Catrice Professional Contouring Palette

catrice_professional_contouring_palette01

Een review van het nieuwe Catrice Professional Contouring Palette is door jullie veelvuldig aangevraagd. Persoonlijk kan ik niet meer zonder een dagelijkse dosis schaduw en glans en daarom was ik zelf ook wel heel benieuwd naar deze duo met bronzer en highlighter. Ik kocht hem om uit te proberen!

catrice_professional_contouring_palette02

catrice_professional_contouring_palette03

Het Professional Contouring Palette is verkrijgbaar in twee varianten. Ik koos voor het lichtste en tevens koelste duo. In het doosje zit een grote matte bronzer en een kleinere glanzende highlighter.

Catrice Professional Contouring Palette 010 Ashy Radiance € 4,59

catrice_professional_contouring_palette04

catrice_professional_contouring_palette05

catrice_professional_contouring_palette06

De bronzer is volledig mat, de highlighter glanzend. Allebei zijn ze vrij koel van kleur.

catrice_professional_contouring_palette07

De bronzer verdeelt mooi over mijn huid. Hij is aardig licht en blendt goed in. Ik vind het fijn dat de bronzer een subtiele koele ondertoon heeft. Warme kleuren bronzers ogen snel oranje, terwijl hele koele bronzers juist vaak te grijs en te grauw zijn. Deze zit er mooi tussenin. Persoonlijk had ik een hele kleine glans in de bronzer wel nog net wat mooier en natuurlijker gevonden.

De highlighter heeft een fijngemalen glans die lekker opvalt, maar ik vind het erg jammer dat het wéér een koele highlighter is. Ik snap dat Catrice voor een koele highlighter bij een koele bronzer heeft gekozen, maar een warme highlighter had persoonlijk mooier gevonden.

catrice_professional_contouring_palette08

Bronzer: onder jukbeenderen, zijkanten neus, voorhoofd en kin
Highlighter: jukbeenderen, neusbrug, wenkbrauwbot, binnenste ooghoek

catrice_professional_contouring_palette09

Ik ben blij dat de bronzer niet te oranje of juist te grijs is. De textuur is prettig en hij verdeelt mooi. Een heel klein beetje glans had hem nog iets natuurlijker doen ogen. Ook de highlighter voelt zacht aan en glanst intens. Jammer alleen dat hij koel van kleur is. Als ik eerlijk ben mis ik bij dit contouring palette van Catrice nog de wow factor.

Mijn behoeften vervult het Catrice Professional Contouring Palette nog niet helemaal, maar voor contouring beginners is het zeker een mooi duo om mee te oefenen.

Catrice Professional Contouring Palette 010 Ashy Radiance € 4,59 – te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Twitter Facebook
Categorie: Low-budget | 26 augustus 2015 | 60 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door Luckybeautylover op 26 augustus 2015 15:15

Mooi palette! De bronzer ziet er best goed uit en de highlighter ook! Het is zeker een leuk palette om mee te beginnen! Ik vind de kleuren je goed staan! <3 :love:

[Beantwoorden]


Door Andréa op 26 augustus 2015 15:21

Ik was hier heel erg benieuwd naar, maar ik ben niet erg onder de indruk. Mist inderdaad een beetje de wow-factor ;). Wel een goede review en mooie foto’s!
x

[Beantwoorden]


Door Nadine op 26 augustus 2015 15:33

Ik vind het een mooie bronzer, alleen het palette mist gewoon iets. Het is incompleet .. Het zijn ook ‘maar’ 2 soorten waar je het mee moet doen haha. Fijne dag! ^^) :wave:

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 26 augustus 2015 15:35

Mijn hartje maakte een sprongetje toen ik de titel van het artikel las. Tijdens het lezen, merkte ik echter dat ik steeds minder enthousiast werd. De bronzer vind ik er nog enigszins mooi uitzien, maar de highlighter spreekt mij niet zo aan. Ik vind het jammer dat deze een koele ondertoon heeft.

