10 dingen die je ervaart wanneer je je haar geknipt hebt

10_dingen_die_je_ervaart_wannneer_je_je_haar_afgeknipt_hebt01

Naar de kapper gaan blijft een dingetje. Er wordt bijna altijd meer van je haar afgeknipt dan je gevraagd had en hoewel jij je na zo’n afspraak een nieuw mens voelt, merkt bijna niemand enig verschil. Onlangs ging ik naar de kapper en liet ik best een stuk van mijn haar afknippen. Het gaf me inspiratie voor dit artikel. Of er nou veel, of weinig is afgeknipt!

1. Je hebt opeens nog maar weinig haar om te wassen
Ook die keren dat ik alleen de puntjes eraf liet knippen voelde mijn haar daarna onder de douche gek aan. Dunner, korter en minder haar om in te soppen.

2. En te föhnen. Wat is het opeens snel droog!
Jaaa, heerlijk! Ik ben nu binnen 10 minuten klaar.

3. Je haar houdt eerder op dan je denkt
Even met je handen door je haar gaan… en voordat je het weet is er al geen haar meer. Oja, je had het afgeknipt!

4. Wat heb je nu opeens een klein staartje!
En mijn knotje is ook mini.

5. Je vriend ziet geen verschil
Nope. ‘Schatje, kijk eens naar me. Zie je niks anders aan me?’

10_dingen_die_je_ervaart_wannneer_je_je_haar_afgeknipt_hebt02

6. Maar je moeder en je beste vriendin gelukkig wel
En die zeggen gelijk hoe mooi ze het vinden.

7. Je bedenkt manieren hoe je je haar kunt stylen
Ik kan nu weer andere dingen uitproberen!

8. En stiekem denk je alvast na over je volgende kappers afspraak
Een andere kleur? Nog korter? Of juist weer even wachten totdat het wat langer is?

9. Op foto’s lijkt je haar juist langer. Of korter.
Anders dan ik dacht in ieder geval.

10. Voordat je het weet groeit het weer aan.
Dat gaat vaak sneller dan je denkt.

Twitter Facebook
Categorie: Haar | 26 augustus 2015 | 63 reacties | Tags: , , , ,

Reacties

Door Femke op 26 augustus 2015 06:31

Ik ben ook al een tijdje aan het nadenken om mijn haren te gaan knippen.. in de zin van een stuk korter! Ik zou dat precies om deze bovenstaande reden al wel willen doen, haha! Ik heb alleen een beetje een fobie omdat ik één keer eerder terug ben gegaan naar een korter (nog steeds halflang haar), maar die kapper het compleet verpest had. Dat vond ik zo ontzettend balen, dus ik denk er nog eens goed over na. Daarnaast heb ik geen idee wat me dan wel mooi staat, dus nog eens even overleggen met de kapper de volgende keer!

[Beantwoorden]


Door Manon op 26 augustus 2015 06:57

sorry, maar ik vind dit echt geen artikel….

[Beantwoorden]

Melissa antwoordt op 26 augustus 2015 om 08:52:

Helemaal mee eens.

[Beantwoorden]

Maria antwoordt op 26 augustus 2015 om 09:50:

Dat was ook mijn eerste gedachte! Inspiratieloos dagje denk ik :)

[Beantwoorden]

Carla antwoordt op 26 augustus 2015 om 20:56:

Het is sowieso al heel knap van Vera dat ze elke dag met iets nieuws komt. Bepalen jullie de inhoud? Nee. Hou nou eens een keer op met negativiteit.

Melanie antwoordt op 26 augustus 2015 om 10:15:

Mee eens hoor! Totaal geen inhoud.

[Beantwoorden]

Brenda antwoordt op 26 augustus 2015 om 10:38:

Mee eens! Ook had het nog wel iets uitgebreider gekund denk ik. Toen ik de titel las had ik echt iets grappigs verwacht om de een of andere reden…

[Beantwoorden]

Felicia antwoordt op 26 augustus 2015 om 14:55:

Ik vind dat Vera wel altijd kwaliteit levert met beautyreviews dus dan kan één zo’n artikel best een keer. Het is een beetje de buzzfeed stijl, snel grappig, korte teksten. Niet alsof ze een strijkkralentutorialupload :crazy:

[Beantwoorden]

Jo antwoordt op 26 augustus 2015 om 19:26:

Hahahaha go Felicia over die strijkkralen! Helemaal waar.

