The Secret

Ik ben helemaal niet spiritueel, en als iemand tegen me zei dat ik ‘in mezelf moest geloven’ liepen de rillingen al over mijn lijf. Niets voor mij, dat zwerige gedoe! Wel was ik altijd erg geïnteresseerd in geesten en dat soort stuff. Sowieso interesseren mensen me heel erg, en vind ik het leuk om anderen met problemen te helpen. Vandaag ga ik het met jullie over iets hebben, wat mij super heeft geholpen.

Image and video hosting by TinyPic

The secret. Jullie hebben er vast wel eens over gehoord of er over gelezen. Ik zelf heb het boek ook gelezen, en omdat t mij geholpen heeft, en meerdere lezeressen er wel een artikeltje over wilde zien, ga ik jullie kort proberen uit te leggen wat The Secret is, en hoe het mij heeft geholpen.

Er is een boek en een film over ‘The Secret’. The Secret gaat over hoe je alles kunt krijgen wat je wilt, het gaat om de wet van aantrekkingskracht. Liefde, geld, die baan, you name it, and you can have it. Je moet jezelf zien als een magneet. Als ik als een chagerijn door de discotheek loop, omdat ik echt geen zin heb in irritante jongens, reken maar dat er geen een een praatje durft te maken. Ik straal uit dat ik iets niet wil, dus krijg ik het ook niet. Zendt je uit dat je liefde wilt, dan krijg je dat. Je moet er echter wel in geloven. Je moet van uit het diepste in je lichaam voelen hoe graag je liefde wilt, je moet denken alsof je het al hebt, en je zult het ontvangen. Alles wat in je leven gebeurd, heb je volgens The Secret op jezelf afgeroepen. Ook de slechte dingen. Denk niet dat je iets niet kan, denk altijd positief en je trekt andere positieve dingen aan. Het is vrij ingewikkeld uit te leggen wat er precies met The Secret wordt bedoelt, maar kort gezegd krijg je gewoon wat je wilt. Je wilt iets, denk dat je het hebt, en je zal het echt ontvangen. Denk nooit negatief, denk nooit ”ik wil niet te laat komen” maar denk ”ik kom op tijd”. Je kan alles, je moet er gewoon in geloven. Geloof in jezelf en wees positief.

In The Secret komt ook het zogenaamde ‘vision board’ voor. Op zo’n vision board plak je plaatje en teksten van alles wat je maar wilt. Plak je streefgewicht erop, een gelukkig getrouwd paar of een grote som geld. Kijk vaak op het vision board, en denk vaak aan de dingen die je er hebt opgeplakt, geloof dat je ze hebt, en je zult ze ontvangen.

Ik ben vanaf mijn 15de vrij depressief geweest door een aantal dingen die er zijn voorgevallen toen ik 14 was. Het was vrijwel onzichtbaar voor vriendinnen en klasgenoten (in de klas was ik altijd vrolijk), maar ik zat echt niet goed in mijn vel. Het liefst lag ik hele dagen in bed en als ik wakker was huilde ik veel, of was ik ongelooflijk chagrijnig. Toen ik met deze blog begon is dit een stuk minder geworden, maar na het lezen van The Secret is dit vrijwel verdwenen. Voordat ik aan The Secret begon ben ik wel bij een psycholoog geweest, en dat hielp enigzins, maar wat zij mij niet leerde, en wat The Secret mij wel heeft geleerd is dat je positief moet denken. Denken dat je iets wel kan! En er niet vanuit gaan dat je zal mislukken (wat ik automatisch deed) de laatste weken, misschien wel maanden ben ik me steeds beter gaan voelen. Ik zit echt goed in mijn vel en kan nu oprecht blij zijn. Ik ben heel anders vrolijk dan voorgaande jaren. Ik droom weer, ik heb weer doelen, ik wil ergens voor gaan, ik wil succesvol zijn! Ik ben echt blij met alles wat ik doe. Natuurlijk heb ik nog wel eens een dipje of een slechte dag. Het negatief denken zat er bij mij zo ingeramd, dat het makkelijk is om terug te vallen. Maar ik merk hoe goed ik me voel, en wat voor fijne dingen er gebeuren door gewoon positief te denken en te geloven dat ik iets wel kan. En als je er over nadenkt, is het eigenlijk heel logisch. Wanneer heeft negatief denken je iets fijns gebracht? Hoe zou negatief denken nou goed voor je kunnen zijn? That’s right, je moet gewoon positief denken!

