Beauty in Balance Daytox Peel-Off Mask

Het is alweer een tijdje geleden dat ik het Daytox Peel-Off Mask kocht, maar zo richting de feestdagen is een lekker maskertje om jezelf en je huid op te frissen, te reinigen en op te peppen, een extra fijn idee. Naar dit masker was ik ontzettend benieuwd, een zwart houtskool peel-off masker om de poriën mee te reinigen. Ik maakte eindelijk tijd vrij om hem te proberen!

Bijna elke week gebruik ik een gezichtsmasker. Ik wissel veel tussen verschillende merken en soorten maskers. Soms wil ik intensieve verzorging, dan juist weer reiniging. Ik heb een paar vaste favorieten, maar naar een goed peel-off masker voor mijn poriën was ik nog opzoek.

Bij Douglas* viel mijn oog op dit masker. Ik kende het merk nog niet en online kon ik weinig reviews vinden. Tijd om daar verandering in te brengen!

Daytox Peel-Off Mask € 20,35

Het masker zit in een tube. De zwarte vloeistof is lekker vloeibaar en kun je aanbrengen met je vingers of met een kwast. Ik gebruik hier een foundationkwast van Hema.

Er wordt aangeraden om het masker royaal op de t-zone aan te brengen en omdat het masker nogal vloeibaar is, mag je er daarom best twee laagjes opsmeren.

Het masker laat je in 25 tot 30 minuten opdrogen.

En daarna trek je alles eraf! Eventuele restjes kun je verwijderen met lauwwarm water en een washandje.

Yesss, lekker veel viezigheid uit mijn poriën.

Voor

Na

Voor – Na

Verwijderen van het masker is totaal niet pijnlijk. Aan de ene kant ging het zo makkelijk dat ik me afvroeg of het wel genoeg zou werken, aan de andere kant zag ik toch duidelijk viezigheid uit mijn poriën komen. Mijn huid is misschien niet voor 100% gereinigd, maar ik denk toch wel zo’n 75%.

Het Daytox Peel-Off Mask zal niet het allerbeste zwarte peel-off masker op de markt zijn, maar ik moet zeggen dat ik hem toch erg fijn vind. Het masker voelt totaal niet agressief aan, mijn huid is zichtbaar rustig, schoner en voelt fris aan. Ik blijf dit masker gebruiken!

Daytox Peel-Off Mask koop je hier online*.


Reacties

Door femketje op 6 december 2017 07:55

wel nice dat deze niet zo pijnlijk is om er weer af te halen!

[Beantwoorden]


Door Rianne op 6 december 2017 08:28

De maskers die je huid compleet reinigen zijn volgens mij vaak de maskers die ontzettend veel pijn doen, van de instagram-trends enzo ;) Dan heb ik inderdaad liever een masker wat ook nog een beetje vriendelijk is voor de huid!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 december 2017 om 08:50:

Ja, mee eens!

[Beantwoorden]


Door Esmeé op 6 december 2017 09:23

Biore Neusstrips, 100% gereinigde poriën!!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 december 2017 om 08:50:

Oeh!!

[Beantwoorden]

Esmeé antwoordt op 7 december 2017 om 15:43:

Als je filmpjes om youtube opzoekt van Biore Neusstrips snap je wat ik bedoel, werken echt super!

[Beantwoorden]


Door Mariska op 6 december 2017 09:55

Zo’n masker heb ik nog nooit gebruikt, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik persoonlijk op de foto’s niet heel veel verschil zie. Maar als jij zegt dat het toch voor 75% gereinigd is geloof ik je :)

[Beantwoorden]


Door Loes op 6 december 2017 10:13

Deze klinkt goed! Heel veel van die maskers doen volgens mij flink pijn, maar deze niet, dus dat klinkt een stuk beter. Ben nieuwsgierig geworden!

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 6 december 2017 10:19

Ik vind dit soort maskers altijd erg leuk om te testen! Hij klinkt prima :)

[Beantwoorden]


Door Liset op 6 december 2017 10:27

Ah dat klinkt fijn! Ik heb nu veel mee-eters op mijn kin en die wil ik weg hebben :). Jammer dat hij niet alles weghaalt, welk product zou jij dan aanraden? En ik zie trouwens twee sterretjes * voorbijkomen in je artikel. Heb ik iets gemist of betekent dit zoiets als dat je het product hebt gekregen of een betaald artikel is? Even nieuwsgierig :).

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 december 2017 om 08:51:

Dat product moet ik nog vinden! Een * na een link geeft aan dat het een affiliatelink is.

