A touch of fashion: Zomer 2010 deel 2

1 keer in de twee weken neemt Suzanne mijn plek in voor haar fashion column: A Touch Of Fashion. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suzanne’s schrijfkunsten én gevoel voor mode.

Image Hosted by ImageShack.us

In februari van dit jaar deed ik in mijn toenmalige Fashionscene-column een voorspelling over de trends van deze zomer. Aangezien de uitverkoop nu zelfs bij de Zara goed op gang is –één van de laatste- lijkt het me tijd voor een terugblik in Zomer 2010 deel 2.

De maxidress en harembroek zag ik hun opkomende populariteit voortzetten en daarmee heb ik zeker gelijk gekregen. De harembroek is al wat langer in beeld, en valt daarmee nog amper op als trend, maar de maxidress zag ik dit jaar aanzienlijk meer op straat dan vorig jaar. Tot mijn vreugde, hoewel ook ik even aan de maxidress heb moeten wennen, want ik vind het het ideale zomerstuk. Luchtig, charmant, zwierig en je kunt er allerlei stijlen mee op. De wijde maxidress kreeg er zodoende ook een zusje bij; de rechte variant. Die van H&M van een tientje vond ik werkelijk op elk modeblog. Al een tijdje hing hij ook bij mij in de kast en toen ik hem voor het eerst aantrok vroeg ik me af waarom ik dat toch niet eerder had gedaan.

Toch kun je niet op alle fronten scoren, zo blijkt maar weer. De circlescarf was namelijk een andere voorspelling, maar ik kan me niet herinneren dat ik er überhaupt één gezien heb deze zomer. Jij wel? Ook van de military stijl had ik een langer verblijf verwacht, maar deze vind ik achteraf snel afgezwakt. De kleur blauw gaf ik een eerste plaats in de categorie kleuren, maar deze bleek zowel onterecht als terecht. En de sportieve uniformlook zoals we ze in de fashionshows voor dit seizoen zagen? Misschien nog te vroeg om deze al op de straten terug te zien, alle trends nemen immers vaak een tijdje voordat ze bij het straatbeeld horen.

Gelukkig maar dat niet alles te voorspellen valt, zo wordt je nog eens blij verrast! Wat dacht je van de invloed van Miu miu voor dit seizoen? Vooral Zara hing haar halve winkel vol met copycats door middel van zwaluw printjes. Op verschillende blogs stuitte ik op DIY met Miu miu als thema, en een enkele geluksvogel had het budget om de Miu Miu clogs themselve aan te schaffen.

Image Hosted by ImageShack.us

En aha! Daar zijn we ook meteen bij de clogs aanbeland. Een trend waar ik minder snel aan moest wennen dan ik verwacht had. Het blijft natuurlijk een klomp, maar Chanel zou Chanel niet zijn als ze ze geen stylish jasje geven. En zo geeft de stoere clog met hoge hak ineens een te gek contrast met een luchtig zomerjurkje.

Mijn favorieten? De maxidress en clogs, definitely! Op het gebied van de maxidressen voel ik me al verzadigd, maar de perfecte clogs heb ik nog niet kunnen bemachtigen; mijn hunt voor de sale!

En jij? Wat was jouw favoriete trend van zomer 2010? En je favoriete zomerstuk? En wat vond je misschien wel totaal verschrikkelijk? Wie weet luisteren Karl, Marc of Stella wel mee en worden jouw wensen de werkelijkheid voor zomer 2011 ;).


Reacties

Door nina op 5 juli 2010 13:11

Ik vind de Maxidress mooi, maar die klompen vind ik echt verschrikkelijk. Nee, niet mijn ding!

[Beantwoorden]


Door Lee; op 5 juli 2010 14:40

De maxidress ‘trend’ vind ik wel erg leuk :D

[Beantwoorden]


Door Iris op 5 juli 2010 14:47

Ik vind klompen echt drie keer niks, wat mij betreeft een no-no. De maxidress daarentegen vind ik wel leuk!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 5 juli 2010 14:48

Ja de maxidress vind ik ook leuk! maarr… niet zo handig op de fiets :P en ik heb onlangs een circlescarf gekocht, zo leuk! maar TE warm.

