7 tips voor jou bikini body

Ik heb mijn eerste stranddag alweer achter de rug, wat betekent dat ik ook voor het eerst dit jaar een bikini aan hebt gehad! In deze video geef ik je 7 tips voor jouw bikini body. Enjoy!

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Deze video is gesponsord door Gillette Venus.

Twitter Facebook
Categorie: Video | 3 juni 2018 | 34 reacties

Reacties

Door Ine op 3 juni 2018 22:08

Wow, dat je dit durft! Heel mooie video weer.

[Beantwoorden]


Door femketje op 3 juni 2018 22:33

Ik vind het echt awesome dat je zulke video’s maakt, you go girl :D

[Beantwoorden]


Door Nicole op 4 juni 2018 06:49

Voor jouW* bikinibody ?

[Beantwoorden]


Door Nienke op 4 juni 2018 08:31

Lieve Vera,
Wat heb je dit toch weer super gedaan! Je bent een voorbeeld voor velen, doordat jij je onzekerheid toont en het toch doet, met prachtig resultaat. Ik ben trots op je! De wereld moet nog veel veranderen op dit vlak en bedankt dat je de wereld een beetje mooier maakt.
Liefs!

[Beantwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 4 juni 2018 08:58

Wat een fijne video! Ik vind het super dat je zo bezig bent met body positivity. Dat is een welkome verfrissing :). Goed bezig en ik vind je tips ook erg goed. Je rode bikini is geweldig!

[Beantwoorden]


Door Janneke op 4 juni 2018 09:47

Je ziet er prachtig uit Vera!

[Beantwoorden]


Door Ines op 4 juni 2018 11:49

Alweer een leuke video met goede tips!

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 4 juni 2018 11:52

Ik denk dat dit precies is wat veel (jonge) dames nodig hebben, topper!! P.s. geen kritiek maar viel me op haha, er staat nog jou in de artikel titel, in de Youtube video titel staat wel jouw :) Fijne dag Vera!

[Beantwoorden]


Door Evie op 4 juni 2018 12:05

Toffe video, fijn dat je je zo open stelt. En die onzekerheid herken ik, maar is ook al veel meer onder controle. Was zelf te dun en had als enige zowat geen tiet (nog steeds weinig en ben 27) dus heb jaren niet gezwommen. Dezelfde soort schaamte. Bedankt voor deze video! Ik vind je prachtig, maar vind elk mensenlichaam wel mooi. Cliche, maar wel waar: iedereen is uniek. Mensen horen zich eigenlijk niet te schamen voor zichzelf, dat is zoiets onnatuurlijks.

[Beantwoorden]


Door Esther op 4 juni 2018 13:17

Wat een toffe video! Fijn om ook een keer een dikke vrouw in bikini te zien, onze lijven lijken veel op elkaar. Altijd die slanke modellen, dan zie ik liever een volle dame! Heel fijn, dank je wel voor de goede tips!
Voordat er dadelijk gereageerd wordt op het woordje ‘dik’: http://www.degroenemeisjes.nl/maar-jij-bent-toch-helemaal-niet-dik/

[Beantwoorden]

Ju antwoordt op 4 juni 2018 om 15:33:

Interessante post van de Groene meisjes die je linkt :) dank je wel!

[Beantwoorden]


Door Sara op 4 juni 2018 13:42

Ahh Vera, wat een heerlijke video alweer!
Heel fijn & vernieuwend om eens vrouwen te zien die niét in een maatje 34 rond paraderen met een gebruinde huid.
We zijn er in alle soorten & maten, niet iedereen wordt mooi bruin, sommige mensen blijven mooi wit.
Leuke, positieve boodschap, wij zijn blij dat je ze brengt!
Liefs

[Beantwoorden]


Door Ju op 4 juni 2018 15:29

Je bent prachtig! Dat wilde ik even als eerste kwijt :) die rode bikini is inderdaad superleuk.

Nu snap ik dat deze video gesponsord is door Gilette, en dat is helemaal prima, maar ik wil toch even iets kwijt over het onderwerp lichaamshaar.

Het is zo fijn dat we het er eindelijk met zijn allen over eens zijn dat alle lichaamsvormen en -kleuren helemaal oke zijn, en dat niemand zich hoeft te verstoppen vanwege een melkfles of een maatje meer. Maar waarom moeten we dan toch nog met zijn allen doen alsof volwassen vrouwen geen lichaamshaar hebben? Je zegt in de video dat je schoon en fris wil voelen, en daarom goed voorbereid naar het strand gaat – waarmee je volgens mij ook bedoelt dat er geen haartjes zichtbaar zijn. Lichaamshaar heeft echter niets te maken met ongewassen of vies zijn. Natuurlijk mag iedereen het weghalen, als je dat liever hebt, maar een vrouw met haren op haar benen is niet vies, onfris of ongewassen.

