Being wonderfully Wondervol

Omdat er zoveel reacties op het artikel over emotionele eters waren, deel ik vandaag met jullie mijn favoriete blog over en voor de plus size vrouw.

Alweer bijna een jaar geleden ontmoette ik Hermina. Het klikte gelijk, want hoewel Hermina een stuk ouders is dan ik, heeft zij ook een blog. Geen beautyblog, maar een blog voor de volle vrouw. Iets wat me gelijk aansprak, aangezien ik ook al jaren in de knoop zit met mijn gewicht.

Hermina vindt dat het ook in Nederland de hoogste tijd wordt voor een curvy revolution. Ook volle vrouwen kunnen mooi zijn. Als je jezelf maar accepteert zoals je bent, straal je dat ook uit. Daarom is zij begonnen met haar blog www.wondervol.nl.

”Veel meisjes en vrouwen worstelen met hun gewicht. Het lijkt soms wel alsof bijna iedereen zichzelf te dik vindt. Geen wonder dat er flink verdiend wordt aan dieetboeken, dieetpillen, poeders, en meer van dat soort dingen.

Uit onderzoek blijkt dat het bijna niemand lukt om een dieet echt (voor altijd!) vol te houden. En dus komen al die afgeslankte vrouwen en meisjes in no time weer aan. En door al dat diëten wordt je vaak ook nog zwaarder, dan toen je was voordat je begon met diëten.

Gelukkig hoor je steeds vaker een ander geluid. Er is een wereldwijde curvy revolution gaande. Bij de toonaangevende New York Fashion Week bijvoorbeeld was er dit keer voor het eerst een plussize fashion show, met bekende curvy modellen als Crystall Renn en Lizzie Miller.

Met mijn pleidooi voor waardering voor de volle vrouw (we kunnen er toch ook niet allemaal hetzelfde uitzien?) haalde ik onlangs het blad Esta en Margriet. Ik ben zelf natuurlijk ook plus size. Ik ben nu 38 jaar en vindt het achteraf jammer dat ik pas na mijn 30e in ben gaan zien dat al dat diëten me in de loop der jaren niets heeft gebracht. Ik geloof dat pas als je van jezelf houdt, je ook echt goed voor jezelf kunt zorgen. En dat betekent dat je jezelf niet volpropt met allerlei ongezonde dingen. Het betekent wel dat je je goed voelt, aandacht besteedt aan jezelf, dat je leuke kleding draagt en dat je beweegt omdat je goed voor jezelf wilt zorgen. Daar gaat mijn blog over!”

Mij heeft Hermina’s zicht op de volle vrouw geïnspireerd. Het draait niet alleen maar om dun zijn, het gaat erom dat je je goed voelt. Dat je blij bent met jezelf en dat je dat uitstraalt.

Wat vinden jullie van plussize women? Kan het mooi zijn, of vind je dat vrouwen zonder maat 34 moeten afvallen?

Twitter Facebook
Categorie: Anders | 16 oktober 2010 | 55 reacties | Tags: , , , ,

Reacties

Door Suzanne op 16 oktober 2010 08:28

ik denk dat mijn mening niet echt populair is, maar ik vind eigenlijk het laatste. ik vind juist niet dat nederland zo bezig is met dun zijn. als dát echt zo was, dan waren we allemaal wel dunner. kijk, ik heb niets te veel eraan zitten, dus ik heb makkelijk praten. maar mijn zusje bijvoorbeeld… die heeft al haar hele leven aanleg om dik te worden, en daar sta ik wel dichtbij, dus ik zie het wel gebeuren (even btw). maar ik vind eigenlijk dat nederland júist zo bezig is met volle vrouwen te accepteren. ik zie overal artikelen, tv-programma’s, etc. opduiken. en dan denk ik van; als er nou echt niets mis wat met vol zijn, dan was die acceptatie toch ook niet zo’n punt? te dik zijn is gewoon ongezond en als die ongezondheid gevolgen krijgt, dan kost het ons allemaal geld in de vormen van belasting. dus je kunt ook niet zeggen; je eigen verantwoordelijkheid. ik vind dat dikke vrouwen best mooi kunnen zijn hoor, absoluut, dat staat er los van. en de column vind ik ook erg goed. en de naam vind ik echt geniaal bedacht.

[Beantwoorden]

jolien antwoordt op 7 februari 2011 om 22:10:

mee eens

[Beantwoorden]


Door Marianne op 16 oktober 2010 08:30

Ze schrijft heel mooi, en ze heeft gelijk. Als je straalt van binnen, ben je mooi van buiten.

[Beantwoorden]


Door Elise op 16 oktober 2010 08:38

Er zijn ook vrouwen die wel wat ronder zijn en nog steeds een gezond gewicht hebben (maat 38/40). Dit is dus niet ongezond of gevaarlijk en daarom vind ik het argument ‘dat kost ons allemaal geld’ echt niet op gaan.
Ik vind het heel goed dat er meer aandacht komt voor ronde vrouwen, vooral in bv de modellenwereld. Er zijn zoveel mooie meisjes die graag model zouden willen worden, maar ‘te dik’ zijn. En er zijn zo veel meisjes die op hun 11e al beginnen met lijnen. Dát is pas ongezond.
Vera, jij bent toch hartstikke slank? Althans, dat lijkt altijd zo in je filmpjes :)

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 16 oktober 2010 08:40

vrouwen met een maatje meer kunnen heel mooi zijn.. maar overgewicht is niet zo gezond

[Beantwoorden]


