 om 01:02:

Ik heb zelf ook communication gedaan in het engels, ben er na 1 jaar mee gestopt omdat je het eerste jaar, als basis veel accounting krijgt en statistiek en dat soort vakken-_-‘ blegh! Maar misschien is dat hierbij anders, want marketing is wel een heel leuk vak vind ik!

[Beantwoorden]


Door Desiree op 17 juni 2011 17:42

Heel goed dat je hierover geschreven hebt!

[Beantwoorden]


Door Noah op 17 juni 2011 17:43

Mijn decaan: ‘Anna, ik denk dat Rijnijssel de uitkomst is voor jou wensen.’
‘Nou uuh, ik denk het niet’
(ik had alles van jou al gelezen)
Houdoe en bedankt, ik ga daar echt niet heen. :)

[Beantwoorden]


Door sanne op 17 juni 2011 17:43

ik zou zelf ook niet op die school bliven
wel goed dat je eraf ben gegaan toen je
het niet meer leuk vond

[Beantwoorden]


Door hester op 17 juni 2011 17:44

ik wilde naar het rijnijssel gaan. na dit eerlijke artikel moet ik daar nog wel even een tijdje heel diep over nadenken. :S

[Beantwoorden]


Door Shirley op 17 juni 2011 17:51

Goed dat je dit post!! Wat een slechte school zeg, en ik hoop dat ze dit lezen! Jeetje wat ze jou geflikt hebben is gewoon echt niet normaal!! Ik hoop dat je het straks op je nieuwe school erg naar je zin gaat hebben en dat het WEL een goede school is ^^) komt goed!

[Beantwoorden]


Door Merel op 17 juni 2011 17:51

Ach, laat dat lekker achterwege. Zorg dat je vooral doorgaat met Veracamilla. We zien je posts graag verschijnen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 18:19:

Dit is ook het laatste wat ik erover zeg hoor, wilde het alleen even afsluiten en Rijnijssel nog even een klein duwtje geven ;)

[Beantwoorden]


Door Dewy op 17 juni 2011 17:54

Als maar niet iedereen die geen MBO doet nu slechte ideeeen over het MBO krijgt, het is zeker niet het geval dat alle MBO scholen slecht zijn.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 18:20:

Ik ben maar een meisje he, denk niet dat het realistisch is om gelijk na 1 verhaal die conclusie te trekken. En niet aanvallend bedoelt, maar dat is ook helemaal niet wat ik zeg. Staat ook in de tekst :ja:

[Beantwoorden]

Dewy antwoordt op 18 juni 2011 om 08:40:

Het was ook niet specifiek naar jou gericht hoor, en ik bedoelde het helemaaal niet gemeen! Ik hoor alleen veel en vaak negatieve dingen over het MBO (ik heb het niet over jou) en dat vind een beetje naar aangezien sommige mensen op het MBO ook hard werken voor een diploma.

[Beantwoorden]

Kelly antwoordt op 18 juni 2011 om 11:28:

Je zegt ‘dat vind een beetje naar aangezien sommige mensen op het MBO ook hard werken voor een diploma’, maar dat ontkent Vera toch niet? Als ik haar verhaal lees leid ik daaruit juist eerder af dat zij ook zo’n harde werker was! Het mocht alleen niet baten want de school werkte tegen. Wat veel gebeurt op het MBO trouwens, mijn zus en vriend hebben beiden een MBO opleiding (op verschillende scholen overigens) gevolgd en bij beiden was het één ongeorganiseerde bende waarbij ze zelf achter alles, maar dan ook werkelijk álles aanmoesten. Er zijn natuurlijk ook goede MBO scholen, maar er zijn ook vele scholen met een mindere kwaliteit.

Inge antwoordt op 18 juni 2011 om 16:50:

Bij mijn broertje precies hetzelfde. Hij is ook met zn opleiding gestopt omdat het zo’n slechte bedoeling was op die school.

Dewy antwoordt op 18 juni 2011 om 22:08:

Er zijn ook HBO scholen en zelfs universiteiten waar je het allemaal lekker zelf uit mag zoeken ;-)

Sanne antwoordt op 21 juni 2011 om 13:24:

Natuurlijk kan je van een school iets van begeleiding verwachten in de vorm van een mentor e.d. maar als je op het mbo/hbo of de universiteit vind ik dat je ook oud en wijs genoeg moet zijn om er zelf achter aan te gaan. Het is geen kleuterklas meer en bij een baan moet je het later ook zelf doen. Ik bedoel hiermee niet dat Vera niet hard genoeg gewerkt heeft, helemaal niet zelfs. Alleen ik lees hier nu overal dat het zo belachelijk is dat je op mbo/hbo/universiteit dingen zelf uit moeten zoeken maar ik denk dat dat juist normaal is. Op de middelbare school wordt zelfs niet alles meer voor je voorgekauwd..


Door Iris op 17 juni 2011 17:55

Wat een verhaal!
Fijn dat je ook dit soort blogposts plaatst, zo komen wij als lezeressen veel meer over je te weten.
Wat een vreselijke school zeg, dat die bestaan!
Ik hoop echt dat je een mooie opleiding gaat vinden die helemaal geschikt is voor jou.

[Beantwoorden]


Door jennifer op 17 juni 2011 17:56

Vera ik moet ff zeggen dat jij een super wijf bent!
Dat je zo durft te schrijven echt respect! Laat ze
maar lekker zien dat jij al een topbaan hebt en dat
je je mentor en al die lui niet nodig hebt!
En wat las ik nou censuur¿¿¿ hoezo een *** school wat gemeen van ze om dat te doen!

Je zult vast super blij zijn dat je ervanaf bent en elke ochtend kunt denken arme kinderen die daar nog opzitten!

heel veel dikke kusjes <3

[Beantwoorden]


Door Dutchdivalaura op 17 juni 2011 17:57

Hey meid, wat wordt ik boos van binnen als ik dit lees! Je bent inderdaad raar behandeld op die school, heel onproffesioneel! Maar je komt er wel, dat weet ik zeker :) Meer wegen leiden naar Rome en dat is echt zo. x

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 18:21:

Thanks Lau! Bedankt voor je reactie, moest nog aan je blogpost van gister denken… (K)

[Beantwoorden]


Door Michelle op 17 juni 2011 18:06

Ik wilde volgend schooljaar ook beginnen op het Rijnijssel. Nu ik al die slechte verhalen erover hoor, heb ik echter besloten toch voor een andere school te kiezen! Want het klinkt echt als een hele vervelende school waar je totaal niet correct bent behandeld!! Ik ben blij dat ik dit nog op tijd te weten kom, bedankt daarvoor!:) En knap dat je zelf de knoop hebt doorgehakt om er mee te stoppen.

[Beantwoorden]


Door amberestiena op 17 juni 2011 18:17

wat eerlijk en goed dat je dit gwn met je mening vertelt! xx

[Beantwoorden]


Door Ann op 17 juni 2011 18:19

Nou op het HBO is het soms ook niet altijd oke hoor, dus verwacht daar vooral niet heel veel van.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 18:22:

Verwacht ik ook absoluut niet!

[Beantwoorden]


Door yak man op 17 juni 2011 18:19

Wow, wat een slechte school zeg o_o’.
en ik snap ook hoe je voelt, wanneer je begon met je artikel typen, want dat had ik laatst ook toen ook zo’n post ging typen..
Wat jammer dat je niet meteen aan je HBO opleiding kan beginnen, maar je kan denk ik wel alvast bekijken, naar welke hoge school je wilt en welke opleiding.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 17 juni 2011 18:24

Echt waardeloos, mijn zusje loopt al sinds begin van dit schooljaar (SEPTEMBER DUS!) gesprekken aan te vragen etc.
Dat gesprek heeft ze nu pas gehad, zonder mentor. Want hoewel hij haar telefonisch toezei dat hij graag bij het eindgesprek wilde zijn, via mail wist hij daar opeens niets van in zou hij niet komen.
Ze gaat nu naar een andere locatie, hoop dat het daar wel een beetje soepel verloopt…
Ballentent.

[Beantwoorden]


Door Tara op 17 juni 2011 18:24

Ontzettend veel respect voor je dat je de opleiding eigenhandig ben gestopt en ook wat een vreselijke school heb je uitgekozen om naar toe te gaan. Leraren horen je te helpen bij je vak, ze horen te komen opdagen. Ook bij mij op de Havo doen ze dat nog niet altijd maar ze horen het wel te doen.
Ik hoop dat je visagieopleiding leuk gaat worden en dat je HBO wel een succes gaat worden!
Weet je al wat voor soort HBO opleiding je wilt gaan doen?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 19:50:

Waarschijnlijk Marketing en Communicatie!

[Beantwoorden]


Door Gigi op 17 juni 2011 18:24

jeeytje, ik heb ook al altijd pech met school, altijd komt alles op het laaste moment en het zijn echt NIKS GUNNERS.

Het is vast beter als je daar weggaat, gwn lekker naar een andere school ofzo iets!

ik zal maar geen hele preek gaan geven maar 1ding, IK KAN NIET WACHTEN TOT IK DIE DIPLOMA HEB EN HIER WEG KAN :)

ik zit ook vol woede, deze laaste weken weet ik niet hoe ik volhou..en dan nog heel de 4de klas daar, en daarna pas eindelijk weg poef!

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 17 juni 2011 18:26

Wat een ^%$#&%$@!! school zeg! Het verbaast me dat die nog niet is gesloten als het er zo aan toe gaat… En als ze jou zo behandelen, dan zal dat vast met de andere leerlingen ook zo gaan… Nou lekker dan! >_<
Ik wens je in ieder geval succes en veel plezier toe op je volgende opleiding en hoop dat die wel naar je zin is!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 19:52:

Ze hebben onwijs veel leerlingen en opleiding, die toko sluit voorlopig nog niet ;) hoewel ze de laatste wel redelijk veel negatief in het nieuws zijn. (het is een beetje inHolland-achtig ;))

[Beantwoorden]


Door Mireille op 17 juni 2011 18:27

Jeetje wat een verhaal, wat een slechte school! Ik vind het echt knap dat je het zo goed kan uitleggen! (:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 19:53:

Ging niet gemakkelijk hoor :$

[Beantwoorden]


Door Sharon op 17 juni 2011 18:32

Pff, alsof zo’n klap met ineens een slecht rapport niet demotiverend werkt.. Ik denk juist dat het motiverender werkt wanneer je het op tijd aangeeft, wanneer het nog te redden valt. Wat een kakschool. Meid, ik hoop dat na “al dit gebeuren” je over een aantal jaartjes lekker op het HBO zit en dat het daar allemaal wat beter gaat :) Geen idee hoe het HBO is trouwens, maar volgens mij is bijna elke school wel beter dan dit haha :P Superleuk trouwens dat je een visagieopleiding gaat doen, ga je daar ook over bloggen?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 19:53:

Ja denk het wel!

[Beantwoorden]


Door Joan op 17 juni 2011 18:32

Zo he, wat een gedoe is dat allemaal geweest zeg! En wat kut voor je dat het allemaal zo gelopen is + dat je achteraf alsnog je schoolgeld niet hebt teruggekregen. Als ik jou verhaal zo lees vind ik dat je daar echt alle recht op hebt.
Een mentor is er juist om je te begeleiden en zelfs bij ons op het HBO, waar je juist heel zelfstandig te werk moet etc. wordt er alsnog om de zoveel tijd een gesprek met de mentor geregeld en als het slecht met je gaat dan wordt erover gepraat en geeft hij tenminste aan wat er schort en hoe je het kan verbeteren of het beste aan kan pakken.
Ik hoop dat als je weer een opleiding gaat doen, dat het dan toch wel een stuk beter verloopt! Dit is echt niet normaal..

[Beantwoorden]


Door Bianca op 17 juni 2011 18:33

Hey Vera,

Wat vervelend zeg!
Ik heb zelf ook een rare schooltijd achter de rug en ben uiteindelijk een thuisstudie gaan doen. Misschien gaat niet alles zoals het “hoort” maar uiteindelijk moet jij doen wat jou gelukkig maakt!

[Beantwoorden]


Door Silva op 17 juni 2011 18:34

Ik vind het echt slecht van die school. Die mentor is ook drie keer niks zeg!

[Beantwoorden]


Door Charlie op 17 juni 2011 18:37

Hey Vera,

Ik zit momenteel ook op Rijn IJssel Velperweg, en volg de opleiding mediavormgever grafisch. Het verhaal komt me erg bekend voor, wat een verschrikkelijke school is het ook :s Twee jaar geleden is de school urenbriefjes van mijn DTP stage kwijtgeraakt, waardoor ik te weinig stage uren had en ik bijna mijn DTP diploma niet heb behaald. Ik ben blij dat ik nu klaar ben (vandaag was mijn laatste dag van mijn eindstage!), het was 4 jaar lang ellende, over een paar weken mijn diploma ophalen en dan is het eindelijk klaar. Ik snap heel goed dat je deze keuze hebt gemaakt, heel veel succes met je visagie opleiding :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 19:55:

Ah wow, super rot :( Gefeliciteerd met je diploma!

[Beantwoorden]


Door Vera op 17 juni 2011 18:37

Dikke knuffel Veer! Je hebt de juiste beslissing genomen, focus je nu maar op je site en dingen waar je wel waardering voor terug krijgt.

[Beantwoorden]


Door Paola op 17 juni 2011 18:46

Jeetje wat vervelend! Sommige scholen.. Ik ben ook gestopt met school, maar voor mij was het een keuze van mezelf..

[Beantwoorden]


Door Tanja op 17 juni 2011 18:46

Pff wat een gedoe zeg! Klinkt als een school die niet de student voorop zet. Ontzettend jammer dat op deze manier jouw school’carriere’ verpest wordt!
Ik hoop voor je dat je het HBO kan gaan doen, en dat je de visagie opleiding gewoon goed kan afronden!

Wel top en knap dat je dit artikel hebt geschreven!

[Beantwoorden]


Door Paola op 17 juni 2011 18:46

Jeetje wat vervelend! Sommige scholen.. Ik ben ook gestopt met school, maar voor mij was het 100% een keuze van mezelf..

[Beantwoorden]


Door Ellis op 17 juni 2011 18:49

jeetje wat een slechte school zeg!

[Beantwoorden]


Door Susan op 17 juni 2011 18:57

Heb waardering voor je. Knap van je dat je dit op deze manier op je site zet. Maar jij komt er wel. De manier waarop jij dit verhaal hebt geschreven getuigt van intelligentie. Dit had je ook op een hele andere manier kunnen vert ellen en dat heb je niet gedaan.

