Vintage advertenties van cosmeticamerken

Givenchy is tegenwoordig een stoer, edgy, stijlvol kledingmerk, maar vroeger was dat wel anders. Omdat ik benieuwd was of het logo er vroeger daarom ook (heel) anders uitzag (bleek niet zo te zijn) zocht ik rond op Google. Opeens stuitte ik op een vintage advertentie van Givenchy Beauté. Ik had geen idee dat de cosmetica al zo lang bestond! Ik zocht verder naar advertenties van andere merken en besloot dat ik de resultaten jullie niet wilde onthouden.

Zo enorm oud is de cosmeticalijn van Givenchy trouwens ook weer niet. Ik was gewoon in de veronderstelling dat het merk ergens in 2000 pas met cosmetica kwam, maar dat bleek niet zo te zijn. Het eerste parfum werd al gelanceerd in 1957.

Ik ben wel eens bij een presentatie van Max Factor geweest waar oude advertenties en commercials werden getoond. Max Factor bestaat namelijk al heel lang, dit merk was er in den beginne bij. Prachtig vind ik deze advertentie voor Creme Puff, extra leuk omdat Creme Puff nog steeds verkocht wordt.

Hetzelfde geldt voor Great Lash. Deze mascara van Maybelline is ook al jaren ontzettend populair. Great!

En deze advertentie van Chanel zou haast nog steeds gebruikt kunnen worden. De stijl van Chanel herken je gelijk.

Als je echt heel ver terug gaat, werden de advertenties nog getekend. De vrouwen en de producten, want het kon simpelweg niet anders. Zo zie je dat deze Bourjois producten nog veel aan de fantasie overlaten.

Tot slot nog een advertentie van Max Factor. Ook fantastisch! In badpak, liggend in het zand, blush aanbrengen. Wat een geweldige verpakkingen ook, in al die kleurtjes. En check de grote harige puff die het model vast heeft!

Mocht je dit nou net als ik heel interessant vinden, Google dan eens op ‘vintage old makeup advertisements’ voor meer foto’s, lees mijn artikel over de geschiedenis van Rimmel en tot slot: koop of huur bij de bibliotheek Face Paint van Lisa Eldridge.

Welke vintage advertentie vind jij het mooist?

Twitter Facebook
Categorie: Beauty gerelateerd | 11 juni 2016 | 30 reacties

Reacties

Door Anniek op 11 juni 2016 06:54

Ah, zo tof dat je dit uitgezocht hebt Vera! Echt genieten dit, om zo een kijkje in het verleden te kunnen krijgen :) Ik vind de creme puff reclame van Max Factor toch wel het mooist denk ik!

[Beantwoorden]


Door Rozemarijn | STYLEDWAY op 11 juni 2016 08:17

Wahhh wat ontzettend leuk! Ik houd er echt van om van dod vintage reclame of tijdschriften te zien. Ik heb zelf een best wel oude vogue, waar ik nog steeds echt ontzettend blij mee ben! Lfs

[Beantwoorden]


Door PinkFairy op 11 juni 2016 08:31

Leuk!! Die laatste blushes van MaxFactor zouden nu zo van een Aziatisch merk kunnen zijn :P

[Beantwoorden]


Door Julie Tina op 11 juni 2016 09:05

Oeh leuk! Die advertentie van Max Factor met de air hostess ben ik nog reeds tegengekomen, waarschijnlijk omdat de crème puff zo’n bekend product is van hen.
De mascara reclame van Maybelline vind ik ook geweldig, in die tijd lieten ze nog gewoon de real deal zien en geen set valse wimpers of overdreven special effects.

[Beantwoorden]


Door Demi op 11 juni 2016 09:07

Wat super leuk om al die oude advertenties te zien, ik ben dol op die van Maybelline :)

[Beantwoorden]


Door Lins op 11 juni 2016 09:13

Ik weet niet wat het is met die reclame’s op je site maar er staat een hele grote balk met reclame op me beeldscherm waardoor ik niks kan zien van je artikel ? Ik krijg hem niet weg ? Beetje jammer kan nu niet je artikel lezen

[Beantwoorden]

Tialda antwoordt op 11 juni 2016 om 11:15:

Ja! Daar heb ik ook al dagen last van. Super vervelend.

[Beantwoorden]

Seren antwoordt op 11 juni 2016 om 11:26:

Als je de pagina opnieuw laadt, kun je het artikel wel lezen :)

[Beantwoorden]


Door Mariska op 11 juni 2016 09:29

Super leuk idee! Lekker oude plaatjes kijken, wat een verschil eigenlijk.

