Eyeliner, oogpotlood of gelliner?

Eyeliner, oogpotlood en gelliner. 3 producten die verschillend werken maar die alle 3 ongeveer voor hetzelfde gebruikt kunnen worden: een zwart of gekleurd lijntje rondom je oog zetten. Maar wat is nou het fijnst? En wat kun je het beste waarvoor gebruiken? Is een vloeibare eyeliner het beste om een winged liner te zetten, of werkt gelliner hiervoor beter? Ik ga proberen jullie vandaag wat verduidelijking te geven en vertel jullie over eyeliner, oogpotlood en gelliner.

Image Hosted by ImageShack.us
Behalve deze 3 producten, zijn er nog veel meer soorten gelliners, eyeliners en oogpotloodjes. Ik behandel 2 verschillende eyeliners, 1 oogpotlood en een gelliner. Ik heb deze 4 vier gekozen omdat deze mij het meest logisch en basic leken. Hierboven zie je een liquid liner van essence, een Jumbo Eye Pencil van NYX, een fluidline van MAC (fluidline en gelliner is praktisch hetzelfde. Ik heb ook nog een Coastal Scents gelliner, maar die vind ik vreselijk) en een Eyeliner Pen van Gosh.

Image Hosted by ImageShack.us
Vlnr: Liquid Eyeliner van Essence, Gosh Eyeliner Pen, NYX Jumbo Eye Pencil en MAC fluidline.
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Swatches in dezelfde volgorde. Ze zijn alle 4 zwart, alleen bevat de Fluidline van MAC in Blitz ’n Glitz kleine glittertjes.

Welke eigenschappen hebben de producten en waar kun je ze (het beste) voor gebruiken?

Image Hosted by ImageShack.us Eyeliner op mijn bovenste wimperrand gezet.

Vloeibare eyeliner: Is perfect om een strak lijntje mee te zetten. Vloeibare eyeliner blijft heel goed zitten en is zeker geschikt voor een mooi lijntje boven je oog, langs je wimperrand. Vloeibare eyeliner kan wel erg branden wanneer het in je ogen komt, dus gebruik het absoluut NIET op je waterlijn (dat natte stukje huid wat tegen je oogbal aanzit). Ook is eyeliner een goede manier om een mooie wing te zetten.
Liquid Eyeliner van Essence: is lekker low-budget, deze eyeliner kost ongeveer 2 euro. Echt een aanrader voor meiden die net met make-up beginnen en er nog weinig ervaring in hebben.
Gosh Eyeliner pen: Deze eyeliner is wat duurder, zo’n 7 euro. Met een eyeliner pen kun je preciezer te werk gaan. Maar smaken verschillen, sommige meiden vinden een slap kwastje zoals de liquid liner van essence heeft, fijner in gebruik.

Oog omlijst met oogpotlood. Dit zou je ook makkelijk met gelliner kunnen doen.

Oogpotlood: Is het meest basic product. Oogpotlood kun je makkelijk aanbrengen, makkelijk vervagen en is ook op je waterlijn te gebruiken. Ik gebruik echter zelden oogpotlood, omdat het niet goed blijft zitten. Zeker op je waterlijn gaat oogpotlood er al binnen de kortste keren af, en wanneer je oogpotlood op je ooglid gebruikt zal het ook al snel in de lijntjes trekken. Ook krijg je er nooit zo’n gelikte look me als wanneer je eyeliner gebruikt. Een winged liner maken met oogpotlood lijkt me niet handig.

Lijntje op bovenste wimperrand met gelliner gezet.