[Beantwoorden]


Door anna op 6 december 2017 10:41

Deze lijkt me fijn! Ik zie bij mezelf ook niet altijd verschil, maar je voelt het wel!

[Beantwoorden]


Door Julie op 6 december 2017 13:00

Hi Vera. Ik begrijp niet zo goed dat je zo veel wisselt van verzorgingsproducten en dat je al die irriterende stoffen op je Rosacea huid gebruikt. Je huid is toch heel gevoelig ? Dit soort maskers trekken ook vaak de talglaag van je huid die ervoor zorgt dat je huid soepel blijft, waardoor je huid alleen maar droger en gevoeliger wordt. Zelf ben ik huidtherapeut en behandel veel mensen met Rosacea, maar altijd met hele milde producten en behandelingen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 december 2017 om 08:52:

Omdat het mijn werk is en als ik lang hetzelfde gebruik, mijn huid daar vaak juist slecht op reageert.

[Beantwoorden]

Suz antwoordt op 8 december 2017 om 00:59:

Begrijpelijk zelf heb ik ook rosacea maar kan je toch echt aanraden milde producten te gebruiken. Je benoemd regelmatig in je vlogs dat je huid altijd rood reageert, maar het lijkt toch echt te reageren op de producten die je gebruikt in de snelheid waarbij de roodheid op komt zetten bij je.

[Beantwoorden]


Door Manon op 6 december 2017 16:54

Jammer dat het niet alles weghaalt, maar dat is per persoon weer vaak verschillend

[Beantwoorden]


Door Sandia op 6 december 2017 17:09

Ik ben fan van het zwarte masker van Maybeauty!

[Beantwoorden]


Door Fabienne, Enjoyyourownbeauty op 6 december 2017 17:46

Fijne review Vera!

Liefs
x

[Beantwoorden]


Door Mariëlle - The Green Guide op 6 december 2017 19:42

Ik durf zoiets echt niet meer aan met mijn huid haha :P Maar ik vond het altijd heerlijk om zoiets te gebruiken :) Fijne review!

[Beantwoorden]


Door Marianne op 6 december 2017 20:58

Het is lastig om te kwantificeren hoor, maar er zitten nog best wat comedonen op je neus!
Sinds een paar maanden heb ik een forel (Luna play plus) en daarmee schrob je de meeeters echt schoon. Het is natuurlijk een tijdelijk effect, maar daarmee ziet je gezicht er echt schoon uit. En je kan het gebruiken met een zachte reiniger.
Ik kan het iedereen aanraden :)

[Beantwoorden]


Door Ivon op 7 december 2017 17:40

Het is denk lastig met zon masker om het resultaat echt op foto vast te leggen, maar je voelt zelf het beste of het iets heeft gedaan voor je huid. Fijn dat hij je bevalt! Ik zou ook wel eens zo een masker willen proberen.

[Beantwoorden]


Door Nienke op 7 december 2017 19:21

Leuk review!
Ik denk dat het bijna onmogelijk is om een product te vinden dat 100% reinigt zolang het maar niet te pijnlijk is. Want die heb je er helaas ook tussen zitten. En het verschilt denk ik ook per huidtype.

[Beantwoorden]


Door An, TheBeauParlour op 8 december 2017 08:46

Ik ben wel bekend met zulke maskers, maar heb ze nooit gebruikt voor het hele gezicht tegelijk. Meestal heb ik losse patches van Koreaanse merken of die van Bioré op de neus en kin. Ik moest zeggen dat ik dat wel fijn vind werken, maar een vloeibare masker moet ik zeker nog een keer uitproberen!

[Beantwoorden]


Door Sharon - Choose to Shine op 8 december 2017 11:35

Ik ben toch altijd bang dat zo’n masker iets te heftig is voor mijn huid. Maar omdat deze zich zo makkelijk laat verwijderen wil ik deze toch wel een keer proberen.

[Beantwoorden]


Door Pino op 9 december 2017 21:22

Ik moest toch even hieraan denken, dit stond donderdag(?) in de NRC Next. Een onderdeel hiervan gaat over die strips en peel-of houtskool maskers die je poriën zouden reinigen. Over het algemeen vind ik dat je hele goede en duidelijke informatie geeft als blogger en dit artikel niet op jou slaat, dus dit is zeker geen kritiek, maar het lijkt me wel interessant om even te lezen, vooral in verband met dit product. https://www.nrc.nl/nieuws/2017/12/07/wat-tieners-over-huidverzorging-weten-weten-ze-van-vloggers-en-dat-is-niet-best-a1584099

[Beantwoorden]