Er is ook een speciaal boek voor tieners (hoewel ik zeker weet dat ook jongere meiden het normale boek makkelijk zullen begrijpen). In bovenstaande filmpje wordt The Secret al wat meer duidelijk.

Wil je meer over The Secret weten? Google het maar eens, en er komen duizenden hits!

Als je niet zo lekker in je vel zit, raad ik het je zeker aan om The Secret te lezen. Het is een makkelijk boek om te lezen, verkrijgbaar in het engels en in het nederlands en kost ongeveer 18 euro. Ben je er nieuwsgierig naar, koop dan het boek. Het was mijn beste uitgegeven 18 euro ooit (:

Ken jij The Secret, en wat vind jij er van?

Edit: Ik geloof zeker niet alles wat in The Secret staat. Een voorbeeldje: Als je wilt afvallen moet je volgens The Secret gewoon niet geloven dat wat je eet, je dik maakt. Dat je moet denken dat er geen calorieën in eten zit! Ja hallo, hoe denk je dat ik aan die zwemband gekomen ben? ;)


Reacties

Door Sharon op 21 oktober 2009 16:15

Woow, heftig! Gelukkig zit je nu lekkerder in je vel! Ik ken/heb het boek zelf niet, maar ben er wel heel benieuwd naar..
Liefs.

[Beantwoorden]


Door Anna op 21 oktober 2009 16:16

Wow intresting. Is het boek in het Nederlands? Ik zou het wel willen lezen.

[Beantwoorden]


Door Linda op 21 oktober 2009 16:18

Interessant!
Heb The Secret weleens voorbij zien komen op blogs, maar nog nooit zo helder omschreven zodat ik ook echt wist waar het om ging.

Ben benieuwd naar het boek, misschien dat ik het wel ga bestellen :)

[Beantwoorden]


Door Elien op 21 oktober 2009 16:24

Ik heb het boek ook en ik moet zeggen dat er heel veel goede dingen instaan! Sommige verhalen of andere zaken zijn natuurlijk overdreven, maar als je de kern bekijkt staan er echt heel handige tips in!

[Beantwoorden]


Door Robin op 21 oktober 2009 16:26

Dit is echt weird joh.. Vorige week op men stage, kwam er een man naar me toe en die vertelde me over dit.. had er nog nooit van gehoord en nu kom ik het hier tegen. Ik geloof er in ieder geval wel in!

[Beantwoorden]


Door Danique op 21 oktober 2009 16:28

Op zich wel interessant, maar ik ben van mening dat je dit soort dingen zelf moet leren in het leven. Bij dit soort boeken heb ik het idee alsof je antwoorden probeert te zoeken of krijgt, die je vanzelf wel leert.
Tuurlijk is het mooi als het mensen helpt, maar ik ken ong. 5 mensen die dit gelezen hebben, en ze kunnen er niet over ophouden. Het lijkt wel een soort geloof die ze willen opdringen/verspreiden aan anderen!
No offence hoor!
Maar ik word een beetje gek van dit boek, en zn New Age theorieën.

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 21 oktober 2009 16:32

@Elien: Ja dat ben ik met je eens. En ik vind het soms ook wel erg oppervlakkig, dat het alleen maar over geld gaat enzo. Maar als je naar de basis kijkt, vind ik het een zeer handig boek

@Danique: Ja ik snap echt heel goed dat je je daar aan irriteerd, ik praat er zelf nooit over, heb echt aan niemand verteld dat ik dit boek heb gelezen. Er was vraag naar een artikel, en omdat het mij wel erg geholpen heeft, wilde ik graag een artikel schrijven.

