A Touch Of Fashion: The 42 days challenge

1 keer in de twee weken neemt Suzanne mijn plek in voor haar fashion column: A Touch Of Fashion. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suzanne’s schrijfkunsten én gevoel voor mode.

Na The final sale challenge heb ik mezelf opnieuw voor een uitdaging gesteld! Ik word graag lekker geprikkeld en ik vind houd van een gezonde dosis zelfreflectie op zijn tijd. Deze challenge moet me bewuster maken: hoe ga ik met de challenge om en waarom? Vaak leer je jezelf op een heel andere manier kennen als je je bewust bent van je eigen gedrag en geeft het je een dosis zelfvertrouwen als je je doelstellingen behaald. Nieuwsgierig geworden naar mijn uitdaging?

Dan nu de inhoud: Ik ga “heel simpel” de komende 42 dagen niets kopen wat met make-up of kleding te maken heeft. En waarom?

1. Zoals ik al zei: de belangrijkste reden vind ik het hoe ik het zelf ervaar. Ik ben gewoon benieuwd wat voor vondsten het me biedt, en ik denk dat ik heel trots op mezelf ben als het me –laat ik zeggen- voor 90% lukt. Mijn wishlist is namelijk –zoals vaker het geval- big, bigger, biggest.

2. Zoals ik al zei: ik heb genoeg. Genoeg make-up, genoeg accessoires, genoeg schoenen, genoeg kleding. Ook al vind ik dat ik deze uit mezelf al vaak genoeg ‘recycle’, het lijkt me een goede gelegenheid eens extra goed te benutten wat ik al heb.

3. Ik ben het zat om geen geld te hebben. Want eerlijk is eerlijk: ik ben geen held met geld. Wel een held in wording, maar ik ben er nog lang niet. En als ik eerlijk ben: I don’t really care. Ik ben nu nog in de positie dat het kán namelijk. Échte financiële zorgen komen wellicht later nog op mijn pad. Toch is het goed om zo nu en dan te oefenen met sparen –hate that word.

4. Hangt samen met punt 3: ik kan moeilijk onderscheid maken tussen wat ik leuk en wat ik he-le-maal super geniaal vind. Vind ik lastig om op ‘papier’ uit te leggen, maar wellicht herkennen jullie wat ik bedoel?

5. Omdat ik de periode wel goed vind. Ik ben bezig met mijn blog hard aan de weg te werken, en ik heb daarnaast mijn aandacht erg nodig bij mijn examenjaar. Een beetje rondneuzen in de stad of op internet leidt af en kost extra tijd.

6. 6 weken omdat ik een maand niet uitdagend genoeg vond –als je het doet, doe je het goed toch?- en ik zo nog lekker de herfstvakantie meepak. Het leek me lekkerder om klaar te zijn met mijn challenge als ik júist weer naar school moet, zodat ik wat heb om me op te vrolijken.

The Rules:

• Ik begin vandaag -13 september- op de eerste dag van de nationale week van het geld, en eindig 24 oktober. Dat betekent dat mijn budget 25 oktober weer ‘vrij’ is.

• Ik mág uitzonderingen maken, maar dit zal ten koste gaan van mijn eigen trots en ego. Ik geef mezelf deze speling omdat ik denk dat ik deze wel aankan, maar júllie mogen na die tijd oordelen: ik zal me verantwoorden.

• Kappersbezoeken zijn uitgesloten: die vind ik onder het kopje ‘onderhoud’ horen en ik kan gewoon niet leven met uitgroei.

• Alle bestellingen die later betaald mogen worden (denk H&M Online) zijn wel streng verboden.

• In noodgevallen mag de challenge tijdelijk worden opgeheven (voorbeeld: vorige week scheurde ik halverwege de dag uit mijn jurkje; dan ga ik dus écht niet de rest van de dag in mijn blote billen kopen).

Mijn vriendje gelooft nooit dat ik het volhoud, extra veel stimulans om te bewijzen dat ik het wél kan dus! Ik heb er ook echt zin in en het lijkt me lekker rustig –voor even dan. Op 27 oktober ben ik jarig en dan wil ik een dubbel feestje kunnen vieren!

Ik hoop mezelf vooral op punt 4 te verbeteren en ik denk dat ik daarna veel bewuster zal zijn over mijn geld, maar ook over mezelf. Natuurlijk gaan er ook wel moeilijke momenten komen, 6 weken gaan me écht wel zwaarder vallen dan ik nu denk. Ik ben druk aan het oefenen een professional nail arter te worden en er zijn nog heel veel spulletjes die ik van plan was te bemachtigen zodra mijn banksaldo het weer toe zou laten. Ook kijk ik al weken uit naar de jumpsuit die bij Vero Moda, mijn bijbaantje, deze dagen in de collectie zal komen.

