4 looks met het Charlotte Tilbury Instant Eye Palette

Een oogschaduwpalette waarover je niet hoeft na te denken, dat is het Charlotte Tilbury Instant Eye Palette. Even glamoureus als altijd verpakt, met aan de binnenzijde vier looks die je binnen een handomdraai op je ogen tovert. Voor overdag, op werk, tijdens een date of in de disco. Aan elke gelegenheid is gedacht.

Ik vind het ontzettend leuk gevonden! In elke look zitten drie oogschaduws. Op het folie wat over de oogschaduws ligt staan de stappen (1-2-3) aangegeven en onderaan lees je om welke look het gaat. Heel makkelijk, je hoeft nergens meer over na te denken. Kies een ooglook en volg de stappen.

De vormgeving vind ik ook weer erg mooi. Het palette is uitgevoerd in het glimmend roségoud. Voelt wel een klein beetje plastic aan, maar de uitstraling is ondanks dat toch erg luxe.

Charlotte Tilbury Instant Eye Palette € 75,00

Day Eye – Desk Eye – Date Eye – Disco Eye

De instructies voor het palette zijn eenvoudig. Ik heb elke ooglook gemaakt en de instructies gevolgd. Oogschaduw 1 is de basistint, die behoor je over het gehele ooglid aan te brengen. Oogschaduw 2 is de kleur die eruit zal springen, voor op het bewegend ooglid. Oogschaduw 3 is ‘smokey’ voor schaduw in de arcadeboog en langs de onderste wimperrand.

Day Eye

MAC 24-Hour Extend Eye Base
Kat Von D Tattoo Liner Trooper
L’Oréal Paradise Extatic Mascara

Kat Von D Everlasting Liquid Lipstick Lolita

Dit is de Day Eye. De meest veilige look uit het palette. De matte basistint (highlighter) valt helaas compleet weg en de oogschaduw voor in de arcadeboog is wel erg licht. Er had best iets meer power in gemogen.

Desk Eye

MAC 24-Hour Extend Eye Base
Kat Von D Tattoo Liner Trooper
L’Oréal Paradise Extatic Mascara

Kat Von D Everlasting Liquid Lipstick Bow N Arrow

We gaan verder met de Desk Eye. De ooglook voor tijdens werk. Ik vind de warme tinten mooi, maar de matte oogschaduws voelen wel erg stroef aan. Het feit dat de basistint over het gehele ooglid moet, begint me steeds meer te irriteren. Ik merk dat de oogschaduw op het bewegend ooglid minder goed pakt met al een andere oogschaduw eronder en elke matte oogschaduw die ik over zo’n glanzende basis heen aanbreng, is niet meer compleet mat. Hmpf.

Date Eye

MAC 24-Hour Extend Eye Base
Kat Von D Tattoo Liner Trooper
L’Oréal Paradise Extatic Mascara

Kat Von D Everlasting Liquid Lipstick Lolita II

It’s a date met de Date Eye. Ik vind de kleuren en de glans in de twee eerste oogschaduws erg mooi. Ze zijn heel diep. De basis oogschaduw is voor mij als highlighter wel iets te donker, maar in zijn geheel vind ik het zeker wel een mooie combinatie.

Disco Eye

L’Oréal Paradise Extatic Mascara

MAC x Nicki Minaj The Pinkprint Lipstick

Tot slot: de Disco Eye. Een smokey ooglook met lekker veel glans. De kleuren en finishes doen me aan mijn allereerste Wet ’n Wild trio oogschaduw van 8 jaar geleden denken (memories!). Ik vind de combinatie erg mooi, de oogschaduws zijn super glanzend: perfect voor de dansvloer. Wel zie ik ook hier weer de tint op het bewegend ooglid in de lijntjes trekken omdat er al een andere oogschaduw als basis onder zit.

Mijn advies: vind je het niet fijn, volg de stappen dan lekker niet. Ik snap heel goed dat Charlotte Tilbury één lijn wilde trekken om het zo eenvoudig mogelijk te maken, maar ik kan me goed voorstellen dat je het op deze manier niet lekker vindt werken. Zoals je kon lezen vond ik het in ieder geval geen succes: vooral de eerste oogschaduw op het gehele ooglid gooide bij mij steeds roet in het eten. Natuurlijk kun je ook de oogschaduwkleuren uit de looks door elkaar mixen, maar het concept van de verschillende ooglooks vind ik wel heel leuk en de vier combinaties zijn veelzijdig.