Ik ben een half jaar geleden gestopt met het ontharen van oksels en benen en het bevalt me zo goed. Doordat ik me er zelf zo van bewust ben geworden, vind ik het steeds vreemder dat miljoenen vrouwen massaal vinden dat ze met behaarde benen geen korte broek aan kunnen in het openbaar. Voor wie doen we dat nu eigenlijk helemaal?

Mijn vriend vindt me mooi zoals ik ben, en eerlijk gezegd zou ik nu ook echt niet meer graag samen zijn met iemand die mijn lichaam in haar ´natuurlijke staat´ niet mooi vindt. Het zou toch ook te vreemd voor woorden zijn als ik hem zou vragen zijn benen te scheren…

Dus misschien wel een ideetje voor een video; na de bh-loze week en de period-panties… een maandje door het leven zonder oksels en benen te scheren? Lijkt me zo geweldig om de ervaringen van een blogger daarover te lezen of horen :) Het is alleen de eerste twee weken ´eng´ (voor mij), daarna ben je er zelf aan gewend en is het vooral interessant om de reacties van anderen te peilen.

[Beantwoorden]

Kim antwoordt op 4 juni 2018 om 17:08:

Ik snap Vera juist heel goed. Niks oncharmanter dan een mooi klein bikini broekje waar haren aan de zijkanten of voorkant uit steken. Als jij dit geen probleem vind kan toch? Genoeg vrouwen die zich hier niet fris door voelen wat niet meer dan logisch is.

[Beantwoorden]

Kiki antwoordt op 5 juni 2018 om 19:15:

Nou, jij *vind* dat dus oncharmant. Dat is wat wij mee hebben gekregen van de generaties voor ons.. In de jaren 70 en 80 was niet scheren namelijk gewoon doodnormaal.. En logisch dat je je daardoor niet fris voelt? Dat zouden we dus tegen moeten gaan. Het is hygienischer om je niet te scheren dan om je wel te scheren (helemaal daar beneden, zijn heel veel onderzoeken naar gedaan, veel sneller kans op infecties en schimmels en de hele bende).. Nu zeg ik niet dat jij daar je mening niet over mag hebben, maaaar.. je geeft het ook door aan anderen. Het blijft een feit dat het gewoon niet vies is, en we zouden ons ook eens moeten inzetten om meisjes dat te laten inzien. Zo veel meisjes van 12 scheren zichzelf al en voelen zich waardeloos als ze hun benen 1 dag niet hebben geschoren. Ik vind dat jammer en het is schadelijk voor de ontwikkeling. Zelfs als je 25 bent, en je dat beeld hebt, is het schadelijk voor je zelfbeeld. Er zou dus gewoon een normaalbeeld moeten komen dat het niet erg is als je je niet scheert, en dat het ook niet erg is dat je je wel scheert, in plaats van dat wij vrouwen raar worden aangekeken als we stoppels hebben (en ik bedoel, ik scheer me echt niet iedere dag, because ain’t nooobody got time for that), en als je ervoor kiest om je benen niet te scheren hoef je je niet te vertonen in een jurkje, want dan krijg je rare blikken… DAAR zou wat aan moeten veranderen. En als jij dan alsnog kiest om je wel te scheren, helemaal mooi. Maar laten we dan mensen die dat niet kiezen niet veroordelen en raar aankijken..

[Beantwoorden]


Door Ju op 4 juni 2018 18:27

Uiteraard niets mis mee als iemand graag haarloos door het leven gaat :)

Juist opmerkingen als ‘niets oncharmanter dan dan lichaamshaar’ vind ik echter wel jammer. Hoezo is het niet oké om te zeggen ‘dikke vrouwen zijn oncharmant en onfris’, maar totaal geaccepteerd om te zeggen ‘behaarde vrouwen zijn oncharmant en onfris’? Maar nogmaals, iedereen mag natuurlijk zelf weten wat ze met zijn of haar lichaam doet :) ik probeer niet te oordelen over andere lichamen.

