A Touch Of Fashion: The Final Sale Challenge

1 keer in de twee weken neemt Suzanne mijn plek in voor haar fashion column: A Touch Of Fashion. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suzanne’s schrijfkunsten én gevoel voor mode.

Uren door de stad slenteren is mijn favoriete bezigheid. Ik houd van de mensen die hetzelfde doen, van de nieuwe etalages bezichtigen, van het tien rondjes lopen in dezelfde winkel. Ik wil alles gezien hebben, elke prijs weten, inspiratie opsnuiven, maar vooral… ervoor zorgen dat mijn eigen outfit voor niets onder doet!

En dat lukt niet altijd. Vooral in mijn vakanties zijn mijn dagen minder gestructureerd en daardoor mijn outfits ook. Ik sta op, vind genoeg leuks in mijn kast –dat is het nog niet eens-, maar ja, het één staat alleen leuk met die rot schoenen, het ander is te koud, het ander is te opgetut; soms is het simpelweg nooit goed voor het moment.

Vorige week donderdag, 5 augustus, was zo’n dag. Enigszins tevreden liep ik mijn huis uit voor een rondje inspiratie snuiven, toen ik me –eenmaal in de stad- somberder en somberder begon te voelen. Ik voelde me niet mezelf in mijn outfit; ik had nota bene sneakers aan, níets voor mij! De neiging ontstond me ter plekke in een nieuwe outfit te hijsen, maar ja… daar hangt een kostenplaatje aan hè?!

Nee hoor, ik heb eigenlijk de ervaring dat dit reuze meevalt! En dus besloot ik mijn kwaliteiten te gebruiken en verzon ter plekke The final sale challenge. Voor hoe weinig geld zou ik op één dag een complete, leuke, comfortabele, en op mij toepasbare outfit kunnen scoren? De simpele versie van deze vraag stelde ik jullie natuurlijk gisteren al. En het antwoord is… rapapa, rapapa…

€ 28,95

Wat draag ik?

Safarigroene basic top:
Only, €4,95 (+ op alle sale artikelen gold 2 halen = 1 betalen), maat XS

Zwarte knit:
Only, €4,95 (+ op alle sale artikelen gold 2 halen = 1 betalen), maat M

Rokje:
H&M Divided, €5,-, maat 42

Panty:
H&M, €3,- (verpakking bevatte er origineel 2, maar één was zoek geraakt, vandaar dat zo’n basic panty was afgeprijsd), maat S

Ketting:
Bijou Brigitte, €5,-

Jazz schoentjes:
Axxi bij maxi, €10,-

Haarbandje:
H&M, €1,-

Met iedere aankoop ben ik oprecht even blij. Van Only heb ik een hele tijd dezelfde top in het zwart gehad en dat was mijn favoriete shirtje, dus ik was erg blij dat ik eenzelfde voor dit prijsje aantrof. De knit heb ik er vervolgens gewoon bijgezocht, want die was tenslotte gratis! Ook daar ben ik nu echt verliefd op; het is een makkelijk vestje om aan te trekken en ik kan er heerlijk in wegkruipen. Bij dit soort artikelen is de maat niet zo belangrijk, het vestje ‘hangt als het ware toch maar een beetje om je lijf’. Op het rokje was ik opslag verliefd; zo’n grafisch printje was echt iets wat ik nog miste in mijn kast –helaas was het een 42, maar hij paste prima als heupmodel, en wellicht dat ik hem nog laat vermaken. De ketting had ik al veel langer op het oog. Hij kostte origineel tussen de 10 en 15 euro, dus ik was blij toen ik hem nu in de uitverkoop aantrof! De schoentjes komen van een dumpstore vandaan –je kent dat wel: zo’n goedkope winkel die tijdelijk in een leegstaand pand gaat zitten- en ik was meteen verliefd op het champagne kleurtje! Natuurlijk is de vraag hoe lang ze meegaan, maar voor een tientje vind ik dat niet zo erg. Dit soort schoentjes passen gewoon heel goed bij mij en ze zijn lief, makkelijk, niet te gewoon, maar ook niet te opvallend.

En dan nu de tips en tricks voor deze challenge:

Benut vooral de final sale goed. Probeer hier echt voor te sparen, want je kunt bérgen meer kopen voor hetzelfde geld in deze periode. Hoe weet je wanneer de finale sale is? Ezelsbruggetje: de uitverkoop van een seizoen begint rond de tijd dat het seizoen zelf begint. Voorbeeld: 21 juni begint de zomer, rond 1 juli begint de zomer sale. De zomer sale loopt nu ongeveer op zijn eind –anderhalve maand later dus. De eerste twee weken van augustus zijn dus het meest geschikt om in de zomer sale shoppen, de eerste twee weken van februari in de winter sale.
Kijk goed. Misschien logisch, maar ik denk dat je deze minder goed toepast dan je zelf zult denken. De uitverkoop betekent negen van de tien keer een grote rotzooi, en dus minder overzicht. Schuif álles opzij in het rek, gooi ongegeneerd een tafel nog een keer om (als deze al overhoop lag natuurlijk!) en raap eens wat van de grond. Een beetje lef is hier wel voor nodig, maar je moet er wat voor over hebben.
Doe een beetje water bij de wijn. Dit H&M rokje is maat 42, maar past me op deze manier ook omdat ik van een taillemodel een heupmodel heb gemaakt. De uitverkoop is leuker als je een beetje ruim kunt denken. De juiste maat zal dikwijls ontbreken, dus probeer eens een andere maat uit, wie weet is deze zo gek nog niet! Wijde tops kun je bijvoorbeeld silhouet geven met een tailleriem en vergeet niet dat er in de stad genoeg ateliertjes zitten die voor een paar euro je kledingstuk wél op maat maken –vaak ben je nog steeds goedkoper uit.

