Help, ik heb uitgroei!

Ik ben de laatste jaren niet in de buurt geweest van haarverf. Na mijn traumatische ervaring toen ik het rood geverfd had, wilde ik het voorlopig even niet meer.

En nu heb ik uitgroei! ’t is niet heel goed zichtbaar, maar het zit er! Het is geen zwarte uitgroei op blond haar, maar het zit er! Door al die dagen dat ik de zon in ben geweest, is mijn haar flink gebleekt en lekker blond geworden. Helaas is er nu een stuk minder zon, en ja, dan krijg je uitgroei!

Image and video hosting by TinyPic
En nou niet gaan zeggen dat ik overdrijf, als ik in de spiegel kijkt staart de uitgroei me aan. Lijk ik al eeen beetje op Carrie uit SATC?

Bah. I don’t like it. Deze zomer heb ik mooie blonden lokken met highlights gekregen van de zon en daar ben ik best heel blij mee! Ik ga mijn uitgroei dat kleine feestje niet laten verpesten. Toen bedacht ik me, hee! ik zou mijn haar nog verven! Jaaaa, ik wil mijn haar bruin. Niet té bruin, gewoon een mooie herfstige kleur bruin. Een keer wat anders!

Toen ik met de hond ging lopen, viel mijn haar opeens anders terwijl ik voor de spiegel stond. De onderkant van mijn mooi blonde lokken met highlights werd zichtbaar, en wat zag ik? Een saai bruin kleurtje, een heeeeel saai peper en zout haarkleurtje. En het stond me dus echt niet! Het maakt me heel saai en nee, tis dus niet mooi!

”Mam, k heb uitgroei”
”Ja, ik zag het ook al”
”HOEZO JE ZAG HET OOK AL!?”
”Tja, t viel me op”
”Zal ik het bruin verven dan?”
”Denk dat dat je heel saai maakt”
”Pfff”
”Ik vind dat zomerse blond je harstikke mooi staan”
”Maar bruin lijkt me wel tof, is weer eens wat anders”
”Nee Veer, denk niet dat je t moet doen. Maar als je t echt wilt moet je het zelf weten”

Uitgroei en bruin haar, ik wil het allebei niet. Ik denk dat ik maar een piercing neem, dan heb ik geen laast van uitgroei en dat maakt me lekker ordinair en niet saai.


Reacties

Door Martine op 22 oktober 2009 10:34

Hè gat, geen piercing :P Maar ja, je ziet het inderdaad wel.. Mijn haar wordt in de zomer ook veel blonder en nu is het dus weer wat bruiner. Ik heb er eigenlijk niet zoveel last van haha, want mijn haar is over het algemeen toch altijd wel redelijk donker blond.

Kus Kus Martine

[Beantwoorden]


Door Manon op 22 oktober 2009 10:37

Balen dat je uitgroei hebt… Ik dacht eerst toen ik de titel las van ‘oh, ok, hoe lang zou ze zijn?’ tjah, ik zeg soms wel eens dat ik blond ben vanbinnen :P. Maar je kan toch gewoon een keer een bruine kleurspoeling nemen? Gewoon om te kijken of je het wat vind. En een piercing, bahh, naja als iemand graag een piercing wilt moet diegene het zelf weten. Maar ik vind piercings (en tatoeages ook heel erg) lelijk, behalve oorbellen, die vind ik wel mooi, uhmm… oorpiercings dus xD.

Maarja, iedereen zijn eigen ding toch.
xxx Manon

btw, ik voel me echt een stelker :O, ik post volgens mij wel iets bij elk bericht :O. (zo, dat was even mijn uitspraak voor vandaag hoor xD)

[Beantwoorden]


Door Linda op 22 oktober 2009 10:50

Uitgroei, bah wat heb ik daar een hekel aan.. ik snap hoe je je voelt haha :P

Ik verf zelf al een jaar of 6 mijn haar en besloot zo’n 8 maanden terug dat ik mijn natuurlijke haarkleur terug wilde hebben, dus niet meer verfen.
Omg wat is dat moeilijk als de uitgroei dan tevoorschijn kwam..bahh haha :P
Nja ik moet nog even geduld hebben

Maarre .. als bruin je leuk lijkt, neem eens een kleurspoeling. Als het je niet bevalt zit je er niet zo lang aan vast ^^ (én geen uitgroei ;))

[Beantwoorden]


Door Emma op 22 oktober 2009 11:02

Hihi ik moest echt lachen om die laatste zin. Ik denk dat kastanje je heel mooi staat. Ik haat uitgroei, ben van mezelf echt licht, dus heb met mijn zwarte coupe al heel snel uitgroei. Maar binnenkort ga ik het ontkleuren en dan mijn eigen kleur verven denk ik. Ben ik daar ook vanaf!

[Beantwoorden]


Door Rosa op 22 oktober 2009 11:03

Als je een peperzoutkleur krijgt in je haar, kun je coupe soleil nemen. Dan krijg je blonde plukjes erin en is je haar echt niet saai meer!

