The Body Shop Tea Tree masker

Ik loop al heel wat jaren met acné rond, en helaas kan ik niet zeggen dat wanneer de jaren verstrijken, mijn acné minder erg wordt. Nog steeds heb ik pukkeltjes op mijn gezicht, rug en decolleté. Ik ben een tijdje aan de pil geweest, een speciale versie en mijn acné verdween als sneeuw voor de zon. Jammer genoeg vlogen door deze pil de kilo’s eraan (die cup C was dan wel weer leuk) en was ook mijn humeur niet al te best. Ik ben inmiddels alweer een tijdje van die pil af. Mijn cup C is weg, maar de pukkeltjes zijn weer terug. Jullie weten denk ik allemaal wel dat ik een huidallergie heb, veel acné middeltjes zijn te heftig voor mijn huid. Maar omdat ik het idee heb (er is nooit getest waar ik precies allergisch voor ben, dat vindt mijn dokter onzin) dat ik alleen allergische reacties krijg van producten die ik dagelijks gebruik, kocht ik een Tea Tree masker van The Body Shop.

Image Hosted by ImageShack.us
Tea Tree is hét middeltje wat acné tegen gaat. De Tuinen verkoopt veel Tea Tree spulletjes, maar ook TBS heeft een hele Tea Tree lijn. Ik kocht een masker wat je 1 á 2 keer per week kunt gebruiken. Het masker beloofd je huid te verkoelen en imperfecties te laten verdwijnen.

Image Hosted by ImageShack.us
In het potje zit 100 ML, wat weinig lijkt. De meeste gezichtsmaskers moet je heel dik aanbrengen, dit potje zou dus echt binnen no time leeg zijn. Maar nee, dit masker breng je juist heel dun aan. Op de gebruiksaanwijzing staat dat een dun laagje op je gezicht en nek genoeg is om onzuiverheden te verminderen.

Image Hosted by ImageShack.us
Het masker is mintgroen en ruikt naar menthol, een fris geurtje. In het masker zit behalve menthol o.a ook tamanu olie, limoen thee en *duh* tea tree olie.

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Het masker wordt niet hard, maar je ziet wel dat het in je huid trekt. Ook gaat glimlachen een stuk minder makkelijk. Als je de eerste en tweede foto vergelijkt zie je dat het masker op de tweede foto minder zichtbaar is als op de eerste foto, omdat het masker er hier alweer een tijdje op mijn huid zat.

Ik vind dit een prettig masker, het brandt wel even maar dat vind ik juist prettig. Je voelt dan dat het werkt. De menthol werkt verkoelend, heel fijn (zeker met dit warme weer). Na 10 – 15 minuten spoel je dit masker eraf en je voelt gelijk dat je huid verkoelt is en zachter aanvoelt.

Maar om nou te zeggen dat je gelijk resultaat ziet? Nee. Mijn huid was minder rood en pukkeltjes waren minder geïrriteerd. Maar een wonder masker die je acné als sneeuw voor de zon laat verdwijnen, is het niet. Dit masker is meer geschikt voor meiden die hier en daar een pukkeltje hebben, maar meiden met echte acné zullen het drastischer moeten aanpakken. Kijk anders hier eens mijn filmpje over het camoufleren van een onzuivere huid.

The Body Shop Tea Tree masker 100 ML €10.00

Ps: ik heb me een ongeluk gezocht naar de gebruiksaanwijzing. Meiden en jongens die dit masker ook gaan kopen, hij zit aan de onderkant! (;


Reacties

Door kashmira op 6 juli 2010 13:19

goeie revieuw weer! fijn dat je zo eerlijk bent! (en er staat gezicht in plaats van gezocht)

[Beantwoorden]


Door Laura op 6 juli 2010 13:22

Het lijkt me wel wat :D Mijn huid is niet echt onzuiver, maar soms inderdaad een wat pukkeltjes.