[Beantwoorden]


Door Manouk op 17 juni 2011 18:58

Wow dat is best wel dom van die school, Ik heb zelf nu ook een mentor die echt niets met ons bespreekt ofz en dan moeten we dat van andere leraren horen enz terwijl hun gewoon een ander vak geven.. Ik snap niet waarom er zulke mensen dan mensen dan mentor kunnen worden.

[Beantwoorden]

Manouk antwoordt op 17 juni 2011 om 19:03:

Oke ik kan dus niet normaal typen.. “Ik snap dus niet waarom er zulke mensen dan mentor kunnen worden” moest het zijn.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 19:56:

Onze mentor was eigenlijk een neppe, een vervangende. Die vond het blijkbaar dus ook niet echt nodig mentorgesprekken en begeleiding te verzorgen haha ^^)

[Beantwoorden]


Door Nina op 17 juni 2011 18:59

Vera, ik vind dit ongelooflijk dapper van je! Ik ben blij dat het aan het licht is gekomen wat een slechte school dit is, en hoe onpersoonlijk en afstandelijke je behandeld wordt.
Het lijkt me voor jou heel zwaar, but hey, hoeveel mensen hebben hun studie niet afgemaakt en zijn nu super succesvol? Inderdaad, HEEL VEEL MENSEN!

En hoe ouderwets, van die twittercensuur, kom op zeg.

[Beantwoorden]


Door Pippi op 17 juni 2011 19:02

KInd, ik heb jaren op een dergelijke school gewerkt en op een gegeven moment schaamde ik me er gewoon voor dat ik tot het lerarencorps behoorde.
Ik hoop dat je die nare periode nu kunt afsluiten. Overigens zou het mij niet verbazen als ik binnenkort eens aangesproken word op de stukjes die ik over die school heb geschreven.
Veel succes met de opleidingen die je gepland hebt!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 19:58:

Ja, ik sprak ook iemand anders (een manger volgens mij ook) die ook toegaf zich te schamen en ons aanraadde een klacht in te dienen.

En ik denk wel dat ze erachter komen, morgen of over een maand: ooit!

[Beantwoorden]


Door Nina op 17 juni 2011 19:04

Ooh ja, nog even een vraagje: Wat wil Rijnijssel dan doen met de negatieve twitters? Die mensen schorsen?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 19:59:

Yep. Dat mogen ze niet eens, maar daar dreigen ze wel mee.

[Beantwoorden]


Door Margreet op 17 juni 2011 19:05

Wat een verhaal, ik snap precies wat je bedoeld!
Ik heb een jaar op het Rijnijssel gezeten, maar op een opleiding waar ik totaal niet happy mee was. Dus ben ik overgestapt naar een ander MBO.
Maar het is een veelvoorkomend probleem volgens mij dat de communicatie op de MBO scholen echt waardeloos is.
Ik moet inderdaad ook overal zelf achteraan, en ze zeggen dan dat je dit moet leren ook omdat je op het competentiegerichte onderwijs zit.
Waardeloos, echt waardeloos.
Vooral op het Rijnijssel gaat het er niet meer om studenten enthousiast te maken voor het vak waar je voor naar school gaat. Zolang je maar gewoon betaald is het wel prima denken ze..
Het is fijn dat je wel je niveau 3 diploma hebt, je hebt dan iniedergeval een papiertje. Maar inderdaad, het is een heerlijk gevoel om eindelijk van het Rijnijssel af te zijn!

[Beantwoorden]


Door Ariska op 17 juni 2011 19:08

Wat een verschrikkelijk naar verhaal! En wat belachelijk dat ze leerlingen censuur opleggen op twitter. Kom op zeg, wat kinderachtig. Zie je maar weer dat de slechte bedrijven inderdaad er alles aan doen om het niet te laten uitlekken, wat er al van getuigt dat het inderdaad een slecht bedrijf is, anders zouden ze het wel op een andere manier oplossen. Maar nog erger, ze weten dat het waar is, waarom zouden ze het anders verbieden?

Wel fijn dat je zo beter je plek hebt gevonden, veel succes met je visagieopleiding!

[Beantwoorden]


Door Sofie op 17 juni 2011 19:14

Vorig jaar ben ik ook gestopt met een opleiding. Mijn praktijkbegeleidster leek me helemaal tegen te werken. Hoe hard ik ook mijn best deed, het was nooit goed genoeg. Wanneer ik bijvoorbeeld 2 herexamens (herkansingen heet dat in Nederland geloof ik) had en iemand anders 8, vond ze dat goed en dat van mij slecht. Ze praatte ook steeds achter m’n rug enz… Toen we voor de stage een gesprek hadden en ik opnieuw ‘niets goeds’ gedaan had, belde ik naar huis: ‘Ik kom naar huis en ik ga nooit meer terug naar school!’ Enkele maanden later koos ik rustig een nieuwe opleiding en een nieuwe school. Toen was dat allemaal heel moeilijk, maar nu ben ik heel gelukkig met mijn keuze en weet ik dat dat de goede beslissing was ;-)
Goed dat je dit artikel typt, zo kan je eindelijk dat hoofdstuk afsluiten.

[Beantwoorden]


Door JO op 17 juni 2011 19:18

Vera, je bent echt heel erg dapper! Heel naar dat mensen vaak hun positie (macht) misbruiken. Het lijkt wel alsof de leerkrachten (sommige) op je vorige school een stel gefrustreerde 40plussers zijn, die geen weg terug meer vinden uit hun eigen negatieve attitude! Het is jammer dat jonge mensen hier gedemotiveerd van kunnen raken, maar je wordt hier alleen maar sterker van! Jij bent ontsnapt uit deze warboel. ZIJ zitten er nog in! Jouw leven kan alleen maar beter worden na deze onzin. ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 20:01:

Ja dat houdt me ook wel een beetje op de been, dat ik inderdaad wegben en zij er nog zitten. Maar liever was het andersom geweest en was er wat aan de slechte manier van lesgeven en begeleiding gedaan…

[Beantwoorden]

A antwoordt op 18 juni 2011 om 11:00:

Als ik naar de toekomst kijk heb ik vaak nú al schrik om mijn eigen kinderen ooit naar school te moeten sturen. Ik woon zelf in België maar ik vind dat er over het algemeen zo veel mis is met het onderwijs, alles kan beter maar niemand doet iets, mensen zijn te negatief en te lui om iets te veranderen (want veranderingen brengen natuurlijk een hoop werk met zich mee, ahja!). En als ik dan soms zie welke mensen (ik heb het lang niet over iedereen, er zijn zeker bekwame mensen) gaan voor leerkracht houd ik echt mijn hart vast.

[Beantwoorden]


Door José op 17 juni 2011 19:27

Oef vera boos. Ik vind dat dit gezegd mag worden, als het echt zo slecht is zou het niet in een doofpot gestopt moeten worden.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 20:01:

Hehe, ik kan nog véél erger zijn als ik boos ben. Trust me ^^)

[Beantwoorden]


Door Me op 17 juni 2011 19:28

Wow, heavy!
Echt superknap van je dat je het allemaal verteld hebt!
(En natuurlijk superleuk dat je gewoon lekker blijft bloggen, nee, we kunnen niet zonder je!)

X

[Beantwoorden]


Door Asmae op 17 juni 2011 19:30

Heel goed dat je dit verhaal met ons deelt. Vera heel dapper van je! En jij mag zeggen en schrijven wat je wilt! Niemand kan je dat afpakken! Dus ook niet rijnijssel. Wat denken ze wel niet ‘stelletjes schoften’ dat ze zijn. Het kan mij kwaad maken als andere gaan bepalen dat je iets niet mag zeggen. Sorry, maar in ons land mag je zeggen wat je wil zeggen. En mag je een MENING hebben. Als iemand die mening storend vind dan moet diegene nooit op internet kijken. En internet afsluiten. Dan bespaar je ook nog eens geld en hoofdpijn! Probleem opgelost.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 20:02:

Precies, dat dacht ik dus ook!

[Beantwoorden]


Door Amber op 17 juni 2011 19:32

Gedeeltelijk herken ik het heel erg. Door een stofwisselingsziekte ben ik op mijn 17e thuis komen te zitten en op mijn 20e ben ik toch begonnen aan een MBO opleiding nadat ik voor de inschrijving op school geweest ben om te praten over hoe en wat. Ik zou zoveel mogelijk thuis kunnen doen en als ik mijn toetsen zou maken en gewoon alles voldoende zou zijn, zou het geen probleem zijn. Ik helemaal happy natuurlijk want ik wilde zo graag weer naar school. Nou heel het jaar liep goed, was de beste vd klas en aan het eind vh jaar kreeg ik toch heel opeens te horen dat ik van school af moest. Why? Omdat ik een paar punten te weinig had, en dat om dat ik mentorgesprekken had gemist WAAR ik niks over te horen kreeg omdat het niet doorgegeven werd aan me. De mentor zei wel dat ik aan klasgenoten mijn huiswerk moest vragen en dat deed ik dan, maar het ‘oh wacht ze heeft vandaag iedereen een datum voor een gesprek gegeven’ vergaten ze dan even. Een uur nadat ik eig. op gesprek had moeten komen kreeg ik een mailtje ‘waar was je?! voortaan beter in de gaten houden!’ Ja lekker makkelijk als ik van niks weet, mail dan ervoor trut. Maar goed zo waren er nog veeeel meer dingen die ik nooit te horen heb gekregen en blijkbaar was er een speciaal potje voor leerlingen zoals ik, dat je langer over je opleiding/stage kon doen maar daar wilden ze niks van weten op het moment dat ik ernaar vroeg. Toen ik zei dat ik het jaar over wilde doen en of zelfs naar een lager niveau zou willen OM maar een diploma te hebben lachten ze me uit en mocht ik heel bot gezegd gewoon ‘oprotten’. Waarom mocht ik niet terugkomen? Omdat ik me niet genoeg had ingezet, blijkbaar. Nou sorry, maar als ik alles op tijd inlever, de beste van de klas ben en dat als ik maar 25% vd tijd op school ben zet ik me dan niet in??? Resultaat: studieschuld van 3000 euro. Terugkrijgen doe ik het niet, natuurlijk niet, want ik ben toch gestopt? Ja, zie maar eens te bewijzen dat je gesmeekt hebt te mogen blijven….
Meestal word ik dan ook een beetje boos als ik hoor dat mensen stoppen met hun opleiding, wees blij denk ik dan, maar in jou geval volkomen begrijpelijk! Het lijkt echt op mijn situatie, leraren en mentoren lijken alles te kunnen bepalen en het zo te spelen dat ze je gewoon kunnen laten blijven zitten of gewoon van school kunnen sturen door maar niks te zeggen tot het te laat is. Mijn mentor heeft mij ook nooit gemeld hoe en wat, en dat ik punten tekort kwam om over te kunnen e.d. WAAROM? Daar ben je toch een mentor voor of ben ik nu gek??
Bah, ik zou zo graag weer naar school willen maar moet het nu zelf betalen en ben gewoon ZO bang dat het weer hetzelfde eindigt. :(

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 20:05:

Ah bah, ik begrijp het helemaal. heb zoveel soortgelijke dingen meegemaakt. Om kwaad van te worden! Ik bleef dus opeens uit het niets zitten, was naar bijna alleen maar voldoendes (7’ens en 8’en) opeens naar alleen maar onvoldoendes gegaan! OPEENS! En toen bleef ik zitten.

Kan heel erg boos worden als ik je verhaal zo lees… ongelooflijk!

[Beantwoorden]

Claudia antwoordt op 17 juni 2011 om 20:07:

Hoe herkenbaar! Ik had niet eens een stofwisselingsziekte, ik was (officieel met diagnose) depressief en kon het gewoon allemaal niet meer aan. Wilde zoveel maar kreeg het even niet zo gemakkelijk als mijn studiegenoten voor elkaar en mocht dus gaan. Heb dit aangevochten, zelfs naar de rechtswinkel geweest en een brief met daarin mijn motivatie moeten schrijven om alsjeblieft maar te mogen blijven om die paar maanden af te maken. Nu ik jullie verhalen zo lees heb ik enorm geluk gehad want ik mocht blijven en heb de opleiding ook af kunnen maken zonder schulden maar zo te lezen zijn ze er een stuk killer en sneakier op geworden en had ik het nu, bijna 12 jaar later, wel kunnen schudden. :/

[Beantwoorden]


Door Anne op 17 juni 2011 19:45

Lieve Vera, je doet er ongelofelijk goed aan om te stoppen met het Rijn IJssel. Ik ben nu net klaar en wacht tot ik 6 juli mijn diploma heb voor ik ergens openlijk mijn mening neer zet maar kort samengevat: die school heeft de dingen niet goed op een rijtje. MAAR wat ik wel moet zeggen; het gaat vooral om de afdeling KCMD & sport waar het niet goed gaat. Zorg&welzijn schijnt wel goed te gaan maar daar heb ik niet gezeten. Met deze school heb ik de meest bijzondere dingen meegemaakt en ik heb me een tijdje meer een ‘nummer’ of ‘product’ gevoelt dan leerling. Ik ben blij dat ik mijn diploma haal zodat ik verder kan (: Bij jou komt het vast ook goed! Verspil je tijd niet meer aan deze school.

[Beantwoorden]


Door Roos op 17 juni 2011 19:53

Vera, met of zonder school, met zoveel talent voor visagie én schrijven én discipline ( elke dag minstens 1 netjes geschreven, met veel foto’s, artikel ) kom jij er wel!
Wat een asociale school, en dat ze over jou blogpost gaan praten gaat al helemaal te ver. En dat van twitter, wat belachelijk.. Iets waar zelfs ik, 14jarig meisje, me boos om kan maken.

[Beantwoorden]


Door Wieneke op 17 juni 2011 19:56

he bah dit komt me zo bekend voor… ik 6 jaar geleden. vers van de havo hup naar het hbo. van een overkill aan begeleiding, naar 0,0. Ik heb het een half jaar uitgehouden op die school. en ook precies wat jij zegt.. na die omslagdatum in februari krijg je te horen dat je het zo niet gaat redden. Dat was ook mijn laatste schooldag. Ik was vorig jaar pas klaar met het afbetalen van de schuld… dat is dus 51,00 per maand… voor een half jaartje school! gestoord zijn ze!
ik ben zelf ook opgevoed met het verhaal dat een opleiding belangrijk is, en ben het er ook heel erg mee eens. omdat ik mijn ouders niet op kosten wilden jagen (en ik geen zin had in werken om alleen die school te kunnen betalen) ben ik eerst eens na gaan denken. wat bijbaantjes gehad en zelfs 3 maanden op een camping in frankrijk gewerkt. toen ik daar zat kwam er een soort van helder moment en dacht ik… ik ga naar defensie.. dan krijg je een opleiding en meteen een maandsalaris! ik vond het doodeng.. maar heb het wel gedaan… nu… 5 jaar later zit ik er nog steeds en ben echt niet het typische militaire meisje, maar juist een meisjes meisje en vermaak me prima!
Gelukkig weet jij heel goed wat je wilt (dat had ik dus niet) en ga je je visagiediploma halen. of het nou gelijk staat aan mbo of hbo… dat maakt niet uit… als je er werk in kan vinden maakt dat helemaal niet meer uit!
ik wens je super veel succes en ik vind het juist goed dat je het online gezet hebt, want er zijn echt teveel scholen die op die manier werken..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 20:06:

Defensie… Wat stoer! Super stoer, knap dat je dat hebt gedaan! En ik hoop dat je er snel achter bent wat je wel wilt.