[Beantwoorden]


Door Danielleeee op 26 augustus 2015 15:36

Ik vind het een erg mooi product ! Inderdaad niet te oranje, wat ze inderdaad zo snel zijn.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 26 augustus 2015 15:41

Op zich een mooi product, maar ik snap je teleurstelling. Nu blazen contour producten me vaak sowieso al niet omver, maar dit is een beetje lackluster. De bronzer en highlighter samen zijn mooi, maar niet dat je zegt: zo daar is eindelijk dat budget contouring palette waar we al tijden op zitten te wachten. Dan is de W7 dupe van Charlotte Tilbury’s Filmstar Bronze & Glow echt wat spraakmakender.

[Beantwoorden]


Door Amelie op 26 augustus 2015 15:44

Mooie bronzer wel!

[Beantwoorden]


Door Iris | Todayslipstick op 26 augustus 2015 15:56

Ik vind de kleur van de bronzer wel erg mooi. Ik wil juist geen glitter of glans in mijn bronzer dus wellicht ga ik deze even swatchen!
Liefs, Iris

[Beantwoorden]


Door Femke op 26 augustus 2015 16:08

Ik heb ook geen wow-gevoel, maar ik vind hem wel erg mooi..Voor zo’n budgetprijs wel een mooie contouring kit denk ik zo!

[Beantwoorden]


Door Hannelore op 26 augustus 2015 16:22

Mooi! Perfect voor mensen met een heel lichte huid (zoals mezelf)! :D

[Beantwoorden]


Door Desirée op 26 augustus 2015 16:40

Oeh, ik vind hem echt heel erg mooi voor lichte en koele huidjes. Thanks voor de tip!

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 26 augustus 2015 16:48

Oh dit ziet er wel mooi uit! Het geeft niet een enorm wow effect maar ik vind m er wel prima uitzien en lekker betaalbaar ^^)

[Beantwoorden]


Door Leanne | Miss Nagellak op 26 augustus 2015 16:50

Ik vind ‘em mooi!

[Beantwoorden]


Door Syl op 26 augustus 2015 17:00

Ik heb bij dit palette door de foto’s juist wel het wow-gevoel. Wat oogt hij natuurlijk!
Ik denk dat ik er zeker even naar ga kijken in de winkel.

[Beantwoorden]


Door Nienke op 26 augustus 2015 17:02

Ziet er goed uit! Maar inderdaad, niet zo heel speciaal. Heb genoeg bronzers, dus sla deze nog even over.

[Beantwoorden]


Door Hester op 26 augustus 2015 17:09

Die bronzer ziet er wel prima uit, maar ik had gelijk een redelijk ‘meh’-gevoel toen ik die koele highlighter op je gezicht zag. Zeker niet lelijk, maar ik heb gewoon veel liever warm inderdaad en om dat palette nou alleen te kopen voor de bronzer… Neuh.

[Beantwoorden]


Door Rahma op 26 augustus 2015 17:12

Hij ziet er goed uit! Lijkt me ook heel fijn!

[Beantwoorden]


Door Yolan op 26 augustus 2015 17:14

Persoonlijk vind ik het normaal dat er in een contour powder geen glans zit. Het gaat daar om het shapen en niet om een glow aan te brengen. Wel een leuke review hoor, Vera :) daar niet van. Ik vind het gewoon een beetje verwarrend voor je lezeressen dat je spreekt van een bronzer, terwijl dit er duidelijk geen is.

[Beantwoorden]

Floortje antwoordt op 26 augustus 2015 om 18:43:

Goed punt! Een bronzer is in mijn ogen iets waarmee je je gezicht opwarmt, wat bij deze poeder niet helemaal de bedoeling is. ;-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2015 om 19:29:

Ik noem het al jaren een bronzer, het is voor mij een bronzer zonder glans. Contour powder vind ik hetzelfde, enkel een andere naam. En met die glans bedoel ik geen duidelijke glow, maar gewoon hele subtiele shimmer zoals NARS Laguna ook heeft. Die zie je eigenlijk niet, maar doet wel degelijk iets.

[Beantwoorden]

Yolan antwoordt op 26 augustus 2015 om 19:56:

Ieder zijn mening en zo hoort het ook ^^) Dank aan jullie allebei om te reageren.