[Beantwoorden]


Door Rani op 6 juli 2010 13:23

Wat toevallig! Van die tea tree collectie gebruik ik ook de tonic, de reinigingsmelk, en de “puistjes uitdroger”! Misschien moet je die ook eens proberen? Maar echt lekker ruikt het niet hoor (‘:

[Beantwoorden]


Door Kim op 6 juli 2010 13:32

Ik heb dit masker ook, erg fijn gebruik hem 1 keer in de week. En je kunt er echt heel erg lang mee doen! Heb het idee dat hij maar niet op raakt.

[Beantwoorden]


Door Marleen op 6 juli 2010 13:32

heb je wel een lekker schoon gevoel na afloop? dat je poriën lekker leeg zijn?

[Beantwoorden]


Door Evii op 6 juli 2010 13:33

Anders moet je dat mint julup mask eens kopen? ook heel goed voor puistjes?
en ik gebruik altijd een masker van Garnier, speciaal voor puistjes, die warmt zichzelf op zogezegd(not) en bij die zie ik wel dat de puistjes verkleinen!

[Beantwoorden]


Door Soesja op 6 juli 2010 13:39

Jammer dat hij niet zo goed werkt tegen acné, maar hij klinkt wel fijn! Ik heb niet zo veel last van pukkels, misschien probeer ik hem wel =)

[Beantwoorden]


Door Eline op 6 juli 2010 13:40

Ik wilde je er even op wijzen dat er bij de kruidvat oogschaduwpaletjes met 5 kleuren liggen voor slechts 1,19! Ze hebben 3 kleurencombi’s en zijn best oke. Niet fantastisch maar ja dat kan ook haast niet voor dat geld!

[Beantwoorden]


Door Laura op 6 juli 2010 13:41

Leuke riview !

[Beantwoorden]


Door Mirjam de Wit op 6 juli 2010 13:42

Jammer dat hij niet goed werkt, staat je wel leuk zo’n masker. Hihi.

Liefs Mirjam

[Beantwoorden]


Door Wanda op 6 juli 2010 13:44

Toch maar weer is langs The Body Shop.

[Beantwoorden]


Door Sharony op 6 juli 2010 13:45

Uhm jaammer dat niet niet super werkt!

[Beantwoorden]


Door Linh op 6 juli 2010 13:46

Jammer dat het niet werkt !

[Beantwoorden]


Door Marieke op 6 juli 2010 14:14

Haha, maskerfoto’s zijn altijd zo leuk!
Ga je dit nu elke week gebruiken, en zo ja, zou je dan over een tijdje weer willen updaten? Ik kan me zo voorstellen dat je misschien pas na een tijdje merkt of je puistjes weggaan, en niet meteen nadat je het masker afgespoeld hebt…

[Beantwoorden]


Door sanneke op 6 juli 2010 14:36

je hebt hem veel te dun opgebracht,, moet je toch egt even wat meer oefenen ;)

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 6 juli 2010 14:52

@Marieke: heb hem nou ongeveer 4 keer geprobeerd (dacht ik…) ik ga hem vaker gebruiken en als ik merk dat het toch een booming verschil maakt, laat ik het uiteraard weten.

@sanneke: lees eerst de tekst eens voordat je zo’n comment achter laat. Er staat duidelijk in dat dit masker heel dun aangebracht moet worden.

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 6 juli 2010 15:31

Ik hoop voor je dat het uit eindelijk werkt :) zelf gebruik ik vichy normaderm ik vind dat ook fijn werken tegen pukkeltjes :) !

[Beantwoorden]


Door Irene op 6 juli 2010 15:34

Als je echt last hebt van acne, is het enige wat helpt naar de dermatoloog gaan en hem of haar iets laten adviseren. Hiervoor heb je wel een verwijzing van je huisarts nodig. Deze laatste kan je ook wat voorschrijven wat kan helpen.

Tea Tree en salicylzuur en benzoylperoxide en dergelijke producten zijn allemaal prima om een paar pukkeltjes weg te halen en uit te drogen. Maar de echte acne gaat weg met medicijnen die je voorgeschreven krijgt. Je hebt ook echt geen acne als een product dat je bij de winkel haalt, voor jou helpt.

