Lisa Eldridge Face Paint

Lisa_eldridge_face_paint_01

Make-up tips, die lees je gratis op blogs. Make-up tutorials, die kijk je gratis op YouTube. Vaak vond ik dat boeken over make-up naast mooie foto’s teveel lieten zien of vertelden, wat ik elders al op het internet voorbij had zien komen. Het boek Face Paint van Lisa Eldridge doet dat gelukkig anders. Dit boek vertelt een verhaal.

Lisa_eldridge_face_paint_02

Lisa_eldridge_face_paint_03

Ik kon niet wachten op het boek, ik was ontzettend benieuwd naar de inhoud ervan. Wat zou Lisa ervan gemaakt hebben? Lisa Eldridge kun je kennen van haar YouTube kanaal. Haar stijl is clean, duidelijk en professioneel. Ze is visagiste en heeft voor talloze shoots met ontelbaar veel celebrity’s gewerkt en doet dat nog steeds.

In haar boek vertelt ze over de geschiedenis van make-up. Hoe is het ontstaan, met welke merken, beroemdheden, trends en producten? Dit is een onderwerp waar ik al jaren ontzettend graag meer over te weten wilde komen. Face Paint kwam dus als geroepen.

Lisa_eldridge_face_paint_04

Lisa_eldridge_face_paint_05

In het boek zitten prachtige grote foto’s. Van make-uplooks, modellen en beroemdheden, tot vintage advertenties en make-upproducten. Heel tof om te zien dat veel make-upmerken nog steeds dezelfde stijl hebben als waarmee ze zijn begonnen.

De foto’s werken ondersteunend voor Lisa’s verhaal. De meeste make-up boeken blader ik door, dit boek las ik echt. Ik vond het lezen over de merken die begonnen met make-up en met welke producten ze dat deden, het interessantst.

Lisa_eldridge_face_paint_06

Lisa_eldridge_face_paint_07

Ik wil en kan niet teveel vertellen over de inhoud van het boek. Daarvoor moet je hem echt zelf gaan lezen. Ben je net zoals ik nieuwsgierig naar het ontstaan van lipstick, mascara en nagellak? Naar hoe producten er vroeger uitzagen? En wil je meer weten over de onenigheid tussen Helena Rubinstein, Elizabeth Arden en Charles Revson (Revlon)? Lees dan dit boek.

Houd er rekening mee dat Face Paint alleen in het Engels verkrijgbaar is. Of het boek ook in het Nederlands zal verschijnen is niet bekend. Ik had Face Paint in twee dagen bijna helemaal uit, jammer genoeg. Van mij mag er nog een deel twee komen!

Lisa Eldridge Face Paint bestel je hier. Je kunt ook nog Amazon proberen.


Reacties

Door jeapiebel op 7 november 2015 06:09

Ik ben zeker nieuwsgierig naar he ontstaan van nagellak, lipstick en mascara. Jammer dat Face Paint alleen in het Engels verkrijgbaar is. Het lijkt me echt interessant boek. Mooie foto’s trowens.

[Beantwoorden]


Door Akosua op 7 november 2015 06:33

Dit boek heb ik ook al een tijdje in huis. Echt een aanrader voor elke beautyliefhebber, zelfs als je niet van lezen houdt.

[Beantwoorden]


Door Anniek op 7 november 2015 06:58

Wat een tof boek lijkt me dit! Inderdaad eens wat anders dan al die bekende make-up tips, het klinkt als een echt goed, inhoudelijk boek. Ik heb eigenlijk nog veel te veel boeken op mijn to-readlijstje staan, maar misschien mag deze er ook wel bij :)

[Beantwoorden]


Door Marlotte op 7 november 2015 07:20

Lijkt me een onwijs fijn boek. Volgens mij bestaat er ook bijna geen boek als deze. Ben hier heel benieuwd naar! Hij staat alleen al mooi op de salontafel, haha!

[Beantwoorden]


Door Eline op 7 november 2015 07:26

Ik heb echt te weinig boeken in huis over make-up en beauty! Dit is wel een goed boek om mee te beginnen ;-) ziet er heel erg mooi uit! Ben echt nieuwsgierig geworden!

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 7 november 2015 07:30

Lijkt me een gaaf boek! Eigenlijk is het dus ook een beetje een geschiedenisboek over make-up. :) Maar ik lees zoiets toch het liefst in het Nederlands.

