A Touch Of Fashion: The 42 days challenge part 2

1 keer in de twee weken neemt Suzanne mijn plek in voor haar fashion column: A Touch Of Fashion. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suzanne’s schrijfkunsten én gevoel voor mode.

Precies vier weken begon ik aan een zelfverzonnen uitdaging: vier weken geen geld uitgeven aan kleding of make-up. Als je de details nog eens wilt lezen, check dan A touch of fashion: The 42 days challenge. Beloofd is beloofd: vandaag laat ik jullie weten of ik compleet gefaald heb, me keurig heb gedragen, of dat de score er ergens tussenin ligt. Lees verder voor part 2: de tussenstand!

Op maandag de 13e informeerde ik jullie over mijn plannen, maar voor die tijd was ik al druk bezig geweest met nadenken over het (uitleggen van) het hoe en waarom ik aan deze uitdaging begon. Vandaar dat ik psychisch al een paar dagen eerder begon: nog gauw wat inslaan voelde als vals spelen. Daarnaast begon ik met een blanco bankrekening en was hier dus simpelweg ook niet veel (lees: geen) mogelijkheid toe. Voor de eerste dagen lagen er nog wat afbetalingen en rekeningen. Vrij ondankbaar om niets te kopen en toch geld zien te verdwijnen, maar des te meer zag ik hoe nuttig het was de pin even op de knip te houden.

Jullie reacties tegen het einde van maandagavond waren een enorme aanmoediging! Enorm blij verrast was ik, dat jullie in zulke grote getale meededen! However, de moed zonk me bij sommige opmerkingen ook al meteen weer in de schoenen. Zo noemden een paar van jullie al meteen: en de Glamour Day (2 oktober) en Drie Dwaze Dagen (30 september, en 1 & 2 oktober). Het probleem van de eerste verleiding was gauw opgelost: ik moest werken tijdens de Glamour Day. De gele tasjes tijdens de Drie Dwaze Dagen aanzien was dan toch wat droeviger. Het hele jaar had ik me voorgenomen hier weer lekker veel make-up in te slaan, maar dit jaar geen lipglossen gevecht voor mij.

Gelukkig waren er eerder al genoeg situaties geweest waarbij ik kon leren met deze gevoelens om te gaan. Verschillende keren viel er reclame op de mat dat het er niet makkelijker op maakte voor me. Vooral de ‘Bourjois 1 + 1 gratis’-actie aan me voorbij laten gaan vond ik heel erg jammer. En wat dacht je van de Vero Moda jumpsuit waar ik jullie over vertelde? Ik moest er hele dagen tegen aan kijken, maar hij mocht niet mee naar huis. Tijdens een rondje stad kwam ik bovendien afgeprijsde make-up bij de Etos tegen. Dat was me nog zelden overkomen, tot nu toe natuurlijk. Maar het zuurste vond ik het wel toen mijn favoriete Vero blousje, waar ik al maanden op zat te kwijlen, éindelijk werd afgeprijsd. Vooral omdat mijn collega er wel mee vandoor ging…

Echter, in bovenstaande gevallen heb ik keer op keer mijn prooi laten liggen, en ik heb de afgelopen vier weken dan ook niets aan kleding of make-up gekocht.

Yaaay for me! Toch, eerlijk is eerlijk, het betekent niet dat ik helemaal niets heb gekocht. Ik ging me namelijk verdiepen in de ‘laatste’ styling categorie die nog toegankelijk was: haar. Ik kocht de Braun Satin Hair borstel en heb eindelijk een stijltang op batterijen (nooit meer met coupe ‘fiets’ op school, jeej!). Ook kocht ik twee John Frieda serums en Biosilk. Ik stond mezelf dit toe omdat ik eigenlijk geen goede producten voor mijn haar had en deze periode goed kon benutten me hier iets beter in te verdiepen. Bovendien vroeg mijn nieuwe hairdo hierom en was mijn hittebestendige serum aan vervanging toe. Niet dat ik het ooit zo nauw nam met dat spul, maar na waarschuwen van de kapper schafte ik hem toch maar weer aan. Strohaar flatteert niemand tenslotte.