Gelliner: Dit is een gel, maar ikzelf vergelijk het eerder met klei. Het is een zachte substantie, die je met een kwastje aanbrengt. Ik gebruik het liefst een schuin afgesneden kwastje – angled liner brush -. Gelliner is ‘lief’ voor je huid. Makkelijk op je ooglid en ook op je waterlijn te gebruiken. Ik vind het makkelijker in gebruik als oogpotlood, het blijft ook langer zitten: zeker op je waterlijn! Met een gelliner maak je ook makkelijk een winged liner. Ik vind gelliner heel prettig en gebruik mijn MAC fluidline bijna dagelijks. Ik verruil mijn gelliner voor eyeliner op dagen dat ik geen oogschaduw draag. Gelliner heeft toch de neiging in de lijntjes te trekken wanneer je er geen poeder of oogschaduw onder draagt. Pas op dat je een een gelliner goed afsluit, gelliners kunnen makkelijk uitdrogen en dan heb je er niets meer aan.
Een groot nadeel aan gelliner is dat het vrijwel alleen online te verkrijgen is, of je betaald gelijk een stuk meer. Mijn MAC fluidline is fantastisch, maar kostte €19.

Hieronder een filmpje waarin ik laat zien hoe je makkelijk eyeliner en gelliner kunt aanbrengen.

Als je nog vragen hebt, stel ze dan gerust. Ik hoop dat het duidelijk is! Ik draag elke dag eyeliner of gelliner. Een mooi lijntje boven je oog maakt je make-up af, ik kan niet zonder.

Gebruik jij eyeliner, oogpotlood en/of eyeliner? Zo ja, wanneer en waar? (op je ooglid, onder je ooglid, of op je waterlijn?)


Reacties

Door Esther op 4 juni 2010 17:24

ik gebruik het alledrie, maar ik ben het meest fan van gelliner

[Beantwoorden]


Door Teddy op 4 juni 2010 17:25

Ik gebruik Gelliner en een gekleurd oogpotloodje aan de buitenkant van mijn oog :-)

[Beantwoorden]


Door Josephine op 4 juni 2010 17:30

Heel handig artikeltje! Misschien moet ik toch maar een gelliner aanschaffen ik kan totaal niet met vloeibaar omgaan! En WOW jouw wimpers bij oogpotlood!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 4 juni 2010 17:31

@Josephine: haha, die foto is echt 1 jaar oud!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 4 juni 2010 17:38

Informatief artikel.

Zelf gebruik ik Gelliner (MAC) als eyeliner omdat deze heel de dag blijft zitten.

[Beantwoorden]


Door Laura op 4 juni 2010 17:40

Ik gebruik het meest een gelliner op mijn waterlijn. Eyeliner op mijn ooglid vind ik op één of andere manier gewoon niet mooi staan… Het lijkt alsof mijn wimpers opeens zo kort zijn!

[Beantwoorden]


Door Miriam op 4 juni 2010 17:49

Heeel erg handig! Ik gebruik heel vaak oogpotlood en dat loopt ook heel erg snel uit .. :S

[Beantwoorden]


Door Lisa op 4 juni 2010 18:10

Handig artikel! Ik wist het verschil niet (ja, de ene is een potlood en de ander vloeibaar) maar nu snap ik het beter:)

[Beantwoorden]


Door Sharon op 4 juni 2010 18:40

Leuk artikel! Ik vind gelliner heel fijn met aanbrengen, maar het gaat zo op mn ooglid zitten zegmaar..

[Beantwoorden]


Door Isabelle op 4 juni 2010 18:53

Ik vind gelliner het handigst. Maar dat NYX potlood is toch eigenlijk meer bedoeld als oog schaduw potlood ipv oogpotlood?

[Beantwoorden]


Door Eva! op 4 juni 2010 19:01

leuk! ik grbuik het allemaal, fluidliner en eyeliner is zwart en potloodjes altijd in kleurtjes aangezien ik niet tegen oogschaduw kan en mijn look op die manier toch kleurrijk wil maken :)

[Beantwoorden]


Door Prinses Prikbordje op 4 juni 2010 19:05

Ik gebruik ze ook allemaal afhankelijk van de look en hoe snel het moet gaan.