[Beantwoorden]


Door E op 5 juli 2010 14:49

De maxidress op deze foto is erg mooi en staat je goed. Die zwart witte vind ik je iets minder mooi staan.

Kun je op die klompen lopen? Er zit namelijk gene flexibilliteit in de zool dus als ik die dingen aandoe is er alsof er koe aangestrompelt komt :D

[Beantwoorden]


Door Marloes op 5 juli 2010 15:16

Man, Suzanne is echt een mooi popje, zeker in die H&M jurk. Die kleuren staan enorm mooi!

Ik draag alweer zo’n drie jaar maxi jurken. Heerlijk! Twee jaar geleden ééntje op de gok uit Antwerpen meegenomen. Hij is fantastisch, maar ik moet ‘m helaas de hele dag als een soort prinsjes van de grond tillen… iets té maxi voor deze smurf.

Oh, en de (harem)jumper/broekpakken/whatchamacallits vond ik eerst iets voor jongere meiden, maar een maand terug ben ik toch gezwicht en ik vind ‘m briljant.

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 5 juli 2010 15:29

@Marloes: jumpsuits zijn zo gaaf, echt op elke leeftijd hoor. ik wil er nog steeds een :(

[Beantwoorden]


Door Marloes op 5 juli 2010 16:17

@Vera Camilla. Jumpsuits, hèhè, ik had een brainfart en kon niet op het woord komen. Dank u. ;).

Kijk dan eens bij New Yorker of Cool Cat, daar hebben ze ze ook én zijn ze goed te betalen. Bovendien heb ik ze daar ook in het bruin gezien en dat staat bij jouw blekere huidje waarschijnlijk minder ‘hard’ dan een zwarte. (Cool Cat heeft ook grijze!)
Ik heb er overigens één in (luchtige) denim. (Jeans Centre.. euhm… 69,95? Dacht ik..)

[Beantwoorden]


Door Laura op 5 juli 2010 16:25

hahaha bij de tags staat er ook ‘thijs’ tussen xD

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 5 juli 2010 16:34

@Marloes: Goede tip! ga van de week even kijken :D

@Laura: huh, niet bij dit artikel hoor :P

[Beantwoorden]


Door Denise JustPink op 5 juli 2010 16:59

Leuk stukje en mooie jurk :D

[Beantwoorden]


Door Simone op 5 juli 2010 17:22

die maxidress is zo leuk!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 5 juli 2010 17:23

thanks voor al jullie lieve reacities! nee, ik moet eerlijk zeggen dat die houten dingen niet om op te lopen zijn, maar ik denk hoe hoger de hak, hoe meer ze als hakken gaan lopen. heb die van de foto na nog één keer dragen deze zomer weg gedaan, want vind ze gewoon niet meer mooi; dus nu nog naar een echt stel clogs op zoek!
@ Vera; met die jurk op de fiets was voor mij ook een experiment, maar het viel mee! Gewoon een beetje bij elkaar houden.
@ Marloes; wat lief, ik voelde me er eerlijk gezegd ook echt een popje in!
en btw; de jumpsuit van de coolcat is erg gaaf. misschien wat voor jou, vera? ben het trouwens met je eens dat die, en de harembroek, voor elke leeftijd kunnen hoor!

[Beantwoorden]


Door juul op 5 juli 2010 17:46

‘daar zijn we ook meteen bij de clogs aangeland.’ Het is aanbeland :)
Hihi, voor de rest schrijf je super Suz!

[Beantwoorden]


Door Josephine op 5 juli 2010 17:50

Hihi, nu Vera het toch over Jumpsuits heeft, me wants! Ik wil zo graag een maxidress, maar omdat ik niet zo lang ben staat het mij niet, maakt me juist korter

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 5 juli 2010 18:02

@juul: heb het even voor suz veranderd.