Elies antwoordt op 27 augustus 2015 om 21:08:

Retweet. Kort maar krachtig artikeltje. Misschien niet zo uitgebreid as usual, maar ik vind het wel leuk. U go gurl ( :wave:

Sara antwoordt op 26 augustus 2015 om 15:13:

Ik vind het zelf wel een leuke afwisseling tussen de reviews. En de bovengenoemde punten zijn ook herkenbaar. ;-)

[Beantwoorden]

evita antwoordt op 26 augustus 2015 om 19:10:

Nou nou dames…. rustig aan. Bepalen jullie wat een artikel is?
Er staat nergens aangegeven hoe een artikel eruit moet zien of wat de inhoud hiervan moet zijn. Laat Vera en haar artikelen in hun waarde :-)

[Beantwoorden]

R antwoordt op 26 augustus 2015 om 19:35:

Het is misschien even wat anders, maar dat is toch ook gewoon een keertje leuk? Bovendien vind ik het een goed artikel, zo vind ik het soms lekker om even een kort ding te lezen tussen het huiswerk door, en dan zijn dit soort leuke artikelen juist erg fijn. En het is ook gewoon lekker herkenbaar! Ik zou het dus eigenlijk wel fijn vinden als er vaker af en toe zo’n soort post zou zijn.

[Beantwoorden]

Jessie antwoordt op 27 augustus 2015 om 17:10:

Ik snap je punt hier absoluut en bij andere bloggers kan ik mij daar ook aan ergeren, maar bij Vera vind ik dat ze bijna altijd met kwalitatief goede, uitgebreide artikelen en reviews komt dus kan ik het bij haar een stuk beter hebben als er een keer iets simpels online komt dan bij vele andere bloggers

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 26 augustus 2015 07:22

Ik denk echt precies nooit na over mijn volgende afspraak bij de kapper. Ik haat het echt heel erg om daarheen te gaan :’) Maarrrrr het punt dat het meest herkenbaar is voor mij, is dat je haar ineens ophoudt! Zeker toen ik het ineens héul kort had geknipt. Het kwam tot mijn bh-bandje en ik liet het aan één kant millimeteren en de andere kant was tot net onder mijn oor.

[Beantwoorden]


Door Nadine op 26 augustus 2015 07:22

En meestal krijg je ook veel onverwachte reacties over je haar; heb je het geknipt? Ja! O dit staat zo veeeeel beter ! Ehh bedankt, stond het eerst nou echt zo erg? :D :crazy: :shit:

[Beantwoorden]


Door Maaike op 26 augustus 2015 07:25

Haha wat een geinig artikel! Ik heb vorige week een nieuwe coupe laten knippen en het voelt nu zo anders dan eerst dat ik al deze dingen wel heb meegemaakt of gedacht. Er is ook zeker 15 cm vanaf dus best een stuk en het model is heel anders dan eerst waardoor ik het ook echt anders moet stylen. Nog even wennen dus!

[Beantwoorden]


Door Eline | Simply Handwritten op 26 augustus 2015 07:33

Super herkenbaar! Na een grote teleurstelling bij de kapper knipt nu de moeder van mijn vriend mij haar. Zij luistert goed naar wat ik wil, dus de shock valt nu elke keer wel mee :)

[Beantwoorden]


Door Margot op 26 augustus 2015 07:38

Herkenbaar! Ik denk dat ik de volgende keer voor het eerst mijn haar ga laten kleuren.

[Beantwoorden]


Door Leanne | Miss Nagellak op 26 augustus 2015 07:42

Heel herkenbaar allemaal! Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Pearl op 26 augustus 2015 08:02

Wat me de laatste drie keren is overkomen, vlak voor het moment dat ik naar de kapper ging? Ik kreeg alledrie de keren van drie verschillende mensen te horen hoe mooi m’n haar zat! Terwijl ik vlak daarna naar de kapper ging!

