Waarom we nog niet samenwonen | Make-update

Voor vandaag heb ik een persoonlijke make-update video opgenomen, waarin ik onder andere praat over samenwonen en waarom Jeffrey en ik nog allebei onze eigen woning hebben. Enjoy!

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Producten gebruikt:

Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Makeup C01 Shell
Collection Concealer
Essence All About Matt! Fixing Compact Powder
Beneft Ka-Brow! 02 Light
Catrice Eyebrow Set
MAC Eye Brows Lingering

MAC Prep + Prime 24-Hour Extend Eye Base
The Balm Meet Matt(e) Nude
MAC Dazzleshadow Let’s Roll
MAC Dazzleshadow Last Dance
Lancome Grandiose Liner
Lancome Hypnose Volume-a-Porter

NARS Laguna bronzer
Sleek Highlighting Palette Solstice
Guerlain Rose Aux Joues 17 Smile

MAC matte lipstick Please Me

Twitter Facebook
Categorie: Video | 7 augustus 2016 | 36 reacties

Reacties

Door Susan op 7 augustus 2016 08:12

Leuke vide Vera! Ik snap wel dat je het nog niet doet. Niks ”moet” natuurlijk, ook niet na 2.5 jaar een relatie!

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 7 augustus 2016 08:23

Samenwonen kan altijd nog! Ik vind het juist zo knap dat je alleen naar Amsterdam bent gegaan en inderdaad onafhankelijk bent. Voorstel naam voor je vlogs: Quality Time met Vera.

Fijne vakantie!

[Beantwoorden]


Door Michelle op 7 augustus 2016 08:31

Ik vind je make-updates altijd zo leuk. Ze hebben echt een gezellig sfeertje.
Even over het samenwonen: er ‘moet’ inderdaad niks en het is natuurlijk een grote beslissing. Na een relatie van 6 jaar ben ik gaan samenwonen. Ik voelde me hier ook nog niet klaar voor en had heel erg het gevoel dat het verwacht werd van iedereen om mij heen. Uiteindelijk voelde ik mij zo ongelukkig omdat ik voor mijn gevoel niet zelf een keuze heb kunnen maken, dat ik weer terug naar mijn ouderlijk huis ben verhuisd en de relatie heb verbroken.
Wat ik je hiermee mee wil geven: alleen gaan samenwonen als jullie er allebei volledig achterstaan, het gevoel hebben er klaar voor te zijn en jullie niets laten aanpraten door andere mensen!

Heel veel liefs

[Beantwoorden]


Door Karlijn op 7 augustus 2016 09:09

Ik vind het heel begrijpelijk dat je dit niet wilt overhaasten. Als jullie je prettig voelen bij de huidige situatie dan is dat helemaal goed zo.

Mijn vriend en ik hebben een lange afstandsrelatie. Wij willen heel graag gaan samenwonen, maar voor ons wordt het een beslissing in welk land we gaan wonen. Ik heb werk in Nederland en hij moet nog een jaar studeren in Slovenië. Voor ons wordt het best wel een grote beslissing en ook wel een spannende, omdat we door die lange afstandsrelatie veel minder tijd samen hebben gehad tot nu toe, dan in een normale relatie. Toch kan ik niet wachten tot het zover is, omdat we dan eindelijk aan een ‘echte’ relatie kunnen beginnen, waar we elkaar vaker dan een keer in de 1-2 maanden zien :)

[Beantwoorden]


Door Femke op 7 augustus 2016 09:18

Je hoeft je inderdaad niet te verantwoorden waarom je nog niet samenwoont.. Ik snap het wel hoor, dat het je allemaal een beetje beangstigd. Dat had ik ook toen ik ging samenwonen. Gelukkig was dat gevoel snel weg, we zijn nu 9 jaar samen, wonen bijna 5 jaar samen en als we volgend jaar 10 jaar samen zijn gaan we trouwen. Alles op zijn tijd dus en geniet gewoon lekker van het feit dat je ook nog lekker alleen kunt zijn! Mooie look heb je gemaakt.

[Beantwoorden]


Door marrie op 7 augustus 2016 09:26

Met een LAT relatie is niks mis, je zit niet op elkaars lip, je bent blij als je je vriend weer ziet, en je hebt ook nog een eigen leven. Als je lang samenwoont kan het ook gewoon worden en een sleur. Ik zou het lekker zo houden, blijft je relatie leuk.

