To blog or not to blog?

bloggen

Nadat een paar grote beautybloggers hun MacBooks met marmerprint aan de wilgen hadden gehangen, kreeg ik steeds vaker de vraag of ik ook ga stoppen. Mijn blog is tenslotte ook niet meer wat het ooit geweest is en ik ben me steeds meer op YouTube aan het focussen. Het lijkt onvermijdelijk: er vinden verschuivingen plaats, er waait een frisse wind. Waait die binnenkort ook veracamilla.nl met rode lipstick omver?

Natuurlijk vind ook ik het jammer dat die beautybloggers gestopt zijn (en ik verwacht dat er nog wel een aantal zullen volgen), maar ik begrijp het ook heel goed. Veel beautyblogs bestaan al jaren. 7, 8, of zelfs 10 jaar. Net zoals dat ik het helemaal niet gek vind dat je na een aantal jaar van baan verandert, vind ik het ook heel normaal dat je na een paar jaar een beetje genoeg hebt van je blog en toe bent aan wat anders.

Momenteel geldt dat niet voor mij, hoewel mijn blog het afgelopen jaar duidelijk wel van vorm veranderd is. Dat ik minder aandacht voor mijn blog heb, dat zal ik niet ontkennen. Ik focus me nu op YouTube, waar nog veel mogelijkheden liggen en waar ik heel graag in wil doorgroeien. Waar ik me thuis voel, dat ook. Het is zelfs zo dat ik niet meer mijn geld verdien als blogger, maar als YouTuber. Dat had ik nooit verwacht, maar het is zo gelopen. En dat vind ik best wel te gek, als ik eerlijk ben. Dat ik eerst mijn geld kon verdienen als blogger en nu als YouTuber, hoe cool is dat?

Ik moet er serieus niet aan denken dat ik een nieuw product koop en dat ik daar dan niets over schrijf en er geen foto’s van maak. Ik vind dat nog steeds ontzettend leuk om te doen. Ik schrijf bijna alleen nog maar reviews, met uitzondering van het foto dagboek op maandag. Er ligt minder druk, maar ik doe wel echt mijn best om consequent te updaten en mijn posts niet af te raffelen, maar er juist meer de tijd voor te nemen. Door meerdere ooglooks toe te voegen in de review van een nieuw oogschaduwpalette bijvoorbeeld, zodat je een zo goed mogelijk beeld krijgt van de combinaties die je kunt maken. Onwijs leuk om te doen!

Ik vind het wel fijn dat er weer wat gebeurt en verandert. De tijden dat er twee artikelen per dag uitgepompt moesten worden, zijn voorbij. Ik voel geen concurrentiestrijd meer en dat is heerlijk. Ik blog omdat ik het leuk vind, dat is alles en dat voelt goed. Maar wie weet wat de toekomst voor me in petto heeft. Misschien ben ik over aan paar jaar weer bezig als full-time beautyblogger, of verwatert bij mij straks toch ook het plezier en schrijf ik over een jaar dat ik tóch ook ga stoppen.

Ik weet niet of bloggen dood is, in coma ligt, of zijn hoogtepunt voorbij is. En eerlijk gezegd maakt me dat ook geen drol uit. Ik ben momenteel heel blij met dit ritme en ik zie wel waar het schip strandt, de wind heen waait en of ik ook eindelijk eens zo’n leuke marmerpint-sticker kan vinden om op mijn MacBook te plakken.

Twitter Facebook
Categorie: Site | 25 november 2016 | 91 reacties

Reacties

Door Femke op 25 november 2016 06:08

Ik begrijp ook heel goed dat een hoop bloggers de focus meer naar YouTube verschuiven.. toch vind ik het fijn om te lezen dat jij (voorlopig) niet stopt. Je maakt mooie foto’s, schrijft fijne reviews en dat mis ik regelmatig toch in vlogs.. In een review lees je vaak net wat meer info die je graag wil weten, althans ik dan.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 november 2016 om 09:39:

Dankjewel Femke!

[Beantwoorden]

Liza antwoordt op 25 november 2016 om 10:01:

Ik ben het helemaal met je eens!

[Beantwoorden]

Amina antwoordt op 27 november 2016 om 23:44:

Helemaal eens met Femke! En je artikelen lezen altijd zo lekker weg! xoxo

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2016 om 10:47:

Thanks Femke, ook voor je reacties, bijna elke dag :)

[Beantwoorden]


Door Madelief op 25 november 2016 06:48

Ik snap het wel van die andere bloggers.
Fijn dat jij niet stopt! Ik lees iedere dag met plezier je artikelen en ben je blog voor de 2e keer aan het doorspitten.
En zoals Femke al zei: in een review lees je vaak net wat meer info dan in een video.

[Beantwoorden]


Door Bianca Schrijft op 25 november 2016 06:48

Het belangrijkste is dat jij er plezier in hebt. In het maken van welke content dan ook. De keuze is vrij en alles heeft een natuurlijk verloop.