Door LieveMiekjuh op 16 oktober 2010 08:50

Hoi Vera en andere lieve meiden,

Wat goed dat je op je blog aandacht besteed aan Plus Size vrouwen en booming industrie die erachter zit momenteel.
Ook ik ben nog niet heel lang geleden een blog begonnen voor Plus Size vrouwen, simpelweg omdat steeds mensen aan mij vroegen waar ik die leuke kleding vandaag haal. Dat is dus helemaal niet zo moeilijk, als je even over de Nederlandse grenzen durft te stappen. Want eerlijk is eerlijk, in het buitenland is er zoveel meer keus.
Ook ik ben echt geen maatje 34 (hahaha), maar ook ik vind het heel belangrijk om er goed uit te zien. Zo is mijn blog gebaseerd op Plus Size kleding, maar ook allerlei andere zaken komen aan de orde, zoals make up, geurtjes, haren, tassen en schoenen. Want daar houden Plus Size vrouwen net zo goed van.
Dus nee, niet iedereen een maatje 34 (zou wel erg saai worden), maar gewoon accepteren wie je bent, zolang je maar gezond bent. Je voelt je echt zoveel beter als je lekker in je vel zit, je goed kleed, en er toppie uit ziet….Dan ben je het mooist van allemaal.

X LieveMiekjuh

[Beantwoorden]


Door Loeder op 16 oktober 2010 09:14

Ben zelf 20 kg afgevallen en voel me veel beter in mijn vel, dus denk dat het heel belangrijk is dat je ZELF tevreden bent met je gewicht.
Of dat nou ‘plus’ size is of niet.

[Beantwoorden]


Door Leentje op 16 oktober 2010 09:15

Ik vind het wel een goed initiatief dat je dit op je blog zet. En ik vind ook zeker dat ‘volle’ vrouwen mooi kunnen zijn. Maar er is een verschil tussen overgewicht/obesitas en ‘vol’ zijn. Er is niet alleen een curvy revolution gaande, maar ook een overgewicht epidemie, waar wel echt wat aan gedaan moet worden. Mensen moeten hun leefstijl veranderen, hun eetpatroon, en in gaan zien wat gezond eten is, dan komt dat gezonde gewicht vanzelf wel. Het is ook best irritant dat mensen het altijd over ‘maatje 34’ hebben, terwijl het helemaal aan je lengte en bouw ligt welke maat je hebt, niet per se aan je gewicht. Ik ben bv. heel klein en heb wel is maat 34 ja, maar ik ben echt niet super dun ofzo.

PS. een tipje ik zie wel is dat je fouten maakt met ‘als mij’, wat ‘dan ik’ moet zijn..staat ook wat professioneler :)

[Beantwoorden]


Door Wendy op 16 oktober 2010 09:21

Ik denk dat het er maar helemaal aan ligt waar je de grens “plus size” trekt. Kijk, een vrouw met maat 42, 44, hartstikke prima. Ikzelf had vroeger altijd maat 34/36, maar door de jaren heen is daar wel wat bijgeslopen. Ik zit nu op 38/40 en eigenlijk vind ik dat een stuk beter dan toen ik zo mager was.

Maar er is een grens aan “vol” zijn. Ik ben helemaal voor het accepteren van de vrouw zoals ze is, maar niet als ze ongezond is. Dus, let niet zozeer op de maat, maar op het bmi. Zit je zwaar in de rode zone, dan is dat gewoon ongezond voor je lichaam. Of je nu doorslaat naar het ongezond mager of ongezond zwaar.

Wat zwaardere vrouwen kunnen er ook geweldig uitzien als ze, net als slankere vrouwen, aandacht besteden aan uiterlijk en verzorging. Voor mij staat slank niet gelijk aan mooi en zwaar ook niet gelijk aan lelijk. Helemaal niet. Maar houd het gezond.

[Beantwoorden]


Door Eline op 16 oktober 2010 09:29

Ik ben zelf een fatty en ik ben het eigenlijk eens met de eerste poster. Nederland is niet bezig met dun zijn. Nederland is bezig met excuses vinden waarom we allemaal zo dik zijn. Er is niks mis met rondingen en gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde maar het feit dat overgewicht tegenwoordig ook in Nederland eend doodsoorzaak aan het worden is voorspeld uiteraard niet veel goeds.

En misschien is het handig om erbij te vermelden aan welke maten je denkt bij vol. Want voor iemand met maat 34 is 40 misschien echt al dik. Terwijl als je zelf 40 hebt, 50 pas dik lijkt enzovoorts.

Ik vind het dus jammer dat er zoveel aandacht aan besteed wordt. Uiteraard moet er acceptatie zijn. Net zoals dat ik dunne, kleine, lange, blonde, bruine, zwarte, gele, grijze, lelijke en mooie mensen accepteer verwacht ik ook geaccepteerd te worden. Ik denk dat de nadruk dan ook niet zo op curvy = mooi gelegd moet worden maar meer op acceptatie in het algemeen.

Dit was mijn spreekbeurt ik hoop dat jullie het leuk vonden ;)

[Beantwoorden]


Door Vonniej op 16 oktober 2010 09:34

Goed dat er meer aandacht aan dit onderwerp besteedt wordt! Zelf heb ik ook een -flinke- maat meer, en ik ben blij dat er steeds meer winkels komen die grote maten verkopen, want ook curvy vrouwen willen er leuk uitzien natuurlijk.

Het argument dat het ongezond is, gaat niet voor iedereen op natuurlijk. Ik was vroeger slank, maar heb nu niet meer kwaaltjes of wat dan ook, ben volgens de dokter juist heel gezond. Dat komt ook omdat ik mezelf niet de hele dag volprop met ongezond eten, maar erop let wat ik eet en zorg dat ik genoeg groenten en fruit en vitamientjes binnenkrijg. Ideaal gezien zou ik best wat af willen vallen, maar als dat niet gebeurt.. soit. Ik ben best blij met mezelf. Nu de rest van de wereld nog.