[Beantwoorden]


Door Joanne op 17 juni 2011 19:57

Poeh dat is geen leuk verhaal zeg. Sowieso knap dat je naar die school bleef gaan terwijl je het vreselijk vond daar. Ik snap wel waarom je dan stopt als je dit dan ook nog er overheen krijgt.
Even voor de duidelijkheid: het is NIET normaal dat je begeleider je niets meldt als zij ziet dat je gaat blijven zitten. Zij zijn er JUIST voor om op dat moment iets te zeggen. Die logica dat het demotiverend zou zijn slaat werkelijk nergens op. Als je te horen krijgt dat het niet goed gaat dan lijkt dat me juist een motivatie om even harder je best te gaan doen. En zelfs al was het demotiverend, het is gewoon haar taak daar met jou over te praten en je in ieder geval te waarschuwen.
Ik heb er nooit bij stil gestaan dat het zo slecht geregeld kan zijn op een opleiding. Bij mij (universiteit Utrecht) verloopt alles op rolletjes, nu weet ik hoe blij ik daar mee mag zijn!

[Beantwoorden]


Door Claudia op 17 juni 2011 19:58

Meid, ik herken het allemaal zo. Ik heb ook een RijnIJssel opleiding gedaan in Arnhem en gelukkig is het niet zo bar slecht gegaan als bij jou maar er zaten hier en daar toch wat aparte kronkels in die opleiding. Knap dat je het zo helder ‘op papier’ hebt kunnen zetten en vooral dat je hebt gevochten.

Je bent volgens mij een meid met veel pit en nog heel veel bijzondere toekomst plannen en ik ben blij dat die dingen geen deuk hebben opgelopen door deze vervelende periode. Lekker doorbikkelen en laten zien dat je groter en beter bent dan die bende.

Liefs, echoe69 op twitter.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 20:08:

Thanks! ‘een meid met pit’ :D wow!

[Beantwoorden]

Claudia antwoordt op 17 juni 2011 om 20:30:

Hihi it’s just the truth honey ;)

[Beantwoorden]


Door kelly op 17 juni 2011 19:59

pffff wat een slechte school

[Beantwoorden]


Door Marianne op 17 juni 2011 20:00

Wow heftig! Ik hoop dat je je schoolgeld terugkrijgt, het slaat helemaal nergens op dit allemaal!

[Beantwoorden]


Door sacha op 17 juni 2011 20:00

ik vind het goed dat je dit over die school op internet vermeld,
hopelijk lezen veel mensen die daar heen wouden deze blogpost en bedenken ze zich dat ze er nu niet meer heen willen. ze hebben recht op een goeie school en dat is het Rijnijssel obviously niet.

[Beantwoorden]


Door lotte op 17 juni 2011 20:03

wat verschrikkelijk dat je door dit je opleiding niet af hebt kunnen maken.
maar geloof me ik zit nu op de HAN en daar is het niet veel beter.
kan nog veel verbeterd worden hier..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 20:09:

Ik heb ook al veel over de HAN gehoord, ook niet alles is even best daar hoorde ik…

[Beantwoorden]

Yasmine antwoordt op 17 juni 2011 om 23:44:

Ik zit zelf op de HAN en veel vriendinnen van mijn middelbare school ook. Ik merk dat het heeel erg verschilt qua opleiding, de ene opleiding is beter geregeld dan de ander. Bij mijn opleiding valt het reuze mee, dus je moet jezelf ook weer niet laten gek maken door al die verhalen over het HBO;)

[Beantwoorden]


Door Renske op 17 juni 2011 20:03

Wat een verhaal zeg. Ongelooflijk hoe belachelijk je daar bent behandeld.
Een ding alleen, op het HBO moet je dus wel echt zelf achter je cijfers aan. Daar ben je, als ik het vergelijk met vriendinnen die op het mbo zitten, toch een stuk zelfstandiger in dingen regelen enzo. Ook bij het nakijken van toetsen en dat soort dingen zijn daar mankementen. Op elke opleiding heb je zulke dingen en mijn tip: zorg bij cijfers etc. ALTIJD dat je zelf een kopie hebt. Dan ligt het sowieso niet aan jou en heb je bewijs:) Natuurlijk hoort een leraar het wel duidelijk te maken dat er een kans is dat je blijft zitten. Toch werkt ook dit bij ons anders. Wij werken met studiepunten en wanneer je er 40 of meer haalt, ben je over (met alle 60 heb je je propedeuse).
Nouja, in elk geval zijn er kennelijk een hoop zaken die sterk verbeterd moeten worden binnen het middelbaar/hoger/universitair onderwijs. Hopelijk is dan niet alles voor niets geweest en draagt je blogpost bij aan de bewustwording hiervan.
En natuurlijk hoop ik dat je wel een hele fijne tijd tegemoet gaat op je visagie opleiding!

[Beantwoorden]


Door Aukje op 17 juni 2011 20:07

Hey Vera,

Wat een vervelend verhaal om te horen zeg :( Ik vind het wel onwijs knap dat je er zo over durft te vertellen! Volgens mij heb je een goeie keuze gemaakt om te stoppen en je fulltime op je site te storten, want ik geniet elke dag van je postst ;-)
Zelf studeer ik Communicatie in Leeuwarden en daar vind ik het behoorlijk goed geregeld, op wat kleine dingen na. Bovendien gaan ze goed met hun tijd mee, zo kun je als minor Social Media kiezen. Maar goed, da’s wel helemaal in Friesland.

Heel veel succes in ieder geval met je keuze, en ook zonder diploma kom jij er ongetwijfeld wel!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 20:10:

Ik ga wel visagie doen in Friesland! (1 keer per week weliswaar :$)

[Beantwoorden]


Door Mariel op 17 juni 2011 20:07

Ik kan heel goed snappen dat je bent gestopt! Ik heb zelf soort gelijk iets mee gemaakt + intimidatie van een lerares ( zal de details besparen). Ik zit helaas ook nog eens op zieken en lichamelijk gehandicapten onderwijs waar je ook niet even tussen kan switchen. Gelukkig heb ik nu een betere (mytyl)school gevonden maar nog heb ik veel uitval etc. De kwaliteit van onderwijs is echt enorm slecht hier in Nederland. Overal is het wel wat geloof ik.. :-( Ik moet nu nog 2 jaar voor mijn vmbo ben blij als ik klaar ben!

[Beantwoorden]


Door Ellen op 17 juni 2011 20:07

Knap dat je hierover zo open durft te zijn op het internet. Maar die vragen die je stelde of dat normaal is heb ik wel antwoord op. Ik zit in het eerste jaar van bedrijfseconomie op Avans Hogeschool in Den Bosch (bedrijfseconomie en accountancy zijn eerste 2 jaar gelijk)

Wij krijgen gewoon les en er wordt voor redelijk veel wat gezorgd. Achter sommige dingen moeten we zelf aan gaan. Buiten de lessen kun je zelf contact opnemen met leraren via de mail of je loopt gewoon naar ze toe. En ze zijn meestal wel bereid om je te helpen. De examencommissie duurt wel wat langer als je daar antwoord van wilt krijgen.
Een mentor heet bij ons studieloopbaanbegeleider en wij hebben elke blok (4 blokken in een jaar) opdrachten die we moeten maken om te weten te komen wat je later wilt ook moet je reflectieverslagen schrijven en op basis daarvan krijg je ook elk blok een gesprek. Wanneer je om andere reden een gesprek wilt kan dat zo ingeroosterd worden.
Voor bijles hebben we eigenlijk niks. Je kunt wel vragen voor extra uitleg, maar dit wordt niet door de leraren aangegeven dat het nodig is. En de leraren zijn meestal wel op tijd. Alleen met de sneeuw en gladheid konden sommigen niet om 8.45 voor de klas staan maar werd dit 9.00
Dus conclusie. Het is zeker niet normaal hoe ze op jouw oude school met leerlingen omgaan. Misschien is dit typisch mbo? Ik zou het niet weten.
Ook op hbo zit er veel verschil in scholen hoor. Wat ik van Fontys bijvoorbeeld hoor (bij economische opleiding en journalistiek in ieder geval) is dat je ook overal achteraan moet gaan en je heel erg vrij bent. Je moet het zelf allemaal maar uitzoeken. Dat is op mijn school gelukkig heel anders :D

[Beantwoorden]


Door nil op 17 juni 2011 20:12

wat een rot school he, ik heb er ook gezeten en was na 1 jaar weer weg. hoooorrrriiible gewoon die school. vriendin van me doet scw daar. ze zeiden dat de opleiding 3 jaar duurde maar door hun fouten zit ze nu in het 5e (!!!) jaar daar. gelukkig diplomeert ze komende maand.

[Beantwoorden]


Door Sofie op 17 juni 2011 20:18

Prachtig, Vera! Wat een Kútschool! Poeh, goed dat je daar weg bent. Iederéén verdient beter dan dat. Ze zijn gewoon allemaal jaloers op je. Hier kan ik zó ongelooflijk kwáád om worden, ik zit me hier helemaal op te boeien! Xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 22:15:

Niet doen! Is zonde van je energie :yes:

[Beantwoorden]


Door Lisa op 17 juni 2011 20:36

Wat vervelend dat dat allemaal zo gelopen is.
Maar leuk dat je een visagie opleiding gaat doen! :love:
Echt iets voor jou : )

[Beantwoorden]


Door Carlijn op 17 juni 2011 20:36

Dit is ook een reden waarom ik niet naar het RijnIjssel ben gegaan. Ik zit nu op het Cibap in Zwolle en studeer daar Reclame en Media! Vervelend voor je, en zeker wel fijn voor de mensen die misschien dit jaar er naartoe gaan weten wat ze misschien te wachten staat en hun daar idd rekening mee kunnen houden.

Ik wens je alvast veel plezier met je nieuwe opleiding!

Liefs Carlijn

[Beantwoorden]


Door djodjo op 17 juni 2011 20:47

wat een een … school!!
ik deed vanaf verleden jaar tot en met mij een opleiding aan het albeda mbo niveau 2 en ik kan je sggn dat albeda ok helemaal niet super is! ben ik mei van me opleiding geschop wasz de 9de van die klas dit jaar al.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 22:16:

De negende? Stelt op het Rijnijssel niets voor ;)

[Beantwoorden]


Door eveline op 17 juni 2011 20:53

Wat vervelend dat het zo is gegaan. Ik denk zelf dat jij niets eens een opleiding nodig hebt, maar begrijp wel dat je het graag wilt. Daarom zou ik je wel willen aanraden je heel goed te oriënteren voordat je een keuze maakt voor een hbo opleiding. Ik heb heel veel van dezelfde ervaringen maar dan bij een inholland. Helaas, komt dit ook op het hbo veel voor. Er zijn vast ook goede hogescholen en opleidingen maar het is niet vanzelfsprekend dat een opleiding goed is, helaas. Neem de tijd, ga naar veel open dagen en praat vooral met mensen die de opleiding al volgen. Veel succes in ieder geval, wat je ook besluit te gaan doen (zolang je maar blijft bloggen).

[Beantwoorden]


Door Ingetjoi op 17 juni 2011 21:00

Eerlijk gezegd ben ik niet anders gewend dan dat je alles zelf moet uitzoeken in het onderwijs na de middelbare school. Ik volg een opleiding aan de Leidse universiteit, maar er is niemand die aan de bel trekt als ik niet op kom dagen. Dat is toch echt je eigen verantwoordelijkheid. Wel krijg je in het eerste jaar een brief met (bindend) studieadvies, maar dan is er weinig meer aan te doen. Ach, ik doe mijn best, ik betaal zelf het collegegeld, dus ik vind het eigenlijk wel normaal. Wel is er een studentenraad die eventuele misstanden aankaart. Maar een mentor die je begeleidt? Nee. Mijn advies: zorg voor goed contact met je studiegenoten, daar heb je heel veel aan.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 22:18:

Lees mijn andere posts maar eens, hier was veel meer aan de hand. Het gebrek aan begeleiding is slechts 1 van de 100 problemen.

Snap je punt wel hoor, maar is op mijn opleiding niet van toepassing.

[Beantwoorden]

Ingetjoi antwoordt op 17 juni 2011 om 23:33:

Excuus, ik reageerde n.a.v. alle comments over de chaos bij verschillende opleidingen. Jouw keuze is mijns inziens een goede geweest, na al je vervelende ervaringen. En bovendien volg je je hart!

[Beantwoorden]


Door Annemarije op 17 juni 2011 21:14

Ingetjoi, het is bekend en naar mijn mening logisch dat je op de universiteit minder begeleiding hebt en voor meer dingen zelf verantwoordelijk bent. Op het mbo hoor je gewoon goed begeleid te worden, belachelijk dat dat niet gebeurs op sommige scholen.

[Beantwoorden]


Door nienke op 17 juni 2011 21:30

Ik vind het verstandig van je dat je er goed over nadenkt, maar wil je toch nog wat meegeven. Bij mijn hbo opleiding krijg je verder weinig begeleiding. Je wordt geacht dingen zelf uit te zoeken en ook zelf te laten weten als iets niet gaat. Je hebt wel een slb docent, maar die heeft nog 20-30 leerlingen, andere klassen en is misschien nog wel stagedocent, dus daar heb je een gesprekje mee in het begin van het jaar en aan het einde van het jaar en that’s it. Het is gewoon veel zelf doen en dat wordt in ieder geval bij mij ook verwacht. Mijn begeleider kan bijvoorbeeld niets over minoren van volgend jaar vertellen en de opleiding is juridisch en hij doet alleen gespreksvaardigheden.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 22:19:

Weet ik, verwacht ook niet dat het daar georganiseerder zal zijn. Maar bij Rijnijssel was veel meer aan de hand, als gebrek aan begeleiding het enige was geweest had je mij niet horen klagen. Ben op alle andere problemen niet verder ingegaan hier omdat ik dat al eerder gedaan heb en het er nu niet toe deed.