Heel trots ben ik, dat het zo goed gaat. Maar eerlijk gezegd had ik ook niet anders verwacht. Als ik ergens voor ga dan ben ik gedreven genoeg om mijn doel te bereiken. Toch realiseer ik me goed dat ik niet te overmoedig moet worden, er zijn immers nog twee weken over. Over twee weken vertel ik jullie meer over mijn gevoel na de complete zes weken en over het ervaren van de uitdaging. Is het me uiteindelijk nou mee of tegen gevallen en nog belangrijker: wat heb ik geleerd en zijn al mijn doelen bereikt? Deze uitdaging diende immers ‘maar’ als tool naar bewustwording.

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd naar jullie tussenstanden! Heb je jezelf overtroffen of toch stiekem een keertje gezondigd? Brand maar los hieronder!

Twitter Facebook
Categorie: A Touch Of Fashion | 11 oktober 2010 | 30 reacties

Reacties

Door Esther op 11 oktober 2010 14:04

onzettend knap van je zeg, 4 weken al niks gekocht is zeker een mijlpaal. lastig als je loon komt he xd

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 11 oktober 2010 14:28

wow, dat heb je goed gedaan zeg!
hoewel je eigenlijk toch nog uiteindelijk wel “veel” gekocht hebt :P

[Beantwoorden]


Door Tamarah op 11 oktober 2010 14:35

Wauw, zo knap dat je het volhoudt! Dit zou mij echt nooit lukken haha!

[Beantwoorden]


Door Marge op 11 oktober 2010 14:38

en toch iets kópen he.. haarspullen om je ‘innerlijke koophonger’ te stillen :p

mij is het niet gelukt om het vol te houden.. ik heb bij van haren gewéldige zwarte suede stiletto laarzen gekocht tot over de knie (29.90)! en bij de h&m een prachtig bloemenjurkje die mijn garderobe heerlijk heeft gepimpt. dat is dan ook het enige eigelijk. p10pan heeft me al zo bewust gemaakt van m’n koophonger, dat ik nu heel lang nadenk voordat ik iets koop!

[Beantwoorden]


Door nina op 11 oktober 2010 14:40

knap dat je het al 4 weken volhoud, zou ik nooit kunnen denk ik.

[Beantwoorden]


Door Lee; op 11 oktober 2010 14:42

Zohee, dat is toch al een flinke tijd. Knap hoor! Ik probeerde ook een tijdje geen make-up te kopen (goed gelukt), maar toen ging ik over op nail-art spulletjes..

[Beantwoorden]


Door Aquilance op 11 oktober 2010 15:03

Wat knap dat je het al zo lang volhoud, ik heb het geprobeerd, maar na 10 dagen zonk de moed me toch in de schoenen

[Beantwoorden]


Door c op 11 oktober 2010 15:08

super knap. ik heb het ook gedaan. het enige wat ik heb gekocht is het 88 shimmer pallet
xx

[Beantwoorden]


Door sanne op 11 oktober 2010 15:15

ik vind het ook knap maar ik ben er nu 2 weken mee bezig en het valt op zich wel te doen, ik had namelijk deze 2 weken helemaal geen dingen nodig maar je koopt gauwer wat met acties. ik fiets uit school langs de stad en dan is de verleiding zo groot echt waar ik maak een lijstje in mijn hoofd van wat ik ”nodig” heb en ”ga” kopen. maar als je zorgt dat je niet gaat winkelen is de verleiding ook minder. je moet dus niet voor een extra haarelastiekje naar de winkels gaan want je komt met meer dingen thuis dan dat je nogig hebt:p

[Beantwoorden]


Door Tessa op 11 oktober 2010 15:24

Ik vind het wel erg knap!

[Beantwoorden]


Door Iris op 11 oktober 2010 15:36

Knap dat je het zolang hebt volgehouden. M’n challenge duurt nog iets van anderhalve week. Zit nu al in me hoofd een wishlist te maken met wat ik wil halen:P.

[Beantwoorden]


Door Noor op 11 oktober 2010 15:55

Ik vind dat je echt heel leuk schrijft. :)

[Beantwoorden]


Door Josephine op 11 oktober 2010 16:29

Wauw, echt heel knap, gefeliciteerd!