@josephine: Jaa me too! denk dat ik van de week toch even voor een jumpsuit EN maxidress ga kijken (A) ook kleintjes staat een maxidress hoor :D wellicht dat je hem even moet inkorten…

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 5 juli 2010 18:51

Ik heb dit jaar nog amper maxidresses gezien, vorig jaar zag ik die veel meer. :)

[Beantwoorden]


Door esmay op 5 juli 2010 18:53

Leuk weer geschreven!
Ik hou van de maxidress, alleen dan niet bij mij, maar die klompjes vind ik echt verschrikkelijk! :$

[Beantwoorden]


Door esmay op 5 juli 2010 18:55

ooh, en jumpsuits zijn ook supergaaf!
Ik will. (lemming!).
En een harembroek heb ik toevallig nu aan. haha!

[Beantwoorden]


Door Laura op 5 juli 2010 19:40

Super leuke artikel meis !

[Beantwoorden]


Door Anne-Linde op 5 juli 2010 19:43

Maxidresses zijn zo leuk! Wel jammer dat ze allemaal zo lang zijn en dat ik 1,60 ben..

[Beantwoorden]


Door robin op 6 juli 2010 11:56

erg mooi!

[Beantwoorden]


Door Marleen op 6 juli 2010 12:03

ah bah. ik vind klompen zo ontzettend lelijk. maxidresses zijn wel leuk, maar ik ga liever voor kort. lekker de benen bruinen.

[Beantwoorden]


Door teddy op 6 juli 2010 12:21

Superleuk artikel en die jurk staat je prachtig!

[Beantwoorden]


Door Liza op 6 juli 2010 12:53

ik zag vandaag iemand met die schoenen lopen ! (hakken )

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 6 juli 2010 17:56

dames; maxidressen zijn ook prima voor kleine meiden hoor! ik vind dat het bij heel lang maakt, dus bij een kleiner iemand zou dat ook moeten gebeuren toch? handig om er dan wel hakken onder te dragen ivm. de lengte

[Beantwoorden]


Door Patricia op 6 juli 2010 18:29

Hmm ik zou zelf niet in een maxidress lopen! Maar die schoenen vind ik wel leuk!
XX,, Patricia

[Beantwoorden]


Door Avery op 7 juli 2010 14:38

Circlescarfs heb ik wel gezien ;) Sowieso bij de Sacha (schoenenwinkel). Ik vind(t?) jumpsuits echt super! Hoewel je die vorig jaar ook al zag. Maxidresses vind(t?) ik dan weer niets, zomer is er om je benen ook een beetje te showen :D Maar bij jou staat de maxidress (die kleurige) echt super!
En wat ik de perfecte zomerkleuren vind(t?): Wit, lichtbruin, en navy blauw. Yay!

[Beantwoorden]


Door Benthe op 7 juli 2010 16:55

De clgos vind ik lelijk, en heb ze nergens gezien. Maxidress vind ik super, maar vorig jaar had ik die al , en ook al veel gezien. Military en blauw heb ik ook nog heel veel gezien!

[Beantwoorden]


Door Ingelise op 7 juli 2010 23:33

De zomer is amper begonnen! Maar over de clogs, jugh! Echt, afgrijselijk. We hadden ze vorig jaar al bij Sacha, echt, verschrikkelijk. Publiek wat ze kocht ook. Nee. Niet echt trendy, eerder tokkie. Bah. Maxidress vind ik wel vet trouwens. En je bent de jumpsuit vergeten!

[Beantwoorden]


Door Ingelise op 7 juli 2010 23:35

@Avery: Ik vind, jij vindt, hij vindt, wij vinden. Moest ik jouw geval vind zijn, beide keren. :)

[Beantwoorden]


Door Cynthia op 5 augustus 2010 17:39

De harembroek vind ik echt VER-SCHRIK-KE-LIJK! echt zo lelijk! Je kruis hangt op je knieën!:O

[Beantwoorden]