[Beantwoorden]


Door esmay op 6 juli 2010 15:37

Ik hoop voor je dat ie als je m langer gebruikt tóch wel werkt!
Fijn review weer!

[Beantwoorden]


Door Dieuwke op 6 juli 2010 15:51

Mijn broertje heeft vroeger ook zware acné gehad, tevenals mijn neef en zijn beide geholpen door de huisarts.
Via de huisarts kreeg m’n broertje een soort tonic die hij elke dag over zn gezicht moest deppen met een wattenschijfje. Na een tijdje zag je echt verschil, nu heeft hij bijna geen acné meer, zelfs een littekens!
Misschien een tip, als je er echt mee zit en techt niet weg wilt.
Ik ben 21 en heb dr ook nog steeds last van. Vooral mn kin is een groot probleem

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 6 juli 2010 16:11

Ik heb ook acné en was naar de dokter gegaan, ze hebben daar een soort stappenplan, waarbij je met het lichtste begint, maar ik had een crème dat me gezicht uitdroogde en waardoor je snel verbrand en de pil zie ik ook niet zitten. Heb je veel last van littekentjes?

[Beantwoorden]


Door Josephine op 6 juli 2010 16:11

Jammer is het geen wonder. Ik schrok eerst van de foto’s: “wat je ogen zo rood?!”. MAar je had het masker op :P

[Beantwoorden]


Door Denise JustPink op 6 juli 2010 16:22

Lijkt me wel een goed masker :D Ik heb noooit pukkeltjes normaal.. heb ik sinds gister ineens een aantal op mijn voorhoofd en gezicht. Geen idee waar dit van komt, ik heb geen nieuwe producten gebruikt :(

[Beantwoorden]


Door S op 6 juli 2010 16:31

hey hey! Welke pil heb je geslikt dat je zo aankwam dan? Ik heb eerst de Diane gehad wat bij mij ook echt als een vetbom werkte, wel geen acne meer maar dan zit je ook niet lekker in je vel! Dus toen kreeg ik de Yasmin! Dit is echt een super pil! kwam niks aan en de puistjes verdwenen! ik kan alleen niet tegen zoveel hormonen, daar krijg ik mirgraine van, dus ik heb nu een spiraaltje, maar wél weer puistjes! Maar vond mijn gezondheid belangrijker, dus nu ga ik volgende week het maar een keer bij een dermatoloog proberen, ik ben 21 en wil er nu toch wel een keertje vanaf!:p succes iig;)

[Beantwoorden]


Door Renske op 6 juli 2010 16:37

Probeer eens de Effaclar lijn van La Roche-Possay (alleen in de apotheek te koop)

Bij mij werkt het goed.

Groetjes, Renske

P.s. Op mijn site heb ik er een stukje over geschreven, je moet het alleen even googlen.

[Beantwoorden]


Door Ellen op 6 juli 2010 17:30

Ziet er wel fijn uit.
Sinds ik aan de pil ben. soortegelijke van diane die helpt tegen puistjes. Ben niet echt aangekomen. in ieder geval heb ik gewoon een mooi gewicht. En heb nu af en toe wat puistjes. soms tussendoor en soms als ik weer ongesteld moet worden.
Lijkt me een fijn masker. Moet binnenkort toch echt naar de body shop. wil dit masker halen en die vitamine 3 spray. en body spray en wat andere leuke dingen denk ik. maar het komt er steeds maar niet van :(

[Beantwoorden]


Door Teddy op 6 juli 2010 17:44

Hahaha Vera wat zie je er hier goed uit ;) Misschien dat je het Mint Julep kunt proberen?

[Beantwoorden]


Door Jessica op 6 juli 2010 17:55

Jemig wat een lullige dokter dat hij geen allergietest wil doen! Kun je niet een second-opinion vragen? Ik heb dat ook gedaan en bleek dat ik voor heel veel dingen heel allergisch ben!

[Beantwoorden]


Door Ilse op 6 juli 2010 17:57

ok, handige review.
ah ik wist niet dat die cup er dan weer afgaat? of komt dat door de kilo’s?