[Beantwoorden]


Door bianca op 17 juni 2011 21:32

Erg toevallig om te lezen dat ik met precies de zelfde opleiding dit jaar ben gestopt als jij. Alleen zat ik op een andere school. Dit had dan wel niet zozeer met de school te maken maar o.a met mijn stages (en dat het thuis heel slecht ging). Mijn stages waren echt vreselijk. Wel balen dat zo moest lopen ik vond de opleiding zelf wel erg leuk. Maar je hebt der waarschijnlijk wel dingen geleerd die je nu nog kan toepassen :) zie het positief.

[Beantwoorden]


Door Sanaz op 17 juni 2011 21:36

RIJN IJSEL IS EEN *** school! :) dat is zo oud nieuws.. ze hebben zoveel vrienden en familly van mij genaaid!

leugenaars!

[Beantwoorden]


Door Linda B op 17 juni 2011 21:36

Ongelofelijk wat een verhaal vera dat je dat moest meemaken..
zelf zit ik op een roc niveau 2 het tweede jaar,
in het begin van het tweede jaar vertelde de stagebegeleider dat er een fout in het systeem was gemaakt over mijn ”stageplek” en zeiden dat ze er nog op terug zouden komen.
de ene keer zei de stagebegeleider dat het nog wel even zou duren voor hij een stageplek voor me vond..
dat duurde ongeveer tot januari dit jaar, toen kwamen ze aanzetten van als ik niet genoeg stageuren maakte ik niet zou slagen voor mn niveau 2 diploma.. dus ze maakte een noodoplossing ze zeiden dat ik op het roc zelf stage mocht lopen en dat ik dan ”wat stageuren” kon maken.
in maart had ik een gesprek met de mentor en de stagebegeleider en die vertelde mij dat ik dit jaar neit meer kon slagen voor mn mbo2 diploma puur omdat ik op school stage loop ( dus geen erkend leerbedrijf is)
nou serieus dat is gewoon zwaar genaaid , ze hebben mij 2 jaar laten studeren alleen om te horen dat ik uiteindelijk voor niveau 1 zou slagen,, nou sorry hoor dan ben je als school ook zwaar ongeorganiseerd, ik ga ook zeker een klacht indienen, hier komen ze neit mee weg (6)

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 17 juni 2011 21:43

Pfff, die school klinkt net als mijn oude school (ROCMN in Utrecht). Mijn rapporten klopten daar ook nooit en we werden superslecht begeleid. Ik snap dus precies hoe je je voelt/voelde. Bij mij is het wel goed afgelopen en ik zit nu op een superleuke HBO opleiding waar ik wél goed word begeleid, dus ik wil je zeker even meegeven dat het niet ‘normaal’ is, hoe jouw oude school met de leerlingen omgaat.

[Beantwoorden]


Door Samira op 17 juni 2011 21:45

Wat een verhaal, ik ben blij dat je ten minste de juiste keuzes hebt gemaakt!

[Beantwoorden]


Door Wieke op 17 juni 2011 21:51

Nou op het ROC van Twente met dezelfde opleiding is het al niet veel beter als ik de verhalen van mijn vader hoor. Dus ik vrees dat het aan het mbo ligt.

[Beantwoorden]


Door Melissa op 17 juni 2011 21:54

NOUJA ZEG! Als je hoort dat je er slecht voor staat is het toch JUIST motiverend? Dan ga je je best ervoor doen en bikkelen zodat je alsnog over gaat. Sjongejonge, wat een belachelijke school is dit. Kan hier echt ZO pissed om worden. Wat een achterlijke leraren ook, jemig.

Respect Vera, dat je daar weg bent gegaan, het is beter zo. Wat moet je daar nog? Accepteren dat je bent blijven zitten zonder dat je daar van te voren over ingelicht bent? Belachelijk. Kan me ook voorstellen dat het je nu niets meer uitmaakt wat ze daar van je vinden, en dat je nu gewoon uitkomt voor je mening (wat ik terecht vind, het klinkt echt als een hele slechte school). Er stond een tijdje terug ook iets in de krant over je school, iets met oplichting of zo? Toen moest ik nog denken aan jou.

Wees maar blij dat je ervan af bent en dat je lekker fulltime aan je site kunt werken. ;) Een visagie opleiding is misschien leuk voor tussendoor en dan kan je je daarna focussen op een HBO opleiding. Je komt er wel!

[Beantwoorden]

Melissa antwoordt op 17 juni 2011 om 21:56:

Trouwens, ik doe nu ook mbo (niv. 4) en mijn rapporten stellen ook niets voor. Een gekopieerd A4’tje met cijfers in mini-formaat, die soms ook niet eens kloppen. Op onze allereerste rapporten (begin dit jaar) stonden zelfs de verkeerde namen! Hadden ze dat ff weggetipext. Stelletje amateuren.

Ik denk trouwens dat veel mbo scholen zo zijn, mag van mij wel ’s verbeterd worden.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 juni 2011 om 22:22:

Ja, over die klokkeluider. Heel groot in de Volkskrant. En fraude, gedoe met de uren (goh, werd daar mee gerotzooid joh? Dat wist elke leerling denk ik wel).

Een nee, maakt ook niet meer uit. Hoop alleen dat mijn ex-klasgenoten het niet verkeerd opvallen. Wat de school en de leraren verdenken, tja… mij kunnen ze geen censuur opleggen ;)

[Beantwoorden]


Door Merel op 17 juni 2011 22:03

Goed dat dit eindelijk eens publiekelijk wordt gemaakt. Net zoals Hogeschool Inholland, wat al jarenlang een rotzooitje was. Ze zullen er absuluut niet blij mee zijn, maar misschien help je hiermee wel honderden leerlingen die dezelfde problemen hebben als jij hebt gehad. Ook vind ik deze post zo goed omdat leerlingen nu wel 2 keer nadenken voor ze zich bij deze school inschrijven.
Wat me wel opvalt, is dat het bij veel MBO scholen een rommeltje is. Het DaVinci college in Dordrecht kan er bijvoorbeeld ook wat van.
Ik zit momenteel op de Hogeschool Rotterdam, en daar is allen wel super goed geregeld.

Succes met de keuzes die je nog gaat maken wat betreft school en opleiding. Ik wil je wel alvast een tip meegeven. Misschien is het handig om bepaalde vakken bij te spijkeren voordat je de toelatingstoets doet. Deze is namelijk wel op HBO niveau, dus het kan zijn dat je door het MBO op vakken achterloopt. Het zou zonde zijn de toets niet te halen, terwijl je dit kan voorkomen door je wat te laten bijscholen :) (dit kan bijvoorbeeld op de vavo)

[Beantwoorden]


Door Janneke op 17 juni 2011 22:17

Vind scholen tegenwoordig ( ROC) Super slecht geregeld. Zo ging mijn mentor voor de examens er uit en ook anatomie lerares. Officieel heb je 2 kansen voor een examen bij ons tot dat je het haalt ? er zit totaal geen logica in en je kan alles zelf regelen, maar ach het went

[Beantwoorden]


Door MissLLL op 17 juni 2011 22:18

Als ik dit zo lees dan lijkt het wel over mijn school te gaan! Leeuwenborgh maastricht >.< Nog een grotere warboel, alles gaat verkeerd leraren komen gewoon niet opdagen, je moet opdrachten die en die dag afhebben je ziet maar hoe je ze maakt of aan de informatie komt. Dat heeft een docent ook letterlijk een keer gezegd tegen onze klas. Ik geef je groot gelijk over het onderwijs op het MBO deze dagen :crazy:

[Beantwoorden]


Door alexandra op 17 juni 2011 22:34

haha, wauw op mijn mbo opleiding krijgen we niet eens rapporten, dit kan niet goed zijn:’).
Oke, ff serieus nu, ik herken dit ook. Mijn school is ook echt een ongeorganisseerd zooitje, leraren zijn zoek, 2e jaars hebben voor de helft van de vakken geen leraar. Ik heb omdat ik havo heb gedaan een vrijstelling voor de lessen van nederlands, maar moet wel bewijsstukken(???) leveren. Als ik mijn leraar email, krijg ik geen antwoord. In de les mag ik wel komen, maar geen vragen stellen, daarvoor moet ik wachten tot na de les (ik ben 2 uur vrij, maar moet dan wachten tot half 4). Terwijl ik net zoveel lesgeld als leerlingen zonder vrijstelling betaal. Stagebegeleiders spreek je nooit, behalve als het te laat is. Op het HBO lijkt het niet beter te zijn, van een vriendin van mij zijn ALLE cijfers gewist, omdat ze dezelfde voornaam had als een meisje dat van school ging.. Gelukkig schreef ze zelf alles op, want NIEMAND, geen leraar ofzo, had nog een cijfer van haar..
Wat me opvalt trouwens, is dat je op jouw oude school zolang op school zit? Ik zag 5 jaar voorbij komen?? Jij zat er ook al 4 jaar, maar een MBOopleiding duurt meestal toch hooguit 4 jaar? Werkt het daar anders?

[Beantwoorden]


Door nouk op 17 juni 2011 22:57

maar, wat is nou precies de reden dat je compleet bent gestopt met mbo?

[Beantwoorden]

Cora antwoordt op 18 juni 2011 om 10:54:

Nou denk dat alle redenen die ze vermeld in haar bericht wel duidelijk genoeg zijn :)

[Beantwoorden]

nouk antwoordt op 18 juni 2011 om 11:31:

ja maar dan heb je toch uiteindelijk alleen jezelf ermee? en niet de school. waarom niet naar een andere school ofzo

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 juni 2011 om 12:14:

Er staat toch in dat ik over 2 jaar naar het HBO wil?


Door Marjolein op 17 juni 2011 23:04

Echt vervelend dat het zo heeft moeten lopen! Al merk ik dat het overal wel een zooitje lijkt te zijn, voorheen vond ik het op de middelbare al chaotisch maar als ik erop terug kijk hadden ze daar veel meer aandacht voor de leerlingen en wilden ze echt ’t beste voor ons. Ben wel blij voor je dat je je nu op leukere dingen kunt focussen, vooral op je site (hoewel dat ook hard werk is, maar waar je wel wat meer passie in kunt steken!). Ik doe zelf universiteit en daar eisen ze wel dat je het meeste zelf maar uitzoekt, maar achter de schermen is het een stuk beter geregeld en je kunt wel contact opnemen met docenten en studieadviseurs enz!

HBO is overigens ook niet alles nee, als ik de puinhoop bij m’n broer (hogeschool Rotterdam) af en toe hoorde. En misschien is het iets boven je niveau, maar als je het echt leuk vind & je wel gewoon een beetje grip op alles kunt houden dan komt het vast goed! :)

Hele random reactie haha, maar heel veel succes meid!

[Beantwoorden]


Door adinda op 17 juni 2011 23:28

Als ik dit zo lees vind ik dat je groot gelijk hebt dat je bent gestopt! Dat je zomaar boem bent blijven zitten klopt van geen kant. Die lerares die er niet blij mee was wat je een tijdje terug op je site over de school hebt gezegd kan de waarheid gewoon niet aan! Ik geef mijn oude school ook geen coplimenten hoor, zeker niet. Maar gelukkig is het niet zo er als dat ik hier lees :o Dat gaat echt te ver. Volgensmij vermaak je je nu beter als wanneer je op school zat. Je verdient lekker doordat je 24/7 aan je site kan werken en dat is wat je leuk vind, prima toch?! Zelf ben ik woensdag geslaagd voor mijn vmbo diploma en start ik in september met de opleiding ‘apothekersassistent’ op het Deltion in Zwolle, ik heb er zin in. Respect dat je deze blog hebt geschreven, ik sta achter je beslissing.

[Beantwoorden]


Door Jessica op 17 juni 2011 23:35

mmh, op veel mbo opleidingen is het een zooitje ongeregeld hoor, bij mij op school ook! ik ga volgend jaar een andere opleiding doen, en ik weet zeker dat dat ook niet super zal zijn, maar t is wel iets wat een stuk beter bij me past! :) succes ermee verder vera!

[Beantwoorden]


Door nilab op 17 juni 2011 23:38

DAMN!!!!!!!!!!!! Zo erg faalt het Nederlandse onderwijssysteem! Zelfs ik word hierom boos! Dit kun je toch ‘de toekomst van Nederland’ niet aandoen.. Je eigen burgers, demotiveren en beledigen en recht op onderwijs zowat bijna afnemen.. Heel goed idee van je om naar het HBO te gaan.. En ik raad iedereen aan om havo te gaan doen na je vmbo-opleiding want MBO is SLECHt. Als het mogelijk is, moet je mbo ECHT ontwijken. Het is niet alleen op de Rijnijssel zo slecht geregeld maar op elke mbo school.. Zoveel slechte verhalen gehoord

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 juni 2011 om 12:17:

Ik was ook Havo gaan doen als ik niet onwijs slecht was geweest in die middelbare school vakken ^^) Bovendien is het HBO ook niet altijd even goed van wat ik heb gehoord.

[Beantwoorden]


Door DalaLuz op 17 juni 2011 23:39

Vervelend, maar inderdaad maar beter dat je daar weg bent. Zo zonde dat slechte onderwijs, en wat raar eigenlijk dat je nog geen toelatingstoets mag doen.

[Beantwoorden]


Door Kiwi op 18 juni 2011 00:22

De mensen van deze school die zich aangesproken voelen moet zich heel diep schamen!

(Voel je je niet aangesproken? Dan doe je het blijkbaar goed. Voel je je aangesproken/aangevallen? Dan doe je het fout. Punt.)

[Beantwoorden]


Door Maritte op 18 juni 2011 00:41

Hoi Vera,
Eigenlijk laat ik nooit een reactie achter op je site, (ik lees je site alleen ;) ), maar wil nu toch graag een reactie achter laten.
Ik vind dat je een ontzettend goede beslissing hebt genomen. Het doet inderdaad veel pijn om met je opleiding te stoppen en het lijkt inderdaad op dat moment of je wereld instort maar, hoe cliché het ook klinkt, na regen komt zonneschijn.
Je zult vast iets gaan vinden in de toekomst wat je heel leuk vind om te doen, en als je dan terug kijkt op deze ervaring, ook al is die niet leuk, zul je waarschijnlijk kunnen concluderen dat je een goede beslissing hebt gemaakt. ;)
Ik vind je in ieder geval een stoer wijf en met veel plezier lees ik elke dag je stukjes! Dus ook deze, waarbij ik nog even wil complimenteren op hoe goed die is. Ik neem aan dat het heel moeilijk te verwoorden was, maar het is een heel goed en net stuk geworden. :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 juni 2011 om 12:18:

Thanks Maritte! Leuk dat je reageert ^^) En stoppen met school is heel raar, echt heel vreemd. Ik ga al sinds mijn 4de naar school en nu opeens niet meer, heb meer het gevoel dat ik nu vakantie heb! haha.