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 25 november 2016 07:06

Ik lees graag blogs én ik kijk graag filmpjes. Op blogs lees ik vooral de reviews, die spreken me het meest aan. En dan krijg je letterlijk ook een beter beeld van een product vind ik. Bij veel you tubers waar geswatcht wordt zie je niet goed genoeg hoe het eruitziet. Maar vaak gaat het ook over andere dingen. Dan filmen ze hoe hun dag eruitziet. Ook leuk, maar ik wil toch liever dat het over iets gaat. Kast opruimen, zoals jij laatst deed, dat inspireert me enorm! Of dat je je tussencollectie laat zien. Wat dat betreft heb ik er wel vertrouwen in. ;-) Maar zoals bij Mascha, nee, dat boeit me dan weinig meer (hoewel ze soms nog wel filmpjes heeft die ik leuk vind). Maar ik snap de bloggers wel. Tijden veranderen nu eenmaal. Er zal vast wel wat anders leuks voor in de plaats komen. Voorlopig hoop ik nog lang van jouw mooie artikelen te genieten (samen met Cynthia en Aranka)!

[Beantwoorden]

Yvonne antwoordt op 25 november 2016 om 07:11:

Oh en Serena en Lotte natuurlijk! ;-)

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 25 november 2016 07:07

*tassencollectie* ????

[Beantwoorden]


Door Demi op 25 november 2016 07:18

Fijn dat jij niet stopt! Ik lees het nog steeds bijna elke dag, al een aantal jaar lang. Ik begrijp de keuze van andere bloggers wel, maar zo leuk dat je blijft bloggen!

[Beantwoorden]


Door Syl op 25 november 2016 07:32

Ik vind artikelen fijner dan filmpjes.
Ik zie dat bij de Amerikaanse Youtubers…. die hebben dan een filmpje van 20min, waarbij ze eerst 15minuten over koetjes en kalfjes praten en dan het product wat ze reviewen amper laten zien.
Niet zo mijn ding

[Beantwoorden]

Maartje antwoordt op 30 november 2016 om 18:02:

Precies dat! Al dat gebabbel van te voren, ik houd van duidelijke reviews! Net als bij Vera!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 25 november 2016 07:40

Je ziet het inderdaad massaal gebeuren en eerlijk gezegd vind ik het sonde, maar ik begrijp de keuze ook volledig.

[Beantwoorden]


Door Susan op 25 november 2016 07:42

Goed artikel! Ik denk dat bloggen niet dood is maar dat het wel anders is geworden.

[Beantwoorden]


Door Kevser op 25 november 2016 07:44

Ohh ik schrok al even van de titel! De enige Nederlandse besutyblog die ik nog lees is veracamilla.nl. En wat mij betreft ben jij ook degene met de meest uitgesproken stijl in zowel tekst als beeld. Ik vind het echt nog iedere dag een genot om je VC styled foto’s te bekijken en heel hard te lachen om je blogintro’s. Please don’t stop the blogging :) you’re doing more than fine!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 november 2016 om 09:39:

Heel lief, dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 25 november 2016 08:08

Gelukkig ga jij nog wel door met bloggen! Ik vind het zo jammer dat de laatste tijd steeds meer blogs stoppen. De focus op Youtube snap ik deels; ik vind het bijvoorbeeld leuk om een informatieve video te kijken en die kijk ik ook best veel. Toch lees ik ook nog steeds heel graag en video’s die niet echt informatief zijn zoals (dagelijks) vloggen vind ik steeds minder interessant worden.

[Beantwoorden]


Door Diana op 25 november 2016 08:20

De tijd zal het leren! Maar voor nu ben ik blij dat je nog even blijft op de blog. ????

[Beantwoorden]


Door jeapiebel op 25 november 2016 08:24

Ik heb gehoord over een grote blogger dat stopt. Gelijk heeft ze. Ik was even googlen wie dat is. Iedere loop zijn eigen pad. Blog moet ook leuk en gezellig blijven, omdat je graag blogt. Niet wegens andere reden, vind ik. :-)

[Beantwoorden]


Door Seren op 25 november 2016 08:26

❤️❤️❤️❤️

[Beantwoorden]


Door dionne op 25 november 2016 08:28

Zelf merk ik die transitie ook. Toch vind ik foto’s met een beetje tekst ook prima. Beter dan video’s

[Beantwoorden]


Door Mayke op 25 november 2016 08:38

Lieve Vera,

Ik volg al een aantal jaren verschillende blogs. Waar ik voorheen 5 a 6 websites afstruinde voor nieuwe berichten volg ik er eigenlijk al een tijdje nog maar één: die van jou! Ik ga nog steeds iedere dag met veel plezier naar je blog toe en ik hoop van harte dat je nog een tijdje lekker doorgaat zoals het gaat.