[Beantwoorden]


Door Hester op 26 augustus 2015 08:10

Herkenbare dingen! Ik heb stiekem een hekel aan mijn haar vlak na een knipbeurt, omdat het dan altijd zo ‘recht’ afgeknipt is. Na een weekje zit het meestal wel weer precies zoals ik wilde :) En mijn (thuis)kapster brengt mijn haar ook nooit in model als ze klaar is, dus dan heb ik niet dat fabuleuze net-terug-van-de-kapper gevoel, haha.

[Beantwoorden]

Jhemyla antwoordt op 26 augustus 2015 om 13:20:

Ik herken dit heel erg goed! Ik vind het in het begin ook verschrikkelijk.

[Beantwoorden]


Door Eline op 26 augustus 2015 08:19

Ik vjnd altijd dat het zo kort is maar de meeste mensen zien het vaak niet eens!

[Beantwoorden]


Door Lise op 26 augustus 2015 08:20

Heel herkenbaar! Ik heb m’n haar een hele tijd geleden ook een stuk korter laten knippen :-).
Zou je misschien nog eens een artikel met Lotte willen maken, aangezien je nu een andere haarlengte hebt?

[Beantwoorden]


Door Pamela op 26 augustus 2015 08:22

Herkenbaar! Ik heb kort geleden mijn haar afgeknipt dat het op mijn schouders valt. Het was wel echt een groot verachil dus zelfs mijn vriend viel het op haha. Het enige nadeelnis dqt ik nu echt vaak naar de kapper moet, ik ging altijd eensin het half jaar xD

[Beantwoorden]


Door Lilian op 26 augustus 2015 08:30

Ik ben gisteren naar de kapper geweest en heb nu een lob. Ik vind het altijd wel fijn als ik een stukje te kort kom haha minder haar om te wassen! (: :ja:

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 26 augustus 2015 08:32

Ik kom nooit veel verder dan 1. Je hebt spijt.

[Beantwoorden]

manon antwoordt op 26 augustus 2015 om 13:31:

Hahaha! Dat had ik ook altijd! Gelukkig heb ik nu een kapster die niet teveel afknipt!

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 26 augustus 2015 08:35

Hehe, echt een schattig artikel! Ik ga zelf echt bijna nooit naar de kapper, ik denk dat ik eens om de twee jaar ga.

[Beantwoorden]


Door Lotte op 26 augustus 2015 08:47

Haha ja, al deze dingen zijn zo waar! Vooral ook dat het zoveel minder zwaar is en je inderdaad ineens ‘minder’ haar hebt onder de douche, moet ik altijd zo aan wennen!

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 26 augustus 2015 08:47

Allemaal best herkenbaar! Leuk artikel, ik zou zelf nooit op het idee komen!

[Beantwoorden]


Door Heleen Schrijvershof op 26 augustus 2015 08:59

Ik zal heel eerlijk opbiechten dat ik tegenwoordig zelf m’n haar knip haha. Het gaat bij mij vaak om de puntjes en er zitten hele simpele laagjes in. Het voordeel is dat je heel snel kunt schakelen: als ik er 10 centimeter af wil hebben, kan dat vanavond nog. En dan voelt het inderdaad heel gek, zeker met het wassen.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 26 augustus 2015 09:00

Helemaal waar! Leuk om te lezen, ik ben er zelf ook over na aan het denkwn om mijn haar weer eens af te knippen.

[Beantwoorden]


Door Iris | Todayslipstick op 26 augustus 2015 09:07

Ik vind het nooit erg als de kapper er wat meer afknipt, het groeit toch zo weer aan!
Liefs, Iris

[Beantwoorden]


Door Beautydiarynl op 26 augustus 2015 09:13

Herkenbaar haha! Vooral bij het wassen en stylen is het opeens zo weinig.

