The Make-Up Basics: Droge huid verzorgen.

In de zomer ziet je huid er meestal op zijn best uit. Je hebt een lekker kleurtje, maar ook zien acné huidjes er vaak een stuk rustiger uit en zijn droge huidjes vaak een stuk zachter. Want wanneer het weer kouder wordt, wordt je huid vaak ook droger. Ik heb hier in ieder geval veel last van, en ik weet dat er meer meiden zijn die flessen body lotion met zich mee zeulen om droge plekjes op school of werk toch nog een beetje te voeden.

Image Hosted by ImageShack.us

Vandaag ga ik jullie vertellen hoe je een droge huid toch enigszins weer aaibaar en droge lippen weer kusbaar kunt maken.

Douche liever niet vaker dan één keer per dag, water kan je huid erg uitdrogen. Douche met een stevige showergel, het liefste eentje met cacao, kokos of shea. Smeer na het douchen je hele lijf in met een dikke bodylotion of bodybutter, die ook cacao, kokos of shea bevatten. Er zijn veel showergels en bodylotions met kokos op de markt, van goedkoop tot duur. Inecto is een merk met fijne body lotions en showergels. Het is gewoon te koop bij De Tuinen en sommige filialen van Etos of Kruidvat (en vaak ook een stuk goedkoper te vinden in afroshops). Zelf ben ik geen grote fan van kokosgeur op mijn eigen huid (gek genoeg kan ik het op de huid van het ‘mannelijke geslacht’ toch lekker vinden ruiken). Ik geef mijn voorkeur aan de showergels en bodybutters met shea van The Body Shop. Deze zijn wel wat prijziger als de kokosproducten die je bij Kruidvat kunt kopen, maar werken erg goed (klik hier voor mijn review over de Shea producten van The Body Shop).

Wat ook goed kan helpen is om af en toe je huid te scrubben
, het liefst met een scrub die shea bevat. Zo scrub je dode huidcellen weg, en bovendien laat een scrub met shea ook nog een prettig olielaagje op de huid achter.

Nu heb je lekker gedoucht en je lichaam ingesmeerd met bodylotion. Vaak kan het nog zo zijn dat je last hebt van droge plekjes op ellebogen en de knokkels van je handen. Ik heb zelf altijd een verzorgende handcréme in mijn tas zitten, maar je kan ook een mini bodybutter meenemen om je handen en ellebogen tussen de dag door mee in te smeren. Er zijn ook speciale crèmes te koop voor je ellebogen en andere droge plekjes. Ik weet dat Lush ze verkoopt, maar TBS en kruidvat zal ze vast ook wel verkopen.

Wat ook heel vervelend is, zijn droge plekjes in je gezicht. Wanneer je foundation draagt ziet dat er niet bepaald mooi uit. Gebruik in de wintermaanden een stevige dagcréme, het liefst een speciaal ontworpen voor de droge huid. Ikzelf vond de Aloë Vera verzorgingslijn van TBS goed werken voor de droge huid. Smeer je huid elke dag goed in met crème, dat kan echt een wereld van verschil maken.

Wanneer je droge lippen hebt, heb je velletjes. Bijt de velletjes er niet af! Zo haal je snel je lip open en gaat het bloeden; not so pretty. Als je velletjes wilt verwijderen, maak dan je lippen vochtig met water en scrub ze vervolgens met een tandenborstel. Maak rustig draaiende bewegingen, en verwijder zo de velletjes op je lippen. Smeer je lippen vervolgens in met een fijne lipbalsem en laat ze rusten. Wanneer je droge lippen hebt, smeer er dan alleen lipbalsem op en beslist geen lipstick. Geloof me, dat ziet er nooit mooi uit.

Bij de drogist zijn ook grote potten vaseline te koop, die goed tegen droge plekjes werken. Vaseline heeft ook lipbalsems voor droge lippen, te koop voor zo’n €2. Google ook eens naar de Eight Hour Cream van Elizabeth Arden. Een wondermiddel wat ik al een tijd wil kopen, en wat ook erg goed tegen droge plekjes schijnt te werken.

En verder… Maak het beste van de wintermaanden. Geniet van het gezellige weer en (hopelijk) van de sneeuw. Want voordat je weet is het alweer zomer!

Voor de volgende Make-Up Basics heb ik de hulp nodig van getinte meiden, meiden met een kleurtje, of zoals een vriendinnetje van me ze noemt: BSH oftewel Brown skinned honey’s. Heb jij make-up tips voor andere donkere meiden, of juist vragen over make-up voor de donkere huid? Stuur dan een mailtje naar info @ veracamilla.nl, met als onderwerp: The Make-Up Basics. Alvast bedankt!