[Beantwoorden]


Door Michelle op 7 augustus 2016 10:02

Altijd leuk deze make-updates! En voel je vooral niet verplicht om te gaan samen wonen. Voor iedereen is dit anders en heeft het zijn eigen tijd. Voor ons kwam deze tijd heel vroeg, wij woonden ver uit elkaar en na 9 maanden heen en weer reizen met de trein is mijn vriend naar ‘mijn’ stad verhuisd. Toen we net 1 jaar bij elkaar waren trok ik bij hem in. Verschrikkelijke en kleine woning maar we wilden het gewoon erg graag. Nu zijn wij inmiddels bijna 9 jaar samen, alweer dik een jaar getrouwd en is ons eerste kindje op komst. Zo zie je maar, voor iedereen is het anders.

[Beantwoorden]


Door Jolanda op 7 augustus 2016 10:12

Ik ben wat ouder… dus ja, ik woon samen; al zo’n 16 jaar. Bij ons ging het snel, binnen een jaar ben ik bij hem ingetrokken. We woonden anderhalf uur uit elkaar en of ik was daar of hij was bij mij. Hij had een koopwoning en ik zat particulier te huren (eigenlijk net te duur). Dus die keuze was niet zo moeilijk. Wel heb ik er destijds voor gekozen om mijn werk te houden en dus dagelijks een uur enkele reis te treinen. Ook voor de sociale aspecten, financiele onafhankelijkheid en om terug te kunnen naar mijn geboortestreek mocht het mis gaan. Inmiddels zijn we verhuisd naar een ander huis en hebben we een dochter van 6 jaar waar ik fulltime voor zorg terwijl hij de kost verdient. Ouderwets, behalve dan dat we niet getrouwd zijn…

[Beantwoorden]


Door Julie op 7 augustus 2016 10:44

Als jullie het beiden zo aanvoelen is het helemaal prima toch? :-) Mijn vriend en ik waren 6 jaar samen en 23 jaar toen we een huis gekocht hebben. Ondertussen zijn we 8 jaar samen en wonen we anderhalf jaar samen. Wij zagen elkaar voorheen ook al elke dag en daarom voelde het helemaal niet raar. :-) De stap lijkt soms groter dan hij is, maar je moet je er wel beiden klaar voor voelen :-)

[Beantwoorden]


Door Inge op 7 augustus 2016 10:57

WoW die blush!!!!! Welke is t precies? :)

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 7 augustus 2016 11:19

Vind deze persoonlijke opmaakvideo’s echt heel leuk om te zien. Mijn man (toen vriend) en ik kennen elkaar al van mijn 15de en zijn 18de en toen we na de middelbare school gingen studeren zijn we meteen semi gaan samenwonen door samen een studiootje te huren in Leuven. In het weekend gingen we nog wel terug naar onze ouders, maar in de week woonden we als studenten dus al samen. En nadat we afstudeerden zijn we dan definitief gaan samenwonen. Ging allemaal heel vlot en ongedwongen. Je moet gewoon je hart en je gevoel volgen vind ik. Laat je zeker niet beinvloeden door wat anderen doen of vinden dat jij moet doen. Zodra jullie er klaar voor zijn gebeurt het wel, no pressure. Zolang je blij bent met de huidige situatie is het goed.

Internet op vakantie vind ik toch ook heel belangrijk. De meeste hotels hebben toch wel wifi eh. En anders gebruik ik de openbare wifi in restaurants en what not.

[Beantwoorden]


Door Bernice op 7 augustus 2016 11:38

Haha waar gaat het glans met het meisje na toe! Geweldig :p

Ik ga binnenkort samen wonen ongeveer over 8 dagen! Super spannend, mijn alle eerste keer ook dat ik op mij zelf ga verhuizen! Ik heb er erg zin in, maar ik heb ook soms mij twijfels of dit allemaal goed komt natuurlijk. Maar overigens denk ik er erg positief over! Ik denk ook zolang je het gevoel hebt dat je er nog niet helemaal klaar voor ben moet je gewoon nog even rustig afwachten samen wonen komt altijd nog! Het belangrijkste is dat je, je goed voelt en is samen wonen dat nog ff niet dan is dat zo!

[Beantwoorden]


Door dees op 7 augustus 2016 11:54

lekker doen wat bij jullie past. ik heb 4 jaar samen gewoond met mijn ex en daarna 2 jaar op mezelf en nu woon ik bij mijn vriend in, stiekem mis ik mijn eigen huisje nog af en toe. maar alles went. wij zijn nu zelf al bezig om te kijken om een huis te gaan kopen. nooit gedacht dat ik dat wilde en zo snel aangezien mijn vriend en ik pas 2 jaar ( misschien 2,5 jaar we weten niet zeker wanneer we een relatie hebben gekregen :D ) samen zijn.

