Hoe het afgelopen tijd ging | Make-update

Zit je er klaar voor? Ik heb een persoonlijke Make-update opgenomen waarin ik praat over hoe het afgelopen tijd ging. Het is een rustige kletsvideo geworden waarin ik mijn ervaringen met je deel. Enjoy!

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Twitter Facebook
Categorie: Video | 19 november 2017 | 14 reacties

Reacties

Door femketje op 19 november 2017 10:45

love zulke video’s :D ik vind het juist fijn dat je ook de mindere dingen/moeilijke dingen deelt, maakt alles heel herkenbaar en het maakt je menselijk! <3 oh en btw: love je oogmakeup :3

[Beantwoorden]


Door Ivon op 19 november 2017 12:41

Hele fijne video!
De trui die je aanhebt lijkt me heerlijk zitten trouwens!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 november 2017 om 09:37:

Hij is heerlijk, warm en baggy!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 19 november 2017 14:02

Ik herken me in wat je zegt over het schuldig voelen dat je je rot voelt (en hoe dat alles alleen maar erger maakt). Ook ik mag niet klagen over mijn leven (gezond, dak boven m’n hoofd, blabla) maar ik heb ook mijn fases dat ik gewoon in een dip zit en dat frustreert me ontzettend omdat ik gewoon weet dat er niets is om me zó rot over te voelen.
Daarnaast ben ik gewoon erg blij dat mensen zoals jij en Dylan laten zien dat psychische kronkels ons niet minder normaal maken. Waar jij al heel open bent vind ik het nog lastig om tegen mensen om me heen aan te geven dat er iets ‘mis’ met me is en dat ik daarom onbedoeld soms zo ongezellig ben. Tegelijkertijd durf ik er ook niet heel open over te zijn omdat ik bang ben dat het mensen afschrikt. Lastig!

Even iets luchtigers: ik vind je ooglook ook echt prachtig :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 november 2017 om 09:38:

Ik kan het ook lastig vinden, vooral tegenover vrienden. om er open over te zijn. Is ook een leerproces, beetje bij beetje als we er allemaal wat meer over durven te praten wordt het hopelijk makkelijker.

[Beantwoorden]


Door S. op 19 november 2017 14:09

Ik heb zelf ook last van angsten gehad een tijdje, doordat er een paar dingen gebeurd waren die ik als heel heftig ervoer kwam dit vooral naar voren. Heb hier ook therapie voor gehad en het gaat inmiddels weer top. Ben het in het opzicht dat je die gevoelens ook de ruimte moet geven niet persé met je eens. Tuurlijk is het belangrijk om er over te praten, hulp te zoeken als je dat nodig hebt, en je hoeft je er zeker ook niet voor te schamen.

Aan de andere kant vind ik ook het ook behulpzaam om mezelf er aan te herinneren dat die angstgedachten niet realistisch zijn, en vaak een product van stress. Merk ook vaak dat als er veel gaande is in mijn leven, die angsten weer sneaky terug proberen te komen, maar ik probeer het dan juist niet op die manier ruimte te geven. Ik probeer dan juist objectief naar die gevoelens te kijken en te denken “Goh, dit zijn die angstgevoelens die ik toen ook had, maar die gevoelens en gedachten zijn niet realistisch, en daarom kies ik ervoor om ze niet serieus te nemen”. Zeg dat dan letterlijk tegen mezelf, en zoek direct afleiding. Lukt ook niet altijd perfect, en het werkt voor iedereen vast anders, maar het kan ook helpen om jezelf juist een beetje streng toe te spreken soms, en te erkennen dat je geest soms spelletjes met je speelt.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 november 2017 om 09:40:

Ik snap wat je bedoelt, ik bedoelde meer dat als je die angsten krijgt je dan niet denkt ‘oh nee! dit mag niet’ en ze snel wegdrukt door aan iets anders te denken. Dan is het heel goed om te relativeren, te erkennen dat het er is.

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 19 november 2017 15:33

Dank je wel dat je hier zo open over bent. <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 november 2017 om 09:40:

❤️

[Beantwoorden]


Door seren op 19 november 2017 16:16

ik vind je look weer zo ontzettend mooi geworden. zelf draag ik nooit meer gekleurde oogschaduw, maar door jouw video’s krijg ik daar weer zin in! ik dacht ook eerst, oh wow, paars echt? maar toch ziet het er heel mooi uit en staat het je weer prachtig

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 november 2017 om 09:40:

Dankjewel Seren :D<3

[Beantwoorden]


Door Lili op 19 november 2017 17:55

Mooie video! Ik zit op dit moment even in een lastige periode in mijn leven. Afgelopen maanden ervaarde ik veel stress op het werk en heb een maand overspannen op bed gelegen. Ook had ik last van paniekaanvallen die out of nowhere tevoorschijn kwamen. Ik merkte vooral dat ik tijdens de paniekaanval wilde dat het me niet overkwam en ook het gevoel “wat moet ik doen + wanneer gaat dit gevoel weg!!!”. Mijzelf alleen maar meer paniek geven. Toen heb ik mjzelf een techniekje aangeleerd (dat voor mij goed werkt). Hrt is misschien een beetje apart: zodra een paniekaanval opkomt ga ik helemaal in dat nare gevoel zitten en ga ik de “paniek” (wat ik als een soort van dementor zie) uitdagen om sterkerte worden. Er tegen zeggen: “is dit het? Kun je me niet een nog naarder gevoel geven? Kom maar op met de paniek, ik sta er klaar voor”. De eerste keer dat ik dit deed moest ik erg zweten en ging mijn hart als een gek te keer. Maar als je weet dat je dit aankunt dat is de volgende paniekaanval veel minder eng omdat je weet dat je veel sterker bent en meer aankunt dan je denkt!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 19 november 2017 22:36

Fantastische video weer! Gewoon ‘fijn’ om te horen dat bij niemand alles perfect is.. Knap hoe je er zo over praat en ga zo door!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla op 20 november 2017 09:41

Super knap Lili! Ik ga je tactiek zeker onthouden.

[Beantwoorden]