[Beantwoorden]


Door Amber op 16 oktober 2010 09:36

Ik vind al die dunne modellen niks, maar plus size moet wel ‘gezond’ blijven. Het is nu net het vetpercentage wat ongezond is en voor allerlei kwalen zorgt, het moet niet zo worden dat dat normaal wordt en de gezondheid van mensen in het algemeen omlaag gaat doordat niemand meer moeite doet om op gewicht te blijven/af te vallen tot een gezond gewicht. Beetje zoals Wendy al zegt dus eigenlijk. :)

[Beantwoorden]


Door Lipstickgirl op 16 oktober 2010 09:53

Wat ik wilde zeggen is eigenlijk al gezegd; plus size vrouwen zijn mooi, maar ‘curvy’ moet niet een ander woord voor ‘overgewicht’ worden. En ook al heb je wat overgewicht, je kunt je maar beter mentaal helemaal gelukkig voelen. Als je lekker in je vel zit maakt het (bijna) niet meer uit welke maat kleding je draagt.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 16 oktober 2010 10:07

tip: ouder dan ik

[Beantwoorden]


Door susan op 16 oktober 2010 10:11

Wat goed dat je hier een artikel over brengt. Geweldig dat jonge meiden met misschien maatje 34/36 zo denken als de reacties hierboven. Ik ben zelf maat 42/44 en vind dat soms best moeilijk. Maar ik ben dan ook geen jonkie meer. Hele goede reacties !!!!!!!

[Beantwoorden]


Door As op 16 oktober 2010 10:11

Ben het eens met Eline. Rondingen zijn prima, maar overgewicht en een te hoog BMI een no-go.
Verder vind ik zelf alles boven de maat 42 niet bepaald mooi meer, esthetisch gezien. Vind een vrouw met maat 36/38/40 gewoon het mooist en met die maten kun je ook zowat alle kleding dragen.

[Beantwoorden]


Door annemijn op 16 oktober 2010 10:18

Hermina een stuk ouders is als mij, heeft zij ook een blog.
echt zo fout!
dan ik is het!!
dan ik! NIET ALS MIJ!

maar wel echt super leuk om hier iets over te lezen. ik vind als je jezelf bent, en lekker vrolijk en spontaan dat je er sowieso een stuk mooier uitziet.
en extreeeem dun, vind ik lelijker dan extreem dik.
xxx

[Beantwoorden]


Door MissLLL op 16 oktober 2010 10:31

Curvy moet inderdaad geen ander woord voor overgewicht worden, en rondingen bij een vrouw kunnen mooi zijn maar hou het gewoon gezond.

[Beantwoorden]


Door Eline op 16 oktober 2010 10:58

@ As; Ik zeg niet dat ik overgewicht een nogo vind he. Ik zeg alleen dat het niet de spuigaten uit moet lopen en dat acceptatie belangrijk is op alle vlakken.

Verder vind ik het erg grappig dat maat 42 al voor vol wordt gezien :’) En als ik maat 42 heb ben ik mager omdat ik lang ben. Dus je kunt niet zeggen dat een bepaalde maat gelijk tsaat aan dik of dun.

[Beantwoorden]


Door Desirée (Curvacious) op 16 oktober 2010 11:01

Wat fijn dat je aandacht besteed aan de volle(re) vrouwen onder ons!

Ik ken de blog van Hermina al een tijdje en ben erg blij dat blogs als die van haar bestaan. Zelf heb ik een beautyblog, óók voor de curvy ladies. Zo vind je leuke tips, plus size (web)winkels, reviews en nog veel meer. Ik laat hiermee zien dat er inderdaad een boel leuks is te krijgen voor curvy ladies: je moet alleen weten waar je kan zoeken en weten te combineren.

Zolang je gelukkig bent met jezelf en dit ook uitstraalt zie je er sowieso een stuk beter uit. Straal, want iedereen mag er zijn!

Liefs,
Desirée

[Beantwoorden]


Door Sharon op 16 oktober 2010 11:09

Ik denk dat ieder voor zichzelf wel een gewicht heeft waar hij zich fijn bij voelt, en of dat nou 34 of iets anders is, dat is natuurlijk bij iedereen anders. En ik vind dat dat ook gewoon moet kunnen. :)

[Beantwoorden]


Door MissO op 16 oktober 2010 11:12

Ik hoop dat ik geen mensen beledig met wat ik ga zeggen want dat is absoluut niet mijn intentie. Ik ga gewoon zeggen hoe ik erover denk.

Zelf ben ik dun, misschien wel te dun. Ik doe dan ook hard mijn best om aan te komen, en geloof me dat ik even moeilijk als afvallen! Dus waarschijnlijk vinden mensen dat ik geen recht heb van spreken maar toch wil ik dit even zeggen.

Ik vind het een negatieve ontwikkeling dat voller zijn een norm wordt in onze samenleving. Ik snap dat de een gewoon meer weegt dan de ander. Maar we moeten wel een soort voorbeeld zijn voor elkaar. Als de norm wordt dat vollere mensen normaal zijn en dat dunnere mensen worden aangekeken met “zooo die zou wel een patatje extra kunnen gebruiken” zijn we heel hard opweg onszelf de ondergang in te eten. Ik zeg niet dat het al zover is, maar als we niet opletten gebeurt dat ben ik bang wel.