[Beantwoorden]


Door DisneyChicks.nl op 7 augustus 2016 12:11

Jullie hebben gelijk hoor! Zo hebt je ook nog je eigen leven. Al wonen wij allebei wel samen en laten we elkaar wel vrij in wat we doen, zodat je niet zo het gevoel hebt dat het in eens niet meer kan. Kan ook weer heel leuk en gezellig zijn. :)

[Beantwoorden]


Door Marianne op 7 augustus 2016 12:18

Goed dat jullie niets overhaasten. Al kan ik me ook voorstellen dat je na 2.5 jaar wel op zo’n punt komt van.. ‘en nu? Wat willen we samen?’. Voor mij is samenwonen niet echt een optie. Het voelt voor mij alsof het een soort proef periode is. Als ’t niet bevalt, ga je gewoon weer uit elkaar. Iedereen houdt lekker bij wat van hem of haar is qua spullen en hoeveel geld hij/zij erin heeft gestoken. Ik geloof daar persoonlijk niet zo in, omdat ik geloof dat ‘echt’ samenzijn ook je financiën met elkaar delen is. Dat dat uitspreken is dat je met elkaar oud wilt worden. Dat alles van jullie samen is. Wij hebben er daarom voor gekozen om te trouwen. In gemeenschap van goederen. Beste keuze ever. Ben nu 24, bijna een jaar getrouwd en nog nooit zo happy en mezelf geweest. Het idee dat wij samenblijven door dik en dun, arm of rijk, koophuis of huurhuis is heel rustgevend. En nee, ik geloof echt niet dat dat altijd makkelijk is. Ook wij hebben in dit jaar al behoorlijk wat obstakels moeten overwinnen (werkloosheid, ziekte). Maar hoe heerlijk is het dan om te weten dat die ander daar niet voor terugdeinst. En andersom, ik ook niet. En we elkaar er doorheen slepen. Dus tja.. dat is wat bij ons past :-). X

[Beantwoorden]

Lousaa antwoordt op 7 augustus 2016 om 19:45:

Maar daar hoef je dus echt niet voor te trouwen, en al helemaal niet in gemeenschap van goederen.

[Beantwoorden]


Door Carla op 7 augustus 2016 12:25

Of je nou na 3 maanden al samenwoont, na 3 jaar of na 10 jaar. Niks moet, alles mag. Zolang je je er zelf maar goed bij voelt :) leuke video

[Beantwoorden]


Door Meryl op 7 augustus 2016 12:27

Goed dat je gewoon naar jezelf luistert! Je bent nog jong en hebt nog alle tijd om samen te wonen dat jullie je allebei prettig voelen bij deze situatie is het belangrijkste toch :) En jullie lijken altijd heel gelukkig samen met hoe de situatie nu is :)

[Beantwoorden]


Door Madebyuna op 7 augustus 2016 12:38

Lekker je eigen gevoel volgen. Het is tenslotte jullie relatie en als jullie je hierbij op dit moment beter bij voelen, dan is dat waar het om gaat! & inderdaad zoals iedereen zegt samenwonen kan altijd nog.
Ik krijg ook steeds vaker de vraag. Ben nu 23 en al 6.5 jaar samen met mn vriend! We zijn heel erg veel samen maar hebben allebei een eigen kamer. Voor ons is het een bewuste keus om nog niet samen te wonen, lekker nog je eigen plek en als je daar zin in hebt kun je de ander er even uitschoppen. Haha. Eerst onze master afmaken etc en dan zien we wel weer verder! Jong samenwonen is sowieso best wel hip nu, terwijl het het wordt best wel overhaast bij veel stellen heb ik het gevoel met als resultaat na een jaar zijn ze uit elkaar… Geldt natuurlijk absoluut niet voor iedereen er zijn ook zeker succesgevallen haha ;)

[Beantwoorden]


Door Jonna@Burgertrutjes op 7 augustus 2016 13:30

Leuke video weer, en inderdaad zoals iedereen hierboven al zegt ‘je moet niets!’.
Het belangrijkste is om zelf gelukkig te zijn, alleen dan kan je de ander nog gelukkiger maken! En samenwonen kan altijd nog, is ook niet altijd alles hoor ;-)

[Beantwoorden]


Door Pauline op 7 augustus 2016 14:00

Veracation !! :-)

[Beantwoorden]


Door Meryem op 7 augustus 2016 14:48

leuke video en inderdaad ben het met je eens overhaasten is ook niet goed. jullie weten zelf wat het beste voor jullie is. WoW je Mascara.