Voor de volgende sale ben ik van plan nog een stapje verder te gaan: zal ik onder de €25 kunnen komen? Ik ga het proberen! Doe je mee?

Twitter Facebook
Categorie: A Touch Of Fashion | 16 augustus 2010 | 47 reacties | Tags:

Reacties

Door Jessica op 16 augustus 2010 13:05

Mooie outfit!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 16 augustus 2010 13:10

Mooi, staat je goed <3

[Beantwoorden]


Door Esther op 16 augustus 2010 13:10

ik heb wel eens complete outfit gehad voor 20 euro. Denk aan schoenen voor 3 euro, jurkje, accesoires, etc. :)

ik vind dit echt je leukste artikel tot nu toe!

[Beantwoorden]


Door loeder op 16 augustus 2010 13:29

woww dat is echt geen geld hey!

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 16 augustus 2010 13:36

Echt een heel erg leuk idee!

[Beantwoorden]


Door Marieke op 16 augustus 2010 13:48

Die schoentjes zijn echt super schattig <33

[Beantwoorden]


Door nina op 16 augustus 2010 13:51

ik had goedkoop verwacht, maar zo goedkoop? Wow!

[Beantwoorden]


Door kirsten op 16 augustus 2010 14:11

wow… zo goedkooop!
had ik echt niet verwacht..

[Beantwoorden]


Door Caitlin op 16 augustus 2010 14:12

Echt leuk!

[Beantwoorden]


Door Frauke op 16 augustus 2010 14:18

Wow het ziet er echt stukken duurder uit! Echt mooi ☺

[Beantwoorden]


Door Lotte op 16 augustus 2010 14:21

Ongelovelijk zo weinig? echt knap hoe je dat bij elkaar hebt gevonden. Het staat je top!

[Beantwoorden]


Door Lara op 16 augustus 2010 14:41

leuke outfit, je schrijft ook goed trouwens heel fijn om te lezen.

[Beantwoorden]


Door inge op 16 augustus 2010 14:46

ik zou der wel een andere BH onder doen!!! eentje die seamless is.

Een zichtbare BH vind ik echt de grootste fashion-no die er is.

[Beantwoorden]


Door Eline op 16 augustus 2010 14:57

Heel leuk artikel en mooie outfit!

[Beantwoorden]


Door Denise JustPink op 16 augustus 2010 15:01

Zo weinig!! Wow, dat ga ik ook een keer proberen. Leuk :D Ik denk dat schoenen het moeilijkst zijn om zo goedkoop te krijgen :P

[Beantwoorden]


Door Leontien op 16 augustus 2010 15:02

Leuk artikel
maar vind de outfit niet zo mooi, ik vind het niet zo mooi bij elkaar staan, het rokje vind ik wel leuk

[Beantwoorden]


Door Dafne op 16 augustus 2010 15:45

omg, ik zat er maar 5 cent naast, ik dacht 29 euro:P
leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Sabje op 16 augustus 2010 16:21

Rokje maat 42???? hoe kan jij nou maat 42 hebben :)

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 16 augustus 2010 16:23

Ik vind de schoenen niet zo leuk, maar de rest is loveable.♥

[Beantwoorden]


Door ava op 16 augustus 2010 16:28

loveable

[Beantwoorden]


Door Laura op 16 augustus 2010 16:36

Ziet er echt super leuk uit, en zo goedkoop?! Ik ga het ook eens proberen =D

[Beantwoorden]


Door sophie op 16 augustus 2010 16:45

wouw,, dit zijn de artikels die mij boeien!

[Beantwoorden]


Door A* op 16 augustus 2010 17:32

Ik zat er 12eu naast haha. In de uitverkoop koop ik ook weleens een te grote maat. Met een riem dr om staat t al snel leuk haha. Zou wel voor een bh gaan die wat minder opvalt onder zon shirtje.

[Beantwoorden]


Door Esmay op 16 augustus 2010 17:39

Ik had 50 euro, haha. Maar het is wel veel goedkoper! :D
Ik vind dit ook tot nu toe je leukste artikel :D!