[Beantwoorden]


Door J op 16 oktober 2010 11:29

Zolang iemand zich goed voelt in zijn of haar lichaam en dit ook uitstraalt is die persoon mooi, slank of niet.
Er zit alleen wel een grote MAAR aan. Ik vind dit alleen opgaan als je een GEZOND gewicht hebt. Die marge is best groot (ik mag met mijn lengte tussen de 62 en de 83 kilo wegen). Je kan dun en gezond zijn, en vol en gezond zijn. Maar zodra je echt -overgewicht- hebt vind ik het niet meer oké. Dat is ongezond en dat is zeker niet iets wat je moet ‘accepteren’. Daar moet je gewoon iets aan doen. Ik zou het heel slecht vinden als mensen het hebben van overgewicht afdoen als iets wat niet erg is. Je gezondheid hangt er van af! Natuurlijk is dat erg! Je gezondheid is het allerbelangrijkste wat er is.
Je hoeft dus echt niet maatje 36 te hebben, maar hou het inderdaad wel gezond.

[Beantwoorden]


Door Freya op 16 oktober 2010 11:43

Ik vind dat alle vrouwen mooi zijn, vol of skinny maakt niet uit!
Het is natuurlijk belangrijk dat je gezond bent, als je heel ongezond eet en daarom dik bent, dan is dat niet goed, maar als je skinny bent omdat je heel erg lijnt, dan is dat ook slecht.
In Nederland zijn we niet extreem veroordelend over dikke mensen (zoals in de USA waar je met maat 38 of 40 al dink bent *shock*), maar heel erg tolerant zijn we ook niet.
Als er in Nederland een dikke vrouw over straat loopt zien veel mensen een dikkel vrouw en vinden het lelijk en zonde en hebben gelijk allemaal vooroordelen over die persoon (vooral als die persoon ook nog iets aan het eten is).
Ik zie niet alleen een dikke vrouw.
Ik zie een vrouw met vormen, ik zie verder bijvoorbeeld dat ze een mooi kapsel heeft, of een mooi gezicht, een mooie glimlach, iets leuks aan heeft etc.
Ik vind het dan een mooie vrouw!!!

Als ik een dikke onverzorgde vrouw zie, denk ik die is vol en onverzorgd, die heeft het vast heel moeilijk.
Onder dat onverzorgde zit een mooie vrouw verstopt, wat jammer dat haar potentieel er niet uit komt.

Ik ben nooit veroordelend over dikke mensen, want je weet niet hoe et komt.
Je kunt een ziekte hebben of medicijnen waardoor je dik word.
Je kan een hele langzame stofwisseling hebben waardoor je te dik word of een lichamelijke beperking/handicap hebben waardoor je niet of weinig kunt bewegen en ook niet sporten.
Je kunt 1 of meer kinderen gebaard hebben en het gewicht dat je tijdens je zwangerschap aan bent gekomen niet meer eraf krijgen.
Je kunt depressief zij of slecht in je vel zitten en daarom emo-eten en vreetbuien hebben en daardoor steeds weer een beetje aankomen (en na 15 zit er dan dus veel te veel aan).
Je zelfbeeld word ook steeds slechter als je te dik bent/je slecht voelt over je uiterlijk, en dan word afvallen nog moeilijker en kom je nog sneller aan.

Ik vind het belangrijk dat mensen andere accepteren zoals ze zijn, ook als die mensen te dik of te dun zijn.

Ja het is niet goed voor hun gezondheid, maar dat weten ze zelf ook wel, en je kunt trouwens ook ebst dik zijn en WEL gezond leven!!!

Mensen moeten lief zijn voor anderen en anderen waarderen in plaat van veroordelen, en we moeten elkaar steunen en helpen.

Het zou ook mooi zijn als tijdschriften en televisieprogramma’s meer aandacht zouden besteden aan hoe je er goed uit kunt zien met een voller gewicht en niet hoe je slanker word.
Want als voller persoon weet je vaak niet hoe je je mooi moet verzorgen en kleden, en als je dat wel zou weten zou je beter in je vel zitten en je mooi voelen!!!

Ik ben zelf niet te dik maar voel me dat wel in deze maatschappij.
Ik was vroeger heel skinny, gewoon omdat ik een snelle stofwisseling had en werd daar erg op aangekeken zodat ik mij heel lelijk voelde.
Door alle stress en gepest ging ik veel emo-eten en kwam veel aan.
Nu heb ik een normaal gewicht/maat maar voel mij dik omdat mijn maat veel groter is dan vroeger en veel meisje heel skinny zijn tegenwoordig.
Ook is veel kleding in winkels gemaakt voor skinny mensen, vooral broeken kom ik slecht in.
Bij de H&M kan ik zelfs een skinny jeans maat 42 niet over mn knie krijgen, dat is toch belachelijk!!!???

Vera, ik vind het heel goed dat je over zulke belangrijke dingen schrijft!!!
Want het moet onder de aandacht gebracht worden!

Ik vind jou ook heel mooi slank, maar dar zou je ook van mij vinden.

We oordelen nou eenmaal veel strenger over onszelf dan over anderen.

Hoe dan ook, ga zo door Vera!!!

[Beantwoorden]


Door Freya op 16 oktober 2010 11:53

Ik heb de rest van de reacties ook even gelezen en wil nog wat aan mijn (HUGE) reactie toevoegen.

Ik lees bij veel reacties dat we niet ongezond overgewicht moeten accepteren.

We moeten inderdaad niet langer de oogkleppen ophouden omdat overgewicht ongezond is en er wat aan doen, MAAR mensen met ongezond gewicht moeten we WEL acceptere en mooi vinden.

Die mensen die ongezond overgewicht hebben, die hebben het al moeilijk.
Als ze geaccepteerd worden maar wel gestimuleerd worden om gezonder te worden, dan gaat dat veel beter en makkelijker.