[Beantwoorden]


Door Sharon op 22 oktober 2009 11:38

Ik heb ook zo’n soort uitgroei, maar dan anders! Ik heb het heel lang geleden bruin geverfd en dat is helemaal vervaagd tot hoe het nu is. De kleur is ongeveer hetzelfde maar je ziet bovenaan wel een andere kleur gloed. Leuk geschreven trouwens en dat gesprekje is grappig :p
Liefs

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 22 oktober 2009 11:52

Ik heb dat ook, bovenaan is het een stuk donkerder, ook peper en zout. Ik wil het liever niet verven ofzo, vind m’n moeder ook geen goed idee. :P Maar toch, de kapster zei er laatst ook iets van.. Hmm.

[Beantwoorden]


Door channah op 22 oktober 2009 11:59

hahhaah lekker sarcastisch zijn we weer! HAHAAHAH!

[Beantwoorden]


Door Ynes op 22 oktober 2009 12:18

als het bruin niet staat, neem je toch gewoon veel highlights! Dat is ook wat ik heb gedaan (was na 4 maand donkerbruin haar zat!) nu is het gewoon.donkerblond met lichtblonde plukjes! Wel mooi

[Beantwoorden]


Door Basilicum op 22 oktober 2009 12:59

hahaha dat zinnetje over die piercing :D

Leuke weblog heb je trouwens

liefs,

Basilicum

[Beantwoorden]


Door Lynet op 22 oktober 2009 13:15

haha heel erg leuk geschreven!

[Beantwoorden]


Door Josephine op 22 oktober 2009 13:40

Vervelend! Ik moet echt lachen om jou gesprekje met je moeder =PIk heb nooit last van uitgroei, mijn haar is altijd van nature zwart eb omdat iedereen het mooi vond heb ik het nooit geverfd.

[Beantwoorden]


Door iris op 22 oktober 2009 13:44

Leuk geschreven!
als je bruin haar wilt proberen idd spoeling proberen! maar ben bang dat dat zomers blond dan wel wegblijft, was bij mij wel het geval :O
en highlights zijn ook heel leuk ^^

[Beantwoorden]


Door beitjuh op 22 oktober 2009 14:30

hunny ik heb uitgroei met grijs door mijn donkerblonde/lichtrbuine haar…totally visable!!!!!!!! Het kan dus erger :P maar anders kleur je het toch de kleur blond die je zo mooi vind?

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 22 oktober 2009 17:40

Nee ik zou ook niet voor bruin gaan
blond stond je echt super !
en ging dat gesprekje met je moeder echt zo ? lekker droog :P lijkt mijn moeder wel

maar even over die piercing..
ik heb er ook 1, maakt dat me ook ordinair dan ?

[Beantwoorden]


Door Wianda op 22 oktober 2009 18:30

Ik denk dat blond je heel mooi zal staan!
Ik heb zelf ook hele erge uitgroei, en het ergste is.. ik ben lichtblond, en van het blonderen is mijn haar heel erg beschadigd. Ik zit nu in 2strijd of ik het weer ga blonderen of niet..

xxx

[Beantwoorden]


Door Anouk op 22 oktober 2009 19:12

Je kan het anders toch ook blond(er) verven? Als je bruin toch niet wilt

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 22 oktober 2009 19:30

@Rebecca: Ik vind piercings zeker niet bij iedereen ordinair hoor! Mij zou t wel ordinair maken (volgens mn moeder en mn vriendinnen) hoewel ik juist wel van piercings hou! Dit is weer gewoon zo’n stukje met een dikke knipoog ;)

@ De rest: ik verf mn haar liever niet, want daar wordt t zo droog van, maar ik ga er over nadenken!

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 23 oktober 2009 11:01

Ik heb ook een piercing… 2 zelfs… én ik heb bruin geverfd haar! Haha ik ben dus super ordi :P

Maar ligt er helemaal aan wat voor piercing je neemt of het ordinair is of niet, dus gewoon een goede piercing uitzoeken meid! ;)

PS: als je je haar bruin verft heb je ook snel uitgroei hoor, heb het nu al na 3 weken :(

Maar de kleurtjes van Herbashine (garnier) zijn wel heel mooi!

[Beantwoorden]


Door Milou op 23 oktober 2009 12:23

Uitgroei is een van de redenen dat ik mijn haar niet durf te verven, haha. Maar de uitgroei valt toch nog wel mee op die foto of zie ik het verkeerd? Ik denk dat bruin je nogal bleek maakt, maar het is jouw keuze :)!