[Beantwoorden]


Door Eline op 16 augustus 2010 17:46

Wel leuk, maar vind het niet zo’n leuke outfit, srry.
Vooral die schoenen vind ik echt vreselijk.
Maar wel super leuk verzonnen , en grappig om goedkoper een outfit te kopen! Echt leuk!

[Beantwoorden]


Door Akkelien op 16 augustus 2010 18:25

Erg leuk artikel! Echt super om zo’n leuke outfit voor zo weinig geld te scoren, geeft mij altijd een fijn gevoel!

Klein puntje… ;)
Zoals iemand hierboven me al eens zei; trek een naadloze BH aan bij zo’n shirtje, dit ziet er zo raar uit!

[Beantwoorden]


Door Samantha op 16 augustus 2010 19:25

Leuke column! Ik had 56 euro gezet. Daar kun je dus twee outfits voor kopen hihi

[Beantwoorden]


Door Laetitia op 16 augustus 2010 19:47

Leuk stukje!

[Beantwoorden]


Door Yara op 16 augustus 2010 20:25

Wow 28,95, dat had ik echt niet verwacht.
Ik dacht 70 euro. Voor dat geld een geslaagde outfit!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 16 augustus 2010 20:32

dankje voor alle complimentjes! en de meiden over de beha… ja, jullie hebben groot gelijk, ik ben hier gewoon slordig in. congrats voor iedereen die heeeel dicht in de buurt zat!

[Beantwoorden]


Door Nina op 16 augustus 2010 21:28

Wóooow,
ik dacht 100 euro..
Wat goed zeg!
Ik ben meestal niet zo ruimdenkend
ik zou dat nooit kunnen
wat een leuke schoenen voor 10 euro
echt vet cool
Ook een tip:
Als je een leuk shirtje ziet,
perfecte vorm, maat, stof enzovoortt
Dan kun je ook kledingverf gebruiken…
Ik was deze zomer in Praag en daar vond ik een heel leuk hempje van 2,95 euro maar de kleur was o-zo-fout
ik heb gewoon zwarte verf gekocht en het hempje geverfd
toen was hijj echt leuk
je kunt kledingverf kopen bij de trekpleister onder andere en het kost ongeveer 3-4 euro voor een klein zakje
daar kun je 1 kledingstuk mee verven

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 16 augustus 2010 21:48

@ nina: dat is ook een goede tip!

[Beantwoorden]


Door Lieke op 17 augustus 2010 07:43

Waah, goed gedaan! Een outfit onder de 25€ is natuurlijk gemakkelijker met een jurkje omdat je dan maar 1 kledingstuk hebt, haha. Maar serieus goed gedaan Suus!

[Beantwoorden]


Door Teddy op 17 augustus 2010 08:31

Wat een stoere outfit!

[Beantwoorden]


Door daisy op 17 augustus 2010 08:37

echt leuk!!!!!!!!!!!!! ziet er gewoon duur uit

[Beantwoorden]


Door Laura op 17 augustus 2010 09:03

Zo goedkoop!! :D WOW!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 17 augustus 2010 09:24

Haha ja toen ik las dat het 28,95 was dacht ik ook echt: WHAT!? Suz’ ziet er stunning uit, maar volgens mij ziet ze dat er zelfs uit in een plastic zak ;)

[Beantwoorden]


Door Benthe op 17 augustus 2010 12:30

Mm zat er nog niet zo ver vanaf..

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 17 augustus 2010 13:24

@ vera: slijmjurk ;).

maar als je je zo’n uitdaging stelt is het ook gewoon echt leuk om te doen. en zoals met alles… oefening baart kunst. als je erop gaat letten ga je steeds meer koopjes en mogelijkheden zien ;).

[Beantwoorden]


Door Bibian op 17 augustus 2010 19:23

hele leuke outfit!
Mag ik vragen of die haarkleur van je zelf is of dat je het zo geverfd hebt? En zo ja, welke kleur heb je het geverfd? Zo gaaf!

[Beantwoorden]


Door isabelle op 18 augustus 2010 16:20

heey!

ik vind de kleding ook heel mooi enzo
maar toen keek ik naar de make-up
en toen dacht ik who hoe doe je dat !
kan jij mij dat misschien vertellen?
of een revieuw over schijfen? :D

[Beantwoorden]


Door Meryem op 19 augustus 2010 11:05

Staat je goed !
Wat is haar site?

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 19 augustus 2010 11:22

@Meryem: suz-xx.blogspot.com

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 19 augustus 2010 18:34

Door Bertine op 25 augustus 2010 16:27

Leuk!! Maar eerlijk gezegd zou ik nooit te grote kleren kopen.. dan laat ik het liever hangen.

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 13 september 2010 14:02

[…] The final sale challenge heb ik mezelf opnieuw voor een uitdaging gesteld! Ik word graag lekker geprikkeld en ik vind houd […]


Door veracamilla.nl op 13 augustus 2012 16:00

[…] jaar geleden ‘deed’ ik het al: the final sale challenge. Een uitdaging die ik ter plekke verzon en ter plekke uitvoerde. Net zoals ik jullie gisteren liet […]