Het oogschaduwpalette is over het algemeen heel naturel, wel wordt er gespeeld met verschillende finishes. Ik vind het een leuk palette, hoewel vooral de kwaliteit van de matte oogschaduws nog wat te wensen overlaat. Het Charlotte Tilbury Instant Eye Palette kost € 75. Dat vind ik erg veel en als ik eerlijk ben het palette niet waard. Daarvoor zitten er teveel haken en ogen aan.

Charlotte Tilbury Instant Eye Palette is vanaf 12 oktober verkrijgbaar bij de Bijenkorf.

Twitter Facebook
Categorie: High end | 10 oktober 2017 | 37 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door IM op 10 oktober 2017 06:35

Fijne eerlijke review, daar houden we van Vera! Zo te zien prima kleuren en mooie verpakking, maar inderdaad als standaard combinaties (en met die basiskleur op het gehele ooglid) niet per se bovengemiddeld goed. Ik kijk alweer uit naar een volgende review!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 oktober 2017 om 08:33:

Thanks! :D

[Beantwoorden]


Door Femke op 10 oktober 2017 07:01

Ik vind het palette prachtig en juist de neutrale ‘day look’ vind ik mooi. Wel jammer dat één van de kleuren in deze look zo wegvalt. Verder vind ik het kwaliteit dus echt top, alleen jammer dat het niet helemaal werkt. Voor mij geen € 75 waard.

[Beantwoorden]


Door Danielle op 10 oktober 2017 07:02

Wat ziet deze er gaaf uit zeg. Jammer dat het toch tegenvalt bij de eerste twee looks! Ik weet niet of ik hem zou aanschaffen voor €75

[Beantwoorden]


Door Donna op 10 oktober 2017 07:23

Wat een prachtig palette! Ik vind het echt heel luxe en mooi er uit zien, jammer dat het een beetje tegenvalt.

[Beantwoorden]


Door femketje op 10 oktober 2017 07:23

Hele fijne en duidelijke review ♡

[Beantwoorden]

Meryl antwoordt op 10 oktober 2017 om 07:46:

Wat een prachtige Looks

[Beantwoorden]


Door Sharon - Choose to Shine op 10 oktober 2017 08:06

Ondanks dat ik al genoeg paletten heb met deze kleuren, denk ik dat ik dit palette toch echt moet hebben!

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 10 oktober 2017 08:06

Wauw, dat palette is zoooo mooi! En de looks die je hebt gemaakt al helemaal!

[Beantwoorden]


Door Hannelore op 10 oktober 2017 08:13

De Day Eye is mijn minst favoriete look. Maar ik denk dat de kleuren wel mooi zouden staan in combinatie met andere kleuren uit andere looks die Charlotte Tilbury voorstelt :)

[Beantwoorden]


Door Sarah op 10 oktober 2017 09:00

Mooi palette! En mooie looks kun je ermee maken, maar of het €75 waard is..? Ik denk het niet.

[Beantwoorden]


Door Julie Tina op 10 oktober 2017 09:03

Fijne, eerlijke review! Ik vind het een supermooi palette en had hem al ’n tijdje op het oog maar ik twijfel toch ook wat of hij die 75 euro wel echt waard is. Er zijn zo veel goede en betaalbaardere palettes op de markt. Nog even over nadenken ;)

[Beantwoorden]


Door Susan op 10 oktober 2017 09:04

Hmm ik vind het niet heel erg bijzonder eigenlijk, helemaal niet voor dat bedrag.

[Beantwoorden]


Door TypischKim op 10 oktober 2017 09:05

Wat handig dat ze je al de looks aangeeft! Maar daar hoef je je inderdaad niet per se aan te houden. Als ik eerlijk ben weet ik niet zeker wat ik van het palette moet vinden, ik ben er niet helemaal weg van.

[Beantwoorden]


Door Loes op 10 oktober 2017 09:43

Ik vind het een mooi palette, maar voor 20 euro minder zou ik dan toch eerder voor een palette van Urban Decay gaan! Daar ben ik dan iets meer van onder de indruk.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 10 oktober 2017 09:47

Jammer dat die looks niet zo goed werken, het palette zelf spreekt me wel aan!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 10 oktober 2017 09:49

Ik vind het palette overall wel echt prachtig, alleen dan inderdaad in andere looks. Of in combinatie met andere palettes. :)

[Beantwoorden]


Door Anne | Beautybyadutchgirl op 10 oktober 2017 10:00

Ja, dit lijkt me een heel praktisch palette. Er zijn een aantal kleuren die ik heel erg mooi vind en die ik dan ook samen zou combineren! Ik vind vooral date eye erg mooi!

[Beantwoorden]


Door Nina op 10 oktober 2017 10:14

Fijne uitgebreide review Vera! Mooie foto’s ook! Het palette doet me een beetje denken aan het Urban Decay naked 3 palette. Vind jij dat ze met elkaar te vergelijken zijn?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 oktober 2017 om 08:33:

Dankjewel! Allebei de paletten bevatten veel neutrale tinten, dus ik snap de vergelijking wel.