[Beantwoorden]

Em antwoordt op 5 juni 2018 om 07:09:

Heeft hier iemand gezegd dat je niet zelf mag weten wat je met je lichaam doet?
Op plaatsen waar huiddelen elkaar raken, draait broeit het. Ik heb het over okseks en de liezen. Als je op die broeiplaatsen haartjes hebt, dan vergroot je het oppervlak. Immers een kale huid heeft minder oppervlak dan een behaarde huid. Oftewel als miljoenen bacteriën zichvermenigvuldigen, kun je dat beter hebben op een gladde huid dan op een behaarde huid op een broeierige plaats. Het gladde huid is gewoonweg hygiënischer.
Zoals op een gladde kin minder bacteriën te vinden zijn dan op een baard. Ook hier minder oppervlakte waarop bacteriën kunnen groeien.

[Beantwoorden]

Em antwoordt op 5 juni 2018 om 07:13:

Het gladde huid = Een gladde huid

[Beantwoorden]

Ju antwoordt op 5 juni 2018 om 09:21:

Ik reageerde op het antwoord van Kim. Ik wil echt niemand aanvallen hoor, en ik heb er niks op tegen als mensen zich graag van hun lichaamshaar ontdoen. Ik probeerde slechts een ander perspectief te laten zien, maar wellicht doe ik dat op de verkeerde manier.

Je argument over hygiene gaat misschien op voor mensen die zich niet vaak wassen, maar als je elke dag (of om de dag) een douche neemt, is het verschil echt minimaal of gewoon niet bestaand. Ik stink niet en ik ben ook niet onhyginiësch.

En als lichaamshaar dan al zo vies zou zijn, waarom komen mannen er dan zo makkelijk mee weg en moeten vrouwen er een verklaring voor afleggen?

[Beantwoorden]

Em antwoordt op 6 juni 2018 om 00:57:

Ik reageer op jou omdat op internet iedereen op elkaar mag en kan reageren. Dat is niet alleen voorbehouden aan Kim.
Op elke cm² huid zitten gemiddeld 80 miljoen bacteriën. Op een behaarde huid zelfs meer, zie mijn uitleg in het stukje dat ik hierboven geschreven heb.
Het is een feit dat de kale huid minder bacteriën bevat dan een behaarde huid.
Het is een FEIT, dus niet een mening!

De celdeling van één bacterie gaat zo snel dat het binnen een paar uur, enkele miljoenen bacteriën zijn geworden. Iedereen draagt zelfs met 2x douchen per dag, miljoenen bacteriën met zich mee. De behaarde mens nu eenmaal het meest.

Ieder mens is gelukkig vrij om voor welke vorm van beharing te kiezen.

Veel mannen kortwieken of scheren hun beharing wel degelijk. Mannen die na het sporten gezamenlijk douchen zien dat ook bij elkaar.
Een mannelijke collega van mij werd vroeger na het sporten geplaagd vanwege zijn harige rug. Hij laat nu regelmatig zijn rug harsen en voelt zich nu veel prettiger.

Laat mensen gewoon vrij om erbij te lopen zoals ze willen. En laat mij vrij om een stuk te schrijven over het verschil van het aantal bacteriën op de gladde en behaarde huid.

Het heeft mij verbaasd dat je overduidelijk in de slachtofferrol bent gaan zitten (wat helemaal niet nodig is). Niemand heeft namelijk gesuggereerd dat je stinkt of onhygiënisch bent. Waar haal je het vandaan?!
Daarnaast verbaasd het mij dat je aanneemt dat mannen zich niet scheren en ermee weg komen.

Als jij je gelukkig voelt met jouw lichaamsbeharing is dat prima. Ik moet er niet aan denken om mijn haartjes niet te verzorgen, te trimmen en etc.

Ju antwoordt op 8 juni 2018 om 09:39:

Echt alles wat ik typ komt blijkbaar helaas verkeerd over. Met de zin ´Ik reageerde op Kim´ reageerde ik juist op jouw vraag ´Heeft hier iemand gezegd dat je niet zelf mag weten wat je met je lichaam doet?´
Ik wilde helemaal niet suggereren dat niemand anders daarop zou moeten antwoorden, ik vind een discussie juist interessant en ben blij met je reactie.

Ik zit níet in een slachtofferrol, ik vind het alleen vreemd \ jammer dat mensen zo debiel doen over haar.

Ook je mannelijke collega, heel fijn dat hij zich nu beter voelt, maar ik zou liever zien dat we in een maatschappij leven waarin niet wordt gedaan alsof mannen met rughaar elke paar week een behandeling moeten ondergaan, omdat ze anders mogen geridiculiseerd worden. De meeste mensen ontharen ´omdat iedereen het doet´ en daardoor wordt de schaamte bij bijvoorbeeld mannen met rughaar nog groter als ze het niet weghalen. Ik vind dat jammer.