Na 4 weken kunnen jullie een ‘tussenstand’ verwachten en na 6 weken een evaluatie. Als laatste nog even The Big Question: Wie doet er mee?

Twitter Facebook
Categorie: A Touch Of Fashion | 13 september 2010 | 64 reacties

Reacties

Door Nikita op 13 september 2010 14:06

aaaahhh, wou dat ik mee kon doen. Ga over een aantal weken naar Amerika en ik kan toch moeilijk niet shoppen…. Nadat ik terugben zal ik tot half december niet shoppen…. Denk dat dat me wel lukt, moet toch ook sparen voor kerst en een knalfeest met oud en nieuw.

[Beantwoorden]


Door Esther op 13 september 2010 14:08

spannend! Zolang geen kleding kopen lukt me wel, maar make-up?
HMMMM

[Beantwoorden]


Door Lee; op 13 september 2010 14:23

Pfoe, dat lijkt me erg lastig! Heel erg veel succes en ik ben benieuwd hoe het je af gaat :D

[Beantwoorden]


Door Kim op 13 september 2010 14:23

Pfoeeee ik zeg succes!
Ik doe alleen niet mee, ik vind het veel te leuk om make-up en kleding te kopen. :)

[Beantwoorden]


Door Marianne op 13 september 2010 14:29

Ik ken het!

[Beantwoorden]


Door Floor op 13 september 2010 14:36

Oh meeeen, ik ben er nu ook mee bezig en tot nu toe is het gelukt :) Nog 1,5 week te gaan, hehe.

[Beantwoorden]


Door Laura op 13 september 2010 14:38

Oef, succes! You can do it! ;)

[Beantwoorden]


Door Sarah M op 13 september 2010 14:46

Ohhh dat zou ik ook eens kunnen gebruiken.. vrees alleen dat dat me niet lukt :$

[Beantwoorden]


Door Marge op 13 september 2010 14:46

ik doe mee!
p10pan heeft me al zo getriggert om alles op te maken wat ik heb ipv weer nieuwe spullen verzamelen gewoon omdat het kan of net iets goedkoper is!
mijn laatste buy qua makeup waren de nail art stripers van essence en een lipgloss van dior omdat als ik die uit mijn tas haal het me een heerlijk luxe gevoel geeft!
dus dat was het laatste wat ik de komende tijd aan makeup koop, en kleding heb ik ook even genoeg dus, top idee dit een soort project-genoegklereninm’nkast-pan :p

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 13 september 2010 14:47

ik doe mee! aangezien ik op het moment veel te veel geld uit geef aan deze producten lijkt het me een goede challenge om aan mee te doen :D

mijn vriendje zei al dat lukt je nooit! Maar ik ga dus nu ook het tegendeel bewijzen ;)

Ik doe dus gezellig met je mee :)

[Beantwoorden]


Door Melissa op 13 september 2010 14:49

Ik ben op dezelfde dag jarig :)
En heel veel suc6!

[Beantwoorden]


Door Loeder op 13 september 2010 14:59

ohh dit lijkt me echt ZO moeilijk, succes!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 13 september 2010 15:00

Heeel veel sucves!:D
Ik doe niet mee, want ik ben al druk met mijn no-buy bezig, maar ik wens jou heel veel succes, en ik hoop dat het je lukt :D! Succes meid!

[Beantwoorden]


Door Amber op 13 september 2010 15:16

Ik wil ook wel meedoen maar ik doe het maar een maand dan ok? Ik ga namelijk 12 oktober naar Maastricht 3 dagen om te shoppen dus dat schiet niet op. Vanaf NU koop ik een maand niks meer wat met kleding/beauty te maken heeft. :)
Succes! Ik ken het wel…. het niet echt weten wat leuk en gewoon ECHT een musthave is… tot ik het heb en het te laat is natuurlijk. :P
Verder heb ik niet gespaard voor ik samen ging wonen en… I wish I did, nu is het veel lastiger om opeens op een budget te zitten wat echt nog maar 25% is van wat het was, laat staan als je iets wilt sparen, dan heb je helemaal niks meer wat je uit kunt geven. :O

[Beantwoorden]