[Beantwoorden]


Door Sarah op 18 juni 2011 00:49

Je kunt zelfs maanden later nog je schoolgeld terugkrijgen, de formulieren kun je dan wel gewoon invullen met als datum 1 februari. Ik zat in hetzelfde schuitje als jij toen ik mijn eerste HBO opleiding deed. Ik dacht toen ook dat het exact 1 februari was, maar toen ik door een decaan werd begeleid erna vertelde zij me dat dat gewoon kon. Inmiddels ga ik komend schooljaar afstuderen van mijn tweede opleiding (rechten) en ik ben daar echt helemaal op mn plek, dus eigenlijk dolblij, want als de eerste school niet zo moeilijk had gedaan had ik deze opleiding nooit gedaan… en I love it! Ik hoop dat het bij jou ook helemaal goed komt met je volgende opleidingen, als je er maar plezier in hebt, daar gaat het om!!
Trouwens, eventjes in het kader van mijn studie gesproken: in Nederland bestaat geen censuur, wij kennen vrijheid van meningsuiting, dus wat is dat voor belachelijk gedoe om leerlingen te censureren ?!?!

[Beantwoorden]


Door Tess op 18 juni 2011 01:45

Hee Vera,

Goed dat je er mee bent gestopt, ik zat zelf op het Mediacollege Amsterdam en studeerde daar Grafisch Vormgeven en ik heb ook geen goed woord over voor die school. Ik heb er wel mijn diploma behaald maar het MA was (en is misschien nog steeds wel) een van de slechtst aangeschreven MBO scholen in Amsterdam. Ik vraag me nog steeds wel is af wat mijn diploma waard is..gelukkig heb ik een portfolio waarmee ik kan laten zien dat ik wel degelijk iets kan ;)

Veel sterkte en succes verder met je toekomstplannen, jij komt er wel ^^)

[Beantwoorden]


Door Charile op 18 juni 2011 07:00

Wat een slechte school!!
Goed dat je bent gestopt
X

[Beantwoorden]


Door Tessa op 18 juni 2011 07:37

best heftig, dat hele verhaal! Ik zou zelf ook gestopt zijn!

[Beantwoorden]


Door kirsten ------- op 18 juni 2011 08:25

Jeetje zeg.. wat een verhaal!
Nou dat is echt niet normaal hoor, bij ons gaat de mentor minimaal 3x in het jaar een gesprek met je aan en die regelt de dingen die niet goed geregeld zijn of hij/ zij zegt hoe je ervoor staat.. ookal zou dat ‘demotiverend werken’

Ik vind het echt vervelend dat je geen vertrouwen meer hebt in die school.. maar erg begrijpelijk!
Als ik jou was zou ik je gewoon vol gaan storten in die nieuwe opleiding die je gaat doen!
Heel veel succes alvast daarmee!

En ik vind het goed dat je zegt hoe het nou eigenlijk echt zit op die school van jou.. want als het aan de school ligt mag er helemaal geen negatief woord op internet komen te staan van die ‘o zo geweldige school’.
Het werd tijd dat iemand een keer de waarheid verteld !

Dus super goed gedaan veer en succes met je toekomstplannen !! ;d

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 juni 2011 om 12:20:

die ‘o zo geweldige school’ haha! Ze hebben al wel vrij veel negatief in de kranten gestaan de afgelopen maanden met fraude etc. Maar ik snap wat je bedoelt! En bedankt! :star:

[Beantwoorden]


Door Tessa op 18 juni 2011 08:27

Wat een naar verhaal.
Ik hoop dat je je realiseert dat een opleiding inderdaad heel belangrijk voor je is, maar zo’n opleiding niet. Ook doordat het RijnIJssel zo negatief in het nieuws is geweest, is je diploma minder waard.
Je bent een leuke, lieve, slimme, hard werkende meid en op je 21e zal het je zeker lukken!
Goed dat je er zo openhartig over schrijft!

[Beantwoorden]


Door Eline op 18 juni 2011 08:29

oh, nu snap ik t veel beter! je was toen zeker ook al 18 of ouder dan / niet meer leerplichtig.
wel jammer dat het zo gelopen is! heb je er ook geen diploma of certificaat van gekregen?
veel plezier op je visagie curses / opleiding. hoop voor je dat je nog een andere leuke mbo of hbo opleiding kan doen!
trouwens, wat met nog opviel: je vertelde in je verhaal dat je mbo niveau 3 had gedaan maar je hebt per ongeluk getagged op niveau 4 ;$ ik dacht ik zeg het even!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 juni 2011 om 12:21:

Ik ben al sinds begin februari 19 he ^^) En nee, geen diploma. Maar dit was pas het eerste halfjaar van een nieuwe opleiding, dus kan je ook niet verwachten. De opleiding die ik nu deed was niveau 4, vandaar die tag! Heb vorig jaar mijn diploma niveau 3 gehaald.

[Beantwoorden]


Door Benthe op 18 juni 2011 08:50

Pff heb net met verbazing deze reacties gelezen. Wat zijn veel scholen toch slecht georganiseerd! En dan altijd, het onderwijs in Nederland is zoo goed. Daar wordt niet zo veel van gemerkt. Ja, het is misschien wel goed in vergelijking met de VS (openbare scholen zijn daar zó slecht), maar bijvoorbeeld in België is het onderwijs 10x beter, tenminste, daar hoor ik veel minder slechte dingen over.

[Beantwoorden]


Door Irene op 18 juni 2011 08:56

Wauw, heftig artikel!
Maar ik ken je niet persoonlijk, gewoon via je site,
maar ik weet zeker dat jij ver komt in het leven,
je hebt nu al een prachtige site.

Weest trots op jezelf, je verdient het, echt waar.

Liefs.

[Beantwoorden]

Sarina antwoordt op 18 juni 2011 om 17:44:

Ik kreeg echt kippenvel van deze reactie, zo kort, krachtig en gemeend!

En als we toch gaan klagen over scholen schrijf dan het ROC (mbo) en de Fontys (hbo) er maar bij.

Mijn zusje is op het ROC (Pedagogisch Werk) afgewezen wegens autisme.
Ze had de toelatingstoets goed gemaakt, ze is sociaal hartstikke vaardig, en ze had een prachtig stagerapport (stage op kinderdagverblijf) van haar middelbare school.
Ze is geweldig met kinderen, en het ROC zegt: autisten worden ict-ers of magazijnmedewerkers. that’s it.

En op de fontys hebben ze mij laten vallen, ongeveer zo’n zelfde verhaal als dat van Vera. Nooit hulp aanbieden ofzo, gewoon opeens uit het niets: negatief bindend advies, terwijl ik er goed voorstond.

Maar fuck ‘em

Nu ben ik lekker aangenomen op Avans Academie voor Kunst en Vormgeving St Joost. en tot nu toe word ik daar super begeleid, ik verwacht dat deze studie super gaat worden.

Ben eigenlijk best wel geschokt dat het onderwijs in Nederland zo zuigt.

[Beantwoorden]

evelien antwoordt op 27 oktober 2011 om 16:05:

Fontys heeft mij echt supergoed geholpen

[Beantwoorden]


Door hermina op 18 juni 2011 09:26

weetje, ikben het eigenlijk met je eens!;o ik was zelf op die school aangenomen… maar heel veel zeiden kom maar niet naar deze school het is echt niet goed georganiseerd enz..

[Beantwoorden]

hermina antwoordt op 18 juni 2011 om 09:31:

whoopssiee…

[Beantwoorden]


Door hermina op 18 juni 2011 09:30

weetje, ikben het eigenlijk met je eens!;o ik was zelf op die school aangenomen… maar heel veel zeiden kom maar niet naar deze school het is echt niet goed georganiseerd enz.. en het was ook nog eens 3kwartier reizen

[Beantwoorden]


Door Leonie op 18 juni 2011 09:47

Geen fijne school. Maar het idee dat je zelf overal achteraan moet, zul je waarschijnlijk erg aan moeten wennen, dat is op het HBO (iig in mijn geval) ook zo. Niet vervelend bedoelt ofzo :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 juni 2011 om 12:23:

Ben het na 2,5 jaar wel gewend (A)

[Beantwoorden]


Door Jenn. op 18 juni 2011 09:54

Goeie zet van je, Vera! Ik vroeg me eerlijk gezegd ookal af waarom je gestopt was, maar nu is het zo’n beetje duidelijk. Dit artikel zal ze geen positieve reclame opleveren, en dat is maar goed ook! You go girl. ^^)

[Beantwoorden]


Door sanne op 18 juni 2011 10:02

waaar wil je de visagie opleiding gaan starten? ook in arnhem?
of ergens in amsterdam…

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 juni 2011 om 12:24:

Friesland ;)

[Beantwoorden]


Door Dieuwke op 18 juni 2011 10:05

Ik wou even reageren op je vragen of je echt overal zelf achteraan moet… Dat dit niet normaal is…

Tegenwoordig is dat wel normaal. Dit begint al op het MBO maar reken er maar op dat dit op het HBO nog veel meer is! Ik heb op beide niveau’s opleidingen gedaan en als je veel begeleiding nodig hebt bij je studievaardigheden zul je zeker zelf aan de bel moeten trekken.

[Beantwoorden]


Door Linda B op 18 juni 2011 10:22

Op ROC eindhoven zijn ze net zo erg, zelf heb ik heb een lichte vorm van autisme en die mensen zeggen wel heel lief en aardig tegen me van oooooh we houden er rekenng mee blabla, wat doen ze? helemaal niks jha ze laten me gewoon aan mn lot over van zoek het maar uit. ze vertellen me wel van we zijn allerlei dingen aan het regelen ik heb van september tot februari niks gehoord van die mensen, en een stageplek wilde ze me ook niet geven omdat de school over mn ‘autisme’ sprak bij sommige erkende leerbedrijven en daar wilde school als de stagebedrijven niet aan beginnen, dat kwam ook gedeelte door een ander autistisch klasgenootje die een heel groot drama had gemaakt van ooooh ik kan geen stagelopen door mn autisme, dus die mensen van school dachten dat ik ook zo een houding had, nou sorry dan ben je als leraar als school gewoon niet goed bij je hoofd. vorige week sprak ik mn mentor daar over en hij vertelde zelfs dat ik heel volwassene ben voor iemand met autisme( ik ben nu 19) en dat ik absoluut neit te vergelijken ben met dat andere klasgenootje ( nou daar komen ze wel laat achter in juni) mn niveau 2 diploma kan ik nu wel vergeten want ik heb gewoon te weinig stage uren dus ik meot voor mn niveau 1 op.
Maar vera wat ik nu lees over dat je het HBO wil doen, dat zijn ook mijn plannen, ik ga nu 2 jaar theoretische vakken aanstampen op een volwassen onderwijs en als ik dadelijk ( ook over 1.5 jaar!!) 21 ben dat ik SPH wil studeren op het HBO.
Maar echt super dat je dit verhaal zo naar buiten hebt gebracht en nu weet ik ook dat niet alleen mijn ROC zo idioot doet en ik nooit meer een MBO opleiding wil starten.
xxx

[Beantwoorden]


Door Lynn op 18 juni 2011 10:24

Jemig, het Rijnijssel klinkt niet echt als een goede school. Toch ben ik het op dit punt niet met je eens:
” Is het normaal, dat jij als leerling altijd naar alles moet vragen? Achter alles aan moet? Dat je mentor je niet begeleidt, nooit een gesprek met je aangaat? Dat een leraar wilt dat je bijlessen rekenen neemt, terwijl hijzelf voor de rekenlessen te laat of niet komt opdagen?”

Ik vind het wel normaal dat je als leerling ergens zelf achteraan moet, dat van die leraar die te laat komt natuurlijk niet. Maar als je op het MBO zit mag je er toch vanuit gaan dat je met volwassen mensen te maken hebt. Ik vind persoonlijk dat wanneer jij naar school wilt, jij er ook wat van moet maken. De school is er niet speciaal voor jou. Je hoeft daar niet te zitten. Het is toch heel normaal dat als jij extra aandacht wilt, meer vragen hebt, jij zelf daar achteraan gaat? Zo zie ik het tenminste. ;)
Goed dat je dit geschreven hebt!

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 18 juni 2011 10:25

Ik wist niet dat een school zo ongeregeld kon zijn!
Ik hoop dat je het wel naar je zin hebt als je je visagie opleiding gaat doen!

liefs,

[Beantwoorden]


Door Jeanne op 18 juni 2011 10:50

Super goed dat je dit hebt laten weten. Dat zij er niet blij mee zijn snap ik wel, maar jou op deze manier behandelen is een grote fout geweest! Het komt totaal niet redelijk op mij over, hoop stiekem dat ze hier nog veel last van gaan krijgen, haha!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 18 juni 2011 10:52

Wat heerlijk georganiseerd daar hoor. Niet normaal gewoon! Dat ze je gewoon laten zitten, niet eens even bellen dat ze ergens anders nog even bezig zijn! Ik vind het persoonlijk een goede zet wat je hebt gedaan. Natuurlijk is het zonde van die jaren, maar kijk hoeveel je bereikt hebt zonder school. VeraCamilla.nl!
En inderdaad, het is niet normaal dat een leerling achter alles aanmoet, om al die cijfers te vragen, om te vragen of je mag kijken wat je fout hebt gedaan. Wat dat betreft lijkt het me echt een rotschool. Sorry!
Ik wens je wel heel veel succes met je visagie opleiding, en maar hopen dat dat allemaal wel een beetje goed geregeld is!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 juni 2011 om 12:25:

Een half jaartje, dat scheelt. Heb in 2 jaar wel 1 diploma kunnen halen gelukkig :) Thanks Esmay! (K)

[Beantwoorden]


Door Cora op 18 juni 2011 10:53

Hoihoi,

Kan me heel goed voorstellen dat je het helemaal beu was op die opleiding. Ik heb namelijk pressies hetzelfde meegemaakt. leraren die niet op kwamen dagen, examens kwijt, lesroosters verkeerd, cijfers niet goed verwerkt en noem maar op. Ik ben er uiteindelijk ook weggegaan. pressies op mijn 18 verjaardag. Er is wel een tip die ik je kan meegeven en dat is van het zodra het kan een volwassenen opleiding HAVO gaan doen, dan kom je alvast weer in het schoolgaande en kun je meteen doorstromen naar het HBO.
Ik moet namelijk nu ook die toelatingstesten enzo gaan doen, en tja, het is echt niet zo ideaal als het lijkt. Ik hoop dat je in ieder geval je draai een beetje kan vinden in het andere leven dan scholier!