[Beantwoorden]


Door Laura - Dagelijkse hap op 26 augustus 2015 09:19

Hahaha wat een leuk artikel :D Maar inderdaad heel herkenbaar ;) Vooral dat je haar eerder ophoudt… ik moet daar altijd best lang aan wennen xD

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 26 augustus 2015 09:28

Herkenbaar! Bij mij zien mensen het alleen bijna nooit als ik er wat af laat knippen, maar ik doe ook eigenlijk altijd alleen de puntjes en een beetje laagjes, ik ben niet zo’n held met nieuwe kapsels uitproberen.

[Beantwoorden]


Door Jennifer | Jenniferz op 26 augustus 2015 09:29

Super leuk artikel vera, echt grappig om te lezen! <3

[Beantwoorden]


Door Simonw op 26 augustus 2015 09:43

Super herkenbaar. Herinnerd me eraan dat ik snel weer moet gaan!

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 26 augustus 2015 10:00

Ik heb ook altijd het gevoel dat er wat gewicht van mijn schouders valt :p Lekker fris!

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 26 augustus 2015 10:07

Haha, mannen zien het inderdaad echt niet wanneer de vrouw des huizes naar de kapper is geweest.
Toen ik mijn haren extreem had gekortwiekt, vond ik dat ook heel gek tijdens het haren wassen. Het scheelt overigens wel veel shampoo :-) Oh, en ik vond het ook gek dat er ineens geen bos haren meer op mijn kussen lag als ik wakker werd.
Hopelijk bevalt je nieuwe coupe!

[Beantwoorden]


Door Femke op 26 augustus 2015 10:10

Dit is echt zo herkenbaar voor mij, ik heb namelijk mijn haar gedoneerd en ik wou het halflang hebben, maar het werd te kort geknipt en toen had ik ineens een bob

[Beantwoorden]


Door Syl op 26 augustus 2015 10:12

Ongeveer een half jaar geleden ging ik naar de kapper om 3cm van de puntjes af te knippen. Ik had duidelijk gezegd dat ik mijn haar weer wilde laten groeien, dus dat er niet meer af mocht. Toen ze klaar was, bleek dat er 13cm vanaf was geknipt. Euh ja…. dus toen ik daar wat van zei, vertelde ze me dat het er toch zo weer aangroeit. Ik was echt boos. als het nou 5cm ipv 3 is…ok, maar 13 is echt belachelijk. (ja ik had mijn haar vooraf en achteraf gemeten.) Nu bijna een half jaar verder, begint het pas weer een beetje die oude lengte te worden.

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 26 augustus 2015 10:27

Haha ja die eerste paar zijn echt herkenbaar, je haar houdt dan ineens op als je je handen er door heen haalt. Zo raar altijd ^^)

[Beantwoorden]


Door Sax and the Pretty op 26 augustus 2015 10:29

Klopt. Bij mij zijn het er 11. 11: altijd spijt.

[Beantwoorden]


Door Naomi op 26 augustus 2015 10:46

Ik ken het gevoel! Ik ga volgende week weer naar de kapper en ik ga ook een lob nemen! Ben wel van plan om het korter te knippen dan jouw haar.

xx

[Beantwoorden]


Door Sandra op 26 augustus 2015 11:02

Leuk artikel. Heerlijk om even gauw te lezen!

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 26 augustus 2015 11:09

Haha leuk artikel, zoo herkenbaar! Vooral dat bijna niemand het ziet (inclusief m’n vriendje) maar voor mij is het echt een wereld van verschil haha!

[Beantwoorden]


Door Caitlyn op 26 augustus 2015 11:28

Ik heb mijn haar begin vorige maand laat kortknippen voor Geef om Haar, een goed doel, en mijn haar groeit echt als kolen. Zo snel gewoon, het wordt tijd dat ik weer een nieuw bezoekje aan de kapper plan :)
xx

[Beantwoorden]


Door Lilussh op 26 augustus 2015 13:13

Klopt helemaal, vooral nummer 5.