[Beantwoorden]


Door JOY op 23 oktober 2009 18:37

bruin is mooi bij blauwe ogen, maar ik denk toch dat ik blond mooier vind staan bij je!

ik zou het gewoon zo natuurlijk mogelijk houden. anders heb je straks weer uitgroei en het zelfde dilemma:p hahaha

[Beantwoorden]


Door channah, gomakeupgirl.nl op 24 oktober 2009 15:01

Ik heb donkerbruin haar van mezelf met een glans erin, dus ik verf het niet. (mag niet van mijn broer, HAHA) Heb geen piercing maar wel 2 gaatjes. (oorbellen dus hé ;p) Sinds vandaag.

[Beantwoorden]


Door channah op 24 oktober 2009 15:01

Oh, ik heb het nou goed, geen reclame meer. (A) xx

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 24 oktober 2009 20:13

Hahah nee wist ik wel hoor :P
maar vond het gewoon zo lekker passend na zo een uitleg stukje (a)

[Beantwoorden]


Door Myooz op 5 april 2010 18:23

Sorry dat ik zo laat er op reageer maar als je naar uitgroei kijk dan ik dat heel vlak maar dat van jou loopt heel mooi en natuurlijk over ik heb je nog niet zo lang geleden op youtube ontdekt en je bent heel vrolijk en spontaan gewoon lekker jezelf denk ik dat geeft z’n filmpje een eigen draai maar ik zat ook te denken aan een 88 pallete omdat ik bijna jarig ben en dan aan schimmer en warm op een nederlandse website maar ik word pas 14 is dat niet te jong terwel ik het wel heel goed kan hebben want als ik oogschaduw opheb krijg altijd een compliment omdat het nooit tte extreem is achter mijn bril

[Beantwoorden]


Door Marissa op 10 juli 2010 12:53

Ik zou mijn haar ook graag verven. Durf het alleen niet. Ik ben bang dat het me niet staat. Dus dacht ik aan een spoeling. Maar nu ben ik door de zon veel blonder. En ik denk dat ik wacht met verven tot de winter komt.
Maar het gaat niet over mij, haha!

Ik denk dat bruin je mooi staat hoor. Je kunt natuurlijk ook gewoon bruine plukjes door het blond verven. Dan valt uitgroei niet zo op. En dat is heus niet saai als je de juiste kleur vindt.

X.

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 12 juli 2010 19:28

@Myooz ; Ik wordt ook 14, en ik vind oogschaduwen/-s echt geweldig!
Ik ben alleen (nog :-p)niet echt ervaren.. Dus veel zal ik niet aan een megagroot pallette hebben.

Ik denk dat je gewoon een kleurspoeling moet nemen Vera! (Niet dat ik er verstand van heb, maar om te proberen lijkt me dat het gemakkelijkst)

Xx”

[Beantwoorden]


Door Romyyyyyyyyyyyx op 22 juli 2010 20:01

Ik zal er persoonlijk niks aan doen,
Ik heb donkerbruin haar, en vorig jaar zomer had ik highlight verf gekocht en m’n tante had het gedaan, en natuurlijk ben ik in de zon gaan zitten, tsja wat wil je in zuidfrankrijk.. maar oke wat heel dom is. Toen ik het uitspoelde, echt heel lelijk blond, natuurlijk is het wel wat vervaagd, maar mijn uitgroei is ook best erg, erger dan die van jou, en ik zit er ook mee maar ben ondertussen al 4x naar de kapper geweest, en getwijfelt om het bruin te verven, en toch is het me afgeraden want ze moeten het pigmenteren blablabla.. dan word het roodachtig of groen.. nou dat is ook niet wat ik wil, lekker laten uitgroeien!

[Beantwoorden]


Door Romyyyyyyyyyyyx op 22 juli 2010 20:03

En over die piercing, ik weet niet precies hoe het heet, maar zeg maar in je hals/nek een steentje, geen piercing maar gewoon een steentje, staat super schattig vind ik dan! :)

[Beantwoorden]


Door kayleigh op 23 juli 2010 14:52

Ik heb van nature van dat blond oranje haar, maar dat wil je echt niet hebben want mijn wenkbrauwen zijn weer licht blond en dat ziet er niet uit xd

[Beantwoorden]


Door Marijke op 6 augustus 2010 17:05

Ik heb van me zelf goudblond haar, en ook heel dik haar, de lengte is tot me kont. Ik gebruik een shampoo en conditioner van het merk Elvive die roze fles zeg maar, die ruikt ook heerlijk!

XxX

[Beantwoorden]


Door Evaa op 16 augustus 2010 09:08

Als ik jou was zou ik het donker bruin verven, omdat je blauwe ogen hebt!
een van de zeven schoon heden haha ;)
maar ik denk dat het je wel staat hoor!
maar blond kan natuurlijk ook erg leuk staan!

[Beantwoorden]


Door jasmijn op 10 oktober 2015 20:28

je kan blondspray gebruiken je hoort het te gebruiken in de zomer om je haar nog meer te laten bleken maar je kan het ook prima in de winter gebruiken. gewoon je haar nat maken spray er op en met een föhn droog laten worden heb je het zelfde effect als in de zon zijn geweest te zijn.

[Beantwoorden]