Door marrie op 5 juni 2018 11:51

Is echt iedereen positief? Je ziet er goed uit, maar het lijkt mij niet zo gezond om zo jong al overgewicht te hebben. Later krijg je daar waarschijnlijk problemen mee.

[Beantwoorden]

Ju antwoordt op 5 juni 2018 om 12:15:

Iedereen is positief omdat Vera zichzelf laat zien. Verstoppen achter kleding verandert niets aan het lichaam van Vera, dus waarom zou ze het verbergen om te doen alsof het er niet is? Wat betreft gezondheidsrisico´s; maak je druk om je eigen lichaam. Dikke, volle en erg dunne mensen zijn zich over het algemeen zichzelf echt wel bewust van hun lichaam en de eventuele risico´s of gevolgen daarvan, en hebben vaak weinig behoefte aan ongevraagd advies :)

[Beantwoorden]

Els antwoordt op 7 juni 2018 om 19:15:

Ze geeft geen advies, en bovendien ben ik het als medicus volledig met haar eens.

[Beantwoorden]

Ju antwoordt op 8 juni 2018 om 09:43:

Natuurlijk wel. Er zit een verborgen advies in, namelijk ´als je later geen problemen met je gewicht wil, zul je er iets aan moeten doen´. Wel fijn dat je zegt dat je medicus bent hoor.


Door isabel op 5 juni 2018 13:00

Wauw, zo dapper van je. Ik kan me enkel voorstellen hoe eng het moet zijn om te moeten afwachten wat voor reacties je zal krijgen! Ik ben de voorbije twee jaar bijna 15 kilo bijgekomen en heb dus echt wel een heel ander lichaam, en voor mij (en vele andere meisjes) zijn dit soort video’s echt zo belangrijk. Enorm veel respect voor je meid!

[Beantwoorden]


Door Lizanne op 5 juni 2018 14:30

Hele fijne video weer om te zien Vera! Dankjewel!!!! (er zit een typefoutje in je titel; 7 tips voor jouw* bikinibody) Blijf lekker jezelf!!

[Beantwoorden]


Door Caroline op 5 juni 2018 22:12

Hi Vera! Kun je misschien in een volgende make up video laten zien Joe je sproetjes kunt maken? Zou ik heel leuk vinden! Groetjes Caroline

[Beantwoorden]


Door kelly op 7 juni 2018 00:54

nice article! :)

[Beantwoorden]


Door An op 7 juni 2018 22:36

Knap dat je dit durft.
Jammer dag je op jonge leeftijd zoveel overgewicht hebt. Hoop dat je ooit de moed vindt om hier wat aan te doen.

[Beantwoorden]

Iesje antwoordt op 8 juni 2018 om 23:22:

Disclaimer:

Al houd je nu nog zoveel van jezelf en accepteer je jouw lichaam in welke vorm dan ook, houd jij ook nog zoveel van jezelf en accepteer je jouw lichaam ook nog als het je in de steek laat? Overgewicht is op vele fronten een risico voor je gezondheid.

Jezelf accepteren zoals je bent is een mooie, motiverende boodschap, maar praat alsjeblieft dergelijk overgewicht niet goed.

[Beantwoorden]


Door Ester op 14 juni 2018 07:48

Goeie video. Vind het echt heel tof dat je gewoon lekker jezelf bent en jezelf ook accepteert zoals je bent. Dat zou iedereen moeten doen, maar ik kan het niet. Ik heb toevallig onlangs bijvoorbeeld een bikini besteld bij H&M en ondanks dat ik hem echt leuk vond en ik volgens de weegschaal en mijn dokter een ‘perfect gewicht heb’, vond ik dat het ‘echt niet kon omdat ik er te lelijk/dik voor ben’ en heb ik ‘m terug gestuurd. Dus toch maar weer een badpak, en zelfs daar voel ik me afschuwelijk in. Ik mijd zwembaden en stranden al jaren omdat ik me gewoon te kwetsbaar en ‘naakt’ voel.

[Beantwoorden]


Door keisha op 5 juli 2018 17:55

Je ziet er prachtig uit Vera! :)

[Beantwoorden]


Door Sanne op 19 juli 2018 16:07

Mis het stukje tankini. Door mijn gewicht durf ik geen bikini aan en voel me er niet prettig in. Een badpak vind ik onhandig, een tankini is voor mij perfect :)

[Beantwoorden]