Sommigen mensen vinden die antwoorden vanzelf, maar bij mij duurde het wel erg lang, en dan is het toch super dat zo’n boek mij helpt en mij weer vrolijk maakt?

[Beantwoorden]


Door Dajana op 21 oktober 2009 16:43

Mooi zo’n boek met een betekenis! Ik geloof zelf graag in veel dingen al weten veel mensen dat niet. Je moet vooral vooral open staan voor alles, zo zul je veel dingen bereiken. Dit boek kan je daarmee echt helpen lijkt mij!

xx

[Beantwoorden]


Door Danique op 21 oktober 2009 16:43

Natuurlijk! Dat probeerde ik ook niet te zeggen hoor.
Ik heb alleen nu een beetje een twisted beeld van dat boek haha, ook al heb ik ooit wel een poging gedaan ‘m te lezen.
Maar als het je echt geholpen heeft, dan is dat alleen maar goed.

[Beantwoorden]


Door Emma op 21 oktober 2009 16:52

Ik wil dit boek al heel lang lezen, ik heb wel andere spirituele boeken gelezen. Bijvoorbeeld een nieuwe aarde van eckhart tolle en daar heb ik ook heel vaan geleerd. Dit boek staat heel hoog op mijn wishlist, ik denk dat ik hem volgende week maar eens écht ga kopen!

[Beantwoorden]


Door Jeske op 21 oktober 2009 17:18

Je moet “Gewoon positief denken.” Als ik zo jou stukje lees is dat echt appeltje eitje ofzo, terwijl ik weet dat dat niet waar is. Ik wil je stuk niet onderuit halen en ik heb niets tegen je, maar ik weet (uit ervaring) dat positief denken heel lastig is als je al lange tijd in een negatieve spiraal zit en als dat negatieve beeld dat je hebt klopt met je leven. Volgens jou stuk lost the secret alles op, maar dan moet je er wel in ’t diepst van je hart in geloven, en dat is lastig. Heel lastig! Want er zit (bijna) altijd wel een stemmetje in je hoofd dat zegt “dat is niet waar” waardoor dit hele “The Secret” ding dus al niet zou werken…

[Beantwoorden]


Door Josephine op 21 oktober 2009 17:19

Wauw. Mooi geschreven, nu weet ik eindelijk wat je bedoelde

– stomme ik, op reset klikken i.p.v submit –

[Beantwoorden]


Door Fleur op 21 oktober 2009 17:22

Ik heb er nog van gehoord! Maar nu wel ;)

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 21 oktober 2009 17:27

@Jeske: Ik wil het absoluut niet makkelijker laten lijken als het is, ik weet hoe moeilijk het is. Maar ik wil het ook niet te lastig maken, want positief denken hoeft echt niet zo moeilijk te zijn. En ik denk dat wel een beetje daar een voorbeeld voor ben, aangezien ik 2 jaar licht depressief ben geweest. Je moet het gewoon begrijpen. Ik wist ook niet hoe ik die knop moest omzetten en als iemand zei dat ik positief moest denken, ging dat zo makkelijk niet. Maar toen ik The Secret ging lezen, lukte het me wel. Dus geloof je me niet op basis van wat ik heb gezegd, lees dan gewoon eens The Secret en ik ben benieuwd wat dan je mening is!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 21 oktober 2009 18:00

Ik denk dat ik dit boek ook maar eens ga aanschaffen. Ik ben niet depressief ofzo, maar wel iets anders waarin ik positiever moet denken. Ik wil er niet te veel over wijden, daar is het voor mij nog wat te vroeg voor, maar ik denk dat dit boek ook best voor mij op toepassing is.