[Beantwoorden]


Door rachel op 6 juli 2010 18:19

Leuk,, die ga ik kopen

[Beantwoorden]


Door Irene op 6 juli 2010 18:19

Mijn nieuwe E-cup, danwel de 10 kilo die ik erbij kreeg, zijn echt niet weggegaan toen ik stopte met de Dianepil.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 6 juli 2010 18:20

Hihi! Mensen zijn ook altijd op zoek naar de ingrediëntenlijst van TBS-producten. Die zit vaak op een label ónder het normale label! Ik heb dit masker ook al een paar keer geprobeerd, maar ik vind dat hij wel goed reinigt, maar verder niet echt veel doet…

[Beantwoorden]


Door silja op 6 juli 2010 18:33

ik moet ook zeggen dat het vaak met die anti acne producten het niet helemaal waar kunnen maken… maar als ie lekker verfrissend is zeker doorgaan met gebruiken

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 6 juli 2010 18:40

@Kimberley: Daar kreeg ik dus een allergische reactie op waar je U tegen zegt! haha :P

@Josephine: mn ogen rood? maar dat lag aan mn masker? huh!? :P

@Denise: kan ook door t weer komen, of door iets wat je hebt gegeten. Ik ben daar ook gevoelig voor..

S: ik weet het niet meer! maar t zou best Diane kunnen zijn ja. misschien toch ‘ns Yasmin proberen…

@Renske: denk niet dat t een goed idee is ivm met mn allergie.. (A)

@Ilse: Nou mn tieten verdwenen echt als sneeuw voor de zon, de extra kilo’s daar in tegen niet echt..

@Irene: lucky you! ;)

@Silja: Vind ik ook idd, zeker voor die drogisterij shiz. garnier, clearasil… allemaal bull :P

[Beantwoorden]


Door nina op 6 juli 2010 18:59

hmm, lijkt me wel fijn!

[Beantwoorden]


Door Sharon op 6 juli 2010 19:15

Pff jammer zeg! Maar we zoeken verder, haha. Ik heb ook nog niet echt een geweldig iets gevonden..

[Beantwoorden]


Door Chiara op 6 juli 2010 19:47

Misschien is het de moeite waard om eens naar producten van Paula’s Choice te kijken. Ze geeft goede uitleg over acne en heeft diverse producten die goed kunnen helpen. Ik ben sinds een maand helemaal fan van haar 2% BHA Gel. Het is een salicylzuur gel, die porieen van binnenuit reinigt, waardoor minder snel puistjes ontstaan. Bovendien exfolieert het de huid op een milde manier. Mijn huid is enorm opgeknapt sinds ik het gebruik.

[Beantwoorden]


Door Leontien op 6 juli 2010 20:51

Wel raar dat jouw huisarts niet zo’n allegietest wilt doen
Het is toch wel beter om te weten waar je precies allergisch voor bent
Ik denk dat al die producten die er te koop zijn, die anti-puistjes middeltjes sowieso niets helpen als je echt veel last hebt van acné
Het enige wat zal helpen is voorgeschreven medicijnen tegen een acné huid

[Beantwoorden]


Door Dees op 6 juli 2010 21:04

Als je er zoveel last van hebt kun je misschien langs de huisarts gaan en clvragen of je naar de dermatoloog mag? Of vragen om antibiotica, bij mij gaf dat wel enkele verbetering (na een maand of 3..)

Als het echt erg is dan krijg je misschien bij de dermatoloog roaccutane mee, maar dat is geen fijn middeltje >.<'
Maar op het eerste gezicht zie het er niet zo erg uit dat dat nodig is =)

Maarre, staat je goed hoor! Dat groen =D

[Beantwoorden]


Door Lianne op 6 juli 2010 21:13

Ik hoorde dat licht therapieën bij speciale acne klinieken wonderen doen!
Ik denk dat producten die zeggen dat ze helpen tegen acne, de huid probeert uit te drogen daar kunnen puistjes namelijk niet goed tegen. Maar als de huid droog is maakt het vet aan wat weer puistjes veroorzaak!