Reacties

Door Merel op 12 oktober 2010 15:18

Leuk artikel! Heb zelf ook last van droge plekjes in m’n gezicht, maar gelukkig niet heel erg :D!

[Beantwoorden]


Door Fleur op 12 oktober 2010 15:28

Ah handig!

(Is trouwens ‘Douche liever niet vaker dan 1 keer per dag’ ipv ‘Douche liever niet vaker als 1 keer per dag’

[Beantwoorden]


Door Josephine op 12 oktober 2010 15:41

Wederom weer een topartikeltje, hier help je meiden zo mee! Ik ben superblij met deze tips :D Enne, wat bedoel je met getint? Chocoladebruin bedoel je dan zeker? Ben al benieuwd!

[Beantwoorden]


Door Britt(L) op 12 oktober 2010 15:49

Thanx het is echt heel handig ik heb ook last van zo’n droge huid

[Beantwoorden]


Door sophiee op 12 oktober 2010 15:53

ik heb daar ook echt heel erg last van, maar ik heb ook altijd in de winter hele rode wangen en het zijn niet echt droge plekken maar meer een soort bultjes! als ik er foundation over doe ziet het er heel lelijk uit, weet jij misschien wat dit is en wat ik er tegen kan doen?

[Beantwoorden]


Door Sharon op 12 oktober 2010 15:59

Gelukkig heb ik daar niet zo heel erg veel last van, maar ik heb denk ik wel een vochtarme huid. Of is dat hetzelfde? :$ Maar handig artikel voor meiden met een droge huid! :)

[Beantwoorden]


Door Lee; op 12 oktober 2010 16:01

AH zo vervelend altijd, bedankt voor de tips :D

[Beantwoorden]


Door Denise, JustPink op 12 oktober 2010 16:23

Handig, vooral nu de winter er weer aan komt!

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 12 oktober 2010 16:28

Handig! :)

[Beantwoorden]


Door Eline op 12 oktober 2010 16:30

Door Aletta op 12 oktober 2010 17:19

Leuk artikel weer!
Wel grappig, ik heb juist in de zomer ontzettend last van een droge huid.. ;)
En tja m’n gezicht is altijd gevoelig enzo dus dat maakt niet echt uit…

[Beantwoorden]


Door Marijke op 12 oktober 2010 18:42

Leuk artikel en handige tips! thx!

[Beantwoorden]


Door Anne op 12 oktober 2010 19:44

Ik heb eigenlijk ALTIJD last van een droge huid, dan trekt mijn huid zo samen, in mijn gezicht… Vooral als ik net heb gedoucht!
En ik heb ook vaak last van schrale lippen.. Ik gebruik ook dagelijks lippenbalsem!
Standaart van mij geworden!:P

leuk artikel trouwens! :)

x

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 12 oktober 2010 20:46

Handig artikel, ik heb altijd een erg droge gezichtshuid! ik vind zwitsal echt fijn bij een hele droge huid, dan voelt het gelijk beter :)

[Beantwoorden]


Door Ester op 12 oktober 2010 22:00

Hoi :)
Ik ga donderdag met een vriendin in Arnhem winkelen en ik vroeg me af wat nou eens echt leuke winkels zijn in Arnhem. En nu ik mij zo bedacht had dat jij in Arnhem woonde…… (A)
Dus als je tijd hebt, kan je dan een artikel schrijven, of gewoon kort zeggen wat nou de leuke winkels van Arnhem zijn. En de leuke terrasjes en ijssalonnetjes XD
En ik vind je echt een super leuk mens, voor zover ik je ken dat wilde ik ook even zeggen :) En mooi ook.
xxxxxxxxxxx Ester

[Beantwoorden]


Door Ann op 12 oktober 2010 22:55

Ik heb juist een gemengde/vette huid zou je misschien hier ook een keer iets over willen schrijven? Maar sowieso dit soort weekelijkse tips zijn echt handig

[Beantwoorden]


Door nandini op 14 oktober 2010 10:29

ik zoek een goeie foundation voor mijn mooie bruine huidje!
Love you veeeeeeeeeeer(L)

[Beantwoorden]


Door Marijke op 14 oktober 2010 13:13

Ik heb nooit last van een droge gevoelige rode huid, ik kan echt smeren wat ik wil maar puisten en acne heb ik nooit last van gehad!

wel een leuk artikel weer;)!

Kusjes…

[Beantwoorden]


Door Ester op 16 oktober 2010 00:01

Hoi! nog even een keer. Ik hoop dat je dit leest want ik vind mijn vorige comment een beetje dom eigenlijk XD Haha op het moment leek het wel logisch, maar jij hebt vast betere dingen te doen. Dus even een excuus :) En een tip, er is super veel korting bij the body shop in Arnhem! Echt heeel erg leuk :) xxxxxxx

[Beantwoorden]