Je bent een topper!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2016 om 10:47:

Super lief, dankjewel Mayke

[Beantwoorden]


Door Aranka op 25 november 2016 08:40

Wat fijn om te lezen dat jij nog lekker doorgaat! Ik kijk elke dag weer uit naar jouw reviews omdat je toch wel vaak dingen laat zien waar ik meteen voor naar de winkel wil rennen, je prachtige foto’s maken dan het hele plaatje compleet. Video’s vind ik leuk, maar kan ik niet snel even bekijken en vaak heb ik daar ook gewoon geen tijd voor. Dus ik hoop dat het bloggen nog maar lang mag bestaan!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2016 om 10:47:

Thanks Aranka, ik hoop het ook!

[Beantwoorden]


Door Rosita op 25 november 2016 08:48

Ik vind het jammer, dat beautybloggers stoppen. Ik lees liever, dan dat ik you filmpjes kijken, op een paar uitzonderingen na. Ik ben zelf 2 maanden geleden begonnen met bloggen, puur als hobby en ik geniet er van. Gelukkig stop jij niet met bloggen. En dat is maar goed ook, want ik lees het graag!

[Beantwoorden]


Door Mar op 25 november 2016 08:49

Ik vind Blogger helemaal niet dood en vind het ook een ontzettende stomme zin. Een zin die gezegd is door iemand wiens eigen blog dood was, omdat diegene er nu eenmaal nauwelijks tijd in stak en alles maar afraffelde. Lekker makkelijk om dan te zeggen dat Bloggen dood is ipv dat je eigen blog je gewoon niet meer boeit. Tenminste, dat is mijn eigen mening en zo kijk ik er tegen aan. Het valt me wel op dat er steeds meer bloggers stoppen en dat vind ik echt jammer. Ik lees veel liever reviews dan dat ik vlogs kijk. Ik ben blij dat jij gewoon lekker door gaat en ik nog kan blijven genieten van je blog! Want ik vind je artikelen echt heel goed :)

[Beantwoorden]


Door Shirley op 25 november 2016 08:54

Ik vind de verschuivingen ook heel erg fijn. Ik blog al jaren en merk dat er minder concurrentiestrijd is en inderdaad, het aantal artikelen is nu niet meer van belang. Toch ergens een mooie verandering :)

[Beantwoorden]


Door Rosan op 25 november 2016 09:32

Kijk met veel plezier naar je video’s en neem bijna dagelijks een kijkje op je blog. Maar als ik toch naar een review van iets opzoek ben kom ik vaak uit bij blogs en niet bij youtube, dus ik ben blij dat je nog niet klaar bent met bloggen.

[Beantwoorden]


Door Xiang op 25 november 2016 09:36

Ik ben het eens met Mayke! Voorheen volgde ik veel meer beautyblogs, maar op het einde bleef ik eigenlijk vooral jouw site checken. Af en toe kijk ik nog weleens bij andere beautybloggers, maar lang niet elke dag. Je artikels zijn fijn om te lezen, net als je filmpjes. Ik lees liever dan dat ik filmpjes kijk omdat ik daar niet altijd tijd of MB’s voor heb. Ik ben blij dat je nog met plezier artikels schrijft en goed luistert naar je gevoel! Het is ook fijn voor mij natuurlijk, maar goed om te horen dat je dit ongedwongen en met plezier doet!

[Beantwoorden]


Door Tessa op 25 november 2016 09:37

Ik dacht heel even dat je zou stoppen met bloggen, maar ik ben onwijs blij dat jouw site wel in de lucht blijft. In mijn ogen heb je al jaren de beste blog en ik ga met plezier iedere dag naar deze site. De foto’s die je maakt zijn prachtig, en laten reviews nou net mijn favoriete artikelen zijn. Ga zo door lieve Vera!

[Beantwoorden]


Door Xiang op 25 november 2016 09:39

Oh, nog even vergeten te zeggen… Ik las het net in de comments, ook ik vind vloggers totaal niet boeiend. Ik heb liever dat er daadwerkelijk over iets wordt gefilmd, dan dat ik te weten komen hoe iemand z’n dag eruit ziet. Liever dat ergens de focus op ligt!

[Beantwoorden]


Door Hannelore op 25 november 2016 09:40

Mooi gezegd! In zo’n kort artikel heb je heel eerlijk en mooi verwoord waar het om draait :)

[Beantwoorden]


Door Fenna op 25 november 2016 09:42

Fijn dat je niet stopt Vera! Maar ik snap het heel goed als je dat wel zou willen doen. Jouw site staat standaard geopend op m’n mobiel en ik check elke ochtend als ik wakker word of er al iets opstaat.

Liefs van een trouwe lezer xxxxx

[Beantwoorden]


Door Marlies op 25 november 2016 09:53

Ik vind het zo fijn dat je nog door blijft gaan Vera! Ik comment nooit, maar vind je artikelen erg fijn om te lezen. Ik kijk je video’s op youtube ook graag, maar voor mij gaat er voor een review van bv. oogschaduw niets boven geschreven tekst met foto’s.

Zo lang als jij er nog plezier in hebt, vooral lekker doorgaan!

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 25 november 2016 10:08

Mooi artikel. Fijn om te lezen dat jij voorlopig in ieder geval nog niet stopt. Ik vind video’s heel erg leuk maar af een toe een uitgebreide review lezen met prachtige foto’s vind ik toch ook wel heel erg fijn!!