[Beantwoorden]


Door Linsie op 6 juli 2010 21:37

Als ik jou was zou ik weer aan de pil gaan

[Beantwoorden]


Door paulien op 6 juli 2010 22:14

ik vind eerlijk gezegd niet dat wat jij hebt acne kunt noemen. acne hebben vind ik als mensen echt helemaal onder zitten. natuurlijk zie je minder op filmpjes en foto’s maar echte acne zie je zeker weten!!!

verder leuk artikel, lijkt me wel wat dat masker

[Beantwoorden]


Door Lisa op 7 juli 2010 01:01

Thanks for this review ! :)

[Beantwoorden]


Door nienke op 7 juli 2010 08:43

aaahw, ik had me juist zo op dat masker gestort voor mijn pukkels! maar, misschien zie je nog niet meteen resultaat?

p.s je pukkeltjes zijn niet zo heel erg vind ik hoor! niks vergeleken met mij!

[Beantwoorden]


Door Suzy op 7 juli 2010 09:17

Weet je waar ik me altijd zo aan…nou ja, irriteer wil ik niet zeggen, maar ik word er een beetje kriebelig van :P Dokters schrijven je dan de pil voor of een bom aan antibiotica, maar dat lost de oorzaak niet op. Zodra je met de pil stopt, komt alles weer terug. En daarbij krijg je vaak ook nog een waslijst van bijwerkingen.

Ik zal je niet vervelen met mijn medische geschiedenis ;) Maar ik heb toen ik een jaar of 19 was onder begeleiding van een homeopate, Vitex Agnus Castus geslikt tegen hormonale acné (en menstruatieklachten) en hoewel het even geduld vergde, hielp het wel fantastisch.

En als jouw dokter geen allergietest wil doen, dan moet je switchen van dokter. Want daar heb je gewoon recht op. Klaar. Het is jouw lichaam, jouw gezondheid en dat soort onzin moet je niet pikken. Want je acné kan eventueel ook veroorzaakt worden door overgevoeligheid voor bepaalde voeding (acné op voorhoofd is gelinkt aan je darmen, op je kin is hormonaal)…en dan kan je smeren met crèmes wat je wilt, maar dan blijft je huid rottig doen.

[Beantwoorden]


Door Tessa op 7 juli 2010 09:23

Goede review zeg!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 7 juli 2010 09:28

@Suzy: Pfoeee, sounds nice Suz! :S

Nou je het hebt over overgevoeligheid voor bepaalde voeding zet je me wel aan het denken, want mijn darmen flippen vaak ook als ik alcohol drink en ook bij andere voeding heb ik dat idee. Ik zit bij een dokter die nu in een praktijk zit met twee andere dokters, dus anders vraag ik gewoon of ik een keer bij hun mag.

[Beantwoorden]


Door susanna op 7 juli 2010 11:28

Jammer dat tie niet zo goed werkt naja misschienis dat bij andere mensen beter werkt

[Beantwoorden]


Door Benthe op 7 juli 2010 16:53

Dit is wel iets voor mij. Heb maar af en toe een pukkeltje. Maar heb hier nog Mint Julip Mint liggen, en die is wel fijn!

[Beantwoorden]


Door Suzy op 7 juli 2010 18:23

Haha aww ik lees m’n comment nu na, hoop niet dat het boos klonk, want zo bedoelde ik het echt totaal niet hoor!! :)

Maar ik baal altijd zo als ik hoor dat een dokter echt totaaaaal niet behulpzaam is naar een patiënt toe. Want jij bent uiteindelijk degene die met het probleem blijft zitten en dat is gewoon niet ok.

Je zou ook een paar weken een lijstje bij kunnen houden van wat je eet en dan ook bijhouden hoeveel last je van je acne hebt. Om te kijken of je na het eten van bepaalde dingen echt meer last hebt van je huid.

Dan heb je namelijk bewijs voor je dokter dat er wel degelijk een link zit tussen voeding en allergie/overgevoeligheid/acne :)

Zo en nu houd ik op ;) Back to happy clappy beauty stuff! LOL!