Als je echter elke keer dat je de deur uitgaat alle ogen in je rug voelt branden omdat je overgwicht hebt, is de kans klein dat je de kracht op kunt brengen om af te vallen en gezond te worden.

Wat ik probeer te zeggen is dat we niet moeten accepteren dat er meer overgewicht komt en dat we ongezonder worden, maar dat we de mensen met overgewicht WEL moeten accepteren zoals ze zijn.

Op deze manier kan het wel beter worden, anders niet.

Verder moet de overheid nog meer aan voorlichting over gezond eten en beweging doen (de gemiddelde mens eet zo slecht, ook de slanke mensen) en zou het ook mooi zijn als gezonde voeding en sporten goekoper was.

Gezonde voeding is zo duur en de meeste mensen kunnen dat betalen, en ook bijvoorbeeld sportschool abonnementen zijn erg duur.

[Beantwoorden]


Door Hermina op 16 oktober 2010 12:29

Zo, wat veel reacties! Vind het super dat Vera aandacht schenkt aan mijn blog! Het is echt een onderwerp waar iedereen wel een mening over heeft.

Dat heb ik ook gemerkt nadat er in de Esta een verhaal stond over mij en mijn blog. Zelfs dunne mannelijke collega’s deelden hun obsessie met hun gewicht met mij. Sommigen wegen zich twee keer per dag, stel je voor dat je wat aankomt!

En ook voor veel vrouwen is het gewicht dat je dag kan maken of breken. Ik ben daar dus mee gestopt. Je gewicht schommelt, zijn allemaal redenen voor. Ik laat mijn dag niet meer verpesten door de weegschaal.

Ik zie dat er veel discussie is over plussize en mooi vs overgewicht en ongezond. Ik wil daar graag wat over zeggen. Dat overgewicht ongezond is, is iets wat we dagelijks horen. Ik weet dat je ongelukkig kan worden, als je je te dik voelt. Ik weet ook dat je daar niet dunner van wordt. Je gaat jezelf met dat soort gevoelens ook niet beter verzorgen. Je gaat er ook niet gezonder van eten.

Daarom zeg ik: gooi dat soort ideeën overboord. Want het helpt je niet. Kijk es naar een tv-programma als ‘How to look good naked’ met de geweldige stylist Gok Wan. Hoeveel vrouwen verpesten hun leven omdat ze gebukt gaan onder het idee dat ze dik zijn! Terwijl bijna iedereen op straat zegt dat die vrouw in dat versleten ondergoed (want Gok Wan toont die vrouwen onverbiddelijk op enorme billboards op straat…) een mooie vrouw is. Alleen… moet ze dat zelf nog gaan geloven!

Ik heb ook te lang mn leven verpest door allerlei negatieve gedachten over hoe ik eruit zag. Nu ik mijn rondingen accepteer en van mijn lichaam durf te houden, hoor ik vaak: wat zie je er goed uit!

Daarom vind ik dat het tijd wordt om anders tegen volle vrouwen aan te kijken (grappig, bij deze reacties lees ik dat skinny meiden last hebben van de plussize trend, omdat zij het idee hebben dat andere mensen hun ongezond en te dun vinden!!! herkenbaar!!)

En wat overgewicht en gezondheid betreft…. ik zou willen dat er eens een goed onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van overgewicht. Waarom eten we meer dan we blijkbaar nodig hebben? Zit er iets in het eten, waardoor we er steeds meer van willen? En als we de oorzaak weten, kunnen we het misschien ook aanpakken. Want diëten helpen niet. Niemand houdt het vol. En je houdt er rare, ongezonde eetgewoonten aan over.

En het is allemaal zo jammer om gebukt te gaan onder je kledingmaat. Het leven is te mooi om daarvan te balen. Bovendien, balen helpt zeker niet! :) Maak er het beste van! Geniet!

[Beantwoorden]


Door Merel op 16 oktober 2010 13:09

Alles waar het woordje te voor staat vind ik niet goed. Te vol vind ik niet mooi en ik geloof ook niet dat dat gezond is. Te dun is daarintegen ook helemaal niet goed. Een middenweg is prima, je hoeft niet dun te zijn om mooi te zijn.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 16 oktober 2010 13:14

Plussize kan mooi zijn, als je maar de goede kleding erbij draagt. Maat 34 is gewoon goed, als je dan gaat afvallen dan is het niet zo goed..

[Beantwoorden]


Door Freya op 16 oktober 2010 13:19

Om even op een vraag van Hermina te reageren: er zitten inderdaad stoffen in voedsel dat je lichaam laat vragen om meer, o.a. suiker en smaakversterkers zijn de boosdoeners.

In voedsel dat uit pakjes komt (bijvoorbeeld Knorr wereldgerechten) zitten bergen smaakversterkers waardoor ze minder kruiden e.d. hoeven gebruiken en het goedkoper is.
Aangezien de gemiddelde mensen overal ingredienten uit pakjes voor gebruikt i.p.v. verse producten, krijgen de meeste mensen bergen smaakversterkers en suiker binnen die stimulerenom meer te eten.

[Beantwoorden]


Door marije op 16 oktober 2010 13:39

eerste reactie van uitgesproken mevrouw suz weer natuurlijk ha ha loveyougirl <3 Ik ben het wel een beetje met haar eens, heb nog niet al jullie reacties gelezen maar het is belangrijk dat iedereen op een gezond gewicht zit, en dan heb ik het niet over dik of dun, want het is idd zo dat maatje 40 niet ongezond hoeft te zijn maar als je bij 46 komt zullen er toch wel gevolgen zijn voor je gezondheid, en dit kost de overheid idd geld. Het is belangrijk dat je blij bent met je gewicht, en ik vul dat in zoals ik vind dat iedereen het in zou moeten vullen: ik ben blij met mijn gewicht als ik gezond ben.