Ik ga eens kijken op bol.com

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 21 oktober 2009 18:06

wel ooit van gehoord, maar wist niet echt wat het was. wel mooi dat je zo open je verhaal vertelt! wil er ook echt iets mee gaan doen, ik geloof er opzich wel in, terwijl ik ook niet zo zweverig ben. dank je voor de tip ;)
xx

[Beantwoorden]


Door Martine op 21 oktober 2009 19:19

Ik heb er nog nooit van gehoord, maar het klinkt echt geweldig! Echt iets dat bij mij past. Ik zit op het moment ook écht NIET lekker in mijn vel, en ik denk ook vaak HEEL negatief.. Dus ik denk dat ik het boek ga kopen! Goed artikel!

Kus Kus Martine

[Beantwoorden]


Door Manon op 21 oktober 2009 19:38

Wow, nog nooit van gehoord maar ik denk zoiezo altijd al positief. Maar echt fijn dat dat mensen echt kan helpen!!

Xxx Manon

[Beantwoorden]


Door Milou op 21 oktober 2009 20:19

Wow ik kende het niet, maar ik vind het erg goed klinken. Wat vervelend dat je je zo hebt gevoeld en fijn dat het beter gaat. Ik ken het ik heb vaak ook enorm heftige winterdips, maar meestal ga ik dan shoppen of leuke dingen doen :-)!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 21 oktober 2009 21:41

Ik heb meerdere keren geprobeerd dit boek te lezen maar het is me gewoon niet gelukt.. Na een aantal paginas haak ik gewoon af. Ik vind het opzich wel jammer (daarom dat ik het ook meerdere malen heb geprobeerd) Maar nu heb ik iets van, als ik er niet doorheen kom dan is dat gewoon zo.. Misschien dat ik het na een aantal jaren weer moet proberen te lezen want ik heb er veel goeds over gehoord:)

[Beantwoorden]


Door Jeske op 21 oktober 2009 22:35

@VeraCamilla: Ik denk dat ik zelf het levende bewijs ben van hoe moeilijk het is ;)

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 21 oktober 2009 22:47

@Jeske: Lees het boek oke, ik ben benieuwd wat je dan zegt. Zoals je kon lezen was ik depressief en ik weet wat je bedoelt, dat t niet zo makkelijk is om positief te gaan denken, maar met The Secret lukte mij het wel. Ik hou er niet van dat ik nu The Secret zo loop aan te prijzen, maar als dat je zou helpen zou ik echt blij zijn.

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 21 oktober 2009 23:06

Mooi dat het je geholpen heeft! Ik geloof er zelf niet in, ik haal mijn kracht uit mijn geloof in God. ;) Maar ben toch blij dat je nu een stuk beter in je vel zit.

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 21 oktober 2009 23:08

@Danielle: Ah, dat kan ik ook wel begrijpen. Alleen geloof jij in god, en ik in de kracht van mensen ;)
Ben benieuwt als je t boek zou lezen, hoe je er dan over zou denken, ben ik erg benieuwd naar.

[Beantwoorden]


Door Anouk op 22 oktober 2009 00:07

Ik heb het net via marktplaats gekocht. Tevens de eerste keer dat ik iets op marktplaats heb gekocht haha spannend!

Ik ben echt superbenieuwd (en hoop sowieso dat alles goed gaat met verzenden)

Ik heb het boek gekocht voor €10,70 inclusief verzendkosten. Scheelt me toch weer ruim 7 euro!

[Beantwoorden]


Door its me op 22 oktober 2009 09:06

Fijn dat het je zo geholpen heeft:)

liefs

[Beantwoorden]


Door YoLin op 22 oktober 2009 09:18

Onze docent Nederlands had een stukje ervan laten zien, en eerst dacht ik: is dat een of andere film over het oude Egypte ofzo :S

Maar toen ik later zelf op Internet ging kijken kwam ik erachter dat het een hele documentaire was. Ik heb hem gekeken en ik vond hem zó ontzettend mooi!

