Ik probeerde wasbaar maandverband | Lichaamstaal

Ook deze maand heb ik weer een nieuwe Lichaamstaal video opgenomen. Na het succes van de menstruatiecup, probeerde ik wasbaar maandverband. Tijdens het slapen, sporten, maar ook hoe het ging met verwisselen op een openbaar toilet en het wassen van het maandverband: ik deel alles in deze video. Enjoy!

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Twitter Facebook
Categorie: Video | 19 april 2018 | 25 reacties

Reacties

Door Noor op 19 april 2018 16:51

Topvideo. Ik heb er zelf ook wel eens over nagedacht om het te proberen. Ik zou wel echt bang zijn dat het bij mij ook zo gaat schuiven. Ongesteld zijn is al vervelend genoeg, dan wil je niet ook nog daar onzeker over zijn.

Ik vind het trouwens ontzettend stoer van je dat je dit hebt geprobeerd en de hele week hebt volgehouden om er een goed oordeel over te vellen, ondanks het ongemak en de onzekerheid die het met zich meebracht. Dankjewel daarvoor!

Jeffrey is volgens mij echt een lieverd. Ook zo in het park: ”ik hou je in de gaten” <3

[Beantwoorden]


Door Britt op 19 april 2018 18:47

Ik was altijd in de veronderstelling dat de printjes boven moesten! (Dus daar komt het menstruatiebloed op). Wasbaar maandverband is totaal niks voor mij. Ik gebruik nu een half jaar een menstruatiecup en ik wil echt niet meer anders!

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 19 april 2018 19:36

Volgens mij heb ik er nog nergens zo’n eerlijke review/video over gezien, topper haha!! Ik vind het persoonlijk helemaal niks, ik ben fan van de Lady Cup :)

[Beantwoorden]


Door Mevrouw Marloes op 19 april 2018 20:06

“Het is zo’n lieflijk patroontje, een beetje zoals gordijnen die mijn oma zou kunnen hangen en dan komt daar dan BLEHHH bloed op.” Hahahahha. Je vertelt zo lekker eerlijk en zonder schaamte. Echt fijn om naar je te kijken, Vera.
Fijn ook dat Jeffrey je “in de gaten houdt” in het park. :)
Een beetje jammer dat ze niet 100% schoon worden…

Liefs!

[Beantwoorden]


Door Anne op 19 april 2018 22:08

Ah, ik vind je video’s zo leuk! Enorm stoer dat je dit experiment ook gewoon uitvoert op zo’n dag bij RTL. Wat zal jij blij zijn geweest dat het voorbij was haha, lijkt me echt vreselijk!

Liefs,
Anne

[Beantwoorden]


Door Angela op 19 april 2018 23:06

Wat knap dat je dit hebt gedaan, super goed en stoer! Ik heb mij hier ook in verdiept, ook in inlegkruisjes. Ben heel blij met de organicup, maar zou toch nog een oplossing willen voor inlegkruisjes. Alleen inwasbaar, dat staat me gewoon niet aan!

[Beantwoorden]


Door Christine op 20 april 2018 06:37

Ik gebruik tegenwoordig alleen nog maar Period panties van Thinx naast tampons op zware dagen. Nooit meer zorgen over mogelijk doorlekken gehad. Ze hebben hetzelfde principe als de maandverbandjes maar er kan tenminste niks verschuiven ;)

[Beantwoorden]


Door Em op 20 april 2018 06:41

Ik had me ook al afgevraagd of dit iets voor mij zou zijn. Daarom ben ik blij met je review! Ik vind het idee achter dit soort maandverband mooi, maar het is verre van practisch en ook zeker niet comfortable doordat het maandverband verschuift.
Ik ben blij met mijn Lunette cup. Hij lekt nooit door en is dus nog betrouwbaarder dan tampons. Bovendien heb ik minder last van buikkrampen. Ideaal dus.

[Beantwoorden]


Door Caitlyn op 20 april 2018 20:07

Zelf gebruik ik het ondertussen al even lang als mijn menstruatiecup en vind ik mijn wasbaar maandverband heel praktisch. Ik heb wel heel bewust gekozen voor een variant met bamboe, die hebben een grijs deel die het bloed opvangt, ziet er net wat minder bloederig uit en dan heb je ook geen last van een waas na het wassen. Zorgen dat je onderbroek en maandverband even breed zijn, verhelp het verschuiven. Ik doe ook geen naadloos ondergoed aan op die dagen, want dan zit het ook wat minder vast. De verbanden die jij gekocht hebt, vond ik ook wat kort, ze leken meer op inlegkruisjes dus misschien dat je dan inderdaad sneller doorlekt. Echt een interessante video wel, ik hoop dat mensen het toch een kans geven. Op AliExpress kan je goedkoop proefpakketten kopen als je het eens wil proberen. Eens in de kookwas als ze toekomen en dan ben je zeker dat het veilig voor gebruik is.

[Beantwoorden]


Door Maria op 20 april 2018 20:11

Wat ben je toch een (h)eerlijk mens! Dank voor de review. Ik ben echter niet een groot fan van maandverband… het idee is leuk, maar ik pas.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 21 april 2018 07:45

Leuke video!
Tijdens het kijken kwam bij mij vooral de vraag op of dit wasbare maandverband nou zoveel beter is voor het milieu: je gebruikt elke dag een emmer water om te weken, de wasmachine gaat aan voor een paar stukjes stof…
Het helpt in ieder geval tegen de plastic afvalberg maar ik denk niet dat dat bij mij opweegt tegen de struggles van het wassen van die dingen en de constante stress van het doorlekken. Helaas gaat dit niet op m’n verlanglijstje :P

[Beantwoorden]

hannah antwoordt op 24 april 2018 om 14:27:

Hier dacht ik inderdaad ook aan. Toen ze de wasmachine opzette voor die paar maandverbandjes viel mijn mond open… Het hele ecologische en ‘beter voor het milieu’ gaat hierdoor compleet verloren. Een wasmachine verbruikt ongeveer 55 liter water per wasbeurt. Ik moedig deze maandverbanden zeer erg aan maar ik zou er eerder voor kiezen om ze te wassen samen met alle andere was van 60° (onderbroeken, handdoeken, …).