Door Eva op 13 september 2010 15:18

Ik wou dat ik mee kon doen… helaas schikt dat me echt niet. Ik ben nog ZO jong (13 jaar) en ik wil zo graag een baan. Ik wordt er meer gek van dat ik geen geld erbij krijg dan dat ik het niet heb. Dat ook wel, maar ja. Ik kan sowieso voor een tijdje geen geld uitgeven. Eerst gymschoenen kopen van mijn moeders geld (hoef ik niet zelf te betalen, hoe fijn) wat al op mijn rekening staat, en waar ik al 30 euro van heb uitgegeven… Dan na de 20ste mijn moeder terug betalen van die online dingen die ik heb gekocht (40 euro!) en DAN kan ik even dotting tools kopen en dan heb ik al weer niks. Dan weer minstens een maand wachten. Poehpoeh.

[Beantwoorden]


Door Synthia op 13 september 2010 15:24

Veel Succes,
Ik hoop dat het je lukt,
Wel jammer dat we dan 42 dagen niet zien wat je koopt: Bijvoorbeeld je shoplog,
Wordt moeilijk voor mij, hoe moet ik nu weten wat ik koop?! :O
xx Synthia

[Beantwoorden]


Door Kim op 13 september 2010 15:25

Nou ik heb maar een ding te zeggen…Succes!
Knap van je hoor, hou ons op de hoogte!

[Beantwoorden]


Door Eline op 13 september 2010 15:27

Heel vele succes!!!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 13 september 2010 15:33

bedankt voor alle lieve meiden die me succes wensen! en iedereen die meedoet; toppie! natuurlijk ook heel veel succes!
@ eva.. ik ken het gevoel, maar op je 13e kun je niet veel meer doen dan een krantenwijk. extra belangrijk wel om dan te kopen wat je écht écht leuk vind! want meer geld betekent toch vaak ook meer rommel kopen. misschien is dat een troost ;).
@ amber: fine by me! veel plezier in maastricht, leuke stad ;)

[Beantwoorden]


Door anne op 13 september 2010 15:37

leuk om te lezen dit, succes!

[Beantwoorden]


Door charile op 13 september 2010 15:39

Ik doe mee!!!!!
Ik had gister besloten dat ik 1 maand geen make up meer zou komen….dus dat komt dat mooi uit.
Kleding heb ik nu ook even niet nodig dus dat lukt me ook wel!
Jij ook suc6 dan maar ♥
xxx

[Beantwoorden]


Door charile op 13 september 2010 15:40

Ik doe mee!!!!!
Ik had gister besloten dat ik 1 maand geen make up meer zou kopen….dus dat komt dat mooi uit.
Kleding heb ik nu ook even niet nodig dus dat lukt me ook wel!
Jij ook suc6 dan maar ♥
xxx

[Beantwoorden]


Door charile op 13 september 2010 15:40

haha ik had een foutje gemaakt (A)

[Beantwoorden]


Door nina op 13 september 2010 15:43

successsss!

[Beantwoorden]


Door Josephine op 13 september 2010 15:53

leuk, het gaat je lukken!

[Beantwoorden]


Door Anique op 13 september 2010 16:06

I’m in!
alleen maak ik er als eerste een maand van,
met uitzondering van dingen die écht nodig zijn en welke dingen op zijn. Maar geen leuke kleur oogschaduw of lipgloss terwijl ik er al zooveel heb.
en uitzondering twee, voor mijn verjaardag zoek ik wèl wat leuks uit van een deel van het geld wat ik krijg voor m’n verjaardag!

[Beantwoorden]


Door Femke op 13 september 2010 16:26

Ik doe ook mee! Moest toch al geld sparen voor Rotterdam binnenkort, dus komt goed uit! Make-up heb ik de laatste tijd al genoeg gekocht. Kleding gaat moeilijker worden, daar kun je naar mijn idee nooit genoeg van hebben. Ik zie altijd nieuwe geweldige dingen die ik ‘móet’ hebben.

[Beantwoorden]


Door Samantha op 13 september 2010 16:26

omg!
kleding kopen, oke
maar make up, noway!!
hahha
als t zou moeten zou ik t wel doen hoor
ik doe voor dde held mee,
geen kleding kopen=P
xx
succes t gaat je lukken ;)
xx

[Beantwoorden]


Door Marleen op 13 september 2010 16:26

Ik koop ook niet zomaar meer iets, maar ga nu over een week wss nog even naar de Primark en tsja, daar wil ik wel even wat geld spenderen ;) Houd nu sowieso mijn werkgeld aan de kanten, en wil proberen om niet meer zoveel aan mijn studiefinanciering te zitten. En het puur voor school te gebruiken.

