EcoTools Perfecting Blender

EcoTools was een van de eerste merken waar ik kwasten van kocht en het liner kwastje gebruik ik zelfs nog steeds elke dag voor mijn wenkbrauwen. EcoTools bestaat nog steeds en heeft onlangs een make-over gekregen. Dit super fijne cruelty-vrije kwastenmerk heeft nu ook sponsjes! Ik probeerde vier verschillende Perfecting Blenders.

De sponsjes zijn gemaakt van 71% plantaardige materialen, zijn veganistisch en cruelty-vrij. Ik vind het leuk dat er verschillende sponsjes zijn en dat ze ook nog eens heel betaalbaar zijn. Ik ben benieuwd naar de kwaliteit! Hebben Beautyblender en Real Techniques Miracle Complexion Sponge er een (of meerdere) concurrent(en) bij?

Total Perfecting Blender € 7,99
Perfecting Detail Blender € 6,99
(ook in een set te koop voor € 12,95)

Perfecting Blender Applicator € 8,99
Contour Perfecting Applicator € 8,99

Total Perfecting Blender

De Total Perfecting Blender kan zowel droog als vochtig gebruikt worden. Persoonlijk vind ik hem vochtig het fijnst. Door het water groeit de spons en wordt hij best wel flink, maar ook een stuk zachter. De spons heeft verschillende hoeken en vlakken die mooi op de contouren van je gezicht passen.

De bolle kant gebruik ik voor mijn voorhoofd, de strakke rand past perfect onder mijn ogen en het grote vlak vind ik fijn op mijn wangen en kin. De Total Perfecting Blender zorgt dat foundation een egaal en natuurlijk effect heeft, met een gezonde glans. Hetzelfde effect wat je ook met een vochtige Beautyblender krijgt. Wauw, ik ben onder de indruk!

Perfecting Detail Blender

Dit is het zusje van de Total Perfecting Blender. Een frisse groene kleur, wederom zowel droog als vochtig te gebruiken. Hij is net even wat kleiner en daarom geschikt voor concealer op alle ‘lastige’ plekjes. Hij is niet te klein, waardoor de grip goed is. Ik gebruik hem het liefst vochtig, onder mijn ogen en langs de neusvleugels. Ook fijn! Wel vind ik hem niet onmisbaar als je de Total Perfecting Blender al hebt.

Perfecting Blender Applicator

Een sponsje op een stok? Waarom ook niet! De Perfecting Blender Applicator is zowel droog als vochtig te gebruiken en ook deze spons vond ik vochtig het fijnst. Ik heb eerder een vergelijkbare spons van EcoTools geprobeerd en daar was ik niet over te spreken, maar deze vind ik daarentegen wel heel fijn.

Doordat er een steel aan de spons zit, gebruik je hem automatisch meer als kwast en dat werkt verrassend goed! Hij dept, veegt en past in elk hoekje en deukje. Het is heel anders in gebruik, maar dat vind ik juist ook wel leuk!

Contour Perfecting Applicator

De Contour Perfecting Applicator is bedoeld voor contouring, met crèmes en poeders. De applicator gebruik je droog en je kunt er mee aanbrengen, maar ook inblenden. Voor crèmes vond ik hem helemaal niet fijn. Het voelde droog en het effect werd streperig. Blenden lukte niet en het was gewoon totaal geen succes.

Ik had niet verwacht dat hij met poeders wel fijn zou werken, maar vooral met poeder bronzer gaat deze spons heel goed samen. Hij brengt aan en blendt heel natuurlijk in. Je kunt hem ook gebruiken voor highlighter en ook dat werkt – dankzij het fijne puntje – erg goed.

Wat heeft EcoTools dit super goed gedaan! Verschillende sponsjes en allemaal vind ik ze fijn. De ene voor foundation, de ander voor concealer, of juist voor poeder bronzer en highlighter. Met een beetje zeep (ik gebruik een blok zeep) zijn ze zo weer schoon en klaar voor gebruik. Ze zijn zacht, hebben handige vlakken en randen, brengen prachtig aan en blenden perfect in. Ik ben fan!

EcoTools koop je hier* en hier* online.


Reacties

Door Femke op 14 april 2017 06:25

Ik las al een persbericht over deze sponsjes en was erg benieuwd. Vooral de eerste spons zou ik wel eens willen proberen@

[Beantwoorden]

Alana antwoordt op 14 april 2017 om 16:55:

Bij iherb kan je nu met veel korting de sponsjes kopen dan krijg je de grote en kleine spons in 1 pak voor €5 incl gratis verzending. Dat komt door de €4.80 korting (vaste prijs €9.99). De mijne is onderweg en je kan gewoon met ideal betalen.

