Ahava Clineral SkinPro voor mijn huid met rosacea

Hoewel ik tevreden was over de producten van Squalan, wilde ik toch wat anders proberen toen de producten op waren. Iemand die ik al lang via Twitter ken en die zelf ook een huid met veel problemen heeft (eczeem, etc), raadde mij de Clineral SkinPro lijn van Ahava aan. Ik besloot de gok te wagen.

Mocht je het nog niet weten, of nieuw zijn op mijn blog: ik heb van rosacea. Mijn huid is rood en ik heb snel last van irritaties en onzuiverheden. Daarom ben ik altijd opzoek naar de beste huidverzorging voor mijn huid, zodat deze zo rustig mogelijk wordt.

Ik bestelde de Ahava Clineral SkinPro Gentle Cleansing Gel en de Protective Moisturizer met SPF50. Heel basic, twee producten. Klaar is kees.

Ahava Clineral SkinPro Gentle Cleansing Gel 100 ml € 19,95
Ahava Clineral SkinPro Protective Moisturizer SPF50 50 ml € 27,72

Ahava Clineral SkinPro Gentle Cleansing Gel

De perzikkleurige Gentle Cleansing Gel gebruik ik nadat ik mijn make-up eraf heb gehaald met olijfolie en water. Wanneer de gel in contact met waker komt verandert het in schuim en daarmee reinig ik mijn gezicht. Ik spoel het af met lauwwarm water en ga dan verder met de crème.

Mijn huid en vooral mijn ogen willen nog wel eens overgevoelig reageren op make-up remover, maar met deze gel heb ik daar helemaal geen last van.

Ahava Clineral SkinPro Protective Moisturizer SPF50

Protective Moisturizer is verkrijgbaar mét en zonder SPF 50. Ik gebruik die met SPF 50, omdat mijn huid ook negatief reageert op zonlicht. De crème is best dik, maar niet heel vet. Ik vind hem eigenlijk best droog aanvoelen en hij trekt dan ook lekker snel in. Ik heb geen glimmend gezicht, maar ook geen droge plekjes.

De Gentle Cleansing Gel gebruik ik alleen ’s avonds, maar de Protective Moisturizer smeer ik ’s ochtends en ’s avonds. Ik heb half december een tube besteld, die vlak voor de helft van april op was. Ik heb er dus zo’n vier maanden mee gedaan. En ik heb gelijk een nieuwe tube besteld, want mijn huid ziet er momenteel heel goed uit.

Zo ziet mijn huid eruit nadat ik gedoucht heb en mijn gezicht heb ingesmeerd met de Protective Moisturizer. Super rustig!

De Ahava Clineral SkinPro producten zijn speciaal ontwikkeld voor de overgevoelige huid. Ze bevatten Dode Zee modder, Dode Zee water en een plantaardig ABCD-complex. Dit is een complex op basis van natuurlijk verzachtende, kalmerende, anti-jeuk en ontstekingsremmende plantolie-extracten. De producten worden ook aangeraden voor de huid met couperose.

Ik zeg heel eerlijk dat ik me niet echt verdiept heb in de ingrediënten. Ik merk dat het elke keer zo erg verschilt waar mijn huid wel en niet goed op reageert, dat ik me er niet teveel door wil laten leiden. De ingrediënten van de gel kon ik niet meer vinden, van de crème had ik net een nieuwe tube besteld en op het doosje staan de ingrediënten die ik heb gefotografeerd.

Ik ben heel blij met de producten. Het is geen heel ingewikkeld stappenplan, de producten zijn best wel basic, maar niet super duur en werken voor mij heel goed. Mocht je net als ik veel huidproblemen hebben, dan kan ik je zeker aanraden deze lijn eens te proberen.

Edit juni 2017: helaas heb ik een overgevoelige reactie gekregen op de Ahava Clineral SkinPro Protective Moisturizer en kan ik hem niet meer gebruiken.

Ahava Clineral SkinPro is te koop bij Douglas, ik bestelde de producten hier* online.


Reacties

Door Femke op 2 mei 2017 06:21

Fijn om te lezen dat deze producten voor jou zo goed werken. Ik ga jouw review doorsturen naar een vriendinnetje die ook rosacea heeft. Wie weet is dit ook iets voor haar!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 mei 2017 om 11:27:

Ik hoop dat ze er wat aan heeft!