[Beantwoorden]


Door Esther op 4 juni 2010 20:07

Wat een handig bericht zeg, Dankjewel! :D Ik wist wel dat allemaal van eyeliner en oogpotlood. Maar ik dacht dat gelliner een soort veredelde eyeliner was, maar nou lijkt het me eigenlijk best fijn! :D Heb je die ook goedkoper, zeg maar niet van mac dat jij weet? Want ik zou dat best een keer willen uitproberen :P

[Beantwoorden]


Door Laetitia op 4 juni 2010 20:32

Hnadig uitgelegd!
x

[Beantwoorden]


Door Eline op 4 juni 2010 21:12

Ik gebruik vloeibare eyeliner van rimmel en oogpotlood. Ik wil echt al heel lang gelliner uitproberen, maar aangezien ik die van mac nogal duur vind, en ik helemaal niet weet of ik het prettig vind werken, koop ik liever eerst een goedkopere variant. Nou weet ik dat je die van wet n wild goedkoop kunt bestellen op boozyshop maar die is echt al weken lang niet te verkrijgen, omdat het niet leverbaar is. Heb jij misschien nog andere optie voor mij?

Groetjess

[Beantwoorden]


Door Ingelise op 4 juni 2010 22:54

Ik ga toch voor de eyelinerpen! Daar ben ik aan verkocht. Of nee, die is aan mij verkocht. Hoe dan ook, eyeliner op je waterlijn vind ik een gruwelijk eng idee na die ene keer dat ik per ongeluk mascara in mijn oog smeerde. Die chemische troep prikt als een malle.

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 4 juni 2010 23:10

Ik gebruik een eyelinerpen van ELF. Ik kan totaaaal niet overweg met eyeliners of gelliners. Dus een eyelinerpencil is voor mij echt ideaal :)

[Beantwoorden]


Door anonymous34 op 5 juni 2010 06:05

Ik gebruik echt elke dag professional liquid liner van Rimmel London.
Deze gebruik ik op mijn ooglid.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 5 juni 2010 06:50

Ik gebruik meestal Liquidlast Liner van MAC of Technakohl Liner (potlood). Ze zijn allebei waterproof (ja, ook het potlood!) en blijven dus ook heel lang zitten. Heel af en toe gebruik ik gelliner, maar tegenwoordig nauwelijks…

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 5 juni 2010 08:10

@Marjolein: Ja van die stiftjes zeker! die werken heel makkelijk inderdaad.

Als je niet goed met eyeliner overweg kan, koop zo’n stiftje! Hema heeft ze ook en ik noem ze ook in mn filmpje :)

[Beantwoorden]


Door Marleen op 5 juni 2010 08:22

ik gebruik alleen maar oogpotlood om te tight-linen (?) gedurende de dag loopt ie inderdaad wat uit maar dat grunge-ish vind ik juist wel wat hebben.

[Beantwoorden]


Door Eve op 5 juni 2010 09:24

Ik gebruik zo’n eyeliner met vilt-tip van de hema, ik gebruik het af en toe.

[Beantwoorden]


Door Lara op 5 juni 2010 09:47

ik weet niet waarom, maar met oogpotlood staat het echt heel mooi!

[Beantwoorden]


Door joel op 5 juni 2010 11:38

hahaha, ik heb zo gelachen om dat stukje ‘ik leer het ook nooit..’ :P

[Beantwoorden]


Door joel op 5 juni 2010 11:38

ik lachte je toe btw ;p

[Beantwoorden]


Door mo op 5 juni 2010 12:41

ik gebruik die van essence, echt fijn vind ik hem. Wow, welke mascara gebruik jij op die foto van oogpotlood? :o mooi zeg!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 5 juni 2010 13:27

Ik gebruik liquid eyeliner en oogpotlood.
Tipje voor oogpotlood op de waterlijn: Maak de punt een klein beetje warm met een aansteker. Echt maar een paar sec er even door heen gaan. Je oogpotlood blijft dan serieus echt de hele dag zitten!

[Beantwoorden]


Door Felitza op 5 juni 2010 16:20

Hi Vera,
Ik zie dat je Mac Fluidline hebt? Ik ook maar betaalde er €17 euro voor ipv €19.
Leuk artikel!
x

[Beantwoorden]


Door romane op 5 juni 2010 20:02

wauwie, leuk artikel!

xxx.