... antwoordt op 27 augustus 2015 om 21:47:

Jij kan wel vinden dat het hetzelfde is maar het is toch echt iets anders. Een bronzer is bedoeld om je gezicht op te warmen en een contour is om je gezicht te shapen. Een bronzer is dan ook bruin omdat dat de kleur is die je krijgt door de zon en een contour heeft een meer grijze kleur omdat het schaduw moet nabootsen zodat je gezicht een andere shape krijgt, schaduw heeft geen shimmer. Vind je blog heel leuk maar dit vind ik toch wel een beetje raar want juist als beautyblogger moet je het verschil kennen dus vind het raar dat je zegt “vind ik hetzelfde”.

Leonie antwoordt op 27 augustus 2015 om 23:04:

Eens. Er zit wel duidelijk verschil in. Nikkie heeft net een contour+highlight filmpje opgenomen waarin het heel goed duidelijk wordt: https://www.youtube.com/watch?v=xUYAAlkmAfY


Door Esmée op 26 augustus 2015 17:17

ik vind hem simpel, maar wel heel mooi!

[Beantwoorden]


Door Denise op 26 augustus 2015 17:56

Leuk contouring palette! Inderdaad niet heel uitgebreid, maar prima om mee te beginnen met een leuk prijsje :-)

[Beantwoorden]


Door Fleur Sophia op 26 augustus 2015 18:34

Wauw, lijkt mij een prachtig product!

[Beantwoorden]


Door Floortje op 26 augustus 2015 18:42

Ik vind het een heel goed palette! Een contourpalette komt niet vaak voor in de drugstore. Ik ga hem skippen omdat ik al een goed contourproduct bezit, maar alsnog props voor Catrice. Ik vind trouwens enkel een laagje mascara je heel mooi staan! :)

[Beantwoorden]


Door Melissa op 26 augustus 2015 18:56

Ziet er mooi uit! Ik was zelf ook erg benieuwd naar dit palette door de koele bronzer, dat staan net wat beter bij mijn huid denk ik.

[Beantwoorden]


Door Vera op 26 augustus 2015 19:36

De bronzer ziet eruit als een goede kleur bronzer voor de wat blekere huidjes zoals ik! De highlighter geeft ook echt een mooie glans. Helaas was deze niet bij ons dorp in de Kruidvat dus misschien even naar de stad binnenkort.

[Beantwoorden]


Door Desiree op 26 augustus 2015 20:06

Dit product klinkt voor mij met mijn koele huid wel ideaal! Wellicht iets om uit te proberen! Al word ik niet heel erg warm van de highlighter. HA, woordspeling!

[Beantwoorden]


Door Lilussh op 26 augustus 2015 20:18

Ziet er goed uit voor de prijs. Goede bronzers en highlighters zijn meetal duur omdat ze er snel goedkoop, glitterig en oranje uitzien.

[Beantwoorden]


Door Luna op 26 augustus 2015 20:48

Leuk om te zien…. maar ik waag me er niet aan. Contouren is nou niet mijn sterkste kant en dat straks mijn gezicht vol met strepen :lol:

Wel leuke review!

[Beantwoorden]


Door Mariska op 26 augustus 2015 21:21

Hier was ik wel erg benieuwd naar geraakt. Jammer dat hij het niet helemaal is, maar voor die prijs is het inderdaad wel leuk om te proberen :)

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 26 augustus 2015 21:34

Oh, ik hou juist wel van het matte effect!

[Beantwoorden]


Door Emmy | Mydiamakeup op 26 augustus 2015 21:34

ik vind het een mooi duo! Je komt het niet vaak tegen een betaalbare koele bronzer, en koele highlighters zijn wel mooi te combineren met looks met roze tinten etc vind ik!
Deze wil ik ook wel eens testen :)

[Beantwoorden]


Door Moniek op 26 augustus 2015 22:17

Hey Vera, leuke review! Ik heb een vraagje: is dit palette beter (fijner) of slechter dan het “W7 Hollywood Bronze & Glow” palette?

[Beantwoorden]


Door Mariebeauty op 26 augustus 2015 22:26

Ziet er een erg fijn palletje uit! Ik heb het zelf jammer genoeg nog niet zien liggen in de winkel…

[Beantwoorden]


Door Sara op 26 augustus 2015 22:38

Oh, dat ziet er echt best wel mooi uit. Mooi duo!

