Catrice Rough Luxury review + look

catrice_rough_luxury01

De lente collecties zijn inmiddels volop te koop, maar bij Catrice is het nog even winter. Zie hier de winterse Rough Luxury collectie! Deze collectie is als een ruwe diamant. Er zitten parels van producten onder en in de verpakkingen verstopt. Geen zorgen, Catrice laat zich niet ondersneeuwen.

catrice_rough_luxury02

catrice_rough_luxury03

De verpakkingen zijn grijs- en zilverkleurig. Koel, ijzig: heel erg winters. Ik kocht de producten begin deze week bij Kruidvat, waar de collectie sinds begin/half februari te koop is. De blush is de blikvanger van de collectie, wat ziet die er mooi uit!

Catrice Gradation Blush C01 Aurora Polaris € 3,99

Catrice Soft Baked Eye Shadow C01 Rough Elegance € 4,89

Catrice Luminous Lip Colour C01 Natural Nude € 3,99
Catrice Luminous Lip Colour C02 Rustic Red € 3,99

catrice_rough_luxury05

catrice_rough_luxury06

De blush heeft een rotsachtig patroon en een ombre effect van donker- naar lichtroze. Ik vind hem er mooi en bijzonder uitzien, Catrice heeft er duidelijk werk van gemaakt.

catrice_rough_luxury07

catrice_rough_luxury08

Het ombre effect is heel subtiel. Je kunt de blush in zijn geheel gebruiken, maar bijvoorbeeld ook enkel de lichte bovenkant, of de donkere onderkant aanbrengen. De blush is veelzijdig.

catrice_rough_luxury09

Swatches van de bovenkant, de onderkant en de hele blush.

catrice_rough_luxury10

Ik heb de donkere kleur blush aan de onderkant van mijn jukbeenderen aangebracht en de lichte kleur daarboven, wat een mooi contrast geeft. Je kunt met de blush diepte creëeren, dat vind ik mooi en doe ik graag.

In de blush zit een zachte glans, die voor een fluweelachtige laagje over de poeder op mijn gezicht zorgt. De lichtroze kleur boven is vrij koel, de donkere tint onderin de blush, weer wat warmer. Gemixt zorgen ze voor een vrij neutrale en makkelijk te combineren tint. Handig!

Catrice Gradation Blush C01 Aurora Polaris € 3,99

catrice_rough_luxury11

catrice_rough_luxury12

Er zitten twee oogschaduw trio’s in de collectie. Dit is Rough Elegance, met drie warme bruintinten. De oogschaduws liggen als kleine bolletjes in het palette.

catrice_rough_luxury13

catrice_rough_luxury14

catrice_rough_luxury15

Het zijn gebakken oogschaduws, waardoor ik geen hoge verwachtingen had van het pigment. Maar wat bleek, de oogschaduws zijn hartstikke intens! Hier heb ik ze compleet droog aangebracht, terwijl van gebakken oogschaduws vaak geadviseerd wordt ze nat te gebruiken. Niet nodig!

catrice_rough_luxury16

catrice_rough_luxury17

De koele highlighter glans intens en knalt van mijn wenkbrauwbot en binnenste ooghoek af. Ook de tweede oogschaduw uit het palette pakt goed uit op het bewegend ooglid. De laatste tint had van mij nog wel iets intenser gemogen, want in de arcadeboog valt die helaas een beetje weg.

Een mooi, basic oogschaduwpalette met vooral warme tinten en een knallende koele highlighter. Veel glans en prima pigment.

Catrice Soft Baked Eye Shadow C01 Rough Elegance € 4,89

catrice_rough_luxury18

catrice_rough_luxury19

De lipsticks in een make-upcollectie kan ik ook nooit laten liggen. In Rough Luxury zitten twee tinten in een glimmende huls met matte details. Het zijn Luminous Lip Colours, wat betekent dat de lipsticks een zachte en volle substantie hebben.

catrice_rough_luxury20

C01 Natural Nude

catrice_rough_luxury21

C02 Rustic Red

catrice_rough_luxury22

catrice_rough_luxury23

catrice_rough_luxury24

Natural Nude viel me in gebruik tegen. Hij dekt niet gelijkmatig en trekt lijntjes op mijn lippen. Jammer, want ik vind de kleur wel mooi. Zacht en natuurlijk nude.

catrice_rough_luxury25

catrice_rough_luxury26

Rustic Red dekt beter en tekent niet, hoewel hij hier en daar op mijn lippen wel wat kaler lijkt. Ook hiervan vind ik de kleur mooi. Donkere, luxe, chic. Hou ik wel van. Ze blijven allebei zo’n twee tot drie uur zitten.