[Beantwoorden]


Door Tricia McCoy op 14 april 2017 07:37

Ik heb ook sinds kort de Total Perfecting Blender, het is zo fijn!! Ik gebruik mijn Real Techniques sponge niet meer sinds ik die van Ecotools heb gekocht. Ik ben benieuwd naar de sponsjes die als kwast werken!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 april 2017 om 17:34:

Ik kan dat wel begrijpen, denk dat ik deze ook net wat fijner vind!

[Beantwoorden]


Door Eveline Fleur op 14 april 2017 07:44

Wat heb je prachtige wimpers op deze foto zeg! Jammer dat het met cremes niet zo goed werkt.. die gebruik ik zelf namelijk. Het zijn wel echt fijne prijsjes! Ik ben stiekem nog wel benieuwd naar de Perfecting Blender Applicator.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 april 2017 om 17:34:

Dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Sharon - Choose to Shine op 14 april 2017 08:13

Toevallig wil ik nog een nieuwe ‘spons’ voor mijn foundation en deze zien er goed uit! Ben vooral heel erg benieuwd naar de Perfecting Blender Applicator.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 14 april 2017 08:22

Sponsjes zijn inderdaad altijd veel zachter als je ze vochtig gebruikt, vind ik wel fijn :D ze klinken best wel goed! Eerlijk gezegd heb ik nog niet eens iets van Eco tools gebruikt :o

[Beantwoorden]


Door jonna@burgertrutjes op 14 april 2017 08:33

Ik heb een spons op een stok, super blij mee!

[Beantwoorden]


Door An Dang, TheBeauParlour op 14 april 2017 08:41

Ik zag ze al ergens voorbij komen maar eerlijk, ik vind het beetje onnodig. Ik ben zelf altijd haastig in de ochtend bezig met mijn makeup voor werk dus ik zou eigenlijk geen tijd hebben in de ochtend om meerdere tools te gebruiken. Op mijn vrije dagen gebruik ik al jaren de Miracle Sponge van RT, daar ben ik altijd al fan van! Maaaar ik moet wel zeggen dat de tools zo te zien wel goed hun werk doen!

[Beantwoorden]


Door Susan op 14 april 2017 08:47

Ik vind vooral die normale spons handig eruit zien.

[Beantwoorden]


Door Elles op 14 april 2017 08:57

Op de contour perfecting applicator na ben ik verrast. Ze zijn allemaal echt goed. De spons op het stokje wil ik echt een keer proberen, ben wel benieuwd hoe dat gaat.
Liefs,
Elles

[Beantwoorden]


Door Kimdy op 14 april 2017 09:01

De Total perfecting blender en de detail blender lijken me onwijs fijn! Ondanks dat ik nog nooit een sponsje heb gebruikt voor het aanbrengen van m’n concealer etc lijkt het me toch wel fijn!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 april 2017 om 17:35:

Ik kan het zeker aanraden! Blendt super mooi :)

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 14 april 2017 09:13

Fijn artikel! Dit lijkt me zeker iets voor mij!

[Beantwoorden]


Door Iris op 14 april 2017 10:02

Hoi, leuk artikel! Normaal reageer ik nooit en ik bedoel het ook zeker niet verkeerd, maar in het blokje onder ‘PERFECTING BLENDER APPLICATOR’ zitten wat typfouten.
Grappig verder zulke sponsjes ;)

[Beantwoorden]


Door Syl op 14 april 2017 10:52

Leuk artikel Vera!
1 tip, onder het stukje over de ‘Perfecting Blender Applicator’ zitten wat typfoutjes.
xxx

[Beantwoorden]


Door Laura op 14 april 2017 11:06

Wow! Wat chill dat deze goed werken! Stuk betere prijzen ook. Ik zelf gebruik een sponsje van de Primark die ook goed z’n ding doet.

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 14 april 2017 11:31

Wat ziet het er cool uit haha! Geen idee of ik hier mee zou kunnen werken, maar je klinkt érg enthousiast!

[Beantwoorden]


Door Nikki op 14 april 2017 12:15

Ik ben helemaal verzot op de ‘beautyblender’ van NYX. Volgens mij is hij nu alleen nog maar te koop bij de winkel aan de Kalverstraat, maar hij werkt super en is volgens mij iets van 8 euro. Misschien een tip om ook te testen?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 april 2017 om 17:35:

Dankjewel voor de tip!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 14 april 2017 12:46

Oeh ik ben hier al een tijdje erg benieuwd naar en vooral naar waar je ze kunt kopen. Die grote spons lijkt me zo fijn!