[Beantwoorden]


Door Liset op 25 november 2016 10:14

Fijn om te horen! Ik houd van geschreven artikelen, dat is echt mijn ochtend ritueel: dan moet ik echt nog niet denken aan geluid. Daarnaast vind ik de diepgang die veel blogs wel bieden en video niet, heel fijn. Dat gezegd hebben, videos vind ik heerlijk. ‘S avonds of in het weekend op de bank alle video’s kijken: genieten maar. En daarnaast, voor mij is de video geïntegreerd in de blog. Het voelt voor mij niet als een “ander onderdeel”, het is een onderdeel van de blog voor mij. Dat vind ik zo jammer aan deze hele discussie, alsof alle blogs maar weg moeten omdat er deels videos en deels geschreven artikelen op staan en dat niet een officiele blog meer is. In de 10 jaar dat ik blogs volg, is het zo normaal dat er zowel videos als geschreven artikelen zijn en opeens moet er een scheidslijn ontstaan, waarom? In elk geval, voor mij hoeven twee artikelen per dag niet, ik vind het heerlijk om nieuwe artikelen én videos te ontdekken en beide bekijk ik wanneer het mij uitkomt en van beide geniet ik op elk moment dat ik ze bekijk! PS: wat ben jij aan het groeien zeg, je bent voor mij van een leuke meeleesblog naar een van mijn favo blogs gegroeid!

[Beantwoorden]


Door Aboutsbstyle op 25 november 2016 10:28

Wat ben ik blij om te lezen dat je nog niet stopt met Bloggen, ik houd van geschreven artikelen lezen. Dit komt omdat ik het ieder moment van de dag kan doen, zelfs even tussendoor. Met video’s weet ik niet altijd waar ik de tijd vandaan moet halen, maar ook niet altijd zin in gekakel heb. Ik hoop dat je dus nog lang door gaat en het plezier erin houd, net zoals ik bij jou graag langskom. Liefs soraya

[Beantwoorden]


Door Manon op 25 november 2016 11:15

Vera, ik vraag me af wat je vindt van het feit dat sluikreclame op YouTube verboden gaat worden. Zal dat dit verhaal veranderen? Zouden Youtubers meer onder vuur worden gelegd wanneer het duidelijk wordt dat een hoop producten toch echt wel gesponsord zijn? Ik denk eerlijk gezegd dat door deze maatregelen de blog weer een comeback krijgt. Not sure though, het online gedrag van jonge mensen is heel moeilijk te voorspellen. Wat vind jij?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2016 om 10:46:

Ik weet niet welke regels er gaan komen, ik denk dat het heel erg daar aan zal liggen. Durf er daarom nog geen uitspraken over te doen.

[Beantwoorden]


Door Mandy op 25 november 2016 11:21

Ik lees elke dag met heel veel plezier jouw artikelen en zou het echt niet leuk vinden als je stopt!!! Dus fijn om te lezen dat dat nog niet gaat gebeuren :-)

[Beantwoorden]


Door Mariska op 25 november 2016 11:28

Snap wel dat er na zo veel jaar inderdaad veel verandert. Ik ben zelf vooral benieuwd of het ‘stokje wordt overgenomen’ door andere blogs die ook goed groeien.

Ik kijk eerlijk gezegd weinig Youtube, dus vind het heel fijn dat je je blog zo netjes bijhoudt :D

[Beantwoorden]


Door Iris op 25 november 2016 12:25

Ik hoop dat je door blijft gaan met je blog. Ik waardeer jouw mening namelijk heel erg, je bent echt iemand waarmee je je kunt identificeren. Voor mij nog meer omdat ik een hele lichte huid heb en jij als geen ander goede foundations kan aanraden ;-)

Of bloggen dood is, ik denk het niet. Ik merk juist meer en meer dat bedrijven willen samenwerken met bloggers. Het is alleen zonde dat sommige grote blogs (Beautylab en Beautygloss bijv) vrij luchtig met het begin van hun succes, hun blog dus, om gaan. Ik heb het idee dat Youtube om het grote geld gaat en mensen dus daarnaartoe willen. Ik begrijp het dus wel, maar toch jammer.

[Beantwoorden]


Door Jolanda op 25 november 2016 12:31

Bloggen is niet dood, net zoals tijdschriften niet dood zijn. Het kan je interesse niet meer zijn omdat vlogs meer opleveren qua aandacht en geld. Maar dat zegt ook veel over de persoon. Youtube kan prima voor tutorials, unboxings, vlogs, tags etc. Een blog is juist fijn voor nieuwtjes, plogs, reviews, editorials, swatches, vergelijkingen tussen merken/pallettes ed. Alleen het kaf wordt van het koren gescheiden, blogs waar genoeg aandacht aan besteed wordt, zullen juist groeien nu de concurrentie afneemt. Het kan en en zijn mits je beide serieus wilt nemen. Het is wel de basis van je merk en op een dag zal ook youtube passé zijn, zo spannend is dagelijks vloggen niet. En net als een tijdschrift hoeft het niet alleen over beauty te gaan, je maakt nu al uitstappen naar fashion maar doe gerust food, lifestyle, travel, personal interests er bij als je verbreding, verdieping, verandering ed. zoekt. Afwisselen is prima, zolang het maar bij het merk Veracamilla past en beauty een onderdeel blijft omdat de basis is van je merk. You go girl, doe niet wat andere doen, maar doe waar jij je goed bij voelt.