[Beantwoorden]


Door Hilde op 7 november 2015 07:55

Ik keek altijd vol bewondering haar Youtube video’s :) Echt gaaf dat ze nu ook een boek heeft! :)

[Beantwoorden]


Door eva op 7 november 2015 08:11

Na het lezen van jouw artikel wil ik ook het boek lezen! Bedankt voor het delen.
Liefs, Eva

[Beantwoorden]


Door Storia Dolce op 7 november 2015 08:15

Die ga ik zeker lezen.

[Beantwoorden]


Door PinkFairy op 7 november 2015 08:18

Het boek lijkt mij enorm inspirerend! Alleen ik twijfel nog steeds een beetje of ik hem nodig heb, omdat ik me andere beauty boeken eigenlijk ook nooit aanraak. :P

[Beantwoorden]


Door Sarah op 7 november 2015 09:06

Ziet er goed uit! Ben heel benieuwd. Volgens mij is het bok alleen al prachtig om in te bladeren!

[Beantwoorden]


Door manon op 7 november 2015 09:06

Dit lijkt me een mooi boek, vast erg interessant! Alleen Engels lezen ben ik niet zo goed in!

[Beantwoorden]


Door Femke op 7 november 2015 09:09

Dit lijkt me een erg mooi, leuk en inspirerend boek., Alleen de vormgeving van de kaft is al super mooi!

[Beantwoorden]


Door Minke op 7 november 2015 09:11

Ik had de video van Lisa erover gezien, en het boek sprak me gelijk al aan! Deze gaat wel op mijn wishlist denk ik :)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 7 november 2015 09:16

Deze wil ik inderdaad ook nog kopen. Hij is nu uitverkocht bij Bol helaas, dus ik wacht even geduldig af totdat het boek wat beter verkrijgbaar is.

[Beantwoorden]


Door Natalie op 7 november 2015 09:17

Ik zag dit boek al een paar keer op instagram voorbij komen! Dit lijkt me een ontzettend gaaf boek, al is het alleen maar om op tafel neer te leggen haha.

[Beantwoorden]


Door Vera op 7 november 2015 09:27

Wat een super tof boek lijkt me dit. Zo leuk dat er eens een verhaal is hoe het is ontstaan en waar het mee begonnen is. Waarschijnlijk niet met zo’n breed assortiment als nu.

[Beantwoorden]


Door Chantal op 7 november 2015 09:28

Als ik op de link klik staat er dat het boek niet leverbaar is helaas! :(
Weet je hoeveel het boek kost? Zie ik in je review volgens mij nergens staat en op bol kan ik het ook niet vinden

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 november 2015 om 10:23:

Zie het nu ook, dat was gisteren nog niet zo :-( Hij kostte rond de €28.

[Beantwoorden]

Chantal antwoordt op 7 november 2015 om 16:58:

Ah oke bedankt voor je antwoord! Ik ga bol.com in de gaten houden en direct bestellen als ie weer leverbaar is!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 7 november 2015 09:33

Lijkt me een tof en interessant boek!

[Beantwoorden]


Door Svenja op 7 november 2015 09:39

Oh wauw, ziet er echt uit als een prachtig boek met mooie vormgeving. Als make-up liefhebber is het natuurlijk altijd interessant om te lezen over o.a. de geschiedenis van cosmetica. Dankjewel voor de fijne tip <3

[Beantwoorden]


Door Lotte op 7 november 2015 09:42

Ik ben groot fan van Lisa Eldridge en ik zou dit boek héél graag willen lezen! In het verleden maakte ze al eens een uitgebreide video over de geschiedenis van make-up en ik vond dat echt enorm interessant. Daar wil ik sowieso meer over weten! Ik ga ‘m denk ik ook aanschaffen.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 7 november 2015 10:09

Lijkt me heel tof om te lezen.

[Beantwoorden]


Door Kelsey op 7 november 2015 10:17

Jammer dat ie al meteen niet meer te koop is. Wachten op een nieuwe druk dus?

[Beantwoorden]


Door Kaylee op 7 november 2015 10:21

Het lijkt me een onwijs leuk boek! Ben erg benieuwd naar het onstaan van make up!

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 7 november 2015 10:47

Lisa Eldridge is echt mijn favoriete Youtuber, dus ik ben er 100% zeker van dat dit boek een topper is!

[Beantwoorden]


Door Naomi op 7 november 2015 11:09

Lisa eldridge is echt mijn favoriete make up artist! Ik word altijd zo rustig van haar filmpjes. Lijkt me een gaaf boek ook.

x

[Beantwoorden]


Door Kimmetje op 7 november 2015 11:39

Wat leuk dat je een blogpost over dit boek hebt gemaakt. Ik zat een beetje te twijfelen om het boek te kopen maar denk dat ik het wel ga doen.