Groetjes,

Cora

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 18 juni 2011 11:03

Jeetje meid wat een verhaal. Ik vind het goed dat je dit op internet zet, jammer dat zij er niet blij mee zijn, daar hebben ze het dan ook zelf naar gemaakt. Ik begrijp dat je “zelfbeeld” als het ware een beetje in de war komt als je opgevoed bent dat een studie belangrijk is maar ik denk dat het belangrijk is dat je daar ook bij blijft bedenken dat een hoop beslissingen buiten jou om zijn gemaakt. Goede keuze dus om die rotschool de rug toe te keren, het komt vast wel goed met jou, daar twijfel ik niet aan ;)

[Beantwoorden]


Door Do op 18 juni 2011 11:23

Goed dat je dit schrijft, dat lucht denk ik wel op! Echt raar hoe ze je hebben behandeld! :S
Succes nog met je blog, en je eventuele vervolgopleiding!

[Beantwoorden]


Door Pernille op 18 juni 2011 11:25

Hee vera!
Een tijdje geleden had ik een keuze moeten maken tussen rijnijssel en graafschap college in doetinchem. Ik ben super blij dat ik naar graafschap college ga, en had al eerder gehoord wat voor chaos daar was. het is echt verschrikkelijk.
goed dat je dit doet. kunnen ze vast wat van opsteken!

[Beantwoorden]


Door Veerle op 18 juni 2011 11:33

Oh god en ik dacht dat mijn mentor vervelend was. Vera, wat vreselijk rot voor je. En dan ook leerlingen censuur opleggen! Dat is echt het meest onprofessionele wat ik ooit heb gehoord, echt. Steek je tijd in beter onderwijs in plaats van in je leerlingen vervelen in hun vrije tijd. Super goede keus dat je hiermee bent gestopt! echt een onprofessionele organisatie als ik het zo hoor. Dit soort scholen moet je echt negeren.

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 18 juni 2011 11:50

Het terugkrijgen van studiegeld als je voor 1 februari stopt geld alleen in het eerste jaar van een studie. Niet als je al verderop bent.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 juni 2011 om 12:27:

Dit was het eerste jaar. Heb daarvoor een andere studie gevolgd (en mijn diploma gehaald).

[Beantwoorden]


Door Dena op 18 juni 2011 11:56

K woon zelf ook in Arnhem en heb ook op de roc gezeten. Ze geven idd geen aandacht aan je en als je een les hebt op de pc zit iedereen achter internet. We kregen les van een leraar die ook niks af wist van computers. Echt een hele slechte school. Ik ben er vanaf gegaan heb een 1 jaar opleiding gedaan bij capabel. Zodoende heb ik mijn diploma gehaald en hoef ik geen studie geld terug te betalen. Nu ben ik pas begonnen met een hbo opleiding. Roc geeft leerlingen geen aandacht en die leraren daar zijn tien x erger ze vreten uit hun neus en niks boeit hun. Ze verdienen makkelijk geld.

Vera je hebt gelijk. Als je alle leerlingen vraagt zeggen zij precies zoals wij.

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 18 juni 2011 11:56

Ik heb zelf op het Mondriaan college in Den Haag gezeten, ook een MBO school. En ik kan je vertellen dat het er niet heel anders is geweest. Ik moest constant overal achteraan. Waar mede- leerlingen te lui waren om daadwerkelijk iets aan de slechte begeleiding, geen uitleg, etc. te doen stond ik op en zei er wat van. Bij mijn diploma uitreiking heb ik hier zelfs nog (negatief) commentaar overgehad ten overstaande van alle 4e jaars leerlingen en aanhang.

Jammer dat het zo moet. Het zorgt er bij mij ook voor dat ik geen zin meer heb om verder te studeren. Wat nou als het weer zo gaat?

Goed van je dat je dit verhaal schrijft. Zo kunnen je lezers ook zien dat het niet altijd aan de MBO leerlingen ligt maar vaak aan de leraren, mentoren, etc. Zij zijn degene die geen goed les geven en wij willen graag goed leren en er alles voor doen.

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 18 juni 2011 11:57

WOW! Wat herkenbaar is dit zeg.. Zo gaat het bij mij op school (mbo niveau 4) précies hetzelfde! Je moet zelf overal achteraan, leraren doen niks.. Het werkt heeld emotiverend. Echt rot voor je dat het allemaal zo gelopen is, maar je bent slim en je komt er wel hoor :) Dat weet ik zeker.

[Beantwoorden]


Door Alise op 18 juni 2011 12:04

Wow, wat een zooitje daar! Die school is zeker geen aanrader.. Maar gelukkig heb jij voorlopig geen school nodig om je leven draaiende te houden!

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 18 juni 2011 12:20

Jeetje, wat een rotschool zeg! Op mijn school gaat het er heel anders aantoe, het draait hier echt helemaal om de leerlingen. Als je 1 onvoldoende haalt wordt er meteen met je gesproken en tips aan je gegeven. Ook spreken de docenten je altijd moed in, zodat je weer met vertrouwen en een goed gevoel verder kan.. Ik vond het echt rot voor je toen ik dit artikel las zeg! Hopelijk heb je over een paar jaartjes je diploma, of een baan als visagiste! Succes Vera, jij kunt het! (love)

[Beantwoorden]


Door stella op 18 juni 2011 12:41

:O:wow: ik vind het al kei goed van je dat je dit allemaal door zet en een eigen bedrijfje hebt met je site!
je kan het vera!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 18 juni 2011 12:47

Mijn broertje heeft iets soortgelijks meegemaakt op het ROC. Bedenk wel dat alle scholen verschillen en dat zelfstandigheid op een gegeven moment iets is dat van zelfsprekend wordt geacht. Ik ben zelf al een aantal jaren docent (eerste voortgezet onderwijs, nu HBO) en probeer zoveel mogelijk open te staan voor mijn studenten.

Helaas hebben veel opleidingen/ scholen weinig geld (er wordt steeds meer bezuinigd) en ze krijgen bovendien alleen uitbetaald per afgestudeerde student. Dat betekent dus dat je op het moment dat jij daar les hebt, je alleen maar geld kost. Zolang de overheid niet investeert in onderwijs en het idee blijft hangen dat elke student hetzelfde is (wat veel scholen hebben) zullen dit soort problemen voor blijven komen.

[Beantwoorden]


Door margotje op 18 juni 2011 13:22

Hey meid, Mag ik je even een hele grote knuffel geven ? Ik weet dat ik niet vaak comments achterlaat maar dit moet even gezegd worden ;)
Ik vind het heel stoer van je om zomaar al dit op te schrijven en te posten. Ik zit in het laatste middelbaar (maandag laatste examen !!!) en dat is echt een belgische oerkatholiek kakkers kotsschool.

Bij ons krijg je het ook op de meest rare momenten te horen. Er zijn leraren die willen vrienden met je worden op facebook zodat ze kunnen controleren of je niks geks zegt over je school enz.

Ik begrijp je helemaal!!! Pas wel op want HBO studies lijken makkelijk maar je moet zelf ook veel doen !!!
(Ik ga volgend jaar geschiedenis studeren :)

Succes lieverd. Nog veel plezier in het leven en geef die managergehuppeldepup maar een schop onder z’n kont !

xx

[Beantwoorden]


Door Lianneke op 18 juni 2011 13:36

Hee Vera!

Wat knap dat je dit hebt kunnen schrijven! Je hebt volgens mij al van veel mensen gehoord dat ze ook zoiets hebben meegemaakt en voor mij geldt dat ook.

Toen ik naar de middelbare school ging, (inmiddels 8 jaar geleden) had ik de mogelijkheid een havo/vwo richting te gaan doen. Ik ben niet dom en leer vrij gemakkelijk. Ik heb ook heel veel uitdaging nodig om goed mijn best te doen en te blijven doen.

Mijn basisschool leraar zag dit toch niet zo zitten en ondanks mijn hoge cito score moest ik van hem maar naar het VMBO toe. Ik was het eerste kind van mijn ouders wat naar de middelbare school ging en mijn ouders wisten niet beter dan de leraar maar gewoon te vertrouwen.

Op de middelbare school ging het niet goed. Ik was rustig en stil en alles behalve een VMBO kind. Ik wilde altijd overal het beste uit halen! Helaas had ik het op het VMBO zo makkelijk dat ik er helemaal niks meer voor deed. Mijn klas was verschrikkelijk druk en in mijn laatste jaar op die school kregen we zelfs bepaalde lessen niet meer omdat de leraar van dat vak ons geen les meer wilde geven!

Door al dat gedoe op school haalde ik slechte punten en melde ik me heel erg vaak ziek. Dit kwam puur en alleen omdat er nooit wat werd gedaan aan de situatie van mijn klas en omdat ik geen uitdagingen kreeg aangeboden! In mijn 3de jaar ben ik blijven zitten. Dat ik bleef zitten kreeg ik te horen op het moment dat de raporten werden uitgedeeld. Op mijn rapport stond namelijk: veel succes op je nieuwe school. Als je daar bleef zitten moest je namelijk van school af.
Ik wist niet wat ik meemaakte. Mijn mentor was zelfs nog niet eens bereikbaar om dingen toe te lichten!

Na de zomervakantie ben ik toen naar een andere school gegaan. Een kleine school met heel veel persoonlijke begeleiding. Daar ben ik echt opgebloeid. Ik kreeg uitdagingen en de leraren waren geweldig. Uiteindelijk ben ik met alleen maar achten en negens geslaagd voor mijn VMBO.

Hierna ben ik de opleiding apothekersassistent gaan doen. Ook hier had ik niet heel veel uitdaging en ook hier was de communicatie niet geweldig. Maar gelukkig heb ik me er door heen weten te slepen. Ik ben inmiddels geslaagd en werk sinds 16 mei in een ziekenhuis. Hier heb ik het heel erg naar mijn zin en heb ik super veel uitdaging!

Gelukkig is met mij alles goed gekomen. Maar ik snap je frustratie en die van je ouders helemaal! Ik weet zeker dat het met jou ook helemaal goed komt. Kijk eens wat voor leuke site je hebt!
Heel veel succes nog met je site!

Lianneke

[Beantwoorden]


Door femketje op 18 juni 2011 13:46

sorry voor m’n taal hoor maar wat een fucked up kut school.. aan de ene kant maar goed dat je er vanaf bent!

heel veel succes toegewenst met je site <3 je kunt het!

[Beantwoorden]


Door Laurence op 18 juni 2011 14:09

Ik merk dat er de laatste tijd veel mensen met een beautysite stoppen met hun werk of school… Vind het stiekem wel jammer…

[Beantwoorden]


Door Natasja op 18 juni 2011 14:20

Wauw ik heb respect voor je!

[Beantwoorden]


Door Angelica op 18 juni 2011 14:36

Hey Vera,

Ik zit op ook op het RijnIJssel, dezelfde locatie waar jij zat ;) Maar op de ICT afdeling waar ik zit gaat het er heel anders aan toe, bij ons wordt alles tip top geregeld en mijn leraren lachen die van media daarom uit. Het verschilt dus per sector of het goed georganiseerd wordt of niet.

Maar goed, ik hoop dat je veel plezier hebt met de visagie curses. Ga je daarna HBO Journalistiek doen?

[Beantwoorden]


Door Demi op 18 juni 2011 14:46

goedzo! nu hebben ze wat, nu iedereen weet hoe het er daar echt aan toe gaat, gaat er niemand meer heen. jezus, zo behandel je je leerlingen toch niet?

[Beantwoorden]


Door Dieuwertje op 18 juni 2011 15:31

Hee Vera,
Ik weet niet hoe het zit bij de opleiding die je wil gaan volgen, maar in een aantal gevallen kun je ook met mbo-niveau 3 doorstromen. Ook is er vaak een mogelijkheid om een toelatingsexamen te doen (ook als je geen 21 bent) of binnen te komen doormiddel van je portfolio. Aangezien je met je site toch al wel wat bereikt hebt kun je dat eens proberen?!
Realiseer je daarbij wel dat het op een HBO niet perse beter hoeft te zijn en dat er veel verschil zit tussen de verschillende opleidingsinstituten. Ook binnen een school kan per richting veel verschillen. Wat je denk ik ook goed in je achterhoofd moet houden is dat de begeleiding op HBO niet beter hoeft te zijn. Ze gaan toch van meer zelfstandigheid uit. Dat hoort toch wel bij een vervolgopleiding, je moet het zelf willen en zelf die kennis opwillen nemen.
Ik weet zeker dat het met jou wel goed komt, je bent niet dom, maar ga een HBO opleiding in verheerlijken.
veel succes!

[Beantwoorden]


Door charlotte op 18 juni 2011 15:59

Ik ben ook gestopt op het Rijn Ijssel Arnhem en ben nou bezig mijn havo diploma te halen.
En ik heb er nog geen minuut spijt van gehad.

[Beantwoorden]


Door Jaydee op 18 juni 2011 16:03

Erg vervelend dit!.
Ik heb ook op zoon school gezeten, en ja je moet zelf overal achteraan zitten, en alles vragen en raden. Want docenten doen tegenwordig gewoon niks meer. jou verhaal klinkt mij heel erg bekend in de oren alleen ben ik al een jaar eerder met school gestopt, Feb. 2010. Ik was blijven zitten om redenen die ik nooit heb gekregen en als ik erom vroeg, was het van ja je cijvers kloppen niet, het waren allemaal 7,8 &9 ‘ens.

Scholen zijn overal gewoon een zooitje..

[Beantwoorden]


Door Jorine op 18 juni 2011 16:14

Hoi!
Vervelend dat het allemaal zo is gelopen, terwijl je het zelf zo anders had gewild en je daarvoor hebt ingezet. Ik wil je nog wel iets meegeven hieruit.. Je schrijft dat je op het Rijnijssel niet voldoende werd begeleid en dat er dingen niet klopten (zoals je rapport) en dat je zelf overal achteraan moet. Dit zijn dingen die niet leuk zijn, maar die wel ontzettend vaak gebeuren. Wanneer je straks op het HBO zit, moet je hier ook echt rekening mee houden, want daar wordt in grotere mate van je verwacht dat je zelf achter de dingen aan gaat. Ik heb zelf op de Hogeschool Rotterdam gezeten (zit nu op de Universiteit Utrecht) en ook daar moest je achter praktisch elk cijfer aan. Hoe spijtig het ook is, het is nergens perfect en je zult dingen zelf moeten ondernemen, zeker op het HBO en WO.
Daarnaast moet je inderdaad oppassen met wat je op internet zet. Natuurlijk is het jouw blog en bepaal jij wat je erop zet, maar zeker wanneer mensen van school je blog ook lezen, moet je voorzichtig zijn met dit soort dingen. Zeker wanneer je je in zo’n lastige positie bevindt zoals je beschrijft.
Ik bedoel dit allemaal niet als kritiek, maar meer als hulp, want ik heb het beste met je voor (haha nu klink ik net als een oud omaatje :p). Maar je hebt overal te maken met mensenwerk, en daardoor kunnen dingen niet altijd perfect gaan (kijk bijvoorbeeld maar naar het hele InHolland-gebeuren).
Heel veel succes met je visagieopleiding en in de toekomst met je 21+ toets voor het HBO! :)

[Beantwoorden]

Sanne antwoordt op 21 juni 2011 om 13:26:

Helemaal mee eens!