[Beantwoorden]


Door anna op 25 november 2016 12:32

Leuk om te lezen! Het valt mij niet op dat je minder met je blog bezig bent eigenlijk, je reviews zijn nog steeds super goed en uitgebreid. En je foto’s even prachtig als een tijd geleden <3 En je video's kijk ik ook met plezier, dus mij maakt het niks uit! Ik vind juist de afwisseling erg leuk. En ik hoop dat je nog lang doorgaat met bloggen, want jouw blog is echt mijn absolute favoriet als het gaat om make-up!

[Beantwoorden]


Door Meryem op 25 november 2016 12:41

Ik vind het fijn dat je doorgaat met bloggen. Elke keer voor dat ik iets koop kwa make-up, hoop ik dat jij of beautylab een revieuw hebben gemaakt. Dan fiets ik langs minsten 5 kruitvaten of bel ik naar alle etos die ik ken????. Maar ook weet ik door jou blog, waar ik in Amsterdam of waardan ook mooien make-up kan halen. Waardoor ik me ook verheug om een dagje naar Amsterdam tegaan. Natuurlijk niet alleen jou make-up blogs. Maar alles wat je eigelijk met je volgers deel.

Ps je truien collectie is supper mooi.

[Beantwoorden]


Door Meryem op 25 november 2016 12:47

Beste Vera
Ik vind het fijn dat je doorgaat met bloggen. Elke keer voor dat ik iets koop kwa make-up, hoop ik dat jij of beautylab een revieuw hebben gemaakt. Dan fiets ik langs minsten 5 kruitvaten of bel ik naar alle etos die ik ken????. Maar ook weet ik door jou blog, waar ik in Amsterdam of waardan ook mooien make-up kan halen. Waardoor ik me ook verheug om een dagje naar Amsterdam tegaan. Natuurlijk niet alleen jou make-up blogs. Maar alles wat je eigelijk met je volgers deel.

Ps je truien collectie is supper mooi.

[Beantwoorden]


Door femketje op 25 november 2016 13:41

ik denk dat iedereen op een gegeven moment wel stopt, het wordt stiller en op een duur heb je zoiets van why bother XD maar ik blijf het sowieso na 6 jaar nog steeds doen want het is Fun met een hoofdletter F! :D

[Beantwoorden]


Door Merel op 25 november 2016 15:01

Yay, gelukkig!! Belangrijk dat je vooral doet waar jij gelukkig van wordt en dat omschrijf je hier mooi. Juist de combinatie van Youtube en een blog vind ik zo leuk, wat andere al zeggen in een artikel staat soms net wat meer specifieke informatie die juist leuk is om te weten. Leuk om te lezen. Fijn weekend babe ;-)

Liefs, Merel

[Beantwoorden]


Door Romana op 25 november 2016 15:04

Dit heeft mijn dag goed gemaakt, you go girl!

[Beantwoorden]


Door Laura op 25 november 2016 15:17

Ik heb je altijd gezien als een van de beste beautybloggers, consequent en goed in alles wat je doet. Blogposts met bijna nooit spelfouten of vertypingen, goede kwaliteit foto’s en duidelijke tekst waar goed over nagedacht is. Fijn dat je dit aankaart op je blog, ik zou zeggen doe gewoon waar jij je goed en lekker bij voelt. That’s all that matters.
X

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2016 om 10:47:

Dankjewel Laura! Mega compliment.

[Beantwoorden]


Door marleen@burgertrutjes op 25 november 2016 16:38

Fijn dat je blijft bloggen.
Persoonlijk vind ik het echt een kunst apart. Vooral het schrijven van een goed artikel!

Ik blijf in elk geval lezen :)

[Beantwoorden]


Door Nicole op 25 november 2016 16:42

Er is inderdaad echt een duidelijke verandering aan het plaatsvinden. Ik ben opgelucht dat jij in ieder geval (nog) niet gaat stoppen, want ik kan jouw reviews altijd erg waarderen.

[Beantwoorden]


Door Mandy op 25 november 2016 18:19

Oef, ik schrok even! Gelukkig ga je niet stoppen haha. Ik vind deze ‘verschuiving’ eigenlijk best jammer, en jammer dat er steeds meer stoppen… Hoewel ik Youtube ook leuk vind, vind ik geschreven blogs en foto’s eigenlijk stiekem nog leuker.. En ook leuker om te doen! Hoop niet dat bloggen over een paar jaar volledig is verdwenen!