[Beantwoorden]


Door femketje op 16 oktober 2010 13:53

gezien het feit dat ik al sinds mijn 15e modellenwerk doe en ik ook steeds geen contract krijg omdat ik maatje 36 heb en in bureaus hun ogen “te dik” ben, ben ik echt helemaal voor die curvy revolution!

de wereld gaat echt helemaal nergens meer over als je het mij vraagt. als serieus maatje 36 al als dik gezien wordt, dan kan Doutzen Kroes ook wel stoppen met haar maatje 36…

en trouwens, vormen zijn toch altijd veel mooier *ook volgens het mannelijke volk* dan dat je helemaal geen kont en tieten hebt. GO REVOLUTION!

[Beantwoorden]


Door Marijke op 16 oktober 2010 14:10

Mooie bloq!

Ik zelf wil absoluut geen maatje 34 omdat ik het geen mooie maat vind, ik heb zelf 38 ik ben 1.75 met 65 kg maar voor mijn studie mag ik mij zelf niet veranderen want zij vinden mij zo goed, ik ben er dan ook tevreden mee!

Kusjes…

[Beantwoorden]


Door Samantha op 16 oktober 2010 14:11

Ik zelf ben een meisje van 16 jaar en niet één van de slankste. Ik vind mezelf mollig en ik vind mollige of meisjes/vrouwen met een maatje meer dus ook absoluut niet lelijk. Ik vind het onzin dat meisjes met maatje 34 sneller modellenwerk krijgen dan wat vollere meisjes.

[Beantwoorden]


Door Marijke op 16 oktober 2010 14:12

Trouwens even snel( ik had het vergeten te zeggen), dunnen modellen worden niet meer toegelaten het zijn nu de maatjes 36 tot 38!

[Beantwoorden]


Door Britt op 16 oktober 2010 14:54

Het maakt niet uit hoe je eruit ziet!! Alleen als je te dik bent moet je er wat aan gaan doen of als je merkt dat je te dik word moet je gaan lijnen anders niet!

[Beantwoorden]


Door ineke op 16 oktober 2010 15:25

Ik denk dat je je niet moet afvragen of overgewicht slecht is maar teveel en fout eten…en dat doen alle mensen…dik en dun…alleen bij dikke mensen kun je het zien en bij dunne niet …

[Beantwoorden]


Door silja op 16 oktober 2010 15:55

ik vindt het echt een super artikel.
maar ik ga maar niet in op alle reacties die je krijgt
(ik hou me stil :P )

[Beantwoorden]


Door Dieuwke op 16 oktober 2010 16:09

Super artikel!!
Ik vind een volle vrouw hartstikke mooi, zelf heb ik een maatje 34 maar zou graag meer willen. Helaas, en ja ik zeg helaas, werkt mijn lichaam niet mee bij het aankomen.
Dames mogen trots zijn op hun vrouwelijke rondingen. Ik zou willen dat ik ze had.

[Beantwoorden]


Door Kathy op 16 oktober 2010 16:53

Ligt eraan hoe ze zich kleden. Vandaag een meisje van ongeveer 1.60 m maat 42 gezien, die Uggs droeg(als je klein en mollig bent kan de bovenkant uitrekken), een skinny met print(ai) en een veel te strak vest. Dan zou ik denken: Meid, val es ff wat af.
En idd, maatje meer is niet erg, maar overgewicht wel

[Beantwoorden]


Door Marieke op 16 oktober 2010 17:18

Ik denk dat het allemaal een beetje aan de cultuur ligt. Marilyn Monroe had maat 40/42, en wordt nog steeds beschouwd als een van de mooiste vrouwen van de wereld. Ik vind dat iedereen gewoon moet ophouden met zo enorm geobsedeerd te zijn over gewicht. Onze hele cultuur is gewoon hypocriet bezig. Aan de ene kant wordt geschreeuwd dat de kinderen en jongeren tegenwoordig veel te dik zijn, aan de andere kant krijg je hopen jonge meisjes die anorexia krijgen. Ik weet dat het biet makkelijk is, maar kan je niet gewoon jezelf accepteren en zeggen: “Ik ben niet perfect. En kan ik dan nu verder met mijn leven aub?”

xx
Marieke

[Beantwoorden]


Door Mariel op 16 oktober 2010 17:57

Zolang je maar niet ongezond dik bent, dat is niet goed! Maar als je iets voller bent is het geen probleem. Graatmager zijn is ook niet alles!

[Beantwoorden]


Door Corien op 16 oktober 2010 19:18

Ik begrijp nooit waarom er altijd zo gescheiden gedacht word over gewicht van mensen. Er wordt altijd verwacht dat je of dikker/voller zijn niet lelijk vind of dat diegene moet afvallen… ik vind dat mensen die ongezond overgewicht hebben best mooi kunnen zijn (ik heb zelf ook ongezond overgewicht en vind mezelf ook mooi), ookal vind ik dat die mensen(en ik) af zouden moeten vallen of (als dat nog niet wordt gedaan) gezonder moeten leven.