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 7 november 2015 11:40

Dit lijkt mij echt een heel leuk boek! De meeste beautyboeken vind ik er mooi uitzien, maar niet zoveel toevoegen, maar over de geschiedenis van make-up zou ik wel graag alles willen weten :)

[Beantwoorden]


Door Margot op 7 november 2015 12:12

Het klinkt als een leuk en origineel boek!

[Beantwoorden]


Door Shaz op 7 november 2015 12:46

Lisa Eldridge is één van mijn favoriete visagisten. Dit boek staat al een tijdje op mijn wishlist.

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 7 november 2015 13:14

Lijkt me een tof boek als je er echt mee bezig bent, maar ik zou het niet direct kopen!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 7 november 2015 14:18

Prachtig boek! Ik vind Lisa Eldridge sowieso altijd onwijs professioneel en interessant om naar te kijken (van haar kun je iedere keer nog nieuwe dingen leren) dus ik had ook niet anders verwacht! :)

[Beantwoorden]


Door Willemse op 7 november 2015 14:20

Ben heel nieuwsgierig geworden, thnx voor de tip.
Leuk voor Sinterklaas of onder de boom.
:-)

[Beantwoorden]


Door Laura Louise op 7 november 2015 15:18

Lijkt mij een prachtig mooi boek om lekker door te bladeren en te ontdekken. Dit boek komt dan ook zeker op mijn wishlist!

[Beantwoorden]


Door Andréa op 7 november 2015 16:02

Dit boek is zo gaaf, en extra speciaal voor mij. Ik studeer op het moment in Engeland, en had via Lisa’s facebookpagina een ticket gewonnen voor een presentatie van Lisa in Londen! Daar heb ik ook het boek kunnen kopen en heeft Lisa het voor mij gesigneerd <3. Ik ben nog steeds helemaal extatisch dat ik haar gewoon echt heb ontmoet, ik kijk haar video's al jaren.
Ik heb er een artikel over geschreven op mijn blog, en ik wil geen reclame maken ofzo, maar als je wilt weten waar Lisa het tijdens haar presentatie over gehad heeft, dan is het misschien wel leuk om te lezen. Ik heb alles zo goed mogelijk proberen op te schrijven :)
En het boek is inderdaad echt een aanrader, het onderwerp is uniek!
x

[Beantwoorden]


Door Marissa op 7 november 2015 16:03

Het lijkt me echt een prachtig boek. Het probleem bij mij met boeken is dat ik vaak alleen maar de plaatjes kijk en dat ze daarna in de kast belanden..

[Beantwoorden]


Door me op 7 november 2015 21:05

Hoi,
Ik had even een vraagje.
De behang die jij in je woonkamer hebt, van welke winkel is dat?
Liefs.

[Beantwoorden]


Door Amelie op 7 november 2015 22:32

Wat een mooi boek! Echt ook zo’n boek wat mooi ligt te pronken op een salontafel

[Beantwoorden]


Door Felicia op 8 november 2015 00:27

Lijkt me een heel interessant boek! Ben erg benieuwd naar de inhoud

[Beantwoorden]


Door Ilse op 8 november 2015 09:37

Wat een leuk boek lijkt me dat! Zou wel leuk zijn moest er ook een Nederlandstalige versie komen. :-)

[Beantwoorden]


Door anna op 8 november 2015 20:47

Dit lijkt me een geweldig boek!

[Beantwoorden]


Door P. op 9 november 2015 10:48

Ik heb het boek voor mijn verjaardag gevraagd. Ben er gisteren in begonnen en het is een super gaaf en mooi boek!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 9 november 2015 11:26

Wat een mooie foto’s! Het lijkt mij een erg leuk boek, lekker veel zijdig.

[Beantwoorden]


Door suzan op 9 november 2015 12:16

Wat een tof boek. Alleen de lay-out is echt heel gaaf. Ben erg nieuwsgierig alleen ben het met sommigen wel eens dat het jammer is dat het boek in het Engels is geschreven. Ben zelf niet zo’n grote held in Engels namelijk haha

[Beantwoorden]


[…] Mocht je dit nou net als ik heel interessant vinden, Google dan eens op ‘vintage old makeup advertisements’ voor meer foto’s, lees mijn artikel over de geschiedenis van Rimmel en tot slot: koop of huur bij de bibliotheek Face Paint van Lisa Eldridge. […]