[Beantwoorden]


Door Manouk op 26 augustus 2015 17:05

Ik had in mei een ‘yolo’ moment en knipte mijn haar tot net iets over m’n schouders. Ik heb heel veel krullen en hoopte eruit komen te zien als Carrie Bradshaw in seizoen 1 van SATC. Helaaaaaaaas, 10 minuten later alweer spijt. Gelukkig is het weer wat langer geworden. Ik ga m’n haar NOOIT meer knippen haha! Oké, bijpunten misschien.

[Beantwoorden]


Door Carien - BlondieBeautyFashion op 26 augustus 2015 17:49

Haha heel herkenbaar! Zeker als je de eerste keer je haar was is t zo gek als t ineens een stuk korter is!

[Beantwoorden]


Door Saskia op 26 augustus 2015 18:24

Ik ben van heel lang naar heel kort gegaan. Heerlijk. Vooral met shampoo had ik problemen. Ik heb dik haar en gebruikte dus best veel… Niet nodig met kort haar. Sta je daar met je kop vol bubbels. Nu heb ik een stuk aan de zijkant opgeschoren, voelt ook gek

[Beantwoorden]


Door Denise op 26 augustus 2015 18:38

Hahaha je vriend ziet geen verschil, veel te herkenbaar :ja:

[Beantwoorden]


Door Marieke op 26 augustus 2015 18:59

Ik herken 1 en 3, en zelf heb ik ook nog altijd enorme jeuk…

[Beantwoorden]


Door Luna op 26 augustus 2015 21:02

Wat ik vooral ervaar is minder in mijn portemonnee nadat ik heb laten knippen :lol:
Nee hoor, de prijs valt best mee waar ik ga en ik ga er ook graag naartoe. Maar om nou te zeggen dat ik eerder klaar ben, minder haar voel… neuh… Gewoon net als anders eigenlijk. Het enige is wel dat het na een knipbeurt makkelijker te borstelen is en het niet zo uitgezakt en bolvormig zit.

[Beantwoorden]


Door Emmy | Mydiamakeup op 26 augustus 2015 21:37

Nou, ik vind het wel geinig zo’n herkenbaarheids artikeltje tussendoor. Bovendien verlang ik nu eigenlijk ook naar een kortere coupe. Mijn lange haar is mij dierbaar, maar bij elke fohnbeurt vervloek ik het ook. Lijkt me zoooo lekker om het eens kort(er) te hebben! En het staat je goed trouwens deze lengte!

[Beantwoorden]


Door Estrella op 26 augustus 2015 23:46

Hahaha, geweldig dit! En zó herkenbaar! Ik ben juist aan het ‘sparen’ voor lang haar (voor het eerst van m’n leven, altijd kort haar gehad of hooguit schouderlengte) en ik ben van de week na 3 maanden weer eens naar de kapper geweest om de puntjes te laten knippen. Ondanks dat ik geen vlokken haar in het rond heb zien vliegen, voelt het dan toch net weer even wat anders en korter. Ondanks dat ’t nu weer veel lekkerder valt, kan ik dan stiekem toch niet wachten tot ik een paar weken verder ben en het niet meer zo ‘kort’ voelt. :)

[Beantwoorden]


Door Nicole op 28 augustus 2015 17:46

Heel erg herkenbaar haha. Ik had een tijdje geleden ook een flinkt stuk haar af laten knippen en mijn opa en mijn vriendje (van toen) hadden het totaal niet in de gaten. Gelukkig mijn moeder wel haha.

[Beantwoorden]


Door Guusje op 30 augustus 2015 18:12

Mensen :O Het is juist anders dan anders en juist heel leuk ik kon me er anders goed ik vinden :wave: :omg: :idee:

[Beantwoorden]


Door Anne op 1 september 2015 16:33

Ik ben gisteren naar de kapper geweest en bij elke spiegel die ik zie (ook al is het maar het scherm van mijn telefoon) moet ik even met mijn geweldige nieuwe haar zwaaien :’)

[Beantwoorden]


Door Jackie op 28 september 2015 18:36

Grappig, nummer 5 gebeurt altijd bij me.

[Beantwoorden]