Over het algemeen merk ik bij mezelf dat hoe beter ik mezelf voel en hoe meer zelfvertrouwen ik ben, hoe gezonder ik leef. Daarom vind ik inderdaad dat mensen elkaar (maar vooral zichzelf) moeten accepteren. Over het algemeen gaat het dan een stuk gemakkelijker om gezonder te leven, merk ik bij mezelf altijd.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 16 oktober 2010 20:40

Ben helemaal voor vrouwen met rondingen ! =) Zolang je maar gezond leeft en af en toe wat aan beweging doet en ook gezond eet en veel water drinkt is het goed en je moet natuurlijk ook happy over jezelf voelen he :)

[Beantwoorden]


Door Sonja op 17 oktober 2010 11:48

Ik ben zelf ook niet de dunste, maar ik vind wel dat er een verschil is tussen een beetje ronder zijn, en geen magere spriet of echt ongezond overgewicht. Als je gezondheid in gevaar komt, vind ik wel dat je moet afvallen en meer sporten, maar vrouwen met rondingen vind ik over het algemeen mooier dan van die platte latten (vaak kunnen de ‘platte latten’ er zelf ook niks aan doen, hoor, maar in het algemeen).

[Beantwoorden]


Door paulien op 17 oktober 2010 12:16

er is een verschil tussen wat meer hebben en dik zijn. ik vind vrouwen die wat meer hebben en er gewoon verzorgd uitzien ook mooi. ik denk dat er verzorgd uitzien echt een van de belangrijkste dingen is (vind ik).

[Beantwoorden]


Door Anke op 17 oktober 2010 13:44

Vrouwen zijn vrouwen en we verschillen allemaal. De een heeft van zichzelf nu eenmaal bredere heupen en de andere zal -hoeveel ze ook eet- nooit een strak truitje kunnen dragen omdat je dan haar ribben kan tellen.
Zelf heb ik maat 42/44 en kan me nooit eens lekker laten gaan op een feestje omdat ik dat de volgende dag op de weegschaal zie. Ik probeer af te vallen -mijn streefmaat is 40, omdat ik dat mooi vind bij mijn lengte- maar daar heb ik nu eenmaal geen aanleg voor.
Ikzelf ben helemaal voor curves, maar dat is persoonlijk. Daarom ben ik ook helemaal voor de Curve Revolution.
MAAR CURVES MOETEN GEEN EXCUUS WORDEN VOOR ONGEZOND OVERGEWICHT!!!
Als jouw gewicht -overgewicht of ondergewicht- jouw gezondheid in gevaar brengt -klinkt ernstig, I know- dan moet daar iets aan gedaan worden.
Deze hele samenleving draait om platte latten, wat veel jonge meisjes onzeker maakt. Ik heb een aantal meisjes ontmoet die anorexia of boulimia hebben/hadden. Dat kan gewoon niet! Toen de GGD enkele jaren geleden bij ons op school kwam vertelden ze ongeveer de helft van de meiden bij mij in de klas dat ze overgewicht hadden en enkele kilo’s moesten afvallen. Er hoeft maar één onzeker meisje bij te zitten en we hebben nog een anorexia klant -klinkt gemeen, maar dat is nu eenmaal zo-.
Het lijkt wel alsof je een bepaalde maat MOET hebben, terwijl ik vind dat iedere vrouw op haar eigen manier mooi is, zolang ze dat maar uitstraalt. Je moet gelukkig zijn met jezelf!
In andere culturen proppen de vrouwen zich voor hun bruiloft -waar wij ‘westerse’ vrouwen er op ons slankst uit willen zien- met patat, taart en chocolade omdat hun mannen dit soort overgewicht prachtig vinden!
Er zijn zoveel meer dingen die ik zou willen opschrijven waar ik de woorden niet voor kan vinden. Daarom is hieronder een opsomming van vrouwen die ik een prachtig figuur vind hebben:
– Merilyn Munroe (40/42)
– Kim Kardashian (38/40/42)
– Demi Lovato (38)
– Doutzen Kroes (36)
– Béyonce Knowles (40)
Hun maten heb ik van internet gehaald, dus het spijt me als ze een beetje afwijken. Het is gewoon om je een beetje te orienteren. Ik vind persoonlijk dat de bovenstaande vrouwen bewijzen dat je geen size zero hoeft te hebben om aantrekkelijk te zijn.
Ik kan tenslotte nog maar een ding zeggen:
LET THE CURVE REVOLUTION BEGIN!!!

Liefs,
Anke

[Beantwoorden]


Door Anke op 17 oktober 2010 13:45

Wow, die comment van mij is wel heel lang…
Ik vind het trouwens heel goed van je Vera dat je hier aandacht aan besteed!

[Beantwoorden]


Door Melissa op 17 oktober 2010 15:01

Ik weet zelf niet zo goed wat ik nog kan toevoegen aan al die reacties, ik ben eerlijk gezegd een beetje sprakeloos (in een positieve zin). Hermina heeft mij met haar website, haar verhaal, en alle reacties hier geïnspireerd. Ik ben al jaren ontevreden over mijn lichaam/gewicht, terwijl ik niet eens overgewicht heb. Mijn BMI is nu 22,3 en dat is gezond, al kan ik dat soms moeilijk geloven. Om mij heen zie ik zoveel meiden van mijn leeftijd die slanker zijn. In mijn naaste omgeving, maar ook in advertenties/op tv enz.

Ik vind die curvy revolution echt een enorm goede zaak, want er zijn net als ik heel veel meiden met een gezond gewicht, maar zijn daar gewoon ontevreden mee. Dat is toch eigenlijk van der gekke?