[Beantwoorden]


Door Demi op 7 augustus 2016 14:51

Prachtige look heb je gemaakt en mooi dat je zo eerlijk bent in je video. Zoals andere al zeggen, niets moet. Het is jullie leven! :)

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 7 augustus 2016 15:20

Leuke en gezellige video Vera! Je make-up look ziet er mooi uit. Mijn vriend en ik zijn vrij snel gaan samenwonen omdat we er een hekel aan hadden om iedere keer weer afscheid van elkaar te moeten nemen. Het samenwonen ging heel vlot en ik heb het me nog geen seconde beklaagd. Ik ben gewoon heel gelukkig zo. Maar er is niets verkeerd mee dat jij je daar nog niet klaar voor voelt. Zoals je zegt zal de tijd het wel uitwijzen. Het belangrijkste is om te doen waar jullie je goed bij voelen!

[Beantwoorden]


Door Laura - Dagelijkse hap op 7 augustus 2016 17:23

Ik snap het heel goed hoor :) Alles gewoon op jouw tempo :)
Wij zijn gaan samenwonen na 10 maanden. Nu wonen wij 2.5 jaar samen, maar ik denk dat het toch wel beter zou zijn geweest als wij nog iets langer hadden gewacht. En kom op, jij hebt nog 60 jaar voor je, tijd zat om samen te gaan wonen ;)

[Beantwoorden]


Door Loes op 7 augustus 2016 21:08

Hoi vera,
Prachtige look weer!!!
Mijn vriend en ik zijn na 3 jaar samen gaan wonen en ik moest heel erg wennen. Pas na 3 maanden voelde ik mij echt thuis en ik heb ook echt heimwee gehad. Maar mijn vriend steunde me enorm en heeft mij altijd getroost als ik me even niet goed voelde. Nu heb ik in huis een paar plekjes wat mijn domeinen zijn. Keuken, nagelkamer (ik ben nagelstyliste) en make-up tafeltje. En als ik mij even terug wil trekken ga ik naar 1 van die plekjes en voel ik meen heerlijk op mijn gemak. Ook al woon je samen, ieder heeft zijn eigen favoriete plekjes in huis.

[Beantwoorden]


Door femketje op 8 augustus 2016 01:27

ik zou het gewoon lekker op het gemakje doen met samenwonen ;)

[Beantwoorden]


Door Nicole op 8 augustus 2016 10:47

Mooie look! Als ik op vakantie ben probeer ik mijn telefoon zo veel mogelijk weg te leggen, heerlijk! (terwijl ik thuis verslaafd ben). En als ik dan weer thuis ben ga ik alle kanalen af en kijk ik alles terug. Wat betreft samenwonen zou ik gewoon lekker rustig aan doen op jullie tempo. Mijn vriend en ik zijn ongeveer een half jaar geleden samen gaan wonen (we woonden beide thuis) en voor mij hoefde het nog niet perse, ik had het nog prima bij mijn ouders maar toch heb ik het gedaan en onderhand voelt het ook echt als mijn thuis en is het super fijn.

[Beantwoorden]


Door anna op 8 augustus 2016 11:28

Wat een leuke video! En wat heb je een prachtige look gemaakt. Had de video gisteren al gezien, maar nog geen reactie achtergelaten. Op vakantie heb ik het liefst geen wifi of beperkte wifi eigenlijk, dan heb ik echt 100% het gevoel weg te zijn en te kunnen ontspannen. Wat betreft het samenwonen: Gewoon doen wat goed voelt en wat handig is vooral! Het komt vanzelf wel :-).