[Beantwoorden]

Mariska antwoordt op 1 mei 2018 om 16:22:

Hangt ervan hoe je wast ;)

Maar vergis je niet hoor, voor het produceren van tampons en maandverband wordt ook heel veel water gebruikt en die worden vervolgens na 1x dragen weggegooid…

[Beantwoorden]


Door E op 21 april 2018 21:00

Ik gebruik de inlegkruisjes van lanaluna! Fantastisch. Ik vind normaal maandverband en inlegkruisjes zo smerig zweterig. Katoen is veel natuurlijker.

[Beantwoorden]

Eva antwoordt op 11 augustus 2019 om 10:48:

Welke van lanaluna heb jij? Ze hebben er nogal wat. Ik wil het ook uit proberen, maar weet niet welke her beste zijn.

[Beantwoorden]

E antwoordt op 12 augustus 2019 om 16:45:

Op de site van Lanaluna

https://lanaluna.nl/product/lanaluna-inlegkruisje-per-stuk-floral/

Deze waren het ongeveer. Ik hoefde het na een tijd niet eens meer te gebruiken. Afscheiding wordt in stand gehouden door het plastic van de normale inlegkruisjes. Door het katoen hield de afscheiding na een tijdje ook op.

[Beantwoorden]

E antwoordt op 12 augustus 2019 om 16:46:

nu gebruik ik ze als ik licht ongesteld ben. of wanneer ik denk dat ik ongesteld ga worden.


Door suzanne op 22 april 2018 15:32

heerlijke eerlijke video! Ik hecht veel waarde aan jou mening omdat ik je zo eerlijk bent!

[Beantwoorden]


Door Anna op 22 april 2018 17:25

Toffe video! Ik ben heel erg into milieu vriendelijke opties, maar dit lijkt me helemaal niets! Geef mij maar de menstruatie cup ?

Super fijne video en eerlijke nening!

[Beantwoorden]


Door Illdone op 24 april 2018 09:34

Hoi Vera,

Leuk dat je dit doet. Toch even opmerken dat ik denk dat koud water fixeert ttz als je een bloedvloek bv op een blouse eerst met koud water spoelt komt ’t er nooit meer uit. Onmiddellijk/ineens in warm water wassen denk ik.

De niet klevende sluiting lijkt me niet handig , dat ding gaat vroeg of laat bewegen natuurlijk ;)

Thanks voor de info , beetje touchy subject maar leave it up to you to handle this superbly!

[Beantwoorden]

Mariska antwoordt op 1 mei 2018 om 16:40:

Juist niet! Juist eerst met koud water wassen, bij warm water hecht de kleurstof aan de stof.

[Beantwoorden]


Door Mara op 24 april 2018 15:51

super leuke video en review.

[Beantwoorden]


Door Jessica op 24 april 2018 19:40

Goed dat je dit ook bespreekt en geprobeerd hebt.
Zelf ben ik al geen fan van maandverband, laat staan van wasbaar maandverband. Ik vind het heel dapper dat je het hebt volgehouden.
Voor deze variant pas ik even.

[Beantwoorden]


Door Ra op 29 april 2018 14:06

Super tof dat je dit hebt getest en gefilmd! En wat is Jeffrey een lieverd <3
Ik gebruik zelf altijd overdag de menstruatiecup en voor 's avonds wasbaar maandverband, inclusief oma onderbroek haha. En ik draag trouwens daaroverheen altijd een wat strakke hipster, dan blijft het toch fijner zitten.
Liefs, Ra

[Beantwoorden]


Door Mariska op 1 mei 2018 16:38

Zelf ben ik heel tevreden over wasbaar maandverband van Myllymuksut, die neemt fijn op en heeft wat donkerder printjes en de onderkant is wat stugger. Die met bloemetjes van ImseVimse heb ik ook, die gebruik ik voor normale menstruatiedagen overdag. Die met printjes op de onderkant zijn veel gladder en verschuiven dan ook sneller.

En qua wassen: ik bewaar alle gebruikte verbandjes droog in een waszakje/ PUL zakje. Als ik een 60 graden was doe (bijvoorbeeld handdoeken ofzo, maar ik heb ook een kindje met wasbare luiers, dus ik doe sowieso 2x per week een luierwas op 60 graden), doe ik de verbandjes daar bij. Eerst op een koud kort programma wassen (dit is heel belangrijk! niet op 30 graden, dan zet de kleurstof zich vast), ik doe 15 minuten op koud met een schepje blauwe biotex. Belangrijk is dat het programma centrifugeert. Daarna een lange 60 graden was met voldoende wasmiddel en weer een schepje blauw biotex. Op die manier draai je niet met een bijna lege was en wordt het ook mooi schoon en kleurstofvrij ;)

Op de eerste 2 dagen verwissel ik toch zeker wel elke 3 uur een verbandje. En ik neem dus een PULzakje mee om ze in te bewaren als ik op mijn werk ben. Daar komen geurtjes ook niet doorheen :) Je kan de verbandjes dan dichtvouwen als een envelopje en dan dichtdoen met het drukknoopje. Ik gebruik dat zakje gerust 2-3 dagen achter elkaar voordat ik ga wassen. Sowieso is droog bewaren een heel stuk makkelijker dan in een emmertje water…;)

[Beantwoorden]