(en Vera, ik vind jou echt harstikke mooi! Ik vind dat jij echt niet in de knoop hoort te zitten met je gewicht)

[Beantwoorden]


Door leonie op 17 oktober 2010 15:39

heey, ik ben zelf 15,ik ben 1.62 lang, en 60 kilo. Ik ben niet dun, maar ik vind mezelf ook absoluut niet dik. Het heeft grotendeels met aanleg te maken, want ik snoep doordeweeks eigenlijk nooit, alleen vrijdag en zaterdagavond eigenlijk. En in de vakantie af en toe iets meer, maar ik heb vriendinnen, die heel slank zijn, en die elke pauze op school frikandellen, chips en chocola eten. Het is dus heus niet zo dat dikker zijn ongezond is. Ook erger ik me dood aan de graatmagere modellen in bijvoorbeeld een H&M magazine, je kunt helemaal niet zien hoe de kleding nou echt valt, want ze hebben allemaal geen buik, geen kont en geen tieten. Nou vind ik die modellen ook niet lelijk, maar ik vind het onrealistisch om alleen maar dunne mensen in zo’n magazine te zetten. Ze kunnen het ook eens wat mengen. En soms zie je op de catwalk op tv enzo plussize kleren, maar die vrouwen hebben dan gewoon maat 40, en ik vind maat 40 echt niet plussize. Als je echt dik bent omdat je te veel eet, is het natuurlijk wel ongezond, maar meestal is dat niet het geval, het ligt echt aan je aanleg, en als je die niet hebt, heb je geluk, maar er zijn ook hele dunnen meiden die graag wat meer vormen zouden willen hebben.

p.s Vera, jij bent helemaal niet dik weetje, je bent echt heel slank! ;) je hoeft echt niet met je gewicht in de knoop te zitten !

[Beantwoorden]


Door Nicole op 17 oktober 2010 17:42

Ikzelf ben heel groot en breed. Dat is nou eenmaal zo. Ik eet meestal wel redelijk gezond, als is dat de laatste tijd een stuk minder door problemen enzo, maar ik probeer toch zo goed mogelijk te eten en zo weinig mogelijk te snoepen.

Ikzelf word nooit echt geaccepteerd door andere mensen. Of nouja, op mijn oude school werd ik per dag wel 134 uitgescholden. En geloof mij, dat is niet leuk.

Ik zit met verbazing te lezen dat er hier (dunnere) meiden zijn die vinden dat het niet goed is dat vol zijn meer geaccepteerd word. Ik ben VOOR acceptatie van ieder soort mensen, groot, klein, dik, dun, lang, kort, met hoofddoek, zonder hoofddoek.

En natuurlijk is way to much gewicht niet goed, maar als mensen daar wat aan willen doen zoeken ze echt wel hulp, of dat nou bij een dietiste of bij familie die je steunt met afvallen, maar daar hebben andere mensen nog altijd niets mee te maken en ik vind het asociaal om je daar mee te bemoeien.

En idd, Vera, jij bent echt niet dik! Je bent echt normaal hoor, geloof me ;-)

[Beantwoorden]


Door Nicole op 17 oktober 2010 17:47

En wat ik nog wilde toevoegen:

Dik zijn zit ook in de familie, heel veel mensen zijn dik. De oma van mijn moeder is heel dr leve Voorbeeld: de oma van mijn moeder is vierkant geweest en 80 jaar geworden. Ze had voeten, ze groot als roeiboten (zegt me opa dan altijd, haha)

Ik ben in een paar jaar tijd vreselijk groot geworden. Van een klein meisje naar een meid :P Ik bedoel, het zit ook gewoon in je. En natuurlijk zou ik wat af kunnen vallen, maar ik weet zeker dat ik nooit maatje 40 krijg. ;-)

[Beantwoorden]


Door Sylvia op 17 oktober 2010 17:59

@Freya Ik ben het echt helemaal met je eens!

Ik heb zelf erg overgewicht en ik weet dat het ongezond is. MAAR dan kan ik me alsnog wel mooi voelen. En zou ik het fijn vinden dat ik ook door andere mensen word geaccepteerd. Je hoeft me niet mooi te vinden, maar dat ik dik ben betekent niet meteen dat ik lui ben bijvoorbeeld. Al die vooroordelen. Mensen moeten andere accepteren zoals ze zijn.

En die BS dat mensen belasting betalen voor dikke mensen. Echt word eens wakker. JA misschien hebben dikke mensen wel sneller zorg nodig net als: mensen die roken, teveel alcohol drinken, teveel vet eten, intensief sporten (Ja, denk maar aan al die geblesseerde voetballers) etc etc! Laten we eens wat socialer gaan doen in nederland iedereen heeft wel iets dus ga niet zitten zeuren.

[Beantwoorden]


Door Iris op 18 oktober 2010 00:17

Ik vind gezónd de norm.
Dat hoeft niet in de vorm van maatje 34, dat ligt aan je bouw.

Een gezonde leefstijl is waar iedereen naar zou ‘moeten’ streven. Als dat betekend met een maatje 44, prima. Iedereen kan voor zichzelf bepalen of je gezond leeft of niet, dat staat los van de acceptatie van de ‘volle vrouw’.

[Beantwoorden]


Door math op 25 oktober 2010 11:19

ikzelf ben door mijn medicijnen 20 kilo aangekomen, heb een peerfiguur met maat 44 van broek. ik vind mezelf niet heel erg lelijk ofzo maar ik ben er wel onzeker door geworden en kan niet meer mezelf zijn en zoals toen heel druk zijn en veel wandelen want mn benen doen dan veel pijn. ik vind ronde vrouwen altijd erg mooi maar dat zie ik bij mijzelf niet zo en mijn verloofde die kijkt de hele tijd naar afgetrainde blondines en dat zijn zn exen ook dus wat hij nou met mij moet is een raadsel x)
xx math

[Beantwoorden]


[…] Vera Camilla besteedt vandaag aandacht aan deze blog! Ben ik erg blij […]