[Beantwoorden]


Door Patricia op 7 juli 2010 18:29

Leuk review! Jammer dat het niet werkt voor erge acne, maar voor mij zou dit masker denk ik wel iets zijn!
XX,, Patricia

[Beantwoorden]


Door Simone op 7 juli 2010 21:26

Lijkt me wel een fijn masker!

[Beantwoorden]


Door Chanel op 8 juli 2010 09:32

Wow balen dat door de pil de kilo’s eraan vlogen. Ik denk dat de werking van de pil per persoon verschilt. Ik heb zelf nooit ergens last van en de buikkrampen zijn ook een stuk minder. Verder ziet het masker er goed uit.

[Beantwoorden]


Door Laetitia op 10 juli 2010 11:14

Lijkt me rdelijk fijn!
x

[Beantwoorden]


Door J op 12 juli 2010 11:31

Heb je wel eens gelet of voeding invloed heeft op je acne?
Als je puistjes weg gaan als je aan de pil bent dan lijkt het op een hormonale kwestie. Ik kan ook niet tegen de pil omdat ik er depressief van word als ik ook maar iets met hormonen slik (zonder pil nergens last van!) en toen ik er mee stopte was mijn hormonale systeem helemaal de kluts kwijt. Toen ben ik op aanraden van een arts visolie capsules gaan slikken. Goede vetten, zoals visolie en noten, zijn blijkbaar cruciaal voor het functioneren van het hormonale systeem. Ik vind allebei echt smerig en at dat dus nooit. Toen ik er mee begon werd mijn menstruatie weer regelmatig en ik kreeg ook veel minder puistjes.
Chlorella tabletten slikken en veel water drinken helpen ook super bij mij. Ik heb nu haast nooit meer puistjes.
Deze post is niet helemaal on topic, maar ik weet hoe vervelend het is om puistjes te hebben en ik ben zooo blij dat ik er vanaf ben en ik wilde dit gewoon even delen. Voorkomen is beter dan genezen laten we maar zeggen. Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

[Beantwoorden]


Door Evelien op 22 juli 2010 13:10

ik gebruik zelf ook dit masker en als je hem een tijdje 2 keer in de week gebruikt zie je zeker dat het werkt je littekens worden minder en de roodheid gaat ook een beetje weg. wat heb je een leuke site!!

[Beantwoorden]


Door Veerle op 25 september 2010 12:57

Hejj, ik heb een tip: Het Mint Julep Masque, het is best heftig maar je kunt het ook plaatselijk aanbregen, ook maskers van Lush zijn echt superfijn en 100% natuurlijk! Ik ben gek op Love Lettuce, daar zit een scrubje in. Succes!1

[Beantwoorden]


Door Ana op 18 april 2011 10:04

hoi vera,

ik heb net als jij best wel veel puistjes.
er zijn thee tree producten die je gebruikt en dan na twee weken zijn je puistjes weg
deze kun je bestellen op bjoetiesjop.nl dan kijk je aan de rechterkant en dan kijk je bij thuisverzorging en dan klik je op courtin thee tree oil en dan staat er onderaan een link die gaat naar anita’s bjoetie-webshop en dan kun je het bestellen.

[Beantwoorden]


Door Romy op 1 juli 2013 23:16

Heey ik zat te google en kwam hier op uit.
Ik heb er van dat masker echt heel veel pukkel op mijn hoofd overghouden.
Ik ga morgen op kamp en wil dit echt niet. Het doen ook nog is pijn.
Weet iemand raad? Plz XxX Romy

[Beantwoorden]


Door Roos op 4 januari 2016 20:29

Ik vond zelf het tea trea masker juist wel erg goed tegen mijn puistjes helpen! Ik had niet in een seconde een prachtige huid maar ik heb wel het gevoel dat het opkomende puistjes tegenhoudt. Wanneer je echt hele erge acne hebt zal het wellicht niet werken maar waarschijnlijk is geen enkele creme of masker dan een oplossing.

[Beantwoorden]