[Beantwoorden]


Door Kore op 18 juni 2011 16:21

Respect!

[Beantwoorden]


Door k op 18 juni 2011 16:23

Je hoort tegen woordig zo veel over die mbo’s, wat een rommel
! en men doet maar als of het normaal is dat in een mbo klas in het eerste jaar al 30 % uitvalt. En dat niet op basis van niveau maar gewoon om dat er dingen gewoon slechts zijn geregeld.
Ik ben zelf ook dit jaar gestopt met een mbo , maar dit komt om dat de opleiding niet mij paste . maar ik hoorde later dat er naast mij veel meer mensen zijn vertrokkem om dat het organisatorisch niet goed in elkaar zat . jammer dat het zo moet gaan want ik kan nu niet volle vertrouwen een mbo instromen voor al om dat ik zelf ook ernstige consentratie probleem heb (ik heb jaren lang speciaal onderwijs gevolgt) hier is in het mbo ook niks mee te doen ,, en ambulante begleiding is door dit kabinet totaal verbannen. dus als ik niet van uit school een redelijke begleiding kan krijgen moet ik volgent jaar aan een loi opleiding :(

[Beantwoorden]


Door Maartje op 18 juni 2011 16:35

Ik wil over een jaar ook graag die opleiding doen, maar na het lezen van dit verhaal zit ik toch een beetje te twijfelen..

[Beantwoorden]


Door indiraa op 18 juni 2011 17:06

wow vera je bent echt heel dapper!
wat respectloos zeg van die vrouw om gewoon in de klas over je site en dat artikel te gaan praten!
van wat ik hier heb gelezen blijkt dat jouw oude school blijkbaar niet tegen kritiek kan?
in iedergeval ik vindt het heel goed van je dat je dit hier durft te typen, en dat je al die gesprekken hebt gehad en tot de conclusie bent gekomen dat je wilde stoppen,
en als ik andere comments lees van andere die ook daar op school hebben gezeten , ik ben echt geshocked haha
nee maar serieus ik vind het echt goed van je.
x

[Beantwoorden]


Door Bonnie op 18 juni 2011 17:24

Ik geef je helemaal gelijk hoor dat je stopt!

[Beantwoorden]


Door Lydia op 18 juni 2011 17:36

Mijn bloed begint gewoon weer te koken bij het lezen van dit verhaal. Ik herken verschillende dingen uit je verhaal, maar dan van mijn oude middelbare school. Ik kan me voorstellen hoe verschrikkelijk frustrerend het is om door je school te worden tegengewerkt. En ja, het is normaal dat je zelf achter je eigen zaken aan moet, maar je mentor heeft ook zeker de morele verplichting om je een waarschuwing te geven als het de verkeerde kant op gaat.

(Het was een verademing toen ik op een nieuwe school terecht kwam, waar ik ten minste wèl wist waar ik aan toe was. Communicatie is als schoenen; als je de juiste tegenkomt, voel je gewoon dat het zo moet zijn.)

Ik vind het enorm jammer voor je dat je al die stress ervan hebt gehad, die tijd en het geld kwijt bent aan zo’n flutschool. Ik hoop oprecht dat het je beter afgaat op je visagieopleiding en later op het HBO. :)

[Beantwoorden]


Door Bertine op 18 juni 2011 17:46

Mag ik jou direct even vertellen dat élke MBO-school ongeorganiseerd is?
Ik had de mogelijkheid (doordat ik mijn HAVO-diploma heb gehaald) het eerste jaar over te slaan, dit aanbod heb ik met beide handen aangegrepen. Toen ik eenmaal voor het eerst naar de school ging en dus in het 2e jaar kwam, is mij nooit iets uitgelegd over wat ik nog moet inhalen, hoe het werkt met de stages, wat mijn rechten zijn (ik bleek voor allerlei vakken vrijstelling te hebben, maar die vakken heb ik de 1e periode en een deel van de 2e periode gewoon moeten volgen) en ik kreeg gewoon totaal geen begeleiding. Een hele lieve docent heeft mij en de rest van de instromers bij elkaar geroepen en heeft ons bijles gegeven en bij haar kunnen we altijd terecht.
Wij, en de rest van de klas die wel gewoon eerste jaar heeft gevolgd, moeten áltijd achter bewijskaarten aan, er gaan wéken overheen voordat wij eindelijk cijfers krijgen te horen, mijn diploma van de havo is 2 x zoekgeraakt bij de examencommissie en ik heb 2 x een handtekening moeten zetten onder een contract, omdat ze de eerste kwijt waren geraakt. Docenten weten aan het begin van de periode nooit te vertellen wat er die periode behandeld word, zodat we eventueel alvast kunnen leren voor de toetsweek, we horen het pas 2 weken voor de toetsweek. We hebben een nederlandslerares die niet eens het verschil tusssen hun en zij kan uitleggen, terwijl ik dat wel kan met mijn havo-diploma. En omdat er te weinig docenten zijn (vorig jaar hebben ze heel veel docenten moete nontslaan ivm bezuiniging, terwijl de school er alles aan doet om het uiterlijk van de school spik en span te krijgen (!)), krijgen wij van alle vakken té weinig lessen.
En ik kan nog een hele waslijst opnoemen van de Deltion College, maar dan ben ik morgen nog bezig. Ik heb het maar naast me neergelegd en ga gewoon leren wat ik kan leren. Ik heb met de instromers waarmee ik in de klas zit, een overzicht gemaakt met de lesstof en de rechten en plichten van de instromers van volgend jaar, zodat zij niet een frustrerend jaar tegemoet gaan.

Toch vind ik dat jij je volledige recht hebt om te weten wat er gebeurd op school. Als zij vinden dat jij het niet goed genoeg doet, moeten ze dat zeggen, zodat jij daar verandering in kunt gaan brengen. Het kan maar zo zijn dat jij het bijvoorbeeld niet in had gezien dat het verkeerd ging en dat kon door zo’n gesprek voorkomen worden. En daarnaast, wat achterlijjk dat jij nooit te weten bent gekomen waardoor je bent blijven zitten.
Ik denk dat jij in dit geval vooruit moet gaan kijken. Je hebt een leuke website waar je veel werk ik kan en mag besteden! En als jij binnenkort een opleiding gaat volgen die jij leuk vind, ga er met frisse moed heen, waarschijnlijk is deze school heel anders!
Veel succes<3

[Beantwoorden]


Door Vera op 18 juni 2011 18:10

Wow, dat klinkt totaaal niet goed! Maar goed dat je gestopt bent :)
wat bedoel je trouwens met die laatste zin over twitter?

[Beantwoorden]


Door paulien op 18 juni 2011 19:34

ik zeg je dat je ook niet blijf wordt van hbo opledingen. die scholen zinn ook slecht.
-bij ons worden mensen voorgetrokken (sommige extra feedback en inleverkansen en anderen niet)
– onze studieloopbaanbegeleider (soort mentor) wil en kan je nooit helpen, ze stuurt je altijd naar iemand anders. en weet niet eens wanneer wij beginnen met dingen als stage, hoeveel studiepunten wij dit jaar moeten halen om over te gaan enz. en ze weet niet eens hoe we heten.
– leraren die twee maanden lang niet terugmailen
– leraren die vergeten je verslag na te kijken waardoor je een kans minder hebt (en ja je hebt dan wel 5 keer gemaild)
– een enorme boekenlijst opstellen waarvan ik meer dan de helft nog in het plactic zit.
– de ene klas heeft toetsen al terug de anderen niet
– gekloot met stage plekken
– de ene moet stoppen om een onderzoek dat niet is gehaald, terwijl iemand anders 2 keer een onvoldoende heeft voor zijn stage (ik doe pabo dus is stage nogal belangrijk) en het nog wel over mag doen.

ik kan nog eeuwig door gaan. ik snap de frustratie bij jou dan ook heel goed. je zei zelf al dat andere scholen ook erg kunnen zijn. dat wil ik hier mee bevestigen. ik heb van veel scholen gehoord dat je op het Hbo ook echt overal achteraan moet gaan en dat is zo. dus iedereen die begint met een opleiding GA OVERAL GELIJK ACHTERAAN!!!

oke beetje lange comment.

[Beantwoorden]


Door lena op 18 juni 2011 20:47

Fijn dat je dit vertelt, gewoon eerlijk zijn altijd! waarom zal je je mening niet vertellen, omdat het niet mag? onzin, goed gedaan!

[Beantwoorden]


Door Esmée op 18 juni 2011 21:10

Zo en hiermee weet ik zeker dat heel veel meisjes in nederland niet naar die school toe willen.
zo zie je maar weer waar het toe kan leiden als je je leerlingen niet goed behandelt.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 18 juni 2011 22:03

Wow jeetje zeg. Dit is verre weg van een normale leven/opleiding hebben. Denk ik dan. Heel mooi als afsluiting.

[Beantwoorden]


Door Suzanne Hage op 19 juni 2011 08:19

Wat een horrorstory! Dat is pas demotiverend voor het vervolgen van de rest van je onderwijs.
Maar ik weet zeker dat je je na een tijdje hierover kan zetten en weet dat niet alle scholen zo zijn en je je weg naar een prachtige carrière kan bewandelen.
‘In your face Rijnijssel!’ Kan je dan zeggen, en dan ben je pas trots op jezelf dat je zo ver bent geraakt =).
Succes met alles! Je bent een sterke meid!

[Beantwoorden]


Door Tesssy op 19 juni 2011 15:51

wat vervelend allemaal!
ik ga in september beginnen op het rijnijssel met de opleiding theater artiest drama, maar over die opleiding heb ik eigenlijk alleen maar goede dingen gehoord. Ik hoop maar dat het waar is!
maar ik hoorde idd ook dat andere opleidingen op het rijnijssel heel erg slecht zijn! Jammer, want het hadden echt hele leuke opleidingen kunnen zijn.

xoxo

[Beantwoorden]


Door Akkelien op 19 juni 2011 16:04

Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen, want ik sta echt weer paf van dit verhaal. Mijn vriend en zijn broer hebben beide opleiding(en) gevolgd aan het Rijn Ijssel en beiden hebben ze ontzettend veel ellende voor hun kiezen gekregen voordat ze hun diploma mochten komen ophalen. De broer van mijn vriend moest een opdracht inleveren waarmee, wanneer het voldoende was, hij zijn diploma kon halen. Hij heeft de opdracht opgestuurd en er daarna 2 (!!!) maanden niets meer over gehoord en geen informatie over gekregen. Toen hij uiteindelijk zelf naar het Rijn Ijssel ging om persoonlijk te spreken met zijn ”mentor”, vertelden ze hem dat het niet voldoende was en hij opnieuw mocht beginnen, I’M SORRY?? Geen mailtje, geen telefoontje helemaal niets en ze hebben hem 2 maanden in onzekerheid laten zitten. Ik hoor niets dan slechts over die school en heb het van dichtbij meegemaakt. Rijn ijssel moet gesloten worden of er moet drastische maatregelen worden genomen wat betreft het beleid richting hun studenten. Ik raad niemand aan naar die school te gaan, reis liever een paar minuten langer om wel naar een betrouwbare school te gaan.

[Beantwoorden]


Door Iris op 19 juni 2011 19:48

heej ik doe nou dezelfde opleiding als jou en ik zit op Friesepoort in drachten. Ben echt super blij dat je bij mijn school heel veel begeleiding krijgt als ik dit hoor. Ik miste eens punten en kreeg gelijk van mijn mentor een rooster wat we samen hadden ingevult om de punten zo snel mogelijk in te halen. Alles word gelukkig duidelijk uitgelegt om over te gaan en dergelijke. Ik heb een keer een witte kaart gekregen die onterecht was en die hebben ze gelukkig weer ingetrokken. Ben echt erg blij met mijn keuze moet er helaas wel elke dag 1.5 uur voor in de bus zitten. Maar het is het echt wel waard als ik dit lees

[Beantwoorden]


Door Denise op 20 juni 2011 09:08

Dit verhaal komt me bekend voor als ik het zo lees. Ik heb ook op het MBO gezeten maar dan op het ROC Utrecht. Ik heb daar mijn diploma wel behaald, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Het is idd (algemeen bekend) dat het op het MBO een zooitje ongeregeld is en je kan idd overal zelf achteraan. Ik dacht altijd dat het op de middelbare school erg was! Nou het MBO is nog veel erger! Ik ben blij dat ik mijn diploma heb gehaald, maar dat is ook het enige positieve. Ik kijk er absoluut niet goed op terug! Ik had een beetje het gevoel dat ze je onderuit proberen te halen en een slecht gevoel proberen te geven. Ik was sterk genoeg om dit niet te geloven en ze een dikke middelvinger te geven en met opgeheven hoofd de school te verlaten, maar kan me voorstellen dat zulk gedrag van leraren, commissies en mentoren je sterk doen twijfelen en onzeker maken!

Lieve Vera, laat je absoluut niet kleineren of gek maken door deze idioten. Je bent goed in de dingen die je doet en een leuke spontane meid. Deze school is gewoon een verkeerde keuze geweest en probeer het een plekje te geven en verder te gaan. Ik snap dat je ervan baalt (en ik weet niet in hoeverre je er nog mee zit of over piekert) maar probeer voldoening te halen uit de dingen waar je supergoed in bent. Zolas deze blog! Ik kom met plezier dagelijks op je blog en vind dat je het super doet! Hou vol en geef niet op! Ik ben er uiteindelijk ook gekomen! ;)

[Beantwoorden]


Door Nadia op 20 juni 2011 12:41

Scholen willen altijd horen hoe goed ze zijn, hoe goed ze begeleiden en hoe geweldige leerlingen ze hebben.

Ik deed ook mbo, en alleen de 1ste klassers mochten helpen bij open avonden, omdat deze nog niet heel erg inzagen wat een crash het was. Klassen begonnen met heel veel leerlingen, ik in een klas van 52, die een jaar later gehalveerd was en in de 4de klas zitte nu nog een stuk of 6/7 mensen. Ik bedoel maar, ik was zooooo blij toen ik stopte. En op gesprekken met mijn ouders verzonnen de leraren allemaal dingen die ze nooit gezegd of gedaan hadden, ik was er zo klaar mee.