[Beantwoorden]


Door Shirley op 2 mei 2017 06:38

Ik ga de producten onthouden! Op dit moment gebruik ik de producten van Paula’s Choice. Ook fijn, maar de zoektocht blijft altijd als je huid gek doet. Ik heb een paar maanden geleden Metronidazol ingeruild voor Soolantra (relatief nieuw in NL) en dat heeft voor mij geholpen. Verder geloof ik eigenlijk niet in voedingssuplementen, maar ik heb toch het idee dat L-Lysine mijn huid verbeterd heeft bij uitbarstingen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 mei 2017 om 11:27:

Paula’s Choice is ook top!

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 2 mei 2017 07:24

Bedankt voor de tip Vera. Ik heb zelf ook last van rosacea. Ik ga deze producten zeker binnenkort eens uitproberen.

[Beantwoorden]


Door jonna@burgertrutjes op 2 mei 2017 07:37

Yes please! Dit lijkt een echt wondermiddeltje, ga gelijk een tube bestellen

[Beantwoorden]


Door Sharon - Choose to Shine op 2 mei 2017 08:10

Dit lijken mij hele fijne producten. Ik heb zelf ook een huid die snel gevoelig is en ik ga deze producten zeker onthouden!

[Beantwoorden]


Door Syl op 2 mei 2017 08:20

Dit klinkt als een fijne lijn. Ik heb wel een gevoelige droge huid, maar hij is niet zo rood. Wel couperose op mijn wangen.

[Beantwoorden]


Door An Dang, TheBeauParlour op 2 mei 2017 08:30

Wat fijn dat het effect heeft op je huid! Ik ben gelukkig ‘gezegend’ met een gezonde huid en ik kan me niet voorstellen hoe het zou zijn om hier elke dag mee bezig te zijn. Fijn dat het hele basic producten zijn die je wel elke dag zou gaan gebruiken. Het enige wat ik soms heb zijn rode vlekjes op mijn wangen, da gebruik ik mijn Seaweed gel cleanser van The Body Shop!

[Beantwoorden]


Door Susan op 2 mei 2017 08:37

Wauw dit lijkt echt heel goed te werken. Fijn zeg!

[Beantwoorden]


Door msevairene op 2 mei 2017 08:44

Klinkt superfijn ! Ik heb zelf ook best last van roodheid in mijn gezicht. Zo vervelend soms.

[Beantwoorden]


Door Liset op 2 mei 2017 09:23

Wat super dat deze producten zo goed voor je werken. Ik heb wel last van rode adertjes en daar zou dit goed voor kunnen werken. Ik ga er eens naar kijken!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 mei 2017 om 11:28:

Dan zou dit ook zeker wat voor je kunnen zijn denk ik :)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 2 mei 2017 09:46

Klinkt ontzettend goed! Misschien ook iets voor mij om eens naar te kijken!

[Beantwoorden]


Door anna op 2 mei 2017 13:12

Wat fijn dat het zo goed werkt! Je huid ziet er echt heel goed uit! Zelf heb ik geen last van roodheid of andere problemen, maar deze producten lijken me wel heel erg fijn.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 mei 2017 om 11:28:

Dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Annika op 2 mei 2017 13:27

Klinkt fijn, ik hou hem even in mijn achterhoofd. Ik heb ook al zo’n fijne huid…

[Beantwoorden]


Door Marissa op 2 mei 2017 14:02

Hoi Vera,
Ik heb een maand geleden te horen gekregen dat ik rosacea heb. Bij mij was het heel erg heftig, maar sinds ik van de dermatoloog Soolantra 10mg heb gekregen, is het eigenlijk helemaal weg! Ik weet niet of je al naar de dermatoloog was geweest, maar dit is dus een nieuw medicijn wat heel erg goed werkt :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 mei 2017 om 11:28:

Wat goed om te horen! Ik ga er onderzoek naar doen.

[Beantwoorden]


Door Marijke op 2 mei 2017 15:00

Naast dat je heel veel roodheden in je gezicht hebt valt het mij ook iedere keer op dat je heel grove poriën hebt.

Om je huid minder te belasten zou ik je make- up wat luchtiger houden in plaats van zoveel foundation, poederen op te doen zodat het niet eens te zien is dat je een slechte huid hebt. De conditie van je huid wordt hier niet beter op. Wel slechter.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 mei 2017 om 11:29:

Ik heb wel eens een aantal weken geen make-up gedragen, het maakte geen verschil. Ik ken mijn huid inmiddels aardig goed om te weten waarop het reageert. Ik vind mijn poriën ook helemaal niet zo grof.

