The Ordinary Coverage Foundation

Foundation met volledige dekking, beschikbaar in 21 tinten en met een prijs van € 6,90. Klinkt te mooi om waar te zijn? The Ordinary zegt van niet. De Coverage Foundation is heel betaalbaar, in veel kleuren te koop en al maandenlang enorm populair. Omdat ik met 24.999 anderen (geen grap) op de wachtlijst stond om hem te bestellen, mocht het even duren maar een paar weken geleden was het eindelijk zo ver!

The Ordinary is onderdeel van Deciem en is een cruelty-free, veganistisch cosmeticamerk. Ik kende zowel Deciem als The Ordinary nog niet, maar online heb ik inmiddels naast reviews van de foundation ook al veel positieve verhalen over de huidverzorging gelezen.

Ik bestelde eerst in de webshop van ASOS één Coverage foundation in de kleur 1.0 NS. De enige (lichte) kleur die de webshop op dat moment op voorraad had. Toen de foundation binnenkwam twijfelde ik toch een beetje over de kleur en besloot daarom nog twee kleuren in de officiele webshop van The Ordinary te bestellen. Die waren gelukkig weer voorradig. Ik rekende 1.0 P en 1.0 N af voor € 6,90 per stuk + € 4,99 verzendkosten. Mijn bestelling was er heel snel, binnen één week!

The Ordinary Coverage Foundation € 6,90 (30 ML)

1.0 P – 1.0 N – 1.0 NS

Ik kocht de lichtste kleur 1.0 met een roze (P) en neutrale (N) ondertoon. De laatste kleur (NS) heeft een neutrale ondertoon met ‘silver highlights’. Gek genoeg lijken de foundations met het swatchen alle drie vrijwel dezelfde kleur te hebben.

VBNO: 1.0 P – 1.0 N – 1.0 NS

Ik besloot de foundations naast elkaar op mijn gezicht aan te brengen. Daar zie je iets meer verschil, maar de foundations lijken helaas wel een beetje te oxideren.

Voor – 1.0 NS aangebracht
Concealer – Full-face

Op de tweede foto heb ik 1.0 NS aangebracht. Hij zit verrassend mooi. De substantie van de foundation is heel licht en dat merk ik ook in hoe de foundation zit. Hij dekt goed zonder heel cakey te zijn. Hij ligt niet teveel of te dik op de huid.

Op de derde foto vind ik de foundation een stuk geler ogen, maar op de vierde foto vind ik dat wel weer meevallen. Dat merk ik in het echt ook, soms lijkt de foundation toch wat (te) geel en andere keren vind ik hem perfect. Hmmm.

Ik twijfel dus nog een klein beetje over de kleur, maar van de drie foundations is 1.0 NS wel duidelijk de beste match voor mij. Ik heb het idee dat de subtiele zilveren highlights die hierin zitten de kleur koeler maken en het oxideren blokkeren.

Ten tijde van het maken van bovenstaande foto’s was mijn huid aardig onrustig omdat ik de avond ervoor reinigingsdoekjes gebruikt had, maar daar kon mijn huid blijkbaar niet zo goed tegen. Wel een goede test van de foundation, want ondanks de fikse roodheid vind ik de dekking helemaal niet verkeerd. full-coverage is het niet, maar het resultaat mag er zeker wezen.

Helaas bleek in de weken dat ik de foundation gedragen heb, wel dat het geen hele goede combinatie is met mijn huidtype. De foundation hecht zich niet goed en verschuift snel. Welke primer en setting spray ik ook gebruik: het mag niet baten. Ik heb geen makkelijke huid, die aan de droge kant is. Daar blijkt de foundation niet voor bestemd.

Voor € 6,90 vind ik dit een hele goede foundation. De dekking, de brede kleurkeuze en de finish vind ik mooi. Ik vind het dan ook jammer dat hij voor mijn huid niet geschikt is.

The Ordinary Coverage Foundation koop je online hier.

Twitter Facebook
Categorie: Low-budget | 26 september 2017 | 17 reacties | Tags: , , , , , , ,

Reacties

Door Femke op 26 september 2017 06:07

Fijne review. Ik heb al heel veel goede verhalen gelezen over deze foundations. Jammer dat hij bij jou zo verschuift. Voor die prijs i.c.m. de vele kleuren is het wel een mooi aanbod. Na jouw review wil ik hem misschien toch eens gaan bestellen :-).