[Beantwoorden]


Door linda op 5 juni 2010 20:40

gelliner boven, oogpotloodje onder.

[Beantwoorden]


Door lemo op 6 juni 2010 10:02

Er bestaan toch ook van die eyeliners in zo’n plastic omhoogdraaidingetje? Dat er zegmaar een soort van creamy potloodje uit komt zetten? Is dat een beetje vergelijkbaar met het oogpotlood?

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 6 juni 2010 10:08

@joel: haha thanks :P

@mo: weet ik niet meer, die foto is heel oud :O

@lemo: ja, klopt. Dat is meer ‘kohl’ en inderdaad vergelijkbaar met een oogpotlood (dan wel eentje met kohl of course, maar dit zit in de meeste oogpotloden) het grootste verschil is echter dat je zo’n uit draaibaar potloof niet kunt slijpen en je er dus ook moeilijker een dun lijntje mee trekt.

[Beantwoorden]


Door Maria op 6 juni 2010 11:16

ooh ik gebruik eigenlijk altijd vloeibare eyeliner op mijn waterlijn (: bij mij komt het eigenlijk niet zo gauw in me oog, ik laat het namelijk ook een tijdje droog worden, blijft perfect lang zitten! :D Handig stukje!

[Beantwoorden]


Door CLIPEXTENSIONS.BE op 6 juni 2010 20:40

Ik gebruik af en toe oogpodlood op m’n waterlijn maar het gaar er inderdaad erg snel af. Binnenkort komt er een Mac store in Knokke en dan ga ik er zeker die gelliner kopen!

[Beantwoorden]


Door Lori Johanna op 7 juni 2010 09:26

Ik gebruik meestal fluidliner van Mac in blacktrack of van 2B een eyeliner pen. Maar ik heb bij alle soorten (oogpodloot, gelliner, vloeibare eyeliner etc.) dat het na een tijdje lijkt alsof het uitgedroogt is, dan is het op het begin een mooi strak lijntje en dan kijk ik daarna in de spiegel en dan is het dus zo uitgedroogd.. mega irritant en ik weet niet hoe ik het kan voorkomen

[Beantwoorden]


Door Patricia op 7 juni 2010 16:25

Ik gebruik nu oogpotlood en eyeliner! Maar ik wil eigenlijk gelliner want die lijkt me beter!
XX,, Patricia

[Beantwoorden]


Door Marloes op 7 juni 2010 19:37

Hoi

Weet er iemand waar je een gelliner in de winkel kan kopen? (buiten mac dan ;) )
Ik mag niets kopen van internet van mijn ouders :(

[Beantwoorden]


[…] Eyeliner, oogpotlood of gelliner – VeraCamilla.nl […]


Door anne op 11 juni 2010 15:55

Je draagt mooie oorbellen. Maar voortaan moet je ze wel even goed hangen voor dat je begint met het filmpje.

[Beantwoorden]


Door Roxanne op 24 juni 2010 20:41

Ik gebruik een oogpotlood op mijn waterlijn en een eyeliner op mijn ooglid

[Beantwoorden]


Door Lucille op 2 juli 2010 20:16

Ik heb: Gelliner, eyelinerpen , en Oogpotlood, en ik vindt ze allemaal heel erg fijn maar als ik zou moeten kiezen zou ik voor de gelliner gaan

[Beantwoorden]


Door soof op 22 juli 2010 14:11

dankje het lukte me nooit nu ik dit had gezien lukte het ik weet precies nu hoe het moet
dankje dankje dankje

[Beantwoorden]


Door Diana op 1 augustus 2010 16:32

Hoe heette die site waar je die WnW producten kon kopen.
Ik kon het niet goed verstaan:$

[Beantwoorden]


Door Leanne op 5 augustus 2010 11:20

Ik doe meestal met de essence pen boven mijn wimpers, en met een oogpotloodje onder mijn waterlijn. (op mijn waterlijn loopt de oogpotlood altijd heel erg snel uit)

[Beantwoorden]


Door Marissa op 6 augustus 2010 09:09

Lieve Vera ik heb een vraagje. Misschien weet je het niet meer want het is een tijdje terug. haha!
Bij de laatste foto had je gelliner gebruikt. Maar je make-up zit daar heel mooi! Welke oogschaduw had je daar gebruikt?