[Beantwoorden]


Door Irina op 2 mei 2017 15:05

Wat fijn dat het goed werkt! Zelf heb ik hier (gelukkig) geen last van, maar dit is zeker een uitkomst voor meiden (en jongens) die hier wel last van hebben.

[Beantwoorden]


Door Loes op 2 mei 2017 15:46

Ik heb ook vrij veel roodheden in mijn gezicht, dus dit klinkt zeker interessant!

[Beantwoorden]


Door Emilie op 2 mei 2017 16:53

Wat goed dat het goed werkt bij jou! Ik vind de prijs ook heel goed meevallen.

[Beantwoorden]


Door Kim op 2 mei 2017 19:59

Klinkt goed! Ik heb zelf ook rosacea en gebruik zelf vaak producten van La Roche Posay. Sinds kort gebruik ik echter de nachtcrème van Etos. Die bevalt mij ook uitstekend!

P.s. even een andere vraag. Ik zag dat jij een piercing hebt laten zetten, maar gelijk ook een heel mooi sieraad hebt uitgekozen. Piercen ze bij dare2wear met speciale sieraden? Woon zelf niet in de buurt en ben al bij verschillende piercers binnen gelopen die het mij afraden om gelijk een steentje te nemen. Je krijgt dan zo’n standaard balletje zeg maar. Wat is het verschil?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 mei 2017 om 11:31:

Bij Dare2Wear piercen ze inderdaad met speciale sieraden, er is super veel keuze. Ik zou anders gewoon eens contact met ze opnemen via social media om informatie te vragen en te weten of je het waard vind af te reizen naar Amsterdam. Ik ben zelf heel blij met mijn mooie piercing, maakt het helingsproces een stuk minder vervelend omdat er gelijk al wat moois op zit :)

[Beantwoorden]


Door Liza op 2 mei 2017 20:33

Wauw je huid ziet er inderdaad heel rustig uit! Ik ben heel erg benieuwd geworden.

[Beantwoorden]


Door Megan op 3 mei 2017 12:54

Dag Vera, hoe reageer jij op de producten van weleda? (De amandel lijn)
Dat is het enige waar mijn huid rustig van wordt!

[Beantwoorden]


Door Wivineke op 3 mei 2017 15:20

Hoi!
Ik gebruik zelf sinds een tijdje de skincare van het Australische merk Alpha-h… misschien iets voor jou? Ik heb zelf ook een lastigere huid, op aanraden van de schoonheidsspecialiste gaan gebruiken, ik ben om!

[Beantwoorden]


Door Hanna op 5 mei 2017 08:31

Ik heb de ingrediënten eens bekeken en ze zien er niet slecht uit. Niets waar je slecht op zou kunnen reageren denk ik. Zoals je zegt goede basis producten want er ontbreken wel wat specialere ingrediënten die niet gewoon hydrateren.

[Beantwoorden]


Door Marjolein Schrage op 16 juni 2017 19:32

Ik gebruik zelf cetaphil als hydraterende creme , dit op advies van mijn huidtherapeut.
Als camouflage gebruik ik lycogel.
Zelf heb ik al jaren rosacea en ik durf niet zo snel op iets anders over te stappen.

[Beantwoorden]


Door Dimphey op 16 januari 2019 22:10

Hoi Vera,

Deze blog is al van een tijdje geleden, maar omdat je naar mijn weten nog altijd last hebt van rosacea heb je wellicht iets aan mijn tip. Sinds twee weken ben ik in behandeling bij de Rositta kliniek. Dit is een zeer intensieve behandeling van ongeveer drie weken, waarbij je dagelijks (exclusief weekend) een huidbehandeling ondergaat en waarbij je je gedurende de behandeling aan een aantal leefregels moet houden. Het gros van de patiënten geneest door deze behandeling. Ik ben zelf nog niet helemaal klaar, maar mijn huid reageert goed en het ziet er dus naar uit dat ik over een week rosacea vrij ben. Ik was ontzettend sceptisch toen ik de eerste keer naar de kliniek ging, na acht jaar aanklooien met allerlei (huid) producten en zalven van de huisarts die hoogstens mijn rosacea konden onderdrukken, maar wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb.

Je mag me altijd mailen als je meer wil weten over (mijn ervaring met) de behandeling.

Groetjes,
Dimphey

[Beantwoorden]

Gythe antwoordt op 27 mei 2019 om 13:06:

Hallo Dimphey,
Ik was benieuwd hoe het met je rosacea is na je behandeling bij Rositta. Ben je er (nog steeds) vanaf? Zou je er wat meer over kunnen vertellen?
Groetjes,
Gythe

[Beantwoorden]