Als ik iemand er over vertel vragen ze vaak gelijk: ‘Is dat niet een gevaarlijke sekte ofzo’
Maar natuurlijk niet, The Secret has changed my life naturally. Het is geweldig, maar niet gevaarlijk…

[Beantwoorden]


Door Esther op 22 oktober 2009 10:05

hmm, apart. :)

[Beantwoorden]


Door anna op 22 oktober 2009 10:08

Ik vind The Secret enorme bullshit. Ik ben een enorme optimist en heb nu al een paar jaar een chronische ziekte met helse pijn waardoor ik nog maar super weining kan.
Dus met een zin als “Alles wat in je leven gebeurd, heb je volgens The Secret op jezelf afgeroepen” kan ik helemaal niks.

En hebben kindjes in Afrika met HIV of die sterven van de honger dat ook over zichzelf afgeroepen?
Nee, helaas, het leven is niet maakbaar. Maar dat vinden mensen maar moeilijk te aanvaarden.

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 22 oktober 2009 13:58

@anna: Dus jij zegt dat het enorme bullshit is dat het mij geholpen heeft? Als je zo’n enorme optimist bent, denk ik niet dat The Secret bullshit zou noemen.

Dat van je chronische ziekte, mensen met HIV enzo, snap ik en ben ik met je eens. Ik zeg alleen wat er in het boek staat, ik geloof er ook niet in dat je zo iets ernstigs op jezelf afroept.

Misschien is het leven niet volledig maakbaar, maar ik geloof dat het voor een groot deel wel maakbaar is. Ik heb het zelf meegemaakt.

[Beantwoorden]


Door Maud op 22 oktober 2009 14:12

Hey Vera,
is die jongeren verzie er ook in het Nederlands?
ik kan nergends vinden waar ik die kan bestellen!

Xxx

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 22 oktober 2009 14:19

@Maud: Nee volgens mij is die er nog niet. Ik heb dat filmpje geplaatst omdat die mij meer aansprak, en jullie dacht ik dus ook. Als je t boek wilt lezen, zou ik de gewone versie lezen, t is echt geen moeilijk boek!

[Beantwoorden]


Door Dieuwke op 22 oktober 2009 17:01

Enorm herkenbaar.
Vooral de zin ‘je moet denken alsof je het al hebt, en je zult het ontvangen’.
Voorbeeld is dat wanneer ik een vriend heb, ik straal en zo meer aandacht van jongens kreeg, maar daarvoor eigenlijk bijna nooit.

Het boek staat op mijn kerstverlanglijstje :P

[Beantwoorden]


Door its me op 23 oktober 2009 09:14

Ik vind het wel mooi om te zien dat een jonge meid zoals jij er zo mee bezig is.
Je komt ook heel volwassen over.

liefs

[Beantwoorden]


Door Marlinda op 24 oktober 2009 09:58

Wat fijn dat het boek je geholpen heeft!
Ik ben nu wel zeer benieuwd naar het boek. Miss dat ik het ook maar eens moet gaan lezen.

[Beantwoorden]


Door Merel op 28 oktober 2009 15:28

Haay,
Wat een mooi artikel! Ik heb de afgelopen jaren ook in een soort depressi gezeten, niet dat het heel erg was, maar ik was gewoon erg ongelukkig, wat ik dan dus ook uitstraalde. Nu gaat het wel wat beter (na de zomervakantie, ik ben op een kamp geweest wat me erg geholpen heeft) maar ik merk wel dat ik van de kleinste dingen meteen verschrikkelijk ongelukkig raak. Ik ben nooit naar een psycholoog geweest, en dat wil ik ook niet, maar ik denk dat ik na dit artikel het boek ga aanschaffen!
Ik wil je even bedanken dat je dit hebt geschreven :) Ik word er nu al blij van haha! (ik ben via via op je blog terechtgekomen, en meteen was dit artikel op de eerste pagina).

Maar raad je aan om het in het engels of in het nederlands te lezen? En dat boek voor tieners lijkt me beter voor mij, maar dat is er dus alleen in het engels? nouja, ik kijk nog wel!