Maar good luck!

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 13 september 2010 16:27

Heel veel succes!

[Beantwoorden]


Door Marleen op 13 september 2010 16:27

Werkgeld :’) Haha, salaris dus.

[Beantwoorden]


Door Samantha op 13 september 2010 16:27

grapje ik doe helemaal mee,
als ik wel me gekochte make up mag dragen (A)
x
GO GIRLS!

[Beantwoorden]


Door Samantha op 13 september 2010 16:28

Door katrien op 13 september 2010 16:51

veel succes! ik ben super benieuwd! :D
ik kan mijn ‘shopdrang’ nog binnen de perken houden dus ik heb zo’n perioden niet echt nodig.. maar volgens mij echt wel nuttig als je wel wat shopverslaafd bent !

[Beantwoorden]


Door Denise, JustPink op 13 september 2010 16:54

Oehhh wat een uitdaging! Ik zou het echt niet volhouden denk ik :P Veel succes!!

[Beantwoorden]


Door Lara op 13 september 2010 17:12

42 dagen is best veel! veel succes hiermee!

[Beantwoorden]


Door Puck op 13 september 2010 17:23

Ik doe mee! Heb vandaag net wat spulletjes gekocht van de essence/catrice LE collectie, maar ik wil wel mee doen. ik krijg namelijk voor mijn verjaardag een vespa, maar ik moet wel deels meebetalen. dus ik moet voor 1 januari nog eventjes wat sparen. Dus ik doe helemaal mee!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 13 september 2010 17:37

nogmaals super leuk dat zoveel van jullie meedoen! had ik eerlijk gezegd echt niet verwacht, maar maakt het voor mij wat minder moeilijk!

[Beantwoorden]


Door Manon op 13 september 2010 17:41

Ik ga ook meedoen, ik ga ook vandaag beginnen.
Ik denk wel dat het lastig gaat worden , aangezien ik erg hou van shoppen.

[Beantwoorden]


Door Luisa op 13 september 2010 17:54

Ik doe dit ook al sinds 1 september, ik had echt precies ’t zelfde probleem. M’n geld had ik al binnen 1 week uitgegeven, ik gan u 2/3 maanden niets uitgeven, maar dan ga ik natuurlijk wel een deel spenden :P

[Beantwoorden]


Door Iris op 13 september 2010 18:01

Dat red ik nooit, maar als ik iets koop denk ik er ook weldegelijk goed over na, en ik maak een wishlist zodat ik duidelijk weet wat ik wil;)

[Beantwoorden]


Door Feli op 13 september 2010 18:05

Waaat… ik heb nagedacht hierover xD maar ik heb vandaag toch weer ingeslagen bij de kruidvat (veel 1+1 gratis of 2+2 gratis bij haarproducten)
Maar voor ons is het natuurlijk wel leuk, kan je mooi combi’s maken met ”oude producten” ;) ooh gosh
ik moet ook eens zoiets doen!

[Beantwoorden]


Door Elke op 13 september 2010 18:06

Sorry maar een NO voor mij, 2 oktober glamourday en dat ga ik voor geen goud missen! En al is mn budget niet zo toereikend, ik ga toch echt winkelen dan! xD

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 13 september 2010 19:13

Succes!! x

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 13 september 2010 19:19

Ik hoop wel dat hzet je lukt want het is wel heel lang ik mag tot 1 november ook niets meer kopen van me moeder omdat ik laast heel veel had gekocht ik ben door jouw site verslaafd aan make-up XD niets om je zorgen over te maken ofzo hoor maar ik vindt het nu echt wel jammer dat ik niets meer mag kopen ;) xKirsten

[Beantwoorden]


Door Nadia op 13 september 2010 20:23

oei bad timing, de dwaze dagen en de glamour shopping day komen eraan, dus daar leef ik wel enigzins naartoe qua shopping. Maar dat komt ook omdat ik amper tijd heb om te shoppen en nu echt een dagje inplan, komende tijd veel pre-shoppen en bloggen erover ;)

[Beantwoorden]


Door Nadia op 13 september 2010 20:23

oei bad timing, de dwaze dagen en de glamour shopping day komen eraan, dus daar leef ik wel enigzins naartoe qua shopping. Maar dat komt ook omdat ik amper tijd heb om te shoppen en nu echt een dagje inplan, komende tijd veel pre-shoppen en bloggen erover ;)

[Beantwoorden]


Door Desiree op 13 september 2010 20:45

Ik ben benieuwd of je het volhoud! Aangezien ik fulltime werk en al een leuk bedrag per maand spaar doe ik niet met je mee ;-) Maare..succes!