[Beantwoorden]


Door Jana op 26 augustus 2015 23:35

Ik vind de bronzer wel mooi! En ik ben niet zo goed in contouren, dus dit lijkt mij fijn om te beginnen :-) x

[Beantwoorden]


Door Jo op 26 augustus 2015 23:46

Heu, dat is een contour poeder en geen bronzer hé Vera?

[Beantwoorden]


Door Tamara op 27 augustus 2015 00:18

Ik mis inderdaad ook de wow factor!

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 27 augustus 2015 06:06

Wauw, ik vind dat de combinatie van bronzer en highlighter er heel mooi uitziet. Dit is echt iets voor mijn vriendinnen die willen ‘beginnen’ met contouren :D

[Beantwoorden]


Door manon op 27 augustus 2015 06:21

Simpel maar wel leuk! Deze wil ik wel uitproberen!

[Beantwoorden]


Door Melissa op 27 augustus 2015 08:35

Erg mooi!!

[Beantwoorden]


Door Margot op 27 augustus 2015 09:38

Wat en goede budgetoptie!

[Beantwoorden]


Door Naomi op 27 augustus 2015 10:10

Wauw super mooi!

x

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 27 augustus 2015 10:15

Ik dacht dat deze te donker gingen zijn, maar het valt goed mee zie ik

[Beantwoorden]


Door linde op 27 augustus 2015 11:53

Hoi Vera, wat is die prachtige lipstick die je draagt?? :D

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 27 augustus 2015 12:18

Mooi pallette!

[Beantwoorden]


Door Merel op 27 augustus 2015 15:10

Ik zat al te twijfelen om hem te kopen. Ik ga als ik hem koop denk ik toch eerder voor de warmere kleuren.

[Beantwoorden]


Door C_Justine op 27 augustus 2015 16:29

Nou ik vind dit er een geweldig product uitzien! Ik ben juist blij dat het een koele highlighter is (ik draag voornamelijk koele kleuren omdat ik daar nu eenmaal mee beter sta). Ik denk wel dat ik dit palette ga aanschaffen! Vind het ook wel handig om mee te nemen op reis, mocht het breken, nou ja 5euro is niet zo erg dan ;)

[Beantwoorden]


Door Nicole op 28 augustus 2015 13:50

Hele fijne review. Ik was bang dat de bronzer wat te oranje of te donker voor mij zou zijn, maar hij ziet er toch erg goed uit. Ik denk dat ik dit setje binnenkort eens ga scoren!

[Beantwoorden]


Door Kayleigh op 28 augustus 2015 23:11

Ik ben er eigenlijk best enthousiast over. Persoonlijk vind ik een matte bronzer wel mooi, en ik vind het juist fijn dat de kleuren koel zijn. Volgende keer in de winkel even testen!

[Beantwoorden]


Door anna op 30 augustus 2015 14:21

Ik vind het effect wel heel erg mooi, in ieder geval een product dat ik zelf veel zou gebruiken!

[Beantwoorden]


Door Nadia op 30 augustus 2015 23:01

Ik vind de bronzer kleur erg mooi en natuurlijk bij je gezicht staan.

[Beantwoorden]


Door Romy op 31 augustus 2015 17:32

Vind hem eigenlijk juist erg mooi staan Vera! Geen last van de koele tint :)

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 31 augustus 2015 19:18

Is de highlighter met glitters of alleen glans?

[Beantwoorden]


[…] het donker), is het voor mij altijd moeilijk om een goede bronzer/highlighter te vinden. Op de blog VeraCamilla kwam ik een tijdje geleden een review tegen van het Professional Contouring Palette van Catrice en […]


Door bingqing op 15 september 2015 14:31

Ik heb die bronzer ook maar dan die andere, ik vindt hem echt niet fijn, er komt geen kleur vanaf!!!

[Beantwoorden]


Door Maud op 6 januari 2017 11:02

Ik heb dit palletje ook en vind de highlighter inderdaad iets te koel en te roze, maar de contourkleur vind ik geweldig om mee te shapen voor mijn melkhuidje!

[Beantwoorden]