Liefs,

[Beantwoorden]


Door Merel op 28 oktober 2009 15:40

Oh, en zou ik mogen vragen watvoor onderwerpen er zoal in The Secret worden behandeld? Want ik las (en zag) dat in het deel voor tieners ook echt school en populariteit en liefde enzo aan bod komt. Maar is het normale boek dan ook echt meer aan volwassenen gericht?
ik hoop dat je het wilt beantwoorden!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 28 oktober 2009 15:57

@Merel: Ik raad je aan om het boek in het Nederlands te lezen. Ik weet niet hoe de Engels versie is, maar de Nederlandse versie las gewoon heel fijn, dus ik zou gewoon safe voor de Nederlandse versie gaan, dan weet je dat je goed zit!

Ik weet niet hoe oud je bent, maar ik ben 17 en geloof me, t boek is echt een eitje. Het is echt totaal niet moeilijk om te lezen. Ik denk dat ze dat boek voor tieners alleen gemaakt hebben om zo veel mogelijk geld te verdienen. Als ik jou was zou ik gewoon voor de normale versie gaan. Het komt allemaal op 1 ding neer, moeilijk uit te leggen, maar of ze het nou over populareit hebben, of over de baan het komt er allemaal op neer dat je moet geloven in jezelf en dat je iets kan. Elk onderwerp komt wel aan bod, hoe je op gewicht kan komen, liefde kan vinden of veel geld kan verdienen.

Lees het gewone boek maar, t komt toch allemaal op hetzelfde neer. En google het anders eens, om verhalen van anderen te lezen!

[Beantwoorden]


Door Merel op 28 oktober 2009 20:54

Dankje voor je reactie! Ik ben ook 17 haha, en ik zit zooo te twijfelen haha! Het lijkt mij ook dat het inderdaad gewoon op hetzelfde neerkomt, dus ik denk dat ik idd gewoon voor de nederlandse versie en dan voor de orginele ga! Daar staat denk ik ook meer de kern in waar het allemaal om gaat!
Maar in ieder geval bedankt :)

[Beantwoorden]


Door Elsemieke op 4 november 2009 15:14

Ik ben al bij de eerste bladzijde afgehaakt. Wat een geneuzel, dacht ik. (Sorry, ik heb je artikel ook niet helemaal gelezen) Maar als ik weer wat meer tijd heb ga ik het nog maar een keer proberen. Misschien dat ik straks ook ‘meepraat’.

[Beantwoorden]


Door Givenchy op 22 december 2009 13:50

Dat boek hebben wij thuis ook! Heb er nooit echt aandacht aan besteed, maar dat ga ik nu zeker doen! Thanks!

[Beantwoorden]


Door Cissy op 23 april 2011 07:07

Er zijn bij mij al een aantal dingen “wensen” uit gekomen. Daarom geloof ik in de secret. Ik lees ook altijd de “succes storys” op hun off. Website en dat geeft veel inspiratie om de secret te blijven doen. Omdat het bij mij in het begin weleens vervaagde. Vision boards zijn heel handig en simpel te maken. Op youtube/facebook volg ik 2 vloggers die het ook doen. Ik vertel mensen er wel over maar ik dring niks op want uiteindelijk moeten ze t toch zelf “doen” de een vind t interesant de ander vind t zweverig. Ik zelf vind er trouwens niks zweverigs aan want wat is nou zweverig aan geloven in je dromen en positief door t keven gaan… Ik heb mijn dvd al vele malen uit geleend.

[Beantwoorden]


Door Monique op 13 augustus 2011 18:45

Dit boek wil ik zoow graag lezen!
Ik denk dat het mij ook wel zal helpen met sommige dingen, alleen de prijs…
Ik denk wel dat je waar krijgt voor je geld zegmaar, maar ik heb niet zomaar 18 euro te besteden:S
Ik ga denk ik eerst wel ff in de bieb kijken of ze hem daar hebben.
Weet iemand nog tips hoe ik het boek goedkoper kan kopen?

[Beantwoorden]


Door Linda op 14 juli 2014 08:07

It’s a pleasure to find such ratniialoty in an answer. Welcome to the debate.

[Beantwoorden]