[Beantwoorden]


Door An Dang, TheBeauParlour op 25 november 2016 18:43

Ik snap niet waarom mensen hier een probleem over zouden maken. Wat je zegt, het is tenslotte je baan en na een aantal jaren wil je ook eens afwisseling hebben. Ik ben gelukkig wel opgelucht dat je bloggen nog leuk vind en voorlopig nog niet gaat stoppen.

[Beantwoorden]


Door Marijke op 25 november 2016 18:56

Het is sowieso heel belangrijk om na te denken waar je nu écht gelukkig van wordt. Ik ben zelf Verpleegkundige van beroep en zal zelf nooit van beroep willen veranderen.

Toch is het een feit dat wanneer je richting 30 gaat je nu eenmaal niet aantrekkelijk bent onder de jongeren. Dit zal geleidelijk aan verminderen. Daarvoor in de plaats zullen nieuwe Youtubers komen (die nu 12 jaar jonger zijn dan wij) die nu aan het afkijken zijn hoe jij het doet om zo razend populair te worden.

Neem een voorbeeld aan Enzoknol hoe fan-tas-tisch die jongen is, hij maakt overal filmpjes van en weet toch ruim 1,5 miljoen volgers te krijgen. Nou geloof me, dan moet je wel een onderwerp hebben wat werkelijk iedereen boeit wil je zoveel volgers krijgen. Maar nu de bekendheid vermindert hoor je ook steeds minder over hem. Dit zal hij over 5 jaar ook niet meer doen, dan is er wel een andere jonge jongen die in zijn voetsporen treedt. Ik ben nog steeds wel van mening dat het behalen van een ”goed” diploma nog steeds heel belangrijk is om zo toch de zekerheid van werk te behouden. Ook als je straks 50 bent.

Follow your heart!

[Beantwoorden]


Door Melike op 25 november 2016 19:39

Oh jeetje ik las wel meerdere zulke artikelen maar nu jij het zegt vind ik het wel eng eigenlijk. Ik wil helemaal niet dat het bloggen over is, denk ook echt niet dat het zo is. Er is zo een grote groep die gewoon artikelen waardeert ipv Youtube. Ik persoonlijk hou helemaal niet van Youtube (PS: ik kijk je filmpjes wel hoor haha!)

[Beantwoorden]


Door Bianca op 25 november 2016 19:43

Ik ben zo blij dat jij niet stopt. Jouw blog is de enige die ik lees maar dat doe ik wel met heel veel plezier!!
XxX

[Beantwoorden]


Door Emilie op 25 november 2016 19:45

Ik vind jouw schrijfstijl altijd wel leuk om te lezen. Vind het ook altijd leuk dat je tijd neemt om foto’s te maken van meerdere ooglooks te maken en dergelijke! :)

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 25 november 2016 20:09

Fijn dat je hier nu zo´n eerlijk artikel over schrijft Vera. Ik heb zelf heel erg het idee dat blogs een stuk minder worden gelezen “tegenwoordig”. Een jaar geleden blogde ik ook nog, voornamelijk over mode, maar op een gegeven moment deed ik het meer, omdat ik ‘voor de lezers weer een artikel moest schrijven’ van mezelf. Ik ben toen ongeveer een jaar lang gestopt, maar een paar maanden geleden begon het weer te kriebelen. Ik houd gewoon van schrijven en fotografie, dus ben nu weer en persoonlijke blog begonnen. Ik schrijf nu wanneer het mij uitkomt, en omdat ik het leuk vind. En als er mensen zijn die mijn blog met plezier lezen, is dat gewoon leuk meegenomen! ♥

[Beantwoorden]


Door ilse op 25 november 2016 20:49

Ik ben heel blij dat jij nog niet stopt! Je bent zo gegroeid op je blog en dat is en blijft niet onopgemerkt. Dat er 1 grotere Blogger roept dat beautybloggen dood is, betekent niet dat dit echt zo is. Haar site was dood, want er viel niets fatsoenlijks meer te lezen en dat is bij jou niet het geval. Ga absoluut zo door! Artikelen en reviews blijven gewoon fijn!

[Beantwoorden]


Door Emma op 25 november 2016 21:29

Vera ik lees al jaren je blog.
Ik vind het zo fijn hoe jij dingen schrijft!
Zo open en zo eerlijk.
Ik laat nooit wat achter, ben niet zo van het reageren.
Alleen wil het toch even kwijt dat ik altijd blij word als je weer iets heb geschreven!
Ook haal ik veel info uit je riews, ga vooral zo door!
Liefs

[Beantwoorden]


Door Ester op 25 november 2016 21:37

Jouw blog was de eerste ‘andere blog’ die ik volgde en ondanks dat ik een tijdlang zo’n beetje alles wat los en vast zat heb gevolgd, is jouw blog nu degene die, samen met twee of drie andere, nog als enige over is gebleven.

Zelf blog ik inmiddels 14 jaar en ik vind dat je bloggen vooral moet doen omdat je het leuk vindt en niet omdat er een andere wind over internet waait die voorspelt dat bloggen ‘uit’ is.