Catrice Luminous Lip Colour C01 Natural Nude € 3,99
Catrice Luminous Lip Colour C02 Rustic Red € 3,99

catrice_rough_luxury04

Mijn favoriet is (hoe kan het ook anders?) de blush. Bijzonder en super mooi. De rest van de collectie is ook het bekijken waard, maar de blush zal gelijk de aandacht trekken. De Catrice Rough Luxury collectie vind ik weer mooi en goed in elkaar gezet. Ik ben ook ontzettend benieuwd hoe de nieuwe producten uit het vaste assortiment zullen zijn, daarover binnenkort meer!

De Catrice Rough Luxury collectie is nu te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Twitter Facebook
Categorie: Low-budget | 26 februari 2016 | 50 reacties | Tags: , , , , , , ,

Reacties

Door Femke op 26 februari 2016 06:05

De lipstick natural nude vind ik te licht, dit zou me helemaal niet staan. Rustig Red vind ik wel mooi! Het oogschaduwpalette vind ik verrassend mooi zeg, ook ik had wel graag een donkerdere derde kleur gezien. De blush is prachtig zeg!

[Beantwoorden]


Door MamaOnderneemt op 26 februari 2016 06:11

Beide lipsticks vind ik mooi, maar zouden mij.helaas niet staan. Ik kies altijd voor een lichtroze lipstick, maar dan iets minder bruinig dsn de lichte die jij hier draagt. De blush ziet er erg luxe uit. Oogschaduw geeft inderdaad een mooi resultaat, maar is het niet lastig met je applicator omdat het bolletjes zijn?.

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 26 februari 2016 06:15

De ombre blush en de lipstick in Rustic Red zien er prachtig uit! Ook de oogschaduw vind ik er erg mooi uit zien (en de pigmentatie heeft me verrast!), maar ik denk dat er voor mij teveel shimmer in zit (terwijl ik tegenwoordig juist heel graag met veel matte kleuren werk in een look). Fijne review!

[Beantwoorden]


Door Natasja op 26 februari 2016 06:29

Weer een mooie collectie met prachtige blush en oogschaduw. Die lichtste kleur lipstick is niet bij iedereen mooi volgens mij. Ben wel benieuwd of he bij iedereen zo de lijntjes zal zien, of dat het ook afhangt van je natuurlijke kleur lippen…

[Beantwoorden]


Door Maaike op 26 februari 2016 06:40

Ik vind dit een hartstikke mooie collectie. Ik had hem al zien staan. En toch heb ik er niets van meegenomen. Hij is mooi maar de producten voegen weinig toe aan mijn make up collectie. De blush is idd een plaatje, maar die nude lipstick, brr nee dat vind ik niet zo mooi. Hij oogt ook heel grauwig.

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 26 februari 2016 06:54

Die blush ziet er echt prachtig uit. De verpakking daarvan vind ik ook echt een eyecatcher.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 26 februari 2016 07:07

Wat een mooie producten zijn het he? Ik was zelf ook een beetje bang voor de oogschaduws, maar ze zien er prachtig uit!

[Beantwoorden]


Door Anniek op 26 februari 2016 07:08

Oeh, die donkerrode/bruine lipstick: MOOITJE! Sowieso vind ik deze collectie van Catrice best wel tof. Terwijl het een budgetmerk is geeft de collectie best wel een luxe look & feel. Die blush is ook gaaf trouwens, alleen het patroontje al!

[Beantwoorden]


Door Marlotte op 26 februari 2016 07:15

De verpakkingen vind ik echt heel gaaf en wauw, die blush!

[Beantwoorden]


Door Eline op 26 februari 2016 07:30

Wat een toffe collectie en de verpakkingen zijn echt super gaaf. Vooral de blush met het patroon is zo mooi!

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 26 februari 2016 08:06

De blush is inderdaad mooi, maar de rest vind ik niet zo speciaal!

[Beantwoorden]


Door Esther op 26 februari 2016 08:25

De blush leek mij inderdaad ook t mooist. Maar heb uiteindelijk niks van de collectie gekocht.
De structuur van de lippenstift vind ik niet zo mooi. Inderdaad wat minder goed gedekte plekken en je ziet het product zitten. De kleuren vind ik overigens ook niet heel mooi.
Van oogschaduw van catrice ben ik nog nooit warm of koud geworden. En vobd dit pslette ook niet heel vernieuwend. De hele collectie niet echt eigenlijk, het is niet zo cobsistent als andere limited editions dit keer. Maar wachten op dr volgende!
Geef mij maar de eye- en lipliners, blushes, highlighters, wenkbrauw product, en concealer! Die producten vind ik wel allemaal suuuper goed voor die prijs.