[Beantwoorden]


Door Maaike op 26 september 2017 06:30

Ik wil al een tijdje wat van hun skincare proberen. Het klinkt zo goed. Deze foundation ziet er mooi uit, maar ik denk dat ik eerder voor de serum foundation zou gaan. Die lijkt me beter voor mijn huidtype.

[Beantwoorden]


Door Sharon - Choose to Shine op 26 september 2017 07:03

Mooie dekking heeft deze foundation. Ondanks dat de foundation voor jou niet de juiste is wil ik hem toch nog een keer gaan proberen.

[Beantwoorden]


Door Loes op 26 september 2017 07:47

Ik vind het resultaat van deze foundation heel mooi, zeker voor dit prijsje! Wel jammer dat hij gaat glijden.. daar heb ik een hekel aan.

[Beantwoorden]


Door femketje op 26 september 2017 08:15

fijne review, denk dat de neutrale kleur ook wel een match voor mijn huid is :)

[Beantwoorden]


Door Susan op 26 september 2017 08:53

Ik vind deze heel fijn, maar de serum foundation is mijn favoriet!

[Beantwoorden]


Door An Dang, TheBeauParlour op 26 september 2017 09:20

Ik bezit al enkele skincare items van The Ordinary en ik moet zeggen dat ik echt verassend blij met ze ben. Ze zijn goedkoop, bevatten pure ingrediënten waardoor het resultaat snel te zien is én het assortiment is zo groot! Er is voor elke huidtype wel iets beschikbaar, dus het is zeker de moeite waard om even op BeautyBay.com te kijken en iets te bestellen (de goedkoopste serums beginnen vanaf 4,80 euro!). De foundations wil ik ook nog heel graag uitproberen, maar als ik al hoor dat het op jou droge huid al beweegt en niet blijft hecten aan de huid dan is het al helemaal niks voor mijn vettige huid. Maarja, voor die paar euro’s blijf ik nog wel nieuwsgierig. Misschien toch maar uitproberen?

[Beantwoorden]


Door Minka op 26 september 2017 10:05

Ik heb ook deze foundations gehad en bij mij werkte deze formule ook echt niet. Sterker nog ik had al lang niet meer zo’n slecht zittende foundation gehad. Mijn huis is droog, en ik heb ook veel roodheid te bedekken maar ik denk dat deze foundation voor gladde gehydrateerde huidjes best oké is. Maar geef mij maar bourjois healthy mix of Dior Capture totale serum (laatste is wel andere prijs categorie natuurlijk)

[Beantwoorden]


Door Ivon op 26 september 2017 15:10

Mooie simpele verpakking! En de prijs is erg nice indd.
Mijn huid is redelijk ‘makkelijk’ dus misschien dat ik hem wel ga bestellen!

[Beantwoorden]


Door Rianne op 26 september 2017 15:22

Ik heb zelf een behoorlijk gele ondertoon in mijn huid, dus ik denk dat deze foundation op zich wel zou kunnen matchen. en voor 6,50 geeft hij echt fantastische dekking!

[Beantwoorden]


Door Sarah op 26 september 2017 15:57

Ik kende het merk nog niet, maar ga wel even een aantal reviews lezen hierover want klinkt interessant.

[Beantwoorden]


Door Tricia McCoy op 27 september 2017 07:01

Ik heb maar een moisturizer van The Ordinary geprobeerd! Ik heb een vettige huid dus misschien is dit foundation iets voor mij!

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 27 september 2017 11:28

Jammer dat deze foundation niet goed aansluit bij jouw huid.

[Beantwoorden]


Door Mevrouw Marloes op 27 september 2017 18:54

Jammer dat deze foundation zo tegenvalt!

[Beantwoorden]


Door Annika op 28 september 2017 16:28

Ik gebruik zelf liever de Serum Foundation, die doet het net even wat beter op mijn huid. Daarnaast ben ik ook heel erg blij met het verzorgingsassortiment. Heel betaalbaar en het werkt ook echt heel goed.

[Beantwoorden]


Door aboutsbstyle op 30 september 2017 20:51

wat jammer dat de foundation in combinatie met jou huid niet samen gaat. Klinkt wel als een foundation die ik zou willen proberen. Liefs Soraya

[Beantwoorden]


Door Nicole op 6 oktober 2017 16:36

Ik vind de kleur heel mooi bij jouw huid! Ik heb deze zelf ook en de serum variant ook en ik moet ook zeggen dat ik de textuur van beide niet heel fijn vind. Maar de kleurenrange is wel heel erg indrukwekkend!

[Beantwoorden]