Ik zou het jammer vinden als je uiteindelijk wellicht stopt met bloggen, omdat ik zelf echt totaal niets met YouTube heb en blogposts met vlogs of andere YouTube video’s zelfs meestal oversla omdat ik geen geduld heb om ernaar te kijken. Maar ik zou je keuze ook zeker begrijpen.

[Beantwoorden]


Door Lou op 25 november 2016 23:38

Lieve Vera,

Gelukkig dat jij jouw blog voorlopig nog niet aan de wilgen hangt! Ik kom altijd graag even neuzen in dit (uit)hoekje van het wereldwijde web. Ga vooral zo door, zet hem. Goed bezig kanjer!

Even off topic: “En ik verwacht dat er nog wel een aantal zullen volgen” is geen correcte zin. “Een aantal” is enkelvoud, dus “zullen” moet “zal” zijn.

Liefs!

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 25 november 2016 23:50

Ik dacht even dat je ging stoppen met bloggen, maar gelukkig niet ondanks dat ik alleen je foto dagboeken bekijk haha x’D Ik vind het nog steeds heerlijk om blogs te lezen, maar ik vond het ook leuk om videos te bekijken. Ik ben na 10 jaar gestopt met bloggen, maar na een paar weken pikte ik het toch weer op want ik miste het :’) Nu combineer ik bloggen lekker met youtube videos :) Ik denk overigens niet dat bloggen dood is, ik denk dat bloggen over een tijdje gewoon weer terug komt.

[Beantwoorden]


Door Angélica op 26 november 2016 06:36

Wanneer krijgt men door dat de uitspraak “bloggen is dood” goede reclame/slimme marketing is voor de ex-blogger die dit zei?

Overal vestigt het de aandacht op haar vanwege de discussie die het teweeg brengt en vanwege haar jonge publiek gaat die stroom ook met haar mee de YouTube wereld in.

Het oudere publiek prikt daar wel doorheen. Briljante zet als je het mij vraagt voor haar maar niet echt collegiaal tegenover mede bloggers.

Ik ben blij dat er nog bloggers zijn die zich hierdoor niet van de wijs laten brengen en ik blijf ook trouw jouw volger :).

[Beantwoorden]


Door Ivy op 26 november 2016 07:33

Ik lees liever blogs, dan kan ik sneller de informatie opzoeken die ik hebben wil. Daarnaast lees ik je blogs met heel veel plezier; je hebt een hele prettige en nette schrijfstijl! Ik hoop dat je dus nog heel lang door blogt

[Beantwoorden]


Door Jonna@Burgertrutjes op 26 november 2016 09:18

Ik houd van afwisseling en plezier. En alleen als men nog plezier heft in het bloggen dan is het leuk om te lezen. Dus zolang jij er blij van wordt gewoon lekker doorgaan.

[Beantwoorden]


Door Lara op 26 november 2016 09:20

Ik schrok me een hoedje, wat fijn om te lezen dat JIJ niet stopt!
Ik lees veel liever blogs :)

[Beantwoorden]


Door Rixt op 26 november 2016 10:47

Ik schrok me rot toen ik de titel zag! ik moet er niet aan denken dat jij ook al stopt met bloggen. Ik lees je elke dag ik vindt de manier van reviewen die jij doet altijd erg prettig. scherpe foto’s mooie looks en een fijne mening. filmpjes zijn ook fijn maar van een blog lezen geniet ik wel echt even.

[Beantwoorden]


Door Teddy op 26 november 2016 10:50

Ik ben zelf meer van de blogposts dan YT video’s. Ik vind het dan ook jammer dat er veel bloggers stoppen, maar ik snap het wel. Ik denk alleen niet dat bloggen dood is, omdat de leegte gelijk weer opgevuld wordt met andere blogs. Ik ben blij te horen dat je (nog) niet van plan bent om te stoppen Vera, want ik vind je blogjes nog veel te fijn!

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 26 november 2016 11:04

Ik ben zelf blogger en ik denk er niet aan te stoppen, al ben ik nog maar een jaartje bezig :) Ik snap wel dat mensen het een beetje beu zijn na 7 of 10 jaartjes. Ik hoop alleen dat jij blijft gaan Vera, je bent de enige blog die ik actief blijf volgen. Je maakt de beste geschreven reviews en soms is het nu eenmaal aangenamer om een tekst te lezen dan simpelweg een video te bekijken (naar mijn mening :) ).

[Beantwoorden]


Door Margje op 26 november 2016 11:29

Ik ben blij te horen dat je niet stopt met bloggen! Ik vind je blog leuk en het blijft leuk om je te volgen. Ik vind het jammer dat er bij veel bloggers nu een grotere focus op YouTube komt. Ik begrijp het wel, weer een vernieuwing en een groot bereik. Ik kijk zelf ook graag filmpjes en zou het zelf ook willen opnemen, maar vind het ook eng.
Dat er veranderingen zijn snap ik, dat is ook niet erg! Maar het is goed te horen dat jij doorgaat :)

[Beantwoorden]


Door Nienke op 26 november 2016 13:17

Jammer dat youtube de overhand neemt.