[Beantwoorden]

Alana antwoordt op 14 april 2017 om 17:01:

Bij iherb.com kan je nu met veel korting de sponsjes kopen dan krijg je de grote en kleine spons in 1 pak voor €5 incl gratis verzending. Dat komt door de €4.80 korting (vaste prijs €9.99). De mijne is onderweg en je kan gewoon met ideal betalen.

[Beantwoorden]

Lisa antwoordt op 15 april 2017 om 15:34:

M’n hart maakte een klein sprongetje! Helaas is de aanbieding inmiddels voorbij en zijn ze ook Out of Stock :P Toch bedankt voor de tip.

Weet iemand anders of je ze ergens wel los kan kopen? Ik zie overal alleen het 2 pack.

[Beantwoorden]

Alana antwoordt op 22 april 2017 om 19:02:

Hey als je nu kijkt zijn ze weer leverbaar met nog steeds de actie en.gratis verzending. Mocht er geen korting zijn gebruik dan de code SAVE2017 voor $5 korting. Betaal je dus nog €5 ongeveer.


Door TypischKim op 14 april 2017 14:23

Dit lijken me hele fijne sponsjes! Op dit moment gebruik ik een budget spons, maar die werkt voor mij ook heel fijn!

[Beantwoorden]


Door nicoleswereld op 14 april 2017 14:29

Wat een mooie sponsjes! ik ben heel erg benieuwd

[Beantwoorden]


Door Emma op 14 april 2017 19:05

Bedoel je met cruelty vrij dat het niet op dieren is getest of niet? Ik hoop dat je antwoord want ik vind je echt super leuk als persoon ????????????

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 april 2017 om 17:36:

Ja en dat er ook geen gebruik is gemaakt van stoffen/haren oid die van dieren af komen.

[Beantwoorden]


Door Manon op 14 april 2017 22:58

Ik gebruik helemaal geen sponsjes, maar ik lees er zoveel goede dingen over. Ik ga het toch maar eens proberen

[Beantwoorden]


Door Roxane op 15 april 2017 10:27

Wat fijn dat er nu ook een goede dupe van de beautyblender is. Wat een leuke kleurtjes ook!

[Beantwoorden]


Door Eem op 15 april 2017 11:16

Welke zou je aanraden, deze of die van real techniques? Ik vroeg me af of ze erg veel verschillen, gezien eco tools en real techniques uit dezelfde fabriek komen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 april 2017 om 17:36:

Ja, ik vind ze wel anders. Allebei fijn, maar EcoTools misschien toch wel net wat fijner.

[Beantwoorden]


Door hillybillybeauty op 15 april 2017 11:55

Oh hier ben ik zo benieuwd naar! Ik vind die met het stokje er echt als een magisch toverstokje uitzien! Ik ben wel weer toe aan wat nieuwe sponsjes ;-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 april 2017 om 17:37:

Haha :D

[Beantwoorden]


Door anna op 15 april 2017 13:01

Oeh, je hebt me erg enthousiast gemaakt! Ik ben heel benieuwd naar deze sponsjes.

[Beantwoorden]


Door Quinty op 15 april 2017 13:22

Wow, eindelijk weer nieuwe sponsjes op de markt die -naast de beautyblender- goed werken! Ik ben benieuwd.

[Beantwoorden]


Door Lynn op 15 april 2017 16:11

Wat een fijn artikel! Ik gebruik zelf de Miracle Complexion Sponge van Real Techniques en dacht nooit meer een spons of kwast te vinden die net zo fijn of zelfs fijner zou zijn. Maar nu ben ik toch wel erg benieuwd!

[Beantwoorden]


Door Daphne op 16 april 2017 10:44

Fijn artikel! Dit klint goeed :)

[Beantwoorden]


Door Annika op 16 april 2017 15:02

Sponzen op een stokje zijn niks voor mij, maar die anderen zien er wel goed uit.

[Beantwoorden]


Door Neverdullmoments op 16 april 2017 22:55

Ik zie inderdaad steeds meer van die sponsstokjes liggen, ben nu wel heel nieuwsgierig geworden!

[Beantwoorden]


Door isabell op 17 april 2017 16:07

heeey, Vera
waarmee ben jij je website begonnen?
XXX isabell

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 april 2017 om 17:30:

WordPress!

[Beantwoorden]


Door Maud op 1 mei 2017 21:13

Kun je deze sponsjes ook in een ‘echte’ winkel kopen? (inplaats van online)

en zo niet? heb je dan een tip? ik zoek al heel lang een goeie maar betaalbare bueatyblender .

P.s Love You <3

xxxx Maud

[Beantwoorden]