[Beantwoorden]


Door LiefdeVoorBeauty op 13 september 2010 20:58

Nou meis, enorm veel succes! Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat lopen bij je!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 13 september 2010 21:03

@ nadia.. gelukkig moet ik met de glamourday werken! maar die drie dwaze dagen had je écht niet moeten zeggen. ik ben me al het hele jaar aan het verheugen op make-up inslaan dan! ohnee ohnee ohnee, maar ik ga er gewoon voor! no dwaze dagen 4 me!

[Beantwoorden]


Door Iris op 13 september 2010 22:12

Ik doe mee! Alleen qua kleding, make-up heb ik net een no-buy gedaan. Bovendien woon ik net op kamers, dus geldtekort! Dan komt dit mooi uit..

[Beantwoorden]


Door Anouk op 13 september 2010 22:41

Heel veel succes haha!
Ik denk dat ik misschien wel mee doe, heb nu toch geen geld voor dat soort dingen vanwege een grote uitgave.

[Beantwoorden]


Door Iris op 14 september 2010 10:03

Toffe challengeDoe ook mee. Alleen begin ik vanaf 24 september.
Geen kleding kopen, denk dat dat wel gaat kriebe”len:P.

[Beantwoorden]


Door Nanda op 14 september 2010 11:47

Haha, ik wíl mee doen. Zou een stuk beter voor mn portemonnee zijn. Máár ik wil zo graag een bepaalde soort laarzen en ik heb al weken een tas op het oog die ik wil haha. Heb ik het nodig? neuh dat niet. Maar tis zo leuk!

[Beantwoorden]


Door chocoholic op 14 september 2010 12:10

Achteruit laten hangen en weg laten zetten mag zeker ook niet????!!!! ;)
Succes met het project! Misscien kun je wat dingen vragen voor je verjaardag van de Drie Dwaze Dagen…

[Beantwoorden]


Door Chanel op 14 september 2010 12:49

Ik doe mee want ik lijd aan precies hetzelfde probleem. Dus vond ik dat het tijd werd voor een verandering.

[Beantwoorden]


Door Romy op 14 september 2010 14:55

ik ben nu een maand bezig, en het gaat super! 1 keer gezondigd, een rokje van 1 euro bij de new yorker gekocht, verder niks! 15 oktober ga ik naar Engeland, in de buurt van Londen, en 3 keer raden, ik ga al mijn gespaarde geld in Londen uitgeven!

veel succes!

[Beantwoorden]


Door paulien op 14 september 2010 16:41

ik doe mee! echt ik heb geld te weinig en nu heb ik ook nog een baantje waar ik bijna niet kan werken! dus ik doe mee! geen kleding en make up 6 weken lang

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 14 september 2010 16:50

@ chocoholic: dat is een goed idee, ik ga even hinten ^^

[Beantwoorden]


Door xMarteee op 14 september 2010 17:31

Heel veel succes!
Horen schoenen er ook bij? Want als dat niet zo is doe ik wel mee, want ik heb eigenlijk wel nog schoenen nodig de komende 1,5 maand..

[Beantwoorden]


Door Patricia op 14 september 2010 18:50

Ik doe met je mee! (A) Ik mag geen schoenen, kleding, make-up, accesoires & eten meer kopen! Uitgaan & kado’s zijn nog wel toegestaan voor mezelf
Liefs Patricia

[Beantwoorden]


Door Ilse op 14 september 2010 21:13

haha, geniaal! ik wens je veel succes..! ik zou het niet vol kunnen houden, teveel data-die-om-shopmomenten-schreeuwen de komende maanden! (verjaardagen, feestjes, 2 oktober glamourday met kortingen.. de verleidingen zijn té groot!!)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 14 september 2010 22:28

@ marte. schoenen horen er wel bij, maar als jij vindt dat je schoenen echt nodig hebt dan maak je toch gewoon die rule voor jezelf ;)

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 11 oktober 2010 14:01

[…] weken geen geld uitgeven aan kleding of make-up. Als je de details nog eens wilt lezen, check dan A touch of fashion: The 42 days challenge. Beloofd is beloofd: vandaag laat ik jullie weten of ik compleet gefaald heb, me keurig heb […]