[Beantwoorden]


Door Kim op 26 november 2016 15:01

Wat fijn dat je niet stopt met bloggen! Nu moet ik zeggen dat ik vaker je filmpjes kijk dan de artikelen lees. Vind het dus sowieso erg fijn dat je je ook op YouTube richt :)

[Beantwoorden]


Door Elana op 26 november 2016 15:32

Wat een fijn artikel zeg! Ik vind je filmpjes ook superleuk, maar als ik in de trein zit op weg naar een drukke dag stage, dan lees ik toch liever een artikeltje :)

[Beantwoorden]


Door hopper op 26 november 2016 17:32

Iedere keer als ik jouw blog open is het een feestje. Ik ben elke dag verzekerd van wat nieuws, en ik vind je reviews etc gewoon echt goed! Ik ben blij dat je nog niet van plan bent om te stoppen. Want veel groten zijn al eerst met kwaliteit al flink naar achter gaan en dan uiteindelijk omvallen. Zonde! Niet iedereen wil alleen maar filmpjes. Dus, ga vooral door op deze manier. Ik vind je top!

[Beantwoorden]


Door Anita op 26 november 2016 19:09

Ik reageer bijna nooit, maar moet toch even vertellen dat ik enorm blij ben om te lezen dat je niet stopt en nog plezier beleef in het bloggen. Ik ben dol op je blog en lees je artikelen met veel plezier. Ik hoop dat je nog lang blijft bloggen, want jouw artikelen zijn toch wel één van de betere die er te vinden zijn.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2016 om 10:45:

Dankjewel Anita, lief!

[Beantwoorden]


Door Larissa op 26 november 2016 20:56

Als je maar blijft reviewen, vind ik het best :)

[Beantwoorden]


Door Cari op 26 november 2016 22:24

Hoi Vera!

Gelukkig dat je niet gaat stoppen met je blog! Ik ben een alleenstaande moeder die het heel erg druk heeft. Ik heb geen tijd om 15 minuten naar een bla bla bla filmpje te kijken. Vaak gaat het dan 13 minuten helemaal nergens over en maar 2 minuten over het te reviewen product. Ik ben dus ook gestopt met het volgen van die andere bloggers en lees eigenlijk alleen nog maar jouw blog. Ik geniet van je reviews, schrijfstijl en foto’s. Bedankt, lieve Vera!

[Beantwoorden]


Door Julie Tina op 27 november 2016 09:57

Ik ben ooit begonnen met blogs te volgen juist omdat ik zo hou van goed geschreven artikels met mooie foto’s. De evolutie naar meer filmpjes en vlogs enzo is dus niet echt m’n ding maar ik kan me best voorstellen dat bv. tieners hier wel gek op zijn. Ik denk dat bloggen verre van dood is want er is duidelijk vraag naar beiden, zowel geschreven artikelen als video’s. Persoonlijk hou ik van een goed evenwicht tussen beide, daarom volg ik op beautygebied jouw blog en die van Serena het liefste in NL, jullie leveren artikelen van hoge kwaliteit en gezellige, no nonsense video’s :)

[Beantwoorden]


Door Robin op 27 november 2016 13:06

Ik zou het zonde vinden als je stopt met bloggen, ik kan zo ontzettend genieten van jouw schrijfstijl! Een van de weinige blogs die ik nog lees, haha. Vooral nu je je blogsposts ook op Facebook plaatst af en toe, ik merk dat ik dan toch wel sneller het artikel lees. Vind dat je mooie, uitgebreide artikelen maakt van hoge kwaliteit en met prachtige foto’s!

[Beantwoorden]


Door Megan op 28 november 2016 18:21

Ik ben blij dat je nog niet denkt aan stoppen! Ik check elke dag Veracamilla.nl in de hoop weer wat leuks te lezen, wat ook altijd gebeurt :) GA ZO DOOR :D

[Beantwoorden]


Door Annemarie op 28 november 2016 20:36

Ik ben blij om te lezen dat jij voorlopig nog niet stopt! :D

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 29 november 2016 09:01

Ik was al benieuwd naar jou mening over deze nieuwe ‘trend’.
Persoonlijk hoop ik dat je nog even doorgaat, maar het belangrijkste blijft dat je bloggen met plezier doet.

[Beantwoorden]


Door Lesley op 1 december 2016 10:23

Lekker blijven doen wat goed voelt! Ik lees je blogs met veel plezier en vind het lezen van een blog persoonlijk vaak leuker. Bij YouTube filmpjes haak ik zelf snel af omdat het vaak saai wordt. Jouw YouTube filmpjes daarentegen zijn de enige die ik volg en trouw kijk. Niet saai, vrolijk en net lang genoeg! Lekker doorgaan, zolang je er plezier aan beleefd!

[Beantwoorden]


Door Beauty & Sparkle op 2 december 2016 13:56

Fijn dat je niet stopt! Ik kan jou uitgebreide reviews niet missen. Ik hoop dat veel blogs doorgaan want ik hou ervan om ze te lezen.

[Beantwoorden]