[Beantwoorden]


Door talisa op 20 juni 2011 22:03

Wat een verhaal zeg, heftig!
En wat een slechte school zeg, na jouw verhaal gaat er niemand meer naar die school, lekker dan.
Ik wens je veel succes in de toekomst, jij komt er sowieso wel.

[Beantwoorden]


Door Ruth op 21 juni 2011 15:03

Wat ben ik blij dat jij voor je website hebt gekozen zeg ;-) Als visagist zal je het vast super doen! x

[Beantwoorden]


Door Iris op 21 juni 2011 17:57

Knap dat je dit besluit hebt genomen. ROC’s zijn (vaak) leerfabrieken.
Heel veel succes met de visagieopleiding en natuurlijk met je website ;).

[Beantwoorden]


Door bientjee op 21 juni 2011 18:00

woww ik ben er even goed voor gaan zitten en heb dit helemaal gelezen. dit echt heftig :O
ik zit nu ook beetje in zo’n situatie, en ik vind het echt heeel moeilijk!
ik ben blij dat je zulke persoonlijke dingen post!
en wat was die school slecht zeg,, niet normaal meer.
en ik volg jouwn blog al een tijdje, ik vind het echt super wat je allemaal doet.
succes verder ! xxxx

[Beantwoorden]


Door Susan op 21 juni 2011 21:41

Een grote stap zeg, om te stoppen met je studie. Maar ik begrijp het helemaal, elke dag langer daar was verspilling van je (kostbare!) tijd geweest. Als je 21 bent, weet je hopelijk beter wat je wilt en kunt. Hoe je schrijft, praat en denkt kan je naar mijn idee prima het HBO aan, maar ik ken je natuurlijk verder niet zo goed. ;-)

Geniet van de dingen die je doet en hoe succesvol je bent en probeer, hoe lastig het ook is, niet teveel aan die school te denken. Dat zorgt alleen maar voor negatieve gevoelens. Jij komt er sowieso wel, ook zonder MBO (of HBO) diploma. Maar ik snap wel dat je graag een opleiding afmaakt hoor. :-)

[Beantwoorden]


Door Pauline op 22 juni 2011 11:35

ik zit dan wel in V4, maar toevallig heb ik afgelopen maandag, de dag voor de herkansingen ook zoiets doms meegemaakt. Aan het begin van de toetsweek werd ik ziek, echt flink ziek, maar ik ben naar school gegaan om het toch te proberen. Zo zit ik gewoon in elkaar en ik wist niet precies wat er zou gebeuren als ik niet zou gaan. Het was een leestoets Engels, waar ik sowieso al niet in uitblink, maar ik was zo misselijk dat ik me ook nog eens echt NIET kon concentreren. Ik heb een uur en een kwartier (zolang duren onze lessen) naar mijn blaadje gestaard en geprobeerd er iets van te maken, maar het lukte me gewoon echt niet. Toen het tijd was was ik nog niet eens op de helft van de vragen, dus heb ik op het blaadje maar vermeld wat er aan de hand was. Meteen toen ik het mijn moeder vertelde heeft zij naar de docent een mailtje gestuurd om te bevestigen dat het waar was.
Hij wilde me maar wat graag de kans bieden het over te doen, maar hij als docent kan niet zomaar van de regel afwijken, dus hij zou het doorsturen naar de teamleider. Nadat ik een week later 2 dagen 3x bij zijn kantoor ben geweest waar hij niet aanwezig was, besloot ik het nogmaals te vragen via een mail direct naar mijn docent EN teamleider, wat nu de bedoeling was. Hij mailde terug dat ik naar zijn speciaal ingeroosterde ‘spreekuur’ (voor iedereen die nog vragen had en degene voor wie hij nog vragen had voor het eind van het jaar) moest komen. Toen ik op school kwam, bleek dat ik een nummertje (zo’n slagersding, weetjewel) moest trekken, om met hem te kunnen praten. Ik heb daar anderhalf uur gezeten om vervolgens te horen te krijgen ‘dat ie het niet nodig vond’ (kon hij dat dan niet gewoon terugmailen?!). Het telde niet mee voor mijn examen en ik zou uitkomen op een 5 voor Engels (ik stond een 7), waarmee ik nog gewoon over zou gaan.
Nou zijn er gelukkig ook nog rechtvaardige mensen in de wereld. Toen ik het op de gang na het ‘gesprekje’ aan klasgenoten vertelde hoorde mijn docent Engels het toevallig. Hij vroeg helemaal verontwaardig ‘why not?! you were ill!’ dus ik zei ‘he thinks it is not necessary.’ en hij vond het echt belachelijk, omdat hij een 1 moest gaan neerzetten die ik niet had verdiend. Hij kwam dan ook met het voorstel om het onofficieel te herkansen. Kijk, aan zulke mensen heb je wat. Hij mag dan misschien een van de meest strenge leraren op school zijn, maar hij is wél rechtvaardig. Dus ik heb vandaag lekker die toets herkanst :)

sorry voor het lange verhaal, ik moest het even kwijt. Maar het is toch belachelijk dat ik een dag voor de herkansings- en inhaaltoetsen op school anderhalf uur moet zitten wachten, terwijl ik ook thuis had kunnen leren voor de toetsen die ik sowieso nog moest inhalen (de dag na Engels ben ik wél thuisgebleven). En dat noemt zich dan de persoon ‘waar je altijd even kunt langswippen als er iets is’.

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 22 juni 2011 12:55

Ik denk dat je helemaal gelijk hebt dat je eraf bent gegaan. Ik zou het ook niet pikken! Wel rot dat je je schoolgeld niet terug hebt gekregen.. Helaas. Ik denk ook dat het goed is dat je dit hebt geschreven, want toen ik hoorde dat je van school af was gegaan vond ik dat toch zonde. Maar als ik dit zo lees snap ik het hoor, echt waar! Wat een zootje daar! Gelukkig heb je ook nog een mooie blog waar je aan kunt werken!

xx

[Beantwoorden]


Door ioon op 22 juni 2011 14:32

Ik ben spuit 11 met mijn reactie, I know, maar toch. ;)
Mijn broertje heeft dezelfde opleiding, op dezelfde school, gedaan en is ook met heel veel klachten gestopt paar jaar geleden. Mijn ouders waren woedend op de opleiding die mooie beloftes gedaan hadden over begeleiding en controle en vervolgens geen thuis geven wanneer het nodig is.

Ook leuk, mijn broertje moest op gesprek komen, de datum 10 februari en de brief kwam binnen op, 11 februari met als dagtekening 10 februari. En dan nog boos worden op mijn broertje dat hij niet op het gesprek was. Dus…..

Prut school

[Beantwoorden]


Door Tamara op 23 juni 2011 14:19

Ik heb je verhaal zitten lezen, ik heb zelf ook op het rijnijssel gezeten..
en bij mij is dus precies hetzelfde gebeurd. Ik was in de eerste geswitcht van opleiding en gevraagd of ik wel over kon met de cijfers die ik nog miste jaa geen probleem zeggen ze dan.. en vervolgens 2dagen voor de zomervakantie krijg je een telefoontje dat je Moet stoppen met de opleiding omdat ze je niet goed genoeg vinden.
Ik ben dan wel door gegaan maar dan op ROC Nijmegen,,, het enige nadeel is dat ik weer helemaal in het 1ste jaar moest beginnen maar dat is uiteindelijk ook een voordeel geweest.

Rijnijssel is echt geen goed school, een grote puinhoop alles raken ze ook kwijt qua opdrachten wat je inleverd.. bahbah!
x

[Beantwoorden]


Door Joyce op 23 juni 2011 17:09

Ongelofelijk, hoe een school zo mág functioneren. Ik ben blij om te horen dat je je goed voelt bi je keuze en dat je site nog steeds hetgeen is waarvoor je leeft. En ik hoop, uit de grond van mijn hart, dat je gaat genieten van je visagieopleiding!

[Beantwoorden]


[…] waar men kritische berichtgeving van studenten in de kiem probeert te censureren, lezen we via de blog van ex-studente Vera Camilla. Dit soort acties blijven nu niet lang meer onzichtbaar voor de buitenwereld. Die tijd is wel […]


Door Jessy op 31 juli 2011 20:20

woow wat een verhaal
dat is echt …
ik kan het gewoon niet beschrijfen echt zwaar kut
en wat een nare mentoor heb jij gehad zegt
mijn vriendin gaat nu ook naar die school zelfde opleiding
ik hoop dat zei meer geluk heeft!

[Beantwoorden]


Door Susan op 19 augustus 2011 20:11

Heerlijk hoe je je school lekker slecht kunt aanprijzen bij je lezeressen en lezers..: verdiende loon!

[Beantwoorden]


Door anoniem op 5 september 2011 10:34

hallo, ik moet zeggen dat dit verhaal me zeer verbaast…
Ik zit zelf ook op rijnijssel (middachtensingel,arnhem) en ik doe de opleiding Business & Management (niveau 4,vesneld met doorstroomtraject richting het hbo) onze klas wordt goed begeleid en eignelijk kun je alles nog een keer navragen als je hier behoefte aan hebt..
Verder zijn de lessen eerlijk gezegd niet allemaal van de zelfde kwaliteit.. Om nu een voorbeeld te nemen aan management deze les krijgen van een vrouw die nauwelijks nederlands spreekt en zijn we dus eigenlijk gewoon weg noodgedwongen om engels tijdens deze les te spreken, wat soms erg irritand kan zijn omdat je je op de lesstof wilt kunnen concentreren en niet op het spreken van engels… dan een 2de verder heb ik als keuzevak spaans op mijn opleiding de les is goed maar totaal niet uitdagend en eigenlijk op zeer laag niveau..

Nu moet ik eerlijk zeggen dat de rest van de lessen die ik krijg wel gewoon goed vindt. Maar ik heb eigenlijk wel zin in het hbo , want ook ik heb totaal niet het gevoel dat ik momenteel op de goede plek zit.

[Beantwoorden]


Door evelien op 27 oktober 2011 16:04

Goedzo! Eindelijk iemand die de chaos die op MBO-scholen heerst bespreekbaar kan maken bij een groter publiek.

[Beantwoorden]


Door arnhem op 5 januari 2012 00:22

haha klinkt helemaal als rijnijssel die ik ken… in de 2 jaar dat ik op locatie kronenburg zat maar 3 maanden nederlandse les gehad, en 5 verschillende begeleiders gaat lekker dan een band op bouwen. so i feel you, wees blij dat je er af bent en jij komt er wel in tegen stelling tot rijnijssel die toetsen op DIE papier zetten

[Beantwoorden]


Door R op 27 april 2012 11:03

wow! Hoe slecht?

[Beantwoorden]


Door jessy op 21 september 2012 08:55

Toevallig kwam ik dit artikel op internet tegen en ik heb er ook erg veel last van. Dit is mijn eerste jaar op Rijnijssel (velperweg) en tot nu toe vind ik het niks aan, ik doe de opleiding camerajournalistiek en het is zo slecht geregeld! We zijn altijd drie uur eerder uit omdat ze niet weten wat te doen in de les. Leraren die niet komen opdagen of zelf niks van de les stof snappen. Allemaal erg frustreren. Doordat ze zelf niet weten wat ze moeten doen sturen ze ons maar weer naar huis. Ik moet nu nog zo’n drie jaar uitzitten en dan hopelijk naar het hbo!

[Beantwoorden]


Door flank steak recipe op 28 september 2012 21:28

Hello! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m absolutely enjoying your blog and look
forward to new posts.

[Beantwoorden]


Door havenbastion.org op 20 oktober 2012 12:39

Undeniably believe that that you stated. Your favorite justification seemed to be at the net the simplest thing to bear
in mind of. I say to you, I definitely get annoyed
whilst folks think about concerns that they just don’t know about. You controlled to hit the nail upon the highest and defined out the whole thing without having side effect , folks can take a signal. Will likely be back to get more. Thank you

[Beantwoorden]


Door Heriberto op 22 november 2012 00:46

Hi! I understand this is somewhat off-topic but I had to ask.
Does running a well-established blog like yours take a lot of work?
I’m brand new to operating a blog however I do write in my journal every day. I’d like to start a blog so
I can share my personal experience and thoughts online.
Please let me know if you have any kind of ideas or tips for brand new aspiring blog owners.
Appreciate it!

[Beantwoorden]


Door Anoniem op 22 april 2013 17:56

Hallo Vera,

Ik kwam toevallig op je site terecht.
Wou je even laten weten dat ik het helemaal met je eens ben.

Voor iedereen die naar Rijnijssel wil gaan bereid je voor op 3 jaar onrust in je leven.. De docenten komen niet opdagen in de lessen, de cijfers kloppen niet, je betaald vaak voor 3 volle jaren waarvan je 1 jaar sowieso stage loopt en je een half jaar eerder klaar bent (tenzij je herkansingen hebt maar dan mag je nog 50 euro per herkansing gaan bijbetalen) Je zit eigenlijk maar een 1,5 jaar op school en daarvan de helft eigenlijk want de docenten staan nooit voor je klaar als je iets niet snapt en zijn er uberhaupt nooit. Maar ze verwachten wel dat jij je examens haalt.

Als je alleen al een vraag stelt in de klas weet je dat je door de docent word uitgelachen.
Ik ben nu bijna klaar met deze school, gelukkig (als ik mijn herkansing haal). En ik kom na donderdag hier noooooooooooit maar dan ook nooit meer terug.
Op naar de HAN ;-) (Om precies dezelfde redenen als jou ben ik dit gaan doen)

Ps: Je blog is super! :-)

[Beantwoorden]


Door panerai power reserve op 24 april 2013 10:10

Fire-brand watches like Rolex, Audemars Piguet or A Lange Sohne are worldwide noted for their unpaid qualities, as well as for their very affecting cost tag. More than the years, these brand names have become a sign of the voluptuousness watching assiduity. At the same time, another activity was developing at a go hungry step, that of the fire-brand imitations like Voluptuousness A Lange Sohne replica Watches . The relatively cheap autograph copy watches are no longer manufactured in veiled and considered to be unlicensed, on the counter, its mart share has risen especially in recent years. Race like duplicate watches, for they be like the first and as very loud as those primeval.

[Beantwoorden]


Door Thijs op 21 januari 2015 08:09

Ik vind het knap dat je het verwoord hebt op dit blog. Als je een doel voor ogen hebt moet je daarvoor gaan!

[Beantwoorden]