[Beantwoorden]


Door Loes - LoezichNL op 26 februari 2016 09:19

De blush vind ik ook echt prachtig! Catrice komt ondanks dat het een budgetmerk is toch altijd wel met leuke limited editions!

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 26 februari 2016 09:45

Wauw, wat een prachtige collectie! Mooie pigmentatie van de oogschaduws, mooie blush en Rustic Red staat je goed.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 26 februari 2016 09:46

De blush is inderdaad prachtig! De rest vind ik nou niet zo bijzonder.

[Beantwoorden]


Door Cynthia op 26 februari 2016 09:49

Wauw, wat een mega mooie blush. Vooral ook de buitenkant van het product, en dat hij dan ook nog zo goed contrast geeft voor een goedkoop prijsje.

[Beantwoorden]


Door Sara op 26 februari 2016 10:05

De blush is inderdaad prachtig. Mooi dat, zoals jij beschrijft, er een koele en een warme kleur in zit en de mix hiervan zorgt voor een fijne en draagbare kleur. De rest van de collectie spreekt mij persoonlijk niet echt aan.

[Beantwoorden]


Door Kiki op 26 februari 2016 10:14

Die blush wil ik wel proberen. Het is niet de makkelijkste zaak om een blush met mooie glans te vinden voor zo’n mooi prijsje. Mooie review weer, Vera! ^^)

[Beantwoorden]


Door Natasja op 26 februari 2016 11:01

Mooie look heb je gemaakt, de blush vind ik er echt prachtig uitizen.

[Beantwoorden]


Door Linda op 26 februari 2016 11:07

Wauw de blush is écht een pareltje om te zien, haast zonde om te gebruiken! Ook Rustic Red vind ik prachtig. En ik vind het leuk dat Catrice nog wat nieuwe winter items uitbrengt zodat het uitzitten tot de lente weer wat wordt verzacht :)

[Beantwoorden]


Door Mandy op 26 februari 2016 11:23

Laatst stond ik in de winkel enorm te twijfelen over de blush, en uiteindelijk heb ik ‘m laten liggen. Nu ik dit zie denk ik: had ik ‘m maar meegenomen! Want wat is ie mooi! Het oogschaduwpalletje spreekt me daarentegen niet zo aan. De lipsticks vind ik allebei mooi. Wel jammer dat de nude lipstick niet zo goed dekt want ik vind de kleur wel heel erg mooi!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 26 februari 2016 11:40

Wauw de blush is echt mooi, goed idee om met het kleur verschil diepte te creëren! Ik had ook niet zo’n goede pigmentatie verwacht bij het oogschaduw palette. De lipsticks vind ik niet zo bijzonder.

[Beantwoorden]


Door Maureen op 26 februari 2016 11:59

Wauw, die ombre blush :kiss: :kiss: Heel mooi!

[Beantwoorden]


Door Bijoux op 26 februari 2016 12:05

mooie collectie vooral de blush!

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 26 februari 2016 12:12

Ik heb ook de blush en de lipstick uitgeprobeerd, en vooral de lipstick in Rustic Red vind ik echt prachtig. Hij staat bij zowat iedereen en ziet er stijlvol en chique uit!

[Beantwoorden]


Door Amy-Denise op 26 februari 2016 12:26

De blush vind ik er erg mooi uitzien! De rest van de collectie spreekt me niet zo aan, dus die slaag ik over.

[Beantwoorden]


Door Alinda op 26 februari 2016 12:27

Wauw die blush ???? Ik ga die zo snel mogelijk kopen!! Leuk review xx

[Beantwoorden]


Door Jana op 26 februari 2016 14:31

De blush is absoluut mijn favoriet uit deze collectie ^^)

[Beantwoorden]


Door Danique Krol op 26 februari 2016 14:36

Hm, ik word persoonlijk niet heel enthousiast van deze collectie. De blush is mooi, maar vind ik niet heel speciaal. Nee, ik laat deze collectie mooi in het schap liggen.

[Beantwoorden]


Door Feline op 26 februari 2016 14:50

De blush is ook mijn favoriet uit deze collectie!

[Beantwoorden]


Door Eline | Simply Handwritten op 26 februari 2016 15:19

De blush en donkere lipstick zien er erg mooi uit!