[Beantwoorden]

Aboutsbstyle antwoordt op 8 augustus 2016 om 20:42:

Leuke video, en inderdaad niks moet alles kan. En laat het op zijn beloop gaan ook. Ik woon net 3 maanden samen met mijn vriend, erg wennen allemaal nog voor ons beide. Liefs soraya

[Beantwoorden]


Door Jaade op 9 augustus 2016 11:19

Niks haasten hoor, samenwonen is niet altijd rozengeur en manenschijn, je moet ook veel compromieeen sluiten, en je gaat je aan de kleinste eigenaardigheden storen ;) :)
maar aan de andere kant alleen is maar alleen…en latten kan natuurlijk ook zoals jij nu doet !
fijne dag verder, doeiii

[Beantwoorden]


Door Carla op 9 augustus 2016 11:39

Heel open van je deze vlog! Samenwonen heeft niet alleen voordelen maar ook nadelen. Iedereen heeft zijn fijne en minder fijne gewoonten en deze gewoonten kom je met samenwonen meer tegen. Je geeft aan dat je er ook nog niet helemaal uit bent waar je zou willen wonen..en dat jullie niet persee extra kosten kwijt zijn.. Mijn advies is daarom: neem jullie tijd en op het juiste moment komt er de ingeving dat je wilt samenwonen en waar je wilt samenwonen (of niet). Of je wel of niet prijs stelt op ‘me time’ en je eigen ruimte versus altijd samen zijn is misschien ook wel iets wat mee kan wegen in een besluit. Geniet

[Beantwoorden]


Door Esmé op 9 augustus 2016 15:48

Laatst ging een vriendin van mij samenwonen, we hebben een fles wijn opengetrokken en zijn vreselijk hard gaan rouwen. Het is verdikke niet niks zeg, je eigen stekje opgeven, die enorme stap maken waar het soms van lijkt of het alleen maar vanzelfsprekend en leuk is.

Na een relatie plus samenwonen woon ik nu alleen, in mijn eigen koophuisje. Ik heb een nieuwe vriend, en ik geniet enórm van mijn eigen plek. Na tien jaar samenwonen en intussen volwassen geworden, kan ik nu zeggen: het is echt niet alleen maar leuk. Er zitten namelijk ook gigaveel voordelen aan je eigen stek. Ik ben gelukkiger dan ooit, roep nu heel hard dat ik pas bij een zwangerschap samen zou gaan wonen!

Het punt is, zolang je niet samenwoont doe je zoveel meer je best samen. Je hebt echt kwaliteit-tijd. En zolang je alleen met jezelf woont, heb je veel meer regie over je leven. Je bent onafhankelijk. Ik kan nu om me heen kijken in mijn huisje en me beseffen; dit heb ík, helemaal alleen, opgebouwd. Er is weinig wat dit gevoel overtreft.

Ieder zijn ding natuurlijk, maar ik adviseer je om nog maar lekker lang van joúw waanzinnige Amsterdamse droomhuisje te genieten. Wie weet kan het straks nooit meer!

[Beantwoorden]


Door Amira op 9 augustus 2016 20:31

Camilla VayCay sounds cool!

[Beantwoorden]


Door Loes op 13 augustus 2016 19:49

Weer een leuke video, erg gezellig, dat geklets :)

Ik vind dat jullie een hele logische beslissing hebben genomen wat betreft het wel/niet samenwonen. Overhaasten is nooit goed en kan altijd nog!
Mijn vriend en ik zijn iets meer dan 3,5 jaar samen en wonen op dit moment anderhalf jaar samen. Wij hebben elkaar leren kennen toen we in hetzelfde appartementencomplex woonden, jep, we waren buren. We kregen een relatie, en na twee jaar besloten we dat hij bij mij kwam wonen, omdat er sprake is van dubbele lasten en hij was gewoon bijna altijd bij mij. Ik woonde op dat moment ook iets groter (nou ja, wat is groot, op welgeteld 40 m2 haha), dus dat besluit hebben we toen genomen. We gingen er wel vanuit dat we dit ook niet al te lang wilden, aangezien 40 m2 erg weinig is met twee personen. Dus na een half jaar kwam onze huidige (huur)woning op ons pad en inmiddels wonen we hier alweer een jaar met heel veel plezier.

Jullie tijd komt nog wel, en zeker als jullie elkaar ook die tijd en ruimte geven.

[Beantwoorden]


Door Iris op 22 augustus 2016 03:17

Ha Vera,

Wat zie je er mooi uit! Ik kijk deze video inderdaad terug na mijn vakantie haha.
Interessant onderwerp snijd je aan! Momenteel ben ik student en verwacht binnen een jaar mijn studentenhuis te verlaten, al sinds mijn 15e heb ik een vriend (9 jaar nu) en we tobben erg over of we na ons studentenleven meteen samen moeten gaan wonen of nog een tijdje wachten.
Over het minder veilig voelen in je appartement, dat heb ik ook ervaren. Het lijkt me heel naar voor je als je alleen woont.
Ik wens je veel succes bij je keuze.

[Beantwoorden]