[Beantwoorden]


Door Georgia op 11 juni 2016 09:40

Die van Dior en Shiseido uit de jaren 80 en 90 waren zo mooi!!!

[Beantwoorden]


Door Josephine op 11 juni 2016 09:59

Leuk die advertenties. Ik vind alleen jammer dat geen jaartallen zet bij de advertenties. Als je dan toch de geschiedenis in duikt dan voegt dit zeker wat toe, dan weet je pas hoe vintage de advertenties zijn.
Ik hou van dit soort details. Desalniettemin vind ik dat je mooie advertenties hebt uitgekozen.

[Beantwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 11 juni 2016 10:13

Ah die Super blusher van Max Factor! Zo lekker kitsch! Leuk om dit terug te zien.

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 11 juni 2016 10:26

Hoi Vera,

Leuk artikel! Heb alleen wel wat moeite gehad om het artikel te openen op mijn mobiel. Door die mega-advertentie in mijn beeldscherm is het haast niet te doen.
En is door verschillende bezoekers ook al aangegeven. Door deze eeclame heb ik je site nauwelijks bezocht. Dat vind ik jammer want jij bent een van de leukste bloggers.

Groetjes Myrthe

[Beantwoorden]


Door emke op 11 juni 2016 10:26

Wat grappig al die advertenties.. super leuk om te zien. Die bovenste van Givenchy en Max Factor vind ik echt heel erg leuk :-)!

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 11 juni 2016 10:44

Zo mooi eh. How times change!

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 11 juni 2016 11:20

Leuk om te zien! Ik ben nu ook wel heel benieuwd naar uit welk jaar de advertenties komen!

[Beantwoorden]


Door Marit op 11 juni 2016 11:30

I like! Ik vind vintage/retro/bohemian/hipster style mooi :) X

[Beantwoorden]


Door Maaike op 11 juni 2016 11:36

Wat onwijs leuk om te zien zeg!

[Beantwoorden]


Door Aboutsbstyle op 11 juni 2016 12:35

Wat onwijs leuk zeg! En wat een verschil heb je ermee zeg. Zo zie je maar dat echt alles met de tijd meegaat. Liefs soraya

[Beantwoorden]


Door Anne op 11 juni 2016 12:43

Ik snap dat je advertenties nodig hebt om geld te verdienen. Maar de belachelijk grote advertentie die je nu op je pagina hebt zorgt er voor dat ik je artikel niet kan lezen. Daarbij vind ik hem zo hinderlijk dat ik momenteel minder vaak op je site kom. Lijkt mij niet de bedoeling.

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 11 juni 2016 12:44

Zo leuk om te zien! Ik zou deze advertenties zo in mijn kamer willen hangen als room decor!

[Beantwoorden]


Door Astrid op 11 juni 2016 15:12

Leuk artikel! Ik ben dol op oude reclames. Jammergenoeg kon ik het eerste stuk van je artikel niet lezen omdat de nieuwe reclamebanner er steeds overheen viel :( Kreeg hem op mijn iphone ook niet weg :(

[Beantwoorden]


Door Nicole op 11 juni 2016 18:20

Grrrr leuk artikel maar ik die reclame stoort me enorm! Niet te doen vanaf m’n mobiel

[Beantwoorden]

Sofie Katelijne antwoordt op 11 juni 2016 om 18:47:

Wat leuk om te zien, echt prachtig die vintage advertenties! Vind die van Chanel persoonlijk de mooiste :)

[Beantwoorden]


Door Mariska op 11 juni 2016 20:50

Erg leuk om te zien deze oudere advertenties!

[Beantwoorden]


Door Dana op 11 juni 2016 23:35

aaah super leuk om ze te zien!

[Beantwoorden]


Door Varenka W op 12 juni 2016 01:51

Wat een orgineel artikel en ook super leuk om te zien en lezen :-)

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 12 juni 2016 16:10

Marketing. Wat een prachtig vak. Altijd al geweest! <3

[Beantwoorden]


Door Inge op 12 juni 2016 18:23

Sorry meis, ik kan je artikel niet lezen door de reclame banner van nivea eroverheen!!! Echt niet normaal. Het is ook niet weg te klikken. dit is wel heel vaak bij jou site de laatste tijd zeg, heb je dat zelf zo ingesteld offff?
Groetjes!

[Beantwoorden]


Door Anouk :) op 12 juni 2016 19:44

Superleuk! De Belgische YouTuber Lifestylespot heeft ooit van (volgens mij) Maybelline een pakket met allemaal producten + aardig wat advertenties van vroeger gekregen ;)

[Beantwoorden]