Groetjes Marissa, xxx.

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 6 augustus 2010 09:53

@Marissa: Oei, dat weet ik echt niet meer!

[Beantwoorden]


Door jennifer op 8 augustus 2010 17:16

ik gebruik de gel liner van wet n wild
wat ik echt heerlijk spul vind…
sinds dat ik deze gelliner heb gebruik ik niks anders meer

[Beantwoorden]


Door Naomi op 12 augustus 2010 12:29

Ik ga de gelliner ook eens proberen, ik zit zelf altijd te klote met de vloeibare eyeliner en dan zit het niet meer mooi. Ik ben van plan op Boozyshop de gelliner te gebruiken.

Bedankt voor de tip!

Liefs.

[Beantwoorden]


Door Tessa op 13 augustus 2010 13:21

hooi! Ik heb net je site ontdekt via het Girlz blad! En ik had een vraagje: Maakt het uit of je een bril draagt of niet? Want ik draag dus een bril en echt bijna nooit make up omdat ik nooit weet of ik het als brildragende anders moet doen. Daarnaast heb ik op dit moment een paarse bril maar dat verandert ook weer elke keer dus ik zit altijd te klooien met de juiste kleur! Dus als je nog tips heb voor brildragenden dan heel graag! En dan ga ik toch maar es langzaam proberen om wat make up te gebruiken!

Oh trouwens nog een ding! Ik heb heel snel last van geiriteerde ogen en das dus ook een van de redenen dat ik bijna nooit make up draag, is daar wat aan te doen denk je?

Alle tips zijn welkom!

[Beantwoorden]


Door Lola op 13 augustus 2010 21:20

Ik gebruik:
Liquid Eyeliner (die van Essence)voor als ik een feestje heb, vlak boven mijn bovenste wimperrand, zonder wing.
Oogpotlood, de bruine van Hema huismerk, boven mijn bovenste wimperrand en een heel klein beetje bij mijn waterlijn, blijft redelijk zitten als ik het een beetje van mijn oogbal af doe.
Gelliner heb ik nog niet, ik kan het niet vinden en ik ben nog niet zo thuis in het webshoppen. Leuk artikel!!

[Beantwoorden]


Door Roos op 22 september 2010 18:41

Hoihoi!
Ik heb een vraagje. Ik gebruik heel graag oogpotlood, maar bij mij zie je dat nooit zo heel goed. Ik wil een mooie diepzwarte lijn maar het wordt altijd heel dunnetjes en het is er super snel weer af.
Welke oogpotlood is volgens jou heel goed en blijft goed zitten?
Groetjes!

[Beantwoorden]


Door nirosha op 4 november 2010 19:59

ik gebruik een vloeibare waterproof eyeliner van Essence

en een waterproof twist-up eyeliner pencil van de hema op mn bovenste (en heel soms ook onderste) waterlijn

allebei zwart
ik wil graag ook nog een gelliner zodat ik niet 2 aparte producten hoef te gebruiken

(ik kan namelijk geen mooi randje op mn ooglid zetten met oogpotlood of eyeliner potlood)

handig artikel: )

[Beantwoorden]


Door S. op 19 november 2010 21:37

Ben net terug van het shoppen bij MAC Cosmetics.
Heb de Blitz ’n Glitz, een kwastje en brush cleaner gehaald :)
Love de blitz ’n glitz!

[Beantwoorden]


Door E. op 17 maart 2013 20:01

Inderdaad heel erg handig! Ik eerst oogpotlood voor op mijn waterlijn, later veranderde dat in vloeibare eyeliner, en nu lees ik dus dat dat niet mag op je waterlijn :l , dan word het overstappen op gelliner, bedankt voor deze tip. x

[Beantwoorden]