[Beantwoorden]


Door Denise, JustPink op 11 oktober 2010 16:59

Omg zo knap dat je het heb volgehouden! Gefeliciteerd ermee :D Nu niet in één keer zoveel geld uit gaan geven he haha

[Beantwoorden]


Door Eline op 11 oktober 2010 17:01

Goed hoor!

[Beantwoorden]


Door Elisa op 11 oktober 2010 17:02

Knap hoor! Go you! :D Alleen nu niet al het geld wat je hebt opgespaard al die tijd ineens uitgeven haha!

[Beantwoorden]


Door Chanel op 11 oktober 2010 17:18

Ik was het domweg HE-LE-MAAL vergeten. Dus ja ik heb gezondigt.

[Beantwoorden]


Door paulien op 11 oktober 2010 17:54

ik deed mee maar ik faalde!!! jup het is wel redelijk gegaan in het begin maar nee… het was wel veel minder dan daarvoor dus het is zeker niet voor niks geweest. ik denk dat ik de volgende keer gewoon met 2 weekjes moet beginnen dat is nog te overzien

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 11 oktober 2010 18:33

thanks voor al jullie complimentjes! nee, de bedoeling is natuurlijk dat deze challenge niet alleen effect heeft op deze 6 weken maar vooral ook nog erna!
en jammer voor de meiden wie het niet gelukt is, maar waar het om gaat is dat je er totaal achter staat wat je koopt, en als je dat al doet; prima toch?!

tot over 2 weken!

[Beantwoorden]


Door Marianne op 11 oktober 2010 18:37

ik heb niet meegedaan omdat ik het probleem niet zo heb. (ik ben 15) maar ik vind het wel echt supergoed dat het zo goed is gelukt!

[Beantwoorden]


Door Anne op 11 oktober 2010 19:20

WAUW! Hartstikke goed van je! Maar ik merk wel als ik dit lees, dat net toen jij had beloofd dat je niks zou kopen… Dat er toen juist de uitverkoop kwam! Maar echt goed van je, dat je jezelf hebt ingehouden!

[Beantwoorden]


Door strietje op 11 oktober 2010 19:21

Goed zo!!!

[Beantwoorden]


Door else op 11 oktober 2010 19:29

wow.. echt heel knap van je dat zou mij dus echt niet lukken!
haha als ik weer geld heb geef ik het meteen weer uit aan kleding:)

[Beantwoorden]


Door Esmay op 12 oktober 2010 12:01

Leuk geschreven!
Echt knap van je!
Ik begin nu weer aan een nieuwe uitdaging: Niks kopen tot 19 november :P!

[Beantwoorden]


Door Marijke op 12 oktober 2010 12:56

Maar Bourjois gaat er uit hé, er komt straks een heel ander merk er voor terug!

Daar waar me moeder werkt zijn ze al bezig met alles omgooien van dat merk!

Ik spaar soms ook hoor, maar ik kom wel uit met me geld altijd, houdt zelf wel eens wat over.

Kusjes..

[Beantwoorden]


Door Sanne op 12 oktober 2010 15:01

haha superknap. maar van welk merk/waar heb je die stijltang op batterijen gekocht? klinkt als een superoplossing namelijk.

[Beantwoorden]


Door Hannah op 12 oktober 2010 16:20

Nou jou artikeltje 4 weken? geleden geloof ik, heeft het me toch wel een beetje aan het denken gezet. Dan kwam waarschijnlijk vooral omdat mn bankrekening weer very leeg was, maar toch, het leek me best een uitdaging om ook een maand niks uit te geven. En jawelhoor, op mijn favoriete dag dat ik mn geld krijg besloot ik heel de maand niks uit te geven. En tot nu toe moet ik zeggen dat dat goed lukt. Ik ben hard aan het werk om volgende maand ook weer een lekker bedragje op mn bankrekening te krijgen. Dus wat dat betreft heeft jou artikeltje me wel de ogen geopent!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 12 oktober 2010 17:31

@ hannah: erg leuk om te horen en nu nog succes!

[Beantwoorden]


Door Nina op 24 oktober 2010 13:04

Leuk artikel, loveit!
x

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 25 oktober 2010 14:01

[…] redenen en met een aantal doelen. Nu mijn shopverbod weer is opgeheven, blik ik even terug. De tussenstand had een vrij zielige ondertoon, maar hoe moeilijk was het nou eigenlijk […]