[Beantwoorden]


Door Eef op 10 oktober 2017 10:31

Een goede review Vera ik vind alleen de 2 laatste looks mooi
Jammer dat t wat tegen valt zeker er geen €75 waard

[Beantwoorden]


Door Simone op 10 oktober 2017 11:50

Wat een mooie looks en wat ziet het palette er mooi uit: maar die prijs. Wauw! Dan ga ik toch voor de Zoeva palettes, die vind ik zo onwijs fijn werken en er is lekker veel keus!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 oktober 2017 om 08:33:

Ik geef je geen ongelijk!

[Beantwoorden]


Door Marlies op 10 oktober 2017 12:03

Ik ben zozozo blij met jouw blog! Fijne review, al jaren fan!

[Beantwoorden]


Door Tessa op 10 oktober 2017 13:03

Hoi Vera, wat maak je toch complete reviews. Met fijne tekst en hele mooie foto’s! Ik hou van make-up maar dit soort reviews lezen vind ik ook gewoon heerlijke ontspanning. Dankjewel dat je deze site maakt ik beleef er een paar keer per week plezier aan voor al best wat jaren en daar wil ik je voor bedanken! Liefs Tessa

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 oktober 2017 om 08:34:

Dankjewel voor je lieve comment en compliment, dat maakt m’n dag goed!

[Beantwoorden]


Door AnnaHayli op 10 oktober 2017 13:15

Waauw, ik wil nog zo graag iets van Charlotte Tilbury uitproberen <3, het het is allemaal zo prijzig! :(

[Beantwoorden]


Door Sija op 10 oktober 2017 13:21

Dankjewel voor deze fijne review! Het klonk ideaal zo’n palette met al voorbedachte looks, toch jammer van de prijs en dat de kwaliteit niet optimaal is! Alhoewel je dat niet ziet aan de ooglooks die je hebt gemaakt, die zijn zoals altijd prachtig! :)

[Beantwoorden]


Door Ivon op 10 oktober 2017 21:21

Thanks voor je eerlijke review! Het concept is wel heel erg leuk inderdaad.. maar voor die prijs verwacht ik wel een wauw effect op de ogen ja

[Beantwoorden]


Door Mieke op 11 oktober 2017 08:17

Ohhhh hier ben ik niet enthousiast over. Ik vind de look and feel van het palette heel mooi (laat dat maar aan Charlotte Tilbury over), maar ik ben niet enthousiast over de oogschaduws, de combinaties en de dekking. Het lijkt bij sommige looks alsof de oogschaduw wat vlekt of niet-egaal dekt. Vind ik zonde! Ook ben ik niet wild enthousiast over de kleuren/kleurcombinaties. Ik mis wat meer diepte. Misschien dat dat wel te bereiken is door de verschillende looks te combineren, maar dat is in eerste instantie natuurlijk niet de intentie van CT. En dat voor € 75… Man, wat een klap geld!

FIjne, eerlijke review, Vera, thanks! :)

[Beantwoorden]


Door anna op 11 oktober 2017 11:32

Wat een hoop mooie naturelle looks, love it! Maar voor die prijs laat ik dit palette toch liggen…

[Beantwoorden]


Door Emilie op 11 oktober 2017 14:13

Fijne review om te lezen! Dat doosje ziet er mooi uit, wel spijtig dat de inhoud wat lijkt tegen te vallen…

[Beantwoorden]


Door aboutsbstyle op 11 oktober 2017 17:11

wat een prachtig doosje, maar wat jammer dat het concept niet helemaal werkt. Ik zal dit palette ook niet aanschaffen dan voor die prijs. liefs soraya

[Beantwoorden]


Door Syl op 11 oktober 2017 17:25

Jammer dat het hem net niet is.
Ik heb thuis de Vintage Vamp en de Dolce Vita palettes. Ik vind de kwaliteit daar wel erg mooi van en draag die ook erg vaak.
Dit leek me een mooie aanvulling maar helaas… ik hou het wel bij de kleinere palettes

[Beantwoorden]


Door Eva op 12 oktober 2017 13:33

Heel leuk dat je vier verschillende looks laat zien!

[Beantwoorden]


Door Mariska op 14 oktober 2017 10:41

Die donkere kleuren bij de laatste look vind ik echt heel mooi!

[Beantwoorden]


Door Romy op 14 oktober 2017 16:03

Ik vind hem er erg mooi uit zien! Prachtige kleuren! Jammer dat hij in de lijntjes trekt

[Beantwoorden]