[Beantwoorden]


Door Romy op 26 februari 2016 15:28

Die blush!! Vind de rode lipstick ook prachtig

[Beantwoorden]


Door femketje op 26 februari 2016 15:30

ik heb zelf echt alles van deze collectie laten staan, het trok me gewoon totaal niet aan terwijl de blush toch best pretty is!

[Beantwoorden]


Door Mieke | Mieksmind op 26 februari 2016 17:37

Ik word van deze collectie niet zo warm. De blush vind ik erg mooi uit zien maar op je gezicht wat vlekkerig, ik weet het niet, niet zo m’n ding. De donkere lipstick vind ik op het 1e gezicht heel mooi maar op de lippen ook niet zo’n succes. Helaas, dit is het hem niet. Mooie foto’s wel!

[Beantwoorden]


Door Inaya op 26 februari 2016 17:42

Ik vind die rustic red wel mooi op de lippen.

[Beantwoorden]


Door Manon op 26 februari 2016 17:51

Ik vind deze limited edition heel erg mooi, maar ik heb enkel alleen de blush gekocht. Ik wilde deze maand wat minder kopen, dat is me niet gelukt, maar heb wel alleen de blush gekocht hahahaha ik hou echt van de blushes van catrice

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 26 februari 2016 18:05

De blush ziet er wel heel mooi uit zeg! Ook Rustic Red vind ik wel een mooie kleur en wat zijn de oogschaduws verbazingwekkend goed gepigmenteerd!

[Beantwoorden]


Door Amélie Cammaert op 26 februari 2016 18:59

Zien er mooie producten uit!
Ook een hele toffe look!
Ben wel meer van van de look met de rode lippen :)

[Beantwoorden]


Door Felicia op 26 februari 2016 23:48

Erg mooie producten van Catrice! Wat een plaatjes!

[Beantwoorden]


Door Aboutsbstyle op 27 februari 2016 09:33

Deze blush van catrice ziet er inderdaad erg mooi uit echt een prachtige kleur. Liefs soraya

[Beantwoorden]


Door annajirina op 27 februari 2016 11:12

Wat een prachtige producten! De lipsticks kan ik ook nooit laten liggen… Haha. Alhoewel ik van deze producten denk ik alleen de blush ga aanschaffen! <3

[Beantwoorden]


Door jeapiebel op 27 februari 2016 13:02

Ik heb de collectie gezien en geprobeerd in de winkel en ben zeker onder de indruk. Hoeveel pigment de oogschaduw heeft. Wel twijfel ik over hoelang ze blijven zitten op de ogen, daarom heb ik ze nog niet gekocht.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 27 februari 2016 13:31

De blush valt me niet tegen, had hem eigenlijk wat meer poederig verwacht misschien.

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 27 februari 2016 13:47

De oogschaduws zijn zo mooi, maar ik mag even niets meer kopen van mezelf. Ik doe een spending limited challenge

[Beantwoorden]


Door Andréa op 27 februari 2016 17:15

Wat een goede review! Ik vind je full face foto’s erg mooi en de manier waarop je de blush hebt aangebracht vind ik je heel goed staan!
x

[Beantwoorden]


Door Ilona | Inspiration for you op 28 februari 2016 13:44

Wauw wat een mooie producten, die blush blijf ik enorm mooi vinden, ik moet ‘m toch echt zelf ook maar gaan halen, ik ben bang dat ik anders spijt krijg, haha

[Beantwoorden]


Door Selena op 28 februari 2016 19:54

De rode lipstick is prachtig :roll:

[Beantwoorden]


Door Nynke op 1 maart 2016 11:45

Ik ben 13 en eigenlijk altijd wel opzoek naar leuke leuke budget make-up! Ik heb dus een voor sinterklaas het melk chocolade make-up palette gekregen, echt super mooii! Ik vind de oogscahduws van deze lijn echt superrr mooii! Ik vind deze lijn erg luxe eruit zien.. Daarom ben ik wel geinterreseert! Ik had namelijk ook even een kijkje op de site van catrice gekeken en er komen echt super mooi producten bij????
Ik ben benieuwd!????

[Beantwoorden]


Door Nika op 1 maart 2016 20:59

Ik heb de blush gekocht dankzij deze review! Nog niet gebruikt, maar lijkt me een heel mooi product :)

[Beantwoorden]


Door lipglossfw op 24 juni 2016 22:02

ik ben even naar het kruitvat gegaan en ik heb ze geswats en ik heb ze direct meegenomen

[Beantwoorden]